Statistici otrăvite


A sosit timpul, dragi tribunişti, să facem statistici, să ne mai lingem rănile, să ne pregătim de sărbători, în aşteptarea noutăţilor tip „breaking news” în viaţa echipei noastre. Poate pleacă jucători (evident dintre cei buni), poate vin alţii (şi mai buni decât cei plecaţi, dacă e posibil). Poate pleacă A1 şi vine altul… 🙂 Nu ştim nimic, dar le vom afla pe toate în curând.

Deoarece timpu-i foarte preţios, în elaborarea statisticilor de mai jos am aplicat metoda deja brevetată (şi aici, dar şi în viaţa de toate zilele), numită „copy-paste”… 🙂 Am utilizat clişeele elaborate după etapa a 10-a, am modificat unde trebuie (poate şi unde nu trebuie), mai şterg câte un text şi bag altul… Merge treaba!

Aşadar:

A) Eficienţa echipei în primele 21 de etape în cele 13 sezoane în Liga1:

a_sezoane

OBSERVAŢII:

  • pe primul loc sezonul „minune” (2007-2008), când în primele 21 de etape Ando şi gaşca au adunat 49 de puncte din cele 63 maxim posibile (procentaj 77,77%).
  • Pe ultimul loc tot Şunda (sezonul 2004/2005), cu 28 puncte (din 63 posibile, procentaj  44,44%).
  • Miri se află (cu sezonul actual) pe locul 5-6 (la egalitate perfectă cu sezonul 2008-2009), 36 puncte, 57,14%. De remarcat că Vasile al nostru mai apare în tabel în alte două sezoane (2013-2014 şi 2014-2015), dar în ambele „zestrea de puncte” era realizată de câte trei A1.
  • În cinci sezoane „tumultuoase” (2008/2009, 2010-2011, 2012-2013, 2013-2014 şi 2014/2015) am avut deja 3 antrenori pe bancă după 21 de etape.
  • În doar 5 sezoane antrenorul numit la începutul sezonului a rezistat şi până-n etapa 21.
  • suplimentar (faţă de tabelaşul de după etapa a 10-a) am inserat şi nişte informaţii noi (pt. a evita, pe cât posibil, acuzele de „copy-paste”…), de ex. jucătorul cel mai „prezent” pe teren în primele 21 de etape (doar în campionat). Cel mai „exploatat” este chiar Larie, chiar în sezonul în curs, el fiind prezent în 99.21% al tuturor minutelor ale primelor 21 de etape. Putea –şi trebuia- să fie 100%, dar în min.75 al meciului din Gruia (contra ieşenilor) Andrei Cristea l-a scos din joc. Oricum, felicitări Ionuţ, indiferent unde te va mai duce soarta, vei rămâne în amintirea colectivă a suporterilor ceferişti!
  • Larie şi Cadu au fost „asupriţi” în câte două sezoane (după 21 de etape).
  • o altă noutate în tabel este coloana cu numărul jucătorilor folosiţi în primele 21 de etape. Cei mai mulţi (34) au fost folosiţi în sezonul 2010-2011 (oarecum logic, ţinându-se cont că echipa a fost pregătită de 3 antrenori diferiţi), iar în 2012-2013 au intrat pe teren 33 de jucători (tot cu 3 antrenori pe bancă). Ambele sezoane erau „impare”, de după titluri câştigate şi cu meciurile din CL suprapunându-se partidelor de campionat, deci ceva explicaţie există şi aici. Faţă de aceste „maxime”, în ediţia 2005-2006 „unicul” Dorinel a apelat doar la 24 de jucători în primele 21 de etape, asta în condiţiile în care în toamna aia (în tur) CFR-ul tot era prins în competiţii europene (Intertoto), jucând chiar 10 partide (inclusiv finala pierdută contra celor de la Lens). Foarte odihniţi nu erau nici atunci jucătorii, chiar dacă la vremea respectivă s-a discutat parcă mai puţin despre efectele dezastruoase ale meciurilor „din 3 în 3 zile”… 🙂
  • tot aici vedem că în acel sezon 2005-2006 (cu doar 24 de jucători folosiţi) „recordmenul” minutelor jucate în campionat a fost Minteuan. În sezonul 2015-2016 unicul Dican (uns A1 în sfârşit) a folosit şi el un număr relativ mic de jucători (25). În paranteză fie spus, Dican a fost pe bancă atunci exact 21 de etape… 🙂

B) Eficienţa antrenorilor de-a lungul celor 13 ani (toate competiţiile oficiale):

 b_antrenori

OBSERVAŢII:

  • în toate competiţiile oficiale în aceşti 13 ani, „new-CFR” a jucat 529 de meciuri (din care 427 în campionat, inclusiv cel de sâmbătă, de la Voluntari), adunând 901 puncte (eficienţă 56,77%). Pe primul loc la antrenori tot Ando,pe ultimul tot Trică, prea multe schimbări nu vom avea din acest punct de vedere în următoarele 1000 de sezoane…:)
  • Miri ocupă tot locul 7 (din 17) cu 57,14% (108 de puncte în 63 de meciuri).
  • Printre cei 17 antrenori avem 5 (Toni, Ando, Feri, Miri şi Trică) cu mai multe mandate la cârma echipei. Are şi Dorinel 2 ediţii, dar având „continuitate”, se consideră un singur mandat.
  • din cauza puţinelor meciuri, avem 2 antrenori (Uhrin respectiv Rednic), cu performanţe diametral opuse la CFR (Uhrin pe 3, Rednic antepenultimul), ambele clasări fiind –din cauza numărului redus de meciuri- neconcludente.

C) Golgeteri „all-time”:

 c_golgeteri

OBSERVAŢII:

  • am trecut în tabel primii 20 de „golgeteri” ai echipei, la nivelul celor 13 sezoane „new-CFR” şi la nivelul tuturor competiţiilor oficiale.
  • Pe locul 1 –în continuare- legenda Ricardo Cadu, cu 30 de reuşite, ultimii fiind Bastos, Dubarbier şi Fabbiani, cu câte 13 goluri, e drept Fabbiani are o rată foarte bună de un gol la fiecare 169 minute.
  • Apar în acest clasament 2 jucători care au jucat (sau mai joacă) şi în sezonul actual, e vorba de Bud (cu 29 de goluri, ca şanse reale să-l depăşească pe Cadu), şi pe Cristian Lopez (19 goluri, plecat între timp în Hexagon). Faţă de ultimul „inventar” (cel de după etapa a 10-a), Cristi a urcat chiar pe locul doi şi dacă nu pleacă în iarnă, posibil să-l întreacă pe Cadu chiar în sezonul regulat.
  • Cristi a devenit şi golgeterul cu rata cea mai bună (un gol la aprox. 164 minute).

Uite că ajungem încet-încet la  final (slavă Domnului!)…Nuuuuu! Mai sunt niște lucruri de clarificat!

În primul rând vreau să vorbesc despre diversiunea lansată astăzi că Miri e pe ducă și Edy e în cărți…Chiar dacă s-a văzut de la o poștă diversiunea și tendința de destabilizare (combinat cu ceva reclamă de doi lei pt. junior), apreciez reacția imediată a conducerii care a clarificat treaba, infirmând ferm zvonul. De ce apreciez? În primul rând pt. că n-am mai văzut de mult timp o ”conducere” ceferistă reacționând instant, pe de altă parte pentru că îi țin pumnii lui Miri, în care -cu toate prostiile din ultimul meci- cred în continuare. Știu foarte bine (pe surse, nu-i glumă!) că omul e bolnav de CFR, își dă sufletul pentru noi, că nu tot timpul reușește, asta deja e o altă mâncare de pește prăjit. Poate nu are pregătirea tactică a lui Mando, poate nu are relațiile specifice ale lui Ando (alt simpatizat de mine), dar omul vrea să progreseze, vrea să obțină performanță, vrea să învețe din greșeli. Având un lot destul de subțire (așteptat chiar și de noi în afara play-offului în sondajul de august, devenit și mai subțire pe parcurs), a făcut ce a făcut, și a ajuns pe locul 6, după ce a cochetat și locul 1 ”dpdv sportiv”. Dacă i-aș sfătui ceva, tocmai despre această euforie păguboasă aș vorbi (combinată cu declarații belicoase contra oilor, când eram pe val), de pericolul iminent ca ”dușmanul” (la CFR mereu vorbim de dușmani, nu numai de adversari) să ia măsuri. Oameni buni, dacă și Ioanițoaia (având toate informațiile/zvonurile/mișcările de trupe pe masă în fiecare dimineață) este revoltat de comportamentul aplicat CFR-ului, atunci –credeți-mă pe cuvânt- lucrurile sunt și mai serioase decât credem noi. În concluzie, cu cât vrei mai mult performanță, cu atât să vorbești mai puțin, cu cât vrei să pui oile pe labe, cu atât mai mult ”mucles”, să inveți regula de aur în fotbalul mioritic (și nu numai): cu cât vorbești mai puțin (sau dacă totuși DA, atunci spune-le pe invers), cu atât e mai bine pentru tine.

Și încă ceva (promit că asta e ultima…). Dacă ne mai uităm un pic pe primul tabel, vedem că eficiența prezentului sezon este pe locul 5 (cu cele 36 de puncte obținute pe teren), în față fiind cele 3 sezoane încheiate cu titlu și un sezon impar, când am terminat pe 3 (2006-2007). Despre valoarea loturilor nu mai vorbim, că vine contraargumentul (oarecum justificat) că și adversarii au fost mai valoroși pe atunci. Dar și așa, ce s-a realizat e chiar puțin? Față de așteptările noastre din august în mod cert NU, dar față de așteptările noastre de acu’ 3 săptămâni în mod cert DA. Pentru că așteptările noastre sunt și funcție de performanțele echipei, avem și noi dreptatea noastră, dar nici o mică luciditate nu strică… 🙂

Am promis, mă opresc. Să vină necontenit vești bune, de ”breaking news”! Și –chiar dacă rămâne totul așa ”cum am stabilit”- să nu uităm un lucru important: în nicio familie copiii –care mai greșesc- nu sunt înjurați, ci li se explică unde au greșit, cum trebuie să se comporte pe mai departe. A, și era să uit, în orice familie COPIII TREBUIE IUBIȚI!!!

 Sărbători Fericite și La Mulți Ani!       Békés Karácsonyt és Boldog Új Évet!

 HAI CFR!!!

22 de comentarii

  1. Áldott Karácsonyt és Boldog Új Évet Kiruj és mindenki más! Sfintele Sărbători de Crăciun şi Anul Nou să vă aducă sănătate, putere de muncă şi multe satisfacţii alături de cei dragi. La Multi Ani doamnelor/domnilor colegi! La Mulţi Ani CFR!

    Apreciat de 2 persoane

  2. Referitor la probabila plecare a lui Larie, aș menționa că îl înțeleg perfect și pe el. Este cam ultima șansă pt. el să mai bage niște bani în plus în cont, și -foarte important!- să prindă într-un final naționala. Îi țin pumnii! E un băiat educat, n-a avut niciodată un singur cuvânt de rău despre CFR, ne-a fost și căpitan, jucător ”exploatat la maxim” (din ce se vede din statistici), ce mai putem comenta? Succes Ionuț (sunt convins că va ajunge la oi), și nu uita de această echipă din Ardeal care te-a respectat și care te iubește!!! HAI CFR!!!

    Apreciază

  3. Dupa cum bag de seama, Larie isi doreste sa mearga la FCSB, considerand probabil ca este singura varianta de a mai progresa in cariera. Ramane de vazut daca calculele lui se vor adeveri.
    Cand am aflat ca Larie a fost transferat de la Viitorul la CFR, trebuie sa recunosc ca am fost sceptic dar, evolutia lui la echipa noastra a fost una de laudat si nu ne ramane decat sa-i multumim pentru ceea ce a facut si sa-i uram succes in continuare.
    Daca pleca Larie, este clar ca avem nevoie de 2 fundasi centrali care sa-l inlocuiasca pentru a asigura defensiva.
    Benzile laterale, consider ca sunt insuficient acoperite, pe parte ofensiva si este nevoie de intariri.
    Bud este cel mai bun marcator, conform statisticilor lui Kiruj, iar o intarire a benzilor laterale cred ca l-ar face si mai eficient.
    N-ar strica noi solutii la mijlocul terenului, la faza de constructie, care sa limpezeasca jocul.
    Deci, avem nevoie de 4-5 jucatori de valoare.

    Apreciază

    • Nu cred că Larie pune acum progresul în carieră pe primul loc. A şi spus-o, că are o vârstă şi că partea materială este un punct foarte important de care va ţine cont în decizia pe care o va lua. Asta înseamnă că, dacă nu prinde un contract în străinătate, Steaua este singura variantă din ţară pe care o poate lua în considerare. În afara ei, nicio echipă nu-i poate oferi mai mult decât CFR. Ori, dacă se găseşte totuşi vreun alt club să-i ofere mai mult, n-are nicio siguranţă că-şi va lua banii.

      Apreciază

  4. Dacă Ionuț pleacă (și eu cred că va pleca), atunci în spate îi avem pe Mureșan, Horj și Gomelt (care -la nevoie- e un fundaș central la fel de bun ca și Muri sau Horj, mă rog, poate mai bun ca ambii…). E nevoie de încă unul, neapărat de picior drept (ca Ionuț), dar tragedie prea mare nu e. Niciodată nu e o tragedie prea mare când pleacă jucători și vin alții… 🙂

    Apreciază

  5. Păi da…să-i iubim….Hai CFR !!!! Comoara,Nouvier,Larie,Horj,Gomelt,PAdiUN, Lopes ambi doi, portarii toti, Nascatoareacimentu,si cum il cheamă pe ăsta mai nou? Peteleu, Ene,Roman,Chirita,Tinc, Muresan si mic si mare,Bud,Omrani si pe care v-am uitat Vă Pup pe toti si sarbatori fără stres.Hai CFR!!! …La fel si vouă tribunistilor tuturor… am zis….

    Apreciat de 1 persoană

  6. Asi dori sa multumesc tuturor colaboratorilor acestui blog. Faceti o treaba extraordinara. Ne tineti la current cu noutati si date statistice pe care Presa de sport din Romania nici nu stie… Multa sanatate si Sarbatori fericite tuturor!

    Apreciat de 3 persoane

  7. Justin, nu poti intra „neaparat” in play-off. Conteaza cu cine vei juca, nu e totuna si in acelasi timp e o proba de anduranta, un „maraton” in care nu conteaza doar ultimii 8 km cand pe deasupra e si urcus (joci cu oile, viitorii, arbitrii, cei care fac delegarile arbitrilor, sefii lor, si pe deasupra si cu Gazul si astea sunt trei din cele doar cinci meciuri). Poti doar sa lupti sa repari ce ai stricat pe parcursul celor 33 de km pana acum si sa speri pana-n ultima clipa, Hai Cfr!

    Apreciat de 1 persoană

  8. La sfarsit de an urez echipei „Tribuna CFR”, Sărbători Fericite și un An Nou plin de sănătate și satisfacții, atât personale cât și profesionale, iar aici mă refer la profesionalismul cu care se gestionează și se tratează acest site câ și subiectele acestuia. Comentez mai rar, însă vă citesc editorialele și comentariile cu mare plăcere și consider că sunteți o parte din echipa CFR 1907 CLUJ.
    FORȚA CFR!!!!!

    Apreciat de 6 persoane

  9. E clar ca, azi, maine, anul se-noieste si plugusorul se porneste si cine stie cati ceferisti se intorc la club pentru cantonamentul din ianuarie. Din cate se spune, Larie si-a facut deja bagajele si e foarte probabil ca, de sub Poarta sarutului, unde v-a fi vazut maine dimineata, s-o coteasca spre Bucuresti imediat dupa Craciun. Din pacate a venit tarziu la noi si timpul a zburat destul de repede. Tocmai din pricina bunului sau simt dar si a timiditatii, nu a fost bagat mai repede in seama de echipele mari. Asa ca mai are cativa ani sa-si alimeneze conturile si trebuie sa traga tare. In curand va pune de-o familie, ii trebuie o casa si trebuie sa uite de ghinioanele financiare care i-au bantuit ultimii ani. Poate ajungea mai repede la echipa din Bucale daca ramanea la Viitorul, dar sigur nu si-ar fi facut atatia prieteni in Ardeal. Si asta nu-i putin lucru. Pacat ca toti prietenii astia sa nu mai aiba ocazia sa-l aplaude in picioare, inca purtand pe piele tricoul visiniu. Dar cand Ionut se va intoarce in Cluj sa le arate copiilor stadionul din Gruia, vom fi destui acolo ce ne-om scoate palaria in fata lui. Multa bafta, Ionut, si de pleci, iar de nu pleci, si mai multa bafta sa ai! Iar cei ce raman, si si noi, trebuie sa intelegem ca pornim in februarie de la zero, de la nimic. Ca nu exista Mos Craciun ce aluneca pe burlane ci doar Burleane alunecoase, iar cavalerii fluierului nu-s chiar asa manierati, ca nu stau la mese rotunde, ci prin birouri obtuze. Si doar unitatea echipei noastre le poate sta in cale. Hai noroc si Craciun fericit!

    Apreciat de 7 persoane

  10. Sarbatori frumoase voua si celor dragi! Bucurati-va de sarbatori si de fiecare clipa care vi se ofera. Plec in cateva minute la inmormantarea unui vecin, care la 44 de ani si-a incheiat (sau nu) socotelile cu viata, lasand in urma doi copii pt care colindele vor suna tare trist de acum inainte. Consider ca e un motiv in plus acum in ajun de sarbatori sa lasam de o parte orice griji (chiar si cele legate de playoff) si sa ne bucuram de viata, de familie, de prieteni si de CFR-ul nostru drag! Va imbratisez pe toti si ma bucur ca existati, chiar si asa virtual.

    Apreciat de 6 persoane

    • Ai dreptate Saul,sa traim clipa.Ieri a fost inmormanta un foarte bun cunoscut de-al meu,inca din copilarie.Avea 42 de ani ,fara probleme medicale,a murit dintr-o clipa in alta.Trebuie sa ne bucuram de ce avem de familie,sanatate si numai dupa aia „forbalul”.

      Apreciat de 1 persoană

  11. Sarbatoarea Craciunului este un prilej de confirmare a familiei, a unitatii si solidaritatii ei. Este momentul cand se reunesc familiile, cu mic, cu mare, se strang in brate si se bucura unii de altii.
    Sa ne bucuram si noi CFR-istii unii de altii, de faptul ca avem o echipa care sa ne tina aproape, plini de emotii, atat pe stadion cat si aici, in spatiul virtual.
    Doresc tuturor CFR-istilor ca Sarbatoarea Craciunului sa-i prinda sanatosi si bucurosi, cu liniste si pace in casele si familiile lor.
    Sa ne dea Dumnezeu un Craciun fericit tuturor.

    Apreciat de 2 persoane

  12. Am revazut astazi,finala cupei cu dinamuia.La acel meci ,totul a fost impotriva noastra.De la alegerea stadionului,spectatori,arbitraj,frf,lpf,mas media.Cred ca este cel mai frumos trofeu castigat,in conditii speciale.CFR-ul a aratat ca are caracter si tarie.Acum suntem cam in aceasi situatie,scadere de forma,arbitraje potrivnice ,dorinta mai marilor din „forbal” sa ne elimine din plei off of.De acea cred ca CFR-ul are resurse sa se lupte si sa se califice,fiindca a mai facut acest lucru ,sper sa reusim din nou,sa crape de ciuda toti „.dujmanii”.Hai CFR!!!!!!!!!!!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.