ÁLVARO PEREIRA


Ați votat, iar el a câștigat (mai detașat decât estimam) postul de fundaș stânga în primul 11 al echipei CFR 04/13 Cluj, deși a fost ceferist cu acte în regulă și carte verde doar 10% din durata deceniului!

Iar acum, în exclusivitate pe „Tribuna CFR”, povestea întreagă, așa cum a fost ea stenografiată…

Era o zi caniculară din vara caniculară a unui an fierbinte. În anul acela cu primul soț, „Ion Moina” încă se mai surpa cu încăpățânare pe malul Someșului Mic. De câte ori Daciile și mașinile dădeau ocol potcoavei, șoferii pasionați de fotbal încetineau în dreptul tunelului de sub peluză și-și aruncau rapid ochii spre careul cu iarbă, parcă dornici să revadă cu ochii minții unșpele executat perfect de Cadu. Apoi accelerau, înjurând printre dinți faultul perfect în careu sau zâmbind larg spre tabela de marcaj perfectă, după caz și apartenență…

Mai sus de Someș, în Gruia, când n-avea afaceri de afacerizat, Arpi își făcea de zeci de ori pe zi drum pe lângă noua și moderna vitrină cu trofee a clubului, simțind o atracție fatală. Chiar dacă tare-i plăcea vitrina pe vremea aceea, i se părea că-i prea spațioasă, iar trofeele prea puține, chiar stinghere. Dar omul de afaceri era conștient încă din „C” că etapele nu trebuie arse ca răbdările prăjite, ci bifate cu calm, fără grabă, acasă și în deplasare, atât în anii cu soț, cât și în cei necăsătoriți/divorțați/văduvi. „Vor mai veni trofee, avem unde le pune…”, se putea citi pe Poker Face-ul finanțatorului.

Dar altceva-l mânca în palmă pe Arpi în acea zi și musai trebuia să împărtășească cuiva mâncărimea. „Să vină Iuliu!”, i-a comandat scurt Arpi unui angajat, care a preluat instant comanda. Și doctoru’ a venit tot instant, că de fapt se uita la trofee peste umărul celui dinaintea sa în toate.

„Iulică, Iulică… Fii atent! Din 2006 visez la momentul acesta… Tu mă știi că nu-s nebun și exaltat la cap, că doar ești medic, dar – cum să spun? – simt că acum a venit ziua aia caniculară la care visam de doi ani încoace. Ce-ai zice dacă te-aș lua prin surprindere și ți-aș spune: hai să ne facem de cap, s-o luăm razna și să aruncăm cu niște milioane ca să ne facem – mie – o poftă!?”, l-a provocat Paszkany pe președintele Mureșan la un exercițiu de nebunie financiară.

„Depinde…”, a răspuns Iuliu Mureșan, foarte inspirat. „Depinde!”, a accentat președintele, ca să nu dea impresia falsă că habar n-are despre ce este vorba.

„Uite, vreau să-ți faci urgent toate vaccinurile necesare contra înțepăturilor de țânțari, contra ștrangulărilor de anaconda, să-ți iei antidot împotriva săgeților otrăvite, să te pregătești din toate punctele de vedere – știi tu mai bine cum, că doar ești doctor – apoi să zbori cu primul avion în America Latină, să iei la ocazie prima plută pe Amazon, dacă-i nevoie, orice… numai – cum să zic? – să mi-l aduci pe ăsta, viu și nevătămat… Practic, să nu te întorci fără el!”, l-a instruit ferm Arpi pe fidelul președinte, întinzându-i un DVD original, nepiratat, într-o carcasă la fel de originală și indicându-i cu degetul arătător un nume și un prenume trecut pe verso.

„Rudi… Sângetânăr…”, a citit și tradus concomitent Iuliu Mureșan. „Hmmm…, ciudat, n-am auzit de el. La ce echipă joacă? Sau e liber de contract? Cine-i agentul lui? Și, mă rog, cine ne-a trimis DVD-ul cu el, de n-a trecut și pe la mine?…”

„Muri, dragă, eu îl doresc doar metaforic, încă de prima dată când l-am văzut cum aleargă nebunește, neobosit, cu nările umflate de vânt și cu gura întredeschisă, ca un sălbatec, mușcând și înghițind aer, ca un jaguar. Timp de 90+49 minute nimeni nu-l poate opri, nimeni nu-l poate răpune. Chiar și atunci când îi este mai greu, din ochi nu-i curg lacrimi, ci tot adrenalină. E profesionist real și crede-mă că știu ce spun, doar am revăzut DVD-ul de cel puțin 07 ori! Iuliule, Iulică, vin meciurile din Champions League, poate cădem în grupă cu AS Roma sau Chelsea – cum să spun? – nu ne putem face de cenzurat! Muri, studiază atent DVD-ul, ia câți bani crezi că ai nevoie din rezervorul de apă al WC-ului de la etaj și du-te unde te-am trimis, dar nu-mi veni iar cu vreun Amoreirinha! Hai, baftă!, că știu că poți avea…”

„Arpi, tu știi că noi ne cunoaștem demult și te poți baza pe mine, cum nu te-ai putea baza pe unul ca MM nici măcar până la rezervorul WC-ului, d-apoi de la rezervor încolo… Odidează-mi DVD-ul, să-l supun studiului aprofundat, ș-apoi mă duc în zbor să-ți aduc jucătorul-minune. Da’ vezi că io, decât să dau mai mult de două milioane jumate pe el, mai bine-mi tai venele! Și așa suspectez că ai stat prea mult cu capul gol sub soarele torid al zilei caniculare, dar no, io nu comentez arbitrajele, așa că nu mă bag: îs banii tăi și îi jucăria ta. Nu-ți fă griji, pe bani găsesc eu ceva, nu mă întorc cu mâna goală. Vedem cum se descurcă individul cu aerul din România și mai încolo l-om da la Porto sau la Inter dacă o fi nevoie, nu rămânem cu el în inventar, șezi blând… No, mă duc să mă încui la mine în birou, că am mult de lucru la care mă pricep…”

ÁLVARO PEREIRA

(Álvaro Daniel Pereira Barragán)

Cam așa, cum v-am descifrat stenografiile eu, a ajuns „Uru” pe 2,5 milioane euro (mai legal achitați decât în textul de mai sus) la noi în echipă (2008), să ne uluiască ochii și simțurile de microbiști, să ne seducă din prima și apoi să se ducă la Porto pe 4,5 milioane euro (2009), ca să ajungă la Inter pe 10 milioane euro (2012).

Cum se poate ca un sudamerican capabil să facă orice post de la portar stânga (sic!) la atacant stânga (plus ceva zone centrale, la nevoie), să ajungă titular în echipa deceniului la clubul la care a jucat cele mai puține meciuri de campionat din carieră (și doar pe postul de fundaș stânga)? Asta numai cei care l-au votat pot să explice, dacă doresc, la rubrica de comentarii. Eu nu pot decât să încerc să găsesc câteva explicații pentru voturile consistente primite de Álvaro.

Da, l-am prins doar un sezon în Gruia, cel de după primul titlu și prima Cupă, ne-am bucurat de el în 29 meciuri de campionat (1 gol marcat, 4 pase de gol), 2 meciuri de Cupa României (1 gol) și 6 meciuri de Champions League. Nu-s cifre spectaculoase, ieșite din comun. Prin comparație, la Argentinos Juniors marcase 11 goluri în 35 partide de campionat (ceea ce este o performanță), iar meciurile de la naționala Uruguayului se apropie de echivalentul a două sezoane de Liga 1. Însă în cazul lui Álvaro Pereira impresia lăsată bate statistica. Ce ne-a arătat uruguayanul a fost valoare, calitate, profesionalism.

Pereira a fost desemnat fundașul stânga al deceniului 2004-2013 nu datorită lipsei de concurență pe post (Panin și Camora… jos pălăria!), ci datorită nivelului său fotbalistic mai ridicat. Suporterii care l-au votat și-au manifestat indirect dorința ca la CFR să fie aduși astfel de jucători, de categorie superioară, care să-și facă treaba cu naturalețe și talent, nu după care să așteptăm decenii întregi până ne dăm seama dacă pâlpâie vreo scânteie în ei.

Chiar dacă debutul său la naționala Uruguayului s-a produs în toamna lui 2008, după transferul la CFR, nu putem avea pretenția că noi l-am făcut fotbalist pe Álvaro Pereira (cum am putea susține, fără a greși, în cazul lui Lacina Traore). Nu. „Uru” a venit la noi fotbalist și a plecat mai departe și mai fotbalist, urmând o traiectorie ascendentă (să nu uităm, și Chelsea a fost la un pas să se intercaleze în această traiectorie).

Álvaro Pereira e titular în echipa deceniului pentru că știi că partea stângă ți-e acoperită, pentru că având în primul 11 jucători de talia valorică a uruguayanului poți visa din nou să te bați de la egal la egal cu Roma, Chelsea, Manchester United sau Bayern (prima parte). Álvaro a câștigat o Cupă cu CFR, dar n-a câștigat campionatul. Dar asta e tot statistică, nu are mare importanță pentru capitolul fotbalul ca spectacol. Probabil jucătorii ca el aparțin altor lumi, altor stadioane, altor competiții, altor lumini ale rampei. Din deceniu în Paști poți avea norocul să-l ai în ogradă pentru un scurt timp, dar nu-l poți ține, că-i prea volatil, se scurge inevitabil printre degetele de la mâna cu care iei banii…

În 2006, Arpi a văzut un film bun (e drept, cu mult mai sângeros decât intrările lui Cadu sau Gabi Mureșan), iar în 2007 și 2008 l-a revăzut. Tot în 2008, după o zi caniculară, Muri i-a adus – metaforic – actorul principal. Fără să fiu eu regizorul, povestea mi se pare reușită… Tare aș vrea ca, măcar din când în când, Arpi să mai vadă un film bun, s-o ia razna după 07 vizionări, să-l cheme la el pe Muri și să-l facă aproape să-și taie venele. Din păcate, gurile rele spun (și urechile rele aud) că Arpi nu prea se mai uită la filme în ultima vreme, preferând spectacolele de balet și focurile de artificii. Atunci să nu ne mai mirăm că și Grigoraș mai inflamează spiritele la interviurile de după meciurile anoste și se ține de poante…

Doamnelor și domnilor, Álvaro Pereira! Despre Álvaro nici n-are rost să trăncănești prea mult, să-i pui definiții, când poți să-l vezi la lucru, pe „DVD”, indiferent la ce echipă:

Álvaro Pereira, pe vremea când purta echipamentul CFR-ului (în urmă cu o jumătate de deceniu)

Álvaro Pereira, revenit în Gruia doar ca adversar, în echipamentul lui Inter (2013)

0 comentarii

  1. Recunosc franc, că poveştile tale sunt mai frumoase decât ale mele şi ale lui Retardilă, din mileniul trecut. După valoare, nici nu se discută „trofeul” câştigat de Alvaro, cu toate că eu l-am votat pe Camora, mai mult cu inima. Deja prinde contur o echipă a deceniului plin de legende ceferiste, care ar bate orice echipă din Liga lui Gino şi la 4 dimineaţa. Ce post urmează şi când? HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Postul Crăciunului, care este în plină desfășurare… În rest, încă nu-i stabilit. Oricum, va urma un post central sau pe extreme. PS – Ca să nu-ți mai trimit email, că mi-e lene să mă duc pe Yahoo Mail. M-am consultat și cu caneto și am ajuns la concluzia că ideea ta cu sondajul (final) referitor la antrenorul deceniului este o ideea coaptă, de pus în practică. Un singur amendament am: dacă iese Ando, faci tu „calupul” de prezentare a învingătorului? 🙂

      Apreciază

      • Stiam de oferta clara a lui Chelsea, nu inteleg de ce nu l-a dat Porto pentru douazecisiceva de milioane, ca mai apoi sa-l dea cu 10 la Inter. Cred ca innebunit Arpi cand a aflat asta. 🙂 Prosportu’ o tinea una si buna la fiecare zvon de transfer ( si erau doua pe saptamana :)) cu tunu’ de 10%, cu toate ca Paszkany lasase cu mult inainte sa se inteleaga ca CFR-ul a mai renuntat din procentele alea cu ocazia unor transferuri si imprumuturi de jucatori de la portughezi. E bine pentru Pereira ca a ajuns la o echipa de top, e rau ca a ajuns tocmai la un Inter in reflux.

        Apreciază

        • Cel mai nasol e că lui Alvaro nu prea-i convine stilul lui Inter…Îi mergea mult mai bine în Anglia, cred. Toată lumea era mai fericită, dacă îl lăsau la Inter: Porto, Alvaro, CFR şi agentul, fiecare câştiga mai mult, iar Alvaro juca într-un mediu mai potrivit stilului lui.

          Apreciază

  2. L-am votat fara ezitare pe Pereira, dar eram sigur ca va fi ca si cu Beto, adica se va vota mai emotional, si Panin, credeam eu, va fi alesul tribunistilor. Faptul ca a iesit Pereira si inca cu 51%, iar Panin numai 22%, demonstreaza calitatea votantilor, o adevarata super-echipa in peisajul fotbalistic din tara (ma refer desigur la echipa tribunistilor). Cei care l-au votat pe Panin au tinut cont de vechimea si atasamentul lui fata de club, de caracterul lui ireprosabil si de muncitor onest pe teren. Ceilalti insa au ales VALOAREA si de acest lucru ar trebui sa tina cont Arpi daca mai vrea performante, dar si recastigarea publicului pierdut. Daca insa va fi cum ne-a spus mai in gluma, mai in serios 07, in penultimul aliniat din articol, nu ne va ramane decat sa traim din amintiri!

    Apreciază

    • Exista totusi o diferenta intre diferenta dintre Beto vs Felghe si diferenta dintre Pereira vs Panin. Adica in primul caz, nu-i chiar asa de mare incat sa incurce echipa deceniului, dar in al doilea caz, oui monsieur.

      Apreciază

    • Belushka dragă. Eu l-am votat pe Camora. Nu ştiu ce dovedeşte asta (decât că sunt un dobitoc bătrân). Dacă ar fi trebuit să aleg în funcţie de valoare, l-aş fi ales şi eu pe Alvaro. Dar io am ales fundaşul stânga al deceniului (conform titlului sondajului), nu al unui an, dle. VBCs.

      Apreciază

      • Şi eu l-am ales pe Camora. Şi eu sunt -probabil- un boşorog bătrân. Rectific: nu probabil, ci în mod cert…;) HAI CFR!!! PS: mîine voi ţine cu ambele echipe (ASA-Olimpia), ambele au fost simpatii puternice prin anii 70 (distanţa dintre simpatie şi iubire e destul de mică…), poate un cm în plus pentru Olimpia, nu de alta -să mă scuzi, Silică!- dar A.S.A de ASTĂZI nu mai e A.S.A de IERI (07 a explicat de ce). Oricum, hai toată lumea!!!

        Apreciază

        • Eu l-am ales pe Pereira pentru valoarea pe care o avea si o are, dar inima imi plangea, eu iubesc foarte mult tipul de jucatori gen Camora, sufletist, muncitor, loial si inimos, chiar daca din cand in cand o mai da in bara. Pereira era prea valoros sa stea mult la CFR, dar atat cat a stat a dat totul, a pus osul la bataie, asa ca merita titlul de cel mai bun fundas stanga. Oricum este foarte, foarte putin in fata lui Camora. Asta este parerea mea de „semibosorog”. PS. Nu am vrut sa jignesc pe nimeni cu apelativul de bosorog, a fost o gluma.

          Apreciază

    • Fac pariu că nu știai chestia următoare!!! (de parcă eu o știam, până n-am dat de ea întâmplător, verificând pe Wikipedia unde juca Forlan în 2008…): „In 1995, when he was 16, Forlán was brought to France by manager László Bölöni, and spent several months on trial at AS Nancy. However, the club opted against signing him, and Forlán returned to South America.” Din păcate, era ușor… imposibil ca Bölöni să-l recomande CFR-ului în 1995, dacă Forlan tot a fost refuzat de Nancy…

      Apreciază

      • plm, nu o stiam, de unde sa o stiu? Ca numa de o vreme is scouter. 🙂 Da’ pana una alta, desi nu are nici o legatura cu fotbalul, va recomand asta… Am ras cu lacrimi: link

        Apreciază

        • Plm, dacă nici tu nu ştii -fiind şef la contrainformaţii- atunci cine naiba să ştie? Sau te-ai lăsat, viaţa de scouter îi mai atractivă? Călătorii exotice, comisioane, etc. Te înţeleg…N-ai nevoie de un „consigliere” mai în vârstă? (să nu zic „boşorog”…)

          Apreciază

          • Io inca rad, uitandu-ma la ceea ce au zamislit baietii aia in video-clipul pe care l-am recomandat… „Daca femeile tale is UDeMeReu, s-ar putea sa fi ungura…” :))) Auzi la ei… si cand ma gandesc ca is angajatii lui AP, ii mai tai acestuia din urma niste pacate de pe lista.

            Apreciază

            • Nu ma pot abtine, iertare, dar asta e epica: Daca esti bogat, ai televiziune si lucreaza pentru tine o gramada de romani… (…alooo! taci ma, ca vorbesti de sefu’)… esti Tesvari de la Oradea. :)))) EPIC !!!!

              Apreciază

  3. Nea_silica, stiu ca e vorba de jucatorul deceniului ! Daca am face o medie ponderata , pt a ne apropia de adevar, tot Pereira ar iesi pe primul loc , datorita diferentei foarte mari valorice dintre el si ceilalti . Daca s-ar sonda opiniile cu privire la echipa inceputului de secol sau mileniu, am fi cam pe locul doi, desi n-am participat la mai bine de jumatate din campionate, dar am avut 8 trofee, deci valoare demostrata ! Cu privire la Camora, aici este un amestec de valoare si sentimentalism , in apreciere , iar la Panin, exclusiv sentimentalism . Dar cum Pereira si Camora inseamna peste 70% din voturi, luciditatea tribunistilor este si ea demonstrata ! Iar daca n-ar exista acel 22% pt Panin, am fi prea lipsiti de ” inima „, deci per total este super ok !

    Apreciază

  4. Azi am urmarit o parte din meciul lui U, am pierdut golurile, dar meciul m-a facut sa „gandesc putin cu voce tare”. Nu ma numar printre cei care doresc rau lui U, aici ma refer la club, cu toata istoria lui. Bosorogii ca mine isi amintesc, ca pe vremuri nu numai ca nu era dusmanie, dar cand juca o echipa acasa, iar cealalta dadea gol in deplasare si se anunta la statie, tot stadionul sarea in sus de bucurie, strigand goool de parca se marcase acolo! Acum U are mai putin de 3000 de spectatori, azi au fost cam 1000. In schimb are destui simpatizanti, care nu se duc la stadion datorita teribilismului actualei galerii. Astia nu numai ca sunt huligani de doua parale, dar si prosti ca noaptea! Adica conduce echipa ta cu 2-0, iar tu incepi sa arunci cu petarde,care putea sa insemne un 0-3, dar oricum o amenda zdravana plus teren suspendat! Si stiu sau ar trebui sa stie, ca fiecare leu conteaza la o echipa aflata in insolventa. Apoi, in afara obisnuitelor muie, nationalisme, cu bataie pe unguri, asta de cand Arpi a ridicat CFR-ul. Dar ca sa vezi, marcheaza ungurul Kovacs Lorant, care dupa ce este schimbat, este chemat de aceeasi galerie si indelung ovationat?! Pai nu-s cretini de dau in gropi? Plus ca emblema echipei, Szilagyi Zsolt, e tot „dusman”, dar e cel mai indragit!!! Asa se face, ca adevaratii simpatizanti nu mai merg la stadion, eu insumi am fost dus de tata la meciurile lui Stiinta cand aveam numai 3 anisori, iar acum nu indraznesti sa mergi nici cu copilul de 14-15 ani, daramite cu sotia sau prietena! Asta e, din pacate o mare parte din noi ne-am molipsit de ura, si mai bine ma opresc… PS. Am scris aceste ganduri si datorita mortii premature a fostului portar de la U, „Utu” Moldovan, un exemplu de talent si modestie care a facut cinste Clujului atat de mult iubit!

    Apreciază

    • Bela! Utzu a fost portar si la noi, cred ca erati vecini, pe Masinistilor… Mi-l amintesc pe tatal sau, care, cu regularitate, venea la toate meciurile si se posta la poarta de la intrarea pe teren din coltul dintre tribuna I (ca era singura!) si „gardul cu plopi”… din spatele portii fara tribuna. La ultimul meci, din 1976, cu Universitatea Craiova (2-1 pentru noi), mi-l amintesc ca a aparat foarte bine. Noi aveam formatie serioasa atunci, cu: M.Bretan, Visan, Szoke, Mugurel Lupu, Pop Mihai, Boca, Liviu Mihai, Bakos, Tegean, Vasile Moga (un alt amic de-al meu si coleg de liceu de care nu s-a pomenit prea mult pe aici). Craiova ii avea pe Purcaru portar, Boc, Deselnicu, Strambeanu, Balaci (atunci avea 20 de ani), Taralunga, Crisan, Beldeanu… Apoi, Utzu a cam luat-o… „pe ulei” si a fost inlocuit o perioada cu Budusan (Bortzu’), apoi a venit parca „Michel Naghel”, cum ii ziceam lui Nagel… Da! Era tipul de portar care, fizic, mi-a placut foarte mult cum se incadra pe acest post (Da’ n-o fost mai bun, niciodata, decat Retardila al nostru – nu-i asa Sany!!??). Daca gresesc cu ceva, sa ma completeze Caneto, ca… „banca de date ii la el”, io am doar cateva „tzineri de minte”… Da’ io vreau sa adaug ceva ce ma framanta demult: il rog pe fratele Kiruj sa nu mai zica ca-i „bosorog”, fiindca nu-i!!! La 50 de ani suntem niste oameni maturi, iar aici, unde traiesc eu, asa suntem considerati, adica in puterea varstei… Cand va veni pe la mine, fratele Kiruj o sa-si dea seama ce mult greseste cu aceste afirmatii. Doar in Romania lucrurile se vad putin cam deformat de cum ar trebui… Io is tanar, inca, la 54 de ani. Voi??

      Apreciază

      • Asa este, Moldovan a preluat postul de la Gadja. Nagel Zoltan facea naveta intre CFR si ASA, la noi a aparat prin 1970, dupa intoarcerea sa din ’74 sau ’75 a fost rezerva lui Moldovan. Mi-l amintesc din pauzele meciurilor, nu tin minte sa fi fost folosit in perioada ’74-76. Cred ca s-a intors apoi din nou la ASA. Asa cum zici, Moldovan a fost un portar bun (doar iesirile lui din poarta la contraatacurile adversarilor erau caraghioase rau :)), dar la un moment dat parea total iesit din forma si lumea vorbea ca le tragea serios la masea. Apoi, cand au inceput miscarile de trupe intre CFR si U, a trecut si el la vecini impreuna cu Liviu Mihai (juca varf, dar nu stiu sa fi dat gol, un ratangiu de clasa :), norocul lui ca la U Gigi Staicu l-a trecut fundas dreapta si acolo a dat randament), Boca, Ciocan etc

        Apreciază

  5. Pereira a primit votul pentru acest post. Criteriile cerute pentru un post de fundas, sunt in mare parte indeplinite de uruguayan. Forta, viteza, capacitate de efort… Aduce mai mult a un hibrid creat in laboratoare decat un humanoid. Camora, fata de Pereira, are o stiinta a jocului, tehnica in plus. Dar nu prea are fata de sef de promotie. Daca ma gandesc bine, multe din nerealizarile din inceputul de campionat il au in prim plan. Pozitionare gresita si incapacitate de a bloca centrarile de pe partea lui. Probabil daca Vitinha era in lot, i-ar fi luat fata de multe ori. Oricum, Panin pe faza de aparare avea cel putin o clasa in fata lui (Camora). Asteptam o noua provocare… dar ma gandesc ca nu se pune in discutie postul de fundas central! Ca-n cazul asta mai antrenanta imi pare disputa pentru postul de garderobier sef.

    Apreciază

  6. „Alvaro Pereira spune nu la CSKA Moscova. Potrivit rapoartelor de la TalkSport, exteriorul Inter, de asemenea, urmat de Tottenham Villas-Boas, el ar fi refuzat prima oferta formală a fost primită de către clubul de la Moscova, în luna ianuarie.” tuttomercatoweb

    Apreciază

  7. „Mereu atent la piața italiană, Wolfsburg pune ochii la Inter. Ca Alvaro Pereira, mijlocașul este o tinta potentiala de germani și cel mai important este de ieșire de la Inter. Noi credem CSKA, o piesa care rămâne în picioare, se răcește ipoteza Tottenham. Și există satisfacția de Wolfsburg, o șansă …” tuttomercatoweb

    Apreciază

  8. „CALCIOMERCATO INTER PEREIRA / MILAN – Vânzarea de Alvaro Pereira ar putea finanța o parte, dacă nu toate de piață în ianuarie de Inter. Dupa cum am scris, prioritate Mazzarri ramane un atacant, Pablo Osvaldo, mai precis, a carui carte are un cost de 15 milioane de euro.

    Din acest motiv, trebuie să vinzi mai întâi … a spus lateral uruguayan, neconvingătoare și acum subminat rolul partea stângă, înlocuind Nagatomo rănit, Zanetti de la un „băiat” de doar 40 de ani.

    Fostul Porto, Inter platit cu 10 milioane de euro (plus 4 bonus), pare să fi ajuns sub foc CSKA Moscova, că în cazul în care au fost puse în minte să-și petreacă 8 milioane de euro, compania de Corso Vittorio Emanuele va da undă verde încheierea negocierii.

    Osvaldo Pereira, și în mod inevitabil pentru un nou parte stângaci. În acest sens, cu toate acestea, există încă un pic de nesiguranță și confuzie cu privire la numele.”

    Apreciază

  9. „Inter piață, nu e oferta pentru Alvaro Pereira
    Exteriorul ar fi lăsat între concedierile din Milanese organic Inter. /// ALVARO PEREIRA PIAȚA OFERTA INTER / Londra (Anglia) – ar fi primit la încercarea de Inter pentru card de Alvaro Pereira. rapoarte „TalkSport”, care CSKA Moscova, după o perioadă de observație, el a decis să ia cu asalt groped pentru ianuarie-douăzeci și opt de stânga. Chiar și Tottenham, cu toate acestea, nu ar avea intenția să stea cu mâinile în sân.” calciomercato

    Apreciază

  10. „Spre vânzare Alvaro Pereira deși partea uruguayan ar fi refuzat transferul la CSKA Moscova , care ar pune o figura pe placa de aproximativ opt milioane de euro pentru a obține fosta Porto . Pentru America de Sud încă , acesta este interesul Tottenham Villas Boas , care a avut atunci când a stat pe banca de rezerve a clubului lusitan.” supermoney.eu

    Apreciază

  11. @Romanescu: Uite, „frate-miu”, îţi spun în şoaptă că nici eu nu mă simt (încă) boşorog, în fiecare săptămână am două meciuri de minifotbal la 56 de ani, iarna mă duc şi la hochei cu nişte prieteni. Expresia o folosim cu o notă (accentuată) de „autoironie”, ea fiind brevetată de Sanyi Retardilă într-un comentariu „călduros” adresată mie, după care eu nu-l slăbesc din (la fel de candidul) „flăcăule”… Pe Moga (odihneşte-te în pace, Vasile!) l-am cunoscut personal, chiar dacă pentru 15 minute. Era prin 72-73-74 (nu mai ştiu exact), aveam concurs de orientare sportivă în Făget, şi la un moment dat ne-am cunoscut în autobuzul ce ducea la Camping. Despre Ciocan numai cuvinte de laudă, în 78 toamna, în cele 2-3 luni cât eram în probe la „U”, era singurul care a mai stat de vorbă cu mine, a şi încercat să-mi explice nişte trucuri ale meseriei de libero. Era unul mai scund, aşa, dar avea o forţă extraordinară, un şut bun, plasament super şi un joc de cap foarte bun, ştia şi cu mingea, nu bubuia prosteşte baloanele. Îl ştiam din era CFR (m-am şi mirat când l-am văzut la „U”), cred că ăla era primul lui sezon acolo.

    Apreciază

    • In urma cu vreo doua sezoane am urcat intr-o telecabina in Austria cu un domn care avea spre 90 ani. Fara gluma. Avea echipament antic dar schia aproape la fel de rapid ca mine :-))) Acuma fiecare cum se simte. Dar spiritul nu imbatraneste, cred ca am mai postat asta…

      Apreciază

      • Era să uit, mai fac şi schi… În tinereţe, în anii 70, mergeam în „cantonament” sus, la Harghita Băi, şi făceam schi cu bustul gol. Ne-am bronzat mai ceva ca vara, la mare. Cu schiul treaba e ca şi cu bicicleta, odată însuşită tehnica, n-o mai uiţi niciodată. După 86-87 mi-am luat o pauză de vreo 20 de ani, apoi m-am dus din nou cu fiul meu şi n-am simţit nicio „pierdere”…

        Apreciază

    • Am citit articolul, de curiozitate. Autorul forțează ideea că atacul „lupilor” (animale pozitive, în text) asupra „oilor” (animale negative, în text) este ceva de lăudat, ceva care ține de… sanitatea pădurii. Ca să iasă „lupii” cât mai bine, el dă cât poate în „oițe”. Buuun… Până aici nimic nou, mai folosim și noi rețeta asta expirată. Da’ mi se pare un pic cam strident să-i desființezi pe ăia din Ghencea pentru că au făcut de rușine țara, uitând că „haita hepatică” de la Petrolul a mâncat o bătaie cruntă, cu 1-5, la Swansea, într-o competiție mai modestă, tot în anul de grație 2013…

      Apreciază

  12. Tot de acolo, din comentarii, parcă venit şi din sufletul meu de boşorog (iertare!): AFARA NINGE CA-N POVESTI SA NE SUGI P….A STEAUA BUCURESTI…! :))

    Apreciază

    • Vreau sa zic de la inceput ca nu atac user-ul, aka omul, ci doar comentariul. Oricat de antipatica ne este echipa de langa cimitir, cred ca asemenea mesaje nu au ce cauta pe acest site. Mi-ar parea rau sa ajungem la un asemenea nivel. O seara placuta in continuare. Legat de celalalt link, dupa 3 propozitii l-am lasat balta. Respectivul „autor” nu are nici un fel de treaba cu nimic. Legat de meciul dintre „lupi” si „oi” chiar nu imi dau seama care mi-s mai antipatici, cred ca mai degraba primii. Chiar nu ma impresioneaza cu nimic o galerie numeroasa care are ca obiect de activitate injuriile de cea mai joasa speta.

      Apreciază

  13. link Din caseta cu meciuri live de pe gsp.ro: „73’Temwanjera înscrie cu capul din centrarea lui Temwanjera”. Sper ca Grigoras va implementa si la echipa noastra aceasta schema de joc incredibil de eficienta. 🙂

    Apreciază

  14. Romanescule, ma bucur ca ai clarificat treaba cu ” Utu ” Moldovan . Normal ca stiam ca jucase si la noi, dar in semn de revolta, ca numai U-istii au anuntat decesul cu cuvintele de tristete si recunostinta corespunzatoare , iar noi nimic, am omis ca a jucat si la noi . Cine nu respecta trecutul , dar foloseste cuvinte mari despre club, o face din interes si din populism , nicidecum din sentimente reale ! Multi cred ca se mira ce scriu, dar cei ca Romanescu stiu foarte bine despre ce vorbesc .

    Apreciază

  15. Caneto, mai facut sa-mi aduc aminte de Grig . Deunazi am scris despre el, ca face declaratii foarte des si de multe ori despre alte subiecte decat clubul care-l plateste . Si am mai zis, ca mai bine s-ar ocupa mai mult de echipa . Ei bine, desi nu e bine, azi citesc in oficios, ca cel mai tare din oras vorbeste despre steaua-petrolul, despre ascensiunea petrolului, despre Contra si despre importanta revenirii lui Mutu in campionatul intern ?! Grigoras, m-ai facut sa ma satur de tine de-a binelea !

    Apreciază

    • Stai un pic! deci Grigoras n-are voie sa isi dea cu parerea despre absolut nimic care nu e legat in mod direct de CFR ? Mda, parca l-am mai vazut acum cateva luni pe unul facand la fel (Latovlevici) cand era intrebat de una el o tinea numai pe a lui …No aia a fost o chestie jenanta ! Ce face Grig e o chestie de bun simt… jurnalistii intreaba, omu raspunde …dialog si comunicare se numesc chestiile astea …Cat despre Steaua-Petrolul …nu stiu,nu ma intereseaza … in teren sa invinga cei mai buni ..sau sa se termine egal…pentru mine e aceelasi lucru

      Apreciază

    • Poti posta link-ul saptamanal, nu ne plictiseste. 🙂 Am revazut, fantastic, 15 goluri au marcat baietii in acea minunata campanie europeana. O remarca speciala pentru Bastos, incredibil ce toamna a prins, a contribuit la 9 din cele 15 goluri marcate!

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.