Confruntare cu viitorul. [Viitorul Constanța – CFR Cluj 0-2]


Neinteresantul meci din ziua de Paşte ne-a dat ocazia să ne luăm o aspră revanşă faţă de echipa lui Hagi, pentru înfrângerea din Gruia, din tur, acum noi fiind cei care am dat o lovitură grea, posibil letală, existenţei lor în prima ligă. După faptă şi răsplată. În toamnă, pe noi ne ardea buza după puncte, acum n-au decât să sufere ei în clasament. Astfel, ca şi beneficiu secundar, cu această victorie de-abia mai tăiem de pe listă o probabilă aliată a Stelei în viitor (în mod cert, o sursă de aprovizionare cu jucători pentru ei). Pe lângă astea, altă miză în afară de exersarea jocului şi ungerea unor mecanisme ale echipei pentru atacul la Cupă, nici nu găsesc.

Programarea meciului chiar în zi de mare sărbătoare a dat ocazia pentru încă o mostră de subiectivitate a comisiilor fotbalului românesc. În cazul Stelei s-a putut devansa data cu 2 zile, pentru noi n-a fost chip. Deşi nu-mi aduc aminte ca în ultimii ani vreo partidă să se fi disputat într-o astfel de zi, grav acum nu este acest fapt inedit, ci judecarea cu două unităţi de măsură diferite. Altfel, că s-a jucat în zi de Paşte nu ar trebui să fie deloc revoltător. În campionatele profesioniste se joacă şi în prima zi a anului şi în ziua de Crăciun, nu se fac mofturi, nu se victimizează nimeni drept „papiţoi” (vezi declaraţia lui Trică). Apropo, relativ la asta, potrivit DEX, „papițoi” înseamnă „om ușuratic, cu pretenții de eleganță vestimentară și bune maniere”. Sigur asta o fi vrut să spună antrenorul nostru?

Trebuie înţeles că fotbaliştii, prin natura muncii lor, oferă un spectacol, trebuie să se sacrifice pentru public. Când oare e mai potrivită o reprezentaţie decât atunci când şi lumea are timpul de a asista? Într-o zi liberă sau lunea, târziu în noapte, aşa cum se pun la noi uneori şi câte 3 meciuri pe seară? Partea cea mai distractivă a deciziilor luate acum este că dacă Steaua ar fi stat cuminte şi ar fi jucat duminică sau poate luni seara, ar fi ştiut la ora meciului că o victorie le aduce matematic titlul de campioni şi ar fi sărbătorit cum se cuvine, cu fast, pe teren, împreună cu fanii. Aşa, jucând vineri şi aflând vestea de-abia a doua zi, totul s-a cam fâsâit. Degeaba presa ridică acum lungi osanale, de atâta timp aşteptate, dacă nu s-a putut filma în direct celebrarea, dacă nu s-a lăsat cu urcări pe Maybach! Ce va urma zilele următoarea va avea impact doar cât o reluare.

Să nu fim însă prea maliţioşi relativ la un titlu de campioană câştigat pe merit de stelişti şi să revenim la treburile noastre. Victoria cu Viitorul Constanţa (iarăşi o echipă de coadă a clasamentului), văd că a fost recepţionată ca o consfinţire a revenirii CFR-ului, drept meritul lui Trică a de fi redresat situaţia. Da, un 2-0 în deplasare nu prea lasă loc de comentarii. Statistica ne este favorabilă, raportul de ocazii aşijderea. Povestea asta e bună pentru cei care nu au văzut meciul. Ceilalţi, care-şi mai amintesc şi ceva din curgerea celor 90 de minute, nu cred că au uitat prima repriză şi evoluţia palidă a ceferiştilor. Până la pauză campionii noştri nu au fost cu nimic mai buni decât gazdele, nu au impresionat cu mai nimic, am putut nota câteva ocazii doar după minutul 40. Abia în a doua parte şi mai ales după marcarea golului, CFR-ul a început să macine cu adevărat, profitând şi de panica instaurată în jocul constănţenilor, de spaţiile tot mai mari create între liniile lor. Şansa joacă un rol crucial în fotbal. Dacă în trecut prima ocazie a adversarilor era gol, acum, în minutul 15, bara ne-a cruţat de un dezavantaj vremelnic pe tabelă, unul care în alte situaţii ne zăpăcea toată tactica. Şi, tot aşa, dacă în trecut aveam nevoie de 3-4 ocazii pentru a da un gol, acum la a doua ocazie mai acătării, Deac a marcat, profitând de o deviere perfectă a zidului. După aceea a fost simplu, dar cam irelevant.

Din punctul meu de vedere jocul CFR-ului este încă în mare suferinţă. Da, se vede o transformare a atitudinii, se vede şi o schimbare semnificativă a norocului. Se mai poate observa şi o revenire la capacitate maximă de joc a mai tuturor jucătorilor (cu excepţia atacantului de careu), astfel încât aliniem cam ceea ce avem mai bun în lot. Iar când adversar este o echipă ce gâfâie fugărită de retrogradare, când ea nu este nici susţinută de suporteri, fiind un fel de fiică vitregă a Constanţei, diferenţa de valoare este mult prea vizibilă. Dar, atunci când analizez jocul CFR-ului, nu mă gândesc strict la acest meci, ci încerc să văd lucrurile în perspectiva confruntării cu Astra, caut acele elemente de substanţă din joc. S-a schimbat antrenorul, dar nu se constată schimbări la nivel tactic. Acelaşi 4-2-3-1 cu care şi-au rupt gâtul precedenţii antrenori, care pare a fi perceptul drept singurul sistem în care poate funcţiona echipa actuală. Vedem aceeaşi caznă şi neputinţă când vine vorba de jocul de pase, de a deschide carapacea adversarului. Rămân în vigoare pasele lungi, aiurea, date fie de Piccolo, de Mureşan sau chiar şi de Deac. O lipsă de idei în jocul aşezat, pe care zburdarea din a doua repriză nu o poate acoperi. Alegerea titularilor este logică, dispropoţia numelor fiind prea clară în vestiarul echipei, mai puţin cea a lui Maah, ale cărui rapoarte de acţiuni reuşite/mingi pierdute sunt deja îngrijorătoare, se duc către 0. Dar când Maah este mai mult jucător de „mahjong”, nu de fotbal, şi când Hora nu găseşte nicicum poarta, iată că vine faza fixă prielnică pentru un gol norocos. Nimic imputabil în asta, nu e o ruşine să câştigi dintr-un start norocos, dar a decreta că totul s-a schimbat, că totul pare rezolvat, este cel puţin pripeală. Rămâne de văzut şi de confruntat adevăratul viitor, dacă vom putea obţine calificarea cu Astra şi, mai ales apoi, marele examen ar fi cel din finala cu Petrolul. Deocamdată jocul CFR-ului rămâne neconvingător, dar Trică are argumentul că, după câte se pare, este doar un antrenor interimar în această perioadă de tranziţie până la reconstrucţia lotului din sezonul următor. Nici nu poate fi altfel; CFR-ul are nevoie de antrenor cu licenţă nu cu dispensă şi, mai ales, cu palmares, experienţă şi nume.

La nivelul jucătorilor remarcaţii din acest meci sunt, în primul rând, Deac şi Buş. Primul pentru felul în care şi de data aceasta și-a continuat forma excelentă arătată în precedentele partide, pentru că se implică în aproape toate fazele, e o inimă a echipei, iar al doilea pentru ambiţia sa de a-și demonstra calităţile, simţul porţii, oportunismul şi forţa. Golul marcat de Buş este momentul de aur al meciului de ieri, este ceea ce aşteptăm de la un vârf: demarcare perfectă, duel în forţă pentru minge (unul ca Hora sau ca Rui Pedro ar fi sărit 5 metri, cerând penalty) şi finalizare suficient de calmă. Cu acest nou gol (după cel de la Bistriţa) cred că Buş şi-a câştigat un loc stabil măcar pe banca de rezerve. Iar dacă îşi va păstra şi tenacitatea, atunci cred că el ar putea să aibă parte chiar de mai mult. Remarcabili ieri au fost şi Hora, pentru efortul din teren, el şi cu Deac suplinind şi absenţa nemotivată a lui Maah, precum şi Piccolo, pus cam prea des în postura de a avea intervenţii capitale, atât din cauza greşelilor lui Muniru sau Cadu (din ce în ce mai inconstant), cât şi din cauza lacunelor defensive tactice colective, care ar fi putut produce mult mai multe pagube. Ar trebui să revedeţi doar faza din minutul 71: o minge pierdută prosteşte de Maah în atac (după acea fază Maah a şi fost schimbat), i-a prins pe Deac şi pe Ivo Pinto prea avansaţi în flancul drept. Deşi contraatacul nu pornise tocmai vijelios, niciunul dintre cei doi ceferişti nu a gonit să se replieze. Constănţenii au adus mingea agale în zona careului nostru, Chiţu a centrat de pe stânga, peste aria lui Cadu, iar Cârstocea, nemarcat, a dat cu capul din colţul careului de 6 metri, puţin pe lângă poartă. Era scorul de 1-0 şi un gol acolo ar fi schimbat total meciul.

Aş face şi o referire la cuplul de mijlocaşi la închidere Mureşan-Muniru. După ce în ultimele două meciuri am avut Muniru-Maftei, acolo unde ghanezul a fost mai vizibil, iată că în cuplu cu Mureşan, el devine tot mai imprecis, tot mai timorat. Nici Mureşan n-a fost extraordinar, în afară de şut altceva n-a accentuat pe partea ofensivă, astfel încât cred că acolo avem de-a face cu o nepotrivire a jucătorilor pe posturi. Nu se cade să critic fără a oferi şi o posibilă soluţie: dacă tot se voia ceva inovat, o schimbare reală, cred că trebuia lăsat Mureşan ca unic închizător, avansat mai mult Muniru şi încercat un sistem de joc 4-1-4-1. Acest sistem ar asigura densitate mai mare în atac (cât şi în pressing-ul avansat), ar asigura opţiuni mai multe de pase şi ar forţa astfel echipa să joace mai mult pe jos, în viteză. Iar Mureşan, nicio grijă, se descurcă el singur pe axul central.

Ca un ultim element al partidei, ar trebui consemnat neapărat şi gestul golănesc al lui Alibec, acest „Denis pericol public”, un jucător care probabil nu a deprins nimic din experienţa italiană. Mai întâi, în chiar final de meci, îl loveşte cu piciorul în spate pe Piccolo, într-o fază la care ar fi putut să-l evite fără probleme. Apoi nervi, scandal, înjurături, exact cum fac marile vedete şi, meritat, un roşu direct. Adevărat caracter! Pentru el, pentru o asemenea vedetă (cu nume musulman, dar botezat şi ortodox), ne-am convins cât de mult a contat ziua specială în care s-a jucat meciul. Indiferent de cât de talentat ar fi Alibec, acum s-a văzut clar de ce Buş (muncitor, cuminte şi răbdător până acum) este de preferat, oricând, în orice condiţii.

Din acest meci pentru CFR rămân deocamdată în clar doar punctele şi victoria, benefică pentru moralul echipei. La restul mai sunt multe de dovedit, confruntarea cu viitorul de-abia acum începe.

Autor: Albusibiu

0 comentarii

  1. Cam aşa stă treaba, Albule, cum vezi tu. De acord cu tine în privinţa prezumtivului modul 4-1-4-1, Gabi s-ar descurca şi singur, cu condiţia ca mijlocaşii laterali să strângă imediat lângă el în faza de apărare. Muniru are viitor, trebuie încercat. Maah nu cred că e de CFR, iar Buş este o soluţie, este al nostru, trebuie forţat. Eu l-as aduce înapoi şi pe Batin…Da, Cadu a început să cam gafeze, dar să nu uităm, Alex, contribuţia lui la performanţele noului CFR (obţinute în condiţii de maximă adversitate, venite din toate direcţiile). Vass poate fi cel mult o foarte bună rezervă, dacă vin nişte mijlocaşi adevăraţi. Sepsi, Maftei cam ies din peisaj, Hora merită păstrat, chiar dacă trebuie şi bătut câteodată. Problema e alta, Alex, problema e cea cu Trică…Nu sunt nici oltean (eventual de prin partea superioră a Oltului…), nici fan Trică, dar o victorie este mai plăcută decât o înfrângere…Să nu uităm că acum 2 ani toată lumea cam strâmba din nas când s-a apucat de treabă Reghe, şi uite , a reuşit, a demonstrat (nu-mi este simpatic deloc, nici ţie, dar anumite competenţe ale lui nu pot fi contestate, chiar dacă există şi anumite bănuieli acolo…). Fotbalul -în general- şi CFR-ul -în particular- este un fenomen mai complicat decât o societate comercială, factorul motivaţional (psihic) are o pondere importantă, cine poate să-l stăpânească, are deja 50% din succes asigurat. Restul e -desigur- muncă, pricepere, transpiraţie, inspiraţie…Eu zic să nu avem păreri preconcepute despre Eugen, şi asta nu pentru că a fost simbolul campioanei din 2008, ci -pur şi simplu- pentru că poate profita şi el de o şansă, exact aşa cum au profitat şi alţii, la un nivel mai mare sau mai mic. Nici laude excesive nu trebuie să-i oferim, dar să admitem că oricine poate evolua, oricine se poate schimba, şi noi trebuie să-i acordăm această „prezumţie de nevinovăţie”. Eu-s de acord cu tine că rezultatele mai bune (şi jocul ceva mai bunicel) nu sunt doar meritul lui Eugen, aici putem vorbi deja de miraculoasele reveniri ale echipei de după detronările antrenorilor, dar îţi spun -în şoaptă- că niciun antrenor „cu nume” (de talia CFR-ului) nu poate garanta titlul la anul, pt. asta e nevoie de mult mai multe…Pentru moment, cel mai important este să ne concentrăm pe Cupă şi -evident- să mai urcăm câteva locuri în clasament, să nu ne facem de râs ca acu’ 2 ani…HAI CFR !!!

    Apreciază

    • Kiruj, despre Cadu nu am sa zic nicio clipa ca trebuie indepartat de la echipa. Totusi, trecutul nu tine loc de prezent sau de viitor. De aceea, cred ca si la Cadu e normal sa se intample ceea ce s-a petrecut la Panin. Cand se acumuleaza prea multe greseli se impune o „trecere in rezerva”. Cadu mai poate fi inca 2-3 ani o excelenta rezerva, asta in conditiile in care se impune deja sa aducem inca un fundas cel putin la nivelul lui Piccolo. Apararea noastra reincepe sa fie una problematica, cu tot mai multe erori in zona centrala, acum cand, in sfarsit, avem fundasi laterali. Despre Trica evit parerile preconcepute, faptul ca-i oltean nefiind un criteriu aprioric de judecata, atata vreme cat anumite specificitati nu ies la iveala. Dar, deocamdata, ceea ce era de asteptat in cazul lui Trica se intampla: vorbeste mult si cam prost spre foarte prost (vezi atacuri gratuite la fostul antrenor, cuvinte negandite si fara proprietate a termenilor). Nici comunicarea non-verbala nu cadreaza deloc cu ceea ce mi-as dori (e o mare greata sa vad interviuri cu el), dar, sa zicem, se poate si asa… Tot asa am zis si despre Cartu o vreme pana cand… De multe ori ceea ce este previzibil chiar se intampla, mi-este doar ca acest caracter colturos al lui Trica sa nu genereze scandaluri de mare amploare in vestiar sau in preajma echipei. Cat despre Reghecampf, iti spun cu toata sinceritatea, nu ii invidiez deloc pe suporterii stelisti, performanta lor de anul acesta are un „cost” care ar fi prea mare la CFR. S-ar numi generic, sa-i zicem asa: „Pitzi Talent”. Decat asa, mai bine ma lipsesc de orice triumf, oricum nu poate fi durabil. Intr-adevar, Reghecampf a avut impact major la Steaua, a gasit si un mediu fertil. A vorbit probabil fix pe limba jucatorilor. Dar unii precum Tanase, Chipciu – de astia n-ai sa gasesti la CFR. Avem destui fotbalisti crescuti in alta mentalitate, cu alte valori (tocmai asa au si fost selectati), iar antrenorul pentru a-i motiva va trebui sa le impuna respect atat prin comportament, cat si prin nume/palmares/experienta/profesionalism. Deocamdata, din punct de vedere profesional, despre Trica spun doar atat: nu are licenta pro, Juventus Bucuresti sta confortabil in mediocritatea diviziei C, iar schimbari tactice la CFR nu vad nimic esential. Totusi, evaluarea nu este finalizata sub acest aspect, are de partea sa factorul moralizator, desigur, palmaresul primelor 4 meciuri si imediat, marele examen al Cupei.

      Apreciază

  2. Albule, un meci are doua reprize, si in partida din etapa anterioara Viitorul s-a tinut bine in prima repriza si a clacat in a doua. Eu cred ca ii bateam oricum, chiar daca luam gol in min 15 sau daca nu exista devierea norocoasa la sutul lui Deac. Presiunea, din toate punctele de vedere, a fost pe constanteni, si luand in considerare lipsa lor de experienta, n-aveau nicio sansa. Da, jocul nostru sufera, dar suntem in crestere, iar norocul nostru este ca nici cei de la Astra nu par mai breji, plus ca ei si sunt in drum spre vale 🙂

    Apreciază

    • Caneto, Astra e doar primul pas, cel de avant. Complicat va fi insa meciul cu Petrolul, tocmai la Ploiesti. Acolo va fi problema mare si pana acolo totul ar trebui sa fie mult imbunatatit. Eu observ ca la Constana jocul s-a schimbat numai dupa gol (prima ratare a lui Hora n-o consider definitorie), asadar cred in continuare ca mai sunt lucruri de testat/probat inainte ca toate titlurile de presa sa inceapa cu „Trica – solutia ideala pentru CFR”. Meciul cu Turnu Severin va fi unul mai greu decat cele cu Viitorul sau cu Gloria, asadar nu mai e mult pana sa ne formam o imagine si mai clara.

      Apreciază

  3. Ai dreptate,calitatea jocului nu s-a imbunatatit semnificativ,fata de perioada PS se vede totusi un plus de ambitie si de angajament.Aici Trica are un merit,cea mai evidenta crestere in joc fiind a finului Deac.Sa nu uitram totusi ca bistrita si viitorul au fost adversari modesti,norocul a inceput sa revina,iar arbitrii nu ne-au mai dezavantajat evident,nici macar cu steaua.Probleme vad in evolutia din ultima vreme a 2 titulari de baza:primul este Pinto cu greseli tehnice,de marcaj si intarzieri in repliere in faza de aparare,(ieri ne puteau costa la bara din prima repriza respectiv la reluarea cu capul putin pe langa) si cu tot mai putine incursiuni reusite in ofensiva;al doilea este Cadu prea lent,prea static,cu minusuri la marcaj si jocul aerian.Lipsa unei concurente reale pt. cei doi se vede…La mijloc,Muri a evoluat cuminte si discret,iar muniru desi s-a straduit mai are mult pana sa devina o solutie:in prima repriza am numarat vreo 3 mingi pierdute dupa care Muniru ramanea pe jos,iar adversarii plecau pe atacuri potential periculoase.In fata s-a vazut din nou lipsa unui play maker si a unui varf adevarat…Evolutia in aceste roluri a lui Deac la Bistrita si a lui Bus ieri (frumoasa demarcarea,felul in care a protejat mingea si finalizarea cu sange rece)au aratat ce imoportant este sa avem macar 2 jucatori de certa valoare si deci cu evolutii constant bune pe aceste posturi.In campania de transferuri din vara aceste 2 pozitii plus un fundas central peste cei de acum le vad ca prioritati absolute.Ar merita readus Batin si l-as tine si pe Bus ,variante mai bune decat Maah si Ronny( care la 30 de ani va reveni cu greu dupa accidentare)mai ales ca trebuie sa avem de la anul 6 jucatori romani in cei 18 trecutri pe foaia fiecarui joc.

    Apreciază

  4. Dupa o perioada de criza prima problema care se pune este cresterea zero.Ceea ce se-ntampla acum la echipa pentru mine are legatura cu actualul antrenor,pentru tine poate doar evolutia normala de dupa schimbarea antrenorilor la echipa.La schimbarea unui antrenor nu iau in calcul doar aspectul calitativ adus de elca tehnician.Foarte importanta este atitudinea,felul de a se impune si mesajul transmis jucatorilor.Daca pe tine te-a fermecat Paolo Sergio cu eleganta lui,mie actualul antrenor mi-a readus bucuria victoriei si increderea ca echipa este dispusa sa arunce in lupta toate fortele fizice disponibile.De asta are nevoie suporterul cand vine la meci.Sa vada echipa lui sacrificandu-se pe teren ,luptand pentru culori oferindu-le o speranta pentru clipe mai bune.Daca ti se pare ca s-a castigat putin in 5 partide dupa o seceta de 12 umilinte urmeaza sa apreciezi tu.
    Tocmai de aceea am apreciat evolutia lui Hora care chiar daca la finalizare a dezamagit a aratat o mare disponibilitate de efort si implicare.Eu cred ca poate sa fie o revelatie dupa un prim moment cand isi va regasi increderea si forma ideala.La fel munca de titan la Deac……Muri a avut multe recuperari si a dat siguranta,ramanand o piesa esentiala in angrenajul echipei.Muniru pentru varsta lui (si postul lui) este jucatorul cel mai promitator prin usurinta si miscarile sale.Va fi un jucator care va pleca pe bani buni de aici.Era ideal sa fie alaturi de Muri cel putin un campionat(pentru siguranta care ti-o da).
    Judecam foarte simplist cand evolutia echipei o apreciem strict la realizarile mijlocasilor centrali.Ca sa potirealiza un joc de posesie ai nevoie de o buna densitate care ti-o da si implicarea fundasilor laterali…….ori Camora si Ivo Pinto au doar urcari izolate in atac,ceea ce face ca si solutiile celor din mijloc sa fie reduse.Altfel spus este nevoie de un fotbal total cu implicarea tuturor jucatorilor.Retin de vremea cand juca la noi Hugo Alcantara(foarte apreciat de mine) care avea o foarte buna eficacitate nu doar la fazele fixe.Acum daca stau sa apreciez evolutia per total a fundasilor laterali voi spune ca oarecum am sufeit la acest capitol.Daca initial mi-au parut foarte promitatori ,acum nu stiu cat plus a adus Ivo fata de Edimar care parea ca are o clasa in plus ca fizic si 2 ca numar de incursiuni.Si la Camora la fel…….foarte putine incursiuni incheiate cu centrari de calitate.Ori in aceste conditii mijlocasii laterali au putine variante.
    La Maah este destul sa spun ca a jucat in toate partidele si a avut zero realizari,in comparatie cu Bus care a impins-o in ate de 2 ori.Se vede ca nu este pe postul lui,dar ratiunea folosirii aici ai apartine antrenorului si nu cred ca trebuie abordat de mine acest aspect.In comparatie Ronny are 10 clase peste el.
    Kiruj bune observatiile tale……si la obiect

    Apreciază

  5. Nu stiu de ce se insista cu Maah ca varf; decat asa mai bine in 10 si tot se pierd mai putine mingi. Nu e vina lui ca e folosit pe un post pt care nu are abilitati, el fiind extrema dreapta. L-as remarca pe Valente pt faza de la al 2-lea gol si evolutia ok. Daca isi pune la punct conditia fizica (am mari rezerve, tot timpul parand a fi dintr-un meci de „old boys”) ar putea deveni o solutie in banda stanga. Avem atitudine, avant in atac, dar putine solutii la constructie si mari probleme in defensiva (ultimele 3 meciuri cu erori de pozitionare si marcaj). Ma bucur pt Bus, finalizarea mi-a adus aminte de Inzaghi si pt Deac, tot mai aproape de jucatorul care era inainte de transferul la Shalcke. Despre Viitorul – din echipa frumoasa din tur si aplaudata in Gruia a ramas doar amintirea, devenind acum un simbol al neputintei si marlaniei prin „marile vedete”. Avem si raspunsul la intrebarea de ce nu sunt promovati tinerii in prima echipa si la CFR – pt ca nu fac fata. In general, valoarea jucatorilor proveniti din asa numitele „academii” din Romania este discutabila si e de inteles atunci orientarea spre piata externa.

    Apreciază

    • Cum spuneam si ieri, am urmarit cateva clipuri cu Maah din perioada Citadella si habar nu am care este pozitia din teren unde ar putea da satisfactie. Si in acele montaje, ba e varf, ba extrema stanga, ba pe dreapta, peste tot si nicaieri.

      Apreciază

  6. Intamplator sau nu, golurile formatiei noastre au fost marcate de jucatori din propria pepiniera, daca putem spune asa. Daca Trica l-ar introduce in echipa, chiar si pentru cateva minute, pe Paun, atunci ar creste in ochii nostri. In rest, o prima repriza plina de miserupism cronic, urmata de o mustruluiala gen Trica in vestiar. Apoi au venit golurile. Nu v-a placut Valente chiar deloc? Echipa din ultimul sfert de ora nu arata chiar asa de rau.

    Apreciază

    • Da „Radu”, dar pe ultimul sfert de ora nu mai exista adversar pe teren sau cel putin academicii lui Hagi nu mai aveau nicio idee de joc. Valente acum ar fi trebuit sa fie titular incontestabil in echipa, doar de aia e numar 10. Acum a dat o pasa de gol, dar nicicum n-a reusit vreo faza macar cum a facut Camora, absolut nimic in viteza. Cum o fi jucat in Portugalia?

      Apreciază

    • Ne-au furat si-n mandatul lui Andone, dar ne-au furat sa ne blocheze la titlu si nu le-a iesit sezonul trecut, iar sezonul asta ne-au blocat preventiv. In tur pt o anume echipa, in retur pt alte echipe. Oricum, diferenta pana la primul loc e acoperibila 100% prin erori de arbitraj (favorabile unora, defavorabile noua). Si restul inseamna: accidentari, menajari pt UCL, forma proasta, lipsa obiectiv sau valoare.. Pana la urma, n-ar fi nicio diferenta intre noi si noua campioana. Poate doar la joc. Dar unii au avut linistea si increderea data de rezultate. Si patronul lor cel impulsiv nu a mai putut strica echipa. Prin urmare, avem lot de titlu, dar in conditii de „aliniere a planetelor” n-avem nicio sansa. Nici macar la podium!

      Apreciază

      • N-as spune ca in tur a fost ceva exceptional din partea arbitrilor!Retin un inceput de campionat cand dupa supercupa cu Urziceniul si primele 2 etape (cu aceeasi urziceni si rapid) aveam 4 jucatori suspendati mai multe etape.Cadu si Culio dupa supercupa pe probe video si Kone si Duba la rapid……deci imi pare o regula.Doar ca uneori suntem mai buni incasatori(mai pregatiti psihic sau cu voia lui ulise alinierea planetelor ne este favorabila)
        Si nu as spune ca venirea unui roman la conducerea echipei a inhibat tendinta fluierasilor romani la atingerea ungurashilor de la cfr.Cum se spunea mai sus pe vremea lui Ando la fel ne-au masacrat(sper ca nu se supara Borcica pentru utilizarea termenului)

        Apreciază

  7. apropos de aducerea unui antrenor cu licenta, nume, state vechi…fara a supara pe cineva, personal as avea o placere sa il vad ca principal fie pe Petre Grigoras fie pe Gigi Multescu. as vrea un CFR care sa incante, despre jucatori nu imi fac probleme, tot timpul am avut campioni la echipa. va multumesc si HAI CFR!

    Apreciază

    • poate nu sunt antrenori rai dar sunt scandalagii si nu cred ca CFR are nevoie de asa tip de antrenor + ca deobicei sunt buni la echipe care inceraca sa se salveze de la retrogradare Grigoras mai putin anul acesta.Eu mai degraba as vedea un antrenor cu numke ,cu greutate la cine vestiarul nu comenteaza ci executa.

      Apreciază

    • Si eu cred ca Grigoras si Multescu merg mai degrabă la echipe mici. Nici ca jucatori, nici ca antrenori nu prea au ceva palpabil in palmares. Atunci mai bine unul gen Trica cu atuul sau de fost jucător reprezentativ la primul titlu.

      Nume mari e greu sa aducem, dar foști jucatori mari la început de cariera pot impune respect in vestiar. Protasov, Zenga sau Costa au lăsat urme pe unde au fost in Romania.

      Apreciază

      • toti antrenorii buni sau marea lor majoritate au fost jucatori mediocrii sau altii nici nu au jucat fotbal la profesionisti cum ar fi Murinho. il vedem si pe maradona ce poate printre camile, de hagi nu mai zic

        Apreciază

        • Un antrenor cu cota internationala nu are de ce sa vina la CFR. Unul care ca jucător a fost anonim si e si la început de cariera ce credibilitate are?

          Apreciază

  8. Softul de notare este oprit, tabelul este reactualizat !! Au votat 29 de tribunişti, media echipei fiind de 6.5. Notă maximă a obţinut -logic- Deac (7.7), dar e pe aproape şi Buş cu 7.6 (felicitări, Sergiule !). Notă minimă -ca de obicei- la Maah (5.0). Joi, după meciul de acasă cu Severinul vom relua notarea. HAI CFR !!

    Apreciază

    • unde se acorda note mai nou? adica cand si unde se anunta ca a inceput notarea? ca eu nu am mai dat note de anul trecut din pacate. si cred ca cauza este ca nu apare linkul cu anuntul despre notare in „live bookmark”

      Apreciază

  9. Sunt curios cum i-a ieşit lui Maah nota 5, ăsta e de 1 pt. participare, hai să fie 2 cu 1 punct din oficiu. Nu înţeleg cum notează tribuniştii jucătorii, unuia care nu face nimic cum poţi să îi dai nota 5 ? Pentru 5 trebuie să facă ceva, e notă de trecere. Dacă tot veni vorba de antrenori – întâi trebuie să aduci jucători de valoare – în situaţia actuală nu prea e ce antrena. Dacă nu ai lot nici un antrenor bun nu vine, nu e nimeni nebun să îţi dea cu stângul în dreptul. Mulţescu nu e antrenor rău, dar e anti-CFR (nu a ezitat nici o clipă să îşi manifeste ura faţă de CFR) şi e recalcitrant. Petre Grigoraş e bun dar preferă echipele de locurile 5-8 acolo unde nu e presiune pe antrenor, nu e genul de antrenor care să se bată la titlu. Decât să mai aducem încă o petardă de antrenor din afară, îl prefer pe Trică, păcat că nu are licenţa pro. Totuşi atâta timp cât la echipă mai e Cadu îi va fi greu lui Trică să se impună. Vreau să văd la Trică că îl schimbă la o abatere gravă pe Cadu – atunci chiar ar avea vână de antrenor. Până acum nici un antrenor nu a avut curajul să îl schimbe pe Cadu, chiar în momente când era neapărat necesară înlocuirea lui.

    Apreciază

    • La Maah notele s-au situat într-o plajă „largă” : între 1.0 (2 notanţi) şi 7.0 (trei notanţi). Ştii foarte bine povestea notelor şi a plajelor, am mai discutat cu lux de amănunte acest aspect : suntem diferiţi din toate punctele de vedere, dar aşa-i bine până la urmă. Cu restul articolului sunt de acord în totalitate, partea cu Grigoraş o văd şi eu exact la fel, idem cea cu Mulţescu, dar şi cea cu Trică şi cu Cadu. HAI CFR !!

      Apreciază

    • cum de i-a ieist 5 lui Maah? Pai cred ca lumea nu mai noteaza echipa campioana ci echipa de pe locul 9…. deci pretentiile sunt de locul 9…. La acesti jucatori, de campioana mai sunt doar salariile…

      Apreciază

  10. am facut primul transfer ! potrivit tuturor siteurilor de sport, sefii s-au inteles cu cei de la pandurii pentru transferul lui nistor, si cel mai probabil asa este pentru ca becali si-a retras intentiile de al mai cumpara pe mijlocas dupa aflarea vestii ca cfr-ul la deturnat. si inca o stire importanta pentru voi ! conform cotidianul portughez ABOLA cfr este aproape sa se inteleaga cu doi jucatori de la BEIRA-MAR este vorba despre mijlocasul central care poate juca si ca mijlocas dreapta RUBEN RIBEIRO si atacantul YAZALDE GOMES PINTO ambii de la beira-mar. conform aceleiasi surse, echipa noastra va trimite doi oameni la meciul de sambata dintre beira-mar si estoril unde cel mai probabil se vor intelege si vor parafa actele de transfer pentru cei doi. asa v-am scris ca un cotidian de sport nu sunt un cotidian de sport, sunt doar un simplu suporter al cfr-ului ca si voi pe care il intereseaza foarte mult ce se intampla la echipa noastra draga, asa cum imi place mie sa spun. am scris si eu ce am citit pe gsp,digi sport si alte siteuri de sport, apai ce-o fi adevarat si ce nu despre aceste transferuri si intelegeri nu stiu, urmeaza sa dezbatem si sa analizam noi franarii.

    Apreciază

  11. Despre Nistor de la Pandurii nu ştiu ce să spun, pe mine nu m-a dat pe spate. E bunicel dar să îl dai pe Nicoară (care după mine e peste Hora) şi să mai dai şi o căruţă de bani pe o promisiune mi se pare o afacere păguboasă. Promisiuni au fost şi Hora şi Nicoară şi nu au confirmat. Cred că avem nevoie de mijlocaşi cu adevărat valoroşi gen: Culio, Renan, Trică, Peralta – promisiuni expirate avem şi noi destule. Stăm foarte prost la mijloc de multă vreme, de aceea jocul nostru suferă şi ne chinuim mereu acasă unde trebuie să construim. Vremea mijlocaşilor experimentali a trecut, a venit vremea mijlocaşilor consacraţi – altfel panta descendentă a echipei va continua.

    Apreciază

    • Luk 2170, sa-mi fie cu iertare, dar de cand esti tu mare fan Nicoara ? Alaturi de Dan Dan eu te tin minte ca pe unul care mereu aveai un dinte impotriva lui si a altor ”petarde” din lotul nostru, gen : Hora, Valente, Godemeche, Maftei, Luis Alberto, (desigur cel de dinainte de episodul Old Trafford, ca dupa aceea a cam ajuns si el sa fie regretat) 🙂 .

      Apreciază

      • eu imi mentin parerea :)…. Nicoara e bun la CFR doar in cazul in care anul viitor vom avea ca obiectiv sa ocupam locul pe care il ocupam acum…

        Apreciază

        • Dane, imi place ca esti consecvent, dar nu uita ca anul asta s-ar putea ca Nico sa fie vice-campion si sa joace la toamna in Europa League, iar noi chibitii de pe tribuna, impreuna cu fostii lui colegi de la CFR sa-i admiram evolutiile la tv, dar in tricoul gorjenilor. 🙂 Sa nu crezi cumva ca sunt un mare fan al lui Nicoara, totusi eu vedeam in el un anumit potential si pe vremea in care evolua in alb si visiniu. Mai mult, iti marturisesc ca regret inca si acum faptul ca Andone nu l-a introdus la pauza sau imediat dupa, in meciul de acasa cu Man Utd.

          Apreciază

          • Eu nu am spus ca nu are un anumit potential, atat doar ca acesta nu e deajuns pentru a fi jucator la o echipa care vrea sa fie campioana. Asta a fost problema si anul acesta, s-au accidentat multi titulari si au ramas sa joace unii cu potential, dar fara valoare confirmata…. Se pare ca jucatorii cu potential ne pot asigura un loc 9…

            Apreciază

  12. Cert este ca avem 10 jucatori imprumutati pe la alte echipe, din care max 3-4 ar avea loc la noi si asta eventual daca mai vindem ceva (gen Lionn+Edimar in locul lui Camora +Ivo Pinto). Batin,Nicoara, Bud ramin solutii la nivel de rezerve dar cam atit. Jucatori ce pot iesi in evidenta la echipe mici dar care au clacat la noi. Sa nu fi sentimentali si Podolski era titular la nationala Germaniei si freca banca de rezerve la Bayern.

    Apreciază

        • Decat sa lustruiasca banca la noi…. Se pare ca si Bus si Paun ar trebui sa isi caute ceva echipa la care sa joace daca vor sa creasca… aici nu li se dau sanse nici macar cand in campionat nu mai avem nici un obiectiv(in afara de cel cu evitarea locurilor de E.L.)…

          Apreciază

          • Asta ar fi o practica normala.. cam toate echipele mari isiimprumuta jucatorii de perspectiva sa se coaca. Chiar si la echipe bune, daca au sanse sa joace si sa se coaca. Din actuala echipa a lui Bayern Lahm si Kroos au fost dati la vremea lor la Stuttgart si Leverkusen sa se maturizeze.

            Apreciază

      • A fost pedepsit exemplar pentru asta: Adrian Szabo l-a si inlocuit la pauza. 🙂 La fel a patit si ”febletea” lui Albusibiu, Iulian Popa: inlocuit imediat dupa ce reusise egalarea la 3. Pe urma, totul a intrat in normal: petrolistii au mai inscris in trei randuri, iar brasovenii ramasi pe dreptunghiul verde au avut mare grija sa nu repete greselile prea indraznetilor lor coechipieri, asa ca s-a terminat 6-3… 🙂 Stai linistit, nu ma numar printre aceia care vad tot felul de uneltiri la fiecare pas, insa n-au putut sa nu ma amuze mutarile antrenorului brasovean.

        Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.