Statistica notelor acordate unor aspecte din viaţa echipei de fotbal CFR Cluj


Salutare, dragii mei! Am oprit softul de notare, adaptat pentru a evalua anumite aspecte privitoare la CFR care ne frământă de câteva săptămâni. Mobilul acestei iniţiative a fost reprezentat de sumedenia de comentarii (majoritatea lor foarte interesante) privind managementul echipei, politica de transferări, evoluţia echipei, perspectivele legate de buget etc.

Iată rezultatele obţinute:

OBSERVAŢII:

1. au acordat note 35 „evaluatori” (cam câţi au notat jucătorii şi cu ocazia ultimelor partide);

2. în alegerea celor 17 „domenii” supuse evaluării (cuantificabile cu note între 1–10) am încercat să sintetizez opţiunile exprimate în comentarii, la care am adăugat câteva pe care le-am considerat interesante (aspecte privind site-ul nostru şi cel oficial al clubului);

3. la notele propriu-zise am folosit o „coloratură” niţel schimbată faţă de cea deja consacrată, astfel:

–       notele între 1.0–4.0 le-am păstrat pe un fond alb

–       cele între 4.0–6.0 apar pe un fond verde mai deschis

–       cele între 6.0–8.0 apar pe un fond verde mai închis

–       cele între 8.0–10.0 apar pe un fond verde închis

4. ca de obicei, am făcut şi o analiză separată privind „întinderea” (=plaja) notelor acordate de „evaluatori”, adică distanţa dintre nota cea mai mică şi cea mai mare. Indicatorul este interesant (cel puţin pentru mine) pentru că indică gradul „diversitate a opiniilor” vizavi de un domeniu sau altul. Cu cât „plaja” e mai mică, cu atât opiniile noastre converg (coincid) mai mult în problema respectivă, şi invers;

5. pentru o lecturare mai uşoară, vă prezint două clasamente „intermediare”, în baza acestor note:

  • în clasamentul A pe primul loc (oarecum logic) se află „evoluţia echipei în ultimii 10 ani”, note foarte bune primind şi site-ul „Tribuna CFR”, atât ca formă, cât şi ca conţinut (e de bine, nu?)
  • tot în clasamentul A (şi tot logic…), pe ultimele locuri apar domeniile „repetente” ale conducerii (comunicarea cu media şi cu suporterii, măsurile de atragere suporteri).
  • în clasamentul B (cel cu plajele de notare) primele trei întrebări au o abatere nu foarte mare a notelor (4.5), în timp ce ultimele 4 domenii au fost notate cu o variaţie încredibil de mare (de 8–9 note), indicând – dacă mai era nevoie – că acestea sunt „întrebările de baraj”, la care există o diversitate de opinii foarte mare.

Vă las în continuare să „gustaţi” rezultatele acestui sondaj (care va fi repetat într-un moment când echipa va trece printr-o perioadă mai fastă – cât mai repede posibil, sper! – practic să comparăm evaluările actuale cu cele viitoare).

Cu respect şi prietenie, Kiruj.

HAI CFR!!!

0 comentarii

  1. Cam asa vad si eu situatia. Ca sa incepi in forta campionatul trebuie sa ai o echipa cit de cit formata, rodata si motivata. Fie ca ne place sau nu, ajungem invariabil la tema jucatorilor valorosi. Aici trebuie sa fim cu capul pe umeri, nici unul nu vine la noi pentru ca asa a visat in copilarie ci pentru ca primeste sansa unei expuneri internationale pe care nu ar aveao la locul 8 din Portugalia sau locul 4 din Serie B in Italia.Iar sansa expunerii are rost doar daca ulterior este fructificata intr-un contract avantajos. Nu este nici o rusine sa cumperi si sa vinzi la timp, mai ales daca ‘marfa’ e perisabila (durata contract, motivatie etc). O alta categorie sunt asa zisele talente din Romania. Daca ne uitam retroactiv in ultimii4-5 ani, nimeni nu a confirmat. Fie ca vorbim de Hora, Ganea, Bus, Batin, Nicoara samd, toti au venit ca si sperante de mina a doua (altfel intrau in bataia pustii clanului albanez) si toti au sfirsit intr-o automultumire a unei vedete de provincie care a prins contractul vietii, recte valoare de Bistrita si Medias dar contract triplu.

    Apreciază

  2. Noul antrenor e deja in joc de glezne. Are drept obiectiv clasarea pe locurile 2-10, iar in perspectiva reconstructia echipei pentru sezonul urmator. Nu va pot divulga numele noului, poate daca veti insista…

    Apreciază

  3. Cel mai anost meci facut de CFR de la ’76 incoace…….eu asa joc n-am mai vazut la echipa.Atata impotenta,lipsa de viziune si idei.Probabil PS s-a gandit ca in a 2 a baga pe Muri si Weldon si schimba fata jocului.Asta facea si Conceicao si Jorge Costa……..dar avea axul central asigurat si Ronny distrugatorul!Acum daca incepi cu Maah varf( si nu mi se pare normal sa-l jignesti pe Ronny comparandu-l cu el,pentru ca nu suporta comparatii.Iar comparatia cu Sougou este o blasfemie) ai rupt orice sansa.Acest jucator nu este varf si nu stiu daca vom avea ocazia sa ne lamurim cu el in banda…….poate i s-au terminat sansele.Putea in cel mai rau caz sa inceapa cu Bus si sunt convins ca ar fi avut argumentele necesare in batalia cu fundasii rapidisti.
    Apoi obsesia lui PS pentru Valente continua……astept primul dribling a lui!Degeaba acuzam conducerea ca nu avem jucatori.Pai Nicoara in returul lui Minteoan a fost jucator de baza cu realizari.Si echipa aia nu poate fi comparata sub nici o forma cu cea lui Minteoan!Acum s-a hotarat ca Nicoara nu-i bun si i s-au oferit sanse suplimentare lui Valente.Iar in dubla cu Inter neincluderea lui Deac a fost pusa pe seama alegerii lui Hora.Dar daca stau bine sa ma gandesc Valente a stat pe banca.
    Aseara cand a intrat Weldon s-a vazut ca are calitate si putea sa realizeze ceva,dar trebuia adusa mingea spre careul rapidistilor…..
    Nu poti spune ca plecarea a 2 jucatori determina acest joc steril.Exista o stare de neincredere la echipa si o presiune a lipsei rezultatelor.Am observat la PS o incercare de schimbare a liniilor de la meci la meci care nu cred ca poate fi solutia castigatoare.Echipa trebuie sa aiba continuitate si trasee in joc.
    Asta-i ca-n bancul cu Bula cand avea frica ca nu i se va deschide parasuta……….asa si eu spun,ca acum ar fi culmea sa ne bata si pinguinii…….ca de meciurile cu echipele de sus nu mi-e asa frica;
    Astea or sa iasa la joc………

    Apreciază

  4. Dupa un sezon de povestit nepotilor, cand am luptat singuri impotriva tuturor, cu meciuri din 2 in 2 zile, cand s-a creat un val de simpatie pentru echipa noastra sa ajungem intr-un asemenea hal denota un amatorism incredibil. Din aceasta stare de moarte clinica nu se poate iesi numai cu un soc puternic la echipa, cu parere de rau dar trebuie dati afara jucatori (multi!) impreuna cu antrenorul.

    Apreciază

  5. Pe postl de rezerva a celei de a doua rezerva de portar il nominalizez pe Texy, ciobanescul meu german pe care l-am antrenat de la „juniori III” pana la maturitate numindu-l Nuno Claro pana nu a mai ascultat de adevaratul sau nume :)) ––In pauza mare chiar am putea trage o miuta cu prietena noastra Stela a lu’ Artois?

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.