FC BASEL – CFR CLUJ 1-3 (copy/paste după gsp.ro-ul de mâine)


Victorie de răsunet a clujenilor pe stadionul St.Jakob-Park din Basel, contra elvețienilor de la FC Basel, în prima manșă a play-off-ului Ligii Campionilor. Porniți cu șansa a doua, jucătorii campioanei României au uitat de (semi)eșecul rușinos înregistrat vineri contra lanternei roșii din campionatul intern și au intrat pe teren ferm hotărâți pentru a tranșa calificarea încă din primul meci. Partida a avut un început surprinzător, feroviarii înghesuindu-și adversarii în propriul lor careu, dar șuturile lui Bastos și G.Mureșan, lovitura de cap a lui Sougou, precum și cele 3 lovituri de la colț au rămas fără urmări pe tabela de marcaj. Dupa ce au scăpat cu fața curată de primul sfert de oră, gazdele au reușit să echilibreze partida, inițiind primele atacuri la poarta lui Felgueiras, dar următoarea mare ocazie a meciului a aparținut tot CFR-ului: Nicoară a făcut o cursă spectaculoasă pe partea stângă, a pătruns în careu, depășindu-și adversarul direct, dar a șutat slab la colțul scurt, în timp ce Ronny era perfect demarcat pentru a primi pasa. La faza imediat următoare, Cadu acordă corner, execută Salah, iar A.Frei reia cu capul în bara transversală, necesitând îngrijiri medicale. În min.34 cade primul gol al întâlnirii. G.Mureșan îl angajează pe dreapta pe Ivo Pinto, centrare perfectă a acestuia pentru Ronny, cap al brazilianului, portarul gazdelor respinge cu greu, iar Bastos reia din apropiere în poarta. 0-1! Însă, în min.41, la o neatenție a lui Cadu, gazdele egalează prin A.Frei: 1-1.

Repriza a doua a început cum nu se poate mai bine pentru ai noștri. În min.47, la o fază ce nu anunța nimic, G.Mureșan a prins o torpilă de la 30 de m, balonul intrând jos, lângă bară, în stânga portarului: 1-2! La reluarea jocului, Godemeche reușește o intercepție, îl angajează imediat, lung, pe Ronny, care este trântit în careu, iar arbitrul acordă fără ezitare lovitură de pedeapsă și-l cheamă pe Cadu să execute. Penalty-ul este transformat fără emoții de căpitanul portughezo-român: 1-3! De-aici meciul nu mai are istoric. Văzându-se cu sacii în căruță, CFR a făcut pasul înapoi, elvețienii preluând total inițiativa. În această parte a jocului statistica a consemnat o posesie de 84%!!! în contul celor de la FC Basel, dar o apărare excelentă, condusă magistral de Cadu, precum și schimbările efectuate de foarte inspiratul Andone, au făcut ca această dominare să fie sterilă, fără ocazii deosebite la poarta unui foarte sigur Felgueiras. Felicitări campionilor, demult nu am văzut ca o echipă românească să obțină un succes atât de categoric în cupele europene, pe terenul unei echipe mult mai bine cotate! Suntem siguri că și Steaua va bucura mâine seară sufletele milioanelor de români. Să urăm mult succes Stelei. Ajutați-l pe Reghecampf să facă echipa!

______________________________________________________________________________________

FC BASEL   1-3  CFR CLUJ

Frei (41) / Bastos (34), G.Mureșan (47), Cadu (49-pen)

FC BASEL (Așezare: 4-2-3-1): Sommer – 5, Steinhöfer – 5, Sauro – 6, Dragovic – 6, Park – 5, D.Degen – 4 (46′ Zoua – 5), Cabral – 6, Diaz – 5 (51′ F.Frei – 5), Salah – 5 (60′ Stocker – 5), A.Frei – 6, Streller – 5.  Antr. Heiko Vogel.  Rezerve: Vailati, Kovac, Yapi, Degen, Vuleta.

CFR CLUJ (Așezare: 4-2-3-1 – din min.50, 9-1-0): Felgueiras – 7, Ivo Pinto – 7, Cadu – 8, Piccolo – 7, Camora – 7, Godemeche – 7, Mureșan – 8, Bastos – 8 (62′ Vass – 7), Nicoară – 8, Ronny – 7 (70′ Sare – 7), Sougou – 7 (75′ Rada – 7). Antr. Ioan Andone. Rezerve: Stăncioiu, Sepsi, Rui Pedro, Kapetanos, Valente.

Cartonașe galbene: Dragovic (48′), F.Frei (60′) / Camora (57′), Vass (79′), Felgueiras (90’+4)

Arbitru: Jonas Eriksson – 7. Asistenți: Mathias Klasenius – 7, Daniel Wärnmark – 7. Asistenţi adiţionali: Martin Strömbergsson – 6 şi Tobias Mattsson – 7. Arbitru de rezervă: Stefan Wittberg – 9. Toți din Suedia

Stadion: St.Jakob Park, 21.08.2012, ora 21.45. Spectatori: 29.384.

GOLURILE: 0-1, Bastos (34′)> a reluat din apropiere mingea respinsă de Sommer; 1-1, A Frei (41′)> șut pe jos de la 12 m în dreapta lui Felgueiras; 1-2, G.Mureșan (47′)> șut prin surprindere de la cca. 30 m; 1-3, Cadu (49′)> a transformat penalty-ul obținut de Ronny.

______________________________________________________________________________________

Declarații:

Iuliu Mureșan: Felicit echipa, a demonstrat că are valoare, am obținut o victorie foarte importantă pentru fotbalul românesc. FC Basel este o echipă foarte bună, are jucători foarte valoroși, joacă foarte bine și acasă și în deplasare, dar și noi am demonstrat că jucăm foarte bine și avem un lot foarte valoros. Returul de la Cluj va fi foarte disputat, nu trebuie să ne considerăm calificați deja. Așteptăm să avem mai mult noroc la tragerile la sorți pentru grupele CL.

Ioan Andone: Totul a decurs așa cum ne-am planificat. Felicit jucătorii, care m-au surprins cum au jucat. În schimb, sunt un pic supărat, nu trebuia să luăm gol, dar știu unde am greșit și vom remedia problema pentru retur. Calificarea se joacă la Cluj, dar știm ce trebuie să facem pentru ca FC Basel să nu se califice.

Ecouri din presa internațională:

Basler Zeitung: “Ja, ja, Klausenburg, ja, oooh”

Wen Hua Xia Zai: “[text chineză] n-am fonturi pe calc.

Bet365.com: “FC Basel-CFR 1-3 (1-1)”

Inbox:

– 20 de milioane de euro are asigurat clubul clujean de la UEFA în cazul eliminarii clubului helvet;

– conducerea clubului din Gruia își poate freca în continuare palmele de bucurie. Alvaro Pereira nu s-a transferat încă de laPorto, dar sigur îl va vrea neaparat  cineva și în această săptămână!;

– pe parcursul întregului meci, antrenorul second al clujenilor, I.Mihăiescu, a ținut pregătită o bucată de plexiglas de 40×90 cm, adusă de acasă, în caz că, doamne feri!, pe principal îl apucă “sindromul Cîrțu”;

– în cazul în care trec de play-off, clujenii îl vor înregimenta în lot pe Iosif Rotariu, sperând că-i vor putea crește cota prin participarea în CL, urmând să-l vândă în iarnă sau să-l dea la schimb cu Mutu, căruia i-am spus deja..

CITIȚI ȘI:

Editorial Mihai Mironică: “Arbitrul de rezervă: șef de gară la Blatdorf”

0 comentarii

  1. Bun rezultat! Steaua păstrează șanse mari de calificare mai departe! Pe seară mă uit la reluarea meciului, fără stres. Bravo, CFR! Bravo, Andone! Forzza, Steaua, luptă pentru noi!

    Apreciază

  2. Lipseste paragraful cu „desi basel are buget mai mare, banditul de pascani a cumparat albitrii si a dat 2 goluri din opsai, plus ca unspe metrii n-a fost unspe metrii”.

    Apreciază

  3. O corectura, Caneto. In cronica apare la un moment dat „Repriza a II-a incepe mai bine pentru ai nostri”. GSP-ul nu ar scrie niciodata asa ceva, cu referire la CFR. Se refereau oare la elvetieni? 🙂

    In alta dezordine de idei: BRAVA! Daca-ti iese, te promovam la Nostradamus. 🙂

    Apreciază

    • se mai scapa si ei 🙂 am precizat in subtitlu, nu-i nimic original de la mine, nu-s nici Nostradamus, este un simplu copy/paste dupa articolul de maine 🙂

      Apreciază

  4. Maestre nu stiu daca `albitrul` il verifica pe nea Ando de fituici ori ba insa ar trebui sa riste si sa poarte articolul tau la meci, sa-si mai arunce ochii prin el pentru a da indicatiile tehnice cuvenite loazelor, ce plm? Ca parodist esti insa slabut gsp-ul ar transmite o stire ca aceasta pe un ton funest iar casul si branza ar fi coborate in berna. Din parte mea faca-se, insa, voia ta si a noastra adica 1-3. Felicitari si la mai multe. Hai CFR!

    Apreciază

      • Maestre, te rog sa faci un pic de scandal pe la TASS, de ce Dumnezeu nu a dictat arbitrul penalty-ul din care trebuia sa inscrie Cadu cel de al treilea gol? Din pacate cei din presa sportiva romaneasca: audio, video, scrisa nu au dorit sa ma contrazica; reusita CFR e prezentata in metru funest. Inca odata felicitari Caneto tie si CFR-ului.

        Apreciază

  5. Nici sa-l cauti cu lupa nu o sa gasesti asemenea articol pe jsp, mai ales cand joaca fc steoaia in acelasi timp cu noi. Intai 10 articole cu laudele ”pe bune si meritate’, asupra jocului celei ”mai iubite, celei mai bune si celei mai……” echipe, cu jucatorii transferati la real si barca de la steoaia, etc si poate undeva in josul paginii vreo mentiune despre rezultatul de mai sus.
    Noroc ca noi avem tribuna noastra draga.
    Hai CFR!

    Apreciază

  6. Ce bine-i sa ai cate-un profet si la Tribuna, in sfarsit am reusit sa ma mai linistesc si eu! Nici nu stiu daca ma voi mai uita la reluarea de diseara. 🙂

    Apreciază

  7. HAI CFR! Sunt sigur ca jucatorii nostri nu-mi vor face de rahao articolul. Mai o ora pana la meci, iar gunoaiele de la gsp au ca articol principal ce prima fabuloasa are Reghe, livetextul meciului nostru este pierdut pe undeva in gramada. Nu-i intereseaza, stiu scorul de pe Tribuna 🙂

    Apreciază

  8. Sper sa nu fi facut eu o eroare la copy/paste. Astialalti de la prosport ii dau la inchidere pe Rui Pedro si Bastos, iar varf va juca Godemeche.

    Apreciază

  9. bravooooo beeeeeeei, beep-beep-beep, super victorie beep-beep-beep !
    sper beep-beep-beep sa n-o faceti de oaie in retur beep-beep-beep-beeeeep !!

    Apreciază

    • Ioi, ioi, mi-i si groaza cati vor copia postarea ta maine seara. Atat doar ca vor inlocui beeeeeeei cu ekranas si vor taia p-urile 🙂

      Apreciază

  10. Toate ca toate , baieti, dar unde e Caneto? Ia spuneti, cati l-ati luat foarte in serios inainte de meci, dar cati v-ati amintit de el de la 2-1 incolo, si mai ales la bara lui Sougou? Profetului nostru nepereche cred ca i se potrivesc de minune acum versurile Poetului Nepereche: ,,Era, pe cand nu s-a zarit, azi il vedem, si nu e”. Nu mai bine ne spui si rezultatul returului, ca sa nu mai fac un drum pana la Cluj degeaba?

    Apreciază

    • Am sa-i trimit un mail lui Paszkany sa-l arda cu 25% din contract pe Sougou. Pai, ce faci ma Moudou, iti bati joc de munca mea?! Si unde-i Cirtu?! N-ai fost acolo nea Sorine, futu-i bara ma-sii, apoi sa nu-i dai un picior cat s-o muti vreo 2-3 cm mai la stanga?

      Apreciază

  11. vai de capul meu Mr. Caneto cum poti sa tii cu steoaia???????
    daca nu ar juca CFr niciodata in europa pt esecul steoaiei, nici asa nu ar tine cu ei… Hai CFr ! hai oricine numai bateti steoaia!!!

    Apreciază

    • Mr Oliboli, eu as tine nu cu steaoaia ci de sus funia daca si-ar baga gatul in lat 🙂 cele de mai sus nu eu le-am scris, le-am copiat de pe gesepeu, ieri, din articolul lor de azi, dar se vede cat is de prosti, n-o scris bine nici macar rezultatul exact 🙂

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.