Egal tăios ca pe lama de cuțit. [CFR Cluj – Rapid București 2-2]


⚽Prima dintre cele 10 finale din play-off n-a decurs deloc cum ne așteptam. Iar asta deși în primele 10 minute se părea că suntem încă în ”modul Ultra-Derby”, că avem de gând să continuăm ravagiile făcute ”U”-ului. Era 1-0 și am mai avut încă două ocazii mari de a mări și mai mult distanța. Rapidul a reușit să iasă prima dată din propria jumătate de teren abia după minutul 8.
⚽Ce-a urmat după aceea? Un duel ca în filmele western, cu răni aproape mortale de-o parte și de alta. La final, nimeni n-a învins, ci ambele au pierdut două puncte mari. Merita CFR-ul să câștige azi? Categoric nu! Deși a condus în două rânduri – o campioană ar fi trebuit să știe să folosească acest avantaj – , deși a avut ocazii destul de mari, nu a pus nicio clipă acea distanță decisivă între ea și Rapid. Dimpotrivă, dacă ne amintim, de cel puțin 3 ori ne-a stat inima în loc. Noroc cu Costache, noroc cu Ioniță, noroc cu Dugandzic! Fără ratările lor imense acum era teribil de plouați. Aș putea spune că tot CFR-iștii (foști) au salvat azi CFR-ul. Se putea sfârși rău de tot această partidă.
⚽ Tot pe muchie de cuțit a fost și offside-ul dat în minutul 91. La ce ”filmări de nuntă” fac televiziunile de la noi, din doar 3-4 camere și un singur unghi difuzat este imposibil să spui clar că a fost sau că nu a fost. Posibil ca Maglica să fi fost cu ”2 pixeli” în offside, deși judecând după poziția picioarele aș înclina să cred că golul a fost de fapt valabil. Ce știu însă cert sunt două lucruri: nu meritam acel gol, cumva VAR-ul a făcut dreptate în spiritul de echilibru al jocului. Și mai știu că parcă anul acesta se trage un pic pentru destrămarea supremației CFR-ului, așadar s-ar putea ca la toate VAR-urile de acest gen, când este cam 50-50, să primim decizii contrarii nouă.
⚽Egalul însă ni l-am făcut cu mâna noastră. Adică chiar la propriu, cu mâinile lui Scuffet și cu picioarele lui Boateng și Janga. Ei au fost cu cel puțin un nivel peste toți ceilalți, ireproșabili în tot ceea ce au făcut. Fără aportul lor, cu siguranță am fi pierdut. Însă cu doar 3 jucători nu ai o echipă. Restul au rămas cu destule restanțe, iar unii cu mari minusuri.
⚽S-au văzut azi rău de tot erorile lui Camora. Ambele goluri, dar și încă o ratare uriașă din prima repriză au venit doar de pe partea lui. Să zicem că o fi Camora accidentat, dar asta tot nu-l iartă de halul în care s-a apărat de pildă la golul doi încasat de noi. A fost doar o umbră ce i-a permis lui Onea să vină de la margine cu mingea până la careul mic. Dacă era un duel atacant versus fundaș de bandă mai ziceam, dar rapidistul e tot un fundaș de bandă. L-am luat la ochi pe Camora de mai multe meciuri și chiar și neaccidentat tot așa a jucat. Îmi pare rău, dar chiar e un minus acum în echipă. Și, din păcate, nici Peteleu nu e mai răsărit, doar că n-a avut timp să ne arate și el câte gafe poate face. Dan Petrescu a sesizat corect problema, a schimbat destul de rapid chiar ambii fundași de bandă, căci nici Manea nu strălucea. Era prea târziu, răul fusese deja făcut.
⚽ De la mijloc în sus s-ar fi putut face mai mult. Petrila și Krasniqi au avut câteva sprinturi bune, ar fi scoate mult mai mult din acele porniri pe contraatac. E clar că asta e formula de jucat, cu Petrila pe mijloc – apropo, bravo lui pentru pasa din care a ieșit penalty-ul. Din păcate însă ambii CFR-iști au rămas azi restanțieri la finalizări. De cele mai multe ori nu le-a ieșit ultima pasă, iar când le-a ieșit dormeau ceilalți în front. Krasniqi am impresia că are două probleme: laudele constante au pus o presiune prea mare pe el, una pe care nu o poate duce. Totodată însă e la fel de adevărat că el beneficiază acum de tratament special din partea adversarului, cu minim un om, dacă nu chiar doi tot timpul după el. Chiar și așa, azi ar fi trebuit să facă mai mult, căci a avut oportunități.
⚽E clar că nu am pornit cum am fi sperat. E la fel de clar că cel puțin 5 din cele 6 echipe din acest play-off pot bate oricând pe oricine. Nu mă aștept ca Farul să aibă o soartă mai bună contra Rapidului, deci va depinde doar de CFR să repare micul decalaj existent acum în clasament. Trebuie pentru asta 3 lucruri: mai puține ratări (simplu de zis, greu de făcut), să ținem măcar o dată de scor, căci am uitat de când CFR-ul nu a mai dat siguranța asta și să repare gaura de pe partea stângă a apărării – veți vedea că toți adversarii următori vor insista acolo. Putem rezolva 3 lucruri deodată? Mă îndoiesc. Vom câștiga deci acest campionat doar dacă celelalte competitoare se împiedică mai mult și mai des decât noi.

67 de comentarii

  1. Victoria se dă pe goluri, nu pe merit. Iar goluri, noi am dat cu unul mai mult. Că s-a furat, e o altă discuție.
    Camora e cam gata cu fotbalul mare, baiul este că nu avem înlocuitor. Deac la fel.
    Trebuie găsit motivul pentru care echipa nu reușește să țină ritmul până la capăt. Etapa trecută ne-a ieșit, aseară însă parcă am revăzut remiza cu Sepsi.
    N-a fost să fie, dar mai sunt meciuri destule.
    Baftă, CFR.

    Apreciază

  2. Un lucru e cert. Pe bulevardul Camora s-au incercat majoritatea actiunilor rapidiste, pe acolo s-au dat cele doua goluri si de acolo au plecat si celelalte doua centrari balbaite de ex-ceferisti. N-am inteles de ce Camora n-a ramas la dusuri la pauza si a continuat si R2, suficient cat sa luam golul ala ca in curtea scolii! Cine l-a tinut in teren? DP sau chiar el s-a dat cocos ?
    Remarcatii mei sunt aceeasi: Scuffi, Nana si Janga. Deac a fost eficient in R1, apoi s-a stins, lucru normal pana la urma, Manea dupa galbenul incasat la simularea lui costake, a facut doar sprinturi aiurea, total ineficient si inutil. Burca si yuri, aiuriti, panicosi, cu degajari care i-a impins pe franarii bucuresteni peste noi. Boateng, bun la recuperare, rau la constructie; fara el eram morti. Muhar, spectator, lipsa de reactie la golul 1, Ermal, sters, palid, Petrila asa-si-asa, iar Janga, bunicel.
    Cat despre Birligea…. dezamagire totala: ma asteptam sa vad un sambure de creativitate si luciditate la baiatu asta, dar se pare ca nu-l prea ajuta capul, ori isi traduce inatai fazele in italiana si se pierde pe drum….
    Pana una alta, tre’ sa fim multumiti. Ne puteau umilii rapidistii cu cel putin 4 goluri la ce aparare am avut.
    Nu-i musai sa luam campionatul, e vreme si la anul…

    Apreciat de 1 persoană

  3. In fiecare an adversarele au avut grija sa se impiedice mai mult decat noi,chiar si atunci cand jocul nostru nu stralucea.Sezonul acesta desi are un buget net inferior si si-a vandut cel mai bun jucator rejele a uitat sa se mai impotmoleasca sau daca a facut-o,noi am avut grija sa-l imitam…

    Chiar si fcsb-ul unde tot timpul e debandadă mare si haos total,sunt la doar 3 puncte in spatele nostru,ceea ce spune multe mai ales despre inconstanta noastra din acest sezon…

    Despre Camora s-au tras semnale de alarma inca de la inceputul sezonului trecut cand inca mai era sumudica,insa conducerea nu a binevoit sa ia masuri concrete…
    L-am dat pe Stefan pt al aduce pe Brucic…pe care nu l-am pus nici macar pe lista,de bun ce este…
    Iar cand situatia a devenit tragi-comica cu evolutiile lui Camora,care sunt ca la ruleta…l-am adus pe Peteleu…,un jucator care niciodata nici macar cand era in varf de forma nu a reusit vreodata sa se impuna la noi ca titular…si atunci de ce sa readuci o rezerva la 31 ani pt a inlocui un titular aflat la final de cariera…?

    Noi tot sezonul nu am fost capabili sa tinem de scor cand acesta a fost la limita in favoarea noastra…dar ne bagam in aparare inca din startul reprizei secunde desi cu Sepsi aceeasi idee se dovedise falimentara cu cateva zile mai inainte…

    Oricat de optimist as vrea sa fiu…daca jucam cum am jucat cu Sepsi si Rapid nu cred ca avem sanse sa castigam campionatul…cu toate slabiciunile de care dau dovada adversarii…

    Apreciază

  4. Stie cineva cati spectatori au fost la meci? Mie mi s-au parut destul de multi. Poate 8-9 mii, chiar 10? De ce nu exploatam chestia asta oare? De ce nu zgandarim glanada si orgoliul ceferistului de fotoliu, sa vrea sa participe la numaratoare, de ce nu facem un pic de tam-tam in presa (alo Balaj?) cu spectatorii? Putina atentie laudativa la adresa spectatorilor n-ar strica. Din presa aflu doar ca Balaj ma pune la punct (suporter recalcitrant), dar nimic altceva…. Ca si cum n-ar exista acesti suporteri.
    Si cu galeria aia ce facem? Ma uitam aseara la cat de compacti, multi si bine echipati erau rapidistii… densitate uriasa de steaguri, tobe ultra-vocale, ritm alert si cantari ritmate, total in antiteza cu amaratii nostri, ce bat cu lingura de lemn intr-o toba sparta, doua carpe custe intre ele pe post de steaguri si cantari molcome si linistite sa nu deranjeze cartoerul…. Avem nevoie de ceva mai mult, dar cred ca nici pe astia nu-i baga nimeni in seama.

    Apreciază

    • Pur accidental am gasit un filmulet cu vizita lui Balaj si Panin cu un tort acasa la Cristi Coroian (a implinit 50 de ani). Foarte frumos gestul! Merita aprecieri.

      Apreciază

  5. La golul nostru anulat, unghiul nu este foarte bun. In plus, tusa prea groasa (a se compara cu golul anulat Realului).
    Cred ca ar trebui o analiza frame cu frame si cu o schimbare (mica rotatie) de unghi.
    Iar, esential este momentul sutului lui Boateng. Acolo se face diferenta la fractiune de secunda.

    Apreciază

  6. “Vom câștiga deci acest campionat doar dacă celelalte competitoare se împiedică mai mult și mai des decât noi.” Foarte adevărat, albule! Era clar de mult. Cred că pentru acest sezon, această afirmație se putea trece în ROAF ca principalul criteriu de departajare a echipelor în clasamentul final. 🙂 Mi-e greu să cred că va reuși vreo echipă din cele 6 să lege 3-4 victorii consecutive. Ne trebe urgent niște picături minune pentru ochi, pare că nu mai vedem nici noi , ne-am cam pierdut titulatura de chiori din țara orbilor.

    Apreciază

    • Să fim sinceri, cu ochiul drept aveai de mult probleme:). Dară ochiu-nchis afară, înlăuntru se deșteaptă. Și la ce privim noi în adâncul compartimentului nostru de ceferiști? Visăm cu mândrie și încredere la un nou trofeu? Sau sperăm să-l sustragem pe ăsta așa cum e, că poate s-o îndrepta lucrurile până în vară și-om face din nou o figură frumoasă spre superbă în Europa.

      Apreciază

  7. Hakana, ai slobozit în Tribună trei întrebări subțirele da’ care fac împreună cât una grasă și cu schepsis adânc. Acu’, depinde doar dincotro parte te uiți la ele și cât de ageră ți-e uitătura. 🙂

    Apreciază

  8. Duminica ora 19, nici prea devreme nici prea târziu, „suporterii” noștri de rezultat aleg sa stea acasă și sa dam voie rapidistilor sa ofteze la orice ocazie ratata(va spun drept doar pe ei i-am auzit),de parca noi eram în deplasare și ei acasă. De galerie după.parerea mea, cea mai frumoasa ce sa mai zici? Ai noștri asa cum ii avem în loc sa dam în ei sunt de apreciat(dacă nu va place cine va oprește sa mergeți în galerie, sa susțineți echipa?) . De comentat, comentam una una în loc sa ne bucuram de ce avem(ceva ce alții doar visează) și sa apreciem ca, cuiva ii pasa (încă) de acest club în care investește(încă), in loc sa își ia bagajele și sa se ducă în alta parte,unde ar avea parte de mai mult respect.As fi curios(mai bine nu), care ar fi poveștile atunci și câți ar mai rămâne lângă aceasta echipă?

    Apreciază

    • Corect Adi !
      Nu mai dați în galerie, e mare minune că mai există și aia 200 de copii. Galeria si modul ei de comportare sunt direct proporționale cu publicul „fanatic” din Gruia, adică zero barat, atât că totuși galeria face ceva fata de restul publicului besinos și arhi pretențios(să mă ierte parintii ofuscați care au fost întorși de la poarta tribunei că nu lăsau copiii la liber, au scris ft clar la comercializarea pachetelor că toți copiii au nevoie de bilete in playoff, ce nu era clar ?).
      Eu m-am întors in acest an în galerie după ani buni de T2, pt că pur și simplu mă plictiseam de moarte la meciuri în tribuna. Fotbal prea mult nu vedem și am zis macar sa mai bat din palme sa mai cante sa simt că nu adorm pe scaun. Credeti-ma că la 35 de ani mă simt unul din aia bătrâni din galerie, cu atât mai mult trebuie apreciat că există galeria așa cum există. Ce doriti ? sa avem 1000 de spectatori in tribune și o galerie de 2000 ? Haideți fraților în galerie, nu va fie rușine, și pe urmă mai comentați sau cel puțin din tribună mai ridicati-va curu’ de pe scaun și mai animați puțin atmosfera că parca suntem la mormântare. Pur și simplu nu are altcineva cine sa vina in galerie .. decât noi aia vechi și ăștia tineri ce-o rămas … v-am zis, nu joacă spectatorii ci echipa pe teren, dar uneori mă întreb pt ce mai baga NV bani in echipa asta, pt 2 meciuri pe an în care se umple stadionul ? eu să fiu în locul lui, sincer nu mai băgăm …

      Apreciat de 3 persoane

      • Era anunțat cu bilet pt copii în playoff, e adevărat. Dar când lași 2-3000 de rapidisti gratis nu întorci un abonat ca e cu copilul…
        Astea doua nu se pupa oricât o dam la întors.
        Apelul la a merge în galerie e inutil pt ca fiecare face ce crede. Eu ma bucur ca vine lume, atita cât vine. Ia vezi câți de aici au abonament? Pariez ca nici jumate din postacii de aici nu au. E mult sa dai 2-300 lei pe an pt echipa favorită??

        Apreciază

        • mult un drac, avem cele mai ieftine abonamente din liga 1, daca ne gândim la ce rezultate au fost in ult 5 ani și că totuși am trăit niste meciuri ok și prin Europa, faptul că suntem probabil nici 1 mie de abonați, e jenant.

          Apreciat de 2 persoane

          • Cu asta ar trebui început. Mai ieftin nu are cum fi un abonament. Campania asta odioasa din studiourile din București fac sa nu prea.fim agreați și an de an, indiferent de performante sa nu creștem deloc…
            Un pic și din spectacolul pus în scena de DP si uite rezultatul….

            Apreciază

        • Da, nu era cazul să întoarcă abonații care erau însoțiți de copii fără bilet. Am citit însă pe un grup ceferist că rapidiștii au intrat gratis ca urmare a unei înțelegeri mai vechi. Și suporterii noștri au intrat gratis la meciul din sezonul regular de la București și vor intra gratis la meciul retur din play-off.

          Apreciază

  9. Cand batem si cu ajutorul adversarilor care ne daruiesc 3 penaltiuri , iesim din vizuina si dai cu oda :
    IQ
    13 martie 2023 la 23:35

    O nouă victorie frumoasă, memorabilă (de care îți vei aduce aminte cu plăcere peste ani), chiar dacă nu decisivă ca la cele 2 titluri luate pe terenul din vale, totuși frumoasă prin proporțiile scorului, recitalul fiind de data asta în casa noastră…
    Felicitări băieților și maestrului Dan Petrescu! ”

    Acum ne intoarcem in vizuina si asteptam cu rabdare o noua ocazie de preaslavire a maestrului, din pacate, aceste ocazii sunt tot mai rare !

    Apreciază

  10. Faza anularii golului este discutabila, dar asta nu inseamna sa devii ridicol !
    ” În acest moment sunt pe terenul de joc. Vom aduce trei jucători, îi vom așeza în poziția în care au fost, încercăm să fie poziția asemănătoare sau cât mai exactă și veți avea o imagine de pe linia ofsaidului. Prin faptul că ei ne-au prezentat un ofsaid de aproximativ un metru nu fac decât să se discrediteze. ” spune Balaj .
    Mai bine ar pune presiune pe arbitri prin declaratii inainte de joc, cum fac cu eficienta altii, nu sa ne faca de ras cu reecrearea fazei !

    Apreciat de 1 persoană

    • E chestiune de atitudine. In loc sa iti propui sa te uiti inainte si sa joci toate meciurile la victorie ( ca pleci de la 30% posesie a mingii acasa) te uiti inapoi si cauti vinovati. Mostra de mediocritate in gindire.

      Apreciat de 2 persoane

  11. Rezultatul a fost echitabil, cu mențiunea că VAR-ul a dat credit arbitrului la faza din prelungiri. Dar cu un xG de peste 4, ar fi fost nedrept să piardă Rapidul, la cel mai bun meci în deplasare din sezon. CFR-ul a jucat mai slab decât mă așteptam, din fericire. Nu faci performanță doar cu drujbari, trebuie să ai și niște cărători de drujbă.

    Apreciat de 1 persoană

    • Si ce ar fi putut face sa fie mai putin penibil? Omul a fost arbitru si foloseste mijloacele care le considera disponibile sa atraga atentia asupra problemei. Care vezi tu sa fie alternativa?

      Apreciază

      • Exista foarte multe sporturi de echipa in care prestatia arbitrului nu se discuta – de la rugby ( de aia e sport de domni) , la handbal ( imediat se arata cartonasul albastru), fotbal american samd. In psihologie exista o regula a celor 3 etape de digerare a unui esec – prima : refuzi realitatea (gen nu e adevarat), a doua : o accepti dar cauti vinovati altii decit tine, a treia: accepti realitatea asa cum e si incerci sa remediezi situatia. Mesajul subliminal pe care il transmiti cu asemenea reconsituiri e de fapt sa deresponsabilizezi jucatorii – indirect arbitrajul a fost de vina ca au pierdut nu ei ca au avut acasa 30% posesia mingii. In opinia mea un mesaj corect ar fi sunat cu totul altfel : ” Ca fost arbitru eu as fi judecat faza respectiva altfel, dar ca presedinte de club trebuie sa recunosc ca dupa jocul prestat de CFR astazi nu am fi meritat victoria. Depinde exclusiv de noi sa nu mai facem pasi gresiti in cele 9 meciuri ramase”. In plus, toata imaginea CFRului este ca e o echipa care lucreaza la arbitraje ( indiferent daca e real sau nu) – asa ca orice vaicareala genereaza la nivelul publicului neutru o reactie de gen „lasa, acum e rindul lor, legea compensarii”. De la o campionata in serie mesajul ar tebui sa fie „mergem sa cistigam trecind peste toate greselile de arbitraj etc”. Nu in ultimul rind, Balaj e angajat ca presedinte nu ca „argat”, cum spune Becali. Stii care e diferenta in economia reala ? O sluga iti descrie problema, un presedinte executiv iti arata solutia.

        Apreciat de 1 persoană

        • Pe de alta parte e obligatoriu ca președinte de club sa iei atitudine, mai ales ca a fost și un arbitru bun. Un handicapat ca piticul Avram poate împărți păreri meci de meci iar un Balaj nu?
          Cfr e furata de pe vremea lui Arpi cu nesimțire indiferent de jocul prestat de cfr. Pina la urma forma echipei sau jocul prestat e bucătăria interna, dar când ești furat e obligatoriu sa nu taci. Sunt convins ca dacă nu ar fi candidat la șefia FRF era și mai dur la adresa CCA.

          Apreciază

      • Să folosești părerile celor care influențează în mod evident opinia publică și anume: Crăciunescu și Avram au zis clar că nu e offside.
        Ce face Balaj e luat în derâdere de către toți cei implicați în fenomen, e luat la mișto și, cred eu, pe bună dreptate. De ce nu a trimis imaginile cu “descoperirea” și televiziunilor? De ce să-l cred că a trimis imaginile la FRF și CCA?
        Sincer, am alte așteptări din partea unui președinte de club.

        Apreciază

        • Dacă niște păreri valorează mai mult decât dovezile concrete, pe care le poți prezenta, atunci mie mi se pare că cei implicați în fenomen sunt penibili. Paszkany și Mureșan au încercat să se lupte cu ei și au fost amendați sau le-au fost tăiate apelurile în emisiuni. Balaj și Varga, văd că vorbesc și au deschidere la Iovanovici de la Fanatik. Opinia publică nu o poți schimba așa ușor după ce ani la rând am fost echipa „ajutată” politic,”ajutată” de arbitri, fără români, cu joc urât etc.

          Apreciază

          • Din păcate, dovezile concrete nu există. În afară de reluările date prin studiouri și pe care s-au bazat și Crăcănescu și neterminatu’, eu n-am văzut altele. Ei au fost cei care au demonstrat oarecum ceea ce am vrut și noi. Scenariul lui Balaj, cu juniorii, eu nu l-am văzut.

            Apreciază

  12. Trecând peste faza cu offside-ul care nu este, oare Billong nu ar merita încercat ceva minute? Măcar în cupă? Sau Brucic, care tot este ținut degeaba, are și el poziția de fundaș central în cv. Acum, când mai toți din defensivă par un pic ieșiți din mână, chiar îmi este ciudă că s-a renunțat foarte ușor la Mbaye.

    Apreciază

  13. M-am linistit in privinta lui Balaj :
    Absolut deloc nu sunt nemulțumit de Cristi Balaj. Este chiar favoritul meu din board.

    Nici vorbă că l-aș fi certat, s-a interpretat greșit. Mi se pare un om demn, corect, profesionist și foarte cumpătat. Întotdeauna este pacifist, nu încearcă să dea curs la niciun scandal. Încearcă să găsească soluția amiabilă și corectă”, a declarat Neluțu Varga la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

    Apreciază

  14. Dar si mai imortant, m-am linistit si in privinta maestrului :
    Neluțu Varga, anunț important la FANATIK SUPERLIGA despre viitorul lui Dan Petrescu la CFR Cluj: “Ne-am înțeles, va semna până în 2029”

    Apreciază

  15. Vass, eu zic sa stai linistit, intelegeri astea „cincinale” au darul sa se destrame foarte subit o data ce se pierde un campionat sau o calificare in cupele europene, iar eu nu cred ca Dan Petrescu mai castiga campionatul anul asta. Nu-l mai ajuta lotul, nici norocul, nici punctele adunate de alti antrenori si, pe langa asta, are un adversar redutabil. Hagi nu o fi ceva inteligenta sclipitoare in afara terenului dar stie sa faca un lucru mult, mult, MULT mai bine ca toti ceilalti patroni/anternori: stie fotbal.

    Apreciat de 1 persoană

    • Eu sunt convins că pur și simplu nu l-a dus mintea pe cel din camera VAR. Nu rea voință, ci ignoranță. Faza, unghiul etc, toate au fost prea complicate pentru el.

      Apreciază

      • Asta am zis și eu. Nu au înțeles nimic din reluări și or fi decis sa dea credit tusierului, dar ca „proba” au tras acea linie de 1m roșie …

        Apreciază

      • Eu in schimb cred că l-a dus mintea să ne fure 😁…si spun asta pentru ca nu e prima dată in ultimul timp când faze la limită sunt judecate in favoarea adversarului…

        Nu zic că am jucat bine,de fapt după pauză am repetat figura din meciul cu Sepsi si dupa cum am jucat nici nu meritam să castigăm(la fel cum in nici un caz nu meritam să pierdem in Giulesti…),dar cele 3 puncte trebuiau sa intre in buzunarul nostru si nu trebuie sa mai existe scuze pt arbitri.Au varul care le permite să vadă reluari cu încetinitorul din diverse unghiuri,iar când pui stop imagine pe faza se vede clar…Si dacă se vede clar si tu arbitru care ai trecut proba medicală te faci că nu vezi…inseamnă că furi cu bună știință!
        Iar scuzele că era ultimul minut si că Rapidul nu merita să piardă( cum ne spunea aici fanul Rapidist…) nu mă încălzesc cu nimic si pe măgării de genul ăsta doar cu Rapid am pierdut 3 puncte nemeritat…iar ei au câștigat 3 la fel de nemeritat…

        De acord cu tot ce a spus Cristi…si e normal că nu vei progresa dacă nu ” accepti realitatea asa cum e si incerci sa remediezi situatia”…,doar că in liga 1 dacă nu iți exprimi si părerea in privința furtului intr-o manieră cât mai hotărâtă cum a incercat să facă si Balaj…,e aproape sigur că peste 2 săptămâni vei fi furat din nou…,pt că repet această ”ignoranță” a arbitrului pe care eu o numesc furtul a 2 puncte…nu e deloc intâmplătoare si nici singulară…

        Apreciază

        • Problema e ca stii ca la limita si dincolo de ea deciziile controversate tind sa fie luate impotriva ta. Ei bine, atunci clar trebuie sa pleci cu atitudinea de a cistiga pe teren, tocmai pentru a nu da ocazia sa fi ciupit. Daca o victorie se obtine de principiu cu min 1 gol in plus, ca si CFR ar trebui sa stii ca pt tine victoria incepe de la 2 goluri in plus, nu de la „ne aparam si apoi mai vedem noi”. Ca o fi facut DP asta in 1994 si lumea crede ca a fost cine stie ce scofala, dar uita ca nu a cistigat nimic.

          Apreciat de 1 persoană

          • 100% asa este…,in acest sezon s-a văzut in repetate rânduri că in momentul când am avut 1 gol avans si ne-am retras…nu s-a terminat bine si am pierdut puncte.

            De multe ori s-a venit cu scuza că era echipa obosită…,insă cand tu joci doar 1 meci pe săptămână si te retragi din min 46…scuza asta nu mai ține.
            Iar când vrei sa iei titlul,mai sunt câteva meciuri si rivala are 3 puncte in plus…,nu mai poți veni cu discursuri că cel mai important e să nu primim gol sau ce bun e egalul…pt că n-am pierdut 😁…

            Dacă vrei titlul trebuie jucat doar la victorie si retragerea in apărare la avantaj minim nu trebuie considerată o opțiune…
            Apoi trebuie profitat din timp de posibilitatea că azi ai șansa să faci 5 schimbări…,practic poți schimba jumătate de echipă…si va trebui sa o faci incă din min 60 când unii pensionari înoată deja…,e inutil că-i schimbi in min 85 când scorul e demult egal…iar pensionarii au terminat benzina jumătate de ora mai devreme…

            Acum s-a ivit scuza cu golul anulat…dar s-ar putea ca la viitorul meci să fi nevoit să cauți alte scuze…cum ar fi că s-au întors obosiți de la meciul cu Andora 😁…,deci e clar că pt a evita anumite inconveniente ce pot apărea…e nevoie de o altă abordare decât cea cu care e obișnuit Petrescu in mod normal…

            Apreciază

  16. Nu cred ca e cazul sa speram ca si celalalte candidate din play off vor mai pierde puncte cand noi in mod sigur o sa abordam fiecare meci la modul „sa nu luam gol ca dupa aceea vedem noi ce iese”, cand noi avem de recuperat puncte si jucam la egal, nu avem nici o sansa la campionat! Pe langa asta, dupa cum a mentionat si Albu, toate deciziile VAR 50-50 vor fi impotriva noastra, foarte posibil sa fie decizii impotriva noastra si cand se vede clar ca trebuie sa ni se atribuie un gol, un 11m, etc. Pe langa asta se par ca rejele o sa aiba si vant din pupa din partea federatiei si al arbitrilor, plus ca o sa inceapa si gigi sa apase puternic butoanele!

    Apreciază

    • Burcă-i fundash de divzia B… Îi bun la U!
      Asta-i marea noastră problemă: fundashii centrali!
      De când a plecat Vinicius, îi „crater vulcanic” acolo.
      Până nu se rezolvă problema asta, a fundashilor centrali, nu avem linishte, chiar dacă marcăm 1-2 goluri… La trei, îi altceva.
      Părerea mea!
      Și dă-i și luptă CFR!!

      Apreciat de 2 persoane

      • Frate, toată lumea tre’ să se apere. Defensiva începe de sus. E super simplu, cel mai simplu, să dai vina pe fundașii centrali. Niciodată apărarea nu înseamnă așa cum spui tu aici. Blocul compact e alcătuit din mișcarea întregii echipe. Dacă unul nu e în bloc, se crează spațiu prin care pasează adversarul și altul din defensivă trebuie să iasă să închidă și se crează alt spațiu în spatele lui. Normal că fundașii par că greșesc în situații de 1 contra 1. Nu ar trebui să ajungă acolo. Ce să facă un fundaș central în situație de centrare a fundașului lateral advers (Onea) de lângă linia porții, când sunt prinși cu fața către teren, iar atacantul e cu fața către poartă? Nu ai cum, omenește. E text book attack.

        Apreciază

      • Dar, totuși, Burcă e la națională, Nu ar trebui să degradăm realizările, pt. că, așa cum bine știm, cea mai bună apărare e atacul, Trebuie să înscriem cît mai multe goluri, Păcat că DP nu se pricepe la acest capitol!

        Apreciază

  17. După meciul cu „ceferiştii din Giuleşti”, foarte puţini au evitat „ofsaidul” 🙂 După consultare VAR-ului, s-au aprobat notele jucătorilor, astfel: Scuffet-7.5, Janga-7.1, Boateng-6.9, Petrila+Braun-6.1. Urmează trei jucători cu 5+ (Maglica, Manea şi Yuri), apoi doar repetenţi, în subsol fiind plasat Camora, cu 3.1. Of, of… HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Poate ar fi bine să treci la toți mediile notelor, nu doar extremele. Nu ar fi exclus să ne citească unii din ei și să ne afle opiniile licențiate sau nu.

      Apreciază

  18. Kiruj, greșesc oare dacă afirm că pt. prima dată nu prezinți nota lui DP? Chiar sunt curios de ce și mai ales, cât a luat? Mulțam, seară faină!

    Apreciază

  19. Ok Andrei, prezint notele şi pentru cei nenominalizaţi în comentariul meu de mai sus, în ordine descrescătoare a notelor: Maglica-5.4, Manea şi Yuri-5.0, Yeboah-4.9, Krasniqi-4.8, Muhar-4.7, Deac şi Peteleu-4.6, Burcă şi Birligea-4.5. Şi da, Bela, am uitat… DP a luat 4.4. HAI CFR!!!

    Apreciat de 3 persoane

  20. Mi-a căzut rău la stomac egalul ăsta, mai ales cu judecata de la golul anulat din prelungiri, unde ne-au dat cu VAR din cap până-n picioare. Dar putea fi mai rău.

    Apreciază

    • Să ne amuzăm cu Hagi…

      „Vă spun un secret, nu voiam să-l zic, dar îl dau în seara asta. La echipa națională, ca selecționer, trebuie să știi un singur lucru, fundamental: să știi să creezi o echipă națională, o echipă foarte bună de jucători care să joace și să câștige”.

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.