Risipitorii


⚽ Ar fi putut fi etapa noastră. Cu Farul, Rapid și FCSB pierzând toate, o victorie a noastră ne ridica bine de tot clasamentul și moralul. Ce bine ne stătea la pauză, după ce răsturnasem scorul într-o repriză demnă de laudă! Din păcate, după pauză CFR-ul a intrat în modul de conservare și a risipit o șansă mare de tot de a pune puțină liniște în clasament.
⚽ Dar parcă nu după cele 2 puncte pierdute sufăr cel mai mult acum, ci mai mult din cauza fragilității din a doua parte. O echipă ce se transformă la 180 de grade de la o repriză la alta este una extrem de labilă. Iar dacă în alte sezoane apărarea ne-a câștigat trofee, acum se pare că exact apărarea ne risipește șansele. Nu vorbesc doar de golurile încasate, ci și de alte situații în care am tremurat din toate șuruburile în careul propriu. În alte sezoane adversarii abia ajungeau cu mingea în careul nostru. Acum par să fie bulevarde de acces de peste tot. Nici măcar nu pot arăta cu degetul pe cineva anume. Poate doar Scuffet și Braun merită scoși din povestea asta. Restul însă au azi un cont mare de erori. Vezi spații mari între fundași și atacanții adverși, vezi situații ca cea de la golul doi în care Kolinger rămâne sigur cu doi adversari, iar Yuri și Muhar fac apărare doar cu privirea. În stilul acesta nu avem cum să câștigăm campionatul pentru că în stilul ăsta nu putem ține niciodată de scor. Un 2-1 cu întoarcere de scor ar fi trebuit să anestezieze adversarul și să adormim cu victoria asta. În schimb noi i-am reintrodus în joc pe covăsneni și i-am tot poftit în careu până ce au reușit golul.
⚽ Eu sunt obișnuit cu lipsa de spectacol din jocul CFR-ului, dar sunt chiar și așa mulțumit atunci când câștigăm urât cu gol din fază fixă. Important este să văd echilibru și siguranță defensivă. Acum însă exact asta ne lipsește. Nici nu cred că e vina fundașilor centrali, ci mai mult a mijlocașilor de închidere. Mijlocașii aceștia sunt foarte buni la noi atunci când facem pressing avansat în terenul advers. Ei au fost esențiali în întoarcerea de scor. Dar tot ei pare că nu știu să se apere în fața careului, se pierd în spațiu și în dueluri, uită deseori adversari în spate. Unde ești tu, Gabi Mureșan, să le predai niște lecții băieților?!
⚽ Nu a fost totul rău azi. Forța echipei din prima repriză trebuie menționată. La fel și golul de mare vârf al lui Janga, cel care trebuie servit mai des în careu, nu doar pus să se bată singur pe tot terenul. De asemenea, mi-a plăcut poziționarea lui Petrila mai mult în mijlocul liniei de 3 din spatele vârfului. Deși acolo avem multe permutări, cu Deac venind și el în centru, cred că azi Petrila a arătat o foarte mare utilitate pe centru. E mai fâșneț, are și șut, deci ar fi foarte util în continuare. Doar de-ar mai avea și joc de cap, ce jucător de 20 de milioane ar fi!
⚽ La capitolul decepții, trec greșelile veteranilor din prima parte. Timp de 30 de minute Camora și Deac n-au făcut decât greșeli, mingi pierdute, pase aiurea. Apoi și-au revenit amândoi, dar prima impresie nu se șterge ușor. Iar o altă dezamăgire ar fi azi Krasniqi. Parțial a primit tratament special de la adversari, fiindcă este văzut ca principalul pericol de la noi. Dar dincolo de asta, kosovarul a avut erorile lui neforțate, mai ales la pasele simple sau fazele fixe. Poate fi doar un meci mai slab al lui, să-l vedem pe viitor.
⚽ Însă viitorul nu sună acum bine. Vine derby-ul cu „U” aflat în mare formă în ultima vreme. Cum noi avem inconstanța masivă în joc ca azi sau ca în partida cu UTA, mi-e teamă de ce e mai rău. Derby-ul Clujului este, în sine, un mic trofeu într-un sezon, câștigarea lui ne ridică mereu spiritul. Mai poate scoate ceva Dan Petrescu din această echipă fără apărare?
Publicitate

277 de comentarii

 1. Nu se pune problema dacă ar merge sau nu, ci dacă ar face mai mult sau mai puțin, în exact aceleași condiții (buget/lot/salarii), decât, de exemplu, Măldărășanu, Croitoru, Napoli etc.?

  Apreciază

 2. Nu cred ca asa trebuie pusa problema. Si la antrenori exista specialisti in diverse tipuri de resurse de club. Ca sa tii la suprafata un club cu 5 mil buget ai nevoie de alta abordare si implicit alte puncte forte decit la un club cu pretentii la titlu si cu jucatori cu ceva personalitate. DP a demonstrat la inceputul carierei la Sportul ca face fata cu brio unei asemenea situatii, nu avem de ce sa ne punem intrebarea respectiva acum. Cel mult sa ne intrebam cit de rapid s-ar putea adapta, in Turcia timpul nu a fost de partea lui.

  Apreciază

  • Nici la 🐫 🐪 🐫 timpul n-a fost de partea lui…,un mandat a prins 6 luni…si alt mandat 7 luni…,dar oricum mai bine decât la turci unde a prins doar 6 săptămâni…

   Repet…,intrăm in linie dreaptă si Petrescu care e plătit de 4-5 ori cât restul de nea Caisă din liga 1…,trebuie să-si dovedească utilitatea…si să câstige nu să facă egal…disputele cu gigi-pitili…,Mutu…,Neagoe…,antrenorul patron si reje…,Bergodi sau Napoli…,că până la urmă lotul pe care il avem bătrân cum e..nu e cu nimic inferior celorlalte echipe…,aș zice chiar că si la rezerve stăm mai bine decât adversarele…,in plus acum s-a terminat și cu Europa…deci la 1 meci pe săptămână e si suficient timp de refacere…

   Azi nu există decât victoria…,dacă vrem titlul…,dacă nu e bun si egalul…cu promovarea pe final a ”tinerei speranțe” Hoban 😁…
   Hai CFR!

   Apreciat de 1 persoană

 3. Cristi, acum antrenează DP de acum, nu de atunci. Deci exact așa se pune problema. Asta dacă nu vrem să ne-nvârtim la nesfârșit în jurul cozii. 🙂

  Apreciază

  • Fara sa am licenta, cred ca DP ar avea succes la o echipa mijlocie care ar trage pt play off. Ii place un stil mai „fundul in poarta” cu multi jucatori defensiv-rudimentari si poate s-ar potrivi cu un patron care ar fi impresionat de glorii apuse in lot. Desi poate ca problema e ca DP se crede manager si are scouting aiurea desi cu material mai bun a aratat ca poate si grupele EL, asa cum si GH se crede antrenor si si-a distrus imaginea de jucator-legenda.

   Apreciază

 4. CFR Cluj: Scuffet – Cr. Manea, Yuri, A. Burcă, Camora – C. Deac, Muhar, Boateng, Krasniqi – Janga, Petrila
  Rezerve: Sava – Braun, Peteleu, Țîru, Hoban, Cvek, Fica, Bîrligea, Yeboah
  Antrenor: Dan Petrescu

  HAI CFR1907CLUJ!

  Apreciază

 5. Eu cred că nu e mare bucurie. Nu am jucat mare lucru. Două goluri pe greșelile lor, fără să facem noi acțiuni. La penalty, greșeală mare a lui Ispas. Apoi, al doilea penalty, eu nu cred că a fost, omul se împiedică și cade.

  În fine, era deja jucat meciul. Am creat o acțiune. Normal, la pauză e 1-0 la acțiuni bune. Ei au avut o șansă tot pe o greșeală, a lui Burcă. Ne apărăm bine, dar asta nu mă încălzește prea tare. Vreau o echipă care să producă șanse.

  Apreciat de 2 persoane

 6. Le-am tăiat aripile la pinguini… Campioana, singura echipă din teren… Nou promovata se poate pregăti pt. play aut 😁… Totuși, sper să nu intrăm în teren după pauză la fel ca în partida cu Sepsi, când am stat doar în apărare și ne-am lăsat călăriți…
  Hai CFR!

  Apreciază

 7. Bravo băieți! Minusuri: puține ocazii în prima repriză. Fazele fixe risipite, fără pericol la poarta adversă. Burcă ezitant, dar norocos, o dată cu șut pe lângă poartă, a doua oară cu intervenția lui Scuffet. Muhar ratează cu poarta goală, Krasniqi de la 11 m.
  Petrila foarte combativ, dar mereu ratează ultima execuție.
  Mi-ar fi plăcut ca Yeboah să primească mai multe minute (cândva era titular în echipă).

  Apreciază

 8. Bravo băieți, felicitări echipei! Le-am scos fotbalul din cap la pinguini… Diferență enormă de valoare între cele două echipe. Un mare plus pt. că în repriza a doua am ținut departe mingea de poarta noastră…

  Mai avem 10 hopuri… și sper să ne încununăm din nou Campioni…
  Hai CFR!

  Apreciat de 1 persoană

 9. Mulțumim, băieți, că ați luat în serios derbiul!
  Asta este diferența, care trebuie să se vadă în meciurile cu echipele de play-out.
  Fazele celor două goluri din acțiune, foarte frumoase ambele.
  Bravo, baftă în play-off!

  Apreciază

 10. CJ-07-CFR
  tribunacfrblog.wordpress.comx

  Să sperăm că suporterii lui U nu-i vor cere demisia lui DP, își vor încuraja echipa la 0-0 și vor cânta frumos la 0-4.

  09.03.2023 la 17:43

  Mulțumesc pentru atenție! Hai CFR!

  Apreciat de 4 persoane

 11. Vom lua titlul în ultima etapă, la noi acasă, împotriva Viitorului! :)))). Și la anu’ iarăși se schimbă regulile :)))). Asta ca, în ultima etapă, primul calificat în play-off să joace pe terenul vicecampioanei după sezonul regulat, s-a băgat pentru FCSB :)))). Dar acuma vom profita noi de asta.

  Apreciază

  • Se dă lupta în 3. Rapid și Craiova sunt cam departe și nu numai asta, dar nici nu au lot și golaveraj la fel ca celelalte.

   Dar cu Farul și FCSB nu suntem siguri. Farul a pierdut prin vânzarea lui Pitu. Dar Louis Munteanu e cel mai bun atacant din țară. Nu văd totuși ca o echipă cu Alibec să ia campionatul. Nu văd. El nu face faza defensivă.

   FCSB e foarte bună anul asta, va fi greu cu ei. Țineți minte că am câștigat o dată că ei l-au vândut pe Man și nu au adus nimic de toți banii ăia, Au jucat toate cele 10 meciuri cu Niță mijlocaș dreapta și Istrate titular atacant central și altă dată că nu a vrut să-i dea lui Planic 100 de mii sau ceva de genul, că era pandemie și le-a tăiat la toți și ăla a plecat în play-off. Dar acum nu au probleme.

   Apreciază

 12. O nouă victorie frumoasă, memorabilă (de care îți vei aduce aminte cu plăcere peste ani), chiar dacă nu decisivă ca la cele 2 titluri luate pe terenul din vale, totuși frumoasă prin proporțiile scorului, recitalul fiind de data asta în casa noastră…
  Felicitări băieților și maestrului Dan Petrescu!

  Apreciat de 2 persoane

  • numa’ acuma ți-ai dat seama ? ei rasa pura, numai ei, doar ei …
   oricum, când îl prin pe Balaj ii explic cum s-o fută pe mamica-sa daca mai face acțiuni de binefacere că aseară. Vinde ba prostule bilete strict pt abonați cu 1 luna înainte de meci la fiecare meci de acasă să aibă timp tot suporterul cfrist molcom să-și ia bilet și tine o casa deschisa non stop sau la magazinul oficial strict pt noi și nu ne mai baga în Gruia 5000 de cretini. In plus, intra jandarmii in noi la intrare ca-n vite, in cine ? in definitiv în niste copii că 80% din galeria noastră e formata din tineri și ft tineri și ăialalți iti rup scaune și te incendiază bine mersi. In plus un cretin de la bilete.ro vrea să-mi blocheze accesul în peluza noastra cu abonament de tribuna, când tot anul intram bine mersi cu abonamentele din tribună in peluza … bine că la ăialalți le-o facilitat accesul. Balaj, te apreciez că vrei sa dai dovada de eleganta, că ești ardelean de a nost, da nu fii prost când jucam cu pinguinii !
   Ah da ..sa mulțumesc și primăriei Cluj care a pus după meci busuri suplimentare că după fiecare meci din Europa al CFR ului să poată merge brat la brat cfri știi cu primatele acasă … ce să-ți povestesc. Practic aseară cfristilor le-ai oferit șansa să vina la stadion doar cu mașina personală. Muie Emilutz, pitic pinguin ce ești !

   Apreciat de 2 persoane

 13. Luis te-am văzut la TV! Dădeai indicații din primul rând. Erai ca un leu… Păcat că nu avem încă 100 ca tine. Mulțumim că ne reprezinți. În rest, felicitări echipei!

  Apreciat de 1 persoană

 14. Ieri seara in Gruia a fost dresaj de pinguini de Pata Rat. A nu se confunda cu pinguinii, pasarile acelea distractive. Ok, au aceleasi culori, doar ca pinguinul de Pata Rat este de fapt o specie de sobolan. Sobolani agresivi, sovini, xenofobi needucati si prosti. Traiesc de regula in zona gropilor de gunoi in jurul clujului. Mai apare cate unul si in alte zone cu gropi de gunoi, dar nu este specific. Ataca in haita. De regula cand este vorba de victime fara aparare. Daca sunt singuri, evita conflictele. Sunt lasi. Din fericire deratizarea lor a inceput de ieri seara. Antiserul a fost aplicat cu succes.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.