CFRESET


Eu zic că e cazul să punem așternuturi curate și să deschidem fereastra. Trebuie aerisită puțin și Tribuna asta. Sărbătorile sunt bune, dar la un moment dat trebuie să te ridici de pe canapea și să începi să speli vasele. De taxe și de spălatul vaselor nu scapi, spune o proaspătă parafrază. Ca și de criticii de serviciu, de altfel. E bună și atitudinea fermă împotriva greșelilor de orice fel, dar nici nu poți să urmărești la nesfârșit numai nodul din papură, flocul din gură și neghina din cur. E obositor și îmi amintește de bruiajul unor posturi TV pe care mai că le uitasem.

Fără meciuri, murmurul ăsta de pizmaș e mai sâcâitor. La fel ca un pulex irritans ce stă lipit de piele și suge încetișor. Nu vorbesc acum doar de pagina asta, mai mare dramă e pe FB. Nu se anunță bine un transfer sau, mă rog, o angajare, că sar băieții la gâtul postului și la titularul sau rezerva lui. Cam jumătate îi urează omului bunul venit, cealaltă jumătate sare iute pe alte site-uri să vadă cât de babalâc e și câte amărâte de goluri a dat individul în ultimii 5 ani. De ar fi fost obișnuiți doar cu staruri, mai înțelegeam. Dar așa, ce plăcere sadică îi scaldă pe unii care bagă mereu bățul prin gardul stadionului nostru, fie ei din media sau persoane particulare de pe media sociale? Din nou, e păcat și când vedem încăierări de suporteri printre comentariile de aici; vorba lui Toma, să nu porcăim locul. Așa că hai să resetăm puțin mașinăria noastră de vorbe și să trecem pe curat ceea ce contează.

Pe de altă parte, a continentului, soarele se joacă pe tatuajele din cotul lui Deac și mângâie centrările manuale de manual ale lui Manea. Atmosfera pare bună, majoritatea jucătorilor fiind bucuroși că au scăpat de vuietul urban al redeschiderii școlilor. Mai toți au fost somnoroși în duelul cu Kiel, în caz că nu ați văzut primul amical. Sau poate mai degrabă toropiți. Schimbările astea climatice te dau peste cap. Nu cred că va fi plăcut nici la întoarcerea în țară. Dacă nu bagă patronul vreo 16 grade la Ovidiu, o să ne fie greu. Dar cred că nimeni nu are de demonstrat nimic în meciurile din Spania, doar fibra musculară trebuie ușor încălzită după atâtea porții de răcituri. Și noi poate trebuie să ne îndulcim puțin, după atâtea porții de acrituri și murături. Știu, am sărit direct din postul Crăciunului în post coitum-ul ultimei etape și acum suntem în plină depresie post sărbători. Pentru toate posturile astea nu mai avem nevoie de dubluri, ne-am săturat de ele. Cele din iarbă sunt acoperite cu o cergă alb-vișinie de ultimele cumpărături. Ca să nu fie discuții, s-a peticit cracul fiecărui departament din teren. Dar tot sunt comentarii, ba piesele de rezervă (sau de schimb) sunt prea vechi, ba prea balcanice și/sau prea gratis. Ne pute din nou că n-am realizat transferurile la care visăm de 10 ani. Asta e, vom vedea măcar ce pot ăștia noi. Succes lor și multă baftă și nouă, să ne împrietenim repede.

În Spania e altă mâncare de fructe de mare, briza plimbă aroma mandarinelor printre fazele fixe și deodată antrenamentele devin mai plăcute. Visurile prind culoare în obraji și se zbenguie sub frezele moderne ale tinerilor noștri fotbaliști adormiți în camerele cu vedere la mare. Moderniste sau postmoderniste, frezele se schimbă mai ceva ca ciorapii, dar post-truth-ul nostru ne stă în cârcă precum un dulap post belic. Unde post-truth (cuvântul anului 2016) e ceva nasol de trebuie căutat în dicționarele străine. Cert e că o bună parte din suporterii ceferiști uită să fie obiectivi măcar la început de an, atunci când e perioada tradițională a trasării obiectivelor. De aia zic, până nu ajungem să vedem ce tiki-taca-maca ne-au pregătit băieții pentru derby-ul de la Ovidiu, să dăm un restart hardului vișiniu și să ne golim trash-ul de balast. Să pornim la drumul lui 2023 cu mai multă indulgență și mai puține certuri, vom avea timp destul să înjurăm din nou după ce acaparăm și cel de-al 9-lea titlu. Azi e zi de meci, CFR-Darmstadt, ocazie cu care mai putem lua o lecție de la cei ce stau cel mai bine în Goethe. Dar e un meci din ăla fără rădăcinoase, un fel de mydocalmul de dinaintea furtunii.

Luptă CFR!

Publicitate

331 de comentarii

 1. Bun…ma Bucur pt Krasniqi…e foarte important pt moralul lui felul in care azi i s-au aliniat planetele si sper sa fie la fel de util in continuare…ne-ar ajuta enorm in joc si in lupta pt un nou titlu…

  Ma Bucur si pt cele trei puncte…extrem de importante si prin care am trecut pe primul loc unde sper sa ramanem pana la final…

  Petrila in dreapta l-a făcut uitat pe Deac si nu ar fi deloc rau sa ii avem in benzi permanent pe Krasniqi si Petrila…,iar ca varf il vad mult mai eficace pe Janga decat pe Yeboah…

  Apreciat de 3 persoane

  • De remarcat ura cu care ne arbitrează acest jegos de kovacs cu k mic. Ma uitam la reluările cu Manea și Pițu, era plasat excelent la câțiva metri și nu da nici măcar galben deși era de rosu. Iar la penalty, o întrare atit de grosolana și clara intr-o zona în care nubera mascat de alți jucatori sa te faci ca nu vezi. Ireal!

   Apreciat de 2 persoane

 2. A reapărut în peisaj ”tancul” de odinioară… Bravo băieți, bravo DP! Și da, cam de mult nu am avut un atacant ca și Krasniqi. Sper s-o țină tot așa (e kosovar, la ei nu se cunoaște cuvântul ”indolent”). HAI CFR!!!

  Apreciat de 1 persoană

 3. Bravo, Petrescu și echipa! Bine ai venit, Krasniqi! Cred că formula din rep, a doua este aproape de cea ideală, doar Camora (sau Camora 2) lipsea și, evident, un mijlocaș ofensiv, că Boa e foarte util la recuperări/deposedări și foarte inutil în jocul de pase, efectiv îl chinuia mingea.
  Avem echipa care să se bată la titlul 9.
  Baftă, CFR!
  (Ce bine arată clasamentul din 2023 😉 )

  Apreciat de 1 persoană

 4. Schimbările au fost toate post pe post. Nu a mai bulversat echipa DP în final cu scoaterea vârfului şi introducerea unui stoper sau închizător.

  Apreciază

 5. Bravo DP, bravo toata echipa!
  De Camo avem nevoie, de Deac nu prea.
  Evental jucind acasa cu echipele mici, care se apara la 30 de metri de poarte, ar putea juca pe postul lui Cvek.

  Apreciază

 6. Micile aprecieri (referitor la meci) le încep cu Yeboah urmat de Boateng (și o țâră de Cvek), cu participarea lui Krasniqi în rolul kosovarul meciului și a lui Manea – românul meciului. În acest meci au fost foarte multe mingi care, în mod normal, nu trebuiau să ajungă la ceferiști și totuși acești jucători și le-au adjudecat, luându-le fața (cum se spune) dobrogenilor prin viteza de reacție sau, cum se mai spune, fiind primii la minge. Au excelat Boateng și ,,centrul atacant” Yeboah în privința căruia merită avut în vedere, atunci când e evaluat – comparat (pe lângă tinerețea în meserie), că mai face și ceea ce ceilalți pivoți nu prea fac (sigur, e valabilă și reciproca).

  Apreciat de 2 persoane

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.