Pufuleții


⚽️ Nu cred ca supărarea vreunuia dintre suporterii CFR-ului să se fi evaporat până azi. Iar după ”agonizanta victorie” cu Rapidul nici nu cred că starea de spirit se va îmbunătăți. Poate doar în vestiarul echipei acolo unde probabil jucătorii simt că au fost la un vârf de unghie de încă un eșec. Eșec pe tabelă, eșec în joc, eșec în perspective. Uite însă că Dl. Noroc ține și cu noi, asta ca să nu mai existe lamentări pe marginea lui! Totuşi, azi era un moment de neratat pentru a ne împăca! Rapidul a arătat foarte rău, se putea face scor. Un 3-0 sau aşa ar fi calmat apele. Un 3-0 cu Rapidul era la îndemână unui CFR care se simte puternic. Problema este că CFR-ul pare că se simte neputincios.
⚽️ Să zic ceva despre echipa din seara asta? Că a fost formula A sau formula B de start chiar nu contează. Câtă vreme ești pe lista CFR-ului trebuie să fii măcar cu un cap peste un adversar ca Rapidul. Nu să-l zdrobești, nu să-l umilești, dar măcar să ai câteva ocazii clare în fața lui. Iar în afară de ocazia mare a lui Petrila și de vreo 2 șanse medii în a doua repriză, restul a fost o amară zbatere în gol, fără nicio șansă de gol.
⚽️ Problema zic că, în continuare, nu-i la jucători. La ce lot are CFR-ul, chiar ar trebui să existe mai multe soluții în joc, mai multă inventivitate, mai mult diversitate. Din nou, ca în mai toate dățile
⚽️ Inițial m-am bucurat văzând că Dugandzic este lângă Jefte. Am crezut că văd minunea, că jucăm un 4-4-2 în care cu două vârfuri centrale va trebui să stăm mai mult central, mai mult în careu. Da de unde! Dugandzic a jucat mai mult lipit de tușă, iar Jefte cu el nu cred că au schimbat vreo pasă. Noroc cu Petrila că a mai rupt ritmul când și când, că ne-a mai salvat impresia. La fel, am sperat în a doua parte că Yeboah va fi o oglindire a lui Petrila pe cealaltă parte. Ar fi putut fi, dar le cerem amândurora să facă totul singuri. Observați unde stau oamenii de legătură când Petrila sau, să zicem, Yeboah au mingea. Mijlocașii centrali sunt în urma lor, departe, nici chip să pasezecu ei. Atacanții din careu dacă vin la suport, vin cu fundașii după ei – și nu urcă nimeni pe pozițiile rămase goale. Ca atare amândoi oamenii de flanc, fie încearcă să ia fazele pe cont propriu, fie așteaptă să urce cei din bandă, încet, târziu, previzibil pentru adversari. Cred că asta e buba cea mare din atacul nostru: spațiile mult prea mari dintre jucători, cauzate probabil și de incompatibilitățile dintre ei: unii sunt specializați doar pe apărare, alții doar pe atac, dar atac lent, alții doar pe viteză. Problema este că, deși ar fi astfel complementari – ceea ce ar fi foarte bine – de fapt sunt incompatibili atunci când trebuie să se lege în echipă.
⚽️ Zău, situația CFR-ului este dramatică. Este un blocaj în primul rând mental, dar și tactic. Nu ne-a dat niciodată afară din stadion jocul combinativ, dar parcă sezonul trecut echipa arăta o gamă mult mai diversificată de metode de joc. Acum, să stai un meci întreg cu 1-0 în buzunar și să nu reușești nici măcar să dai impresia că ai putea face 2-0?! Felul în care după 1-0 a scăzut încontinuu ritmul echipei, în care se simțea parcă în aer că vom suferi încă o egalare pe final, ne face pe noi, ca suporteri, să nu mai înțelegem nimic.
⚽️ Inițial m-am bucurat văzând că Dugandzic este lângă Jefte. Am crezut că văd minunea, că jucăm un 4-4-2 în care cu două vârfuri centrale va trebui să stăm mai mult central, mai mult în careu. Da de unde! Dugandzic a jucat mai mult lipit de tușă, iar Jefte cu el nu cred că au schimbat vreo pasă. Noroc cu Petrila că a mai rupt ritmul când și când, că ne-a mai salvat impresia. La fel, am sperat în a doua parte că Yeboah va fi o oglindire a lui Petrila pe cealaltă parte. Ar fi putut fi, dar le cerem amândurora să facă totul singuri. Observați unde stau oamenii de legătură când Petrila sau, să zicem, Yeboah au mingea. Mijlocașii centrali sunt în urma lor, departe, nici chip să paseze cu ei. Atacanții din careu dacă vin la suport, vin cu fundașii după ei – și nu urcă nimeni pe pozițiile rămase goale. Ca atare amândoi oamenii de flanc, fie încearcă să ia fazele pe cont propriu, fie așteaptă să urce cei din bandă, încet, târziu, previzibil pentru adversari. Cred că asta e buba cea mare din atacul nostru: spațiile mult prea mari dintre jucători, cauzate probabil și de incompatibilitățile dintre ei: unii sunt specializați doar pe apărare, alții doar pe atac, dar atac lent, alții doar pe viteză. Problema este că, deși ar fi astfel complementari – ceea ce ar fi foarte bine – de fapt sunt incompatibili atunci când trebuie să se lege în echipă.
⚽️ Ce a fost mai rău este că era s-o zbârcim în fața unui Rapid care, deși pornise în intersezon războiul declarațiilor cu noi, în fapt este un adversar modest. Și ca să fie și mai slabi, îl au pe Mutu antrenor. Atât de bun este el ca antrenor încât a cerut jucătorilor săi să încerce ieșiri din apărare cu mingea la picior. În fața CFR-ului, în fața unei echipe care iubește pressing-ul în jumătatea adversă! E drept că Rapidul poate invoca ghinionul accidentărilor repetate din prima repriză. Dar să ai atâtea accidentări în prima repriză a primei etape de campionat spune ceva și despre seriozitate pregătirii. Cred că Mutu are cale lungă până să ajungă antrenor şi că mai mult strică Rapidul.
⚽️ Cei mai slabi CFR-iști azi au fost Bordeianu și Hoban. Ca să fie cazna și mai mare, în final au jucat unul lângă altul. Și uite că în minutul 92, când nu mai aveam decât să ne apărăm, ne-am trezit cu faza penalty-ului. Hoban, la experienţa lui, chiar putea evita situaţia. Dar, de fapt, toată apărarea noastră de acolo a fost inexistentă, moale ca un pufuleț. Că ne-a scos de data asta un alt Pufuleț e doar purul noroc. Nu-l face dintre dată portar și nici nu cred că ar trebui să-l scutească de postura de a ajunge rezervă. Dar asta e grav, să fii campioană, să ai un adversar care nu mai poate face mare lucru și să te trezești la punctul cu VAR.
⚽️ Sunt și lucruri bune. Petrila cu viteza sa, totuși inutilă în sistemul de joc, Braun, foarte forțos, foarte util, în mod sigur el ar trebui să fie titularul în bandă. Muhar, net mai bun decât Bordeianu – şi ar trebui doar unul dintre ei să fie pe teren şi, poate mă vor critica unii, dar mi se pare interesant Yeboah. Necizelat, imprecis tactic, dar cu un potenţial foarte bun.
⚽️ Gata, cu chiu, vai şi chiul am trecut de primul hop. Acum mergem să jucăm cu o echipă liliputană. Dacă nici cu aceştia nu putem face scor, atunci chiar că suntem defecţi iremediabil!

182 de comentarii

  1. Am aruncat un ochi pe repriza 2 dintre Fradi și Slovan (1-2) din turul 2 UCL. Trei aspecte care au părut interesante pt. un chibiț fără licență pro: 1) din păcate, ambele arată, din toate punctele de vedere, semnificativ mai bine ca CFR-ul. 2) la Fradi 1 singur jucător ungur în teren (incluzând schimbările): portarul. Cu toate astrea, naționala Ungariei are rezultatele pe care le are în ultimii ani. 3) unul dintre marcatorii sloveni trecut de 35.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Barseghyan pe care l-am remarcat la meciurile nationalei noastre cu armenia, dat golul decisiv. A ajuns la slovaci liber de contract. Si are si o varsta (28 ani) cum place alor nostri. Dar, nu am avut ochi pentru el sau poate platesc slovacii mai bine decat noi.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.