Lista de cumpărături


⚽ Este sezonul de „shopping”. Dacă nu acum, atunci când? Consider că acum e momentul decisiv în alcătuirea compoziției pentru următorul sezon și probabil că mare parte din succesul (sau insuccesul) de anul viitor se coace acum. Transferurile care se pot face acum sunt esențiale, pentru că acești jucători îi iei în cantonamentul de vară, ai timp să-i pregătești fizic la nivelul cerut al CFR-ului, ai timp să-i integrezi în lot, în grup și poate deja să aibă relații de joc, automatisme, cu cei din scheletul pe care se formează ediția 2022-2023 a echipei. În toamnă, cei care mai vin la finalul perioadei de transferuri, sunt doar „oferte”, jucători de calitate ce n-au găsit contracte pe măsura pretențiilor lor și care acceptă negocieri, reduceri pentru CFR. Iar apoi doar plombe de avarie pentru zonele cu probleme sau pentru accidentați. Consider însă că titularii de drept se iau acum. Exact cum se vede măiestria scouter-ilor și potența financiară a clubului.
⚽ Așadar, după această lungă introducere, permiteți-mi să îmi spun și eu părerile și mofturile privind ce ar trebui să ia sau să dea CFR-ul în această perioadă de transferuri. Poate fi inutil ce zic aici pentru că sunt sigur că deja la club există un plan, că se lucrează intens la asta, că telefoanele sunt înroșite – mă rog, „învișinite”, că doar e vorba de CFR. E Champions League-ul în joc și miza e uriașă. De ce zic de Champions League când e utopic că vom ajunge în grupe? Pentru că sunt tururile preliminarii, dragii mei, cele care oferă de asemenea premii consistente. E suficient (dar greu) să ajungem în play-off-ul Champions League și deja vorbim de milioane de euro câștigate.
⚽ Să revenim deci la listă. Vânzări. Știu că CFR-ul trebuie să-și echilibreze balanța financiară. Ca atare, vânzările ar fi obligatorii. Și cum nu prea poți vinde rebuturi, va trebui să acceptăm ideea de a ne despărți de titulari, căci doar ei au căutare la transferuri. Ce jucători cred că ar putea primi oferte de la noi? Hindrich, Petrila, Burcă, Boateng și Debeljuh. Atât, restul doar sume modice. Cine ar merita vândut la preț corect și cine doar la oferte de nerefuzat? Pe Hindrich nu l-aș ceda decât la o ofertă mult prea bună. Otto e tânăr, are calitate, e de echipa națională de tineret, poate crește enorm în încă 1-2 ani la club. Otto acoperă și regula U21 pentru campionat, dar de asemenea se poate pune ușor și pe lista UEFA, fără a ocupa locurile prețioase ale altora. Sigur, nu-l văd pe Hindrich titular acum în meciuri de baraj pentru grupele europene, dar măcar pentru campionat poate fi folosit, rodat și crescut. Altul pe care nu l-aș da decât pe sume uriașe ar fi Boateng. El este esențial pe poziția lui, este un centru de greutate greu de înlocuit cu altcineva. Este de departe cel mai bun mijlocaș la închidere din campionat și pentru echipă este fundamental. Pe el și în jurul lui se va clădi mijlocul nostru. Pentru cine aș discuta însă vânzări? Pentru Burcă – cel care și-a manifestat oarecum interesul pentru un transfer în străinătate și cel care și-a făcut deja datoria față de CFR. Are vârsta ultimului tren către un transfer extern pe bani buni, atât pentru el, cât și pentru club. Și cred că pentru postul său mai putem găsi înlocuitori, dar nu din campionatul nostru. Apoi, tot de vânzare ar fi Petrila. E tânăr, are căutare, el poate aduce bani esențiali pentru bugetul nostru. Din ce bani luăm pe el, am putea transfera probabil 4-5 alți jucători (liberi de contract) și să mai punem și bani la bugetul viitorului sezon. În fine, Debeljuh ar putea fi vândut. O zic cu părere de rău, pentru că Debeljuh îmi e drag încă de când l-am văzut la primul amical de la Hermannstadt, când nici nu știam cine este. Îmi place efortul, spiritul său de luptă, jocul aerian și deloc partea cu simulările. De ce l-aș vinde acum? Pentru că simt că și-a atins vârful de formă și de potențial acum, că mai mult nu are cum. Are vârstă, are formă, sigur are căutare la transferuri. Deci are și preț. Evident, va fi greu să îl înlocuim, mai ales că Dugandzic pare în alte sfere.
⚽ Pe lângă aceștia, cred că ar trebui să îndepărtăm și jucătorii pe care nu ne-am bazat mai deloc sau care au contracte prea mari. Primul pe listă ar fi Chipciu, apoi Sacko și, dacă tot nu-l folosim, Sergiu Buș (deși la el ar putea fi o utilitate faptul că este jucător produs de club, deci ușor de pus pe lista UEFA).
⚽ Bun, acum achizițiile. Ele trebuie dictate și de plecări. Pentru portari, dacă nu pleacă Hindrich, cred că e suficient cu ce avem acum. Letica poate fi titularul (cu toate bâlbâielile sale), Otto rezerva și Bălgrădean a treia variantă. N-are rost să mai aducem pe nimeni, pentru că patru portari n-au loc. Și Letica sau Bălgrădean nu cred că pleacă, fiindcă n-au unde.
⚽ Fundașii laterali. Pe stânga, Camora este cam în vârstă, dar e căpitan. Va mai vrea încă un sezon titular. Florin Ștefan ar trebui ținut pentru că are valoare. A fost scos din formă de faptul că a frecat banca în spatele lui Camora. E păcat de el, trebuie lăsat să joace mai mult – asta implicând că și Camora va trebuie să ia pauze, mai ales că este din ce în ce mai nesigur, cu trecerea anilor. Pe dreapta e o bubă. Manea e ok, dar ok ca rezervă sau ca titular având concurență pe post. A fost deja adus acolo Braun, dar parcă nu văd în asta un plus evident. Mi-e teamă că acolo vom suferi. Iar schema cu Graovac trecut uneori în dreapta nu funcționează.
⚽ Pe centru, cu sau fără Burcă, avem Graovac și Yuri. Amândoi destul de buni. Dacă pleacă Burcă, avem însă nevoie de încă un fundaș central foarte bun acolo. Mike Cestor e de rezerve.
⚽ Mijlocul e marea problemă, asta s-a văzut clar de tot în acest sezon, mai ales cu adversarii buni. Bun, Boateng e clar, de ținut acolo. Itu poate fi ținut ca rezervă, mai ales că e produs al CFR-ului, deci loc bun pe lista UEFA. Bordeianu nu pleacă, dar l-aș vrea doar ca rezervă. Aș tine cu dinții de Cvek, pentru că e un jucător de certă valoare, iar războiul din Ucraina va mai dura cel puțin un an, dacă nu și mai mult. Iar apoi, neapărat, transferuri: avem nevoie de un box to box ca Djokovic și de un număr „10” adevărat, nu Deac. Nu avem unul bun în campionat, deci asta va fi cel mai scump transfer. Și zic să așteptăm să vedem și ce poate Roger. Și mai e și Păun, uneori înger, alteori demon, dar mereu la CFR. Și ușor de pus pe lista UEFA.
⚽ În atac, pe centru, avem deja 3 oameni acolo. Dacă pleacă unul, atunci e de adus altul. Dacă nu, mi se pare că am umple prea mult schema. Asta mai ales că mai sunt și Birligea sau Costache ce pot fi trecuți central la nevoie.
⚽ Pe flancuri ar fi o problemă, fără Omrani sau Petrila. Dar stați, tocmai am zis de Birligea și Costache. Și, neapărat, Deac. El trebuie scos din mijloc și pus în lateral, acolo e locul său. Cu veniri spre centru sau cu centrări perfecte. Deac nu trebuie irosit pe centru, unde e ușor de blocat. Ar mai fi acolo și Neguț, în privința căruia nu sunt încă lămurit. Consider, ca și în privința lui Roger, că poate mai mult, că mai trebuie testat. Dar, oricum, plecarea lui Omrani și despărțirea posibilă de Petrila cer un transfer acolo, pe flancuri.
⚽ Cam asta ar fi tot. Bineînțeles, transferurile făcute trebuie să fie scumpe (adică liberi de contract, dar cu sume mari la semnătură), trebuie titulari, nu rezerve. Pentru rezerve aș fi foarte curios să văd lotul de tineri adus sezonul acesta din Africa și Panama. Cred că e cazul să fie și ei aduși la prima echipă, dacă tot sunt jucători de naționale. Și pe lângă ei mai este și Gîdea, cel care cred că are parțial ceva din Petrila. Plus multă dorință de afirmare. Măcar în perioada în care va trebui să folosim o echipă în campionat și alta în Europa ar trebui să apelăm și la tineri. Și să nu uităm că avem de acoperit și regula U21 în campionat. Deci avem nevoie de tineri aduși de undeva, tineri care să fie titulari.
⚽ Cam asta ar fi viziunea mea, destul de austeră. Marea investiție trebuie făcută la nivelul mijlocului, acolo unde mijlocașul box to box și mai ales cel ofensiv trebuie să lege jocul. La asta suferim întotdeauna și doar cu mijlocașii aceștia putem uni compartimentele ofensive. Gata, acum să lăsăm visele noastre să zburde, dar să contăm ca CFR-ul să ne arate care e planul lor cel bun.

351 de comentarii

  1. Baietii astia noi, nu au jucat nici macar o secunda pentru CFR, dar noi i am xatalogat deja”petarde”. Oare chiar sunt? De unde aceasta concluzie? Au mai venit necunoscuti la CFR si au jucat bine. Dece nu ar juca si ei? Intreb pentru un preten

    Apreciat de 2 persoane

  2. Nu ar trebui luat de bun tot ce scrie GSP care ne ataca in stilul Antena 3 , orice stire daca apuci sa citesti acolo e un atac la adresa noastra. Inca nu le-a trecut frustrarea dupa ce am castigat campionatu asa ca mai arunca stiri negative pe care alte siteuri la fel de bine intentionate la adresa noastra le preiau si le umfla.

    Apreciat de 1 persoană

      • Eu imi diresc sa picam in grupa cu Gil Vicente si Andernach, ca vad ca luam jucatori de la echipe intilnite. Cu asa scouting, sa tot dai de Barcelona, indiferent de faza 😉

        Apreciat de 2 persoane

      • Adevarul e ca pt liga 1 deja erau peste 40 juc…si pt liga 1 nu mai era nevoie de alti juc…
        Cei adusi acum ar trebui sa fie peste ce avem deja in lot…,sa aduca + valoare lotului actual…,sa fie transferuri pt Europa…,altfel…,doar cheltuim bani de pomana…
        Cred ca asta se incearca…,iar Vito cred ca chiar este un transfer reusit…,sper sa-l aprecieze si antrenorul…,mai mult decat au fost apreciati alti jucatori tehnici ce stiau si cu mingea…,nu doar sa alerge…
        In privinta celorlalti juc. transferati,nu vreau sa ma pronunt pana nu ii vedem macar la vreo 10 jocuri.
        Pana atunci sa speram ca mai vin ceva juc.,efectiv pe posturile unde chiar aveam nevoie…si ca mai pleaca din cei care au demonstrat ca nu sunt de CFR…,nu mai dau nume ca se stiu deja…

        Apreciază

  3. In ultima vreme, cand intru pe site, nu stiu daca este Tribuna CFR, sau Tribunalul CFR.
    Noi venitii sunt judecati- condamnati-executati instant.
    Oare a disparut prezumtia de nevinovatie. Iezista doar Curtea Martiala?
    Muhar asta, a jucat multe meciuri. De era chiar asa parasuta, mai era bagat in teren? Intreb pentru un preten😁😁😁

    Apreciat de 2 persoane

    • Luis,nu are nimeni nimic cu nici un nou venit…,am si zis mai intai sa-i vedem la treaba de vreo cateva ori si apoi ne lamurim…,dar hai sa te intreb si eu ceva…,tot pt un prieten 😁…,acum ca l-am adus pe Vito care poate sa-l inlocuiasca linistit pe Runar…si sa-l completeze mult mai bine pe Boateng decat o facea Bordeianu…si tinand cont ca Deac si Boateng sunt puncte fixe la mijloc…,si daca tot ai pomenit de Muhar, unde il vezi tu jucand ca titular…sau in locul cui il vezi la mijloc…,pt ca noi vorbim de titulari…,pt asta sunt adusi jucatorii de acum…nu sa ingroase randurile rezervelor…,care deja sunt mult prea multe…
      Prietenul e curios Luis 😁…,pt ca eu o vaga idee mi-am facut…

      Apreciat de 1 persoană

      • Sincer? Habar nu am. Nu am licenta pro. DP are. L a avut jucator la Kayseri, daca l a vrut, atunci stie si pozitia pe care va juca. In concluzie, spunei prietenului tau, ca eu nu pot sa l ajut in legatura cu acest subiect. Cel mai bine ar fi, sa se informeze la DP cand revine din Dubai.😁😁😁😁😁😁
        Chiar imi pare rau ca nu pot sa l ajut. Lipsa de competente din partea mea in acest subiect.😁😁😁

        Apreciat de 2 persoane

        • Buna replica Luis….
          Intr-un fotbal modern cum ni-l dorim, nu se transfera titulari ci jucatori de fotbal. Daca ei devin sau nu titulari depinde de ei. Degeaba ai nume si vi titular daca noptile le petreci la escorte sau mai stiu eu unde si a doua zi esti mort la antrenament. Fiecare trebuie sa lupte pt locul lui de titular. Faptul ca unii se multumesc cu putin si cu faptul ca vine banul, chiar daca cu intarziere, nu e vina antrenorului.

          Apreciat de 2 persoane

        • Am inteles…,n-ai cum sa ai o parere decat daca ai licenta Pro 😯…,e de retinut…,nu de alta dar prietenul va tine minte 😁…si fi sigur ca o sa-ti aminteasca 😉…
          Si tot pt un prieten…,dar altul,nu cel de mai devreme 😁…, a apucat Dan Petrescu sa-i cunoasca pe toti juc. de la Kayseri…,ca din ce imi amintesc…,n-a avut la dispozitie nici timpul care l-a avut sumudick 😁…, si sumudick stim cum e,calator prin viata…

          Apreciat de 1 persoană

            • Oare sumudick avea licenta 😁…,ca nu-mi parea mare expert…,da cine stie poate n-a avut destul timp…,sa ne arate Clasa…,poate daca mai statea vreo 6 luni 🤣…

              Prietenul e un fan al tau…si se astepta sa ocolesti raspunsurile 😉…

              Apreciat de 1 persoană

            • M-ai prins Andrei…sunt sumudica si am puța mica 🤣🤣🤣…

              Insa nu esti bun de Sherlock Holmes …,mai cauta…,nici memoria nu e punctul tau forte…,pe sumudick il mustruluiam inca de cand a venit…si nu doar eu…mai erau si altii…
              Dar cateodata nu-i rau sa schimbam subiectul discutiei…,asa abatem atentia de la cei mai important…si o focusam pe sumudick…

              Apreciază

      • Nu avind prea multi bani, aducem si noi ce putem.Danezul e chiar bun, croatul de la mijloc e un luptator MMA, fundasul stinga nu pare a fi o idee prea buna.Totusi, in liga mamaliga ar putea sa fie jucatori decenti, asta e si treaba antrenorului, sa-i foloseasca in tactica adecvata.
        Doamne fereste, daca se accidenteaza Boateng si Cipri, ce facem? Avem nevoie de oameni la mijloc, mai e acolo Roger, Cvek (?) si Paun.

        Apreciat de 1 persoană

        • Daca vorbim de liga 1,mai avem pe acele pozitii pe langa cei numiti de tine…si pe Meleke,Itu si Raul Mal jucatorul adus din Italia odata cu Birligea…,si tanarul Fica tot pe acolo joaca…,astia deja au 22 ani…,inca merg pt regula U21(ma refer la Mal,Fica si Birligea),pai daca nu-i bagi acum,macar in campionatul regular si Cupa…,atunci cand sa-i mai bagi…,daca nu ii dam la altii si asta e…ii facem loc lui Muhar…,nici o problema…,doar ca salarul lui Muhar si toate comisioanele pt a fi adus(impresar,etc…)e mult peste ce castiga cei 3 tineri la un loc…,iar pt asta Andrei vorbeam de titulari…,ca rezerve le putem da o sansa acestor tineri…si mai economisesti un ban…
          Insa asta e…,nu casti ochii…,casti punga…

          Apreciat de 1 persoană

  4. Discutia asta e similara cu reactia suporterilor a zeci de cluburi indiferent de nivel. Toti asteapta un transfer spectaculos si sunt dezamagiti cind vad ca si nr 19 in lot tb ocupat. Sa fim realisti. CFR e structural un club neica-nimeni, fara scouting. In acelasi timp are presiunea rezultatelor. Reducerea riscului se face prin jucatori deja cunoscuti cit de cit, pe pricipiul sunt buni ca amnluat bataie de la echipele lor de semi impiedicati. CFR nu e Botosani, unde scouting sunt Filme Video cu Max de buget de 3-4000 de euro , pt ca la Botosani daca ies pe 4 sau pe 7 tot ok sunt. Evident ca problema lotului f mare tb rezolvata dar daca nu e scouting, e timp pt asa ceva.

    Apreciază

    • Eu mă bucur pentru noi veniți. E un semn bun, că nu vin de la echipe de play-out, nu sunt ciorbe reîncălzite și sunt toți… U30. Acuma, bine zice Cristi: la nivelul nostru, ca și club, și la nivelul campionatului, nu e fezabil să aducem titulari din top 5. Să sperăm, că i-a ochit Petrescu și nu au fost aduși peste capul lui, cum înțeleg că a fost cazul lui Duganzic, că nu se lovesc de iarbă, ca Runar și că se vor adapta mai repede ca Roger. Hai, CFR!

      Apreciat de 3 persoane

  5. Ciprian Deac a jucat 55 jocuri in sezonul incheiat, cu o medie de 85 minute pe meci. Extrem de mult! Urmatorul este Debeljuh cu 50 jocuri, dar cu medie de doar 59 minute.
    La FCSB primul este Tanase cu 36 jocuri și o medie de 86 minute pe joc.
    Prin urmare, a fost un sezon extrem de lung, cu cativa jucatori care au dus greul si care totusi au avut și randament, eficienta. Cumva ar trebui realizat un echilibru, ca piesele grele, cu varsta mare, sa nu fie rulate la maxim; dar asta inseamna sa ai lot numeros si mai ales echilibrat valoric.

    Apreciat de 1 persoană

  6. Muhar a jucat ceva sezonul trecut, 21 meciuri in campionat, vreo 5 in Conferance (4 titular 90 minute). Pare un jucator cam lent si nu suficient de agresiv. Totusi, acolo il aveam pe Meleke ca backup.
    Cu venirea lui Brucic, probabil Florin Stefan este out (Brucic poate juca si fundas central).

    Apreciază

    • Atentie, ca Stefan e roman si exista si obligativitati local players – 8 lista UEFA, 12 sau 13 pt lotul LPF. Cit despre campionat lung, cite meciuri joaca Kroos si Modric la Real si nationale , in lot de 25 de jucatori ? Ai nevoie de un lot nu neaparat mare, dar compact valoric si cu jucatori robusti fizic.

      Apreciază

        • Una e ce stiu cu mingea, alta e partea care tine de munca. Conditia fizica, dozarea efortului pt a preveni accidentari si robustetea fizica sunt lucruri care tin de examenul medical al jucstorului si de calitatea preparatorului fizic din stafful antrenorului. Un preparator bun e mai ieftin decit 3 jucatori in plus, nu ?

          Apreciat de 4 persoane

      • Asa este, dar Florin Stefan are un salariu bun, banuiesc. Asa il putem pastra pe Balan care are un salariu mult mai mic si nu a aratat rau in amicalul cu Sahtior sau in meciul tot fara miza cu FCSB.

        Apreciază

        • Balan 21 ani,chiar este de perspectiva,a jucat si f.dreapta,dar de baza e f. central.Are si fizic excelent pt acest post,1,90m…
          Jucatori romani avem inca prea multi…daca il avem pe stanga pe Camora si pe Brucic,Stefan e deja in plus…,altfel putem sa-l mai tinem vreo 5 ani(ca pe Costache…),dar titular nu va fi in veci…
          Anul asta a fost cel mai slab al lui Camora… si totusi desi cu 10 ani mai tanar Stefan nu i-a amenintat pozitia nici un moment…

          Apreciază

  7. Deac la 37 ani a aratat ca si fotbalistul roman poate…,intr-adevar ar fi bine sa nu se forteze la limita…,55 de meciuri cu o medie de 85 min e enorm la varsta lui…,iar ceilalti mai tineri cu vreo 10 ani…,si de rusine,si tot n-ar trebui sa se lase mai prejos…

    Apreciat de 2 persoane

    • Călin ai tactica bună. Dacă l-ai criticat pe sumi ai făcut-o ca să nu existe suspiciuni ca tu ești. Am doar o întrebare. De ce nici tu nu l-ai folosit pe Tahiri??? Sunt eu curios. Alta curiozitate nu am…ca o ai mica sau nu…

      Apreciat de 3 persoane

      • Sumudica…,o are mica(spune cantecul)…,eu nu 😉…
        Normal ca am tactica buna…,doar am si eu licenta Pro 🤣🤣🤣…

        Ce faci…,incerci marea cu degetul…,Andrei,arunci soparla ca mitica zis oracolul,doar ca ala din pacate pt el,nu are credibilitate…,oare de ce…,cand schimbi peste noapte tabara…si sari dintr-o barca…intr-alta…,e dificil sa mai fi crezut…ani de zile…,nu era bun Petrescu…,apoi dintr-o data marea revelatie…,Petrescu e cel mai bun…,credibilitatea Andrei…,daca o pierzi…,ce zici vei mai fi crezut…

        Nu l-am folosit pe Tahiri…,dar Runar si Petrila au jucat constant 😁…3 pianisti era prea mult…,chiar si pt unul caruia ii plac…,tablele…6-4,5-3,3-1…,scoruri bune…, si pt poarta in casa…
        Ce zici Andrei nici sumudick nu dadea un rasp.mai bun😁 …

        E distractiv jocul…, Andrei,daca ma ai glume in program…spune-le,ca mie imi plac…

        Apreciază

        • Eu consider ca schimbarea unei păreri pe baza de argumente e ok. Când nu le ai spui ce crezi. Când le ai , cu mai multe informații judeci altfel. Pe de alta parte aici comentam. Nu trebuie sa fim credibili sau nu. Cine știe ce zic și are și el informații, știe ca nu bat câmpii. Eu totuși cred ca e mai ok pe baza de argumente sa îți schimbi părerea decât sa tot spui la nesfârșit același lucru despre Runar deși majoritatea îți zic altceva.

          Apreciat de 1 persoană

  8. Karlo ala care a venit e fundas stanga sau fundas central? Ca vad ca poate sa le joace pe amandoua. Noua la fundasi centrali ne mai lipsea unul, ca aveam 3: Grahovac, Burca si Yuri. Dimitrov a plecat ca nu puteam sa platim si clauza din moment ce el nu s-a impus. Deci lipseste un al 4-lra fundas central.

    Dau sare din schema Florin Stefan?

    Apreciază

  9. ,, Ivorianul Ulrich Meleke (23 de ani) a câștigat procesul la FIFA cu CFR Cluj și a semnat cu FC Voluntari din postura de jucător liber de contract.CFR Cluj l-a cumpărat pe Meleke vara trecută, de la FC Botoșani, în schimbul sumei de 350.000 de euro.”
    Si uite asa se arunca cu 350k. Daca nu-i place lui DP de el, nu mai conteaza banii. Important e ca l am luat pe Karlo, s au mai tras niste comisoane si de acolo.
    Bravo,management de clasa!

    Apreciat de 1 persoană

      • Din moment ce ai dat 350k pe el anul trecut, ma asteptam sa nu i dai drumul gratis,unu-i jucator ce a jucat meci de meci la Voluntari, jucator polivalent,tanar,etc In schimb aduci pe pozitia lui unul de 30 de ani, de rad suporterii de el, ce panarama e.
        Aici e problema mea. Ca ce se intampla acum in club e japca,pe fata.

        Apreciat de 1 persoană

        • Nu e japca, e prostie si neseriozitate la toate nivelurile. Incepe de la actionari care nu stabilesc o limita de finantare si se tin de ea (bani la timp), trece prin „presedinte” care nu are un buget de costuri si investitii cu rezerve ( schimbat antrenori, accidentari) din care sa nu iasa, nu are buget de venituri din transfer pe care sa le aduca, o lipsa de respknsabilitate a cobducerii sportive- ai director sportiv dar e invizibil sau curata treninguri, ai antrenor care se crede si manager dar nu isi asuma si bugetele etc.

          Apreciat de 1 persoană

    • Asta e fix treaba lui Varga. Suntem campioni? Suntem. +/-350k contează doar la „impresia artistică.” Se poate face mai ieftin? Cu siguranță. O face cineva? Nu. Unii vor spectacol, alții promovarea tinerilor, alții economii… iar patronul vrea trofee. Îi iese, bogdaproste. Vom avea timp să ne tot plângem de strategiile proaste și managementul de căcat, dacă retrogradăm sau ne băgăm în insolvență. Dar și atunci, măcar o vom face cu o grămadă de trofee.

      Apreciat de 2 persoane

          • Mda,vad ca un prieten(si nu Luis)😁… si-a schimbat complet gandirea…,pana acum bugetul clubului era pe primul loc…,acum nu mai conteaza ca se arunca la greu cu banii la gunoi…,Roger…,acum Meleke…,cu argumente…,dar poate ca asa gandeste majoritatea…,la fel ca in privinta lui Runar…,aceasta majoritate…,fiind D.Petrescu…
            Meleke o fi el tanar,o fi jucat el la Voluntari meci de meci…,dar poate nu se antrena bine…,sau poate era accidentat…,de fapt nici nu mai conteaza…,important e ca are balta peste…
            Azi ii aducem pe bani…,maine le dam drumul gratis…,poimaine aducem altii…,si tot asa…,pana se sparge buba…si vinovatul principal isi a talpasița…,iar alde Mara si Bilasco…,ne multumesc pt comisioanele obtinute in urma plimbarii jucatorilor dintr-o parte in alta…
            Mai conteaza ca a plecat gratis Meleke…,a venit Muhar…,alti bani,alte comisioane…,e foarte bine…asa se ridica clubul…
            Important e ca prietenul e multumit…,ca si majoritatea…,Petrescu,Mara,etc.

            Apreciază

      • Csongi,e si ce spui tu un punct de vedere,iar cei 350k pot fi impresie artistica…,dar azi 350k,maine alti 350k…si uite asa in 3-4 ani ajungem la 26 de milioane datorie…,daca doar acumuland asemenea datorie se poate lua titlul in liga 1…,e foarte probabil ca in ritmul asta sa ajungem la faliment…,lucru care in nici un caz nu mi-l doresc…,indiferent daca cu titluri sau fara…,iar daca pui in balanta titlul =drumul spre faliment,prefer de 100 de ori sa nu luam nici un titlu…

        Apreciază

        • Aici putem avea multe discuții pe tema faliment vs. Supraviețuire. Echipa a fost scoasa din insolventa cu sume serioase de către NV. Omul si-a dorit mai mult decât un onorabil loc 5 și a mai plusat la un antrenor bun și f multi jucatori. Asta costa. Când începi direct cu cheltuieli mari e normal sa.vrei și performanta…iar performanta cere iar investiții și tot asa…

          Apreciat de 1 persoană

          • Asta e de la sine inteles Andrei,acum lasand gluma la o parte…,faza cu Meleke mi se pare o gestiune cat se poate de proasta a lucrurilor si a banilor…,sunt bani aruncati la gunoi…,indiferent ca vorbim de 1k sau 350k sau 1 milion…,aproape identic cazul Roger…
            Pt faze de genul asta,daca cei din conducere nu-s dusi cu pluta,si nu au interes sa sifoneze banii…,singura explicatie…,s-a platit o datorie…,altfel n-are sens…

            Apreciat de 2 persoane

            • Și eu am zis ca unele transferuri par de plătit datorii pt servicii prestate (puncte). La Meleke cunosc anumite motive pt neretinerea lui dar iar începi cu caterinca a la Runar și atunci mai bine tac. Sic….

              Apreciat de 2 persoane

            • Pana la urma nu ar fi vorba de faptul ca nu a fost retinut in lot…,baiul ar fi ca l-am pierdut gratis…si nu-i primul…,si excluzand faptul ca cei din conducere ar fi toti tonomaci…,singura explicatie plauzibila e ca prin el s-a achitat o ”datorie” fata de Voluntari…
              Oricum daca vine si portarul Popa,ar mai fi nevoie de un mijlocas de banda dreapta,un atacant si un f. central,pt ca m-ar mira ca Petrescu sa-l mai foloseasca pe Bouhenna…,dupa ce l-a tinut 1 an pe tusa…,nu vad cum jucatorul ar fi acum mai bun decat anul trecut…

              Apreciază

        • Da, înțeleg aceste griji, dar le consider exagerate. Varga e om de afaceri, și ca să ajungi milionar în euro trebuie să fii mai calculat decât suntem noi, care doar comentăm pe aici, că altfel n-ai cum să strângi o asemenea avere. Deci, dacă își permite să arunce (aparent) cu 350k pe geam, sunt convins că și-a făcut socoteala și iese cumva câștigat din acest lucru. (Ca și Becali, de altfel: cât de idiot pare în ale fotbalului, fix atât de șmecher este în afaceri). Ori e spălare de bani, ori sunt niște dedesubturi inaccesibile nouă. În mod clar, dacă i se va părea lucrativ, nu va ezita să falimenteze clubul, cum au făcut alți patroni în trecut, dar astea sunt riscuri inerente acestui sistem de finanțare care este agreat și practicat în prezent în România. Totuși, când un club ajunge la 5 titluri consecutive și deja 8 în total, este puțin probabil să dispară de pe o zi pe alta, nici nu știu vreun exemplu comparabil (cât de cât contemporan) din Europa.

          Apreciat de 1 persoană

          • Ba da Csongi. Poate sa dispara fara nici o problema. Noi insa nu putem sa facem nimic in acest sens. Cum spuneai suntem comentatori de pe margine. Insa ai dreptate ca se cam exagereaza. Noi nu avem informatii din interior sau cum este finantat clubul. Asa ca sa i lasam pe cei responsabili sa si faca treaba si griji. Noi sa ne bucuram de echipa, joc, trofee, ca putem sa mergem la stadion. Faptul ca ni se umfla venele n ca aici pe forum, nu va schimba nimic.

            Apreciat de 1 persoană

  10. Eu sunt de la țară, cum spun unii țăran. Înainte să inventeze romanii banii oameni făceau troc, adeca eu îți dau o găină tu îmi dai la anul alta sau o mâță…no așa cred că am făcut cu Voluntariul cu găina, sau mâța Meleke….cine ne-o dat șansa să jucăm cu titlul pe masă sezonul ăsta!? Cumva UTA, Sepsi sau Gazul…ardelenele noastre sau ilfovenii!?
    No hai ai noștri! Oricare ar fi ei!

    Apreciat de 1 persoană

    • Cum e intre baieti…. daca fac nu stiu ce, dau de baut. La CFR i-a zis NV lui Pandele sa ia singur Saniuta si i-o deconteaza cu Meleke. Hai sa fim toti seriosi, fotbalul nu e o lume de domnisoare de pension si nici de la CFR nu e vre-unul candidat pt rai. Doar omenia e mai eleganta.

      Apreciază

      • Eu nu cred in acest ge de intelegeri. Ma refer la faptul sa o lase mai incet cu noi, sau satraga mai tare cu fcb. Abia am batut si noi voluntarieni

        Apreciază

        • Ajunge doar sa-ti zică pe parcursul sezonului șefii ca ce domni sunt cei de la cfr ca ni l-au dat pe Meleke, pe Paraschiv la un moment dat, pe Ciobotariu și e clar ca nu o sa se rupă cu noi, ca nu se știe când mai e nevoie de ajutor cu jucatori. Verbal nu zice nimeni stați capra cu X sau Y ca se aude instant….

          Apreciază

          • Ce m-a mirat,a fost ca au rupt relatiile cu ciobanul…,pt 1 pct.ce lor nu le folosea la nimic…
            Bine la jucatori cred ca a fost nevoie de o prima de joc…,nu-i incalzea pe juc. prea tare ca le-am dat noi gratis pe Meleke ori pe Ciobi…,asta ii incalzea pe cei din conducere…
            Hoban se antreneaza in continuare cu echipa…,deocamdata lipseau pe langa cei convocati la loturi…,Yuri,Letica,Raul Mal si cei imprumutati sau la care li s-a terminat contractul…

            Apreciază

            • Deja si sezonul trecut Hoban a fost in plus,n-a jucat decat vreo 2-3 ori inclus si ultimul meci…,deci nici anul trecut nu era cazul sa i se mai prelungeasca…,il avem pe postul lui pe Raul Mal 22 ani(dar ok anul asta si ca U21) care poate juca si defensiv si la constructie pe acel post…,ma gandesc ca e mai de viitor decat Hoban…

              Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.