Cum am cerut îndurare în limba română la Sfântu Gheorghe și ei ne-au dat pâine. [Sepsi OSK – CFR Cluj 0-1]


Minus 9 grade Celsius la Sfântu Gheorghe, unde e frig și când e cald.

CFR, echipată în galben-verzui-viu, nu i-a deplasat pe Arlauskis, Vinicius, Culio, Bordeianu, Omrani și Țucudean.

Adept principiului conform căruia echipa câștigătoare nu se schimbă, Edi Iordănescu renunță numai la Vojtus, nu foarte câștigător etapa trecută. Păun e suspendat, așa că-l revedem pe Hoban titular.

CFR Cluj: Bălgrădean – Manea, Ciobotariu, Burcă, Camora – Hoban – Pereira, Djokovic, Costache – Deac – Debeljuh (1-4-1-3-1-1, dacă mă întrebați pe mine, dar mai bine vă abțineți).

Sepsi joacă fără ceferiști. Niciunul dintre Jesús Fernández, Bryan Nouvier, Claudiu Petrila sau Cătălin Golofca nu se dezechipează.

1 – Fülöp Lóránd Levente se înalță spre văzduh, îi împlântă un cot în față lui Manea și primește „galben” la aterizare. Promițător început de meci.

6 – Prima chiflă produsă de centrul apărării noastre, încă conectată la meciul cu Clinceniul. Nici Bălgrădean, ieșit în colțul careului de 6 metri să facă din unghiuri obtuze unghiuri confuze, nu ghicește fenta adversarului, care-l pune-n cur și trimite spre poarta apărată de Manea, cel reprofilat ca portar, din fundaș dreapta, via fundaș central. Gazdele aproape de 1-0. Bravo, Manea!

Cu complicitatea noastră foarte tacită, gazdele zburdă ca niște căprioare & gazele. Noi pasăm prea mult cu Sepsi, ei vin peste noi fără jenă, încercând să ne taie aerul rece. Edi, ținem de rezultatul cu CSU Craiova, cumva?

16 – „Galben” pentru Pereira, lovitură liberă pentru Vașvari. Cineva strigă disperat de pe margine „Urmărește! Urmărește!” , dar nu e nimic de urmărit. Mingea nu prinde poarta și bine face.

Ciudată dispunerea CFR-ului la ieșirea – presupus rapidă – din apărare, după ce stopăm atacurile adverse și recuperăm mingea. Deac e vârf de atac, mereu singur împotriva a 3-4 de la gazde. Până vine și Debeljuh, se face primăvară și minus 6-7 grade Celsius.

23 – Împotriva cursului jocului, Mitrea greșește preluarea, dar nu fatal, pentru că Debeljuh e lent precum mierea de albine și se pierde prin stupină…

24 – Costache faultează (?) acrobatic. Gazdele, în frunte cu A1, se inflamează ca amigdalele în amigdalită sau ca ouăle în orhită. Ca să calmeze situația, Hațegan le arată „galbene” lui Djokovic și Aganovic, să nu zică lumea că-i avertizează numai pe „ăia unguri, ăia unguri”.

Un football footoot vedem acum, care lasă răni pe retină. Faulturi, întreruperi, nu tu spectacol, nu tu rezultat. Iarna nu-i ca primăvara, vara și toamna.

32 – Fază călduță la poarta lui Sepsi!!!… încheiată cu ieșirea elegantă a lui Camora din apărarea noastră.

37 – Manea își „repară” intervenția de la prima lor ocazie de gol, dă o pasă perfectă (autopasă?), printre, spre adversari, și-i dă ocazia lui Bălgrădean să fie gigantic și să respire o dată cu palmele și încă o dată, cu… bărbăție. Mai mare ocazie de gol nu poți vedea în HD! Ce faci, Manea?!

Ne apropiem de finalul primei noastre răbdări.

45+1 – Bouhenna face și el cunoștință cu cutia cu cartonașe a Pandorei, pentru un fault minuscul la Costache. Lovitura liberă executată de Deac nu aduce nimic nou sub soarele înghețat din termometre.

45+3 – Arbitrul se îndură de ei și noi și fluieră, trimițând jucătorii de la minus 11 grade Celsius la peste 20. Noi rămânem și sfertul ăsta la plus 52 grade.

Scor 0-0 la pauză, cu mult mai bine decât un 0-2 foarte apropiat de realitate.

Ieșim de la vestiare hotărâți să nu rămânem la vestiare. Din păcate, Bălgrădean a devenit invalid pentru partea a doua, așa că îl vedem în poartă pe Sandomierski (baftă și iar baftă, mai multă decât de obicei!). Pereira, „accidentat” cu „galben” în R1, îi lasă locul lui Chipciu, care primește din nou șansa „n”.

49 – Ooooo!… ce cuminte a fost Edi de când a fost dat afară de CFR ultima oară, de primește așa un cadou post-Crăciun! Bouhenna părăsește terenul, după un fault brutal la Deac.

54 – Sepsi joacă eroic și „marchează” și ocazia de 3-0, pe un contraatac furibund pe dreapta. Mingea a ieșit însă în aut, înainte să fie aproape reluată în poartă.

56 – Hoban se retrage, dar nu de tot, iar locul său e luat de Luis Aurelio, un alt jucător de care CFR s-a nedespărțit recent, în afara lui Vojtus.

Debelhuj nu reușește să marcheze în poarta lor, Chipciu în a noastră. Meciul curge, în pofida gheții de la mal, spre un 0-0 care ține Sepsi în cărțile play-off, iar pe noi tot acolo.

59 – Meciul se strică, la propriu. Portarul lui Sepsi aterizează în mod nefericit peste coechipierul Florin Ștefan, care suferă o accidentare oribilă. Fractură a brațului drept, din ce se vede și se aude.

Multe minute de întrerupere, cu intrarea Salvării pe gazon și schimbări la gazde. Îl revedem pe Nouvier, adversar.

66 – Avem, în sfârșit, un amărât de corner! Chiciu înalță covrigat balonul, reia Luis Aurelio cu boltă, respinge portarul de sub bara transversală, în alt corner. Fază trasă la indigo, de pe cealaltă parte, dar se fluieră fault în atac la Burcă, care pare arbitrilor mai animal decât Luis Aurelio…

72 – Pupați-l în pe frunte pe Costache, din nou omul meciului! Pătrundere pe extrema stângă care destabilizează apărarea rarefiată a gazdelor, trimitere perfectă în fața porții, care trece de portar și Debeljuh înscrie în poarta goală, execuție tehnică la care excelează, dar la care apelează rar. [Sepsi OSK – CFR Cluj 0-1]

Gol în minutul 72, așadar. Hmmm… graba strică treaba. FCSB rămâne campioana gesepistă a ultimului sfert de oră.

76 – Probabil pentru că n-a respectat nu știu ce indicații tehnice stricte de păstrare a rezultatului și nu i-a pasat lui Sandomierski la faza golului, Costache e schimbat cu Carnat.

Prestăm jocuri de așteptare. De așteptare a epuizării adversarului, de așteptare a greșelii adversarului și de așteptare a fluierului final. Prestăm, poate, sub așteptări. La minus atâtea grade Celsius, parcă și 2-0 aduce tot atâtea puncte ca 1-0, nu? Iarna e grea, returul e lung.

84 – Primim un penalty de la Hațegan, la intervenția necizelată a portarului la Debeljuh, spre fericirea de o clipită a lui Chipciu. Gazdele primesc ofsaid de la arbitrul asistent, care are drapelul ridicat și trece peste central. Probabil vor mai pluti mulți ghețari pe Nil până arbitrii din România vor acorda 11 metri reali pentru CFR…

87 –  Sandomierski! Sandomierski!! SANDOMIERSKI!!! SANDOMIERSKI!!!! Portarul polonez sparge toate ghinioanele de până acum și devine erou gruian! Portarul-rugbyst culcă mingea în careul nostru, deși toți o și vedeam în poartă, apoi portarul-handbalist respinge huțupanic, cu piciorul, un șut care se ducea pe și în poartă! Uitați de Costache, Sandomierski e noul om al meciului!

88 – Sepsi nu se potolește! Debeljuh faultează la timp (nu-l știam pe Debeljuh așa de rapid!), înainte ca adversarul să intre în careu și gazdele primesc doar lovitură liberă, nu penalty. Obosit de jucat toată noaptea FIFA 21, Itu se culcă în spatele zidului (!?), iar mingea se duce peste zid… în corner.

Modul cum ajunge Sepsi în poziții de a marca e de groază. Portarul lor e cel care dă assisturi, iar ai noștri sunt în paralizie reacțională. Am pierdut deja contorizarea ocaziilor mari avute de Sepsi, dar parcă-s mai multe decât cele ale lui Roma. Dacă aș putea, le-aș da și lor 3 puncte după acest meci!

De la margine se arată 9 minute sadice de prelungiri, în care gazdele trebuie să dea totul pentru egal, noi încă un pic pentru victorie.

90+2 – Hațegan ratează un penalty pentru CFR, fluierând prost, spre fanionul de la colțul terenului. Debeljuh întoarce spre Luis Aurelio, liber în centrul careului, acesta trage la poartă, apare un cot de fundaș, care trimite penalty-ul în corner…

90+6 – Vașvari șutează peste poartă și sunt ceva semne că azi norocul e curvă, și-i a noastră.

90+9 – Prima chestie omenoasă a lui Hațegan din seara asta, care pune capăt înfruntării.

Batem cu 1-0, poate mai puțin meritat, într-un meci în care am avut om în plus aproape o repriză, dar parcă și o jumătate de echipă în minus (12 grade). Închei aici, epuizat de frigul din vene și de morcovii degerați din orificiu, cronica unui meci care n-aș fi surprins dacă va intra în istoria scrisă de presa din Bucale drept cea mai mare rușine fotbalistică națională de la Rennes încoace.

92 de comentarii

 1. Nu-l iertam în veci pe Edi dacă ne-ar fi egalat. Când ne merge jocul atât de prost şi mai şi conducem cu 1-0, nu scoţi un vulpoi şiret de la mijloc ca să bagi un copil, ci tocmai invers. A avut perfectă dreptate Deac când i-a sărit pe moment muştarul.

  Apreciat de 3 persoane

 2. He he m-a luminat un pik articolul. Bună scriitura și adevărată. Amu chiar de dați în mine, aș accepta să câștigăm toate meciurile așa până la sfârșitul campionatului. 🙂 🙂 🙂

  Apreciază

 3. Nu înțeleg de ce Sandomierski nu a primit șansa de a apăra mai des. De când l-am văzut prima dată am spus că e portar excelent. Apoi la meciul de anul trecut cu Mediașul i-a exasperat pe sibieni scoțând ocazii câte nu au avut în 3 meciuri. Acum arată din nou că e portar. Mă bucur însă că și Pufi a început să miște. Mai are el niște rateuri, vezi YBB, dar per total e ok. Musai însă ne trebuie un mijlocaș ofensiv. Dacă lipsește Păun jucăm doar din inspirația lui Deac și Costache. Și parcă l-aș incerca mai mult cu Itu, care începe să crească. Chiar dacă azi s-a culcat pe o ureche, la propriu.

  Apreciat de 1 persoană

 4. Ai noștri au fost ca caprele pe gheață. Tot timpul în dezechilibru. Ștefănescu ăla micu, mergea de ziceai că-i cel puțin Pedro. La mijloc mergeau de ziceai că Arthur joacă la ei. Tot timpul primii la minge și fără probleme de preluare și control. Puțin și pățeam ca la Timișoara (0-3 la un moment dat, 3-4 în final).
  Păi cu Shepshi în formula completă și fără eliminări, nu știu ce făceam.
  Acum VOJTUS a fost CÂRNAT. Nu poți să îți bați joc de ocazii.

  Apreciază

 5. A fost teribil de greu. La o temperatură de -10 grade nu-ți arde de fotbal. Băieții nu cred că s-au putut concentra la joc și de aceea jocul nostru a fost confuz.
  Nu am avut multe reușite ofensive pentru că într-o linie de mijloc cu Holban și Djoko titulari, nu se prea poate. Tot respectul pentru Hoban, dar i se cam simte vârsta.
  Lipsa lui Păun l-a trecut pe Djoko inter și pe Hoban la închidere, iar acest lucru a lăsat ofensiva fără substanță și a vulnerabilizat și defensiva.
  Bine ca s-a terminat cu 3 puncte în clasament, după un meci în care norocul a fost de partea noastră.
  Greu de remarcat pe cineva, eventual Sandomierski și poate Costache.
  După părerea mea, la mijloc avem nevoie de întăriri, mai valoroase decât ce avem acum în lot, asta dacă vrem să menținem ritmul, altfel va fi cam greu.

  Apreciază

 6. Consens, am avut noroc, am scăpat fără gol, fără accidentați și fără eliminați. Dacă ni s-ar fi întâmplat toate astea, sigur nu câștigam. Ah, am uitat, Pufi a alunecat la datorie, dar polonezul nu i-a făcut poarta de rușine. Câteva din sugestiile mele și-au găsit urechile potrivite. Adică, meciurile pe frig rău și pe terenuri dușmănoase sunt grele pentru vârstnici. S-a văzut asta la Deac și Hoban, așa că am avut astăzi în teren 4 bucăți U21, ceea ce mai rar s-a întâmplat. Poate niciodată. Tinerii trec mai ușor peste agresiunile meteo și își țin echilibrul mai ușor. Vezi Costache, bravo Costache, ești alt om de echipă. 1) – Care e chestia cu mingile colorate și de ce nu se gândește liga și la daltoniști? Nu se juca pe zăpadă, așa că pe laptop-ul meu alb-negru m-am chiorât și fără să am probleme cu vederea. 2) – De ce mama lui Sf. Ghiță e așa întuneric pe teren, de zici că se joacă la lumina veiozelor? Mai băgați niște lucși in Liga 1 că parcă suntem acum 35 de ani pe Vasil Levski. Cum să faci dvd-uri pt jucători când toate imaginile arată ca pe vhs? De aia nu vindem nimic. 3) – Cine e secund la CFR? Edi e prea tăcut și nu primim 11 m cu vorba bună. 3 in 2 etape… O să ne fie greu. Ar fi un miracol să câștigăm cu Sibiul. Felicitări CFR!!!

  Apreciat de 2 persoane

 7. Un tânăr atacant de 20 de ani S. Serediuc, născut la Călan, HD s-a transferat la CFR. A jucat în liga a 3-a spaniolă. A plecat la 6 ani din țară, cu familia, în Spania. Se precizează pe DigiS că va fi împrumutat pt. restul sezonului.

  Apreciază

  • Cam prea bătrân la 20 de ani (ar trebui să transferăm jucători de maxim 18 ani pentru a avea soluții pe termen mai lung la U21). Dar, dacă valoarea sa va crește, ar trebui să fie un plus financiar. Dacă va apuca să joace, căci sunt suficient de mulți jucători care au bifat CFR Cluj fără a juca prea mult (inclusiv Ganea junior).

   Apreciază

  • Noi avem jucători ca Pașcanu, Butean sau Ciobotariu la care strâmbăm din nas constant, asta în condițiile în care nici unul dintre ei n-a jucat la echipele de JUNIORI ale unei echipe de terță ligă. Serediuc ăsta nici în vizită nu-s sigur c-o să vină la CFR. Vezi Andronic sau Rus.

   Apreciază

   • Ideea în sine nu e rea… Dacă junioratul și l-a făcut într-o țară în care bazele pregătirii sunt transmise corect, cel mai probabil are o înțelegere tactică peste tinereii care nu au avut decît șansa unui „nea” de tipul fostă glorie ținută de milă pe lîngă club. Restul depinde de capacitatea/dorința clubului de a se forța dezvoltarea jucătorilor tineri și de a crea valoare comercială – cu noua cupă Intertoto la orizont, cam asta e alternativa de produs pentru anii „impari”, ca să zic așa. Liga a 3-a spaniolă este oarecum similară valoric echipelor medii și mici din România, așa că nivelul e ok.

    Apreciază

 8. Am colectat 12 seturi de note (din care 10 imediat după meci…), atât Edy, cât şi echipa au primit 6.6. Un fruntaş în premieră (Sandomierski – 8.1, ne-a salvat de câteva ori, ca şi Pufi în R1), apoi Debeljuh – 7.3 şi Costache – 7.1. Urmează mai mulţi cu note între 6 şi 7, apoi Ciobi, Pereira şi Carnat (fiecare cu 5.9), şi lista e închisă de Chipciu (5.8, Alex fiind, pare-se, noul pretendent la titulatura de „codas”…). În rest, ce să mai spunem, un meci tipic pt. lozinca noastră („contează doar cele 3 puncte”), eventual o observaţie: acel joc avântat, cu dese ocazii de gol, al celor de la Sepsi poate avea o explicaţie cât se poate de simplă: calitate/lungimea crampoanelor alese… 🙂 Nu glumesc, pe astfel de terenuri acest aspect contează enorm, o alegere potrivită poate crea un avantaj imens, chiar şi pentru echipele net inferioare adversarului. Cu crampoane „normale” nu stai aşa de sigur pe picioare pe un astfel de teren, mai tot timpul ratezi startul etc. Îmi aduc aminte de un meci asemănător din „C”. Am jucat prin martie (care la noi înseamnă tot iarnă) cu un adversar mai valoros, am confecţionat (la noi în fabrică) nişte crampoane din aluminiu, care mai erau şi un pic mai lungi ca cele clasice şi adversarul practic n-a existat… Ştiau ei ceva, au şi făcut mare tam-tam chiar la startul meciului, dar brigada de fluieraşi ne-a dat voie să jucăm cu ele… 🙂 HAI CFR!!!

  Apreciat de 2 persoane

 9. Apropo de jucătorii mai tineri, Dan Alex Ferguson al nostru ne-a spus foarte clar că vrea jucătorii gata educați. Bueno. Fine. Molto bene. Însă sir Alex al nostru’ a plecat și ne-am ales cu Yedi. Haideți să presupunem că dânsul umblă cu forța. Asta ne-ar da speranța că echipa de antrenori chiar i-ar învăța pe cei tineri meseria de fotbalist profesionist. Asta e speranța mea. Eu văd un CFR care este privit ca un club cu reușite în Europa ȘI o pepinieră de talente. Cu Dan, această viziune a picat din start, fiindcă dânsul n-avea timp de a „șlefui talente”. Dacă e cu Yedi sau cu altcineva, am avea nevoie de un manager cu o gândire modernă.

  Apreciat de 3 persoane

  • Transferuri din astea cu mari semne de întrebare vor mai fi. Tre’ să adunăm un nou lotuleţ de U21, că cel compus din Costache, Carnat, Itu şi Ciobotariu îşi termină misiunea la vară (apropo, pe care-i vedeţi buni de CFR şi fără regulă? 🙂 ). Îi avem pe portarii Hindrich şi Ionuţ Rus, plus jucătorii Petrila, Andronic, Serediuc, Joca, Gîdea şi Fica. Nu ştiu dacă va exista curaj să jucăm cu portar U21, iar în afara lui Petrila, trebuie să-l căutăm pe „este Messi pentru noi.”

   Apreciat de 1 persoană

 10. Totuși, am două întrebări la „onorata asistentză medicală de pă foaia asta de minte, inimă și poveshti futbolistice”.
  Prima: Dacă ni-or dat pâine (adică kenyr), în loc de „binecuvântări”, de ce nu ni-or dat și „kirtoskolacsi”, că tare bun îi?!
  A doua (pentru Matematicianu’ din Suedia): Whiskey?? Bine, bine, da’ ce fel de whiskey? (Întrăb pentru un prethyn, că vre să ajungă și el matematician, da’ nu-n Suedia. Sorry! – glumim).
  Luis dragom! Kiruj bacsi are dreptate cu crampoanele… că iel o jucat și hockey și știe cum îi să patinezi…

  Apreciat de 1 persoană

  • Am auzit zvonuri cum că ar urma să sosească la 18.35 un IR de la Oradea, la 19.53 unul de la Galați. Dacă ăstea vin și pleacă (așa e mersul lumii, și al trenurilor…), apoi sper că pe ăla de Stambul să îl devieze la Jibou, să nu ni-l ia pe Djoko, că rămânem pe șine cu brăcinarii în vine. Dacă îl ia DP e și mai grav, el care se plângea de sărea cămeșa de trening de pe dânsul.

   Apreciat de 1 persoană

 11. Ținând cont că nu ne mai bazăm pe Omrani, Vojtus era al treilea atacant, poate venea și golu’ pt. el și ca o descărcare juca mai lejer și își dădea drumu’… Din ce țin minte și Țucudean tot mai greu a început cu golu’ dar după știm cu toții ce a urmat. Sper să nu se accidenteze Debe și Rondon, că rămânem fără atacanți. Problema mai mare ar fi cu Djoko, jucător cu personalitate, unul din liderii vestiarului, care are și unele jocuri mai puțin reușite, dar pe postu’ lui nu trebuie oricum să iasă în evidență. Și-a făcut treaba întotdeauna la noi. Acolo ar fi o problemă mare, dacă pleacă de la noi. Conducerea ar putea să facă efortul și să îl țină la noi până în vară.

  Apreciat de 2 persoane

  • Sunt absolut de acord cu tine… Înlocuirea lui Djoko nu va fi simplă, a fost (și este) o piesă foarte importantă în angrenajul echipei, chiar dacă – cum bine spuneai – mai are și el meciuri mai șterse, dar nu e simplu să „strălucești” într-un sistem de joc hipermilitarizat (conceput – cu succes – de DP). La mine e între primii doi (actuali) jucători ai echipei, dar și în „epoca de aur” era între primii 3… E părerea mea, desigur… HAI CFR!!!

   Apreciat de 2 persoane

 12. Am băgat o căutare minuţioasă – Mezőkövesd vojtus -, pagini în limba maghiară. Nulla rezultate, nimic, nici măcar tradiţionalul „conform presei din România”. O fi ţinând băieţii informaţia TOP SECRET, nu cumva să-l deturneze Fradi ori chiar echipele mari din vest. 🙂

  Apreciază

 13. https://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/damjan-djokovic-a-plecat-in-turcia-la-echipa-lui-marius-sumudica-imagini-si-declaratii-19187075

  E mai mult sau mai putin oficial. Am luat 400,000 pe un jucator evaluat la 1.6 milioane de euro care mai avea contract pana in 2022 cu noi.

  Daca mutarea se concretizeaza vom mai aveam 4 mijlocasi centrali in lot: Itu (21 ani), Hoban (38 ani), Wiliam Soares (32 ani) si Luis Aurelio (32 ani).

  Sezonul acesta am pierdut 4 titulari, toti fiind vanduti sub pretul pietei. Cea mai grava a fost pierderea lui Arlauskis care a plecat gratis. Probabil va mai urma sa plece si Omrani, tot gratis.

  Mie mi se pare ca situatia asta incepe sa semene izbitor de mult cu cea din 2013. Avem antrenor temporar, director sportiv nu mai este de 4 luni, vindem tot si/sau ne scapam de jucatori dar nu aducem nimic la schimb, etc.

  Apreciază

   • Indiferent care este explicatia, conducere incopetenta sau ca ne paste falimentul, nu e buna deloc. Modul in care se toaca zecile de milioane in club si regularitatea cu care ajungem pe marginea prapastiei iti incearca nervii, si rabdarea, de suporter la maxim.

    Apreciază

   • Prețul corect este cel care se achită, restul e can can. Îmi pare rău de el, era ultimul cărător de pian de la mijlocul echipei, chiar dacă un pic plictisit de atâta cărat. Lasă un gol mare în echipă, pt că Hoban e prea „bătrân”, Itu necopt, Aurelio doar un Bordeianu mai în vârstă și mai puțin talentat, iar Soares mai degrabă un stoper mediocru, fără talie. Dacă nu transferăm nimic, cred că ar trebui să treacă la 4-2-3-1. Să sperăm totuși, că n-am ajuns chiar la ultimul cartuș, și se va aduce ceva proaspăt.

    Apreciază

    • Ai dreptate în ceea ce privește prețul, dar prețul de vânzare este direct influențat și de situația ta financiară. Dacă ești rupt în cur și trebuie să mergi să-ți amanetezi bunurile că nu mai ai ce mânca, primești alt preț decât dacă le pui la mica publicitate și-i aștepti pe alții să vină să te oferteze pe tine.

     Când tu dai unul dintre cei mai valoroși, vandabili și scumpi jucători din lot pentru bani de câteva salarii, probabil ești cu un picior în amanet!

     Apreciază

 14. Pt. Djoko e ultimul tren (face 31 de ani în aprilie) pentru un salar mare. Sigur a forțat mâna conducerii. De mult vrea să plece, dar nu i s-a dat drumul. Vojtus nu e o pierdere, din contră, numai încurca acolo. Debe, Rondon, Omrani, chiar și Costache pot să joace pe acel post. Câți bani are conducerea, nu știu, vedem dacă vor mai fi plecări…

  Apreciază

 15. De ce nu i-am trimis oare pe acest ultim tren și pe alde Hoban, Vinicius, Deac, Camora sau Vâtcă? Că doar și Vini sau Camora (mai ales!!) au dreptul să-și rotunjească veniturile, nu? Au făcut de 100 de ori mai mult pentru club decât Djoko!

  Răspunsul este simplu: cei de sus sunt prea bătrâni ca să fie valorificați, dar Djokovic, chiar dacă a fost vândut pe bani de câteva Audi second din Germania, a fost valorificat. Noi vindem tot ce se poate vinde, pe sume derizorii, că iar trebuie să-și ia cineva cașcavalul din club. Sper să mai aibă de stors până în măcar 2022, că așa măcar evităm falimentul direct!

  Apreciază

 16. Din câte s-a mai spus, cred că avem un buget undeva la 12 mil. Anul trecut, jucând playoff de CL, ieșind din grupele EL, câștigând campionatul, sponsori, etc, am fost pe plus cu 8-10 mil. Anul ăsta vom fi pe zero, chiar puțin pe plus. Deci investiții în club nu au fost. Dacă însă vor să fie bani scoși din club, așa cum a făcut Paszkany în 2013, se poate ajunge rău, într-adevăr. Până la urmă aceasta administrație a băgat mulți bani în club în primii ani de după insolvență…

  Apreciat de 1 persoană

  • Bugetul este mai degrabă 10 milioane de euro, informațiile venind din mai multe surse, iar participarea în EL și CL ne-a adus 13 milioane de euro DOAR din premii! Aici nu se pune marketing pool și biletele vândute. Cu tot cu premiile TV și cu biletele din Liga 1 se ajunge cam la 18 milioane, cifra care apare, de altfel, pe mai multe surse.

   Așa că s-a ieșit pe profit bine de tot! Iar dacă problema este profitul, de ce luăm doar boșorogi de 30+ ani, nevandabili și cu salarii obscene? De ce nu promovăm tineri? Tu îți dai seama că în cei 17 ani de Liga 1 CFR Cluj n-a produs UN SINGUR JUCĂTOR din pepiniera proprie pe care să ia ceva bani? Singurul jucător care l-am „crescut” și l-am vândut a fost Traore, dar și ăla l-am adus din Africa!

   E exact cum a zis DP: la CFR e mai ceva ca la Barcelona! O înfrângere și riști să zbori! Asta din cauză că orice pas greșit, orice absență din cupele europene pare să ne împingă spre prăpastia falimentului!

   Apreciază

 17. Nu avem răbdare cu tineri, vrem rezultate imediate. Și această atitudine a venit de sus, atât de la Paszkany, cât și de la actuala conducere. Totuși, am încercat cu câțiva, am forțat pe Negruț în trecut, pe Păun, l-am adus pe Costache pe bani mulți sperând că-i va crește valoarea… dar uite, nu am reușit. Nu am dat bani pe Stanciu, Chiricheș, i-a luat Steaua. Acum nu am dat bani pe Man… asta e, la noi conducerea se schimbă toată ziua, patronii nu se pricep. La fel și în cazul oierului, Craiova vinde pe Mihăilă, Mitriță pe bani mulți, echilibrează bugetul chiar dacă nu câștigă nimic pe plan sportiv și implicit financiar. Puteam să-l vindem pe Djoko, pe Omrani iarna trecută pe 2-3 milioane, n-am vrut, am câștigat campionatul, am intrat în grupele EL, am făcut mai mulți bani decât dacă îi vindeam pe cei doi și nu luam campionatul. Pâna la urmă să ne bucurăm de cele 3 campionate la rând, nu de situația financiară… Banii vin, se duc, se termină un ciclu, nu suntem Juventus să câștigăm 10 ani la rând campionatul.

  Apreciat de 2 persoane

  • Acuma voi, noi? Ca suporteri ce ați aprecia mai mult? Să fim o punte de lansare pt. tineri, model fcsb și Craiova și veșnic looseri în campionat, sau modelul actual al nostru, experiență la jucători și automat titluri în palmares + cupe europene? Văd foarte multe nemulțumiri că nu am vândut tineri, gen Omrani. Nu zic că nu era ok să fie vândut Omrani atunci, dar așa s-a întâmplat. Am mizat pe continuitate și performanță. Din ce țin minte, în era Paszkany & Mureșan am vândut bine în afară jucători și tot în insolvență a ajuns clubul…

   Apreciat de 2 persoane

 18. Noi ca suporteri am putea ajuta financiar doar în felu asta: cumpărăm abonamente și stadion aproape plin la fiecare meci + achiziții din fan Shop. Și cred că s-ar simți așa o diferență în club la bănuți. Dar știm că la noi, din păcate, nu se prea înghesuie suporterul la meciuri live pe stadion.

  Apreciat de 1 persoană

 19. Eu nu cred că situația dpdv financiar este așa de disperată la club precum ne-am alarmat noi. Nu sunt semne că salariile nu sunt plătite la club. Sezonul ăsta să nu uitați că CFR a plătit cel puțin 3 sume de transfer: Boli înainte să fie revândut în Turcia, Debeljuh, Carnat și poate chiar juniorul de la Minaur Baia Mare adus zilele trecute.
  Atunci de ce vindem ieftin comparat cu FCSB!? De ex. un titular de la noi merge cu aceeași sumă ca o rezervă de la ei. Djoko cu Bus, 400 de mii. Nu-i vopsim bine, nu avem relațiile machidonului, asta este valoarea lor.
  Despre Djokovic, ne pare rău la toți că pleacă în mijloc de sezon, dar cred ca nu mai avea răbdare. Îmi amintesc că a fost primul nemulțumit după ultimul titlu câștigat, s-a certat și Arla cu el la TV, în direct. Omul vroia mai mulți bani, clubul nostru nu poate mai mult.
  Ce nu înțeleg este de ce CFR nu emite abonamente sezonul ăsta!? 100 euro × 4000 ar fi exact cât ar câștiga din vânzarea croatului.

  Apreciază

  • Vindem ieftin pentru că suntem veșnic în criză de bani. Noi nu vindem jucători, alții îi cumpara de la noi, așa că le pun ei ce preț vor.

   Vindem ieftin pentru că nu plătim salarii și jucătorii sunt răzvrătiți. Djokovic era cu capsa pusă încă din campionatul trecut. Probabil n-a vrut să mai semneze prelungirea contractului, sau n-a vrut să mai semneze în aceleași condiții, și atunci ce să faci? Mai bine-l dai pe bani de un grătar decât să-l pierzi gratis, ca pe alții.

   Vindem ieftin că avem doar jucători pe final de carieră, care nu mai au nici o șansă să crească. Nu mai avem nici măcar jucători pe la mijlocul carierei, cum aveam pe vremuri! De ăia tineri, aia care se vând cu 8-10-12 milioane, nici nu mai vorbesc, că am scris mai sus.

   Situația financiară a clubului n-o s-o cunoaștem niciodată. Transparența și respectul față de suporteri sunt cuvinte străine la CFR Cluj. Nu uita ca în sezonul dinaintea insolvenței s-au adus jucători de 1.5 milioane de euro și atunci nici măcar nu se forța intrarea în CL!

   Dacă vânzarea a fost una de criză sau nu, vom afla cât de curând. Dacă vine vreun jucător decent să-l înlocuiască pe Djoko, atunci e clar că sunt bani. Dacă vine alt junior de la tineretul unei echipei din Liga a 3-a spaniolă, atunci trecem de la morcovi direct la parizer.

   Apreciază

   • Greșeala esențială pe care o fac cei mai mulți e să se uite la soldul transferurilor – care e doar o parte mică din bugetul unui club. Problema principală sunt costurile permanente, adică salariile. Un lot îmbătrînit de jucători maturi înseamnă și salarii mari „acum”, deoarece pentru aceștia „mîine” nu mai exista în fotbal. Lotul trebuie oricum întinerit – știm cu toții că osatura echipei este una îmbătrînită – automat faci asta acolo unde poți face și o tranzacție comercială.

    Apreciat de 1 persoană

 20. Plecarea lui Djoko s-ar putea să lase urme în echipă. Este un jucător foarte disciplinat tactic, cu multă experiență și cu un fizic foarte bun pentru postul lui. Era o certitudine, ceea ce nu o vom avea imediat, indiferent cine va fi adus în locul lui, asta dacă va veni cineva.
  Cred totuși că trebuia lăsat să plece, chiar dacă suma nu este deloc grozavă, pentru că altfel s-ar fi ajuns la o stare de nemulțumire dăunătoare, atât pentru jucător cât și pentru echipă.

  Legat de faptul că nu vindem mult și pe bani mulți, eu cred că se datorează modelului de afacere pe care l-au dezvoltat finanțatorii CFR-ului. Au mizat pe jucători cu experiență și pe rezultate imediate.
  Astfel au reușit 3 titluri consecutive, 2 calificări în grupele EL și au încasat, în ultimii 3 ani, sumele cele mai mari dintre toate echipele din campionatul nostru.
  A fost bine, a fost rău?
  Doar cei care conduc clubul știu răspunsul la această întrebare.
  Oare Becali este fericit că a pierdut ultimele 3 campionate, nu a încasat mare lucru din Europa, iar vânzările de jucători au fost doar prin ziare, nimic concret?
  Chiar dacă ar reuși să-i vândă pe Coman, Man sau Moruțan, oare ar obține sume mai mari decât CFR?
  Și atunci, unde-i afacerea?
  Și fără bani și fără rezultate.
  Eu cred că până la urmă ai noștri au făcut alegerea corectă.

  Apreciat de 1 persoană

  • Djoko a fost ciokan. Îmi amintesc de meciurile cu ovinele. Păi nu miska nici un „supertalent” în fața lui. După două-trei ciocniri cu ciokanul Djoko, îl evitau în teren. Stilul ăsta de jugador estem pe al meu plak.

   Apreciat de 3 persoane

 21. Cred că ar fi mai corect să vedeți piața reală în toată Europa, nu vise de genul „cota jucătorului e X”. Cotele jucătorilor pe Transfermarkt sunt făcute de pooluri de super-useri și reflectă situația dacă jucătorul ar mai avea 3 ani de contract (cine nu crede, să citească regulile scrise mărunt). Dincolo de prețurile astea teoretice trebuie văzut care este piața reală – iar acolo, de vara trecută încoace, prețurile au scăzut considerabil, majoritatea cluburilor încercînd să reducă din costurile curente – hai să vedem că Real l-a dat gratis pe James Rodriguez doar ca să scape de salariul lui, că prețurile achitate pt. talente au fost cam cu 30% din ce se aștepta cu un an înainte și că exista duzini de fotbalisti rămași pe liber, care și-au încheiat carierele la 31-32 de ani deoarece nu a mai existat o piață pentru ei (și evident era în dilema celor care cîștigaseră deja suficiente milioane să își permită asta). Chiar și la prețurile „de mijloc”, în ultimele 6 luni majoritatea tranzacțiilor sunt de genul împrumut pe 1-2 ani pentru, să zicem, 2 milioane și obligație de cumpărare ulterioară pentru 10-15 mil. dacă jucătorul apucă un nr. de meciuri etc. Iar dacă asta este piața reală la 3-4 nivele peste ceea ce are CFR pe tarabă, atunci ne plîngem pentru 400.000 luați cash pentru un jucător de peste 30 de ani, care și-a făcut treaba aici și financiar putea fi lăsat să plece și gratis pentru a prinde ultima șansă a unui contract „gras” în carieră? Vînzarea asta în sine, raportată la piață, a fost un deal foarte bun! Problema e mai degrabă de ce CFR nu știe să creeze valoare comercială cu jucători tineri? Aia e buba.

  Apreciat de 1 persoană

 22. Dacă nu va fi adus nimeni, pe locul lui Djoko trebuie să intre Manea. Deși acum câteva zile se antrena ca portar, să-i țină locul lui Pufi pe banca de rezerve, eu sunt convins că poate face față la mijloc. De fapt asta e ideea când nu-ți ajung banii: jucători polivalenți. Manea pe dreapta, Manea pe centru, Manea la mijloc…

  Apreciază

 23. Djoko şi-a câştigat pe merit locul în Maşiniştilor Walk of Fame. N-o să-i punem o stea în astfalt că ne dă în judecată Talpan, dar am să-l rog pe kiruj ca în tabelul all time pe ultimii 17 ani 🙂 să coloreze cu haur numele celor din top ten meciuri jucate în culorile echipei: Camora, Deac, Cadu, Panin, Culio, Păun, Gabi Mureşan, Omrani, Djoko, Peralta. Djoko, pe nouă, 151 meciuri jucate. Încă sper să atingă borna 200. 🙂 N-a apărut că ar fi semnat deja cu turcii, iar dacă a făcut-o, poate că Şumi ni-l va împrumuta din vară barem vreo 2 ani. 🙂

  Apreciat de 4 persoane

 24. Nu-i rău c-a plecat Djokovic. Sincer să fiu, anul ăsta nu mi-a prea plăcut cum a jucat Djokovic. Nu pot spune exact de ce, dar parcă era ceva cu el. Vrem nu vrem, trebuie întinerit lotul și asta ne forțează să rezolvăm o problemă creată de plecarea lui Djokovic. Rezolvarea problemei poate ne dă un plus față de un Djokovic jucând din scârbă.

  Apreciat de 1 persoană

 25. Cu ani-lumină și întuneric în urmă, am avut o apreciere deosebită pentru Dani, pentru mine cel mai bun mijlocaș defensiv după Gabi Mureșan. Din păcate, la fel ca Djokovic, în ultima perioadă la CFR, Dani n-a mai dat același randament. Plecarea lui în Grecia n-a mai însemnat un gol lăsat în urmă. Retrăim același moment cu Djokovic. E clar că Edi e prea necopt ca să pună șaua pe un jucător de genul lui Djokovic, așa că erau minus zero șanse să-l mai vedem pe vechiul Djokovic, cel care a dat niște goluri monumentale pentru CFR și a fost multă vreme om de bază și acid. Nu cred că plecarea lui e o pierdere pentru CFR, cel puțin nu pe durată lungă, chiar dacă acum nu prea pare că avem ceva de pus în loc (Culio nu se întoarce). Mersi fain, Damjan, baftă în viitor! Nu te vom uita decât când te vom uita, dar tot vom ține minte ce cartonaș pitoresc ai încasat de la arbitru după meciul cu YB Berna!

  Apreciat de 1 persoană

 26. Cristi@ Pe cine să luăm de la Mainz?
  Sunt jucători de 1 mil. de euro pe an, ca salar. Lotul merge pe 90 mil. de euro. Mai bate și pe LEPZIG și își revin.
  Poate de la SCHALKE, ultimul loc, dar val. de 155 mil!
  Poate HOPPE, că are o val. de 100 mii!, dar e golgheterul echipei cu 5 goluri. Să-l vedem mâine cu bavarezii.

  Apreciază

  • Gavnino, eu spuneam că Mainz tocmai s-a întărit cu DaCosta și Kohr de la Frankfurt, nu aveau ce sa facă cu jucători din România. Schalke nu e de nasul nici unui buget românesc, anul trecut financiar clubul a avut costuri salariale totale de 125 de mil. de EUR. Hoppe are contract pînă în vară, cu evoluția actuală va primi lejer un contract in jur de 1,5 mil. brut oriunde. Ca idee, juniori consacrați ca Nübel, Mayer, Goretzka au avut în Gelsenkirchen primele contracte în jur de 600-800 mii brut anual.

   Apreciază

 27. Cam ca la CFR, dar la seniorii de drept. Un salar de 30.000 în mână te duce la 50.000 brut. Adică 600.000 brut/an.
  Ciudat totuși ce se întâmplă la mega echipa SCHALKE!
  Cred că ar avea nevoie de un DP.

  Apreciază

  • În Gelsenkirchen sunt escalate acum problemele începute acum un deceniu și ceva cînd s-a forțat cîștigarea unui campionat și au fost aduși fără nici o noimă inutili gen Deac.

   Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.