Cu un cap peste nordici. [Djurgårdens IF – CFR Cluj 0-1]


⚽️ Să ridice mâna cine n-a avut emoții înaintea meciului de azi. După pățania de acum 2 ani cu Malmö, cred că orice campioană a Suediei ne impune respect. Și nițică teamă. Iar cum rețeta sezonului acesta e specială, cu meciuri într-un singur tur, orice înfruntare trebuie tratată cu grijă, ca mersul pe sârmă, fără plasă de siguranţă: un cartonaș roșu, un gol luat prea repede și totul se dă peste cap.
⚽️ În condițiile astea, nu am avut pretenția nicio clipă de la CFR să etaleze un joc spectaculos, să facă o partidă istorică, precum aventurile europene din sezonul trecut. Mai bine siguranță, precizie, gol din fază fixă, calificarea în valize și, haideți, în play-off! Iar acum, la deznodământ, spun că marele câștig al acestei partide este senzația de liniște pe care am avut-o, controlul pe care echipa noastră l-a avut mai mereu: fără bâlbâieli prea multe în apărare, cu foarte multe dueluri aeriene câștigate în propriul careu, cu un joc de pase suficient de sigur și de accentuat ca dominare. Doar finalul ne-a dat ceva emoții, cam ca de România-Suedia ’94, însă era inevitabil ca pe ultimele minute să nu ne retragem în apărare, să ținem cu dinții de rezultat. Orice antrenor ar fi procedat la fel.
⚽️ După război mulți viteji se vor arăta, vor spune poate că suedezii erau o formație mediocră și că exagerăm această victorie europeană. Încerc să proiectez o astfel de echipă în campionatul nostru și în mod sigur o pun în primele 4 din clasament. Iar cu un astfel de adversar, cu o astfel de miză, te bucuri sincer de o victorie, mai ales una, aparent, facilă. Și să nu uităm ce probleme ne fac mai mereu nordicii, stilul lor în forță. Faptul că CFR-ul a părut mai puternic fizic decât o echipă nordică este cea mai frumoasă constatare din această seară.
⚽️ Nu a fost nimic spectaculos. Poate doar lovitura de cap a lui Djokovici din prima repriză și bara lui Rondon din a doua. În rest, mult fotbal aparent căznit, dar axat pe siguranţa defensivă. Aș remarca însă centrările lui Păun și Deac, precum și „rețeta Vinicius”, coșmarul oamenilor care trebuie să-l marcheze. În partea negativă, l-aș căuta pe Omrani, gâfâind a neputință. A fost singurul care n-a părut că joacă la CFR azi. Dar meritul victoriei este acum absolut evident al echipei, al micilor detalii risipite prin tot felul de faze de pe tot terenul, precum intervențiile lui Camora sau Vinicius, duelurile câștigate la mijloc, jocul de pase relativ simplu, fără emoții inutile. În stilul acesta să tot câștig!
⚽️ De-acum lucrurile par mai simple. Cel puțin teoretic, finlandezii pe care-i întâlnim în play-off ar trebui să fie sub suedezi. Posibil ca meciul din seara asta să fi hotărât intrarea noastră în grupe. La fel cum, dacă am fi avut coeficient mai bun, să nu fim noi locul 4 în urne, o echipă precum Djurgårdens am fi putut întâlni chiar acolo, în grupele Europa League. Dacă meciul din Malta nu a fost etalon, dacă cel cu Dinamo Zagreb a avut condiții oarecum speciale, putem spune că azi a fost testat la modul real nivelul european al CFR-ului în acest sezon. Nu e rău, nu e nici fabulos, dar măcar încă 6 meciuri în grupe merităm! Şi iarăşi suntem singura echipă românească rămasă în Europa. Bravo, băieţi!
Autor: Albusibiu

168 de comentarii

  1. CFR Cluj: Bălgrădean – Susic, Vinicius, Burcă, Camora – Deac, Bordeianu, Djokovic, Păun – Rondon, Debeljuh
    Rezerve: Sandomierski, Manea, Omrani, Pereira, Chipciu, Hoban, Cestor
    Hai CFR!

    Apreciază

    • Super schemă de corner.
      Centrare perfectă, salt fals al lui Burki, Adiță cu blocaj perfect la portar, gol Rondoane!!!
      Simplu.
      CFR, GOL, CALIFICARE !!!!

      Apreciază

  2. Dupa ce am vazut meciul Slaviei si cum ne-am chinuit saptamana trecuta sincer mi-e cam frica. Echipa e subtire (ca si numar de jucatori)… dar speranta moare ultima. Sper ca DP le-a bagat in cap la baieti ca nu e ( nu va fi) usor.

    Apreciază

    • La mijloc si in arac nu mai vine nimeni, ca sunt cate 2-3 pe post.

      Djokovici (Itu, Luis Aurelio), Bordeianimu (Hoban), Paun (Pereira)- Deac (Chipciu), Debeljuh (Vojtus, Omrani), Rondon (Costache, Petrila).
      Poate doar daca pleaca Omrani.

      Probabil vin pe spate o rezerva de fundas stanga si unul central, in locul lui Boli.

      Apreciază

  3. Nu mai spun nimic de Dan Petrescu tot anul!! O merita! A dus echipa de 2 ori consecutiv in grupele Europa League si a adus 20 de milioane de euro. Chiar daca se mergea pe promovare de tineri, parca tot nu se scoteau atatia bani. Bravo DP!

    Bine….cu Dinamo Zagreb cred ca toti am fo calificat echipa daca eram antrenori, DP a gresit acolo, dar asta nu inseamna ca treceam si de celelalte 2 tururi. KUPS a fost echipa rare, chiar daca unii nu vor spunecasta. Romanii care spun ca sunt slabi nu cunosc decat ce au vazut ei in Liga 1. Prima data sa vezi un meci si dupa aia iti dai cu parerea de o echipa. DP a facut un meci mare. Pana la urma, in 90 de minute este neinvins in Europa de vreo 12 meciuri.

    Acum, totusi , zic si eu o ultima contestare: ca primul 11 arata bine, dar cred ca toti am juca cu Pereira in loc de Djokovici. Chiar nu stiu ce pile are la DP, dar nu are nici viteza de repliere a lui Pereira si parca nici tehnica lui. Dar joaca meci de meci. In fine…

    Apropo…cu intrarea in Europa League vor veni si un fundas stanga si probabil unul central in locul lui Boli. Aveti preferinte? Eu l-as lua pe Velisar, ieftin si de viitor cand Camora nu va mai putea.

    Apreciat de 1 persoană

  4. CFR cea mai tare echipa din România cu cei mai buni jucatori. Merita aplauze pt tot. Mai ales pt ca ne încântă mereu cu aceste victorii și o sa mai vedem meciuri cu echipe tari din Europa.
    Sa vina transferurile. DP anunță un fundaș central și un mijlocaș creativ… Asta cu mijlocașul creativ m a surprins … Poate vin 2 mijlocași creativ și atunci suntem și mai puternici
    https://m.digisport.ro/fotbal/europa-league/dan-petrescu-cere-transferuri-de-urgenta-la-cfr-cluj-ce-adversare-vrea-in-grupe-sa-facem-istorie-din-nou-919236

    Apreciază

  5. Ne-am atins obiectivul si asta este un lucru fantastic.
    După meciul de la Craiova, cand am devenit campioni, meciul din această seară a reprezentat o borna care trebuia neapărat atinsă.
    Acum cred ca o sa avem un pic de relaxare din punct de vedere financiar. S-a mizat mult pentru o astfel de reusita si iata ca s-a obținut.
    În ultimii trei ani, în afară de sincopa cu Dudelange, totul a decurs perfect. Am obtinut performanțe sportive de vis si retete financiare excelente.
    Felicitări tuturor celor care au făcut posibile aceste lucruri, pentru ca nu a fost ușor deloc.
    Jos pălăria pentru acești băieți minunați, care pe teren au demonstrat ca au caracter si spirit de învingători.
    Toti suporterii CFR-iști sunt niște răsfățați de acesti băieți, de această echipă minunata si de aceea trebuie sa fim mândri de ei si sa-i iubim mai mult ca oricand.

    Apreciat de 3 persoane

  6. https://m.digisport.ro/fotbal/europa-league/vin-granzii-pentru-cfr-cluj-posibilele-adversare-din-grupele-europa-league-si-cum-poate-ajunge-in-urna-a-treia-918933

    cred ca nu ne dam seama ce performanta am facut urcand in urna 3 … desi si in urna 4 ai un lille si nice, dar nah, e ft bine. Hai CFR !
    Musai sa luam titlul anul asta, am fi capi de serie anul viitor pana in play off de UCL pe Champions path …asa se fac banii din fotbal in Romania !

    Apreciat de 1 persoană

  7. No, am scapat pana anul viitor de faliment,ca sa nu mai boceasca aia prin studiouri.
    O calificare cat un campionat si niste morcovi minus la apel.
    Pe acest fond putem sa abordam cu mai multa inteligenta si partidele din campionat.Nu trebuie sa jucam neaparat cu alta echipa in competitia interna.Acum suntem obligati sa adunam puncte,de nu se duc prazarii………bine apoi cand ii prindem ,le dam cu terenul in cap.
    Am avut emotii cand am vazut suprafata de joc.Mi-am adus aminte de-o partida din Gruia cu Tg Muresul lui Sabau.Aveam echipa si i-am macinat fara drept de apel……..doar ca dupa pauza a venit o ploaie de ne-am kkat pe noi si scorul s-a intors fara sa ne dam seama.Atunci cel putin vorbeam doar de teren ud,pe cand astazi terenul a parut o pasune comunala.Deja echipa are un stil patentat si are posibilitatea sa improvizeze in functie de conditiile specifice.
    Astazi evident un plus pentru marcatori,Paun si Deac.
    Paradoxal Deac se afla intr-o forma slaba si fara reusite in joc.In schimb fazele fixe le joaca admirabil.Dar de la el poti sa astepti sa revina la optim.Ma gandesc ca fizic sta bine,probabil psohologic n-a depasit momentul penaltyului ratat cu Zagreb.
    Ma deranjeaza cand echipa este in atac si jucatorul nostru face fault in atac.Djoko a facut in prima repriza 3 faulturi in primele 25′,cand adversarul era cu fata la poarta proprie si-n dificultate.Il ajuti sa iasa din pozitia de presiune si el vine cu lovitura libera pana-n careul tau.O idiotenie cat china.
    Debeljuh surprins in ofsaid de 4 ori.La fel iti diminueaza sansa de a pune pericol,din cauza unei atitudini de pensionar ramolit.

    Apreciat de 1 persoană

    • adevaru-i ca tre sa reangajam oamenii de se ocupau de teren acum cativa ani … era masa de biliard, tuns cu forme etc … aveam cel mai bun gazon din tara.

      Apreciază

        • putem imprumuta mai multe de la roland garros 😄. acum cativa ani, asa buni erau oamenii cu gazonul, ca aveam masa de biliard si iarna fara probleme. pana in insolventa cand nu am mao avut bani sa dam drunul la caldura, pe urma a venit noua conducere care a cam dat afara oameni si asa am ajuns sa avem o orezarie …

          Apreciază

    • Uitasem de golul primit,cand Djoko si Hoban se intorc ca doua fetite cu spatele la minge………..astia trebuie trimisi la sah daca le este frica de minge.Fii barbata ca nu trage cu gloante,da-o-n fasole.
      De Burca nu zic nimic,sa nu-l trezesc din vise.

      Apreciază

  8. wow, seara ft buna (despre regretele nesansei din CL vorbim alta data). sa fie conducerea desteapta si sa nu cheltuie aiurea, sa investeasca cu cap. exact ce mi-am dorit: constanta in cupele europene. asa vin banii, creste coeficientul si ne facem viata mai usoara. sper sa putem lua titlul si anul asta si sa facem puncte in europa. sa curga transferurile 🙂 franari, e o seara buna, sa ne bucuram! hai CFR!!! bravo Nelutu, DP si toti ceilalti! respect!

    Apreciază

  9. Ce frumoasa ar fi urmatoarea grupa:

    Braga
    Ludogorets
    CFR
    Dundalk

    Am avea sanse extrem de mari la o noua primavara europeana! Dar de obicei nu prea avem noroc la trageri…

    Apreciază

  10. putem imprumuta mai multe de la roland garros 😄. acum cativa ani, asa buni erau oamenii cu gazonul, ca aveam masa de biliard si iarna fara probleme. pana in insolventa cand nu am mao avut bani sa dam drunul la caldura, pe urma a venit noua conducere care a cam dat afara oameni si asa am ajuns sa avem o orezarie …

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.