Umilințe pe drumul spre finala campionatului. [FCSB – CFR Cluj 0-2]


⚽️ Cu greu îmi pot aminti umilințe mai mari decât cele trăite azi de CFR-ul nostru. De la introducerea juniorilor de către Jiji, un cadou de care chiar ne puteam lipsi (cu orice risc), la felul în care s-a orbecăit vreo 70 de minute, fără niciun orizont, fără nicio idee. N-am crezut că se va putea mai rău decât în meciul cu Botoșaniul, dar, iată, partida de azi a demonstrat că mă înșel.
⚽️ Ceea ce era altădată un mare derby, a fost astăzi o batjocură a lui Becali la adresa campionatului, a adversarelor, atât față de Craiova, cât și față de CFR. Probabil oltenii sunt furioși acum că FCSB-ul s-a predat, gândindu-se că dacă intrau titularii, acum se sărbătorea titlul în Bănie. Pe de altă parte eu cred că, tocmai, dacă intrau titularii CFR-ul juca altfel, nu ca o găină beată, scoteau măcar un egal, un punct care, de fapt, nu schimba nimic; tot așa ne trimitea să câștigăm la Craiova. Deci fix în situația asta suntem și acum.
⚽️ Este alarmant însă ceea ce am văzut timp de 70 de minute. Cu o posesie cum n-a avut niciodată CFR-ul, pasând însă aiuritor, a fost un fotbal de nivel submediocru, undeva la limita dintre divizia B spre C. Posibil ca ai noștri să se fi relaxat văzând ce adversari au în față, dar dacă este așa înseamnă că nu s-a învățat nimic din pățania cu Astra. În plus, prestațiile unora ca Ormani sau Chipciu au fost deplorabile. Să fiu scouter nu aș recomanda nimănui să-l transfere pe Omrani, la cum arată acum și la cât de neserios pare. Tot alarmantă a fost și ideea de joc: cu mingea la discreție, cu pixul mereu în mână, echipa noastră n-a știut să deseneze nimic. Se ajungea doar la acele centrări oarbe… pentru cine? Omrani să dea gol cu capul? Se mergea spre un implacabil 0-0 în fața celui mai facil adversar din acest sezon.
⚽️ Singura înviorare a venit după introducerea lui Rondon și a lui Itu. Ei doi au părut că vin din alt joc, cu altă energie. Probabil pe bancă (mă rog, în tribune, unde erau ei) se simțea altfel jocul. Au intrat mult mai serioși și impactul s-a văzut, destul de rapid, în creșterea ritmului și în câteva ocazii. Și, desigur, în goluri: mulțumim, Vlad! Mare portar!
⚽️ Acum, trecând de meciul acesta, suntem cam tot acolo unde eram înaintea lui. Finala va fi tot la Craiova și probabil vom avea tot nevoie de victorie și acolo. Cu echipa de start de azi, nicio șansă. Nu am bate cu ea nicio echipă din campionat la momentul actual. Tot cu echipa aia nu am trece nici de vreun tur european. E cale închisă. Dar cred că azi s-au lămurit niște lucruri despre titularii de la Craiova. Dincolo de Camora, Deac, Arlauskis, Burcă și Vinicius, cred că suntem lămuriți și că Rondon și Itu trebuie să fie titulari. Susic, fiindcă altul nu-i pe zona lui, iar la mijloc, Dumnezeu cu mila. Între toți veteranii noștri, Itu este cel mai în formă.
⚽️ Cum vom bate la Craiova? Eu sper că și oltenii au văzut meciul nostru de azi și că se consideră campioni. Asta ar fi cea mai bună rețetă să câștigăm noi. Nu joacă nici ei cine știe ce, acesta oricum este un final de campionat al împiedicaților. Ce va fi, vom vedea la locul faptei. Doar să nu strice iarăși COVID-ul toate socotelile. La câte se întâmplă acum în campionat, totul e posibil. Chiar şi să câştige CFR-ul campionatul.
⚽️⚽️⚽️ O mențiune specială atmosferei de pe Arena Națională. Bineînțeles, tribune goale și înregistrare de fond sonor. Ceea ce era însă absolut năucitor este că pe fondul sonor, pe înregistare, scăpaseră niște fluiere ce semănau izbitor de mult cu ale arbitrului. Nişte profesionişti, ce mai!

Albusibiu

236 de comentarii

  1. Un mare plus pt. Dan Petrescu,pt. cum a stiut sa mobilizeze,sa pregateasca meciul si sa-i anihileze pe adversari;iauiesit si schimbarile,oportune si la timp!;sa nu-i uitam si sa-i FELICITAM si pe cei care au investit in acest club!

    Apreciat de 1 persoană

  2. Am castigat campionatul meritat, sunt fericit pentru aceasta performanta. Am crezut in sansa noastra pana la capat, jucatorii au fost niste luptatori adevarati mai ales acum in ultimele 4 etape in conditii foarte grele . CFR Cluj campioana!!

    Apreciază

  3. Bravo băieți!!! La 1-0 am crezut că karma is a bitch, ne-am bătut joc de Nistor și de șutul lui murim, dar din fericire atât au putut oltenii. Au vrut să dea o bășină sonoră și s-au scăpat în pantaloni. A mai tras și Hațegan în prima repriză cu ei, apoi s-au lămurit că e degeaba, și i-au lăsat din brațe. Dă-o-n f*tere, au avut 4 penaltiuri in ultimele 2 meciuri, și două nedate contra într-o repriză, deja era penibil și rușinos ce se întâmpla. Acum să mănânce rahat cu polonicul cei din presă care cântau imnuri de slavă unei echipe penibile care având avantaj pe teren propriu nu era în stare să lege 3-4 pase. Cupele europene vor da adevărata măsură a Craiovei, care anul trecut trăgea de timp cu Honved Budapesta.

    Apreciat de 2 persoane

  4. Culio, meritai să fii cu noi azi. Și Țucudean. Felicitări Deac că ai dus în spate greul, Arla și Vini, ați fost grozavi! Bravo Dan Petrescu! Bravo Djoko și Adi Păun, sper că sunteți bine și vă întoarceți în iarbă cât mai repede. Felicitări tuturor pentru jocul de azi, de ieri și alaltăieri. Hai CFR

    Apreciat de 5 persoane

    • Pai meritau, dar din cauza cui Tucudean a plecat de la echipa? In campionatele mari, un jucator important e reintegrat si dupa 6 luni sau 1 an de ruptura de ligamente. Din pacate, la noi s-a considerat ca daca a stat cateva luni, nu mai poate fi recuperat. Plus injuraturile de rigoare de la antrenamente.

      Apreciază

  5. In tzinutu’ Zzuhabbar , cultivator si mancatori da lubenitza , praz si bostani….am „ucis ” tot ce inseamna contestatzie… impotriva CFR-ului… Fosta „FRF „, actuala „TRF” =Tzigania Roumana de Futbol „, recunoaste adevarata valoare, adevarata idee de Campioni si reprezentanti pe drept ai Roumaniei:

    CFR = Campioana Fotbalului Roumanesc

    Apreciat de 2 persoane

  6. Am avut o zi de luni de tot penisul la serviciu. Am întârziat peste tot, am primit extramuncă, era să mă mozolesc cu alte două mașini pe contrasens, că mă conducea adrenalina… Care erau șansele să-mi salveze CFR ziua? Am terminat lucrul la două minute după golul lui Nistor, am ajuns acasă la 17 minute după egalarea lui Vinicius, iar după trei pahare de visichi (nu mai am pălincă dinainte de pandemie) s-a făcut 3-1 pentru noi. Nu-mi vine să creeed! Nu se poaaateee! Bătută la DOUĂ GOLURI DIFERENȚĂ, ca să fie tot tacâmul complet, conform cerințelor în caz de egalitate de puncte! Costache campion, la cei 6-7 anișori ai săi! Perfect! Mulțam fain și respect! Hai CFR!

    Apreciat de 7 persoane

  7. Am scapat de infarct, mi-am readunat cumva fortele pt a felicita aceasta echipa minunata, bravo CFR !!! Iar langa voi , tribunistii am fost, sunt si voi fi mereu , felicitari sincere si pt voi !

    Apreciat de 7 persoane

  8. Sunt sigur ca pentru CFR urmeaza un nou parcurs onorabil in Europa, o noua imagine buna oferita fotbalului romanesc. Din pacate in studiourile DIGI si la gazeta GSP urmeaza un nou an trist, in care toti cei care isi dau cu parerea pe acolo se vor simti asa cum si sunt, niste penibili distrusi. Felicitari familiei CFR! Bravo echipei!

    Apreciat de 1 persoană

  9. Stiti cumva cati jucatori putem inscrie pe lista pentru meciurile din preliminariile Champions League? Intreb pentru ca stiti ca era problema cu cei care nu erau crescuti de club anul trecut.

    O sa fie Portar, Portar, Portar (probabil Balgradean si inca 2), Susic, Butean?, Burca, Vinicius, Boli, Cestor, Camora, Bordeianu, Hoban, Itu, Paun, Djokovici, Luis Aurelio sau Culio daca mai poate, Deac, Chipciu, Omrani, Rondon, Atacant nou.

    Probabil Pascanu, Costache, Petrila si Andronic nu prind lotul si vor fi doar pentru campionat. Da, nu scapati de Costache ca de anul viitor se baga regula cu unul U23 (sa aiba continuitate) si unul U21 ;)))) Ciobotariu probabil pleaca imprumut. Sa vedem daca Pereira si Luis Aurelio mai raman. Golofca si Sylla sigur nu. Omrani si Djokovic in caz de vor avea oferte pleaca si ei.

    Apreciat de 1 persoană

  10. Locțiitorul tatălui criminalului drogat, de la LPF:
    „Domnule Justin Ștefan, este CFR o campioană meritorie?”
    „Nu știu, întrebați persoanele din zona sportivă.”
    Chiar așa rău doare? Așa, fără jenă, pe față, cu atât mai meritorie e prestația din seara asta.

    Apreciat de 3 persoane

    • Balotelli fata de Rondon e foarte lenes. Si cere salariu cu 6 zerouri. Eu cred ca in afara de o lovitura de imagine (foarte costisitoare, precum Baptista) nu este un transfer benefic. Ar fi pacat sa se faca excese financiare intr-un moment in care echipa abia si-a revenit financiar.

      Trebuie echilibru si transferuri bine gandite si chibzuinta. Poate doar cand intrarea in grupele Europa League e sigura sa faci asa ceva.

      Daca nu se ajunge acolo (ceea ce e posibil), veniturile din preliminarii vor fi de doar cateva sute de mii. Clubul e inca pe minus cu ceva milioane.

      Apreciat de 1 persoană

  11. Felicitari CFR Cluj 1907,felicitari tutror cfristilor care au suferit ca intotdeauna!
    Se pare ca exista o miscare ciclica.Acest titlu cu toate mizeriile impotriva noastra si proclona psdista,imi aduc aminte de titlul din 2008 si ajutoarele de stat pentru steaua.Si atunci cu vrteo 14 pct avans,vedeam etapa de etapa cu stocul tindea spre zero,iar fariseul ranjea ca Necuratul.Dar mai exista si Divinitatea,care aranjeaza lucrurile in albia fireasca.
    Mai nou Hateganu asta,are norma de 2 penaltyuri /meci nedate pentru noi.Noroc ca Dumnezeu nu culca-te.
    Mi-a placut si de Cracanescu care la penaltyul la Vinicius,inlatura pozitia de ofsaid prin faultul inainte de a ajunge mingea la fundasul nostru………..pozitia lui Vinicius a fost una de VAR,neimputabila tusierului care n-o semnaliza.Dar marea deceptie vorbind de acest frustrat „mare arbitru” ca nu mai spune nimic din conceptul „credit dat atacului” utilizat la Mihaila in partida de la Cluj cu infrangerea noastra 2-3.Cu toate ca pozitia aceia era mult mai clara de ofsaid.
    Ho ma nu mai visati cai verzi pe pereti,cu Ibra si Ronaldo!Cu Costache ce mai facem?
    Le-as dori suporterilor cfristi mai multa intelepciune,rabdare si obiectivitate.Apoi mi-ar placea sa mai iasa in fata cativa care-l pensiona pe Deac,pe Vini,pe Omrani si sa-si faca mea culpa.
    Sunt ai nostri asa cum sunt mai impiedicati,netalentati,dar cu suflet urias si caracter.
    Bravo baieti,suntem mandri de voi!Inteleg ca esti pe silenzio stampa maestre Kiruj,dar cel putin la stfel de evenimente poti scoate pixul ruginit,pentru 2 cuvinte cu talc.Daca si Vass a facut oficiile…..sanatate maestre.

    Apreciat de 3 persoane

  12. Toate titlurile câștigate pana acum au fost luate în niște condiții foarte grele, dar cel de acum pare de domeniul miracolului.
    Ne-au furat, ne-au băgat la izolare, ne-au supus unei presiuni mediatice colosale, nu ne-au lăsat să ne antrenam, am jucat meciul decisiv pe terenul lor după alte 2 meciuri decisive in aceeasi săptămâna, nu ne-am putut folosi de câțiva jucători si nici de prezența lui DP si cate si mai cate.
    Si cu toate astea, am reusit un meci mare, exact la momentul potrivit, cand oltenii se pregăteau sa-si continuie nunta începută prea devreme.
    Asta înseamnă să ai caracter si stofa de campion.
    Bravo tuturor: jucătorilor, lui DP si întregului staff , conducătorilor si finantatorilor si chiar si suporterilor care am suferit din greu pana la acest deznodământ fericit.

    Apreciat de 3 persoane

  13. Cea mai titrata echipa de fotbal a PROVINCIEI,IMAGINEA fotbalului ROMANESC(unde sunt Valenii!?) este de departe CFR Cj,cu 13 trofee castigate in 12 ani,de LIGA 1:- 6 Campionate,-4 Cupe si 3 Super Cupe!;astrele s-au aliniat si cu sanse,dar pe merit,pt.recompensarea CFR-lui si ne-au rasplatit asa cum se cuvine munca,osteneala,priceperea,darzenia,rabdarea,suferinta,umilinta si toate caznele suportate de la adversarii nostrii din teren,dar mai ales dinafara lui!; CFR-echipa care a dominat si acest campionat-este si performera din Cupele Europene!;Le multumim pt. imensa bucurie pe care ne-au facut-o in acest an fotbalistic,pt. fericirea adusa in sufletele noastre si cu speranta ca se poate si mai bine,le dorim multa sanatate si succes in toate!;HAI CFR!

    Apreciază

  14. Relația dintre Mario Balotelli și Brescia s-a răcit iremediabil în pauza generată de pandemie.

    Ultima demonstrație a conflictului dintre cele două părți a avut loc astăzi, când clubul italian a publicat pe site-ul oficial greutatea actuală a atacantului: 99.8 kg, cu 8 mai mult decât limita normală.

    Nu este pentru prima oară când Balotelli depășește greutatea optimă în timpul carierei sale. Potrivit L’Equipe, același lucru s-a întâmplat și pe vremea când atacantul evolua la Nice, în Ligue 1. După vacanța de vară, internaționalul italian a revenit la antrenamente cântărind 103 kg, cu 15 kg mai mult decât ar fi trebuit. Drept pedeapsă, oficialii lui Nice l-au obligat pe Balotelli să plătească o amendă.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.