Avantaj


Cu ocazia reînceperii antrenamentelor la CFR Cluj vă dorim multă sănătate și împlinirea tuturor numerelor de la loto. Urmează o perioadă ce-i va pune la încercare atât pe fotbaliști, cât și pe suporteri.

Dacă de fotbaliști se ocupă DP, deocamdată, noi să ne vedem de ale noastre. Ce trebuie să ne reamintim e că terenul e un dreptunghi, adică are forma unei table de ciocolată și de obicei e verde, de la iarbă, o culoare asemănătoare cu cea a sticlei de Neumarkt. La capătul lui sunt niște porți albe, care pe timp de ploaie arată ca înghețata. Au vreo 7 m și ceva lungime (acel ceva e locul prin care se strecoară mingea). Despre minge, într-o emisiune viitoare. 1 m este raza cercului de la colț, din care se vede doar un sfert și care nu e niciodată suficient de lungă. Niciodată.

De obicei 11 oameni fac parte din echipa cu tricouri la fel, deși câteodată mai e un al 12-lea jucător, sau alteori, dimpotrivă, joacă Costache. Se vor putea face, mai nou, 5 schimbări în caz că unii dintre titulari cad răpuși de viruși la pauză (sau cad pe mâna forte a lui Dan). Tot e bine că nu trebuie să fie U21, sunt informații că la copii virusul se manifestă ciudat la ghioambe. Deci fără schimbarea din minutul 1, rămân 4 schimbări pentru A1, ceea ce e parfum.

Mâna forte, de care vorbeam, este cea pe care se va baza și mai mult antrenorul nostru de acum încolo. L-am văzut pe Petrescu la antrenament echipat legal, cu mască. Conspiraționiștii din Ardeal spun că toată tărășenia pandemică a fost pusă la cale să-i așeze lui DP masca pe figură, astfel ca indicațiile sale să fie greu de înțeles, oricât de zbierate a fi prin materialul albăstrui. Chiar și mimica lui va fi redusă la jumătate și nu va putea impresiona arbitrii. Însă în tot răul e și un bine, nimeni nu-i va mai putea citi pe buze înjurăturile, astfel fiind foarte greu de eliminat de pe bancă. Sigur, vor fi multe priviri tăioase, dar cea mai tăioasă va fi tot a lui Minteuan. Între timp, lângă el s-a așezat și Oncică. Face și el scandal, dar, deși ne e drag Oncică, habar n-am dacă era un antrenor bun, potrivit pentru grupele mai tinere de mileniali care nu mai înțeleg azi care-i treaba cu ciorba de burtă și cu rachiul ce o precede musai. Minteuan dovedise că poate ține în frâu și armăsarii tineri, și cabalinele experimentate, de Oncică nu știu. Poate mă ajută cineva aici. „Despre CFR – file de arhivă zburând pe geam” poate fi tema unui seminar online pentru următorul lockdown.

Bine că băieții sunt relaxați, i-am văzut zâmbind la antrenamente, probabil au trecut cu bine de testul din nas, urmează testul la ochi, după sutele de ore de holbat la Fifa. Dacă în martie intram în panică din pricina pandemiei, acum, cu de zeci de ori mai multe cazuri active pretutindeni, se pare că putem să ne lăfăim din nou. Măcar până la următoarea stare de urgență. Că nu-i virus ca Covidu/ nici echipă ca Rapidu. Să sperăm că va fi bine, că nici Corona BV nu va promova subit în eșalonul nostru, să ne strice ploile de mai, sau de iunie, sau când o fi să fie fotbal. În iunie, se pare, cu amicale cu tot la început, se deschide balul. Și, cum suntem singura echipă obișnuită să joace din 3 în 3 zile, se pare că avem un mic avantaj. Pe de altă parte, avem echipă bătrână, nu știm cum o să ținem ritmul. 40 egal. Da, dar avem rezerve multe și de calitate, care de abia așteaptă să are pârloagele odihnite ale patriei (se pare că o să prindă minute mai multe și Petrila). Avantaj serviciu. Apoi așteptăm asul. A, se pare că a venit și asul din Lituania, cu un avion privat. Suntem toți?

73 de comentarii

  • Io încerc să mai contaminez pe unul, pe altul, dar nu prea reușesc. Pun lipsa de implicare pe seama situației, statul în casă a limitat grozav accesul la internet cafeuri.

   Apreciat de 1 persoană

 1. Mulţumim, Hakana, pentru refreshul necesar în legătură cu locul de desfăşurare al jocului numit … , na, cum îi spune, că am uitat? 🙂
  Ai uitat un rol extrem de important al măştii albăstrui de pe nasul lui DP. Protejează şi împotriva unei suspendări mult mai drastice (6-12 etape, cică) decât una primită în urma înjurăturilor: reţin mucii şi flegmele la domiciliu. Mai nasol e în cazul jucătorilor. Şedinţele fizice, tactice şi motivaţionale vor păli pe lângă accentul care se va pune pe dezvăţarea jucătorilor de un obicei atât de adânc înrădăcinat. 🙂 Tare mi-e că sezonul se va întrerupe din nou, şi nu din cauză de virus, ci echipele vor rămâne fără jucători nesuspendaţi. 🙂 Ce bulan are Dorinel Munteanu că liga a doua se va relua cu doar 6 echipe, iar Reşiţa nu face parte dintre ele. 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  • Dacă stau bine și mă gândesc, treaba cu suspendarea nu mai e așa nasoală, jucând cu tribunele goale se aud și răcnetele de la 7 străzi, darămite cele de la tribuna 1. Poate antrenorii suspendați vor trebui închiși în budă.

   Apreciat de 2 persoane

 2. Dintre atrenorii care au activat s-au activeaza pe la echipele noastre,de juniori,dupa mine si nu numai,de departe,cel mai priceput pt. acest nivel, a si demonstrat-o este,Pop Mihai;nu cunosc exact cauza pt. care nu are atestate superiore si de ce nu a reusit sa promoveze,dar in mod cert „Rima”,cunoaste cel mai mult fotbal; dovada sunt rezultate f.bune obtinute cu fiecare dintre echipele de juniori pe care le-a antrenat!;Oncica,mi s-a parut mediocru,iar Minteuan,unul acceptabil,precum si la echipa mare,mai degraba,un bun antrenor”de vreme rea!”

  Apreciat de 1 persoană

 3. Se introduc niste conditii care par indreptate impotriva fenomenului.
  Au inceput antrenamentele in grupuri de 4 jucatori,iar de la 1 iunie se pot face la gramada.Iar din 8 iunie se pot juca si amicale!Deci in ultima saptamana teoretic poti face 1 amical,daca ai cu cine.Noi am putea teoretic sa jucam cu Sepsi,dar asta presupune o deplasare pentru una dintre echipe de vreo 200 km cu autobuzul.
  Astia-s rupti de realitate total.S-or fi pregatit ei in timpul izolarii,dar fotbalul presupune si altceva in afara de gimnastica de intretinere si stretching.Cred ca vor aparea accidentari grupa mare.
  Sarbii au anuntat liber la spectatori,iar grecii 20 % din capacitatea stadionului.Pentru noi pica nasol lipsa spectatorilor in acest inceput de play off cu partide acasa cu fcsb si csu.Dar noi daca castigam cele 3 partide din acest tur,suntem ca si campioni.

  Apreciază

 4. Deși prevenit (de 2 ori, nu e rău să știți) că site-ul are problemuțe cu certificatul de securitate (site cu mască sau fără mască ??), totuși azi e sâmbătă – zi de Oser.
  O televiziune străină a făcut un reportaj în China, la Huawei iar de la un specialist (înfricoșător de tânăr) din firmă află că, la fel cum pt 5G s-au pregătit cu mult timp în urmă, acum deja se pregătesc pt 6G.
  Dacă se așteaptă ca de la orizont (est) să apară un Ludovic Putin e probabil ca ( dincolo de orizont) deja să fie pregătit (totuși) și un Ludovic Jinping.

  Apreciază

  • Gresit, ar fi Ludovic Xi, ca la asiatici e ca la unguri, sau ma rog la unguri s-a pastrat traditia din stepa mongola cu numele de familie scris inainte.

   Apreciază

 5. Ar trebui sa faca si conducatorii nostri presiune pentru a juca meciul cu oile cu spectatori pentru ca presimt ca in retur vor fi multe meciuri cu spectatori. Chiar daca o sa fie doar 30% din capacitatea stadionului pusa la dispozitie , una e sa joci meciurile cu 6 000 de spectatori si alta e sa joci cu stadionul gol.
  Deja avem exemplul Poloniei, Bulgariei si Ungariei.
  Viata trebuie sa continue, panicatii poti sta linistiti inchisi tot restul vietii.

  Apreciat de 1 persoană

 6. Dacă în primele 1~2 etape CFR pornește cu stângul iar FCSB cu dreptul, sunt șanse (chiar și pe parcurs) să se scoată din mânecă un covidit care să pună punct campionatului și să conSFINȚEASCĂ o ierarhie mult dorită…(în Buc).

  Apreciază

 7. Interesant cazul lui Balgradean,care si-a incheiat contractul cu fcsb la 30 iunie.Omul este liber de contract si teoretic poate semna in orice moment cu orice echipa.Singura conditie sa nu fie legitimat la mai mult de 2 echipe in acelasi sezon.
  Asta imi pare un abuz prin interzicerea dreptului la munca.Asta ar fi decizia FRF,dar nu inteleg ce motiv legal poate invoca.

  Apreciază

 8. Observ că pe gsp.ro e nevoie acum de câte doi analfabeți pentru redactarea unui articol (despre AM Prodan la cumpărături în Sibiu).
  „Cele două părți s-au înțeles în privința cedării cluburului.”
  „Doamna Prodan a venit în jurul prânzului la sibiu unde s-a întalnit cu domnul Rotar.”
  „Presedintele Iuliu Mureșan nu va mai face parte din planuriile de viiitor ale noii conduceri.” (Ai de copiiiii meiii!)
  „Prodan revine club.”
  „Anamaria Prodan nu este la prima tenativă la un club important din România.”

  Apreciat de 2 persoane

  • Eu observ și că cele două echipe cu care jucam in amicalele dinainte de înfruntarea decisiva pt titlu au probleme administrative…grave. Nu imi convine asta dar ce imi place că FCSB a pierdut cu Voluntari.

   Apreciază

 9. Sunt foarte curios cum o sa ne prezentam dupa pauza asta foarte lunga.
  Practic, am avut o perioada de pauza mai lunga decat intre 2 sezoane normale, deci s-ar putea sa avem o situatie foarte schimbata fata de momentul cand s-a intrerupt competitia. Ne putem astepta ca fata echipelor sa fie total schimbata si sa avem surprize de tot felul.
  Mie nu-mi place ideea ca totul se desfasoara intr-un hei-rup, deoarece, astfel se pot face tot felul de matrapazlacuri fara sa fie timpul necesar pentru a fi scoase in evidenta.
  Ma bazez ca DP stie sa gestioneze situatia si ne vom prezenta intr-o forma care sa ne permita sa transam repede acest final de campionat si sa fim capabili de o noua calificare intr-o grupa europeana.

  Apreciază

 10. Off topic. Am prins un somn mai mare decat mine. Sezonul incepe bine. Simt ca asa de bine va incepe si gozosu noszru. Batem oitele si craiolguta va pierde puncte. Hai CFR.😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃

  Apreciat de 2 persoane

 11. Azi, sâmbătă se joacă primul meci de fotbal după aproape 3 luni. Mi-a trebuit o jumate de ora să caut informații pe net despre ora la care începe sau rezultatul. Va fi în Gruia de la ora 6. No hai ai noștri!

  Apreciat de 1 persoană

 12. CFR Cluj: Sandomierski – Cr. Manea, Boli, D. Ciobotariu, Cestor – Chipciu, L. Aurelio, M. Pereira, Golofca – Rondon, Petrila
  Rezerve: Hindrich – I. Rus, Păun, Djokovic, Hoban, Omrani, Bordeianu, Camora, Vinicius, Susic, Burcă, Costache, Itu, Joca

  Apreciază

 13. Bine că măcar i-a rulat pe jucătorii „boxeri” gen Chipciu, Ciubotariu, sau alde Pereira, de care și uitasem că mai e la noi. Ăștia de nu vor juca nici după două perioade consecutive de pregătire, trebuie eliberați urgent de pe ștatele de plată. Numai francezul bagă în jeb de câteva ori mai mult decât tot pachetul U21 la un loc.

  Apreciază

  • Am inteles ca au fost in tribuna. Alti absenti: Deac, Traore si ”fantoma” Sylla.
   Ideea este ca avem un lot generos numeric (cam 30 jucatori), pe cand fcsb nu strange 20. Densitatea jocurilor ar trebui sa ne ajute suplimentar (plus ca noi am scapat de Cupa). Dar trebuie sa ne ajutam singuri cu o victorie cu fcsb, prin care sa taiem din fasa orice speranta a rivalelor.

   Apreciat de 1 persoană

   • Am și uitat de Sylla. Oare de ce naiba se încăpățânează DP să țină în lot jucători cu salarii imense pe care nu-i place? A facut-o cu Balde, acum o face cu Sylla, imediat ne da LPF niște puncte penalizare că discriminăm jucătorii de culoare.

    Apreciază

    • Asta-i o vesnica problema la CFR, nu doar de pe vremea lui DP, daca e sa fim sinceri. La noi in permanenta au existat niste „fantome” care nu au prins in veci lotul dupa 30-40 de minute proaste sau dupa un stadiu de pregatire incomplet/nereusit. Bine ca-l avem pe Hoban stalp de baza la 38 de ani in locul lui Sylla… pe care am dat si bani si e si cu vreo 10 ani mai tanar.

     Apreciază

     • De unii că ăștia mi-e frică să nu ajungem in faliment…daca observi majoritatea aduși pe sume de transfer nu au confirmat. Excepție Tucudean și Boli.

      Apreciază

     • Adevarat, dar daca tot ii platesti regeste si nu poti sa scapi de ei, nici macar in amicale nu-i poti baga? Ca sa nu-ti mai zic ca unii dintre jucatorii astia fantoma n-au prins nici 100 de minute dar au stat la noi cel putin un an.

      Apreciază

 14. Intrebare: Credeti ca e fair sa te zbati sa aduci un jucator pe care apoi sa il dai afara in 2 luni? Cand l-ai adus I-ai promis marea cu sarea iar apoi te porti cu el ca si cum ar fi ultimul om. Daca DP l-a adus sa isi assume consecintele si sa dea explicatii la sefi. Nu toti jucatorii confirma, dar atunci cand ii cumperi, intocmeste contractul sa fie clar: nu confirmi in 3 luni esti afara! Macar asa toti jucatorii si conducerea sunt la acelasi nivel. Dar la noi (Romania) se pare ca facem statuie la un jucator pe care il aducem ca mai apoi dupa 2 meciuri sa le dam un picior in fund (vezi FCSB). Nu mi se pare corect, sau poate sunt eu in afara „subiectului”

  Apreciază

  • Contractele sunt destul de tipizate din censtiu eu.nu poți trece clauze de genul…nu confirmi în 3 luni out sau nu joaca titular în x meciuri la fel. Pe de alta parte putini semneaza contracte pe 6 luni sau 1 an. În plus dacă confirma il pierzi dupa 1 an pt ca nu ai vrut sa riști. Teoretic când urmărești un jucător ii vezi calitatile și le fructifici….din păcate nu toți se pot adapta la stilul antrenorului, a echipei, a campionatului și clachează. E o mare loterie din pacate…iar sa nu aduci bazându-te pe doar 16-18 jucători nu poti daca ai pretenții. Iar cfr are.

   Apreciat de 2 persoane

 15. CFR Cluj: Arlauskis – Susici, Vinicius, Burcă, Camora – Itu, Bordeianu, Djokovici – Deac, Omrani, Păun
  Rezerve: Sandomierski, Hindrich, Rus – Manea, D. Ciobotariu, Boli, Cestor, Hoban, Pereira, Luis Aurelio, Chipciu, Rondon, Țucudean, Petrila și Andrei Joca

  Apreciază

 16. Titularii arata bine, dar azi am jucat cu 1 singur jucator U21. Aici, la U21, ramane un punct nevralgic, care ne trage un pic in jos. Avem jucatori care nu joaca titulari din cauza acestei reguli. Dar, cu cele 5 schimbari sunt sanse sa joace mai multi.

  Apreciat de 2 persoane

 17. Meciurile astea amicale de acum îmi amintesc de acelea din vara lui 2017 când a venit Dan antrenor. Atunci ca și acum am spart tot în amicale și am luat titlul după 8 luni și ceva. Acum o vom face după 8 meciuri. Cel mai important este următorul, cu FCSB.

  Apreciat de 1 persoană

 18. Incep emotile,dupa o pauza de cateva luni in care am uitat de fotbal. Sper ca duminica baietii sa aiba aceiasi pofta de joc ca si in amicalul de ieri si sa ne faca o bucurie(noua cel putin,ca in studiouri va fi jale).
  Totodata iar scoate pe fcsb-isti din lupta pentru titlu.
  Lot avem,antrenor avem…nu ne ramane decat sa sustinem asa cum putem fiecare echipa in drumul ei spre titlu.
  Hai CFR!
  O saptamana frumoasa sa avem!

  Apreciat de 1 persoană

 19. Singura parte nasoală e că Țucudean pare a fi personaj secundar din nou, nefolosit cu Hermannstadt, a primit probabil obișnuitele 15-20 de minute cu Gazul. Ceva adevăr tot o fi în speculațiile gazetei de pește.

  Apreciază

 20. Confom telekomsport, Boli a fost (re)cumparat cu 300 k euro. Un jucator util, integrat, care poate fi stalpul apararii cand Vinicius se va pensiona sau cand Burca va pleca la mai bine.

  Apreciat de 1 persoană

 21. Cum se apropie meciul cu fcsb cum apar stiri ,,exclusive,, cu problemele de la CFR,cu datorii si salarii neplatite si jucatori nemultumiti.
  Nu-i nimic ca trece si meciul asta si dispar si problemele.
  Important e sa castigam duminica,apoi ii linistim si pe astia de la ziare.

  Apreciat de 1 persoană

  • Foarte bina ca apar. Chiar as dori mai multe. De ce? Ma sperie rezultatul a to felul de sondaje ce ne dau deja invingatori sau campion . Trebuie sa ramanem modesti, umili si concentrati. Cu o victorie impotriva barsanelor, 70% sunt eliminati din cursa ptr titlu. Mai raman prazarii cu ajutor din partea unora care-i vor campioni. Hai CFR!!!

   Apreciat de 1 persoană

  • Pai, ce sa scrie altceva de noi ? Ei „e” ocupatzi cu zburatacirea celebrului bizon.. Cica, nu e multzumitzi de cantitatea, calitatea si importantza social a muncii depuse da bizon in producerea da cacareze.. Iei zice ca cacarezele bizonului nu are aceiasi marime ca cacarezele gazelelor indiene Coman si Tanase..Dar, mai ales mirosul.. . Dar, dupa cum zice fratele Luis, prea multe laude si prognoze la pronosticuri in favoarea noastra, nu-s bune..Ma bazez ,insa, pe Danutz.

   Apreciat de 3 persoane

 22. In martie a fost desemnat arbitru Radu Petrescu.Acum acesta este inlocuit cu cwoorva Hategan.Pe asta si de-l declara CCR cel mai bun din galaxie,tot gunoi il vad pentru totdeauna.Mult ne-o mai furat……..

  Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.