Campionatul Mondial de Stat Acasă


CMSA (Ce mă-sa)

 

Dacă civilizația omenească era antrenată acum de Dan Petrescu, cu siguranță nu ajungeam în situația asta. Cu siguranță știam ce înseamnă să ne apărăm de virus, să blocăm cu succes poarta casei noastre și aveam în minte un singur țel, rezultatul final. Am pierdut ocazia și am luat goluri din toate pozițiile. Suntem prea mulți să fim o echipă. Și mulți, și proști, și buni, dar și aduși la echipă din întâmplare. Un lot amestecat, făcut la beție de un masterand în computerizare cuantică care habar n-are de fotbal. Omenirea nu are un scop comun azi. O perioadă a avut, pe vremea când oamenii se așezau în jurul primului foc de tabără, și încercau doar să supraviețuiască. Când erau la mâna naturii și la gheara bestiilor din pădure. Imediat ce s-au cățărat deasupra lor, a început competiția. Războaie, asedii, sabotaj, șicane imobiliare și în final meciuri de fotbal cu prelungiri. Și, deși ne-am dat cu părerea cu toții despre fotbal, tot n-am învățat să fim o echipă, nu putem asculta de nimeni și nu respectăm tactica. Pentru că nu ne respectăm unii pe alții. Nu o să pierdem chiar toate meciurile, dar o să retrogradăm.

Lipsa de fotbal naște monștri și campioni regionali la table. De mult n-am mai bătut tablele atâta (nevasta conduce la general cu 234-198 partide) și de mult nu au mai existat în istoria omenirii atâția oameni frustrați că nu pot vedea fotbal. De fapt, ca azi, niciodată. Chiar și pe vremea războiului se mai juca ceva. Dacă mai toate competițiile erau închise, nimeni nu te împiedica însă să pui de-o miuță cu sasul, chiar pe no man’s landul proaspăt arat. Acum nu poți face nici măcar o săsească decentă la bătătorul de covoare. Și, după ce de-a lungul timpul s-au jucat milioane de meciuri, nimeni nu s-a gândit să aibă pregătit un Netflix de fotbal pentru perioade de criză ca aceasta. Veneau ceva bănuți și de acolo pe praful ăsta. Aș fi vizionat toate primele 3 sezoane ale CFR-ului, că mă cam lasă și pe mine memoria. “Fotbal”-file de arhivă digitală și mișcătoare. Din fericire, mai putem trăi momente emoționante citind din arhiva Tribunei CFR.

În perioada asta de criză trebuie să venim toți cu idei. Măcar atât putem să facem. De exemplu, era un moment bun să se desființeze partea de sus a peluzei și cu banii de pe schela de fier să se construiască un restaurant cu terasă și vedere la meci, unde membrii (n.r. dacă ar exista așa ceva) și cei cu abonamente să poată sorbi o bere. Lista rămâne deschisă.

Oare ce face Culio? Bănuiesc că a avut informații secrete de a știut să plece la țanc spre țara lui, când virusul ăsta păcătos era încă mic copil chinez. Sunt convins că e bine și are mult timp acum să stea cu familia. Mai tare mi-e milă de băieții ăștia în vârstă, de la noi din bătătură, care, pe lângă că mai aveau puține meciuri de bifat, vor fi și mai maturi când se va fi finalizat campionatul ăsta. Dacă Petrila va intra mai ușor în priză, pentru Hoban, Vini, Deac va fi mai dificil. Dar conducătorii noștri s-au și gândit ei la ceva, din moment ce, pe site-ul clubului, au început să modifice date și locuri de naștere. Mai nou, Rondon e născut în Franța, în anul de grație 1995. Un tânăr jucător comunitar. La mulți ani!

Pentru Ex-fotbaliști se anunță vremuri și mai grele. Traore și Țucu nu și-au revenit nici pe timp de pace, acum le va fi și mai greu. Se anunță multe meciuri de retragere după molima asta. Dar și multe de tragere, împingere, și băgare. Dacă lucrurile vor reveni la normal în toamnă, ar trebui să pregătim în minte un lot de 40 de persoane, plus ceva voluntari U19. Pe lângă ramolirea lotului, dezertarea unora, contracte terminate, accidentările de rigoare după o pauză așa mare, mai vine și iminenta maturizare fizică a lui Costache. Păzea.

Zăpada asta căzută în martie mi-a adus aminte de meciul cu Rapid din 2009. E drept că, jucând atâta table, mi-au venit în minte multe meciuri. 4-2, poartă în casa cu strigoi/ cu Dinamo în 2004; 5-1, Hai, mă Muri, dă-i cu tunul/ cu Gloria Bistrița în 2012, și câte și mai câte. De povestit nepoților, doar dacă mai sunt bunici care stau în casă și nu se furișează ilegal pe alei mărginașe să găsească un magazin unde conserva de fasole e cu 50 bani mai ieftină.

Toți în apărare, autobaza, cel mai bun atac e apărarea, apărarea câștigă campionatul, stați în casă, vorba cântecului: “apartamentul este casa noastră/ Și-l vom apăra…” Lungă și pe a doua, și pe a treia, și pe a patra săptămână, până trece pacostea asta de virus. Hai CFR!!!

124 de comentarii

 1. Daca tot este „Vremea Decameronului „,as avea o propunere ; sa incercam (cine vrea si se considera in stare) , sa spunem cate o povestioara, ce ne trece prin capsi s-o publicam aici. Poate renaste Giovanni Bocaccio…ca si CFR-ist. Haideti,fratilor, ca tot ne plictisim !!
  Mai jos, este un clip care arata de ce ii iubesc eu atat pe sud-americani: pentru ca ei traiesc fotbalul. https://www.facebook.com/pagina.xeneize/videos/3016243508495608/

  Apreciat de 1 persoană

 2. Şi mie mi-a trecut prin cap scenariul că o să fie bai cu revenirea în formă de joc a jucătorilor mai vârstnici. Să sperăm că vor avea mai mult succes decât Julio Baptista. Există însă şi pericolul ca alţii mai tineri, panicaţi, să recurgă des la renumitul dezinfectant ardelenesc al gâtului. Recomand lui kiruj să nu-l mai ofere gratis decât jucătorilor celorlalte echipe din Liga 1.

  Apreciază

 3. La mulți ani, Mario Rondon!


  Păcat că azi, 21 iunie, n-avem voie la ştrand. Nu ne lasă nici ordonanţa militară, nici vremea de afară. Ce coincidenţă, Rondon e născut fix în acelaşi an, aceeaşi zi, aceeaşi ţară, aceeaşi localiate, acelaşi spital şi are acum fix aceeaşi greutate, aceeaşi înălţime cu Nouvier. Nu se aseamănă, dar cred că „e” gemeni. 🙂

  Apreciat de 2 persoane

 4. Mie nu imi e frica deloc cu revenirea in forma a jcuatorilor.Noi suntem chiar avantajati de aceasta pauza.Sa nu uitam cat de bine am jcuat noi in lunile de vara fix dupa pauza competitionala.Si ce bine s-a comportat lotul in toate meciurile pana prin Octombrie pana a intervenit o oarecare stare de oboseala…

  Apreciază

 5. Transformarea peluzei noi in restaurant n-ar fi o solutie originala.Sala de sport din Karlovy Vary are una din latimi din sticla,iar dincolo de geam un restaurant numai bun de sorbit beri in timpul meciului.
  O echipa traieste si-si trage seva din energia suporterilor ei,iar acestia se incarca emotional din imaginea jucatorilor reprezentativi ai clubului.
  In epoca moderna am avut jucatori valorosi si cu personalitate gen:Cadu,Muresan,Camora,Deac………..doar ca dintre acestia doar Deac ar fi putut sa-si aroge un oarecare ADN alb-visiniu,data fiind varsta la care a venit in club.
  Va fi important pentru noi,momentul cand clubul va scoate un jucator de nivel international si devotat culorilor, precum Ionita fata de Rapid.
  Am vazut de exemplu ca baza de antrenament al Sevillei se numeste Jesus Navas.
  Astept momentul cand baza noastra(inexistenta actualmente) se va numi Petrica Claudio.
  Adita Paun prin intensitatea trairilor se putea apropia de modelul acestui jucator.Sau mai sti ca nu ne face o figura si va exploda cand tot acest cosmar se va termina?

  Apreciază

 6. Nu stiu cum vedeti voi stirea cu decizia lui Fecale ( taiem salarile jucatorilor cu 50%) aruncata in media.Eu nu cred ca e reala.Tind mai degraba sa cred ca e o forma de a ‘baga mortu’n casa’ contracanditatelor CFR si Craiova.Fecale spera ca acestia imediat vor face la fel cu jucatorii lor si altfel sa se creeze nemultumiri in vestiarele color doua.

  Apreciază

 7. Sezonul acesta fotbalistic s-a incheiat in toata Europa, mai lipseste doar un anunt oficial. SARS 1 a infectat 8000 si ceva de oameni si a fost declarat vindecat deabia in 31 iulie 2003 SARS 2 va infecta de 200 de ori mai multi oameni pana la mijlocul lunii aprilie. In CEL mai bun caz se va putea iesi din casa in iunie.

  Fotbal, pentru urmatoarele 3-4 luni (daca nu si mai mult), vom vedea doar pe reluare sau pe calculator ca pe stadion sansele sa mai calcam sunt infime sezonul asta.

  Apreciat de 1 persoană

 8. S-a spus de multe ori (în fel și chip) că ar trebui o bombă atomică pt a se schimba lucrurile, pt a pune România pe un alt făgaș – mai bun.
  Bomba atomică e aici, s-a creat o situație excepțională, temeinic mobil de resetare a societății românești în toate domeniile.
  Se întâmplă acest lucru ? NU , nici bomba atomică nu poate disloca nimic din actuala ,,orânduire”, de la propaganda desuetă și dulceagă cu care vrem să sufocăm virusul până la articolul cu ,,manevrele murdare” ale CFR-ului, apărut în orașul satelit al Istambulului medieval.
  Ajungând la acest ,,articol” (pohta ce-am pohtit) vedem (pt a câta oară) că titlul nu este justificat de conținut, că în declarația (reprodusă) jucătorului nu mai apare ,,murdare” , că supărarea fotbalistului (din L2 Olanda) și cuvântul ,,jocuri” au fost cauzate de pauza de o săptămână pe care și-a permis-o CFR în tratative adică dacă era Real mai treacă dar cum își permit papuașii ăștia din est să facă pauze cu mine, ha?
  Chiar dacă nu știu cum era în original (netradusă), ciudat este cum banala declarație a atras atenția ! și a devenit subiect de articol în piața de pește … doar dacă ,,sursa” nu e (iarăși) din Gruia.

  Apreciat de 1 persoană

 9. Articolul cu olandezu’ ofuscat e o mostră de prostie bățoasă a oricui l-ar fi scris și nu poate provoca daune decât autorului. Intenția GSP-istă, în schimb, e clară ca albul pe negru. Dar și mai clară a fost aceeași intenție într-un număr anterior al aceleiași publicații, în care, un titlu prevestea mârșavul sabotaj CFR-ist administrat Craiovei prin ademenirea lui I. Martic la echipa feroviară, iar altul lăuda abilitatea ciobanului de a-l face pe același I. Martic căpitanul turmei fecesebiste. Mai exact: dacă venea la noi era un sabotaj mârșav, iar dacă pleca la oi era o intenție lăudabilă. Și niciunul dintre vajnicii noștri „vorbeți întru binele echipei” n-a măcăit nimic. Nici măcar un pâs agramat – că tot e la modă. Și ar fi fost la obiect.
  Văd, în schimb, supărări nevoie mare pe vagi apucături cu generic anticeferist. Adică pe chestii care au devenit posibile tocmai datorită tăcerilor „înțelepte” cu care i-am călcat în picioare pe rău-intenționații declarați. 🙂 😦

  Apreciază

 10. Acum; ne pozitionam toti in asteptare… ce-o fi, cum va fi , cu cine va fi??? Ne ingrijoram de ce probleme avem , dar trecem peste ele cand ne vine-n minte ideea ca …toata lumea are probleme majore acum, nu suntem numai noi. Intreruperea campionatelor nu ne afecteaza prea mult(de-o cam data !)mental ca, asa mai putem revedea meciur memorabile , eroi din amintiri si …mai putem consuma ceva licori fara sa trebuiasca sa mergem la servici bucurosi ori necajiti de rezultat. Intreruperi ori suspendari au mai fost si viata a continuat si mai aprins ca si-nainte.
  Recetind-in aceasta vreme- „100% CFR-Centenarul unui vis „, am avut o deosebita placere sa ma duc cu gandul in vremurile trecute.
  Ce m-a amuzat , a fost o povestioara de prin 1922 , care prezenta suspendarea unui meci.. Cica , trebuia sa se joace debiul „Vointa Cluj cu CFR Cluj”. Dar , politia a suspendat meciul pentru ca s-a constat ca toti cei 22 de jucatori se aflau sub influenta alcoolului…. Io cred ca era mai mult decat influenta…Deci , suspendari, amanari au mai fost si din alte cauze nu numai virusologice. In situatia actuala, observ ca la clubul nostru este o oarecare disciplina, organizare fara „tam-tam grotesc ” (ca si-n alte parti ) . Sper sa se mentina aceasta atmosfera de sobrietate si sa trecem cu bine peste acest moment. Dar -imi pun intrebarea-; voi, suporterii CFR-ist; cum va descurcati ???????? Pe unde haladuieste umbra voastra , la fiecare in parte ? Orice faceti, orice mancati sau beti, nu consumati prea mult , doar in mod moderat , ca asa-i sanatos.

  Apreciază

 11. In copilarie, am avut fiecare idoli din diferite domenii; sport, arta , muzica, film , meserie… De aceea , o clasificare este -totdeauna- subiectiva. Insistenta presei dambovitene de-a ni-l „baga pe gat” ca si „rejele fotbalui roumanesc ” pe un anume fotbalist, este ridicola si groteasca. De exemplu, eu l-am vazut un mult mai mare fotbalist pe Both de la Olimpia Satu-Mare. Ori pe Flavius Domide de la UTA. Cu Balaci nici nu pot sa-l compar , dara-mi-te cu Dobrin .. Cum poti sa-l cocotezi in varful piramidei cand stii ca totul este in mod subiectiv . Pentru ca am avut perioada copilarie in anii 60, adolescentei in anii 70 si a tineretii in anii 80…am alte gusturi si pareri despre idoli, clasamente si „alticele ” (vorba lu’ Arpi Paszkany).. Eu am copilarit cu Pele, Garincha, George Best, Bobby Charlton, am avut adolescenta cu Cruijff , Beckenbauer, Breitner, Netzer, Neeskens, Kempes, Honness… Apoi , tineretea cu Platini, Balaci, Boniek, Gullitt , Van Basten, Nylasi, Detari , … Ei, nu vreau sa spun ca acestia au fost cei mai buni din istorie , dar nici cei de acum nu sunt …Fiecare epoca cu valorile ei ! Urmarit-va rog !- filmuletul despe GEORGE BEST, un film despre un on real… unul din idolii mei…Iar, daca va agasez cu povestioarele mele ; IERTARE CER , rogu-va !!!

  Apreciat de 2 persoane

  • Puskas , DiStefano , Kubala,draga Luis, …au fost un pic inainte de copilaria mea si doar dupa ’65 am inceput sa vad veciuri la tv…internationale,bineinteles ..Dar pe cati nu i-am aamintit ? Poate ca voi incerca cu alta interventie.
   Dar, ce-mi doresc acum ?, este sa aud ca toti sunteti sanatosi , impreuna cu familiile voastre si ca vom continua impreuna povestea fotbalului CFR-ist Clujean ,

   Apreciat de 2 persoane

 12. Dar, frate Luis, cu multa retinere aduc aminte de aceasta „Cavalerie Husara”, de acesti „Magicants Magyars”, cum ii denumeste-inca-presa de limba engleza a istoriei fotbalului. Pentru ca , mintile infierbantate de nationalis si patriotism fals, m-ar sfasia… Ungaria ’50 a fost baza fotbalului modern, fotbalul in echipa. Daca urmariti imaginile de la meciul Anglia-Ungaria, se pot vedea fantastice scheme de atac in echipa ,purtate de niste-intr-adevar- Magicieni ai balonului…Dar, asta a fost acum 60-65 de ani…

  Apreciat de 2 persoane

 13. Suntem bine, chiar daca nu prea ne mai arde de fotbal zilele astea.
  Ne-ar prinde bine niste meciuri ale CFR-ului zilele astea, sa ne mai destindem. De-abia astept sa vad echipa din nou la lucru.
  Mi-e dor de CFR si mi-e dor de zilele normale!

  Apreciat de 1 persoană

 14. 31.03.-Spitalul Jud.CJ:
  La acest moment Nu se fac teste (pt coronavirus), nu avem kiturile necesare.
  Câte teste se fac (în Ro, nu la capătul lumii) e mai greu de aflat dar ,,filtrul” mai scapă (încă) ,, nu se fac”-urile.
  Un interviu coreean ( la-ndemâna oricui, ce-i drept) …în coreeană (ro sub) dar care, așa cum mulți din lumea largă observau, putea fi și în marțiană pt că primează conținutul, cantitatea de informații, competența și ,,umilința” (expresia din film) în fața importanței / gravității problemei abordate – pandemia COVID 19.
  Pt cei care nu l-au văzut:

  Apreciază

 15. La noi e deja 2 aprilie și, simplificând, am putea spune că minciunica merge de la est la vest (iar acum e tocmai acolo, în vest).
  Spre deosebire de minciuna propriu-zisă (care poate ține luni…secole), minciuna în ziua păcălelilor ține cam până la o zi.
  Ziua Păcălelii e excepția de o zi la adevăr, cum ar fi să nu spunem adevărul/ sau minciuna devalorizată- luată-n balon așa cum Sportul e devalorizarea dușmăniei-inegalității-războiului (,,cursa” înarmărilor nu e probă olimpică).
  Spre deosebire de cei care ,,păcălesc”, mincinoșii nu pot păcăli pe nimeni pt că n-au credibilitate.
  1 Aprilie nu este ziua minciunii și sună oricum mai bine că ,,păcăleala” merge de la est (la vest).

  Apreciază

 16. Multumesc celor care s-au gandit si la mine, sunt bine, asa cum v-a informat Luis . Nu mai scriu pt ca asa am decis, dupa un nou val de jigniri aduse de IQ , acceptate tacit de voi . Un gand bun tutoror, multa sanatate si sa va ocoleasca pe voi si pe cei dragi coronavirusul, dar si efectele economice negative ale acesteia . Haide CFR !!!

  Apreciat de 4 persoane

  • Bela desi ne-am pizduit si pulait in cel mai urat mod cu putinta iti doresc forte sincer multa sanatate si sarbatori cat mai apropiate de normal si linistite. PS Nu mai pune toate relele la suflet pt ca nu are rost.

   Apreciat de 2 persoane

  • Multumim de urari, Bela. Sunt de acord cu tine ca de frica lui „IQ” s-au ferit majoritatea oamenilor de pe blog sa-i conteste limbajul agresiv si umilitor. Am patit si eu ca tine de mai multe ori. Nu inteleg nici eu aceasta atitudine fata de doar 2 litere (I si Q) incognito si ele. Iti doresc multa sanatate in primul rand, restul se mai drege.

   Apreciază

 17. Bela, mă bucur că ești bine, ăsta-i cel mai important lucru. 🙂
  Jignirile de care vorbeai n-au fost acceptate de toți, și eu sun unul dintre cei care nu le-au acceptat. Dar cred că deja știi asta. Trebuie să-nțelegi că există printre noi și caractere mai inflexibile, care nu pot pricepe că dincolo de părerile lor există o realitate pe care fiecare o percepe cu alți ochi, cu alte urechi, cu alt intelect. Și pentru că nu pot pricepe asta, refulează toată informația ce nu le respectă limitele, o transformă în expresii jignitoare menite să le păzească acele limite. Așa simt ei că-i corect. E vorba de un reflex pe care nu și-l pot controla. Nu trebuie să ne certăm cu ei și nici să-i desconsiderăm. Dar cu atât mai mult nu trebuie să renunțăm la a mai posta. Eu sunt convins că și ei simt vișiniu la fel ca tine, ca mine și ca toți cei care, într-un fel sau altul, își răpesc din timpul liber pentru a descibăli ițele ceferismului.
  Sper să trecem toți cu bine peste încercarea acestui „prezent virusat” și să ne amintim că avem nevoie ca de aer de acest club, și că și el are nevoie de noi. De toți!
  Toate bune, hai CFR Cluj!

  Apreciat de 2 persoane

 18. Daca tot v-am purtat prin „praful catorva amintiri”, acceptati-mi inca o incercare -va rog !.
  O amintire ce imi sfredeleste sufletul de durere. Este compararea, ca si imagine, a unui alt „zeu alfotbalului ” ; Franz Beckenbauer, cu fiinta cea a fost cea mai apropiat de mine in viata mea; fratele meu geaman…
  Nu doar asemanarea fizica ( si, stiu ce spun, fiind un implicat in arta vizuala) ci ; si stilul de joc, felul de-a se misca , indarjirea, spiritul de colectiv, de sacrificiu…
  Felul de-a intra pe teren, tinuta in timpul posesiei balonului, lovirea balonului, sutul, deposedarea, simtul anticipatiei…multe, multe … Chiar si cum cadeau ,iar in cadere, loveau balonul.
  Fizic se asemanau foarte mult: aceeasi proportie intre segmentele corpului, aceeasi rigiditate a coloanei ca si tinuta, Ufff ! Sa nu credeti ca vreau sa va agasez cu amintirile mele sau sa ma laud , dar … Daca as gasi acum, un baiat , unul singur, asemanator fratelui meu ,as scoate un mare campion din el !!!!!! Inca il caut ….
  Pastrati-va sanatosi, fratilor ! Acum , in „…timpul Corona „.
  https://www.youtube.com/watch?v=Q3wqRzsDWP8 ..

  Apreciat de 1 persoană

 19. In gsp dadeau firav o stire,cum ca cluburile din Belgia au ajuns la decizia de-a ingheta campionatul cu o etapa inainte de incheierea campionatului regulat(et 29,probabil ei au 15 echipe in campionat).Decizia trebuie ratificata in Comitetul executiv al Ligii lor profesioniste.
  Fiecare federatie are libera decizie,dar normal trebuie sa se alinieze recomandarilor uefa.Hotararea belgienilor ar constitui o baza solida in solutia FRF si care n-ar putea fi ignorata.
  Acum este evident ca Ciobanul oparit ar sari ca ars,dar este normal sa-si apere interesul stanei.
  Noi la fel am putea invoca sezonul regulat si actualul clasament.Deasemenea am putea sa spunem sec,in 4 intalniri directe cu fcsb si craiova(din sezonul regular) am castigat de 3 ori fara sa primim gol.
  Tot astfel s-ar gasi specimene din ciclul „mama te-ndragesc,dar nu ca pe partid” care sa conteste ca imoral decizia de-a fi stabiliti campioni fara incheierea campionatului.La cum am dominat campionatul imi pare firesc si meritat acest titlu.As fi mai degraba teribil de frustrat sa pierdem acest titlu,in care paradoxal am avut cea mai mare distanta fata de urmaritoare.
  Cand aud solutiile puscariasului cu turma,de-a se juca fara spectatori,vaccinati si consemnati intr-o locatie comuna,imi pare ca si cum te-ar pune sa tragi lozuri in plic pana nimeresti unul necastigator.

  Apreciat de 1 persoană

 20. Fără a fi vreun prezicător, specialistul coreean (de mai sus) råspundea în 24 martie la întrebarea ,,când se va termina”:
  Varianta cea mai optimistă, pe modelul epidemiei SARS, ar fi în Julie~August. Pt că au trecut mulți ani de atunci iar COVID-19 nu e SARS, șansele pt această variantă sunt de max. 10%.
  Sigur, e un punct de vedere dar unde sunt punctele de vedere calificate-credibile pe baza cărora să planifici competiții sportive într-un viitor relativ apropiat ? Este evident că în piața de pește – strâns legată (cointeresată) de ,,comițiile” decidente , vor fi speculate la nesfârșit și la ,,nivelul” cunoscut (și din lipsă de altceva cu glazură de ,,sport”) tot felul de variante în care să se piardă, să se ambaleze (să ,,justifice”) găselnița finală.

  Apreciază

 21. Stati calmi cu campionatul. Fotbalul e sportul cel mai mercantilizat, asa ca nerabdarea e cea mai mare. Ia uitati-va la alte sporturi – in tenis turneele de prim rang sunt anulate pina la sfirsitul lui iulie, formula 1 deja discuta o anulare a sezonului samd, jocurile olimpice aminate cu un an, cu chiu cu vai camp european aminat cu un an si la fotbal. Daca in 2-3 saptamini in Europa se va trece de primul val al epidemiei se va incepe usor usor normalizare situatiei – dar asta nu va insemna ca fotbalul tb sa fie pe primul loc. Cea mai optimista varianta prin alte parti e sa se joace ceva in mai-iunie, dar aveti impresia ca ca in situatiile din Italia, Spania, Marea Britanie si Franta – unele cu peste o mie de morti pe zi, altele inca in faze de crestere rapida – se va discuta asa de usor de fotbal?

  Apreciază

 22. Au jucat baietii nostri-n draci ieri si astazi.Ieri 1-1 cu Sevilla ,iar astazi returul si victoria de la Craiova 2-0.
  A alergat Adita Paun in returul cu spaniolii de si-a scuipat plamanii.Extraordinar efort si evolutie pentru acest copil.Imi aduc aminte acum vreo doi ani (intr-un 0-0 acasa cu Iasul) ca a fost efectiv in plus in teren.De aceea poate ar trebui sa fim mai circumspecti cu Costache.Problema este ca joaca la CFR si nimeni n-are timp si rabdare sa cresti frumos.Trebuie sa fii profesionist 100% si sa profiti de ocaziile care ti se ofera.
  Pentru un club mic si cu buget corespunzator,trebuie sa fim pragmatici si fara prejudecati.Nu trebuie sa ne agatam de lozinci si fraze invechite,dar una spunea ca varsta este doar un numar.Iar la cum se pregateste Deac este evident ca mai poate juca.In aceeasi situatie se afla si Vinicius,piesa care da liniste si siguranta apararii.Daca la pajdeani va juca la fel,atunci prelungeste-i contractul!

  Apreciat de 1 persoană

  • Nu-mi place sa contrazic cfristii mei dar ziua bună de dimineață se cunoaște. Pe Păun cred că la remarcat și Gigi acum vreo 3-4 ani…nu mai vorbesc că majoritatea greilor de la CFR gen Deac, Camora, Bud aveau cuvinte de lauda despre el. Meciurile proaste făcut de Păun pana la 21 de ani sunt mult mai puține decât cele bune făcute de Costache până acum. Păun pasa bine, dribla și era rapid, evident folosesc timpul trecut că mă refer la perioada sub 21. Costache este doar rapid, dar în rest cred că toate pasele lui de gol au venit din devieri. În rest baftă multa Costache.

   Apreciază

  • Ajunge pe naiba, prin ianuarie cand era fierbinte subiectul unii colegi de pe tribuna au mers pe fir si au descoperit ca informatia fusese lansata de un jurnalist debil care cu cateva sezoane in urma vindea de zor si Universitatea Cluj la ceva grup de investitori germani. A fost o fumigena, singurul folos a fost ca a demascat jurnalistii idioti de pe digisport si gsp, care ne citesc, si care au luat-o de-a buna, au pus-o pe prima pagina a editiei tiparite si s-au umplut de penibil.

   Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.