Campionatul Mondial de Stat Acasă


CMSA (Ce mă-sa)

 

Dacă civilizația omenească era antrenată acum de Dan Petrescu, cu siguranță nu ajungeam în situația asta. Cu siguranță știam ce înseamnă să ne apărăm de virus, să blocăm cu succes poarta casei noastre și aveam în minte un singur țel, rezultatul final. Am pierdut ocazia și am luat goluri din toate pozițiile. Suntem prea mulți să fim o echipă. Și mulți, și proști, și buni, dar și aduși la echipă din întâmplare. Un lot amestecat, făcut la beție de un masterand în computerizare cuantică care habar n-are de fotbal. Omenirea nu are un scop comun azi. O perioadă a avut, pe vremea când oamenii se așezau în jurul primului foc de tabără, și încercau doar să supraviețuiască. Când erau la mâna naturii și la gheara bestiilor din pădure. Imediat ce s-au cățărat deasupra lor, a început competiția. Războaie, asedii, sabotaj, șicane imobiliare și în final meciuri de fotbal cu prelungiri. Și, deși ne-am dat cu părerea cu toții despre fotbal, tot n-am învățat să fim o echipă, nu putem asculta de nimeni și nu respectăm tactica. Pentru că nu ne respectăm unii pe alții. Nu o să pierdem chiar toate meciurile, dar o să retrogradăm.

Lipsa de fotbal naște monștri și campioni regionali la table. De mult n-am mai bătut tablele atâta (nevasta conduce la general cu 234-198 partide) și de mult nu au mai existat în istoria omenirii atâția oameni frustrați că nu pot vedea fotbal. De fapt, ca azi, niciodată. Chiar și pe vremea războiului se mai juca ceva. Dacă mai toate competițiile erau închise, nimeni nu te împiedica însă să pui de-o miuță cu sasul, chiar pe no man’s landul proaspăt arat. Acum nu poți face nici măcar o săsească decentă la bătătorul de covoare. Și, după ce de-a lungul timpul s-au jucat milioane de meciuri, nimeni nu s-a gândit să aibă pregătit un Netflix de fotbal pentru perioade de criză ca aceasta. Veneau ceva bănuți și de acolo pe praful ăsta. Aș fi vizionat toate primele 3 sezoane ale CFR-ului, că mă cam lasă și pe mine memoria. “Fotbal”-file de arhivă digitală și mișcătoare. Din fericire, mai putem trăi momente emoționante citind din arhiva Tribunei CFR.

În perioada asta de criză trebuie să venim toți cu idei. Măcar atât putem să facem. De exemplu, era un moment bun să se desființeze partea de sus a peluzei și cu banii de pe schela de fier să se construiască un restaurant cu terasă și vedere la meci, unde membrii (n.r. dacă ar exista așa ceva) și cei cu abonamente să poată sorbi o bere. Lista rămâne deschisă.

Oare ce face Culio? Bănuiesc că a avut informații secrete de a știut să plece la țanc spre țara lui, când virusul ăsta păcătos era încă mic copil chinez. Sunt convins că e bine și are mult timp acum să stea cu familia. Mai tare mi-e milă de băieții ăștia în vârstă, de la noi din bătătură, care, pe lângă că mai aveau puține meciuri de bifat, vor fi și mai maturi când se va fi finalizat campionatul ăsta. Dacă Petrila va intra mai ușor în priză, pentru Hoban, Vini, Deac va fi mai dificil. Dar conducătorii noștri s-au și gândit ei la ceva, din moment ce, pe site-ul clubului, au început să modifice date și locuri de naștere. Mai nou, Rondon e născut în Franța, în anul de grație 1995. Un tânăr jucător comunitar. La mulți ani!

Pentru Ex-fotbaliști se anunță vremuri și mai grele. Traore și Țucu nu și-au revenit nici pe timp de pace, acum le va fi și mai greu. Se anunță multe meciuri de retragere după molima asta. Dar și multe de tragere, împingere, și băgare. Dacă lucrurile vor reveni la normal în toamnă, ar trebui să pregătim în minte un lot de 40 de persoane, plus ceva voluntari U19. Pe lângă ramolirea lotului, dezertarea unora, contracte terminate, accidentările de rigoare după o pauză așa mare, mai vine și iminenta maturizare fizică a lui Costache. Păzea.

Zăpada asta căzută în martie mi-a adus aminte de meciul cu Rapid din 2009. E drept că, jucând atâta table, mi-au venit în minte multe meciuri. 4-2, poartă în casa cu strigoi/ cu Dinamo în 2004; 5-1, Hai, mă Muri, dă-i cu tunul/ cu Gloria Bistrița în 2012, și câte și mai câte. De povestit nepoților, doar dacă mai sunt bunici care stau în casă și nu se furișează ilegal pe alei mărginașe să găsească un magazin unde conserva de fasole e cu 50 bani mai ieftină.

Toți în apărare, autobaza, cel mai bun atac e apărarea, apărarea câștigă campionatul, stați în casă, vorba cântecului: “apartamentul este casa noastră/ Și-l vom apăra…” Lungă și pe a doua, și pe a treia, și pe a patra săptămână, până trece pacostea asta de virus. Hai CFR!!!

124 de comentarii

 1. Iată un articol al neomului care m-a răcorit. Ciuda acestui specimen, rugina care-l roade din interior, provocate de zicerile lui Stanciu, scot la iveală cea mai înveninată fiară cu brevet ciobănist. O fiară crescută în interiorul strungii și hrănită cu ura a tot ce-i înafara ei; un animal de atac îmbrăcat în câine de pază ș-nvățat să ragă în dialectul lătrătorilor cinstiți. Un păcălici.
  Chapeau, Nicolae Stanciu! Dac-ai reușit să-i provoci neaomului mitic o astfel de reacție meriți respectul nostru! Pe-al meu îl ai deja.

  Nicu ceferistu

  Apreciază

 2. Cred ca puteam si noi „atenta” la serviciile lui iar dupa parcursul nostru din acest an nu cred ca ne-ar fi refuzat. 🙂 Asta este…era clar ca va merge intr-un campionat foarte puternic si sunt convins ca nu va sta mult pe la Norwich.

  Apreciază

 3. ,,The Gross Domestic Product (GDP) in Romania was worth 250 billion US dollars in 2019, according to official data from the World Bank and projections from Trading Economics.” :

  Apreciază

 4. Daca se va relua campionatul,va castiga echipa cu banca mai buna.
  Iar daca etapele ramase se vor juca cu multe intermediare,este absolut necesar sa ai schimbari de calitate.
  Sa fie intr-un ceas bun,ca asta-i ca vinul!

  Apreciat de 3 persoane

  • Poate interveni si hazardul. Daca o echipa are un jucator infectat? Ala nu va juca, poate nu vor juca nici cei care sunt suspecti, deci cu cine mai joci???
   Si, ca fapt divers, vor juca cu masca?

   Apreciat de 1 persoană

  • Mai degraba realitatea .. Argentina e zguduita cam odata la 10 ani de cite o criza majora, de accea cine vre sa isi asigure viitorul acolo investeste cel mai bine in cirezi de vite (desi si acolo au existat interdictii la export). Culio e la virsta la care daca o da in bara cu ce a adunat in cariera de fotbalist e terminat. Asa cum e, Romania e mult mai sigura – are o reputatie, cunoste impresari, poate incepe o cariera de antrenor poate chiar si in Turcia etc.

   Apreciat de 4 persoane

 5. Felicitari celor de gaz metan si u craiova. Si noi avem un plan decent, dar generalist, in schimb cele 2 cluburi anterior mentionate si-au facut un plan foarte bun,
  https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/planul-secret-al-cluburilor-din-liga-1-cum-incearca-sa-convinga-guvernul-sa-dea-liber-la-antrenamente-596523.html
  PS Se vede de ce avem un nivel asa slab al campionatului, la majoritatea echipelor nu e mai mult de 1 idee ,maxim 2 si toate is generaliste.

  Apreciază

 6. Sunt curios unde testeaza CSU si Gaz Metan tot staff-ul si jucatorii, asimptomatici, in conditiile in care in tara asta nu se pot testa cadre medicale cu simptome. O sa-si construiasca laboratoare de testare si o sa-si angajeze medici sa proceseze testele? Si daca tot ii testeaza, de cate ori ii testeaza? Ca odata la 14 zile e cam inutil. Pana atunci pot sa infecteze toata echipa. Sa fie siguri ca nu infecteaza echipa ar trebui sa le testeze si anticorpii. Si aia ii testeaza? Si daca tot testeaza si fac planuri mai bine ca toate spitalele din Romania, nu vor sa faca si un vaccin?

  E usor sa vorbesti tampenii in presa si sa redai planurile tale „geniale” cand de fapt tu n-ai resurse, n-ai kituri de testare, n-ai oameni in tara care sa le proceseze, n-ai habar despre ce vorbesti inainte sa te apuci sa scrii „propunerea” si in cazul Gazului, n-ai nici bani de unde sa platesti facturile la utilitati si creditele la banca.

  Ah, era sa uit, daca din pur ghinion se imbolnaveste toata echipa, staff-ul si o parte din familiile lor, da Gazu’ si CSU vreo 20-50 de ventilatoare sa-i tina pe toti aia care o sa fie in stare critica in viata? Poate fac si un spital pe hartie… ca, deh, in Romania s-o facut ‘jde spitale asa.

  Apreciază

 7. Eu totuși cred ca un club de fotbal ar face mai ușor rost de materiale de protecție și kituri de testare. Poate accesa surse pe care guvernul nu poate. De exemplu Taiwan. Guvernul României nu poate încheia acorduri comerciale cu entități economice din Taiwan, dar o societate privata o poate face.

  Apreciat de 3 persoane

  • Olandezii au anunțat oficial anularea sezonului fără acordare de titlu și fara retrogradare.participarea în cupe conform clasamentului la momentul întreruperii.

   Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.