Gaz Metan Mediaș – CFR Cluj


Toată lumea aşa știe că avantajul terenului propriu oferă în orice meci de fotbal o șansă în plus la victorie echipei gazdă. S-au făcut sute de studii de specialitate, analize comparative, teorii pescăreşti şi aşa le-a ieşit la toţi: există. Nişte americani deştepţi au enumerat şi factorii care pot să certifice avantajul terenului propriu şi anume:

a) publicul /spectatorii proprii;

b) familiaritatea cu spaţiul de joc;

c) lipsa unei deplasări;

Corectez, nişte americani nu foarte deştepţi. Au omis cele 5% din partea arbitrilor.

Vai de capu’ găzarilor. La punctul a), infectarea cu coronavirus a fost fatală pentru factorul prezenţă. Camora, Deac, Rondon, Hoban etc radiază punctul b) de pe listă, au mai multe jocuri pe gazonul din Mediaş decât mulţi jucători ai Gazului. Punctul c) e o glumă pentru meciul de azi, distanţa Cluj – Mediaş e fix cât un traseu de plimbare în parc pentru dezmorţirea jucătorilor înainte de joc. Cele 5% din studiul de specialitate propriu nici nu mai contează. Oricum, Găman e ceferist înfocat din fragedă pruncie.

Singurul factor care va crea azi un avantaj este valoarea. Iar superioritatea la acest criteriu este de partea noastră. Valoare înseamnă jucători, organizare a jocului, putere de concentrare şi mobilizare, hotărârea de a câştiga.

Ar fi extrem de dureros dacă ne-am împiedica azi. Am alimenta moralul unor urmăritoare din clasament care pur şi simplu nu merită aşa ceva. Am urmărit aseară meciul vedetă al etapei fix din momentul în care Panţîru a interceptat o minge, a luat-o la goană şi s-a făcut 3-1. Nu ştiu cum a fost înainte, dar ce am văzut până la finalul meciului m-a îngrozit. Fix cum a spus Mitică Dragomir, meci de liga a 3-a. Debandadă totală în ambele echipe, joc la întâmplare, două echipe sparte, noroc că DP nu s-a uitat la meci (aşa declară mereu, că se uită doar la înregistrările partidelor echipei pe care o vom întâlni) pentru că n-ar fi înţeles nimic. Şi mai zice lumea că CFR joacă urât.

Trebuie să dăm gol cât de repede. Am avut ocazii în meciul din sezonul regulat, dar mingea n-a vrut să intre în aţe. Azi e musai. N-aş crede că Iedi va umbla foarte mult la tactica aleasă pentru meciul din februarie, autobaza. Nici nu prea poate, bănuiesc. Lupta pentru accederea în play-off a consumat mental jucătorii medieşeni, normal ar urma o relaxare involuntară a lor. Noi ştim pentru ce luptăm, ei, nu prea.

Gaz Metan Medias: Pleşca - Moura, Larie, Marius Constantin, Veliar - Droppa, Popa, Fofana - Ciocan, Bus, Hora

Rezerve: Ricardo Batista, Chamed, Drăghici, Nielsen, N. Roșu, Cardoso, Ely Fernandes

Absenti: Butean, R. Romeo
CFR Cluj: Arlauskis – Susic, Vinicius, Boli, Camora – Itu, Bordeianu, Djokovic – Deac, Rondon, Costache

Rezerve: Sandomierski, Cestor, Hoban, Petrila, Omrani, Traore, Luis Aurelio

Absenţi: Manea, Burcă, Ţucudean, Chipciu

HAI CFR!!!

112 comentarii

 1. eu pot fi de acord daca nu se injumatatesc puncte…iar negocierea cu televiziunile sa se reia din cauza numarului marit de echipe.

  Apreciază

 2. bravo Simeone, o victorie magistrala impotriva unei echipe super ofensive, deci o echipa corect asezata , un joc bine organizat , o defensiva ermetica si putin noroc plus aportul unui portar exceptional poate trece de orice adversar. Sper ca s-a vazut si la nivel de conducere ce inseamna un portar valoros, deci in cazul plecarii lui Arlauskis trebuie adus macar un portar de valoarea lui, nu mai vorbesc de meritul antrenorului care este aplaudat de un stadion plin, cam 60000 aproape la fiecare meci pentru un joc care sint convins nu este pe placul multora de pe acest site

  Apreciază

  • Incredibil s-a apărat Atleti. Dan Petrescu cred că a urmărit meciul foarte atent și a luat notițe. Diferența s-a făcut în mod clar la portari.

   Apreciază

 3. ,,Suporterii vor putea viziona meciurile din ligile inferioare engleze prin intermediul unei platforme online speciale, denumită iFollow.”
  Un campionat de tineret ar putea fi integral vizionat online (similar meciurilor de pregătire din pauze competiționale), șansa de ajunge la o echipă de seniori, de a avea continuitate în jocuri, de a fi văzut de cine trebuie (din țară sau de afară) crescând semnificativ, chiar și în ligile inferioare ajungând jucători mai bine selectați și pregătiți.
  Jocurile echipelor de tineret nu trebuie să fie neapărat în nocturnă, pe terenul central, în cartier, în oraș și nici măcar în județ (poate fi și la Turda, Dej,Zalău) și ar trebui să fie în altă zi (decât meciul seniorilor).

  Apreciat de 1 persoană

 4. Decizie care vine firesc dupa masura disputarii fara spectatori.
  Acum ca s-a oprit mastodontul,inertia va fi asa de mare,ca-i greu de crezut ca noul campionat va incepe la data prevazuta.
  In sfarsit reusim si noi sa terminam ceva in avans.

  Apreciază

   • C20 se va putea instala doar pe dispozitivele cu 3 plămâni (sau 2 perechi…).
    Actualul C19 e instalat, în general, pe dispozitive cu 2 plămîni și de aceea nu se poate face upgrade.
    C20 va fi mai costisitor ( nu numai pt că va veni din vest nu chinezărie din est) pt că licența va trebui înnoită lunar, neștiindu-se în ce măsură și cât vor suporta ,,dispozitivele” varianta beta.

    Apreciază

 5. E contraproductiv să Negi doar obligativitatea celor doi U21 pt că totul se reduce la cine e PenTru (cruciada promovării foarte tinerilor jucători) și cine e ConTra (sfintei misiuni pe care și-o arogă prim-minifotbăleanu țării, la 29 de ani parașutat de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București – via Universitatea Națională de Apărare „Carol I”).
  Nu-i destul să-i spui NU lu minifotbăleanu ci Trebuie propusă o Variantă Alternativă în loc, discuțiile despre plusurile și Minusurile (musai) noii variante generând , implicit, discuții comparative la obiect și despre actuala regulă.
  Un U21 + un U23 este doar o prelungire, o subvariantă a actualei reguli (care, la un moment dat, va fi scoasă din mânecă ca o soluție de compromis).
  ,,Variantă Alternativă” poate fi un campionat de tineret (-rezerve//-speranțe// sau-și numele unui sponsor // sau, să zicem N.Dobrin).
  Nu e suficient să enunți ,,Campionat de tineret” , varianta trebuie detaliată pe larg, cu modul de desfășurare, cu toate avantajele și tot ce ar putea să implice noua propunere. Poate că nu se va ajunge la un campionat de tineret DAR se va discuta mai pe larg, se va întoarce pe mult mai multe fețe problema U21 (care azi se rezumă la cine e sau nu e pt actuala regulă).

  Apreciat de 1 persoană

  • 100% de acord. Campionat de tineret. Daca vrea careva ls prima echipa, sa demonstreze ca merita. Daca-i bun va juca sigur si la echipa mare. Fara reguli idioate.

   Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.