Arta de a exclude morcovii din joc


Dacă doriți spectacol, fotbal-șampanie, suspans și momente memorabile, nu le căutați la un meci CFR-FCSB!, aşa începe primul editorial după partida de aseară.

Măi tată, spectacolul, suspansul, momentele memorabile dorite de tine să le cauţi la Hollywood, doar acolo reuşeşte câte o duduie siliconată să fie ocolită de gloanţele rafalelor de mitralieră ale băieţilor răi şi chiar să-i răpună pe toţi cu un revolver de poşetă într-un happy-end nesperat de privitori. Filmele româneşti câştigă premii pe bandă rulantă la mari festivaluri, conţinând câte un cadru cu camera fixată timp de 5 minute pe ploaia care răpăie pe un pervaz de tablă ruginită. Nu prea pricep nici eu mesajul la astfel de scene, dar sigur asta  e arta adevărată.

La fotbal e cam la fel, doar mesajul e mai străveziu. Ce-ar fi însemnat spectacolul? S-o fi lăsat noi mai moale cu organizarea jocului? Să-i fi lăsat pe mbappei să zburde pe teren şi să-şi creeze ocazii de gol? Cum naiba să nu poţi aprecia arta de a anihila total un adversar, fără a te abate vreun milimetru de la scenariul prestabilit la antrenamentele de săptămâna trecută. E meritul regizorului şi al actorilor noştri că Arla a fost ocupat doar cu aranjarea brazdelor olteneşti care parcă voiau s-o tulească din Gruia. Pentru mine a fost spectacol total modul premediat în care ai noştri au dictat cursul jocului. Mioarele nu au jucat nici foarte bine, nici foarte rău, au jucat fix ce şi cât i-au lăsat ai noştri. Asta e arta fotbalului.

Alt aspect care trebuie remarcat este dificultatea în a scoate în evidenţă un jucător sau altul. Noroc pe capul nostru cu accidentul vascular al softului lui kiruj, notele mele ar fi fost într-un spectru extrem de îngust. Doar echipa, dacă ar figura ca entitate separată în tabel, ar fi putut lua nota de MVP al jocului. Totuşi, nu pot să nu-l remarc pe Burcă care pe un post inedit pentru el a reuşit să-l blocheze total pe Coman. Altul care a ieşit în evidenţă, Vinicius. După ce a ratat reluarea a două centrări perfecte ale lui Deac din corner, mai să mă ducă mintea la gânduri necurate: ăsta sabotează cu intenţie golul. Frasu’, s-a păstrat doar pentru bijuteria din minutul 79. M-a pufnit râsul după partidă când Dan Petrescu s-a abţinut cu greu să spună că Vinicius n-ar fi jucat dacă nu intervenea accidentarea lui Susic. Boli, exact în joc, m-am înşelat în privinţa lui, e mai bun decât îl credeam. De Camora nu zic nimic, sunt prea subiectiv în ceea ce-l priveşte, aş spune că a jucat foarte bine chiar şi după o eventuală evoluţie proastă, lucru care nu s-a întâmplat bineînţeles niciodată în cele peste 300 de partide jucate în culorile noastre. Bordeianu, Itu, Djoko şi Hoban au jucat exact ce li s-a cerut, ca nişte instrumentişti profesionişti dintr-o orchestră simfonică. Deac i-a dat peste nas lui seb-est 🙂 , Omrani, iritant ca de multe ori pentru unii, dar enervant de-a dreptu’ pentru adversari, iar Costache a făcut cel mai bun meci al său de când joacă la noi. Dacă o va ţine tot aşa, am belit-o, nu vom găsi o prăjină destul de lungă ca să putem ajunge până la nasul lui Mattteo Matei. 🙂 Să nu-i uit pe Rondon şi Petrila, intraţi şi ei foarte bine în meci.

Singurul minus mare al partidei, şi aşa în general, este că la lotul pe care îl avem, nu ne lasă regulamentele să aliniem un prim unşpe format din 17-18 jucători şi restul pe bancă. M-a durut sufletul la gândul că un Traore, Ţucu, Pereira, Păun, Cestor şi alţii n-au avut posibilitatea să-şi aducă şi ei aportul la victoria de aseară.

Bravo, Dan Petrescu! Felicitări, băieţi! Pentru mine, meciul de aseară a fost spectacol, fotbal-șampanie, suspans și momente memorabile. Pe deasupra, artă!

HAI CFR!!!

149 de comentarii

 1. As adaugă un minus pentru Omrani, sper sa se fructifice oferta aia pentru el (am ce am cu el) și de banii aia sa luam un înlocuitor pentru Culio. Se vede cu clar, ne lipsește ca aerul. În rest stam bine peste tot.

  Apreciază

  • Omrani nu joacă bine cu spatele la poartă, lui îi place în bandă; alternative erau să jucăm fără el sau să sacrificăm alți jucători, in funcție de dispunerea jucătorilor U21.

   Apreciază

 2. După ce ai jucat de la egal la egal cu echipe de top 3 din Top five, n-ar trebui să ai niciun morcov în fața unei echipe practic de juniori de la mijloc în față. E drept că mentalitatea de învingător se construiește în timp, dar parcă e prea multă teamă în fața unor adversari modești.

  Apreciat de 1 persoană

 3. Am jucat ce a trebuit. Și sincer am avut noroc la fel ca și în meciul din sezonul asta cu oltenii când fundași adverși ne-au ajutat sa deschidem scorul. Asta numim știrbește nimic din valoarea jucătorilor noștrii. In absolut toate meciurile echilibrate dintre marile echipe europene asta face diferența, un detaliu mic. Felicitări Dan Petrescu și tuturor celorlalți din club. Mândru că-s ardelean.

  Apreciat de 1 persoană

 4. Vom avea o problema la ora jocului cu Sevilla,deoarece vor fi jucatori fara jocuri in picioare.Suntem fata-n fata atat cu regula U21,cat si cu lista UEFA si cu lupta pentru titlu.
  O situatie ingrata si care nu-ti permite pasi gresiti.Avem 8 pct in fata,dar un egal cu Gazul si la Craiova,ar face diferenta probabil de-un pct.Ca sa nu vorbim de-o infrangere………..
  Pe de alta parte aceasta concurenta acerba pentru un loc de titular,are si partile sale pozitive pentru atitudinea cu care trebuie sa abordeze jocul cel introdus la joc.
  Este evident ca improvizatiile reduc capacitatea de exprimare a unei echipe,deci varf as fi jucat cu Rondon sau Traore si nu Omrani mai ineficient in acea pozitie.Bine,in final conteaza doar rezultatul final.

  Apreciază

 5. In primul rând felicitări. Ca joc, am inceput mai bine de cum speram, am inceput mai bine decat promiteau ultimele meciuri prietenesti de pe coasta Spaniei. Iar ca atitudine, parca nici nu s-a oprit campionatul. Exact asa a fost cum spune Caneto. Fara morcovi inutili. Felicitari mai colorate si cu sclipici pentru Vinicius. Foarte frustrat dupa primele ratari, mai ca-i venea sa-i traga niste castane lui Costache de ciuda (oricum le merita Costi), a prins un sut sanatos, cum rar mai incearca azi vreun fundas. Sper sa ramana la CFR, in ciuda sicanelor a fost un profesionist de cate ori a intrat pe teren. S-a vazut lipsa lui Culio, dar, deopotriva s-a vazut si prezenta lui prin faptul ca tot mijlocul a preluat ceva din jocul sau miscarile argenitinianului nostru. Pe rand Djoko, Deac, Borde sau chiar Itu, au avut cateva momente invatate de la maestro. Pasele alea de 30, 20 m, sau ceva din protejarea bine temperata, poate de abia acum isi deschid si ceilalti ochii, cand nu mai e cine sa le arate calea. Cel putin asa mi s-a parut ieri. Bravo baieti, Lupta CFR!!!

  Apreciat de 2 persoane

 6. După victoria de +1,5 (~1,~2) puncte la zestrea pt un nou titlu DP (De Pomină), se mai face auzit și că linia de mijloc n-ar fi chiar pe măsura unei întreceri cu Sevilla. Oare ?
  Prin plecările lui Mureșan, Butean, Pașcanu atacul va avea puțintel de suferit dar în rest avem titularii necesari: Susici, Manea, Burcă, Vinicius, Boli, Cestor, Camora + Djokovici, Bordeianu…Sigur că, prin plecarea lui Mureșan, vom fi obligați să jucăm cu Hoban vârf împins…
  P.S. După înfrângerea în fața CFR-ului, șansele FCSB pt un nou titlu de vicecampioană nu s-au diminuat.
  Chiar dacă termină pe 3, locul 2 va fi prim-vicecampioană iar dacă termină pe 4, locul 3 va fi adjunct de prim-vicecampioană așa că titlul de Vicecampioană a României nu are cum să-i scape FCSB-ului nici în acest an…

  Apreciat de 3 persoane

 7. Sj, se poate si mai si!;in 2012 cand CFR castiga titlul cu nr.3,la un moment dat FCStana era pe locul 8;vasnicii comentatori-lingai,pupi,trebuiau sa laude cumva echipa,pt. a-si primi onorariul,de la cioban:”FCSB este cea mai buna echipa de la mijlocul clasamentului!”

  Apreciat de 2 persoane

  • La fel spun si eu Luis. E minunat ca am batut mioarele, dar mare lucru nu s-a schimbat. Mioarele au doua amicale cu Voluntari si Clinceni, singurii care le pot pune probleme sunt dinamovistii. Noi daca batem gazul si viitorii si facem egal cu prazarii (dupa cum sustin mai multi colegi, avand in vedere meciul cu Sevilla), vom intra in playoff cu doar 1 punct in fata mioarelor. Asa ca in mod cert va incepe alt campionat, aproape de la zero, care poate fi castigat, dar la fel de bine poate fi si pierdut. Felicitari pentru victorie, echipei si lui DP si multe puncte in continuare. Hai CFR!!!

   Apreciat de 1 persoană

 8. Mai avem 13 meciuri în campionat.
  Dacă jucam toate meciurile asa cum am facut-o cu FCSB, atunci nu cred ca vom pierde foarte multe puncte.
  Va conta foarte mult si de prestația noastră cu Sevilla si daca vom produce surpriza, atunci riscam sa pierdem puncte în meciurile imediat urmatoare.
  Atunci va fi mai greu, în mod cert, dar ar fi fabulos.

  Apreciat de 1 persoană

 9. Dragii mei, s-a terminat şi prima notare a anului 2020, la „urne” s-au prezentat 21 de tribunişti. DP a primit 8.6, echipa (ca medie a celor 14 jucători notaţi) are 7.7. Vinicius e cel mai bun dintre cei buni (cu 9.0), iar Omrani e singurul sub 7 (6.8). Peste 8 (sau chiar 8) a mai primit Boli, Burcă, Camora şi Deac. HAI CFR!!!

  Apreciază

  • Mă aşteptam la o prezentare mai sobră de la Măcicăşan. Auzi, surprize uriaşe! Nu există nici măcar o surpriză pitică pe listă. Şi, putea aminti că nu din cauza penalizării din vară sunt doar 19 jucători pe listă, ci au plecat 5 jucători din listă de la CFR, iar clubul n-a avut dreptul decât la 3 înlocuiri, din care unul a fost să fie portarul (obligatoriu prin regulament să ai doi portari pe listă, dacă bine ştiu).

   Apreciază

 10. sau mai pe scurt…Lotul CFR-ului pentru dubla cu FC Sevilla:

  Portari: Sandomierski, Arlauskis, Hindrich (lista B)

  Fundași: Burcă, Manea, Susic, Boli, Camora, Vinicius, Cestor, Ispas (lista B)

  Mijlocași: Aurelio, Djokovic, Deac, Golofca, Hoban, Bordeianu, Ad. Pop, Petrila, Joca (ultimii 3 pe lista B)

  Atacanți: Păun, Omrani, Traore, Rondon

  Lipsesc: Țucudean, Chipciu, Ciobotariu, Costache, Perreira, Sylla

  Apreciază

 11. mă bucur , că acum in pragu rentnei lor,dejanul o asezat bine pălanku pentru stampila” lu vinicius” (kiar de-am fost stampilat si io su’nas, principal este că s-o stampilat unde trăbă))
  Una e să fi mulă( de la mulatas) cu U.T.A ori bot’senii si alta e cum te prezintzi in fatza partidului !

  Pe vremuri cind tzineam cu” jiu” o stampila made peronescu (in kupa cu dinamu) ‘semna mai mult decit un gol a lu libardi in poarta lu gornea.

  In vremea lu otto dembrovski U.T.A nu era ” doamnă ” in tanz de valz prin bucuresti , cluju era V.tudor-popa, ( si) spitzu lu Tzegean ce stampilase klar. prin plasă de nămol , partidu !

  Apreciază

 12. După meciul penibil Voluntari-FCSB care a oglindit perfect nivelul fotbalului din România de azi, au urmat articolele și mai penibile cu piramide din milioane de euro pe care au fost cocoțați marii actori ai partidei.
  Oricare ar fi nivelul fotbalului românesc, trebuie să-i apreciem pe toți cei care fac lucruri bune în acest sport, de la spiritul de luptă al CFR-ului, aducător de trofee și victorii în Europa și pânå la fazele de gol ale lui Man ori Hagi jr.
  Având în vedere condiția și nivelul sportului-fotbalului din România de azi, avem obligația să semnalăm-să ne arătăm nemulțumirea pt. tot ceea ce se face rău-Nu se face în sportul unei țări (din UE) de mărimea și cu populația României (străinii ori nu știu să ne aprecieze „valoarea” ori au ceva cu noi) și nu să ne mulțumim cu tot mai puțin și să ne fălim cu performanțe din letopisețe tot mai vechi.

  Apreciat de 1 persoană

  • Dar ce ai cu scouterii noștrii, nu-ți plac Sandomierski și Chipciu? 🙂
   Apoi am pescuit și noi câțiva de sub nasul lor: Burcă, Cestor, Pașcanu, Chipciu… Fcsb momentan n-are atacanți, în timp ce la noi n-ar avea loc, și nici nu-mi pare mai bun ca Dodi al nostru.
   Becali face transferurile parcă la plesneală, din impuls, și nu prea îi iese, dacă tragem linie. Investește mult, rulează mulți jucători, însă la final e cam tot acolo, ca și noi.
   Luând sumele oficiale de transfer, de pe transfermarkt, pe ultimele 10 sezoane (09/10-19/20), și socotind DOAR sumele de cel puțin 1 milioane de euro, găsim următoarele: plecări CFR: 11 jucători, total 34,2 milioane. Plecări Steaua/FCSB: 19 jucători, total 56,25 milioane. Se pare că ciobanul e un negustor mult mai bun, nu-i așa? Însă, dacă ne uităm și la veniri, pe aceași perioadă, și socotind, din nou, DOAR sumele de cel puțin 1 milioane de euro, găsim următoarele: veniri CFR: 3 jucători, total 3 milioane (Bud, Chanturia și Ioniță… :o). Veniri Steaua/FCSB: 14 jucători, total 22,69 milioane. Deci, trăgând linie DOAR după transferurile de cel puțin 1 milioane, rămâne CFR: +31,2 milioane, Becali: +33,56 milioane.
   Punem lângă acestea și rezultatele sportive, pe aceeași perioadă: CFR – 4 titluri, 2 cupe, 3 supercupe; Becali – 3 titluri, 2 cupe, 1 supercupă, ne mai amintim că în aceeași perioadă noi am trecut prin insolvență (ciobanul pe la Poarta Albă 🙂 ) și vedem că nu avem multe de reproșat în privința politicii de transferuri, indiferent de persoanele din conducere. (Amu, cine are chef și dorește niște concluzii savante, pote să refacă socotelile luând în considerare și sumele mici, de sub 1 milioane de euro.)

   Apreciat de 2 persoane

   • Excelent Csongi.Foarte bine punctat.Cred ca noi avem un obicei prostesc de a ne „autoflagela”.
    Ar fi mai bine sa vedem partea plina a paharului, ca pre mult ne vaicarim si nu ne place nimic.Ok, sunt si greseli, si vor mai fi, dar per total suntem pe plus cum ai scris si tu.Multumesc pentru acest coment, chiar m-a uns la korason 🙂 🙂

    Apreciază

   • Da, csongi, dar tu nu pui la FCSB si ce venituri vor aduce actualii jucatori. Ca ei acum ii au in echipa pe Coman, Man, Morutan, Oaida etc, toti sub 21 de ani. Astia vor pleca toti pe cel.putin 5 milioane. Uite asa mai pui 25. Noi ce o sa vindem??

    Apreciază

    • Păi stai să plece mai întâi, până atunci vorbim doar ipoteze. Trebuie privită ecuația în ansablu: nu doar partea de încasări, ci și cea de cheltuieli. Noi ce o să vindem? Omrani, Burcă, Costache, Petrilă, Itu, Ciobotariu, Pașcanu, Butean etc.

     Apreciază

     • Pai care Butean si Pascanu? Ca DP vad ca le-a dat flit. Iar pe Itu il scoate in minutul 30. Omrani pe maxim 5 milioane la varsta lui, Burca pe 3. Milioanele alea pe care le-ai pus la transferuri mai sus au venit toate in sezoanele 2010-2012, cand inca erau la echipa oameni care stiau ce fac. Vezi ca daca scazi perioada aia, nu mai da aproape de FCSB

      Apreciază

      • Butean și Pașcanu: sunt sub contract cu CFR. Apoi, să înțeleg că 5 milioane pe Omrani e nașpa, pe când 5 milioane pe oricare de la fcoaia e mega afacere? Normal, că transferurile pe sume măricele au fost în 2010-2012, când jucam – destul de bine – în grupele europene. (La fel și la fcoaia, cu Chiricheș, Stanciu, Gardoș etc.). Vezi că Becali tocma a anunțat că-l dă pe Nedelcu în Ungaria cu 0,5+1,5 milioane. Adică cu 130 mii mai puțin față de cât la costat. Whao, ce afacere.
       OK, hai să ne comparăm pe perioada de după 2012 (sezoanele 13/14 – 18/19), deși e cam nesportiv, noi fiind în insolvență pe 2 sezoane (15/16-16/17). Dar să vedem cifrele. CFR: cheltuiți 4,44 milioane, încasați 6,95, adică +2,51. Becali: cheltuiți 25 milioane, încasați 51,94, adică +26,94. Da, cantitativ e o diferență mare, însă dacă ne uităm proporțional cu sumele investite, nu mi se pare că am fi fost cu mult sub Becali. Pe plan sportiv (că asta ne interesează în primul rând): CFR 2 titluri + 1 cupă, FCSB 2 titluri + 1 cupă.
       Acuma să tragă fiecare concluziile de care este în stare.

       Apreciază

      • 1. Omrani are o varsta, nu va putea fi vandut pe cat vor fi vanduti aia de 20-21 de ani de la FCSB. Daca te intreb cate meciuri la seniori avea Omrani la 21 de ani, macar in Ligue 2….

       2. De Nedelcu n-am zis niciodata. E foarte slab, nici n-avea cum sa ia mai mult pe el.

       3. Da, e diferenta foarte mare intre profit de 2 milioane si profit de 26. N-are legatura cu cat s-a investit.

       4. Parcursul european a mai adus niste bani (15 milioane parca anul asta). Din cate stiu clubul e tot pe minus. Daca perspectivele ar fi pentru un astfel de parcurs european in fiecare an ar fi bine. Dar nu sunt. Atunci macar sa te pui la adapost cu o strategie de promovare a tinerilor. Dar nu o faci. S-a dat briciul la maimute si vrei sa te barbiereasca Petrescu pentru ca a facut „mari rezultate”. El a bagat in faliment si pe Urziceni si pe Targu Mures dupa ce a facut periiadele de transferuri. Se spala pe maini si pleaca in alta parte. Ramane cu aceasta allura ca e bun manager. Nu e. Nu trebuie sa stabileasca el lotul si sa joace numai cu jucatori de 30 de ani. Dar la Cluj toata lumea ii canta in struna. Panin si Minteuan au ca responsabilitati sa il tina si sa il traga pe margine (penibil). Mara si Bilasco se tem sa vorbeasca sa nu il supere. Antrenorul pune directorii sportivi la noi.

       Apreciază

      • Bine, ai dreptate

       ”Coman, Man, Morutan, Oaida etc, toti sub 21 de ani. Astia vor pleca toti pe cel.putin 5 milioane” + ”Omrani pe maxim 5 milioane la varsta lui” = ”Omrani are o varsta, nu va putea fi vandut pe cat vor fi vanduti aia de 20-21 de ani de la FCSB” – nu mai am argumente.

       Petrescu nu e manager bun – nu știu, nu mă pricep la fotbal, sunt doar un chibiț.

       CFR-ul e în pierdere – nu știu, nu am acces nici formal, nici pe surse la contabilitatea clubului.

       Profitul n-are legătură cu investițiile – eu știam că în afaceri ca să faci profit trebuie să investești, dar nu sunt economist, deci nu am argumente savante.

       Nu îmi place să dau cu presupusul, prefer să vorbesc despre cifre, despre fapte verificabile și pe cifre și fapte iarăși nu prea mai am alte argumente.
       Sincer, mi se fâlfâie de câți bani câștigă patronii (Paszkany, Varga, neamțul misterios sau cine e proprietarul de facto și de iure al clubului), din partea mea poate să meargă și pe minus, cât timp asigură bugetul pentru un fotbal bun, victorii, titluri, calificări în Europa.

       Apreciază

      • Pai tocmai, ca daca nu va mai avea profit nu va mai asigura bugetul 😀 Peste 10 ani o sa plangem ca de ce nu mai este CFR-ul

       Apreciază

 13. Sportul în România, febtuarie 2020
  RUGBY:
  Georgia-România 41-13
  România-Portugalia 11-22
  Două țări care acum câțiva ani nu contau în rugby și având, împreună !!!, o populație mai mică decât a României cu câteva milioane…

  Apreciază

  • Populația Rusiei 144mil, a României 23 și totuși greu de tot au bătut echipa de junioare a României la tenis… Tot ca discuție..
   În rest.. Păcat de punctele pierdute azi la Mediaș. Hai cfr!

   Apreciază

   • Se potrivește ca nuca-n perete dar e perfect pt a ne fura, și mai abitir, căciula.
    Exceptând fostul turneu 6N (azi 7N), singura adversară a României în Europa era Franța după care, treptat, s-a ridicat Italia. România a lipsit doar la CM 2019 (disciplinar).
    Aici e vorba de realitatea decăderii unui sport cu tradiție (și rezultate) într-o țară UE cu cca 18 mil.loc depășită de țări fără tradițe , cu o bază de selecție mult mai mică dar în care rugby-ul a progresat continuu . Tot mai multe țări din Europa progresează și ne depășesc pe merit în sporturi în care am excelat (învățându-i și pe alții care au ajuns să ne învețe azi pe noi) iar majoritatea acestor țări sunt mai mici decât România . Pe când ceilalți merg înainte cu sportul în Europa sec.XXI nici noi nu stăm pe loc, noi mergem înapoi.

    Apreciază

    • Hai ca la ultimul CM de Rugby am fost absenti dintr-un motiv pueril/ciudat. Au vrut sa se razbune spaniolii pe noi si pana la urma au picat si ei in plasa. Mi se pare de prost gust ca la final de campanie sa ti se anuleze toate rezultatele in care ai jucat cu un jucator care nu avea drept de joc. Normal si logic era ca dupa jocul cu pricina sa fie repercusiuni, DAR ai dreptate din pacate sportul nostru merge din rau in mai rau, nu stim sa construim nimic pe termen lung ne gandim doar la ziua de maine si cm am putea ciupi ceva.Aceasta tactica nu a adus niciodata rezultate.Infrastructura o avem la pamant, sportul e politizat pana la capat, in scoala nu se mai face sport/miscare si astfel culegem rezultatele. Din pacate

     Apreciază

     • Din pacate au inceput sa se inmulteasca nespus de mult si casele de pariuri care le fac cu ochiul celor avizi de venituri rapide si fara prea mlta munca. Apoi lipsa de miscare se vede si in randul populatiei si de acolo apar si alte probleme. Pacat.

      Apreciază

   • Sportivii români sunt ,,juniori” până la 25 de ani (inclusiv gimnaștii care, cf.ultimei mode, vor urmări JO la tv.), mai puțin sportivii pregătiți prin Canada ori alte țări…

    Apreciază

 14. Final previzibil, 2 puncte pierdute. Probabil, vom mai risipi alte puncte in ultimele 2 etape si vom intra in playoff de pe locul 2 (sau 1, dar cu avantaj minim).
  Jocul la bataie nu a mai fost reteta de succes; gresita pozitionarea lui Omrani; sigur putem spune ca Petrila si Tucudean puteau fi introdusi mai devreme.
  Poate merita si Paun mai multe sanse, dar era nevoie de un joc mai combinativ care sa-l puna in valoare.
  Problema noastra ramane cu jocurile in deplasare, in acest sezon (in altele, jucam mai bine afara decat acasa).
  Am dominat raportul ocaziilor, dar nu am avut precizie la finalizare, multe dintre suturi fiind destul de moi sau telefonate.
  Pacat, am batut FCSB dar nu am putut bate Gazul, care oricum cu un punct nu cred ca prinde playofful.

  Apreciază

 15. Știu că 0,7 mil trebuie recuperați în vreun fel dar Costache nu ar mai trebui să înceapă titular pt a i se da prilejul și răgazul să-și adune gândurile și să mediteze un pic la cât de „multilateral” este jocul de fotbal , ce și mai ales câte calități trebuie să-și dezvolte un jucător PROFESIONIST pt a practica acest joc ca titular (sau chiar rezervă) la o echipă campioană (fie ea și a României) care e pe primul loc și se luptă pt câștigarea unui nou titlu.

  Apreciază

 16. Linia de mijloc ne mănâncă meciurile. OK, pe faza de apărare ne descurcăm, cu Sevilla oricum vom sta cu curul în poartă, dar pentru play-off nu ajunge. Cu Păun oare ce s-a întâmplat? Rondon săracul, unul dintre cei mai neproductivi atacanți care au trecut pe la CFR, Omrani – dacă avea ceva oferte – trebuia lăsat să plece la iarnă. Burcă face un efort impresionant să se descurce ca fundaș dreapta, dar din păcate nu poate sprijini atacul. Polonezul cam ca Fernandez, tot nu înțeleg care a fost rațiunea, dar antrenorul precis știe. Am luat 4 puncte în 2 meciuri, dar în afară de linia de fund, nu arătăm deloc bine.

  Apreciat de 1 persoană

 17. 2p.imense pierdute,eu zic,de catre acest indolent,imprevizibil,neconcentrat,vulcanic si neadaptat jucator, Omrani,pe postul de atacant central!;daca in prima repriza,nu-l lua,in doua randuri,la tinta pe Plesca si tragea sanatos la colt.poate ca am fi castigat lejer;alte justificari:-locul lui Burca NU este de fundas dreapta,are un randament scazut;il obliga,mai mereu,pe Deac sa vina f.mult inapoi si sa-l dubleze,astfel pierdem oportunitati de atac si contraatac;-repet,cu stilul lui DP.suntem defavorizati prin folosirea obligatoriu a doi U-21;-Tucudean are vointa,dar”nema putirinta”,deocamdata;- Djokovici,mi se pare sub nivelul din toamna;-se observa tot mai mult,lipsa lui Culio;eu l-as retrage in locul lui,pe Deac si l-as folosi numai inter dreapta,pe Omrani,iar varf doar pe cei de meserie:Rondon/Tucudean/Traore;in prima repriza am fost mult mai buni,am jucat fotbal,ne-am creeat ocazii,ne-am dominat adversarul;in a doua,cam subtire,pt. pretentiile noastre;Hai CFR!

  Apreciat de 1 persoană

 18. Ne-am luptat, dar cu retinere. Cei din Medias si-au dorit un egal, iar noi nu am avut nimic impotriva.
  Dacă vroiam cu ardoare, poate găseam si alte variante de construcție, nu cu Bordeianu si Djoko, care atunci cand vine vorba de construcție, în fața unei defensive aglomerate, nu au prea multe argumente.
  Sper ca noul portar sa fie un transfer bun, pentru ca, in acest meci, nu a avut foarte multe oportunitati sa ne arate ce stie.
  Petrila a fost periculos si cred ca are un potențial extraordinar.
  E complicată socoteala cu echipele care ar fi bine sa joace in play off, asa ca ramane de vazut ce se va întâmpla si daca Mediasul va profita de acest punct câștigat, si noi la fel.

  Apreciat de 1 persoană

 19. Deja încep comentariile de antrenori pe aici. Cred ca dacă pleacă Dan au de unde alege cei din conducere, trebuie doar sa între aici pe site. Uitați o chestie, regula U21 ne lasă fără 2 jucători în primul 11.Eu nu vad nici un progres după atâta timp din partea nici unuia(Itu sau Costache), ca urmare a declarat Dan ca se poate sa mai vina 3 jucători din care 2 U21. Într-un fel din ceea ce vedem noi e și vina lui ca insista cu cei 2 în loc sa încerce cu altii, dar asta el știe mai bine ce pot jucătorii. Nu avem mijlocaș, am pierdut un jucator fenomenal, eu zic 25% din randamentul echipei pleca de acolo din gheata lui Culio si e greu sa ii găsești inlocuitor într-un timp asa scurt. Majoritatea jocului e lunga și pe a doua. M-am uitat pe Telekom aseară și eram nervos pe Gradinescu, dar chiar asa jucam, nu are rost sa ne ascundem. Nu avem un cordonator de joc.Continui cu acuzele pentru Omrani în ciuda celor care ii iau apărarea, poate nici poziția unde joaca nu e ok, dar totuși el mi se pare slab. Rondon praf, dovada și cifrele lui.Altii nu avem și poate nici nu se puteau aduce. Am toată încrederea în Dan si în toate deciziile ce le ia. Hai CFR!

  Apreciază

 20. Poate că nu a fost cea mai bună idee introducerea lui Rondon împotriva fostei echipe (pe care n-avea cum s-o surprindă).
  În prima parte a meciului (cât timp s-a jucat ,,11″ la ,,11″) CFR a fost peste Gaz având și situații de a marca. Puiu jr. a renunțat la un U21 încă din repr.1, moment din care parcă am fi jucat în inferioritate numerică – aceasta e adevărata valoare/greutate a jucătorilor U21 în formula de 11 a echipei.
  În timp, am văzut gesturi de lehamite a greilor din echipă după ce, în faze închegate- cursive dădeau mingea în mod necesar-logic lui Costache iar acesta n-avea idee cum să continue, ratând întreaga acțiune construită de colegi, aceștia orientându-se (în cosecință) de multe ori spre alți destinatari.
  S-a putut observa că Petrila (ca și Mailat într-un timp) are încrederea greilor, aceștia intrând deseori în combinații cu el / și contând pe el pt a depăși apărarea adversă.

  Apreciază

 21. Pt meciurile rămase trebuie jucat cu Păun in locul lui Itu. Într-adevăr Culio nu a putut fi înlocuit, deocamdată. Iar ca U21 as juca cu Ciobi și Petrilă. Nici portar nu ne trebuie poate la Mediaș trebuia înlocuit portarul cu Tucudean. In ultimele 2 meciuri nimeni nu a tras la poarta noastră…

  Apreciază

 22. Uneori o singura absenta poate deregla o echipa.Noi am avut prea multe plombe cu Gazul:Omrani,Burca plus o maniera uneori nepotrivita de abordare a jocului.Pasele in profunzime a lui Vinicius au produs chiar pericol si au pus presiune pe apararea mediesenilor,in schimb Bordeianu m-a terminat cu pasa lunga(in general in lateral) fara orizont.Si-mi vine greu sa cred ca il obliga DP sa faca apel la acest procedeu.
  Apoi a fost si lipsa de inspiratie a lui Omrani in vreo 3 faze la finalizare.
  Si evident Chivulete a iesit in evidenta cu o decizie de gazdar,care a influentat categoric scorul final.
  Nu trebuie neaparat sa ne lamentam ca n-am batut Gazul ieri,ci faptul ca am pierdut puncte in toamna de-ampulea.Gazul este totusi o echipa buna si care-n plus s-a inchis in jumatatea lor refuzand jocul.
  Sunt derutat un pic de formula aleasa de DP aseara.Puteam sa inteleg daca se gandea deja la dubla cu Sevilla,dar imi este greu sa cred ca poate juca cu Burca fundas lateral.Il masacreaza aia pe fondul lipsei clare de mobilitate.Apoi sunt convins ca va incepe varf cu Traore sau Rondon si nu Omrani.Dar cum ii vei titulariza fara sa aiba jocuri in picioare?Sau poate se gandeste sa joace cu 3 centrali………
  Nici n-as face o mare tragedie acum,chiar daca am intra bara la bara cu oierii in play off.

  Apreciat de 1 persoană

 23. Viitorul rateaza la greu si ocaziile se razbuna. Si Viitorul va veni in Gruia cu sabia deasupra capului (pot rata playofful in fata Mediasului si Botosaniului).

  Apreciază

 24. Sevilla nu sunt de speriat, au echipa solida, azi au jucat la ciupeala, au contraatacuri periculoase. Probabil, un stil nu atat de ofensiv incat sa se desfaca, unul echilibrat. Dar grija noastra sunt jocurile din campionat. Bilant dupa 2 etape: Craiova 6 puncte, noi 4 puncte, fcsb 3 puncte, astra 0 puncte, medias 1 punct, viitorul 3 puncte; mai ramane botosaniul (3+..). Oltenii stau f bine, dar cred ca au avut multa sansa. Noi am dominat categoric ambele jocuri, dar ne-a lipsit inspiratia pentru a concretiza.
  Iar in playoff, Botosaniul pare a fi cel mai aproape, Viitorul poate fi depasit de GazMetan.. si vom avea nevoie de minim 6 victorii din 10 partide pentru a castiga un nou titlu. Sa vedem cand intra si Ciobotariu si Chipciu in echipa, Tucudean mai mult, poate si Paun. Argumente avem, desi ne incearca nostalgia punctelor pierdute (minim 10 puncte); dar, parcursul lung european si-a cerut pretul.

  Apreciază

 25. Ce ne facem fratilor? A pierdut acasa rejele si vineri vine in Gruia. Va fi superinteresant sa vedem ce face DP, cum abordeaza meciul….
  Sa speram ca nu sarbatorim Valentin’s Day cu un egal…

  Apreciază

 26. Am sa te linistesc, rejele vine, o ia in bot si pleaca. 100% nu-si pune DP in pericol obiectivele. DP n-are mama, n-are tata pe teren. Dupa aia pot fi prieteni, dar pana nu se termina meciul DP nu este prieten cu nimeni.Punct.
  Te-ai linistit acum?? 🙂 🙂 🙂 🙂

  Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.