CFR Cluj – FCSB


Aici ar fi locul pentru o introducere despre pauza lungă, încărcarea altor baterii decât cele pentru Tesla, dorul de fotbal etc, dar dor de fotbal mi-e şi între un meci de duminică şi unul de miercuri, plus ca să asigurăm continuitatea pasei foarte bune prin care a trecut echipa în sezonul de toamnă,  e recomandat să trecem direct la subiect.

Rezultatele partidelor CFR Cluj – FCSB disputate în Gruia în sezoanele în care am câştigat cele cinci titluri de campioni: 0-0, 1-1, 1-1, 1-1, 1-1, 1-1, 0-0.

N-am niciun dubiu că DP ar iscăli ca primaru’ pentru un nou egal pentru meciul de duminică. N-am niciun dubiu că sub garanţia unui nou titlu, noi toţi am iscăli ca primaru’ pentru un egal pentru meciul …

CFR Cluj – FCSB, ce se va disputa duminică, 2 februarie 2020, ora 20.00, în cadrul etapei a 23-a din sezonul regulat Casa Liga 1, Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”.

CFR Cluj: Arlauskis – Susic, Burcă, Boli, Camora – Djokovic, Bordeianu, Itu – Costache, Traore, Deac.

Disponibili pentru banca de rezerve: I. Radu, Hindrich, Ciobotariu, Vinicius, Cestor, Hoban, Sylla, Luis Aurelio, Păun, Petrila, Chipciu, Ţucudean, Omrani, Rondon, Golofca, Pereira.
FCSB: Bălgrădean – Crețu, Cristea, Planic, Panțîru – Oaidă, Nedelcu, Moruțan – Tănase (Olaru) – Man, Coman.

Rezerve: A. Vlad, Soleidis, Momcilovici, L. Filip, Vână, Ad. Popa, Olaru, Gnohere

Incert: Tănase. Accidentat: O. Popescu.

Trebuie să pornim de la premisa că Dan Petrescu nu e omul care să rişte! Nici cu componenţa echipei, nici cu jocul.

Cea mai delicată problemă pentru noi o reprezintă regula U21. După cum ne-au demonstrat meciurile din cupele europene, este evident că am putea mări considerabil forţa liniei ofensive sau a celei de mijloc prin renunţarea la Costache ori la Itu în echipa de start. Există varianta utilizării nou venitului Ciubotariu în flancul drept al apărării. N-are sens să speculăm,  în toamnă a fost varianta Paşcanu, n-a funcţionat. DP nu va face experimente la acest meci, în mod sigur va juca Susic. Singurul post cu semn de întrebare, după părerea mea, e la fundaşul central dreapta: Vinicius sau Burcă? Datorită faptului că fecsebiştii vor juca fără vârf împins, cred că preferatul va fi Burcă, pentru plusul de mobilitate.

Un joc precaut, echilibrat, la siguranţă, prudenţă maximă, 5-6 oameni mereu în apărare, ultra-tacticizare până la plictiseală. Cam astea sunt aşteptările pentru majoritatea cunoscătorilor din lumea fotbalului. Mai ales în contextul în care DP  este unanim recunoscut ca fiind cel mai bun organizator al jocului, iar de partea ailaltă, mass-media centrală este de ceva timp fascinată de faptul că Gigi a rămas doar cu responsabilitatea completării foii de joc, că Vintilă i-a furat restul pitei, implementând o variaţiune infinită de module tactice, echipa putând trece în funcţie de joc de la 4-3-3 la 4-3-1-2 sau la 5-3-2 ori la 3.5-5-1.5. O turmă trupă de transformers, nu alta.

Totuşi, în condiţiile în care echipa noastră a reuşit în premieră două performanţe uriaşe în ultimul timp, titlul consecutiv şi faptul că suntem liderii campionatului concomitent cu un parcurs european excepţional, de ce n-am bifa pentru prima dată în istorie al treilea titlu consecutiv cu două victorii zdrobitoare în Gruia împotriva FCSB-ului? Să se rupă filmul, să-i călărim, să fie nevoiţi să închirieze un al doilea charter de întoarcere care să fie umplut la capacitate doar cu golurile încasate. Ce precauţie, ce prudenţă?!  De ce să nu-i halim cu blană cu tot? Uitaţi-vă la cele două echipe, la cele două loturi! Nici nu se compară! 1, 2 sau 22 la 0, nu contează, dar meciul trebuie câştigat şi se poate câştriga. Să iasă de-un spectacol total! Ai de mine şi de mine ce-ar mai creşte rânza în mine după un 14-0! E clar că de săptămâna viitoare s-ar viraliza pe facebook o nouă versiune a unui banc răsuflat

Într-o zi, învăţătoarea întreabă elevii cu ce se ocupă părinţii lor.

Învăţătoarea: Ionel, ce e tatăl tău?

Ionel: veterinar.

Învăţătoarea: bine, stai jos! Dar tatăl tău, Bulă, ce e?

Bulă: stripper într-un bar pentru bulangii.

După oră, învăţătoarea îl opreşte pe Bulă şi-i spune: Bulişor, dacă în viaţă apar uneori întrebări care te fac să te simţi penibil, să ştii că e acceptabil ca răspunsurile să nu fie tocmai sincere. Bulă: mulţumesc că m-aţi înţeles, mi-a fost jenă să zic că tata e fotbalist la FCSB.

Să lăsăm naibii toată tensiunea umflată artficial de mass-media pentru creşterea audienţei, porcăriile scoase pe tarabe, despre şeful din umbră Copilu, clujeanul Kovács şi ce-or mai găsi în beciuri până la ora meciului. Să ne îndreptăm atenţia exclusiv pe morcovii proprii şi pe susţinerea echipei.

HAI CFR!!! CFR – VICTORIE!

107 comentarii

    • De acord. Greu de crezut ca il vom pastra in vara…poate daca ni se pune interdictie la transferuri sa tragem cu dintii de el dar altfel cred ca va pleca pe o suma frumusica.

      Apreciază

    • Da Andrei asa ai zis. 🙂 Baiatul doar a vrut sa fie fotbalist asa de moft si ca da bine la fete. Acum are fata deci nu mai are rost… 🙂 🙂 🙂

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.