CFR Cluj – Chindia Târgoviște


Tulai, Doamne! Viorel Moldovan o dă pe costoboci, „spaima împăratului Marcus Aurelius”, daci liberi, echipă nervoasă cu nervii şi pe alte cele, Raţă zice că „mergem la Cluj să le facem o surpriză, avem nevoie de puncte”, dinspre suporterii lor avem un „hai chindia sai batem pe bozgori”, băieţii par mobilizaţi rău pentru partida …

CFR Cluj – Chindia Târgovişte, ce se va disputa mâine, vineri, 22 noiembrie 2019, începând cu ora 20.30, în cadul etapei a 17-a Casa Liga, stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”.

Curaj? Tupeu? Bravură? N-are importanţă, îi vom linişti noi. Băieţii noştri ştiu exact că acest meci este o simplă altă bornă din sezonul regular, iar obţinerea celor trei puncte este o datorie indispensabilă.

Am trăit una dintre cele mai aglomerate, rodnice şi frumoase perioade ale CFR-ului din ultimii ani şi, după o scurtă dezmorţire a şalelor, urmează o nouă serie infernală. Vineri – joi – duminică – miercuri – duminică – joi – luni – duminică, asta ne aşteaptă înainte de vacanţa de iarnă. Opt meciuri în 30 de zile care se vor adăuga celor 30 disputate până acum în acest sezon. Plus amicalele, 4 sau 5 la număr. Aşadar, în materie de număr de meciuri, cuiul va rămâne sigur nescăpat până aproape de Crăciun, să ţinem pumnii băieţilor ca pofta de joc şi rezultatele să rămână şi ele nealterate.

Sunt convins că la conferinţa de presă premergătoare partidei, care se va ţine peste vreo două ore, Dan Petrescu va fi bombardat doar pe subiectul to be or not to be la naţională, nu vom afla prea multe în legătură cu partida de mâine. Dacă în ultimele zile nu au apărut cazuri medicale ori ca un jucător mai puţin folosit să se antreneze formidabil sau un altul să se fi lăsat pe tânjeală, probabilitatea ca o componenţă asemănătoare întâlnirii cu Clinceniul să apară şi mâine pe teren este mare.

CFR Cluj: Arlauskis – Susic, Vinicius, Boli, Camora – Itu, Hoban, Culio – Costache, Traore, Pereira.

Rezerve: Fernandez, Paşcanu, Cestor, Bordeianu, Deac, Omrani, Păun.
Chindia: Aioani - Martac, Benga, Leca, Neciu - Neguț, Rață, Bic, Yameogo – D. Florea, Dumiter.

Rezerve: D. Moldovan,  C. Dinu, D. Dumitraşcu, Cherchez, Burlacu, Piţian, Novac.

Absenţi: Ivancic (suspendat) şi Voduţ (că aşa a zis V. Moldovan)

Viorel Moldovan: Avem la dispoziție tot lotul, mai puțin Mihai Voduț. Ne așteaptă un joc foarte dificil, împotriva campioanei României, cu un parcurs excepțional în Europa League. Îi felicit pe cei de la CFR, ne-am pregătit ca atare pentru a obține punct sau puncte, chiar dacă întâlnim o echipă de mare valoare. Sunt convins că vor alinia cel mai bun unsprezece, în perspectiva meciului cu Lazio. Este o mândrie să joci împotriva unor adversari precum CFR. Mergem să jucăm un fotbal de calitate și să obținem ceva de la acest joc.

HAI CFR!!!

97 de comentarii

  1. In sfarsit un adversar cu bun somt si respect fata de CFR.
    Cu toate astea,vreau sa le dam cu terenu-n cap.
    Hai CFR!!!!!!!!!!!!
    Victorie!!!!!!!!!!
    ✌✌✌✌✌🚂🚂🚂🚂🚂🚂✌✌✌✌✌

    Apreciat de 2 persoane

  2. Mai ales datorita pauzei ar trebui sa fim ceva mai fresh si sa castigam fara probleme meciul de maine iar apoi sa facem macar egal la Roma iar apoi ultimul meci de acasa cu Celtic va deveni doar un amical frumos. 🙂 In campionat suntem avantajati de program in acest an deoarece avem sansa sa acumulat o gramada de puncte in timp ce asa-zisele contracanditate la titlu joaca intre ele.Cu putin noroc si cu multa atentie pana la finalul anului vom avea un avans de cel putin 5 puncte fata de locul 2 si vom fi calificati in saisprezecimile EL.Hai CFR! 🙂

    Apreciat de 4 persoane

  3. No așa cred și eu că-i facem pe cei din târg…nu la buzunare ci la puncte. Nu as vrea sa vad prea multi titulari că mi-e frică de accidentari, mai ales după o pauză binemeritată. Forța CFR!

    Apreciat de 1 persoană

  4. Se pare ca lucrurile merg bine pentru noi si DP nu este tulburat de gasca lui Burleanu, probabil au gasit o smecherie care sa-i multumeasca si sa-i satisfaca.
    Logica ar fi spus ca DP este singurul gandidat valid pentru a da o sansa echipei nationale, dar se pare ca miticii nu sunt multumiti cu solutia simpla, logica si banala si studiaza, ca de obicei, o combinatie mai interesanta, care sa nu-l includa pe DP, binenteles, o combinatie mai buna pentru ei si nu neaparat pentru echipa nationala.

    Apreciat de 1 persoană

  5. Legat de Dan Petrescu, haideți să judecăm lucrurile mai simplu și la obiect. Obiectul fiind, așa cum am mai spus pe aici, CV-ul lui. Dacă ar pleca acum la națională ar trebui să preia niște jucători cu o zestre de moral, zero. Riscul să nu-i poată remonta la timp pentru o calificare la C.E. este mai mare ca acela de a nu se califica în primăvara europeană cu echipa de club. Iar a debuta la națională cu o necalificare, chiar dacă „meritul” pentru ea ar fi a lui Contra, tot eșec s-ar chema. Un eșec ce își va face loc în CV-ul lui. Și își va face loc la pachet cu toate viitoarele murdării, pe care prestatorii jocurilor de culise din miticistanul fotbalistic abia așteaptă să i le atribuie.
    Calificarea în primăvara europeană, în schimb, este și mai probabilă și, fără niciun dubiu, mult mai vizibilă la rubrica din CV, care-i interesează pe cei de la care Dan ar aștepta o ofertă de colaborare. Altfel spus, eu cred că cei care vin cu teoria că D.P. nu mai are ce demonstra la CFR, greșesc. Dar tocmai aici e problema: eu nu cred că-i vorba de o simplă greșeală, ci de una voită, pusă în ecuație astfel încât să-i alimenteze bursucului dorința de-a pleca oriunde, în orice condiții. E simplu.

    Apreciat de 3 persoane

  6. Cam greu să devi sfânt în curtea lui Jiji, acolo până și o măicuță ar preacurvi spunând că ea nu face decât să-nfăptuiască voia Domnului, d-apăi un ipocrit precum Tudor?!

    Apreciază

  7. Sau nu :)! Saul, eu doar îmi dau cu părerea ca tine și ca toți de pe-aici. Și am pretenția ca nimic din ce spun să nu fie tratat cu prea multă seriozitate tocmai pentru că știu că atât eu, cât și toți ceilalți, putem greși. Sau nu. 🙂 Asta-i partea care-mi place la o platformă de opinii. 🙂

    Apreciază

  8. Tudor n-a fost doar pacatos, a fost hot ordinar pt wc, meciul cu noi cand nu ne-a dat doua penaltiuri vizibile si de pe Luna ( chiar de pe Marte ! ) fiind de referinta , predandu-se la scoala superioara de furturi calificate ! Sa-i dea Dumnezeu suferinte cat ne-a pricinuit noua, Amin !

    Apreciat de 3 persoane

  9. Ultima partida cu Dinamo,ca-i memoria mai proaspata,a ramas cu doua penaltyuri nedate pentru noi de Hategan.Dar in afara de penaltyurile in cauza,n-as vorbi de-o maniera a hoteganului.
    Este greu de crezut ca n-a vazut cele doua faulturi,fiind la ambele la mica distanta.
    Aici se opreste discutia la „doctorul” aradean ca nu-i locul ei aici.
    Ei,cand ne arbitra preacuviosul Tudor se observa rautatea si misiunea cu care era trimis………….
    Am mai reamintit in mai multe ocazii,ca din 2007(data ultimului titlu a lui Dinamo) i-am cam tabacit pe dinamovisti.Au fost vreo 2 sau 3 partide cand am pierdut,conduse de acest fals sfant si Avram.
    Intr-un interviu recent,Tudor spunea de tatal lui c-a fost in comertul exterior……….deci pe romaneste a fost securist si pun punct discutiei.
    Problema mare la Nationala este ca pe langa cei selectionati de antrenor,mai sunt si cei impusi de sistemul de represiune la toate nivelurile:media,cei din federatie,antrenor Hagi,machedon Jiji……….
    Daca cel ales are ca obiectiv barajul cu Islanda,va merge pe lotul actual sau va face o selectie dupa principiile lui?Mi-e greu sa cred ca federatia ar fi de acord sa-i accepte acest lucru.Dar si daca ar accepta,in caz de esec soarta i-ar fi pecetluita,cu exceptia cazului lui Radoi.Acestuia i s-ar gasi argumente pentru a-l cautiona.
    Vizavi de Radoi,acesta si-a aratat clasa in ultima partida cu Irlanda,cand important pentru el a fost sa-si impuna oamenii,in loc sa le faca loc in echipa celor care intradevar joaca si au continuitate si ritm la echipele de club.Morutan n-a prins in ultimul an 5 partide,dar el este titular.
    Se pare ca am intrat din nou in era olteneasca(ca si-n anii ’90) cand antrenorii erau olteni si jucatorii puteau la greu a praz………..acum put tare-a branza.

    Apreciat de 3 persoane

  10. Hai CFR! O echipa cu multi titulari in seara asta.
    CFR Cluj: Arlauskis – Susic, Vinicius, Boli, Camora (C) – Itu, Bordeianu, Culio – Deac, Omrani, Costache
    Rezerve: Fernandez, Burcă, Luis Aurelio, Păun, Petrilă, Rondon, Traore

    Apreciază

  11. Un meci cu teren inclinat dar golul 2 intarzie sa vina. Putea veni pe final de repriza, dar Omrani a tintit bara cu o scarita. Trebuie sa dam golul 2, caci oaspetii prind curaj.

    Apreciază

  12. ARLA-N.B,nu a mai gafat pe ploaie;a aparat tot ce s-a tras pe poarta;SUSICI-si cu el suntem in cautarea unui adevarat fundas dreapta;mingile transmise de el nu ajung la coechipieri,are si un plasament defectuos;postul de f.dr.-este veriga slaba din angrenajul echipei;VINICIUS si BOLI-in nota constant buna;CAMORA-f.b.pe faza ofensiva,cu unele stangacii(a devenit un obicei!)pe ceea de aparare,in care nu-si respecta atributiile din in fisa postului;este si greu la varsta lui,ca dupa un atac sa se replieze,la timp si sa-si deposedeze adversarii;ITU-desi, a inscris,nu reprezinta,deocamdata,o garantie;daca nu ar fi Regula-21,nu l-as vedea niciodata titular in echipa lui DP.;BORDEIANU-mari gafe in zona periculoasa din preajma careului nostru,unde a pierdut f.multe mingi;in alte conditii,daca era Lazio,sigur,ar fi fructificat oportunitatile si altul ar fi fost scorul final;s-a scos cu minunatele goluri,venite la timp!;CULIO-un jucator de baza,dar care dupa 1h.de joc isi pierde vigoarea,luciditate si concentrarea;devine vulnerabil;DEAC-la fel,unul din titularii de drept;alearga mult,respecta fisa postului impusa de antrenor,dar se vede treaba ca nu mai este la prima tinerete;OMRANI-cred ca este mult mai bun prin discoteci,altfel ar fi ramas in Franta;nu te poti baza pe el,este f.inconstant,are o atitudine neconforma cu a unui jucator profesionist;flegmatic,arogant,sfidator,plin de sine,iar rezultatul,firesc,il descalifica;COSTACHE-am mai subliniat:nu are ce cauta in aceasta echipa;este cel mai enervant jucator din intreg lotul;in 5 situatii in care am inscris el era in off-side!;habar nu are ce sa faca cu mingea,cum sa se pozitioneze la primire,nu stie sa intre in combinatii,ii este greu sa faca o preluare,etc.,este zero barat;un jucator mediocru,de judet;TRAORE-o umbra,sumbra, a ceea ce a fost jucatorul de acum 10 ani;PAUN-confirma evolutiile constant bune;ar trebui titularizat meci de meci;L.AURELIO-o promisiune ramasa neconfirmata;DAN PETRESCU-Antrenorul de care nu avem,deocamdata,voie sa ne despartim!;FELICIT intregul staff tehnic si jucatorii pt.VICTORIE!;HAI CFR!

    Apreciat de 1 persoană

  13. Felicitari pentru victorie! Cand ma uit la golaveraj e greu de crezut ca e D.P. antrenor. E meritul lui ca a reusit sa se schimbe in aceasta directie. Oare nu se gaseste nicio echipa care sa il vada pe Omrani ca ceva promitator si sa ne scape de el? Atitudinea il trage in jos, nu va fi niciodata mai mult decat este si a fost.

    Apreciat de 2 persoane

  14. Adversar mediocru, ploaie rece, public in mare parte frigid, nu e chiar un reper meciul ăsta. Au știut cât să joace pentru a câștiga. Altfel, sigur, fiecare cu scăpările lui, nu sunt zei in fiecare zi. Poate vor fi joi.
    P.S. Felicitări, o victorie frumoasă!

    Apreciat de 4 persoane

    • Na , exact asta este durerea mea, publiclul. De ce pana mea astia din Kolozsvar nu vin la meci? Jumatate din cei ce au fost ieri (exagerez bineanteles) erau din alte localitati.Vremea n-a fost asa rea.Nu a fost frig deloc.Unii au venit din Csikszereda ,avand aproape 100 de ani :), iar altii din Cluj doar cand se joaca cu titlul pe masa.Chiar nu inteleg.

      Apreciază

      • Din pacate sunt multi aia care se uita cu groaza la dealul ala, se gandesc cu lehamite ca au de urcat ditamai reduta pe jos, e vineri, e seara, e racoare, mai si picura putin….bleah….si in plus jucam si cu chindia. Cu cine? Chindia? Hmmm…stam la televizor…. E mai cald. Cam asta e, in linii mari.
        Daca ar fi vreo 4-5 autobuze care sa faca o bucla intre 7 Strazi si Cinema Florin Piersic cred ca ar veni lumea mai cu drag.
        Sigur, o bere (slab alcolizata) pe timp de vara sau un vin fiert (fara alcool 😁) pe timp de iarna ar mai adauga vreo cateva scaune negoale in tribune…
        Sa-si foota creierii astia de la marketing sa faca ceva sa ne aduca la stadion ca se pare ca cu poze cu Golofca nu tine.

        Apreciază

  15. Vorbim de CFR,o echipa aflata pe primul loc in campionatul national si aproape de-o calificare in primavara europeana.O echipa cu un buget de aproape 10 ori mai mic decat al celorlalte adversare.Ca sa reusesti ghidusia de-a bate echipe gen Lazio,Celtic sau Rennes,trebuie sa fii mafiot……….iar DP este acest tip de antrenor,care stie sa scoata maximul de la echipa si sa mentina o atmosfera propice performantei.
    Ca sa avem echipa sa jucam de la egal la egal cu cele mai sus amintite,ne-ar trebui un buget egal,chit ca nu joaca bugetele,acestea dau masura valorii.
    Dupa aprecierile lui Racheta,Paunel a cam jucat de unul singur in victoria de aseara.
    Eu sunt mai optimist si sunt sigur ca Itu va fii viitorul nostru international.DP spunea ca aseara a facut cel mai bun meci,dar i-am remarcat si evolutiile anterioare.
    L-am vazut pe Costache suparat la schimbare.
    Sper ca DP sa-l incerce si pe Petrila in locul lui Costache.L-am vazut in partida cu Kisvarda si a fost in opinia mea cel mai bun.Nu inteleg de ce-l oboseste atata pe Costache.
    Analiza asta pare din categoria,Mesi a jucat ca de obicei bine,dar ceilalti barcelonezi niciodata nu se vor ridica la nivelul piticului………..
    Important este ca echipa sa castige,iar din echipa la fiecare partida sa fie jucatori capabili sa faca diferenta.Asta inseamna o echipa omogena si puternica,chiar fara valori deosebite.

    Apreciat de 1 persoană

    • Costache face foarte bine faza defensiva.Alearga enorm.Problema lui este incapacitatea intelectuala de a intelege tactic , ce trebuie sa fac.Este pacat de el, ca-i talentat.Imi pare rau de el ,mai ales ca este baiat bun,politicos si sufletist,dar astea nu-l ajuta.
      Daca Petrila va reusi sa se apere, sigur ii iai locul lui Costache.
      Parerera mea, nu ca ar conta 🙂 🙂

      Apreciază

      • Cred că nici colegii nu prea au încredere în el şi-l cam evită. Mai ales în prima repriză, Costache a fost foarte bine poziţionat şi liber în câteva situaţii, dar Deac, Camora, Omrani şi în special Culio s-au făcut ca vremea de aseară.

        Apreciat de 2 persoane

        • Culio si Camora incercau sa-i explice ce sa faca,cum sa se pozitioneze.Cred ca nu-i intelegea. Chiar s-au enervat la un moment dat.Ar avea nevoie de cineva cu care sa stea de vorba,sa-i explice de 1000 de oori daca trebuie.Chiar mi-e mila de el, ca alearga cat 5, dar fara rost de multe ori.

          Apreciat de 1 persoană

            • Absolut toţi jucătorii care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate U21 în acest sezon, automat vor fi U21 şi în sezonul următor, deci şi Costache. Un ciclu UEFA U21 ţine doi ani. Următoarea „tranşă” de doi ani va fi din sezonul 2021-2022 cu jucători născuţi în sau după 1 ianuarie 2000.

              Apreciază

    • Vezi ca n-a fost amical.Doar in contextul in care wcsb-ul i-a bagat pe astrali in plei-of-of si astralii le intorc 6 puncte in meciurile din plei of-of. 🙂

      Apreciază

  16. No, frana pentru mioare, dar astralii sunt pe val. Am risipit 9 puncte in mamaLiga1 pentru cele 9 puncte din Europa League, altfel eram clar detasati in clasament.

    Apreciază

    • Prefer in primavara Europeană decât la 10 puncte de locul 2. Oricum până în play offs mai este. Și singurele echipe care trebuie bătute acum in sezonul regulat sunt Viitorul, FCSB și Craiova.

      Apreciază

  17. Am aflat motivul infrangerii wcsb-ului.Pe surse, jucatorii s-au plans ca presiunea pusa pe ei de cei 93 de cumparatori de bilete+42 abonati a fost infernala si au cedat psihic.Mee-mee este devastat, a simtit si el acea presiune pana-n rect, nici la Jilava nu a fost asa presat.

    Apreciat de 2 persoane

  18. Cu spectatorii de fotbal pe stadion (nu la TV), in Romanica e o problema de … educatie.Urbana. Majoritatea orasenilor de azi este de sorginte rurala.Tarani. Chiar daca si la a doua generatie! Ei vorbesc ca la tara (neaos- ca ” toti ne tragem de la tara” ) chiar daca de exemplu fiind profesori (universitari -sic!), nu vorbesc o limba straina pentru ca aia de vorbesc bine engleza vand tara la Bruxelles.(In vremea lui C, trebuia sa raportezi la conducere daca vreun coleg invata pe furis o limba straina – pentru ca precis voia sa o stearga din raiul comunist).Ei nu simt orasul in „proprietate’, asa cum simt satul natal.Pe care oraseni dezradacinati de industrializarea fortata din perioada comunista il frecventeaza la fiecare sfarsit de saptamana. Acolo se duc ei cu mic cu mare sa sustina ce au ei pe acolo, fotbal, volei de obicei. E adevarat ca nu prea ies si in deplasare. Acolo se cam ia pe cocoasa! Aceasta abordare de ” Cupa satelor” se transpune si cand joaca nationala, oricare o fi ea (exceptie rugbyul – un joc pe care mintea lor nu-l gineste).

    Aseara la FCSB/Steaua(inca), dintr-un oras de 2 milioane au venit vreo cateva sute, desi se zice ca fosta campioana a Europei are cei mai multi simpatizanti (nu sustinatori, acole e numa unu’). Si echipa lu Vintila venea dupa o serie lunga de victorii.

    Practic, stadioanele se umplu doar cand e rost de mardeala.In general intre echipele din acelasi oras sau din aceeasi regiune. Se inventeaza un motiv, de obicei total strain de fenomenul sportiv si care poate fi ales din urmatoarele: „astia” sunt bozgori, sau rusi, sau pocaiti, sau domni de la oras, „tu_le mama lor!”
    E vorba de mostenirea rurala.Frustrare pe numele ei. (Pentru ei cel mai captivant meci de fotbal este cel dintre doua sate invecinate. Numai bataia tine cate 3 zile! Apoi daca meciul e intre o echipa de oras vizitatoare intr-un sat apropiat „inhabitat” de navetisti, acolo sa vezi scantei!
    Razbunarea taranului navetist!
    Ca stiu ei de ce!

    Becaliotii de la televizor, neavand ce sa mai spuna de CFR (inainte se dadeau de ceasu mortii cum ca echipa nu joaca estetic sau ca de ce isi permite sa castige daca nu are posesie 90%? „asa ceva sa nu se mai intampe!”) acum o dau cu ricoseu, cum ca degeaba jocul bun, goluri multe, Europa, alea, alea, ca lumea tot nu vine la stadion, adica, tot ce faceti voi acolo e degeaba! Stim noi cine e mai asa si pe dincolo.
    Se ignora tristul adevar. Deficitul de educatie civica, sechelele urbanizarii fortate, urmata de masiva migrare a 4milioane dintre romanii reprezentand cea de a treia generatie urbana si prima care s-a eliberat de complexul ruralitatii, a ales sa plece catre adevaratul „oras”.

    Pentru a face stadioanele arhipline, singura solutie este construirea de stadioane noi cu maximum 1000 de locuri! Poate, poate dar nici atunci nu ar fi sigur

    Apreciat de 3 persoane

    • Si eu zambesc la prostiile mele, din pacate stadionul este gol si la noi.Este un zambet catre plans.Pe vremea mea , la Armatura Zalau erau mai multi spectatori in divizia B ca la noi in prima divizie.Ne-am diluat mult.

      Apreciază

  19. Au notat 17 „oameni de bine”, DP are nota cea mai mare din toată „trupa de şoc” (8.0), iar la jucători notele sunt dispersate între 7.8 (Arla, Camora şi Culio) şi 5.3 (Costache). Bordeianu -în ciuda dublei- a primit doar 7.1, fiind taxat -aşa cum bine remarca şi DP- din cauza unor greşeli în faţa careului. DP a ajuns la meciul oficial nr. 78 pe banca CFR-ului, depăşindu-l pe Ando (77), fiind doar la un meci de Miri (79). Lider detaşat (până când, oare?) este Toni (90 de meciuri). HAI CFR!!!

    Apreciază

  20. Trebuie mentionat in mod deosebit aportul lui Bordeanu. Intr-adevar a fost enervant o mare parte din joc dar golurile au fost a la Messi. Ambele. Mai mult, la al doilea reluarea TV din spatele jucatorului arata o executie care evita prin exterior fundasul din fata, pare a iesi din cadrul porti ca pana la urma efectul imprimat sa duca balonul in plasa chiar langa bara, desi portarul (foarte bun de altfel la suturi) era si el acolo.Exact ca Messi!
    I-a reusit!

    Apreciat de 1 persoană

  21. Domnu’ Gavrila ! Esti bat ? Ce pixu’ tau debitezi acolo ? Nu tat cu acelasi fel de pix si acelasi fel de urna te-o facut tata-to si ma-ta pa tine ca si pe oriscare tzaran…Un muzician din Satu-Mare (de limba maghiara dar, care scrie foarte bine in romaneste), imi spunea o vorba a lui bunicu-so (Tzaran maghiar); ” Nu-i tzaran ala care ii Tzaran ci, ii tzaran ala care-i tzaran..!” Uitate-te unde-i”majuscula”. M-ai dezamagit foarte tare, Domnu” Gavrila !!!! Iar daca mai faci „dizertatzii philosophice pe teme sociale”; numai bea !! Si apropo ‘ de limbi straine ; in epoca cealalta erau obligatorii doua limbi straine in Liceu..Aaa, ca nu te lasa capul sa le inveti , nu era problema comunismului…!

    Apreciază

  22. Doua limbi adevar graiesti Achilles! Din care una la alegere si alta obligatorie:rusa! De greaca Domnu Achilles nici nu mai vorbim, nici macar la beserica! (Si oricum eu vorbesc vreo 4 bine si inca trei colocvial).

    P.S. Da si io-s de la tara, ca doar tatzi (80%) ne tragem de acolo (abia acum am ajuns la fele-fele). Asta nu inseamna sa ramanem numai la cultura populara.Nu e nicio tragedie sa progresezi. Asa cum mai demult protestantii s-au despartit de biserica generalista din motive de inapoiere si stagnare in obscuritate si astazi primele zece state bogate din lume sunt protestante.( Apropo de presedintele USA care trebe sa hie WASP).

    Cand s-o transformat Manasturu-n cartier de Cluj-Napoca, nu inseamna ca locuitorii din „dormitor” or devenit „domni de la oras” si a doua zi s-or si dus (!) la Teatrul National, Muzeul de Istorie si la cele 2 Opere (Traviata se canta in doua limbi?). Dar macar la fotbal sa mearga pt ca au ce vedea. Echipa a fost creata pentru ei in fond.

    Absenta (ca sa nu spun boicotul) la meciurile campioanei este problema care ma face sa discut aceste lucruri . Aceea ca un oras pretins a fi capitala culturala/industriala a Transilvaniei („noi votam cu cine zice Cluju” se spunea pe la Dej in 68) nu simte, nu se implica in activitati care in fond sunt si de PR – cum se zice acuma- caci fotbalul a pus Clujul undeva sus pe harta Europei. Chiar avem/aveam pe cineva important in actionariat de afara.

    In fond mi-e necaz cand vad la Glasgow de ex cate 60.000 ! la doua echipe! meci de meci in tribune, sau la Leipzig (sa nu dau ex de cluburi celebre) iar la noi, tribune dezolante (motive de bascalie la mitici) care la un moment dat te face sa te intrebi, merita?

    Guardiola cand a plecat de la Barca, multi erau nedumeriti, unde pleaca? De la un stadion de 100.000 abonamente vandute?
    A raspuns ca se va duce doar in locurile in care exista un interes cel putin egal: a ales Bayern si apoi City!
    Cand ai mii de spectatori in tribune simti ca esti fotbalist!

    Sorry if feel offended!
    Entschuldigung!
    Bocsanat, csak vicceltem! (aici ma mai poticnesc la scris)
    Poshutil, prashceai !

    Apreciază

  23. Lazio castiga in prelungiri la Sassuolo si ramane pe 3 in campionat,in urma lui Juventus si Inter. Sa speram ca anul asta isi doresc mai mult accederea in CL(terminarea in primele 4) decat un parcurs lung in EL si isi vor odihnii din titulari. Asa avem o sansa, altfel va fi bai mare.
    Hai CFR, hai cu calificarea!

    Apreciat de 1 persoană

  24. Cauza principala a asistentei de rahat din campionat,este diluarea cu echipe satesti,care nu atrag si nu au sustinatori.
    Alta cauza este disparitia unor cluburi de traditie si orase mari ramase fara echipa de prima Liga:Timisoara,Constanta,Galati,Oradea,Ploiesti,Brasov,Arad,Tg Mures,Bacau etc.
    Alta cauza este criza de identitate a fcsbului si a dinamoului.
    Fiecare din cele expuse mai sus intr-o oarecare masura,a condus la starea de colaps a fotbalului romanesc,lipsa de rezultate si -n final a lipsei de interes din partea spectatorilor.
    Astfel spectatorul vine la stadion,daca este un eveniment special:o echipa cu nume sau castigarea iminenta a unui trofeu.
    Apoi drumul strainatatii a diluat si el masa suporterului cfrist in speta noastra.Nu stiu cat sunt constienti de acest aspect,dar personal cunosc sute de exemple care multiplicate reprezinta un fenomen.Iar cei care le-au luat locul,veniti fiind de la mama duhanului nu ajung la nirvana cand aud de CFR.

    Apreciat de 1 persoană

  25. Un alt motiv, cred eu, este și faptul că majoritatea copiilor și a tinerilor prefera un joc pe calculator/Xbox/tabletă decât o miuță în curtea școlii. Baza de selecție a devenit tot mai mica în ultimii ani de aceea avem în prima ligă jucători care dacă se nășteau înainte cu 30 de ani jucau în divizia C. Țăranii sunt buni la fotbal numai că nu au bazele ABC ului fotbalistic.

    Apreciază

    • Oare nu se mai gaseste vreun Ganea sa-l stranga de gat pe nemernic? Noi avem in lot cativa pe picior de retragere, nu se sacrifica nici unul sa rezolve mizeria asta de arbitru? Eu l-as propune pe Culio, are maini de zidar…

      Apreciat de 1 persoană

  26. Ce mama dracului, suntem nebuni? https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/ioan-ivascu-juristul-lui-cfr-cluj-atac-la-adresa-lui-sebastian-coltescu-exclusiv-clubul-l-a-suspendat-din-functie-583854.html Clubul bagă pumnul în gură singurului care a avut coaie să spună lucrurilor pe nume? Când îi ardea vreun arbitru pe fecesebei îi purtau de grijă tot campionatul, cum greşea, cum răsărea o oaie behăind. Ce riscam mai exact? Omul a zis că e pamflet, gata frate. Altfel, dacă nu ar fi apăraţi de scutul genului pamflet, jurnalişti ca Pătraru sau Banciu ar fi non stop la judecătorie pentru procese de calomnie.

    Apreciază

      • Cred ca si Sepsi este o tinta, nu se doreste sa ajunga in play off.
        Sepsi nu este un adversar comod pentru FCSB, asa ca, din punctul lor de vedere, mai bine sa ramana in play out.
        Doar CFR are dreptul la adversari incomozi in play off, dar poate ca este mai bine asa, pentru ca echipa este mai calita si, dupa cum se vede, face fata si in cupele europene, spre deosebire de mioare care joaca serios doar cu CFR, Dinamo, Sepsi si doar conjunctural cu celelalte echipe.

        Apreciat de 1 persoană

    • Mie mi-a placut cum s-a descurcat Radoi la nationala U21, acuma ca nu-i acelasi lucru la nationala mare, asta-i alta poveste. Eu sper sa se descurce si sa faca o selectie dupa merite nu dupa interesele trepadusilor de prin fotbal, sau ale nasului, sau ale regelui.
      Cred ca lui DP nu-i pica bine ca nici macar nu a fost intrebat, dar pentru CFR este bine si nu cred ca frustrarile care apar inevitabil, in astfel de situatii, sa se reverse asupra clubului.

      Apreciat de 1 persoană

      • O persoana ce refuza ca jucător națională nu ar trebui sa antreneze echipa mare! Dar e clar ca era cel mai ieftin și cel mai maleabil. Nu degeaba deja de ieri sau alaltăieri oierul anunță ce jucători merita la națională…

        Apreciat de 1 persoană

  27. Cercul s-a inchis natural si tot natural ca-n Caragiale: pupat toti piata endependenti!
    Acum totul se reduce la o afacere de familie:in care Jiji desemneaza,finul Radoi selectioneaza de la Nasul Haji.Si toata lumea este multumita,intr-o concordie desavarsita.
    Am inteles ca Radel a fortat in contract sa nu aiba clauza de calificare.Deci pe Contra l-ai sacrificat ca pe Gita de Craciun ca n-a calificat Nationala,dar olteanul este cautionat ca a calificat U21.Ajunsi in acest punct nimeni nu va mai putea contesta rezultatele si selectia,ani buni de acum inainte.
    De aia spuneam nu demult de coaltia olteneasca din anii ’90 inceputa cu Piti la Nationala de tineret si continuata la Nationala mare.Doar ca acum targetul il va reprezenta jucatorii de la Viitorul si fcsb via Jiji si cresterea cotelor acestora.
    Cand Gabi Muresan era in vana maxima,nu avea loc de Radoi prin selectia facuta de Piturca(care spunea zilelel trecute de flebetea Radoi).Cand a fost suspendat Radoi,a trebuit sa-l cheme(la un meci cu Franta) pe Muri,care a facut un meci mare.Dar cu toate astea marele Piti s-a vazut nevoit sa sanctioneze jocul tactic al cfristului,ca sa aiba motiv sa-l retitularizeze pe Radoi.
    Asta-i o afacere olteneasco-machedona cu iz de miticism.

    Apreciat de 2 persoane

    • Eu nu cred ca e dracu’ atât de negru. Radoi și ciobanul nu sunt atât de apropiați pe cat ar lăsa să creadă gradul de rudenie. Și cat a fost la U21 i-a cam dat cu flit ciobanului. În afara de Coman și Man nu prea a convocat de la FCSB. Și pe aia, dacă e sa fim realiști, nu prea avea cum sa nu îi convoace. Și încă un exemplu… Pe Pascanu, Radoi l-a sfătuit sa aleagă CFR-ul în dauna FCSB-ului.

      Apreciat de 3 persoane

      • Sa zic ca accept sa-l joci titular pe Vlad ca portar fara jocuri in picioare.Dar cand joci cu Morutan care prinde rar minute la club,n-o mai inteleg,doar ca fortare a acelui jucator.De ce mai faci caz de regula U21 cand tu folosesti o rezerva a acelei reguli?
        Inainte de asta mi-l forta pe Dragus in locul lui Petre care joaca meci de meci la suedezi.Prin egalul ala cu irlandezii s-au facut 5 pct de Danemarca si sansele la primul loc sunt deja ipotetice.
        Pai nu califici la tineret si mergi mare salvator la Nationala mare?

        Apreciază

          • Pina la urma eu de la selecționer vreau profesionalism. Nu vreau cfristi titulari, indiferent dacă e la U21 sau echipa mare. Vreau sa joace cei mai în forma și cu jocuri în picioare, nu rezerve, nu preferații nu știu cui… Dar e frustrant sa vezi un Rus, de care chiar îmi place, cu 3 jocuri din vara la prima echipa din Ungaria titular în fata unui Burcă cu jocuri constant bune de la venirea la cfr. La fel cu Bordeianu vs Băluță sau chiar Răzvan Marin. Genul asta de selectie arata cât de limitat ești ca antrenor.

            Apreciat de 2 persoane

            • Acum vreo 3 decenii, a fost unul, Verebes, selecţioner la naţionala Ungariei. Ziarele făceau mişto de el că alcătuieşte lotul în funcţie de notele primite de jucători în gazeta de sport după etapa de campionat premergătoare acţiunii selecţionatei. Chema la naţională toţi jucătorii care prindeau o zi bună în campionat. Schimba 80-90% lotul de la un meci la altul al naţionalei. Doar jucători titulari şi cei mai în formă din ultima etapă. 🙂 Bineînţeles, rezultate, nulla. 🙂 România va avea şanse să ajungă din nou la un turneu final când întreaga campanie de calificare va fi dusă de 13-14 jucători stabili, indiferent care în ce formă de joc se află la un moment dat. Aşa cum a făcut DP la CFR la primul titlu câştigat.

              Apreciat de 2 persoane

            • Nu stiu daca intr-adevar sunt limitati antrenorii astia sau pur si simplu cedeaza presiunilor de tot felul… Daca noi, ca spectatori, vedem diferenta de forma si valoare intre jucatori, cu siguranta ca si „selectionerul” o vede. Doar ca are alte preferinte – impuse! E simplu. Incepand cu Pitzi care a iubit nationala neconditionat de doua ori (o data pe un milion si o data pe vreo 600 mii) toti „selectionerii” au facut acelasi lucru: jocurile impresarilor, ale patronilor s.a…..
              Rezultatul e vizibil.

              Apreciază

  28. Am si specificat cazul lui Vlad,mai ales ca-i vorba de portar.Dar cand lipsa jocurilor o intalnim la 4,5 jucatori,deja iti da capacitate scazuta echipei la efort.N-ai jocuri in picioare,n-ai ritm si rezistenta.
    La noi jucau Marin,Baluta,Ianis,Tatarusanu,zombalaul ala de la Anderlecht.Nici Tosca si Andone nu erau titulari indiscutabili.
    Pai astepti sa vina aia sa fie fizic peste adversari?
    Normal ca echipa trebuie sa aiba un ax central,dar langa astia trebuie sa fie si cei care se remarca in campionat.Nu poti sa stai doar in titulari de drept.De exemplu Paun a avut o perioada senzationala ,cand a si fost chemat la Nationala,dar nu putea sa-i ia fata lui Ianis……….

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.