Visul continuă! [CFR Cluj – Rennes 1-0]


Bravo, băieţi! Bravo, Dan Petrescu! S-a dovedit că într-un meci împotriva lui Rennes ± 1-2 jucători de o parte sau ailaltă nici nu contează, CFR tot bate sistematic cu 1-0. Aseară, am scos maximumul posibil din joc. Calitatea individuală şi valoarea mult superioare ale jucătorilor franţuji doar cu inima aveai cum le contracara, iar ai noştri au dat peste cap toate EKG-urile şi au comis-o din nou. Sacrificiul, munca, organizarea, fazele fixe și norocul, elementele fundamentale ale reuşitei pomenite de DP, nu pot fi împreunate decât cu mult-mult suflet pus în joc. Astrele s-au aliniat perfect pentru noi, echipa a fost o adevărată echipă, Arla, ce să mai vorbim!, zici că a făcut o baie în gem de prune şi tămâie înainte de meci, tribunele au avut calitate deşi, din păcate, n-a fost sold-out, arbitrii nişte VAR-uri biologice, doar aricicfrici a constituit pata neagră a serii, că n-a prevăzut golul izbăvitor niţel şi mai spre sfârşitul partidei. 🙂

Mamă, ce-am mai suferit după golul şi eliminarea lui Rondon, mi s-a părut că a fost mai lung meciul în zece decât în unşpe.

Dar…

(Imagine: facebook/Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA):

… şi asta:

… şi asta:

Felicitări tuturor care au contribuit la această victorie imensă! HAI CFR!!!

(Imagine reprezentativă: facebook/Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA)

269 de comentarii

  1. M-am bucurat când am văzut că nu joacă nimeni de la CFR(am prevăzut dezastrul,a fost 5-0,dar putea fi 10-0 dacă ibericii nu o lăsau mai moale in repriza secundă),comentatorii turmei nu au mai avut pe cine să-și verse lăturile grobiene.Înlocuitorul lui Deac,Ianoș Hagi a pierdut toate mingile fără să le numere cineva.România a fost penibilă,dar “Viitorul”sună bine.Trăiască România și conducătorii ei iubiți,tăiască machedonii și miticii,pace între popoare,să fie bine ca să nu fie rău.

    Apreciat de 2 persoane

    • Mai mare rușine decât scorul e faptul ca presa iberica nu a dat nici o nota la 6 din tricolori. Efectiv a tras o linie în dreptul lor. Sa le fie rușine. Asta e rezultatul aducerii unor jucători după pile, impresari, indiferent ca unde sunt plătiți nu joaca. Ce pretenții sa avem când la națională un nr. 10 e luat de cine vrea pe rand, gen Maxim, grozav sau Ianis. Fără a tine parte echipe noastre, dar sa ai asa rezultate în Europa și sa nu poți avea 2 titulari la echipa mare, spune totul despre selecție. Dacă vine radoi nu se schimba chiar nimic. E singurul motiv pt care as vrea un DP sa le cocoseasca mafia și umblatul la cote de dragul vânzărilor.

      Apreciat de 3 persoane

  2. Daca-as fi in locul lui DP, oricat mi-as dori sa fiu selectioner, in conditiile de acum as sta pe curu meu la CFR.
    Ce-ar putea sa faca DP la nationala atata timp cat are vreo 3-4 jucatori titulari impusi din start?
    Daca nu-i baga in teren pe Ianis, Coman, Man si poate Pantiru n-o sa aiba liniste in presa si pe la TV, iar presiunea va fi insuportabila.
    Contra, datorita presiunilor din media si a celor direct interesati, si-a pierdut luciditatea si a facut un prim 11 asa cum si-au dorit „specialistii”, iar rezultatul s-a vazut imediat.
    Toti l-au vazut pe Ianis cum stie sa se apere la faza primului gol, care a luat un „craci” de toata frumusetea la marginea careului, dar toti au tacut malc, n-au mai fost asa dezinvolti in a critica asa cum au facut cu Deac, la preluarea si pasa cu pieptul de la mijlocul terenului. Cum l-ar putea integra DP pe Ianis intr-un prim 11 fara sa-si incalce principiile, sau pe lenesul de Coman, sau pe Man care trebuie vandut pe bani multi si el, sau pe cine mai stie ?
    Un lucru intelept pentru DP este sa-si continue treaba la CFR, unde este apreciat si sustinut, unde are toate conditiile sa performeze si sa astepte cu rabdare acea oferta din Anglia care sa-l multumeasca.
    Ar trebui sa ignore toate ofertele si din Rusia, unde a mai fost si unde nu-i sigur ca va avea un asemenea sprijin cum are din partea conducerii de la CFR, iar fara o sustinere totala este foarte greu sa-ti impui toate conditiile si sa obtii rezultatele de care ai nevoie.

    Apreciat de 6 persoane

    • Sincer, nu ma interesează criticile de 2 lei ale presei. Vreau sa ies iar în strada la o calificare. Vreau sa meargă Dan sa facă o selecție pe valoare, clara, pe posturi și nu după interese. Dan e printre putinii ce ar putea absorbi criticile plătite!!!! În plus a declarat de n ori ca vrea la națională!

      Apreciat de 2 persoane

      • Andrei, acolo-i o cloaca de nedescris la care nimeni nu cred ca poate rezista. Interesele meschine individuale si punctuale sunt cu mult peste interesul general, dar sunt de acord cu tine in ceea ce-l priveste pe DP. El este singurul care ar incerca sa faca o treaba profesionista in acest fotbal plin de impostori si diletanti.

        Apreciază

  3. Dupa campanii absolut dezastruoase cred ca ar trebui s cada mai multe capete , nu doar al antrenorului.
    OK, la U21 ne descurcam onorabil dar la echipa mare suntem pe nicaieri. Cei care au decis sa il aduca pe Contra ar trebui sa dispara de la FRF rapid.

    Apreciat de 1 persoană

  4. N-aş vrea ca DP să plece de la noi, dar mă excită ideea de a vedea mutrele şi reacţiile când pentru barajul din martie, DP ar trimite în teren un unşpe format din Vâtcă – Manea, Burcă, A. Mureşan, Peteleu – Bordeianu, Hoban, Păun – Golofca, Ţucudean, Deac. 🙂 DP ar merge exclusiv pe mâna unor jucători disciplinaţi tactic, a celor despre care ştie cu siguranţă că înţeleg cum vrea el jocul. Dacă el crede că pentru reuşită este nevoie de Dâlbea de la Sibiu, cu Dâlbea de la Sibiu va juca, nu contează că omul ar debuta la naţională după împlinirea a 38 de anişori. 🙂 Nici n-ar avea de ce să aibă mustrări de conştiinţă, momentan nu există nici măcar un singur jucător selecţionabil senator de drept la o echipă mai acătărâi din fotbalul mare.

    Apreciat de 3 persoane

  5. Prea mult se disucta antrenorul la echipa nationala. Indiferent cine vine rezultatele vor fi aceleasi. Contra a pierdut doar TREI (!!) meciuri inainte de meciul de aseara. Ce credeti c-o sa faca DP? O sa piarda doua? Unu? Nu e suficient sa nu pierzi, mai trebuie sa si castigi ca sa te califici.

    Si de castigat nu ai cu cine sa castigi. Poti sa ai cel mai bun antrenor de pe planeta pentru ca munca din teren tot jucatorii o fac. Contra a schimbat 5 jucatori intre doua meciuri, a schimbat si tactica, i-a bagat pe „marii campioni” de la U21 si tot nimic! Aseara majoritatea jucatorilor nici nu alergau! Nu avem jucatori si nici nu vom avea prea curand.

    Noi romanii avem o problema: nu rezolvam niciodata problemele structurale doar punem pansamente la hemoragii masive si speram ca poate-poate o sa iasa mai bine. Nu facem campiionat de tineret, ca deh, e scump si multi alegatori de la FRF n-au nici bani de-o echipa daramite de doua. Permitem in continuare accederea in Liga 1 a tuturor echipelor satesti, chiar daca nici n-au stadion omologat, lasam televiziunile sa se pise pe fotbal si sa faca ELE programul meciurilor si asa mai departe. In ciuda tutror problemelor structurale pe care le-am enumerat, vrem arie de selectie si mega nationala. Solutia? Obligam echipele din toate ligile interne sa foloseasca X numar de jucatori tineri. Poate-poate iese ceva.

    Asta-i mentalitatea romaneasca: lasa-ma sa te las, mege si asa, sa vedem daca cu asta mere, etc. Astea sunt si rezultatele.

    DP ar trebui sa fie fraier sa mearga la nationala. Si-ar distruge toata reputatia reparata in utlimii doi ani.

    Apreciat de 2 persoane

  6. Oare de ce nimeni nu pomeneste de faptul ca acum 4-5 ani Radoi a refuzat Nationala Romaniei ca jucator, iar acum ni-l dorim ca selectioner? Oricum, dupa parerea mea, este sub Contra ca antrenor, acelasi Contra care a cedat presiunii unora sa le promoveze favoritii si cred ca acesta este cel mai mare regret pt el, a pierdut pe mana altora.

    Apreciază

  7. După ce l-am văzut pe Toșca în toată splendoarea lui academică, oai ce blocaj pe viață (cu deblocare pe cauțiune după minim 25 ani de executare) luați ăia care mai comentați ceva negativ despre Camora pe postul Crăciunului de fundaș stânga!!!

    Apreciază

  8. La JO de la Rio au fost dusi (din lipsa de altceva) multe glorii apuse (unii/le nici n-au ajuns sa concureze pt medalii, abandonand sub diverse pretexte) pt a se injgheba o delegatie care sa nu fie mai mica-La Numar- decat al altor tari de marime mai mica (si nemembre UE) si pt a se masca starea sportului romanesc . Medaliile lasandu-se asteptate, pe gsp (JO nu se incheiasara) s-a orchestrat o campanie in forta legata de echipamentul olimpicilor, evident o diversiune din timp pregatita (care tot n-a salvat scaunul incapabilului sef al COR).
    Ascultand la radio meciul cu Spania am simtit ca crainicul cam ,,prelucreaza” informatia si decid sa-l vizionez pe internet cu o mica escala pe gsp pt a compara cele auzite pana atunci cu comentariile telespectatorilor (era 2-0, Prima Repriza !, dupa ora 22,°°) si ce sa vezi : scris mare in fruntea primei pagini nu era un articol despre meciul oficial (in toi) cu Spania al nationalei Romaniei ci despre superdezvaluirile gsp legate de metode (~neadmise) de refacere-stimulare a capacitatii fizice folosite de cateva handbaliste de la Corona Brasov, ,,dezvaluiri” (de fapt o DiVerSiUNe la ceas de noapte pt. a deplasa spre altceva centrul de greutate, de atentie de la esecul lamentabil al „reprezentativei”=curat reptezentativei de fotbal).
    gsp-in special (presa in general) este, de ani de zile, un instrument principal in escamotarea starii de fapt , decaderii sportului in tara (a saptea ca marime din…UE , in sec XXI) -Romania.

    Apreciat de 1 persoană

  9. Ariciule ! Aici nu-i priveghi dupa natzionala machidoneasca a rejelui fara regat (ca, vad ca iel o inventat si o facut si desfacut tat in Rumania , de la Burebista incepand)…Aici, ne continuam visul dulce si frumos al echipei noastre: CFR Cluj, ashe cum ni l-o descris si servit scriitorii nostri . Si ma duce gandu’ la bancu ala cu Tzaganu’… Cica , vine tzaganu’ acasa si o gasaste pa muieri-sa in pat cu nanashu-so….”Tho phirando ! Ce faci tho cu nanashu-n pat ??”-sa aprinde iel… „Poi, mo barbate ! Mancare ;nu ! Beutura; nu ! Cu ce sa-l fi servit pa nanashu’ ????? ” Da’pi , ashe si noi : articole , nu….futbol natzional , nu…ce sa mai comentam !!?? Asta-i si pentru ceilalti care sa zbarlesc ca ariciu…

    Apreciat de 1 persoană

  10. Să-l ai pe Minteoan în bătătură și tu (clubul) să-l vrei pe cel ce tocmai ți-a dovedit că-i doar o „guriță” fără mușcătură, asta ar însemna să fii de-a dreptul contra.

    Apreciază

    • Ca antrenor de club Contra nu e rau deloc dar sunt si eu de aceeasi parare…daca DP chiar pleaca atunci mai bine ii dam o sansa reala lui Alin..dar sa si primeasca suport din partea conducerii adica transferuri utile nu doar sa fie pus si sa i se zica descurca-te cu ce ai fratiuc 🙂

      Apreciază

  11. Gavrilor, ești prost. Dar e ok. Nu e vina ta ca ești prost. Cu prostia te naști și nu prea se vindeca. Problema e ca ești înfumurat. Dar, probabil, ai motive sa fi înfumurat. E 100% meritul tău ca te-a fătat ma-ta la Stanca. Dar hai comentez și la obiect. Spui că stadioanele sunt goale pentru ca orașele nu mai sunt populate de orășeni neaosi ca tine și ca acum sunt doar „țărani” aduși forțat de Ceaușescu. Când au fost aduși cu forța? În ultimii 15 ani? Nu de alta, dar pe la mijlocul anilor 2000, era o prezenta decenta pe toate stadioanele.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.