Lista UEFA


Lot CFR Cluj înscris la UEFA pentru cele 6 partide din grupa E Europa League:

Portari: Arlauskis, Jesús Fernandez şi Otto Hindrich*

Fundasi: Burcă, Boli, Cestor, Paşcanu, Horj, Susic, Butean, Peteleu, Camora, Ispas*

Mijlocasi: Aurelio, Djokovic, Culio, Hoban, Bordeianu, Deac, Păun, Golofca, Petrila*

Atacanti: Omrani, Rondon, Traoré

    * Player list B

Cerinţe UEFA pentru listele A şi B:

List A:

Maximum of 25 players, 2 of whom must be goalkeepers, in which

Maximum of 21 non-club-trained players, in which

Maximum of 17 non-association-trained players, and

List B:

Unlimited U21 club players.

Mai ţărăneşte, lotul A trebuie să conţină maximum 25 de jucători din care musai doi portari, minim 4 jucători formaţi la CFR, plus minim 4 la alte cluburi din ţară, maxim 17 jucători după cum vrea muşchiu’ clubului.

A "club-trained player" is a player who, between the age of 15 (or the start of the season during which he turns 15) and 21 (or the end of the season during which he turns 21), and irrespective of his nationality and age, has been registered with his current club for a period, continuous or not, of three entire seasons (i.e. a period starting with the first official match of the relevant national championship and ending with the last official match of that relevant national championship) or of 36 months.

CFR Cluj a fost sancţionată de UEFA pentru încălcarea Fair-Play-ului Financiar, deoarece a cheltuit mai mult decât a produs. Campioana României a semnat un acord pentru sezonul care urmează, dar va trebui să achite o penalizare de 200.000 de euro. În plus, clujenii vor putea înscrie doar 23 de jucători, faţă de 25 – lista normală, în cupele europene.

Asta era ştirea momentului în mass-media românească acum vreo două luni.

În fapt, pentru cele patru duble din preliminariile Champions League, n-am înscris decât câte 22 de jucători pe listele trimise. Păi de ce pana mea doar 22 când aveam dreptul la 23? Am stat şi-am cugetat, m-am mai scărpinat pe chelie până ce am crezut că am eliberat fisa: aveam dreptul la 23 din 25, dar noi, din lipsă de jucători formaţi la nivel de club, nu am avut cum face o listă de 25, ci doar una de 24. Dar cum am reuşit lista de 24, dacă nu-i aveam eligibili decât pe Păun şi Horj ca formaţi de club?

Acum, după ce l-am inclus în lot pe Lacina, sosit la CFR în ianuarie 2008 şi plecat la Krasnodar în februarie 2011, care a împlinit 21 de ani în mai 2011, eligibil în mod normal ca jucător format la nivel de club, am înscris pe lista A tot 22 de jucători.

Ştiu, mă pierd în fleacuri, totuşi, de ce pana mea fix 22? Nu mi-e limpede de nicio culoare. Ceea ce în schimb pare foarte clar, aşa cum doctorii nu te pun la dietă cu friptură din ceafă de porc  cu cartofi pai, ci cu spinare de pui cu legume înăbuşite, nici UEFA nu te lasă în cazul penalizării cu numărul de locuri în lot să ţii regimul cu Vinicius, ci-i musai cu Horj.

Lista este bătută în cuie până la iarnă, doar la portari, în caz de boală ori o accidentare cu recuperare de peste 30 de zile, se pot face înlocuiri.

Absenţa lui Vinicius doare rău, e şi ciudată în acelaşi timp şi nici cum fericită. Ar însemna că ori refacerea după accidentarea de dinaintea meciului cu Slavia este una de foarte lungă durată, doar jumătate din meciuri se vor disputa în noiembrie şi decembrie, sau a luat un cartonaş roşu de la DP pentru accidentarea gravă a unui bec. Ori, cazul fericit, obiectivul principal al clubului a redevenit obţinerea unui nou titlu şi s-a decis ca Vini să fie menajat pentru jocurile din campionat. Dacă mai adăugăm şi tragerea pe dreapta a lui Muri, soliditatea la nivel de fundaşi centrali nu pare una foarte mulţumitoare, în ciuda a cinci nume cuprinse în lot. Ne pare rău pentru Vâtcă, Vinicius, Muri, Sylla, Costache şi Pereira, e normal să nu le pice bine că au rămas pe dinafară, să avem însă încredere în judecata lui DP, nu-i omul care să ia decizii pe bază de pile, relaţii şi sentimente.

Per total, sunt mulţumit de lotul avut şi optimist privind parcursul european din această toamnă. Toate adversarele din grupă ne văd drept ciuca bătăilor, până şi Callum McGregor a declarat azi pentru Celtic Read  că echipa va fi pe deplin concentrată pe două victorii împotriva CFR-ului. Sper să se găsească vreun suporter scoţian prost ca mine care să citească următoarele pe Tribună: CFR va obţine două victorii împotriva lui Celtic, na! Pe lângă alte patru împotriva lui Rennes şi Lazio.

HAI CFR!!!

55 de comentarii

  1. „Per total, sunt mulţumit de lotul avut „.

    Estinmultumit ca singurele rezerve ofensive de pe banca sunt Golofca si Traore?

    Daca se mai si acidenteaza sau sunt suspendati in cele 6 meciuri unul dintre Deac, Omrani si Rondon, ramanem cu un singur jucator ofensiv care poate intra de pe banca.

    Am mai vazut asa ceva parca atunci cand am jucat cu Inter, iar efectul psihologic de a nu avea cu cine sa schimbi ritmul in repriza a 2-a afecteaza jucatorii.

    Apreciază

    • Eu am fost extrem de plăcut surprins de cum s-a prezentat Traore la Giurgiu. Mă aşteptam la mai rău. Poate creşte mult în următoarele săptămâni. Dar da, dacă era după mine, îl băgam pe Pereira în locul unuia dintre Paşcanu, Butean sau Cestor. Că Horj are pile la Uefa, este intangibil. 🙂

      Apreciază

      • Sa speram ca Traore va recapata forma din tinerete. Desi, la gabaritul lui, e un atacant doar de Liga 1, nu poti sa iesi cu el in Europa, unde echipa va fi dominata si trebuie sa faca faza defensiva.

        Uite si meciul Romaniei cu Spaniei, cat au trebuit sa alerge si sa tina pasul. Un Traore acolo era degeaba pe teren, cum a fost si Keseru, care e chiar mai rapid decat el. La fel si un Budescu sau Alibec, ei au dat goluri la ritmul de joc din Romania.

        Hirj cred ca a intrat la cei crescuti de club. Dar da, Peteleu si chiar Hoban sunt inclusi pe lista in dauna unor jucatori ofensivi de care poate vom avea nevoie. De asta am intrebat daca esti multumit de alegerea de lot, cum ai zis mai sus, ca nu prea pare ca cei care au facut lotul au decis foarte inteligent (cred ca in primul rand DP, poate si sfatuit de Minteuan, Mara, Bilasco, Copilu)

        Apreciază

        • Timp de 56 de zile, am trăit momente istorice. 🙂 Rar ai ocazia să vezi la lucru toţi componenţii unui lot întro perioadă atât de scurtă. Până şi pe portarul Adi Rus, mai puţin Fernandez şi Horj. Aşa că ne-am putut forma păreri despre toţi. Noi suntem subiectivi, avem fiecare fixurile noastre. Al meu este că Hoban este întro formă de joc apropiată celei din primul sezon. Ştie jocul, ştie ce vrea DP de la un jucător, dacă o va ţine tot aşa, va promova sigur din titular al „rezervelor” în titular al „titularilor”. 🙂 Alt fix proprietate personală, Peteleu este singura rezervă decentă pentru Camora. Ar mai fi Boli, dar în absenţa lui Vinicius, nu cred că mai poate intra în discuţie scoaterea lui în bandă, la nevoie. Cestor e o glumă proastă pe acel post, chiar dacă eu am susţinut varianta înainte de meciul cu Clinceniul. M-am convins, n-are treabă acolo, chit că a dat şi gol.
          Nu văd nici un dezechilibru în structura lotului. Am avut dreptul la 22 de locuri inclusiv Horj, care pare că nu intră în vederile lui DP. Am compensat cu Petrila şi aşa a ieşit normalul doi pe un loc. Arla- Jesus, Susis-Butean, Burcă-Paşcanu, Boli-Cestor, Camora-Peteleu, Culio-Luis Aurelio, Bordeianu-Hoban, Djokovic-Păun, Deac-Golofca, Rondon-Traoré, Omrani-Petrila.

          Apreciază

          • Peteleu e totusi un jucator de picior drept. Nu inteleg cum de o echipa campioana nu a adus in intervalul de transferuri o rezerva de picior stang care sa-i faca concurenta adevara lui Camora.

            Apreciază

          • Mie imi place si echipa Vatca- Vinicius, Muresan, Horj- Costache, Itu, Sylla, Ispas-Pereira, Tucudean, Mailat, adica cei care nu au prins lista de Europa (bine, Horj e, dar cum ai zis, nu intra in vederile lui Petrescu). Imi place chiar mai mult decat echipe de rezerve pe care ai dat-o mai sus cu Jesus- Butean, Pascanu, Cestor, Peteleu- Luis Aurelio, Hoban, Paun- Golofca, Traore, Petrila (cu exceptia lui Paun, bineinteles).

            As fi rupt cu echipa asta in campionat, cu Costache pe toata banda dreapta (right wing), e un post care i-ar pune in valoare calitatile mai mult decat mijlocas stanga, de unde trebuie sa driblezi, cu fantezia lui Pereira si Mailat in atac, cu Sylla puternic la mijloc, cu Horj care a jucat un sezon titular foarte bine (un sezon, nu 2-3 meciuri!) de era dorit de toata lumea, de la Becali la Hagi.

            Apreciază

  2. E un lot bun pentru L1, dar slab pentru grupele EL. Contrar celor declarate, nu cred că ne propunem calificarea din grupe.
    Dar na, speranţa moare ultima.
    Iar Sylla şi Pereira înseamnă că au fost transferaţi degeaba.

    Apreciază

    • Problema cu Sylla si Pereira este ca au venit dupa ce s-a terminat perioada de pregatire sau spre sfarsitul ei. Prin comparatie cu Butean si Cestor, care intrau pentru ca trebuiau odihniti titularii, ei n-au avut aceasta ocazie asa ca sunt „pierduti” (cel putin pe moment).

      Asta o sa fie o problema vesnica pentru noi datorita faptului ca avem meciuri din 9 iulie, la 10 zile dupa ce raman fotbalistii din Vest liberi de contract. E o consecinta directa a coeficientului nostru de tara, care s-a dus in cap dupa „marile performante” din ultimii ani.

      Apreciază

    • Bine, Mailat joaca acolo ca sa aibe meciuri in picioare, el e fotbalist de Liga 1. Unul dintre cei mai buni la varsta lui. Ghinionul lui e c-a nascut cu cateva zile mai tarziu ca sa fie incadrat la regula U21.

      Din ce a scris presa, Teja (care l-a cerut si anul trecut la Gaz Metan), l-a vrut foarte mult la Iasi. Nu stiu de ce nu s-a dus. Poate a sperat ca va prinde la CFR.

      Apreciază

  3. Gluma se-ngroașă. Să-și fi atins miticii scopul cu episodul Colțescu? Sper ca Dan Petrescu să nu pice în plasa lor și să-și caute iar echipă prin alte zări, ar fi o pată pe care greu și-ar mai putea-o spăla din CV.

    Apreciază

  4. Sincer, cine ar fi uimit daca DP ar pleca de la echipa? Nu e ca si cand nu ar mai fi facut-o odata!
    Normal ca scopul miticilor e destabilizarea echipei. Prea ne distantasem de fcsb.
    Sper ca jucatorii macar sa nu pice in aceasta plasa. Au tras prea mult de ei sa ajunga in grupele EL si in fruntea clasamentului si ar fi pacat sa nu profite de aceste lucruri.
    Speram la 6 puncte in urmatoarele 2 meciuri si apoi mai vedem.

    Apreciat de 3 persoane

  5. Scria ,,attila” că episodul Giurgiu va avea costuri și jocul echipei ar putea să scadă.
    M.Lucescu antrena o echipă din Istambul (alții ar fi mai exacți) care era pe 1 cu un avans de vreo 8 puncte. Întâmplarea a făcut să vizionez meciul pierdut în care această echipă a terminat în 7 ori 6 jucători, meci după care și-a irosit și avansul de puncte.
    Deosebirea ar fi că după Giurgiu a urmat un binemeritat și necesar concediu și că stă să înceapă mult dorita participare în grupa italo-franco-britanică. Oricum ar fi, e important ca următorul meci să nu fie considerat o formalitate și…..să fie câștigat

    Apreciază

    • In prima repriza am dominat, dar fără mai nicio realizare. Am remarcat jocul de pivot al lui traore, din care s-au născut 2 ocazii destul de bune ratate de costache și hoban din câte îmi amintesc. Am luat golul pe un contraatac tăios, Fernández mi se parea ca putea face mai mult la faza respectiva. In repriza a doua jocul a fost foarte încâlcit, spre final s-au născut totusi doua ocazii bune de tot ratate de camora și luis Aurelio. Per total, joc slab, dar impresia a fost ca baietii nu au luat jocul prea in serios, prea multe concluzii nu ar trebui trase.

      Apreciază

      • As mai adaugă că Mureșan a fost foarte slab, Cestor nesigur, Buteanu cam slab (deși îl vedeam titular la cfr), Itu slab, Pop pare bunicel, Petrus slab, Sylla joc de rezerva, Boli destul de sigur, Burcă f bun,… Costache.. Același aiurit… Petrila în tribuna, Vâtcă s-a antrenat dar nu a jucat…

        Apreciază

  6. Echipa de start ➡️ Jesus – Susic, Cestor, Burcă, Peteleu (c) – Hoban, Itu, Djokovic – Pereira, Traore, Costache ⁣

    Echipa din repriza secundă ➡️ Rus – Butean, Boli, Mureșan, Camora – Golofca, Aurelio, Sylla – Pop, Omrani, Rondon⁣

    Apreciază

  7. Jesus a aratat bine cand a venit la noi, dar dupa un timp n-a mai jucat, ba de cand a venit DP n-a mai prins nici lotul ( o fi fost si accidentat, dar tot era vazut de DP sub Vatca ! ), asa ca nu ne putem astepta la mare lucru de la el, asa ca practic n-avem de loc inlocuitor pt Arla, care si el are destule momente de nesiguranta, mai ales cand iese la centrari . O astfel de situatie a mai fost in urma cu cativa ani, in era Paszkanyi, cand umpleam Tribuna de mesaje de disperare privind situatia portarilor .

    Apreciază

    • Bela , Jesus a aparat in mai multe meciuri in era DP, citeodata chiar exceptional citeodata bine dar a venit meciul acela fatidic acasa cu Viitorul cind a luat doua goluri aiurea in ultimele cinci minute si la 1-0 , mai ales ultimul a fost un sut aproape de la mijlocul terenului iar el era la plimbare undeva in careu, se stiie ca DP nu prea iarta ceea ce cred ca este o greseala si deatunci a cazut in dizgratie, pacat, dar sa speram ca o sa apere in cupa ,apoi si in campionat si poate se reabiliteaza

      Apreciază

      • Un portar are nevoie de continuitate pentru a capata incredere. Jesus are calitati; ii lipseste nebunia lui Arla. Cu ambitia lui Arla, Jesus ar fi fost un portar atat de bun incat n-ar fi plecat din La Liga.

        Apreciază

        • eu il vad pe Jesus un portar foarte bun de linie dar mai slabuti la iesiri din poarta , dar asta poate fii o parere subiectiva fiindca l-am vazut rar ,

          Apreciază

      • La meciul acela cu Viitorul DP era de mult în China. 🙂 Jesus e în dizgrație pentru că a fost adus în perioada când Mara & Copilu au fost trimiși la plimbare, iar de adus și semnat s-a ocupat Iuliu Mureșan, cred că a fost ultima achiziție a doctorului. DP e suficient de limitat și încăpățânat să nu folosească un jucător din cauză că nu l-a adus cineva agreat de el. De asta nu a ajuns mai sus în carieră, antrenor este, ne-a demonstrat, dar se înconjoară de un anturaj dubios care-l trage înapoi.

        Apreciază

  8. Naţionala de tenis de masă a României a cucerit un nou titlu european pe echipe. „Tricolorele” nu i-au dat nicio şansă Portugaliei în finala de la Nantes, pe care au câştigat-o cu 3-0.
    Partea simpatica e ca in primele 2 meciuri romancele le-au invins pe portughezele Jieni Shao si Yu Fu.

    Apreciat de 2 persoane

    • Bravo lor. E destul de banal în Europa să fie natrualizați jucători și jucătoare asiatice. Și nu numai la tenis de masă: Ungaria, de exemplu, are doi frați patinatori viteză chinezi cu rezultate semnificative pe plan internațional. Pe de altă parte, Bernadette Szőcs, din echipa noastră, nu e nici ea descendentă al lui Traian și Decebal : ) Și ce să mai zic de Bianca Andreescu. Avem două campioane GS, dintre care una e machidonă, iar cealaltă, deși are prenumele cu sufix de ”escu”, e canadiancă. Și dacă mă gândesc bine, cred că și Ruzici e minoritară. Rămâne Nasty, get-beget : )
      Dar nu asta contează. Păi la CFR câți străini joacă de la revenirea în L1, și nu cred că din această cauză ne sunt mai puțin simpatici (mă rog, a fost o vreme, la început, când n-i se reproșa nr. mare de străini, asta din ciclul joc inestetic și antrenor care înjură)

      Apreciază

        • Bianca Andreescu chiar e urmasa lui Traian si Decebal , dupa cum zici. Daca ambii parinti sunt romani 100% deaia cu escu la sfarsit din Tara Romaneasca, cum sa zici ca Andreescu nu e romanca. E ca zi cum ai zice ca chinezoaicele din echipa de tenis de masa a germaniei xi wi si yo yang sunt nemtoaice :))) suna comic rau de tot. in acte da…dar in ADN au „apucaturi” de chinezoaice. Asa si cu Andreescu

          Apreciază

  9. Noi, ceferiștii frânari, bătuți de dudeluxemburgheji, trebuie să facem gurița mică. Naționala măiestrită de CC ne-a dat o curată lecție de viață și fotbal despre cum se câștigă în fața echipelor mici și foarte mici, gen Malta.

    Apreciază

    • 3 puncte sunt 3 puncte. si la 6-0 tot 3 puncte erau. 1-2 cu spania, 1-0 cu malta. nici un meci nu seamana cu altul. programul e bun , suedia si norvegia acasa. daca nu ne calificam inseamna ca nu avem valoare de turneu final. suntem la mana noastra.

      Apreciază

  10. Rezulta bun …Honorabil !” Folbalishti” da marca …pisholka …mucushor ..kecikesh ..delfinu’…ce mai ? Ce sa mai zic de „delfinu Rumaniei” (sau „deofen”-cum zac frantzujii la fiu regal ). Sa ma ierti suporterii rejelui cu nasu’ ca cartofu’, da’ tot ashe juca si tata-so prin anii ’80 . Mie mi-o scos peri albi atunci. Bine ca n-o fost iel vedeta in ’89 ca, nu ne calificam nici in Italia. Dupa aia o pus iel mana pe fotbalul rumanesc, iel cu tribu’ lui de urangutani si amu’ sa cred geniul regenerator al „folbalului rumanesc”. Se vede in Europa ce regenerare face . Bietu’ Keseru o ramas si fara izmene , ca i le-o rupt un bagabont…. Pacat ca n-am scos un egal..! Iar „superbul si civilizatul public rumanesc ” ..ma incanta ! Of, of !

    Apreciază

  11. Attila, andor a raspuns in locul meu . Unii ( sau unul ? ) fac totul sa ne convinga, ca DP a contribuit la ridicarea cotelor fotbalistilor de la noi, aspect valabil la unii, cum valabil este si distrugerea altora, printre care Fernandez . Spaniolul a stat pe tusa asa mult timp, incat in sezonul asta in mod cert n-o sa ne fie de mare ajutor, iar in ce priveste problemele la iesiri, din pacate si Arla are acest defect, asa ca per total resubliniez, chiar avem o problema mare cu postul de portar !

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.