A fost bine, va fi foarte bine! [CFR Cluj – Celtic Glasgow 1-1]


„Felicitări echipei şi antrenorului pentru jocul organizat, pentru dorinţa de victorie, cu ceva şansă puteam câştiga. … Bravo! Bravo Dan Petrescu, bravo întregii echipe!” – voci ale Tribunei CFR

Felicitări băieţilor pentru dăruirea de aseară! Felicitări şi lui Dan Petrescu pentru modul în care a reuşit să aducă întreaga echipă la un tonus de joc foarte bun. Echipa a arătat prospeţime, a fost cât se poate de evident că trupa ştia pe de rost lecţia, a funcţionat bine aproape totul, mai puţin partea „să avem şi puţin noroc, poate chiar mai mult”. Puţin noroc ar fi însemnat ca mingea şutată de Forrest să n-o ia spre plasă din bară, ci în aut de poartă. Poate chiar mai mult ar fi fost dacă mingea ricoşa din bară la Arla, degajare rapidă la Rondon, 2-0, pac-pac. Asta e, s-a terminat 1-1, nu 4-0 cât am visat să fie, sau 6-0 cât mi-am dorit să fie, dar la cât de montaţi arată băieţii în această campanie europeană, le recomand scoţienilor să fie extrem de zgârciţi – aşa cum le stă bine – în a-şi face mari iluzii de calificare.

„Dar în ochii unora dintre noi, CFR a obținut deja o mare victorie.” – Geambaşu

Constatarea e că majoritatea suporterilor, spectatorilor, privitorilor şi a „specialiştilor” din mass-media sunt mulţumiţi de ce au văzut aseară. Abordarea jocului impusă de DP a cerut o mare risipă de efort din partea jucătorilor noştri. Am văzut în timpul celor 90+4 minute o încercare permanentă de blocare în doi a oricărui adversar aflat la minge. S-au şi reuşit extrem de multe deposedări, mai ales prin Cipri şi Luis Aurelio. Apoi, în momentele de intrare în posesia mingii, risipa de energie a continuat prin insistenţa alor noştri pentru demarcări imediate şi  un joc axat spre poarta scoţienilor. În urma efortului continuu, cu foarte puţine clipe de respiro, a rezultat un joc spectaculos şi cu ritm, dar, oarecum firesc,  au apărut şi momente de confuzie în joc şi de lipsă de luciditate, cum a fost la golul primit.

„Ciprian Deac, Bordeianu și Djokovic au avut evoluții impresionante la jumătatea terenului, câștigând majoritatea duelurilor cu scoțienii. Cea mai mică notă din tabăra CFR-ului a fost primită de Luis Aurelio, cel care a greșit poziționarea la golul egalizator al lui Forrest din minutul 37.” – note gsp

Nici nu ştii pe cine să dai vina, pe arbitru că n-a fluierat fault la Rondon în secundele premergătoare atacului scoţian? Pe Bordeianu că s-a oprit în cel mai prost moment din urmărirea lui Forrest, o nesincronizare fatală în predarea scoţianului lui Luis Aurelio, Forrest putând astfel prelua în careu nemarcat? Pe Luis Aurelio că a întârziat în poziţionare ori pe Burcă că n-a reuşit să blocheze şutul? Pe Arla că nu a făcut imposibilul? Habar nu am, aş pune eroarea în cârca lui Muri, că el le duce pe toate.

„CFR a jucat fotbal, a jucat de la egal la Celtic. Ar fi bine pentru fotbalul românesc să se califice mai departe. Totuși, din cauza invidiei, nu vreau să se califice!” – Gigi

Nu-i după cum vrei matale, dom’ Gigi. Să ştii că te va roade în continuare. Invidia. Nu-s ai noştri din cei care pot fi intimidaţi de un public orişicât de numeros şi vocal. Dimpotrivă, mereu am făcut jocuri excelente în deplasare în condiţii de presiune ale tribunelor. Nici miercuri nu va fi altfel! Sunt convins că ai noştri au simţit de-acum adversarul, şi-au dat seama că Celtic nu-i o echipă de netrecut şi vor proceda în consecinţă: îi vor elimina!

HAI CFR!!!

72 de comentarii

  1. Excelent scris, cu exceptia finalului. Puteai incheia fara sa ne dai un citat din putul gandirii idiotului national. Pacat ca Invidia nu da cu parul in aia care o iubesc!!

    Apreciază

  2. Un meci frumos, o atmosferă superbă, o echipă consistentă. Asta ar trebui să fie normalitatea pentru anii ce vin. An de an în cupele europene, an de an spectacol și sărbătoare în Gruia. Și bere bună pentru oaspeții din toată Europa. Antonio Conceição sau Jeremy -„Onoare labourului greu”- Corbyn au venit ieri în vizită, acesta trebuie să fie Clujul, așa trebuie să arate un stadion. Felicitări! Drumul continuă!

    Apreciat de 2 persoane

    • Esti neinformat fratele meu.Nu ai auzit tu de sarmanu jurnalist agresat de ai nostrii???
      Si mai spui ca asa ar trebui sa fie intodeauna?Rusinica fratele meu. 🙂 🙂 🙂 🙂

      Apreciază

  3. Maccabi a pierdut acasa cu 1-2 in fata celor de la Suduva, dupa ce au fost condusi chiar si la 2 goluri diferenta! Oare chiar atat de tare i-am debusolat pe israelieni dupa eliminarea din CL sau chiar sunt buni lituanienii?
    Acelasi scor s-a inregistrat si intre Sheriff si AIK, deci suedezii sunt favoriti la calificarea in play-off EL.

    Apreciază

    • Nu prea sunt buni lituaninii si eu cred ca vor intoarce la retur. A foat o intamplare pt ca Maccabi chiar e echipa buna.

      Si Sheriff chiar a jucat bine cu AIK, a fost nedrept

      Apreciază

  4. Am sistat acordarea notelor, am prelucrat 15 seturi de note. DP are 7.6, echipa doar 7.0. Cea mai mare notă o are Rondon (8.2), urmează Bordeianu şi Deac cu 7.5 ambii. În partea de jos Billel a primit doar 6.1, Susici are 6.3 şi Djoko 6.4. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Billel iar a jucat la mișto, și asta a sărit în ochi cu atât mai mult în contrast cu implicarea celorlalți. Oare când își bagă și magrebianul mințile în cap, și când va pricepe că atitudinea de zeflemea afișată îl împiedică să facă pasul următor și să plece de la noi la mai bine?

      Apreciază

      • Eu nu pricep, chiar crede cineva că DP n-ar observa în secunda doi că un jucător al său joacă la mişto? Şi că nu l-ar schimba în secunda trei? Omrani s-a comportat în teren exact la fel ca în meciul cu Astana sau Maccabi. Doar că atunci i-au ieşit meciurile, miercuri, nu. Aşa-i felul lui de-a fi, mai flegmatic, dar asta nu înseamnă că nu vrea. Nu cred că are cum să se schimbe. Mie-mi place de el aşa cum e, nu vreau să-şi bage minţile în cap, aşa că nota primită de el de la mine nu a fost cea mai mică din echipă. 🙂

        Apreciat de 3 persoane

        • De acord, însă el trebuia să fie jucătorul nostru de dezechilibru, Forrest în tricou vișiniu. Iar când nu-i ies fazele îi piere cheful de joacă instant, și mai mult strică decât ajută. L-au învățat adversarii, și poate nota mică reflectă incapacitatea lui de a-și varia jocul.

          Apreciază

      • „Tigan de Billel” dupa cum il alinta Culio e genul asta de jcuator. Nu se poate schimba, nu se va responsabiliza niciodata si tocmai datorita caracterului si a nebuniei de moment are meciuri absolut geniale.Constanta nu il va caracteriza niciodata pentru ca pt asta iti trebuie disciplina mentala…pe care el nu o are si e cam prea tarziu sa o dobandeasca. Billel si Denis sunt gemeni efectiv. 🙂 La nivel European sunt destule exemple de genul…e o tipologie de jucator si de om…nu ai ce face. 🙂

        Apreciază

  5. Avem meci extrem de greu astazi. Cum spune spune si A1, vom intalni cea mai periculoasa si cea mai cea echipa din acest sezon. Trebuie sa castiggam neaparat. Nu conteaza jocul, doar cele trei puncte. Un 4-1 este suficient😃😃😃😃😃
    Sper ca Iuliu Muresan,sa fie aplaudat so ovationat de tot stadionul. Trebuie sa merg la o nunta,si nu voi fi la meci,imi pare rau, pentru ca am vrut neaparat sa-l salut pe „felcerul” nostru. Merita din plin. Hai CFR!!!!!! Victorie!!!!!!

    Apreciat de 2 persoane

  6. PRO TV spune ca ne-am interesat oficial de situatia lui Budescu si asteptam sa ramana liber pt a-l aduce. Dar exista interes si din Turcia…stiu ca mai nimeni dintre suporteri nu il vrea dar totusi ar fi un plus imens prin prisma fazelor fixe executate perfect si a paselor de gol. Si mai da cate un gol asa din nimic… 🙂

    Apreciază

  7. Sa îmi fie cu iertare, dar tucudean a părut vedeta retrasa, care a venit sa joace un meci caritabil in seara asta. Felicitari băieților pentru victorie, 3 puncte binevenite in fata unui adversar mai mult decât decent după parerea mea.

    Apreciat de 1 persoană

  8. Asa gol(cu calcaiul inca) asemeni celui dat de Costache eu personal nu am mai vazut in viata mea :)))))))) e meritul lui ca a urmarit doar mingea si nu a considerat faza ca fiind jucata DAR TOTUSI :)))))

    Apreciază

  9. Asta inseamna sa ai valoare, se tem adversarii de tine si gresesc mult mai usor, la orice faza. Astazi cel putin 2 din 3 goluti au venit in urma greselilor fundasilor de teama.
    Sa recunoastem ca nu am jucat mai nimic, am dat un gol repede si dupa aceea ne-am multumit sa asteptam….de data asta ne-a iesit, cu Iasi-ul nu…
    Conteaza ca mai punem 3 pct in clasament, mai castigam 2 jucatori pentru prima echipa: Paun si Cestor.
    Si cam atat.
    Sa ne bucuram de victorie si sa asteptam ziua de marti. Asta conteaza cu adevarat.
    Hai CFR!

    Apreciază

    • Asa e. Conteaza mult de tot valoarea lotului dar mai ales faptul ca suntem neinvinsi in campuionat jucand cu rezervele si parocursul de pana acum in CL. Se simte frica in jocul adversarilor. Dar avem si noroc cu carul in unele momente.

      Apreciază

    • Daca e penalty, trebuie sa dai penalty. Nu trebuie arbitrul sa echilibreze dezechibrul din joc. Nu are aceasta sarcina. Nu apare asa ceva in regulament. Dimpotriva, daca e fault in careu, in regulament scrie ca e penalty!

      Apreciat de 1 persoană

  10. A fost un meci haios. Io cel putin m-am distrat cu baietii din jur. N-a fost nu stiu ce dar sunt 3 puncte meritate.
    Astept cu nerabdare egalul regelui, bataia oilor si sa mi se raceasca sticla de vin. Apoi pot sa zic ca a fost un weekend minunat.

    Apreciat de 2 persoane

  11. Sa încep cu cele pozitive: Paun merita sa joace cat mai mult și in Europa(oricare ar fi ea), Hoban a jucat bine, Cestor este rezerva de care ai nevoie, Mureșan mai poate și anul asta, Peteleu a avut un meci mare, eu zic sa-l dam împrumut ca anul asta și-a făcut numărul.
    Negative: Perreira ce joaca?! Tucudean cu atitudinea din meciul asta nu prinde echipa nici la UTA, acum in liga a doua.

    No hai băieți cu o calificare de la Glasgow!

    Apreciat de 1 persoană

  12. Sper ca știrea cu Traore să fie falsă. Dacă nu e falsă, din moment ce D. Petrescu spune despre el că-i doar un ex fotbalist pe care nu și-l dorește, înseamnă că-i încă un tort făcut din comisioane, pe care și l-a făcut cadou „gașca”. Ar fi păcat.
    Hai CFR Cluj, 2 – 2 e egalul cât o victorie pe care-l așteptăm de la voi în următorul meci, aveți valoarea necesară ca să-l obțineți!

    Apreciază

    • Și dacă chiar nu puteți să-l obțineți… se mai întâmplă și la echipe mai mari, asta e, noi ne mulțumim și cu un 1 – 2. 🙂

      Apreciază

  13. Un meci bun, mai ales ca baietii nici n-au fortat sa castige. Cel mai bun lucru este ca mergem bine pe ambele fronturi, cu ambele echipe. Iar cand esti lider in tara cu echipa a doua, bucuria este si mai mare!!
    O propunere pt. idiotul national: alege tu cu ce echipa sa te zdrobim, ca sa nu zici ca nu te bagam in seama si sa nu ti se termine Invidia!!

    Apreciat de 2 persoane

  14. Un meci bun, pe care baietii l-au castigat fara probleme. Cel mai bun lucru este ca ambele echipe merg bine si ca sintem lideri in campionat cu echipa a doua.
    O propunere pt. idiotul national din Pipera: alege tu echipa cu care sa te zdrobim, asta ca sa nu zici ca nu te bagam in seama si sa nu ti se termine Invidia!!

    Apreciază

  15. M-am uitat mai atent la ce a declarat D.Petrescu. E, totuși, posibil ca știrea cu semnarea lui Traore să fie adevărată, iar Petrescu să nu fie străin de ce s-a întâmplat. E ca și cum i-ar fi transmis cumva, în stilul care-l caracterizează pe Dan, că nu contează că a semnat și că pentru a rămâne și a și juca, trebuie să muncească pentru a redeveni ce-a fost. Cam greu, zic eu. Vom vedea.

    Apreciat de 1 persoană

    • Pai Mara spusese clar ca spera ca in aceasta saptamana sa se rezolve mutarea deci sigur si DP stia. Sunt 100% de acord cu tine…DP a dat o declaratie cu dedicatie pt Traore : Nu joci doar pt nume, lupti ca toti ceilalti altfel zbori. 🙂

      Apreciază

    • nu nu…nu e discreditarre 🙂 nu are nimeni de la clubnici o vina in mod direct in cazul acesta si se specifica destul de clar ca e un conflict intre unul dintre sponsori si firma care detine drepturile tv

      Apreciază

  16. Vlad – Belu, Marc, Botezatu, Panțîru – Popescu, Perianu – Moutinho, Ardelean, Șerban – Gikiewicz.
    Asta este echipa B a fcsb; se compara cu a noastra?
    Bine, fac abstractie de cei 9 jucatori accidentati.

    Apreciază

    • Vb lui DP…. ne așteaptă un meci greu cu Sepsi. Despre titularii de la cfr, ce evoluează în liga 1 cred ca Pereira și Sylla deocamdată nu rup gura târgului.

      Apreciază

      • De acord.Dar ei 2 sunt veniti cel mai tarziu asa ca le va mai trebui ceva timp pana sa arate ce pot si pana vor lega ceva relatii de joc. Cestor si Butean nu se pun deoarece ei cunosc si campionatul dar si pe CFR in detaliu.

        Apreciază

      • De meciul cu Sepsi nu ma tem dar de cele cu Botosani si Gaz Metan da….daca reusim sa castigam astea 3 meciuri nu mai picam de pe primul loc pana in play-off. Pentru prima data avem un lot si valoros si rulat destul de mult incat jucatorii sa fie in mare parte interschimbabili pe toata durata sezonului.

        Apreciază

    • Cand gura bate fundul:

      15 iulie, Moutinho: „Sunt foarte fericit că am semnat cu cel mai mare club din România”

      16 iulie, Becali: „Cred ca anul asta ceilalti o sa se bata toti la locul 2. Noi cred ca vom lua campionatul la pas. Cum se contureaza echipa… va fi o echipa mare”

      Apreciază

  17. Speram ulise! 🙂 Si EL ar fi buna pentru primul an in care cu adevarat ne propunem ceva pe plan european nu doar la nivel declarativ. 🙂

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.