CL – Liga 1 – CL – Liga 1 …


Teoretic, Astana este peste Maccabi Tel Aviv (practic, acum doi ani, 4-0 şi 1-0), iar Maccabi este cotată peste noi. Practic, Astana este deja amintire pentru noi, iar în perspectiva meciului următor, noi suntem cei care figurează cap de serie pentru dubla din trurul 2 preliminar CL, nu echipa israeliană. Nu în baza punctajului UEFA, ci am moştenit meritat postura de la kazahi. Degeaba sar de cur în sus unii editorialişti că am eliminat un adversar de o valoare îndoielnică, calificarea a necesitat multă muncă şi un mare consum fizic şi nervos din partea băieţilor. Problema e că nu ne putem bucura prea mult timp de excelenta evoluţie de miercuri a jucătorilor noştri, meciurile se succed pe bandă rulantă, întrun ritm ca în Modern Times-ul lui Chaplin. La o săptămână distanţă, tot în Gruia, vom fi obligaţi să repetăm isprava, fără faza din minutul 4, dacă se poate. Ca să putem bifa o nouă seară magică, refacerea jucătorilor, mai ales cea mentală, este un aspect esenţial.

Bineînţeles, în astfel de perioade hot, cu obiective extrem de importante pentru club , este de neconceput să nu apară pe interval şi celebra muscă, aia de nu are altă treabă decât să cadă în lapte. Tre’ să dăm o scurtă fugă pân’ la Voluntari ca să batem Clinceniul.

Sâmbătă, 20 iulie 2019, ora 21.00, în cadrul etapei a 2-a din Liga 1 Casa Pariurilor, Stadionul „Anghel Iordănescu” din Voluntari: Academica Clinceni – CFR Cluj.

Problema e că nu ne permitem să ne-o băgăm în el de meci. Campionatul este la fel de important, programul va fi la fel de încărcat, cel puţin pentru următoarea lună, iar jucătorii trebuie să fie mereu fresh şi concentraţi pentru fiecare partidă în parte. Chiar şi împotriva Clinceniului. Pare logic ca mâine să fie utilizaţi din nou, la fel ca sâmbăta trecută, fotbaliştii din lot care n-au dus greul împotriva lui Astana şi nu sunt în schema lui DP pentru unşpele de start contra lui Maccabi. Să însemne această partidă debutul lui Cestor în tricoul CFR-ului? Mi-ar plăcea să fie aşa, ar însemna că nu-i sau nu-i cu mult în urmă cu pregătirea faţă de restul lotului. Mi-ar mai plăcea să-l văd în echipă pe locul lui Camora, dacă DP consideră că şi căpitanul nost’ are nevoie să sară peste acest meci ca să fie în plenitudinea forţelor pentru partida de miercuri. Ştim însă că lui Mario nu-i prea place să stea în şomaj tehnic, îl va convinge cumva pe DP să-l bage, că oricum unul dintre fundaşii de miercuri va trebui să joace şi mâine, că nu avem patru dubluri viabile în lot. Îl exclud de la socoteală pe Horj. Chiar sunt curios cum va gândi DP alcătuirea unşpelui de start şi lista rezervelor. Nu are cum menaja toţi „senatorii de drept”, fără a risca să ne prezentăm cu o echipă eterogenă, lipsită de un şef adevărat din teren.

Meciul trebuie luat foarte în serios, vom întâlni o grupare tânără, plină de ambiţie şi de entuziasmul debutului în prima ligă. Pe de altă parte, este posibil ca pe şestache, echipa lui Poenaru să fie mobilizată până la înhibare totală de către un patron pasionat de zootehnie, sectorul ovine, unul care n-are nicio legătură cu gazdele noastre.

Academica Clinceni: Calancea - Achim, Răuță, Patriche Nichita - Fl. Barbu, Șut - Nsiah, V. Olariu, B. Ilie - Al. Buziuc

Rezerve: Vâlceanu - Chatziterzoglou, Cebotaru, Vojtus, C. Găinî, P. Pîrvulescu, Pațurcă.
CFR Cluj: Arlauskis – Peteleu, Burcă, A. Mureşan, Camora – Itu, Sylla, Djokovic – Pereira, Costache, Păun.

Rezerve: Vâtcă, Cestor, Hoban, Luis Aurelio, Petrila, Rondon, Deac.

HAI CFR!!!

134 de comentarii

  1. Saracu’ Neagoe in corul de fluieraturi si strigate „demisia” a facut stop cardiac pe banca si a fost resucitat in ambulanta si dus la Spitalul Floreasca. Acum se simte bine.

    Apreciază

  2. este foarte grea meseria de antrenor, mai ales in timpurile noastre cind trebuie sa rezisti la presiunile patronilor deobicei analfabeti in fotbal,, la presiunile publicului atotstiutor , cei tari rezista dar oricum sint afectati iar cei slabi de fire sau avind afectiuni cardiace cedeaza la corurile de fluraturi sau jignirile scandate, vremuri urite si fotbal

    Apreciat de 1 persoană

  3. A fumat trei pachete de tigari azi, n-a mancat nimic si a baut multe cafele. Din cauza presiunii, evident. Aproape s-a sinucis consumand aceste cantitati.

    Apreciază

    • Pa la noi pan sat, cand unu’ be pre mult uari duhaneshte nu sa zace ca-i bat ori o fumat pre mult…Ci, se spune ca-i „inthxicheitid „…Orice substantza luata in organism si nu este in folosul procesului firesc organic, intoxica echilibrul perfect…Rushii zaceau ca : Cine nu be si nu fumeaza , moare sanatos.. ! ” Dar, nu-i tot una cum traiesti si mai ales CAT …

      Apreciat de 1 persoană

      • Ashe’i, nu potzi sa mori sanatos… Dar cu duhanyitu’ mult si cafeiu’ mult iti grabeshtyi sfarshitu’… Binye c’o scapat…

        Apreciază

  4. Multă sănătate, dle. Neagoe! Cât despre meci: rar am văzut o echipă mai frumoasă a CFR-ului decât cea din meciu cu Clinceni. Două observaţii: 1).se pare că DP reuşeşte destul de rpd să implementeze în echipa noastră jucătorii noi şi 2).noua noastră echipă „de tineret”, întărită cu câţiva oameni mai puţin tineri joacă frumos şi înscrie goluri. Multe! Bravo băieţi! Haide CFR!

    Apreciat de 1 persoană

    • Mda, cam al doilea cel mai bun adversar. Nu am prea avut noroc la tragerile la sorti, dar sincer sa fiu, eu unul as fi multumit daca ajungem in turul 3. Am fi capi de serie in play-offul EL si am avea aproape grantat locul asigurat in grupe.

      Apreciat de 1 persoană

  5. Tragerea la sorti ptr Play-off CL va fi inainte de terminarea turului 3. Asta inseamna: daca eliminam Celtic, vom fi capi de serie in Playoff CL cu adversari gen Bate Borisov , Young Boys, Apoel sau Slavia Praga. Haideti sa visam 🙂

    Apreciat de 2 persoane

    • Young Boys si Apoel sunt periculoase rau de tot. Elvetienii nu jumai ca au dat peste 70 de goluri in campionat si au atacanti la nationalele din Coasta de Fildes si Camerun (Assale, Nsame,,Ngamaleu), dar provin dintr-un fotbal in care se joaca cu mingea jos, fotbal adevarat. Pana si Zurich sau Lugano au avut posesie 60% cu FCSB.

      Apoel a transferat bine in vara asta, Hellenius ala daduse vreo 30 de goluri in Duedia in ultimii 3 ani. Il au pe atacantul Pavlovic, fost la Copenhaga, pe Ghayas Zahid ca mijlocas ofensiv care e tanar si bun, Al-Tamari adus din zona araba la fel la 21 de ani.

      Slavia la fel, au un fotbal foarte bine pus la pubct, nu degeaba au realizat ce au realizat anul trecut. Nici cu adversari tari nu au fost dominati.

      Bate…….asta e cam neghioaba. Au ajuns ei sus anul trecut, dar au avut si grupa slaba cu Videoton si PAOK. Nu sunt chiar slabi, dar nu au jucatori mari, doar de la ei din campionat. Sunt un fel de FCSB a Belarusului, pe astia ii dominam, dar nu am fi siguri de calificare.

      Dar mai avem pana acolo. Sa trecem de Maccabi si Celtic intai.

      Apreciază

      • Da si ???!! Seltic astia is niste tzarani care, nici engleza nu stiu sa vorbeasca…ca de evrei trecem..Bai , io nu stiu ce ne tot speriem de toti..Daca era asa, David trebuia sa fuga mancand pamantu’ din fatza lui Gholiat…Numai a celor indraznetzi va fi gloria…!! Avem shansa noastra cu oricine , altfel stateam acasa. Nu va fie frica fratzilor, vom invinge !

        Apreciat de 3 persoane

  6. Am mai batut echipe de valoarea Celtic-ului, asa ca de ce nu am mai face-o si de data asta. Daca trecem cu bine de Maccabi si echipa arata foarte solida cu Tucudean refacut , eu cred ca am putea produce o surpriza !
    Elore CFR

    Apreciat de 3 persoane

  7. Trebuie sa duci viata sportiva,fara nopti nedormite(chefuri prelungite!),alcool,tutun,cafea si alte droguri,altfel viata de antrenor,in aceasta combinatie,este letala;trebuie sa stai bine cu Hertzul,sa ai nervii tari si de ce nu sa te descarci precum DP.;a tine in tine tot stressul acumulat in ani de zile,intr-o zi,te doboara,fara sa mai poti reactiona;meseria de antrenor nu este recomandata,chiar este interzisa pt.o fire sensibila,cu o sanatate subrezita,,cu probleme cardiace!;este moarte sigura!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.