Articol strâns cu ușa…


 

…pentru dezamorsarea unui puci periculos. Sugerez canalizarea furiei către adversarii din Gruia. Și mai oferim 100 de comentarii la pensie.

Dacă e să lăsăm gluma la o parte, adică amicalele lui pește austriac cu cartofi natur, trebuie să ne lămurim repede dacă am căzut de tot în budă, sau stăm încă atârnați de colac. Am pierdut 3 jocuri la rând fără să înscriem, 3 jocuri cu adaos de onoare aromată, tăvălită apoi prin praf și uitată pe gard ca o cârpă veche. Ultima oară când ne-am bucurat a fost acum două luni, la Cluj, și mă tem că pentru mulți dintre băieți aia a fost ținta finală a ambițiilor lor pentru anul 2019. A fost un meci cu miros de căcăreze la București, pe care l-am fi dorit câștigat, dar deh, prea multă șampanie în antreu. Apoi o supercupă, ne-ar fi placut și aia la o adică, pe post de bibelou. Dar no, nu era musai, că aveam treabă pe frontul de la est de Don și Volga. Na, că vine și ziua bătăliei și trece repede, la 6 pm e gata, ca ciocolata în mâna unui copil. Prea mult până la culcare, mai bine digeram în somn nutrețul infect al eșecului. Trei meciuri născătoare de teamă, de nesiguranță, de frustrări. Avem o pasă proastă, pe care tot nu o interceptează adversarul, sau asta-i tot ce mai putem stoarce din băieții noștri? Desigur, câțiva dintre ei, băieți în comparație cu veteranii celui de al Doilea Război Mondial… Nu știm răspunsul, dar dacă nu dăm iama la damigeană urgent, riscăm să fim invadați de scenarii pesimiste. Un miros de 2018 vine dinspre vestea accidentării lui Djoko. Mii de draci! Tocmai acum?

Tribuna se împarte iar, și pe bună dreptate, sunt motive pentru toată lumea să spere sau să se îngrijoreze, că doar nu suntem făcuți cu aceeași ștanță. Din păcate se cam pierde din umor…

Avem așadar varianta optimistă: batem de zăpăcim la kazahi în retur, iar apoi, cu o echipă din ce în ce mai omogenă, trecem pe rând de toate pericolele și ajungem într-o grupă lejeră (iar cu o lupă foarte mare și performantă, vom detecta un pui de zâmbet pe fața misterului Dan P). Iar în campionat, bineînțeles, nu ne va sta nimeni în cale.

Varianta pesimistă: pierdem calificăriile exact ca anul trecut, DP pleacă în China, jumătate de lot se accidentează și se transferă la FC Băile Felix la iarnă, echipa trece pe mâna lui AM, care nu mai e în stare să regleze jiglerul și terminăm pe 4. Aici cei mai optimiști dintre pesimiști visează ca AM să rămână cu un grup de tineri, cu care să treacă de 7 tururi preliminarii la anul.

Nu vreau să știu ce se va întâmpla, n-are niciun farmec, dar ce bine ar fi să avem dosurile ceva mai relaxate. Să nu mai așteptăm golurile ca pe Trenul Cursă de Persoane, ce deocamdată stă blocat la Apahida de mai bine de 258 de minute (nu luăm în calcul trenurile austriece). Probabil că nici unul dintre scenarii nu va trece de comisia de validare a lui Dumnezeu, regizorul suprem, dar de niște baftă la borcan n-am zice nu. Doamne, Doamne, ajută-ne măcar din minutul 60.

Într-o proporție mare suflarea de aici a remarcat greșelile echipei. De la tactică, poziționarea jucătorilor, alcătuirea lotului, schimbări, au fost prea multe elemente nepotrivite încât să treacă neobservate. Suntem încă în perioada căutărilor? Și totuși putea fi și invers atât de ușor. Adică să batem noi cu 1-0, ceea ce ar fi fost un rezultat bun și nu neapărat surprinzător. Am fi spus că trupa noastră se mișcă mai greu, dar încă are sevă, are alură de campioană, suntem ca vinul de colecție, maturi și pragmatici, cu un buchet generos și subtil lemnos. Unde e granița dintre aceste două lumi atât de diferite, cea a deziluziei scârboase și aceea a izbândei binecuvântate? Oriunde o fi ea, acolo a campat și echipa noastră de o vreme. Pe deal, dar la limita râpei. Acolo în patria sufocantă a riscului. Acolo unde n-ai mai mult de 3 șanse pe meci și unde îți țâțâie curul la fiecare corner, știind că dacă ai încasat croșeul în falcă, ori țopăi într-un picior și încerci să ataci cu doi pumni, ori te balansezi pe două picioare dar ești ciung. Odată cu revenirea lui DP s-a simțit din nou stresul acestei existențe de pe o repriză pe alta. Nici nu s-a uitat la cioara de pe bancă/gard. A strâns vrabia din mână până a crăpat, dar la limită și-a îndeplinit obiectivul. A luat campionatul, însă din martie, de când a revenit, a câștigat 18 puncte din 36, un procentaj jenant, care l-ar plasa pe la retrogradare, alături de Trică și Rednic, în clasamentul lui Kiruj. Sau nu-l mai ajută echipa în care și-a pus încrederea și încă e incapabil să găsească drumul schimbării. De nu-l găsește, Doamne? Ajută-ne măcar din minutul 60! Pentru că e riscant. Și cât încă sunt șanse de CL… Și apoi mai sunt șanse de El…

Iar când nu vor mai fi șanse, dus va fi, poate. Nu-l acuz, ăsta e stilul lui, câteodată iese, îl suspectez doar că, în ciuda zbuciumului și nervului arătat pe bancă, duce o lipsă acută de bile. Drept e că nici nu abundă variantele de titularizare. Dacă după un an de la Dudelange e introdus pe teren același Mailat, rezervă absolută la Gaz Metan, pentru a rupe fâșul din Liga Campionilor, de unde să ne încropim și noi niscaiva vise? Dintr-o echipă greu de bătut am devenit o echipă pe care nu poți s-o bați rău. Așa, la limită. Așa pare deocamdată. Așteptările sunt mari, și chiar dacă ne apar șuvițe albe după meci, alt antrenor în zonă nu mai este să scoată castanele din locomotivă. Să zicem că suntem cea mai bună echipă din România și avem cel mai bun antrenor român. A, și avem o apărare zdravănă, cu siguranță, care ia goluri puține și întâmplătoare. A, și în fiecare zi vin jucători sau se anunță noi sosiri. Ajunge pentru o plimbare de durată în Europa?

Speranța e ultima care pierde calificarea. Nu e exclus ca, după câteva reglaje fine, sau dure, după caz, DP să pună echipa pe o șină bună pentru retur. Și echipa să arate ca o campioană. După 3 pățanii negative ce ne-au cam șters zâmbetul de pe buze, doar veștile cu DS părăsind Gruia sunt în stare să ne mai învioreze nițel. Și poate Iașul ne va lăsa să exersăm câteva faze, de exemplu să repetam loviturile libere până nimerim poarta, și centrările la care să nu iasă portarul. Nu știu dacă e ceva de capul adversarului nostru de sâmbătă. Mintea nostră e în altă parte. N-ar fi o surpriză să facem doar un punct. Ei sunt voioși și relaxați, pe primul loc în clasament, la egalitate de puncte, noi suntem stresați rău și crispați ca un pachet de chipsuri crocante. Aici e treaba lui DP să găsească rețeta câștigătoare. Baftă! Hai CFR!!!

 

305 comentarii

  1. Nu va mai certatzi..Ne lipseste doar numarul 10. De aveam un „peralta” in locul lui deak, cu atacul omrani,rondon, kostaki si paun batem astana! sau
    echipe meridionale de pe noi! La mijloc stie DP pe cine sa puna, dar in aparare trebuie neaparat un kuplu central sudat! Si cred ca horj se poate suda repede dupa vinitius!

    Apreciază

  2. Interesant: bookmakerii ne vad favoriti la o victorie in meciul cu Astana. Daca in meciul tur Astana avea o cota de 2.1 la victorie, coborand undeva la 1.9 spre ziua meciului, acum CFR este favorita cu o cota de 1.7 si scade in continuare.
    Totusi la calificare Astana e favorita cu o cota de 1.6 fata de 2.2 CFR.
    La cum jucam nu vad cum am putea trece de Astana, primind in fiecare meci jucat anul asta cate un gol. Probabil si bookmakerii se asteapta la o victorie a CFR-ului gen 2-1.
    Dar asa erau si cotele inaintea meciului Serena-Halep si a dat de pamant cu Serena fata noastra.
    Asa ca: Hai CFR!
    In sport nimic nu e sigur,nimic nu e pierdut.

    Apreciat de 1 persoană

  3. De acord, Justin. Klopp le-a spus jucatorilor sai ca obiectivul e o victorie inaintea returului cu Barcelona, dupa ce au pierdut in tur cu 3-0. Si a iesit 4-0. Hai sa ne propunem si noi suporterii ca obiectiv o victorie cu Astana si sa vedem ce va iesi.

    Apreciază

  4. Bai, fratzilor ! Am cetit un anuntz care spune ca; „UEFA obliga wcfcoaia sa aiba si echipa de fotbal masculina..”… Si nu va impacientati prea tare ca, pa „castana lui Luis ” ii batem si ne calificam . Daca n-o fi ashe ; insamna ca am mintzat ..Si nu va necajiti ca, asha-i in tenis : 6×6 ,poarta-n casa, mai sunt momente de cadere . Dar, barbatzii adevaratzi le surmonteaza. Asta vreau sa vad de la DP; sa fie mai „barbat”…Si,.. iarasi o sa zica Maestru Hakana ca apare imaginea altui „puci periculos „ca, noi, pucialii,pucialaii (ori, puciurii, ori pucishtii-ziceti-ne cu vretzi), vrem sa-i „stranjem cu usha” sa scrie articole pentru pulime …Da’ , a’mu, nu-i stranjem cu usha ci, cu menghina … Si nu de dhejithe ci de c….itze. Maine-i meciu’. Ce sa mai aude din Club , pa cine o mai cocoshit Djoko, sa nu le dam de mancare la caii batrani ca sa manance jaru’ de la focu’ unde prajim castanele (sa le putem scoate).. si alticele. Stitzi voi mai bine, numa’ sa scrietzi …!

    Apreciază

  5. Nu am vazut meciul Viitorul – Dinamo dar am vazut casuta tehnica la posesie: 80-20. Este adevarat? Suturi la poarta 8-1 si spre poarta 11-6!!! DP mai are de invatat… cu iertare sa fiu. Am o oftica mare acum cand ma gandesc cum jucam cu AC … Asi prefera sa pierd cu AC 2-3 decat cu DP 0-1 in minutul 80+

    Apreciază

    • Da, Misule, viitorii au zburdat efectiv pe teren. Acum lacatul dinamovist a fost facut din svaitzer… Adevarul e la mijloc, aminteste-ti cum au jucat cu noi. N-au avut ocazii in afara de acel sut senzational neblocat de ai nostri. Si azi in prima repriza, viitorii s-au aparat perioade lungi, au alergat in aparare de le-au sarit ochii din cap. Insa au mancat jar la cabine la pauza si au zburdat efectiv pe teren in repriza a doua. Dinamo a fost uluita de jocul viitor. Fara reactie. Viitorii au iesit la pressing si i-au sufocat pe dinamovisti, au jucat in mare viteza un-doi-urile pe flancuri cu patrunderi spre interior si scoaterea mingii la sut pe centru pentru cei ce soseau acolo.

      Apreciază

    • asa o sa fie Misule daca se renunta la actualul gol,o sa luam doua trei boabe meci de meci ,problema e ca nu avem cine sa dea trei,patru goluri,dar bine ca o sa fiti voi multumiti

      Apreciază

  6. Incercati si voi un prim 11?

    Daca portarul si apararea se stiu, de la mijloc in sus eu as juca cu
    Djokovici-Culio-Costache-
    Deac-Rondon-Paun

    Da, cu Costache inter in locul lui Bordeianu. Mai multe pase gresite n-are cum sa dea. Si macar pe faza de atac poate sa faca mai multe. Locul lui Culio e in fata apararii, sa ia mingiile de la fundasi si sa le distribuie, cum juca Pirlo intre Vidal si Pogba. N-are rost sa jucam cu Hoban sau Sylla acolo intr-un meci in care trebuie sa dam 3 sau 4 goluri, pt ca e greu de crezut ca nu vom primi.

    Sau sa joace Costache in stanga si Paun inter. Paun e mai tehnic, e gen Florin Tanase. Daca Tanase poate sa joace inter cu succes, poate si Paun. Dar se pierde din agresivitate daca Costache/Bordeianu nu joaca in centru. S-ar castiga insa la tehnica.

    Apreciază

    • Ne-ai omorat cu Costache a tau🤣. Eu vad in el doar un jucator tanar si bramburist care nu are viziunea si finete in executii. El da mingea acolo pe langa/prin adversar si pe urma cu heirupu’ la ce o fi, uneori iese cateceva dar de cele mai multe ori nu. In meciu de sambata o disparut complet din joc in repriza a doua, pe final o luat el o actiune pe cont propriu si o dat o besina de sut. Petrila, cat am vazut niste meciuri de la juniori si cateva minute la echipa mare, mi se ca promite mult mai mult, uita-te cum atinge mingea aia …ma rog, visez la un jucator care poate sa ne lege apararea de atac, gen Trica in zilele lui bune.
      Legat de un prim 11 …
      Arla (ce morcov am cu el)
      Susic Vinicius Burca Camora
      Djokovic Sylla
      Petrila Bordeianu Omrani
      Rondon

      Apreciază

      • Pai nu vezi in Costache, dat il pui pe Bordeianu 😀 Mai bramburist ca Bordeianu poate fi Costache?

        Mie mi se par la fel de muncitori, de puternici si de rapizi, chiar la fel de haotici, diar ca Costache e mai tanar cu 7 ani si mai da si goluri sau assisturi, spre deosebire de Bordeianu, iar noi de asta avem nevoie cu Astana.

        Altfel…daca-i pui unul langa altul, e acelasi stil de jucator pe care iti vine sa-l injuri ca pierde mingea dar parca nu te superi pe el cand il vezi ca munceste ;)))

        Apreciază

        • L-am pus pe Bordeianu pt ca mi se pare indispensabil echipei acolo in centru si cred ca daca ar primi ceva mai multa libertate de miscare ar putea face ceva in plus si pe faza ofensiva, l-am vazut cu niste schimbari de directie bune cu suturi ok dar are si episoade de alea in care i se pune ceata pe ochi si le da de gard. Acuma noi schimbam aici niste pareri, in rest, om vedea ce a fi … calificare sa fie ! 🙂

          Apreciat de 1 persoană

          • Dar ti-a placut cum a jucat Bordeianu la Astana? Ai vazut meciul. Cred ca nu am vazut niciodata jucator care sa greseasca atat de multe pase.

            Nu e in forma, nu e deloc momentul sa joace titular.

            Apreciază

            • Intr-adevar nu a jucat bine dar de la el ma astept sa-si revina la nivelul de joc aratat in final de campionat cand a fost „tata lor” acolo la mijloc, de la Costache nu mai stiu ce sa ma astept, habar n-am daca e capabil sau nu sa progreseze.

              Apreciază

        • Ai dreptate,nu-i poti pune veci unul langa altul!N-ai nici un interes sa faci acest lucru,in acest moment.
          Cred ca dupa Costache va trebui sa asteptam timpul de care a avut nevoie Bastos(sa se faca bine cu capul) +Paun si apoi poate vom avea o versiune acceptabila de-a lui.Dar in acest moment imi pare varza,a la Cluj.

          Apreciază

    • Mattteo ,imi pare rau ca iar te contrazic, cum sa joci fara mijlocasi defensivi,cum sa joci fara Vidal ,interesul nostru este sa nu luam gol nu sa dam trei patru, fara acoperitori luam doua trei in prima repriza,apoi poate sa le distribuie unde vrea Pirlo,ma rog Culio

      Apreciază

      • Cand sunt 3 mijlocasi centrali acolo, se creaza densitate. Nu e nevoie sa fie neaparat „toporisti”.

        Practic, Djokovici si Paun ar juca deatul de jos so l-ar incadra pe mijlocasul defensiv Culio ca sa inchida eventuale pase filtrante pe centru ale adversarului.

        Daca te uiti la Culio, el acolo trebuie sa joace, in fata apararii, fara prea multa miscare. Ca omul nu mai poate duce cat duce un inter- inainte si inapoi. Dar acolo in fata apararii poate sa joace fara mult efort. Eventual, face cateva faulturi, exact cum face Hoban. Doar n-are Astana executanti de lovituri libere ca Messi

        Apreciază

  7. Sincer nu vad rostu’ acestor exercitii de imaginatie. Cred ca DP va introduce o echipa care sa nu ia gol usor in primul rand si va miza pe faze fixe, la fel cum au facut si ‘Castanele’ (au dat gol din corner). Si antrenorul ‘castanez’ a fost intrebat de ce n-a navalit pe noi ca turcii la Rovine. A raspuns si el ca asa a fost strategia lui. Asa gandeste si DP, in opinia mea. La 0-0 inca mai speri. Dupa ce ai luat gol, totul e compromis.

    Apreciat de 1 persoană

    • Cu siguranta asa va juca DP. La 0-0 , sa nu primeasca gol in primul rand si de-abia apoi daca va inscrie va fi si mai bine.
      Probabil ca la mijloc vor fi Culio , Djoko si Bordeianu. In atac Deac,Omrani si Paun sau Costache. Apararea clasica:Susic,Burca, Vinicius si Camora..

      Apreciat de 2 persoane

      • asa este Justin si Cfristul, din pacate nu am dat gol acolo,deci alta obtiune nu prea este mai ales ca in atac bate vintul, fara Tucudean sintem jumatate de echipa, eu sper in Vinicius laun corner sau lovitura libera,din pacate au un portar foarte bun

        Apreciat de 1 persoană

  8. Lui petrescu ii lipseste „curaju” sa joace fara piezatoru minjilor si pasatorul de „pase inutile „..deak.,Acest din urma de joaca impotriva echipelor sudiste parca e U cluj. Astia mai deult bateau pe la uta si oradeau da veneau oltenii si bucurstenii si o „luau.” de numa !(ase)
    Fara el in teren, nu demult noi bateam bot’senii de se duse vestea in tzara!

    Apreciază

  9. De ex. partida Ludogorec – Ferencváros trebuia sa se joace in mod normal azi (marti), pentru ca turul a fost miercuri. Au reusit sa mute meciul pe maine. Daca vrei, poti. FRF putea sa mute linistit meciul de Supercupa cu trei zile inainte, cum a facut federatia bilgara pentru Ludogorec. Aveam si noi probabil alt rezultat cu ‘Castanele’. Bulgarii au reusit sa mute inclusiv meciul de CL prin Uefa, ca sa aiba o zi in plus pentru meciul retur. Sa nu-i mai aud pe oficialii FRF ca spun ceva de rezultatul nostru cu ‘Castanele”

    Apreciază

  10. Asta cu ‘sa dam 3-4 goluri’ e pura utopie. Meciul asta este exact pe filosofia lui Dan Petrescu, e cel mai potrivit antrenor pentru aceasta situatie, e momentul sa-si arate clasa. Dupa cum spuneam, trebuie jucat la 0-0, si exersate loviturile de la 11m. Chiar daca se termina 0-0, speram pana in ultimul moment ca iese un gol dintr-un contra-atac, o faza fixa, o eroare adversa. Daca primim gol, e gata calificarea…

    Apreciat de 1 persoană

    • Cum sa trebuiasca jucat la 0-0 ma?? Voi realizati ce spuneti??

      Orice echipa care se respecta si e in situatia noastra se napusteste peste adversar din minutul 1 pe teren propriu.

      Ce ar fi fost sa joace Lazio cu FCSB usor din minutul 1 la returul de pe Olimpico dupa ce luasera 1-0 bataie la Bucuresti?

      Au avut 15 ocazii in primele 45 de minute, de-aia s-au calificat. Asa trebuie jucat. Aubdat 4 goluri. Nu conteaza ca si primesti unul, dar important e sa dai.

      Si sa va mai zic o chestie tampita daca jucam la 1-0. Se intra in prelungiri si in prelungiri sa zicem ca dam si noi si ei 1 gol. Nu se merge la 11 metri, ci se califica ei.

      E o prostie mare sa jucam acest retur la siguranta, ca gol tot luam. Trebuie jucat pe contre, sa fortam un ritm de joc alert cu ocazii multe si sa le dam 7 daca se poate.

      Apreciază

      • Degeaba vrem noi sa jucam pe contre si sa atacam in valuri din primul minut si sa dam 4-5 goluri dar sunt convins ca DP nu vede lucrurile asa si nu va juca in veci in stilul asta.
        Si important e cum va juca DP nu cum vrem noi, suporterii.

        Apreciază

  11. Cand am dat noi ultima data 3+ goluri intr-un meci? Nici in amicale nu am dat.. 😀 Dupa cum spuneam – in deplasare trebuia sa ne napustim peste adversar din minutul 1, acum e f riscant..

    Apreciază

  12. Astra l-a luat cu 100.000 euro pe mijlocasul de banda Albert Stahl – urmarit si de Borussia Dortmund – de la UTA, la care a jucat in 51 de partide .

    Apreciază

  13. Daca pierdem cu Maccabi suntem capi de serie in turul 3 preliminar din EL pe ruta campionilor. Daca pierdeam azi, si bateam pe andorrezi, nu eram capi de serie. Asta ptr cei care spun ca nu e diferenta cum ajungi in runda 3 EL. Regula este ca toti cei care pierd in runda a 2-a CL, sunt capi de serie in runda a 3-a EL. Asa i-am prin si anul trecut pe cei de la Alashkert.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.