Cinste lui!


Iarba proaspăt udată din Gruia emană mirosul marilor succese de pe acest gazon. Dacă te uiţi de aproape, poţi vedea urmele ghetelor lăsate de Drogba, Van Persie, Panucci, De Rossi, Baptista, Terry, Cech, Lampard sau antrenori precum Solari, Ranieri, Sir Alex Ferguson….

Se dă startul unui nou sezon, pe care-l începem din postura de campioană a României, cu un titlu nesperat de aproape nimeni din suflarea ceferistă după perioada de glorie AP & IM şi problemele ulterioare cu insolvenţa şi depunctările repetate.

De-a lungul istoriei, CFR Cluj a demonstrat că miracolul se asociază cu numele clubului. Poate fi miracolul de pe Olimpico, Old Trafford ori, mai recent, cucerirea titlului 2017-2018, sezon în care am început reconstrucţia echipei, a clubului, din temelii.

Un titlu cât un miracol, care a căzut ca un blestem pentru marii creştini patrioţi ai fotbalului autohton, care nu înţeleg că ei sunt creatorii de fapt ai propriilor eşecuri, prin felul lor de a se manifesta şi a conduce un club, precum o turmă, fără profesionalism şi cu impulsuri de moment, înconjuraţi fiind de foşti sau viitori penali. Dar cei ce se aseamănă, se adună…

Cu tot miracolul înfăptuit, se simte un vânt rece care bate dinspre norul negru pictat de pseudo-jurnaliştii vasali stânei, care abia așteaptă să muşte de gât inamicul public nr. 1.

Situaţia din club, cu schimbarea repetată a antrenorilor, conducătorilor, parcursul nefericit din Europa, dă satisfacția mult aşteptată şi parcă vestesc sfârşitul clubului, de această dată unul definitiv şi irevocabil. Iar acest gând ne intră şi nouă în cap, cauzând certuri şi retrageri de pe Tribună, atacuri la persoană, câteodată sub centură.

Prin birouri, multă nelinişte, tulburări, care se lasă cu destituiri de personal auxiliar, manageri, antrenori. Pe Tribună, nesiguranță şi multe griji…

Dar cel de care au uitat toți cei adunați prin birouri sau redacții, este EL, factorul fără de care n-ar exista cei din birouri, nu ar fi despre cine să scrie gazetarii. EL, pentru care fiecare dintre noi mergem la stadion sau stăm cu sufletul la gură în fața televizorului, prin cine ştie care colţ al lumii. Da, EL este jucătorul CFR-ului, cel care a rămas sau a revenit la echipă în cea mai grea perioadă a clubului, cel care a pus umărul la noul titlu după renaştere şi a înțeles ce înseamnă CFR în fotbalul românesc. EL a avut credinţă când mulți ne-am pierdut-o şi a rămas loial statutului de fotbalist profesionist, văzându-şi de treabă acolo jos, în iarba din Gruia, neinfluențat de atacurile şi problemele din jurul echipei.

*După calificarea celor de la Tottenham în finala Champions League, autorul hattrick-ului, Lucas Moura, a fost întrebat de către Gary Lineker, unde vrea să i să ridice statuie după performanţa uluitoare, el intrând în istoria clubului pentru totdeauna. Da, este extraordinar să fii eroul calificării în finală, fără alte comentarii.*

Pentru mine, înseamnă mai mult că aceşti băieți minunaţi au reuşit să câştige şi acest ultim campionat, ei înțelegând că obiectivul este supraviețuirea. Şi acest lucru te rog să-l înțelegi şi tu, suporter ceferist, că echipe gen Tottenham vor exista şi fără finale ori trofee, dar în cazul nostru acest titlu înseamnă mai mult decât o cupă ridicată deasupra capului, poate înseamnă mai mult decât putem înțelege noi.

Aşa că, cinste lui, jucătorului CFR-ului, care a dus tot greul acestui campionat acolo pe teren, a luptat şi nu a cedat nici când a fost fluierat chiar de proprii suporteri, adunând punct după punct până la triumful final!

Cinste lui Ciprian Deac, Mario Camora, Culio, Păun, Omrani, Djokovic, Mureşan, Arla, Vinicius, Bordeianu, Ţucudean, Manea, Fernandez, Vâtcă, Boli, Peteleu, Lang, Hoban, Ioniță, Moutinho, Costache, Males, Petrila, Itu, J.Baptista, Mailat, Bud, Urko Vera, Tambe, De Luca!

Mulţumim şi respect!

Autor: isti33

89 de comentarii

    • Nu mai ştiu unde am citit, nu mai ştiu care jucător (Omrani, Deac?) ar fi declarat săptămâna trecută că tot noi am fi câştigat campionatul şi de schimbam 10 antrenori, nu 4.

      Apreciat de 1 persoană

  1. Bravo lor , au fost o echipa, dar mai mult au fost o familie, care a stiut sa gestioneze momentele grele de schimbari la nivelul conducerii si a bancii tehnice. Speram ca noile achizitii de titulari promisa de DP sa intareasca echipa si sa o duca in grupele Europa League

    Apreciat de 1 persoană

  2. Anul acesta chiar au aratat ca au atitudine si caracter. Asa LOT(pentru ca nu au existat discutii de genul nu joc vreau sa plec…lasandu-l la o parte pe Ionita care e Bastos 2 deocamdata…toti care au intrat au incercat macar sa isi faca treaba cum trebuie) nu „doar” echipa de jucatori luptatori si „flamanzi” am vazut rar nu doar in L1 ci si prin alte campionate.Daca nucleul actual va fi completat cum trebuie cu jucatori cu aceeasi „foame” si caracter va fi bine si pe viitor…jucatorii si-au facut treaba acum e randul conducerii sa confirme.

    Apreciat de 1 persoană

  3. Notarea s-a încheiat, DP a luat 6.4, echipa a primit 6.3. Cea mai mare notă a fost 7.5 (Arla), iar cea mai mică 5.1 (Males). HAI CFR!!!

    Apreciază

  4. A fost foarte importanta coeziunea grupului si aceasta caracteristica a facut posibila ultima performanta.
    Este foarte important ca si noii veniti sa fie acceptati si asimilati in sanul echipei pentru a pastra aceasta unitate si pe mai departe.
    La orice joc de echipa unitatea grupului este un factor esential, la CFR ea exista, iar conducatorii trebuie sa fie foarte atenti atunci cand fac transferurile ca pe langa pretul si valoarea jucatorilor sa fie atenti si la caracterul lor, pentru ca, un mar stricat poate strica tot cosul.

    Apreciat de 1 persoană

      • Pana la urma avem actionar/i romani sau si un neamt in spate? Oricum ar fi, trebuie sa producem bani din participari europene + vanzari de jucatori. Daca era Football Manager, se gaseau duzini de jucatori accesibili, dar in lumea reala lucrurile sunt mai grele. Totusi, cum a reusit DP sa faca acum 2 ani un lot de 2 titluri, sper ca va reusi si acum sa faca un lot pentru nivelul urmator, un nivel in care sa jucam in grupe europene fara a reduce performanta in mamaLiga1.

        Apreciat de 2 persoane

      • Mie imi da de inteles ca,vrea sa faca cele mai bune alegeri .Este dificil pentru ca isi asuma o raspundere.Data trecuta ia iesit foarte bine,in doa saptamani a facut o echipa care a luat doua campionate.O echipa din nimic.Si atunci se veicarea ,dar a stiut sa aleaga bine. o va face si acum

        Apreciat de 1 persoană

        • A mai dat si ceva rateuri, gen Balde, dar este firesc sa se intample asa. Prin urmare, acum are argumente mai bune de a gasi ceva bun; acum 2 ani eram o echipa iesita din insolventa, acum suntem campioana consecutiva ce doreste un parcurs european. Eu cred ca anul trecut puteam prinde minim playoff de UCL, cu DP si cu acelasi culoar. Atunci a fost o brambureala, cu schimbare de antrenor, de stil de joc, cu probleme pentru cativa jucatori esentiali.

          Apreciat de 2 persoane

          • Din câte îmi aduc aminte, acu’ 2 ani, la începutul cantonamentului din Poiană au fost aduși deja vreo 16-17 jucători noi (Arla, Țucu, Djoko, Boli etc. fiind aduși ulterior, în timpul campionatului), și din ăia doar 4 au devenit titulari incontestabili (Manea, Vinicius, Culio și Hoban), în rest ”vechea gardă”… Apoi, treptat, au apărut și cei 4 în formula de start (mai puțin Boli, cu probleme mari de sănătate) și doar atunci s-a închegat ”echipa de aur”, care a fost cam neschimbată și în sezonul recent încheiat (doar Bordeianu luând locul lui Hoban). Procentajul de ”reușită” al achizițiilor a fost, așadar, undeva pe la 25%, aparent unul mic, sar în realitate acceptabil, mai ales când ești nevoit să pui ”pe sine” o echipă nouă în 2 săptămâni. HAI CFR!!!

            Apreciat de 1 persoană

  5. Cu adevar cel mai bun sezon din istoria CFR-ului a fost 2009-2010, atunci am castigat campionatu, cupa si supercupa si ne-am calificat in grupele Europa League, celelalte campionate castigate au fost cand am avut esecuri in cupele europene in 2007-2008 si sezonu acesta sau cand nu am participat in cupele europene in 2011-2012 si sezonu trecut. In acel sezon 2009-2010 a fost singura data cand am castigat campionatu si ne-am descurcat onorabil in cupele europene.

    Apreciat de 1 persoană

  6. DP trimite mesaje patronului neamt si reprezentantului acestuia NV, ca are nevoie de bani pentru transferuri. In opinia mea. Da, dragilor, si eu asa vad ca acesti baieti admirabili au trecut peste toate furtunile de la nivelul conducerii si au luat titlul acesta. E meritul lor.

    Apreciază

  7. Problema CFRului este f Simpla: modelul de Business. Metoda Arpi – bagam 5 mil si aducem doua ture de cite 6 jucatori si apoi scoatem 10-12 din CL nu mai tine. International salariile jucatorilor suint duble fata de acum 10 ani iar CL nu mai este o tinta realista. Vrei nu vrei, trebuie sa produci ceva vandabil iar asta CFRul nu prea poate, pentru ca gindeste mereu pe termen f scurt – vara e nevoie rapid de echipa care sa functioneze, iarna iarasi e nevoie ca vine Play offul. Si atunci se mai cirpesteun pic sandramaua cu cite un fost imatrinit in ratare pe undeva care mai are suflu de doua reprize cu Chiajna. CFRul cu exceptia Traore nu prea a avut rabdare si ochi la tineri, ce este acum Ionita erau acum 10 ani Bud sau Liviu Ganea. Exista in piata transferurilor o zona de reciclare si formare a jucatorilor win win- uite azi citeam ca Barca il aduce inapoi pe Cucurella de la Eibar – jucator Format la La Masia, fara loc de Barcelona, imprumutat ca sa joace -> Eibar are acum la sf impruutului o clauza ca il poate lua pe 2 mil, Bara ca il poate rascumpara pe 4 -> 2 mil pt Eibar pt ca i-au creat o sansa jucatorului si win win pt ca Barca il va da mai departe pe 8-10 mil. Asta e zona in care un club ca CFR poate crea valoare si accesa poolul de jucatori tienri bine formati care nu au loc altundeva – dar pentru asta are nevoie de antrenori vazut bine in pietele din care provin jucatorii, ceea ce la apucaturile romanesti e ceva cam greu. La ora actuala greul lotului dpdv al pietei transferurilor este format din nevandabili expirati si nevandabili plafonati-> un cerc vicios pe care nu il poti sparge asa usor cu presiune pe rezultate imediate.

    Apreciat de 1 persoană

  8. In mod clar, nu-i simplu sa gasesti 4-5 jucatori cu statut de titulari, care sa intareasca echipa intr-un timp foarte scurt si sa nu-i afectezi foarte serios omogenitatea. Pentru asa ceva trebuie multa pricepere, sansa si multa inspiratie, plus o sustinere ferma si concreta din partea finantatorului.
    Nu-i usor, dar vom vedea.
    Despre faptul ca DP se plange, nu cred ca trebuie sa cadem in depresie, pentru ca asta este stilul lui, expune la maxim dificultatile pe care le intampina, face declaratii super magulitoare despre adversari, dar incearca mereu sa gaseasca solutii.
    Sa speram ca va gasi solutiile potrivite si de data asta pentru a obtine calificarea mult asteptata.
    Trebuie remarcat si faptul ca DP nu mai este sub presiune, asa cum a fost pana la obtinerea titlului. Acum nu depinde numai de el si jucatori atingerea obiectivului, ci intra in sfera responsabilitatii si staff-ul administrativ impreuna cu finantatorul, deci acum poate sa ridice pretentii si sa se degreveze de anumite responsabilitati daca nu este sprijinit suficient.
    Emotia mea este legata de prestatia conducerii, pentru ca ea a fost cea care a clacat si s-a dovedit fara experienta, in anul trecut, decat de profesionalismul si aptitudinile lui DP.

    Apreciat de 1 persoană

  9. Este evident ca pe termen scurt nu se poate schimba multe in lotul echipei.Si daca ai vrea sa faci schimbari majore( legate in special de varsta inaintata a unora dintre titulari) esti impiedicat de factorul financiar.Nici o echipa de la noi n-ar putea inlocui un Deac,Culio,Vini cu jucatori tineri cu aceeasi valoare.Sunt jucatori la nivel de nationala,care adusi de afara ar costa la 3-5 milioane.
    Solutia cred ca va veni tocmai din regula impusa de FRF,unde vom fi nevoiti sa folosim 2 jucatori U21.Astfel in campionat fiind constransi de regula,vom cauta cele mai bune solutii de tineri ,iar in Europa vom miza pe experienta elefantilor.Probabil un portar eligibil U21 (cel putin in partidele de acasa) ar fi ideal,pentru a nu slabi potentialul echipei in campul de joc.Teoretic n-ar fi greu sa indeplinesti regula,dar concret este al naibii de greu.Ar trebui sa fie cam din toate compartimentele ,sa ai solutii si-n functie de de-o situatie concreta.Doar ca noi acum il avem doar pe Costache si Petrila,aripi si acelasi profil.Se pare ca DP nu-l place in mod deosebit pe Petrila,care cred ca va fi la sfarsitul sezonului va fi reveleatia echipei(cu conditia sa joace).
    Eu am incredere in parcursul european in acest an.Tot astfel sunt sigur ca ne calificam in grupe cu DP si linia de mijloc valida.Mi-e greu sa cred ca puteam castiga acest campionat cu Bordeiani si Males la mijloc,cum am jucat de ex cu luxembourghezii………..

    Apreciat de 1 persoană

    • Portar eligibil U21 avem, cel de la Lazio, Ionuţ Rus, împrumutat la Luceafărul Oradea, liga 2, unde a apărat în câteva partide. Tot la U21, îl putem pune la socoteală şi pe Dodoi, împrumutat la Pandurii, cu 5 goluri în 9 meciuri.

      Apreciat de 1 persoană

  10. Gica, solutia sunt jucatori adusi cu imprumut cu optiune de cumpare si revinzare. Dar acestia sunt tineri si iar discutamd e un cerc vicios – tebuie fie sa ii aduci din vara si sa incepi sa le cosntruiesti pozitia din toamna fie din iarna pentru vara viitoare dar sa risti Play offul. Daca vrei sa fi echipa mare si sa te bati la campionat in fiecare an, te Costa – tb sa iei jucatori aproape formati. Hagi nu are la Viitorul nici o presiune, pentru el si locul 5 e ok si atunci isi poate forta tinerii. Asadar fie scoti bani din buzunar si platesti intinerirea lotului, fie uiti Europa si o mai tragi cu batriorii cirpiti cu inca 1-2 fosti din nou la campionat, fie renunti la un an impar sa te bati la titlu si iti fortezi intinerirea lotului.

    Apreciat de 2 persoane

  11. Cred ca daca se reuseste macar o calificarea in grupele EL, atunci lucrurile se calmeaza, scapam de presiunea banilor investiti si nerecuperati, iar lucrurile pot intra pe un fagas normal, fara arderi de etape, cu o constructie solida incepand de la nivel de juniori mici.

    Apreciază

    • Da, se calmeaza lucrurile d.p.d.v. financiar, asa e, Pirule. Insa arderile de etape vor continua cred, e foame de rezultate la club, se vrea lupta la titlu an de an, fara nici-un „an impar” asumat. Cristi are o solutie buna la asta, cea cu „rularea” tinerilor aproape formati de la cluburile mai mari ca Cfr-ul, luati imprumut cu optiune de cumparare si revanzare. Luati din timp si introdusi treptat in angrenaj. M-i se pare f.b. ideea, Cristi.

      Apreciază

  12. Am mare incredere in Petrila.Este coleg de generatie la Nationala cu Mihaila.Diferenta este ca acesta la olteni a jucat titular si a facut-o bine.
    Mie de exemplu nu-mi pare ca Viitorul are jucatori sclipitori care la noi ar rupe gura targului.Ei formeaza un grup de ani de zile si relatiile de joc se vad.O freaca la nesfarsit si apare cate-o executie sau o rupere de ritm a lui Houri
    Petrica asta a nostru are calitati si o inspiratie in fata portii.Dar important este sa avem eligibili in toate compartimentele.Unul cu fizicul lui Stefan era ideal ca fundas lateral si sigur pe placul bursucului.Cred ca acolo va fi un post cautat pentru unul dintre manji.

    Apreciat de 1 persoană

  13. WOW
    Fcsb joaca tare cartea asta cu U21.Ei stiu ca noi suntem deficitari la deprtamentul asta si ne blocheaza transferurile astea.

    Conform lui Mara, Olaru a fost convins de Dan Petrescu sa vina la CFR, ca joaca sigur dar Fcsb s-a bagat pe fir si l-a pescuit. Si binenteles jucatorul si.a dat singur tzeapa, nici macar nu va juca pt fcsb, a fost luat doar ca sa nu ajunga la CFR.Dar asta e problema lui.

    Nu vi se pare ca FCSB e foarte increzatoare!? Are certitudinea ca CFR nici macar nu va conta la titlu o data cu introducerea regulei U21, noi nu avem optiuni iar ei au garla.

    Mentiona cineva aici pe tribuna ca o solutie buna ar fi portarul roman adus de la Lazio.Si eu zic la fel, chiar daca asta ar insemna sa l lasam pe Arla sa plece ( acum cateva zilei ziceam ca ar trebui facut orice sa l pastram ). Decat sa avem doi jucatori de camp,doua maini moarte mai bine unu in poarta care cu o aparare buna se poate descurca si poate creste daca e titular iar pe celalalt ca jucator de camp, cand Petrila, cand Itu sau Costache..unu e ok, poate fi acoperit de catre cei experimentati, dar doi pe teren …cred ca e mult dat fiind ca ai nostri nu au valoarea nici macar apropiata a celor de la stana.

    Apreciază

    • Nu sunt de acord ca nu au valoarea lanatelor.Lantele sunt umflate.Poate ca ,daca joaca mai mult,un Petrila sau costache sunt peste oricare lanata.Cel mai bun exemplu Bordeianu.La inceput iti era groaza cand intra pe teren,acum,unul dintre cei mai buni de la noi.A avut nevoie doar de jocuri si incredere.

      Apreciat de 1 persoană

      • Petrila este extrem, extrem de bun! Am vazut cateva meciuri ale echipei secunde si pot spune ca la varsta lui e in top 3 juniori din tara! Daca i se vor da sanse, cu siguranta va demonstra ca are valoare.

        Apreciat de 3 persoane

      • Mie Costa Che mi se pare foarte slab, sper sa ma contrazica.Petrila da, pare ca are sanse mai mari in fata lui .Chiar daca nu are fizic bun are viteza si dribling si mai mai mult seamana cu Camora care atunci cand urca in atac lanseaza niste centrari/pase de gol de exceptie, astea in regim de viteza.Asa il vad pe Petrila, de aceea cred ca acesta ii va lui fata lui Costache.Dar D Man e fotbalist iar pentru un roman, are un fizic ft bun.

        Apreciat de 1 persoană

      • Hai ma’ Luis. Spui că aia de la FCSB nu sunt mai buni pentru ca dacă ar juca mai mult POATE Petrila ar fi mai bun. Fără supărare, dar Petrila deocamdată nu a demonstrat nimic. Câteva driblinguri dar cam atât. Nimic notabil. Pare ca are potențial, dar pana sa ajungă la nivelul lui Man sau Coman mai are de tras și de jucat. Pana una alta, Man sau Coman au mai multe meciuri jucate pentru FCSB decât Petrila minute pentru CFR. Iar goluri sau pase de gol mai multe decât dușurile făcute de Petrila în vestiarul echipei mari.

        Apreciază

  14. Sunt multi jucatori U21 pe care ii putem lua; nu va reusi fcsb sa-i ia pe toti. Eu cred ca si Mailat mai merita o sansa la echipa. Probabil Ionita trebuie dat, fie pe bani, fie ca moneda de schimb pentru un tanar.

    Apreciază

  15. Petrilă e foarte bun! Vede bine jocul, are pase filtrante și e bun și cu mingea la picior, dar ca să prindă încredere trebuie jucat mai mult.
    Cu Ganea și eu am zis că am procedat greșit.

    Apreciază

  16. Ganea nu putea sa joace la CFR sau fcsb in acest campionat.O fi avand calitati ,dar va mai trece timp pana ne vom intalni cu o situatie asemanatoare lui 2011 cand au sacrificat rezultatele pentru a-l promova pe Sergiu Bus.Trebuie sa-ti asumi un anumit profil de echipa,nu poti sa cresti valoarea unui jucator folosindu-l sporadic.
    Eu cred ca pe masura ce vor trece cateva etape si DP va gasi solutiile viabile pentru cei 2 jucatori U21.Nu cred ca putem spune ca suntem dezavantajati fata de stana cu aceasta noua regula.Important este doar sa fie mai multe solutii,sa nu fii dependent de un anumit cuplu folosit.

    Apreciază

    • Il preferam pe Butean dar Martic chiar nu e rau.Cu oricare dintre ei am betona postul de fundas dreapta.Mai raman posturile de fundas central, inter stanga si atacant…posibil si inchizator.Pozitii pe care nu avem nici macar o rezerva(macar decenta) momentan.

      Apreciază

  17. Martic e bun, e chiar peste Manea, dar nu e român şi nu e U21… 🙂 Mă rog, din prima constatare rezultă automat şi cea de-a doua… 🙂 În opinia mea, cele două posturi unde vor juca viitorii U21 sezonul viitor trebuie să fie „în totalitate antagoniste”, să zic aşa, adică cât mai departe unul de celălalt şi în orizontală, dar şi în verticală. Dacă se va opta pentru mijlocaş/aripă stânga (şi se va opta în mod cert, îi avem acolo pe Petrila, Costache), atunci celălalt post trebuie să fie cel de fundaş dreapta… Sau portar. Eu aş marşa pe folosirea unui U21 în poartă, mai ales că şi avem soluţii în acest sens şi atunci Martici are cale liberă spre „propăşire”… La fel de adevărat este că există păreri total contrare, adică cei doi U21 să fie cât mai apropiate („dacă se strică ceva, măcar să se strice într-o singură parte” 🙂 ), dar nu cred că va fi cazul la noi, asta înseamnă un risc enorm pe partea aia dpdv defensiv şi lui DP nu prea-i plac aceste chestii. Mă rog, dacă campionatul va fi sacrificat din start (pentru a forţa grupele CL/EL), atunci poţi experimenta într-o veselie absolut tot ce vrei. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • De acord cu mai tot ce ai spus kiruj cu o mentiune : nivelul L1 este modest dar si mai important diferenta dintre echipe NU e atat de mare :incat daca ne impeidicam noi de vreo 5-6 ori sa fim nevoiti sa sacrificam sezonul. 🙂 Anul acesta am luat titlul cu toate ca am avut 2 egaluri cu Dunarea Calarasi de exemplu…iar „contracandidatele” au pierdut cu Dunarea,Chiajna,Voluntari etc.Si nu sunt de acord(in totalitate) cu ideea ca daca punem 2 jucatori u21 in „apropiere” trebuie sa gandim neaparat ei daca nu merge macar…etc etc. Putem merge si pe ideea ca jucand cu 2 fotbalisti u21 care au fost de exemplu colegi de echipa la juniori sau la echipa a 2-a sau la echipa nationala de ce nu? 🙂 ei pot da dovada de o „chimie” chiar mai buna decat intre un U21 si un jucator „normal” 🙂 .Dar cel mai probabil (si aici va veni partea foarte urata si implicit potopul de critici din toate directiile) vom folosi un U21 de sacrificiu schimbat daca nu dupa 2 minute, dupa vreo 10 sigur. 🙂

      Apreciază

    • Eu nu plâng după Fabbrini… Jucător foarte bun (dpdv tehnic), vede jocul, dar nu prea face faza defensivă… Adică la DP are şansa porcului de crăciun… E bine acolo, la Dinamo… HAI CFR!!!

      Apreciază

  18. Nu prea cred că l-a dorit DP pe Olaru, pentru că postul lui nu există la noi în echipă, vârf doi sau mijlocaş ofensiv în 4-3-3. Inter nu putea juca, iar în flanc nu a dat satisfacţie nici la Mediaş, când au jucat cu Ivanov în centru şi cu el pe dreapta. În orice caz, dacă a existat interes, cei de la Gaz Metan merită un şut în fund data viitoare când vin după jucători împrumut. Asta au făcut an de an. Vin cu „săraca”, dacă se poate să le plătească CFR şi salariile, şi când scoate capul vreun jucător de la ei îl scot pe tarabă şi bat toba la licitaţie. Aşa au făcut cu Eric, Curtean, Pârvulescu, niciunul nu a ajuns la noi, când a fost vorba să vândă au uitat de colaborarea cu CFR. Sigur, e dreptul lor, dar în acest caz nu ar mai trebui ajutaţi.

    Apreciat de 2 persoane

    • Un ziar sportiv a scris ca oferisem deja 500k euro de aproape o luna de zile, dar a supralicitat fcsb-ul. Avem solutii U21 mai mult pe laterali ofensivi; astept solutii si in mijloc central sau aparare. Daca iei un U21 de mare calitate sa fie titular non-stop (cum a fost Manea), atunci nu trebuie sa iei multi U21, eventual U19, pentru anii ce vin. Poate ajunge De Zerbi antrenor la Milan si ne ofera ceva solutii din lotul lor. Ar trebui sa cautam tineri jucatori romani care joaca afara si isi doresc o expunere europeana.

      Apreciază

    • Pai Andor,aici e problema lipsei de viziune la CFR. Daca ar fi destepti, ar face un deal cu Mediasul – la genul Ok, va dam 2 jucatori anual la care noi le platim salariile ( practic fortezi acolo jucatorii care sunt de primul lot dar nu apuca a joace la CFR) si in schimb CFR isi asigura un matching Right pt orice oferta interna a Mediasului -> vine competitorul X si ofera sumaY, CFR are dreptul sa ia jucatorul la suma Y daca doreste -> e sistemul pe care il practica Chelsea cu Multi jucatori

      Apreciat de 1 persoană

      • Cred că juridic e complicat să semnezi așa ceva, totuși Chelsea face asta cu echipe cu care nu joacă în același campionat: Vitesse, Gorica și parcă mai erau. Și chiar dacă în vest se poate sunt aproape sigur că la noi găsește federația un ciot de regulament care ar interzice aceste înțelegeri. Sunt de acord că e și vina CFR-ului, cu niciuna din zonă nu am reușit să facem o prietenie de durată, chit că le-am dat jucători împrumut gârlă și la Bistrița, și la Alba Iulia, și la UTA și la Mediaș, jucătorii valoroși de acolo au ajuns invariabil la FCSB. Pe de altă parte echipele respective au avut și au niște conducători perverși gen Gigi Borugă, Horoba, Mărginean, cu care e bine să-ți numeri degetele de la mână dacă ai dat noroc cu ei. Și nu trebuie ignorat nici faptul că jucătorii români sunt în marea lor majoritate niște dobitoci care își pierd mințile dacă află că FCSB e interesată de serviciile lor.

        Apreciază

        • Eu nu m-am referit la farm teamuri ci la dealuri serioase e care Chelsea le face de ex cu Borussia Dortmund, adica la nivel de competitor de CL. Si pentru orice regulament exista avocati buni care pot clarifica situatia – dar aia nu profeseaza in Romania la Cluj. Mai departe cred ca nivelul de sofisticare al managerilor din fotbalul romanesc este relativ redus – nici unul nu a facut dealuri mai sofisticate in viata lui, „victoriile” lor sunt cind au reusit sa pacaleasca pe altii fie cu o clauza sa nu plateasca o parte din suma cumparata fie prin vinzarea unei muhaiele pe principiul „banii jos ca miine iti dai seama ce tzapa ai luat”.

          Apreciază

  19. Andor, eu n-aş renunţa nici la pista Hamed (împrumutat, parcă, la Sepsi), a mai crescut băiatul, a avut meciuri bune, consistente. Bună observaţia cu Olaru, într-adevăr nu există postul lui preferat la CFR. Eu zic că un U21 va fi sută-la-sută un mijlocaş stânga (în 4-1-4-1 sau chiar în 4-4-2), celălalt va fi fie fundaş dreapta, fie portar. HAI CFR!!!

    Apreciază

  20. Si eu sunt de acord ca trebuie adusi tineri valorosi,este bine ptr echipa,club,campionat,dar parerea mea este ca nu pe postul de portar,el fiind foarte expus,si neavând experienta dupa o greseala sau meciuri mai slabe poti sa-i compromiti viitorul lui,precum si campionatul.
    Eu am incredere ca DP va gasi acei jucatori de care are nevoie,”tepele” astea cu fcsb suntem obisnuiti,poate sunt doar ptr a distrage atentia. Decate ori s-a intamplat la fel,si oricum jucatorii pe care i-am vrut au ajuns la noi.
    Iar si trendul s-a schimbat,de ce sa alegi sa joci ptr eternul abonat la locul 2 cand esti chemat sa joci la Campioana Fotbalului Românesc??
    Hai CFR!!!

    Apreciază

      • Daca asteapta sa intre banii pentru drepturile tv (3,8 milioane eruro), s-ar putea sa piarda oportunitati de mercato, iar DP nu cred ca va admite sa vina tarziu transferurile.

        Apreciază

  21. Eu stiu ca se destabilizeaza., dar eu pun cap la cap cu informatiile de lunile trecute cand se cam imprumuta bossul peste tot sa poata plati…

    Apreciază

        • De stiut tu stii, ai informatii din interior. Eu spun ceea ce e evident logic, punand lucrurile cap la cap. Ce cauta acolo AL? O fi fost un motiv intemeiat. Plus reactia elocventa a lui AL in momentul in care e filmat si a celui de langa el la care se uita.

          Apreciază

  22. Nu va inteleg agitatia cu jucatorii U21. Acolo e o chestiune de cost de oportunitate – daca vrei sa ai un jucator care va ajunge ceva medicru prin Liga 1, statistic trebuie sa iei unul de nationala de juniori -> ori dca ai spus asta ai deja concurenta „sugestiilor” de a se transfera jucatorii la Viitorul. De aceea pt mine cresterea valorii si comercializarea acesteia poate veni doar din 2 pooluri – jucatori Romani crescuti in Italia si Spania (vor fi din ce in ce mai Multi, inclusi ucatori nascuti in Ro cu parinti in Ro dar care sunt trimisi la diverse Internate) – sunt convins ca exista suficienti jucatori Romani care pot fi crescuti si interesai sa nu ajunga prin Liga a 4a cu perspective de Grosetto la apogeu de cariera si imprumut cu optiuni cumparare/revinzare la cluburi gen Benfica, Sporting -> pentru jucatorii care de obieci ajung in Liga a doua spaniola sau franceza (uitati-va la traiectoriile jucatorilor plecati 2017/2018 de la Castilla, echipa a doua a Realului -> astia toti snt adevrata fabrica de bani care nu se vede)

    Apreciat de 1 persoană

  23. Mda…nu stiu daca situatia e atat de grava precum ni se arata in presa dar lucrurile sigur nu stau bine.Pana acum mutari 0, pierdem tinte in stanga si in dreapta (da, da stiu veti spune ca nu ni i-am dorit defapt si ca nu se potrivesc stilului lui DP…dar va rog fiti totusi realisti… 🙂 ).Olaru ok se poate fara, Stoian trebuia luat in secunda 2(imi rezerv dreptul sa refuz din start orice argument de genul : nu are destula valoare,nu face faza defensiva()in Italia TOTI o fac 🙂 ), e expirat etc etc…are totusi meciuri in Seria A peste 100 si inca pe atatea in Serie B…daca nici el nu e bun pt noi si strambam din nas si la el…sa mergem dupa Messi 🙂 ), Matei…discutabil dar nu era rau. Daca nu mai exista bani pentru achizitii,salarii etc eu zic ca mai bine,la anul, uii lasam pe altii in fata si noi incercam o reconstructie pe bani putini si ne zbatem in rezultate mediocre vreo cativa ani…(dar cine sa aiba rabdare) decat sa mergem iar in europa si sa nu facem absolut nimic…nu pentru „mandria” si „onoarea” Romaniei ci pentru noi.Va rog sa nu luati aceasta postare ca o critica de nush ce fel la adresa nush cui si ca un atac la nush cine…e doar parerea unui suporter destul de vechi pe carpe situatia actuala in care am dat 2 ani cu un strat proaspat de lavabila peste un munte de jeg il doare…

    Apreciază

    • Poate este cum zici tu,dar din experienta trecutului(mai recent😉),eu cred ca situatia nu este atat de grava cum vor unii sa credem. Si aicia ma bazez pe faptul ca jucatori precum Camora,Deac,Djoko,si-au prelungit contractele cu noi,iar daca viitorul ar fi atat de negru,poate ar fi ales sa plece. Nu stiu,eu asa cred.
      Si pana nu pleaca DP sau alte persoane importante de la club,chiar nu imi fac probleme. Eu sper sa nu ne dastramam ci sa fim mai cumpatati si puternici.
      Cred ca toti suporterii care au fost atata vreme alaturi de echipa la bine si la rau,si un oras ca Cluj,merita o echipa de top.
      Pentru mine gandurile astea imi dau incredere,dar nici nu citesc „presa” autohtona,doar cand cineva mai pune cate un link pe aici,ori vreun prieten imi trimite in privat,in rest nu ma las intoxicat.
      Hai CFR!!!

      Apreciat de 1 persoană

      • Nu are legatura cu intoxicarea presei ci mai mult cu ce spunea Andrei Popa in ultima perioada : datorii la camatari sau ma rog…imrpumuturi luate de la „prieteni” si mai ales lipsa totala de reactie in contextul in care noua ne trebuie sange proaspat urgent nu peste 3 luni. 🙂 Ideea mea era uramtoarea : daca totusi nu suntem capabili sa construim ceva serios cu resursele pe care le avem atunci ar fi mai bine sa ne facem un proiect pe termen mediu/lung nu sa ardem etapele total aiurea fara a progresa defapt deloc sau a lasa ceva in urma. 🙂 Cat despre prelungiri : da imi dau si mie sperante dar…acesti jcuatori au fost langa CFR si in perioada insolventei sau in perioade mai putin faste…ceea ce e laudabil pt ei dar nu reflecta o prosperitate a clubului. 🙂 Hai CFR!

        Apreciază

      • Excepție cei bătrâni, prelungirile se fac și ca să-i poți vinde mai bine. Dacă nu prelungești în 6 luni djoko putea de ex. Sa semneze cu alții. Prelungire poate fi și când jucătorul chiar nu are unde pleca având o vârstă și acceptând poate la prelungire 2 lei mai puțin…. Sunt multe variante…

        Apreciază

  24. In acest moment este prematur sa tragem concluzii.
    Practic nu stim care sunt tintele reale si care este strategia pe termen scurt.
    Parerile noasre ca ar fi bun X sau Y, nu stim daca coincid cu parerile lui DP si ale conducatorilor.
    Probleme cu banii nu pot fi, dupa parerea mea, cand peste 2 saptamani trebuie sa incasezi peste 3 mil. EUR din drepturile TV, iar daca ne-am facut vise ca vom cheltui multe milioane pe transferuri, s-ar putea sa ramanem dezamagiti.
    Asa cum reiese din declaratiile lui DP, Stanciu si Mara, vom cheltui doar pentru transferul unor jucatori U21, in rest, jucatori liberi, tintiti cu grija si cu mare atentie.
    Oricum, rezultatul acestor transferuri o sa-l vedem abia dupa ce vedem care dintre cei noi vor reusi sa intre titulari, pentru ca, eu, cel putin, am crezut, de exemplu, ca transferurile lui Ionita, Costache si Mailat ne vor ajuta foarte mult, iar la transferurile lui Tucudean si Bordeianu am fost circumspect, dar realitatea m-a contrazis, asa ca, sa avem un pic de rabdare.

    Apreciat de 1 persoană

    • Cu respect maxim va spun ca parerile conteaza mai putin cand esti limitat in aria de selectie. 🙂 Aici ma refer strict la ce si-ar dori DP in raport cu ce ne permitem sau ce ar fi util pentru startul unui drum european. 🙂 Da e oarecum prematur dar mai sunt cateva zile pana la 1 Inuie si inca vreo 10 zile pan la reunire si apoi putine zile pana la startul urmatorului sezon…nu ne da timpul afara din casa. 🙂

      Apreciază

    • Piru, am scris si mai sus – banii din drepturile TV intra in 3 transe! la inceputul sezonului o sa fie platita doar prima transa, probabil in jur de 1 milion de euro. Ma indoiesc ca din banii astia o sa facem transferuri – cel mai probabil o sa fie folositi pentru prime/salarii jucatori si stingerea altor datorii.

      Apreciază

      • Chiar daca intrau toti banii intr-o singura transa, nu cred ca se faceau transferuri pe bani, ci doar eventual pentru U21.
        Ramane de vazut.

        Apreciază

  25. Toate aceste intoxicari de presa din ultimele zile vin de la Godola prin ziarul sau Ziua de cluj.
    https://ziuadecj.realitatea.net/sport/dan-petrescu-se-gandeste-din-nou-la-plecare-antrenorul-nu-a-fost-platit-de-la-revenirea-in-gruia–185960.html
    https://ziuadecj.realitatea.net/sport/istoria-se-repeta-la-cfr-cluj-noi-probleme-financiare-pentru-feroviari–186111.html
    Acolo au aparut initial aceste stiri despre”problemele” de la club, stiri care apoi au fost preluate si de alte ziare centrele „prietene” noua,
    To amicul Godola a dat un interviu pentru Gsp.live a doua zi dupa castigarea titlului in care spunea ca la club sunt „multe probleme” si in acest interviu a confirmat ca el, ca actionar minoritar, nu a mai dat niciun ban de anulu trecut si ca ajuta clubul cu niste intretineri tehnice ale stadionului. Si cam atat.
    Daca aceste „probleme” ar fi reale, oare de ce si-au prelungit contractele Djokovici, Camora, Vinicius si chiar Hoban????
    Godola este nefericitul de serviciu, care nu a reusit sa puna mana pe club si acum face tot ce-i sta in putinta sa complice lucrurile si sa inventeze tot felul de povesti.
    Vor fi transferuri cu siguranta si vor fi peste ce avem acum in lot.

    Apreciază

    • Q, la Ziua de Cluj e „jurnalistul” local al GSP-ului, l-a intrebat DP la un interviu: „-Cine esti?” la care a raspuns „-La gsp aaa… Ziua de Cluj”. Si Gadola are ziar, dar acela e Actual de Cluj.

      Apreciază

  26. aricicfrici, nici unul dintre jucatorii care si-au prelungit contractele, in afara de Camora, nu a fost langa CFR. Doi nici n-au fost la CFR in perioada insolventei si unul a plecat imediat ce am intrat in insolventa.

    Sigur, asta nu inseamna ca nu sunt probleme, dar probabil problemele sunt de disponibilitate de cash, nu de cash flow. Adica clubul are bani sa plateasca jucatorii si stafful, pentru ca bani intra, dar n-are bani e transferuri, iar asta nu e prea bine. Daca nu apar 1-2 transferuri in urmatoarele MAXIM 2 saptamani eu cred ca o sa avem probleme. Sa nu uitam ca pana la primul tur din CL mai avem doar 6 saptamani. Macar un fundas dreapta si, eventual, un fundas central (daca pleaca Boli) ne trebuie NEAPARAT, altfel in 50% din trageri degeaba ne mai prezentam.

    Apreciază

    • Eu mi-am inceput postul initial spunand ca nu o fi chair atat de grava situatia dar nici buna nu e deci din start am alsat loc de dubii 🙂 . Da, asa zic si eu…eu as spune ca nu doar 1-2 transferuri ar trebui sa apara ci cam toate cele necesare pentru cupele europene.Eu ma ingrijoram doar datorita faptului ca nu par a fi perspective reale de progres…sau macar interntii in acest sens din partea conducerii…pana acum facem ce am facut si anul trecut si acu 2 ani…din declaratiile lui DP vrem tot jcuatori ca si culio,deac etc etc dar liberi…iar el se plangea ca nu avem unde sa ii gasim…ceea ce e corect DAR poate atunci ar trebui sa ne orientam spre alt profil de jcuatori care sunt disponibili si repet in paramentrii nostri financiari si sportivi. 🙂 Lotul pentru europa trebuie definitivat pana la inceperea pregatirii maxim cu cateva zile duipa iar lotul pentru L1 nu conteaza…ala il putem definitiva pana in Septembrie ca nu e graba. Daca in urmatoarea perioada toate aceste probleme vor fi adresate si rezolvate de catre conducere..bravo lor inseamna ca isi fac treaba…pana atunci sunt si eu mai carcotas si sceptic ce sa fac. 🙂

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.