Putinţă vs. Dorinţă 0-0


Un meci în care unii (gazdele) au vrut, dar n-au putut, alții (oaspeții) poate ar fi putut (mai mult), dar nu prea au vrut… 🙂 Nu era greu de ghicit intenția lui DP, care juca la egal în multe meciuri și în playofful trecut, în condițiile în care avantajul nostru era mult mai mic.

Începem în formula clasică, Bordeianu îl convinge pe DP că merită să fie titularizat în detrimentul lui Hoban la închidere, iar Bud îl suplinește foarte bine pe Țucu (operat la inimă, sau, poate, reșapat de Marjana… Poate ambele… 🙂 ). Jucăm în 4-1-4-1, Bordeianu mătură în fața apărării, Deac și Djokovici sunt distribuiți în rolul de inter (dreapta respectiv stânga), iar Păun și Billel sunt pe margini, cu sarcini clare în apărare, iar Bud e vârful clasic.

În prima repriză vedem un meci de uzură, de mare angajament, cu două apărări bine puse la punct (în cazul nostru nicio surpriză, la gazde, în schimb, surprinde această stabilitate…). pressingul nostru e –mai degrabă- unul de preîntâmpinare (sau încetinire), iniția Păun, Bud și Omranii participă la aceste ”acțiuni”, apoi se revine la varianta brevetată anul trecut de DP: urcă cei doi interi (cu precădere Djokovici) lângă Cristi pentru a-i încurca pe fundașii gazdelor.

Repriza se încheie cu marea ocazie a lui Bud, care a reușit să prelungească (sau să devieze) cu capul aproape toate mingile înalte, ducând o luptă permanentă cu fundașii adverși. Cred că nici DP nu s-a gândit că ”nepregătitul” Cristi va interpreta fără greșeală rolul specific ce-i revine în strategia de bază a lui (”lungă și pe-a doua”), motiv pentru care fostul nostru golgeter (și campion în ediția 2009-2010) a intrat –în mod cert- în grațiile prețențiosului Bursuc…

În partea a doua s-a întâmplat un lucru destul de rar în meciurile de anul trecut: cu trecerea timpului am început să presăm mai mult, gazdele –spre lauda lor- au mai tras și ei cât au putut, dar era foarte evidentă oboseala care i-a cuprins după minutul 60.

Spre final, puteam lovi de câteva ori, dar DP nu a riscat, am atacat doar cât ne-au ”obligat” gazdele. Un egal previzibil, care poate fi chiar foarte prețios, cu condiția –obligatorie- să nu pierdem nici meciul următor cu mioare.

Între timp s-a finalizat şi notarea (cu 21 de participanţi), tabelaşul arată astfel:

Vedem o notă mai mică a lui DP (6.0), el fiind taxat (de unii) pentru jocul prea „la siguranţă”, practicat în condiţiile în care putem forţa –cel puţin după min.60- o victorie… Nu ştiu ce să spun, ocazii am avut, chiar nu e vina lui DP că am ratat vreo 3-4 ocazii mari.

Echipa primeşte o notă bunicică (6.7), cu Boli „fruntaş la sat” (7.9), dar mai avem acolo alţi 6 jucători cu note de peste 7. De data asta Costache a fost răsplătit cu „zmeura de aur” (5.2), un joc absolut haotic, încurcându-se de multe ori în minge (sau, aşa, în general…). Este apreciată evoluţia lui Bud şi de către exigenţii „profesori” ai Tribunei (7.2), surprinde un pic nota cam mică dată lui Djokovici (6.4), omul făcând destul de onest treaba, aşa cum îl ştim. Problema lui cea mare este… DP, care nu-l mai lasă să se avânte prea mult în faţă, fiindu-i limitată aria de „activitate”… 🙂

Vin mioarele, vine meciul „secolului”… Am intrat în play-off cu 2 puncte avantaj faţă de stână, acum avem 3… 🙂 Spun asta ca să vedem lucrurile şi dintr-un unghi de vedere mai optimist… 🙂 Impresia mea este că nimeni nu se va supăra dacă vom asista la un (nou) meci egal, DP în mod cert nu va cădea în depresie… 🙂 Poate nici noi 🙂

HAI CFR!!!

75 de comentarii

  • Sunt putin surprins cum este inteles tactica adoptata de DP cu Craiova,parerea mea este ca a facut exact ce trebuia sa faca,deoarece la olteni si cand am jucat bine am luat bataie,ei veneau dupa 2 infrangeri usturatoare,era ultima lor sansa ptr reintrarea in cursa ptr titlu,lui Mangia ii atarna sabia deasupra capului…ei aveau nevoie maxima de puncte,si sa nu primeasca gol,si sa nu uitam ca in ultimele meciuri chiar daca au fost invinsi,au marcat de fiecare data,iar cu noi abia au miscat in atac.
   Ptr DP era abia al 2lea meci din campionat,veneam dupa o infrangere,iar o alta infrangere foarte probabila ne ducea in pozitia oltenilor,care veneau tare din urma,fcsb la fel,asa incat cel mai important a fost sa nu luam gol,deci sa nu pierdem.
   Sunt sigur ca urmatorul meci il vom aborda ptr a-l castiga,stie si DP ca in cazul in care titlul se va decide in ultima etapa la bucuresti,ne va fi imposibil sa castigam,si asta nu din cauza valorii si a pregatirii,ci din cauze extrasportive…
   Hai CFR,titlul este aproape..

   Apreciat de 1 persoană

 1. Văd la note că diferenţa minimă e 1,5, iar cea maximă 7,5, iar media diferenţelor este 3,5. Pot fi mulţumit de mine, toate notele mele se încadrează la max ± 0,5 faţă de medie, cu excepţia lui Omrani 8, Bud 8 şi Djokovic 7 (toţi trei sub 1,00 faţă de medie) 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 2. Da… Interesantă „fluxtuaţia” cam mare la Cipri, problema (mea) a fost că nici nu puteam elimina nota lui minimă de 2.5 (dar nici aia maxima de 10), pentru că a avut şi una de 3, deci următoarea notă minimă nu a fost la o diferenţă de cel puţin un punct (aşa cum am convenit la un moment dat). Cipri nu a jucat rău, mulţi au părut mai „slăbuţi”, dar -în realitate, ca şi în cazul lui Djoko, în primul rând- asistăm la redefinirea sarcinilor de joc de către DP (înspre siguranţa defensivei), din care cauză dispare „sclipirea”… 🙂 Dpdv defensiv aproape toţi au jucat foarte bine, gazdele neavând -practic- nicio ocazie, în ciuda posesiei „zdrobitoare” (63%), dar în totalitate ineficiente… HAI CFR!!!

  Apreciază

   • Djoko şi Deac au fost interi, cu sarcini preponderent defensive. Sarcina unui inter -în general- este să asigure „paza şi ordinea” (în faza defensivă) undeva în faţa fundaşului central de pe partea aia, poate un pic mai spre lateral (Djoko în faţa lui Boli, Cipri în faţa lui Vinicius). Pe margini densitatea e asigurată de fundaşul lateral şi de mijlocaşul de bandă corespunzător (Manea+Billel respectiv Camora+Păun), la care se mai adaugă -în caz de nevoie- şi interul de pe partea aia. În opinia mea cei doi interi (Cipri şi Djoko) şi-au îndeplinit chiar foarte bine sarcinile, în zona lor nu prea s-a creat nicio acţiune cât de cât periculoasă, oltenii fiind nevoiţi (aproape tot timpul) să încerce ceva pe margini. Adică ei -prin poziţionare şi prin buna ocupare a teritoriului primit în sarcină- au „deviat” adversarul spre alte zone de teren. Există cazuri (destule), când un bun închizător sau inter joacă foarte bine (dpdv defensiv), fără să atingă mingea zeci de minute… Sunt convins că DP a apreciat munca celor doi (interi). HAI CFR!!!

    Apreciat de 1 persoană

   • Prima repriză foarte slabă? A recuperat de zece ori mai multe mingi decât Manea în banda dreaptă, în apropierea careului nostru. Şi tot el a creat de unul singur cea mai mare ocazie a primei reprize (păcat că Bud nu e stângaci).

    Apreciat de 5 persoane

    • ai spus corect. a facut 10 recuperari si a dat o pasa. Esti unul din liderul echipei, esti jucator de nationala, ai experienta si pe parte ofensiva mai nimic in prima repriza. Pt mine recuperarile lui inseamna exact jumate din ce trebuie sa faca un mijlocas. Iar de Djoko? In prima repriza aproape invizibil. Despre pase ce sa mai zic….? Are Djoko cateodata niste executii de ramai mut…(negativ vorbind)

     Apreciază

     • Nu 10, ci de 10 ori cât Manea. Deac este un jucător disciplinat tactic. Dacă sarcinile de serviciu îi sunt trasate astfel că mai nimic pe partea ofensivă, atunci face mai nimic, nu se abate. 🙂

      Apreciază

     • Da, după câte o pasă a lui Djoko, credeam că e Bordeianu. 🙂 Tocmai ce a explicat kiruj treaba cu invizibilitatea. Sunt nişte chestii în teren care-şi au rostul lor bine definit, dar pe care nu le înţeleg, probabil, decât profesioniştii. De-aici şi vorba, aruncată des spre Gigi şi alţii, habar nu are de fotbal. Mă uitam duminică la Djoko, fundaşii centrali ai oltenilor pasau între ei, iar Djoko, aflat la vreo 30 de metri de minge înspre poarta noastră, alerga conştiincios ba la un craiovean din banda dreaptă a lor, ba la un mijlocaş aflat la vreo 20 de metri mai în interior, în funcţie la care dintre fundaşii centrali craioveni ajungea mingea. A făcut în nici un minut de vreo 5-6 ori acea cursă de 20 m. Habar nu am ce rost a avut, că fac parte şi eu din categoria aia a habarniştilor, dar sunt sigur că n-a alergat doar aşa de sonat. 🙂

      Apreciat de 1 persoană

      • Păi exact despre asta e vorba… Pe lângă munca defensivă (deseori invizibilă, dar necesară), interii lui DP participă activ și la pressing! Nu ambii, că atunci mijlocul se descompune, ci ba unul, ba altul, dar de regulă Djoko e cu initiative… Când joacă Culio face și el la fel, s-a văzut schema asta de foarte multe ori anul trecut, tot cu DP (chit că îl cam omoară pe Ema această sarcină la 35 de ani!). De ce se face? De regulă, dar și în cazul concret, se urmăresc 2 obiective: 1-”dirijarea/obligarea fundașilor adverși să continue în bandă (unde mijlocașii de bandă ai cefereului sunt deja regrupați pentru faza defensivă, neparticipând activ la pressing), 2-obligarea fundașilor adverși să bubuie mingea în față, faza fiind repede rezolvată de fundași. Poate e acolo și un 3: eventuale recuperări foarte aproape de careul advers, cu consecințe fatale pt. poarta adversă (vezi faza golului marcat de Costache în Cupă la Sepsi, după o recuperare a lui Billel). HAI CFR!!!

       Apreciat de 1 persoană

 3. Forta cfrului o dau 4-5 din titulari. Nici intr-un caz Manea nu e printre ei. Nu vreau ca ceilalti sa fie subestimati, dar cu un Deac, Djoko, Tucu , Camora si Culio poti castiga un meci. Daca 2 dintre ei au o zi mai slaba sau chiar lipsesc jocul cfrului sufera.

  Apreciază

  • Manea e fundas central transformat in fundas de banda pentru ca era prea scund. N-o sa fie niciodata ce vor fanii CFRului, adica Roberto Carlos, ci mai degraba un Zanetti. Iar dupa mine Manea e FOARTE important pentru CFR datorita muncii lui in defensiva, chiar daca in atac nu contribuie prea mult. Cu Petelu acolo e bulevard. Avand in vedere cat de dificil este sa cumperi fundasi de banda in ziua de astazi in fotbal eu as face si pe dracu-n patru sa-l tin pe Manea la CFR, asa cum trebuia sa-l tinem si pe Tiago Lopes.

   Apreciat de 1 persoană

   • Apex, cu riscul ca o sa deranjez pe unii sustinatori ai lui DP, pierderea multor jucatori de la CFR in sezonul de iesire din insolventa e nejustificat pt noi, justificat pt adunatorii de comisioane. S-au adus 19 jucatori din care aud ca au fost peste 3mil. comisioane. Castigarea titlului a fost o palida consolare vis a vis de cheltuielile exorbitante facute. Un Thiago era parfum pe partea dreapta. Discutiile dupa atita vreme sunt de prisos dar ma macina ca ne paste falimentul din cauza aceasta.

    Apreciază

    • Andrei, sunt de aceasi parere cu tine. Noi am iesit din insolventa o echipa curata, autosustenabila, dupa ce ne-am zbatut ani de zile sa nu murim. Noii „patroni” au trecut URGENT la vechile practici si acuma iar suntem de unde am pornit in 2012: salarii mari, calificari in Europa canchi, bani prea putin la intrare si prea multi pe iesire. Eu oricum nu cred ca ne paste falimentul nici daca nu castigam campionatul si nu ajungem in Europa, dar cred ca ne paste mediocritatea, un fel de Astra. Sunt prea multi bani bagati in momentul asta incat sa tragi cortina, ca asa iei o gaura de 15 milioane. Insa, probabil, fara Europa ne paste vanzarea tuturor jucatorilor importanti si mediocritatea absoluta.

     Apreciază

 4. De era antrenador D.P. il taxa pe D.M. cu sistemu lui cu 3 aparatori si portar avansat.Victorie cu fcsb? De necrezut! 1o pierderi de balon din 10″ intarzieri” (in compensatie la 10 recuperari) pentru numaru nost 10 ,un assist pentru o minge bubuita peste palanku vopsit. Singura sansa e sa-l puna pe kostake virf, sa preseze” balgradeanu” permanent , pentru un gol dintr-un ” meteorit ” expediat de D.J. sau bordeian!

  Apreciază

 5. CFR Cluj și-a pregătit lista de transferuri pentru perioada de mercato din vară, iar ziare.com anunță că mijlocașul Constantin Budescu este dorit de campioana României. Conform sursei citate, ardelenii s-au interesat de situația internaționalului român la Al Shabab și despre șansele ca acesta să accepte să revină în Liga 1 Betano.

  Apreciază

 6. Eu deja sunt sictirit de atitudinea lui DP. Azi la antrenament le-a spus la jucatori ca nu trebuie sa se supere dar FCSB e mai buna ca noi. Bineinteles ca Deac s-a enervat si i-a reamintit de meciul din decembrie cand am castigat clar….(asta nu e fake news). E clar ce tactica o sa abordeze.

  Apreciază

 7. Cum plm sa le spui jucatorilor tai ca adversarii sunt mai buni, cand tu esti pe primul loc in clasament si i-ai batut acum 4 luni cu aceiasi jucatori la ei acasa.
  Ce fel de antrenor esti? Deci nu pot crede,ma jur!
  Dupa cum spuneam acum cateva saptamani,daca CFR va castiga acest campionat va fi datorita jucatorilor in primul rand, nu antrenorului. Putea sta linistit pe banca si Minteuan, mai rau de atat nu puteau juca .Un egal cu craiova sau fcsb scotea si Minteuan.
  Du-te frate la fcsb, daca tot sunt cei mai buni jucatori acolo. Cei mai buni jucatori merita si cel mai bun antrenor,nu?
  Halal motivator e si SuperDan asta. Pierdeti fratilor meciul ca oricum sunteti mai slabi.
  Vai de mine.Oare asa ii motiva si pe la Chelsea si pe unde a mai jucat?

  Apreciat de 1 persoană

 8. Total datorii: 20.073.706 euro
  Total datorii şi capitaluri proprii: 11.453.660 euro
  Pierdere: 7.503.802 euro
  Suma plătită către agenţi/intermediari: 9.577 euro
  Cheltuieli: 14.237.759 euro
  Cheltuieli cu personalul: 10.165.879 euro
  Venituri din exploatare: 5.648.722
  Venituri din bilete: 423.867 euro
  Venituri din drepturi TV: 2.623.098 euro

  Apreciază

 9. Eu inca nu imi revin in legatura cu afirmatia facuta de DP in fata jucatorilor pe care ii antreneaza. Jucatori care sunt campionii de anul trecut, care conduc clasamentul de luni intregi si care au dat de pamant cu adversarii de duminica acum 4 luni la Bucuresti.
  Oare nu i-o fi fost rusine sa afirme asa ceva? Pai luati post pe post nu stiu daca in echipa aia sunt 2 jucatori mai buni ca ai nostri. Cine e mai bun mai DP? Balgradean mai bun ca Arla? Vreun fundas central mai bun ca Vinicius si Boli? Poate Hora e mai bun ca Tucudean? Sau poate Florinel Coman e mai bun ca Deac? Poate Morutan e mai bun ca Djoko sau Culio? Poate Camora e mai slab ca Morais? Nu stiu ,poate sunt eu mai tampit asa si nu mai inteleg fotbalul.
  Ma indoiesc ca a folosit DP vreo metoda de reverse psychology sau mai stii….?
  Incredibil. In afara de presa din Bucuresti care ii umfla pe aia degeaba(adevarata lor valoare se vede cand se transfera afara si in 3 luni nu mai prinde unul primul 11,indiferent de echipa la care se transfera) pentru toata lumea e clar care sunt jucatorii mai buni. Numai frica lui DP a facut ca anul trecut sa terminam 4 meciuri egale cand trebuia dat cu ei de pamant.
  Asa cum va fi si anul acesta din pacate.
  Bravo lui Deac ca i-a adus aminte de rezultatul din decembrie.Sa inteleaga si DP ca nu mai e ca-n anii 80 cand Steaua era cea mai tare. Acum e in liga a 4-a. Noi jucam cu fcsb,o echipa fara istorie si fara viitor.
  Bravo Dane! Mare antrenor esti. Nu-i de mirare ca i-ai retrogradat si pe chinejii aia,saracii. Daca tot asa ii motivai inainte de meciuri….?
  Pfff….

  Apreciază

  • Cred ca le spune asa jucatorilor ca sa nu iasa la joc, sa respecte indicatiile lui de joc cu caracter defensiv. Cand era Toni spre final, tot DP spunea in interviu ca CFR e cea mai buna echipa (ca si lot) si argumenta ca anul trecut spunea invers pentru ca era „Sarmaluta” si Alibec la FCSB, acum nu mai sunt.

   Apreciază

 10. Poate avem somitati pe aici,dar nu cred ca sunt multi care sa-i dea lectii lui DP.Sa-ti construiesti retorica pe am auzit sau se spune si sa ataci furibund pe cei care conduc o societate imi pare o tentativa clara de manipulare.Sau poate este doar o incapacitate de a-ti stapanii iesirile.
  Destui ne luptam pe aici cu stereotipuri,proprii sau preluate.Si retin aici o discutie dupa o partida in campionat vizavi de Omrani,in care un coleg il facea cel mai slab din meci.A fost necesar sa-i reamintesc ca a fost la originea a vreo 7 pase de gol in acea disputa,nematerializate nu din culpa lui.
  Din nou imi pare ca ne intoarcem la a face discutii bazate pe barfa sau pareri subiective.Acum trebuie sa-l trecem pe linie moarta pe DP ca nu-l baga in seama pe maestrul racordajului sau nu face bezele,ori nu face declaratiile acceptate de suporteri.Faceti-va fratilor antrenori si apucati-va de treaba,dar pana atunci mai lasati parerile absolute si de necombatut.Sunteti orice,numai suporteri nu.

  Apreciat de 1 persoană

  • E evident pentru tooata lumea ca la Craiova am pierdut doua puncte din cauza jocului cu caracter defensiv. Pornirile noastre sunt firesti, cand vezi cum se apropie adversarii la puncte din cauza fricii lui DP.

   Apreciază

  • Sunt de acord cu multe din cele scrise de tine dar cred ca ai fosz un pic prea aspru. Asta ca sa formulez elegant. Adevarul insa ,este ca prea mult ne vaicarim si noi pe aici.
   Dar asa sunt suporterii. Toti suntem antrenori si finantatori. Bineanteles pe banii si competenta altora.😃😃😃😃😃dar sunt convins ca fiecare este atasat de klub ,si fiecare isi face griji. Nici mie nu imi place omu DP,dar sunt convins ca este un antrenor foarte bun,si ca va face tot posibiluul sa castige campionatul. Bineanteles cu metodele lui. Unora le place,altora nu. Hai CFR!!!!si nu mai sariti unul la gatul altuia ,ca va caut si va execut😃😃😃😯

   Apreciază

 11. In opinia mea, jocul cu caracter defensiv (Mourinho) al lui DP aduce victorii cu 2-0 in general cu echipele mici (care sunt mai usor de prins in curu’ gol) si egaluri cu echipele mai bune (punand la socoteala si ‘contributia’ arbitrilor spre avantajul direct/indirect al lui FCSB). Eu la asta ma astept.

  Apreciază

 12. Daca DP ramane fidel meciurilor la egal cu FCSB si Craiova si obtine victorii in meciurile celelalte, si toate calculele ii ies la fix, poate ajunge sa joace in ultimul meci acasa la FCSB cu trofeul pe masa si un egal sa-i aduca trofeul.
  Este un calcul care duce la victoria finala, dar intr-un mod cum nu se poate mai riscant, aproape masochist.
  Sper sa aiba sange in instalatie si sa abordeze meciul de acasa cu FCSB astfel incat sa avem si sanse reale la victorie, sa nu avem o prestatie ofensiva asa, doar la alibi.
  Nu stiu de unde teoria asta ca daca ataci, inseamna ca esti dezorganizat sau nu joci serios in aparare, dimpotriva, eu cred ca esti echipa bine organizata atunci cand faci ambele faze foarte bine, cand practici un fotbal echilibrat si bine gandit, si sa nu uitam ca putem primi gol si din faze intamplatoare sau cu contributia arbitrului, iar in situatia asta ce te faci, ataci ca disperatul sa marchezi avand o echipa croita pe faza defensiva?
  Parerea mea este ca FCSB este slaba in aparare si acest lucru trebuie exploatat, dar daca stam la cutie nu facem altceva decat sa le punem in valoare punctele forte, adica atacul si arbitrii si sa nu le scoatem in evidenta slabiciunile, adica defensiva, iar rezultatul va fi in consecinta.

  Apreciat de 3 persoane

  • Un egal cu oile,si vitcorii pe linie cu celalte, ar inseamna ca ultmul meci nu mai conteaza. Putem pierde si cu 100-0. O victorie insa duminica,ne face aproape campioni. Hai CFR!!!!

   Apreciază

   • Sa ma ierte Gica dar informatiile sunt adevăruri nu bârfe de gazeta. Poate înțelege și el că de multe ori o zici ca „barfa” pt ca nu poti divulga sursa.Dacă jucătorii sunt suparati pe DP noi de ce nu am fi? Pt ca nu suntem antrenori?
    Cine nu înțelege că nu putem avea toti aceeași părere nu prea are ce cauta pe un blog. Fiecare are dreptul la o opinie atâta timp cât nu ne jignim intre noi. Pe de alta parte dacă unii dintre noi mai criticam si nu suntem antrenori, voi cei care lăudati orice cur băgat în poartă sunteți???

    Apreciat de 3 persoane

 13. Eu zic că sunteți prea siguri că vom câștiga toate meciurile cu autsaider-ii. Rejele, de exemplu, nu va fi de acord în ruptu’ capului cu două înfrângeri la rând cu noi, iar olteanul Neagoe de la Sepsi ne pândește demult. Dacă nu reușim măcar o victorie din cele trei meciuri rămase cu oile și oltenii, riscăm să pierdem campionatul.

  Apreciat de 1 persoană

 14. Pirule, cand ataci, urci liniile si deci iti asumi riscul sa fii prins in curu’ gol pe contre (in spatiul liber dintre portar si aparatori). Da, echilibrul e esenta lucrurilor. Intre faza de atac si cea de aparare. Nu poti sa nu risti nmic, daca vrei sa castigi. dar sa fie un risc calculat. In opinia mea de chibit.

  Apreciat de 2 persoane

 15. De ex. Barca isi minimizeaza riscurile prin faptul ca arbitrii refuza sa le dea cartonase la faulturile prin care opresc contrele adverse. Aseara Busquets trebuia sa primeasca al treilea(!) galben prin min 30. A primit doar unul. La una din faze a facut alunecare pe genunchiul adversarului (trebuia sa fie al doilea galben, nu l-a primit de la „techergheul” de arbitru italian). Da, stiti ca sunt fan Real.

  Apreciază

  • Dar jucatorul lui MU ce a primit pentru ca i-a spart nasul lui Messi? Hai sa nu privim dintr-o singura perspectiva, indiferent ca su ntem fani CFR, Barca, Real sau fcsb.

   Apreciază

   • Au sarit la minge amandoi, numai ca ‘lunganul’ de la MU era de doua ori cat Messi, ‘piticul’ n-avea nici o sansa, s-a lovit de ‘lungan’ ca de o stanca. Iar eu am scris in primul rand despre modul general de minimizare a riscurilor liniilor avansate prin fault ‘iertat’ de cartonas al Barcei. La noi nu e cazul, trebuie sa fim muuuult mai precauti. Primim galben dupa galben(/rosu) daca facem asa.

    Apreciază

    • Da, Ceferistule, exact cum spuneam, fiecare isi vede adevarul sau. Da, au sarit amandoi la minge intr-un duel inegal, dar lunganul i-a aplicat in trecere un dos de palma peste fata care i-a spart nasul. Altfel s-ar fi lovit de „stanca” fara sa se lase cu sange si traumatisme, dar tu ca suporter al Realului atat ai vrut sa vezi. Si mai vorbim de obiectivitatea suporterului ceferist. Asta e ca si cu initiativa „fara penali in functii publice” e buna doar daca penalul nu e din tabara ta. Ori e limpede ca lumina zilei ca nu e vorba de apararea unor principii, ci de gasti. Cam dupa aceste „principii” functioneaza societatea romaneasca la orice nivel, fie ca e vorba de sport sau politica.

     Apreciat de 1 persoană

 16. Păi cu arbitrul care-a fost delegat cam așa vom păți și noi în meciul cu oile. Vor faulta și vor face salturi în iarbă la greu, pentru că știu că nu vor fi sancționați, ca să nu se spună după meci că unguru’ a ținut cu ungurii, iar cu noi va face exces de zel și vom primi galbene la fiecare simulare a lor. Așa a fost de fiecare dată cu el la centru. Ca să nu mai zic de loviturile inventate pro telemeaua, în caz că scorul le va fi nefavorabil.

  Apreciat de 2 persoane

  • Tocmai de aia trebuie sa joci fotbal, sa ataci cu cap, și să-ți Ti adversarul departe de poarta proprie. Dacă oferi prea mult respect și joci in 25m de poarta proprie e greu sa nu primească oile ceva lovituri libere. Suntem amatori, chibiti dar ma întreb ce tactica am avea dacă am fi o echipa mediocră? Nu tot pe doua linii și lungă direct pe vârf???

   Apreciat de 1 persoană

   • Diferenta e data de modul de sustinere a varfului de colegii din vecinatatea lui, care urca aproape de varf pentru a culege mingile deviate de el sau respinse de aparatori si apoi de incepere a actiunii ofensive din acest loc avansat. Echipele mici nu-si sustin varful, stau pe doua linii tot meciul si cand bubuie spre varf, nu recupereaza, cel mult avanseaza daca respig aparatorii adversi afara. Aici vine arta lui DP, sustinuta de un lot valoros, capabil de asta. Totusi, in meciurile cu echipele bune si cu arbitrajele potrivnice se obtin mai mult egaluri decat victorii. In opinia mea.

    Apreciază

 17. Tocmai asta e frumusețea unui blog, că, pentru câteva minute, ne închipuim că suntem antrenorii care au cheia victoriei. Dar, dacă ar fi să angajez pe careva de pe aici să stea pe bancă weekendul ăsta, m-aș orienta pentru cineva cu simțul umorului. Adică să-și dea omul seama că e depășit și să poată glumi pe tema asta. Eu m-aș preface în secund și împreună am adopta o tactică diametral opusă cu cea a lui DP. Adică sufocarea adversarului din primul minut. Suntem mai buni, jucăm acasă, sigur dăm cu un gol mai mult. Doar să atacăm. Să ne supărăm tare pe portarul lor. Degeaba dau ei 2, că noi băgăm 3, sau 4. Ar da ciorba în foc și i-am călca în picioare exact când ei se așteaptă să apărăm egalul originar. Am face spectacol și tot fanul ceferist se va lua la palme că n-a fost prezent pe stadion. În 2 ore, eu și principalul meu, am deveni legende, iar numele nostru ar răsări falnic la fiecare dezbatere timp de 10 ani. Trebuie să știi când să le arăți încredere jucătorilor tăi. Să-i faci să joace de plăcere, fără să simtă oboseala. Nu va funcționa de fiecare dată, dar s-ar putea să ai o serie lungă de succese. S-ar putea, sau nu. Nimeni nu mă mai poate contrazice acum. Poate n-au fost decât câteva zeci de secunde, dar eu zic că a meritat visul ăsta. Pe de altă parte, treziți repede la realitate, știm că lucrurile nu vor sta așa duminică. Poate nu doar din cauza lui DP. Poate și unii de-ai noștri vor fi prea furnicați de emoție. Stadionul plin, prea mult interes, presa cârcotașă… Și până la urmă ajungem tot acolo, să nu pierdem, să rămânem în față, să nu riscăm. Așa se întâmplă de obicei într-un campionat mediocru. Pe care poate îl câștigăm și dacă se termină 0-0 duminică. Nu se transformă nimeni în legendă peste noapte, luni dimineața nu avem ce dezbate dar nu-i nici supărare. Deznodământul se amână iar Liga își freacă palmele că suspansul plutește în aer. Time out încă o săptămână și liber la visat și făcut tactici cu creta pe asfalt.

  Apreciat de 6 persoane

 18. Dragilor, nu stiu teorie. Sunt doar un chibit indragostit de „saparea” tainelor jocului cu beshica. Un mare pasionat. Dar atat. Antrenorii stiu aceste lucruri pe care eu doar le „sap”, si inca de 10 ori mai mult. Totusi, in practica nu sunt la fel, unii au succes mai mare, altii mai mic.

  Apreciază

 19. Pentru a fi un antrenor bun nu este suficient sa ai cunostinte teoretice despre fotbal, pentru ca oricine poate studia, se poate documenta, poate urma cursuri, poate fura meserie de la alti antrenori, etc.
  Ca sa fi un antrenor bun mai trebuie sa ai experienta, care se obtine greu si cu multa munca si umilinta si mai trebuie sa ai niste calitati personale care tin de psihologie, stiinta de a comunica, de inteligenta si logica, de echilibru emotional, de curaj, de personalitate etc.
  Pana la urma nu stiu daca nu calitatile native ale unei persoane sunt cele mai importante pentru a ajunge un antrenor bun, pentru ca, sunt multe persoane care sunt toba de fotbal, dar cand vor sa-si implementeze ideile in practica, au niste metodologii de te apuca durerea de cap.
  Noi, chibitii, nu avem neaparat cunostinte aprofundate despre fotbal, nu stim sa pregatim o echipa de la A la Z, dar asta nu inseamna ca nu putem fi niste observatori fini si valabili ai fenomenului. Putem sa ne dam si noi seama daca o echipa este bine pregatita sau joaca dupa ureche, daca un antrenor are stiinta sau nu si putem si sa-i depistam calitatile si defectele native care au legatura cu antrenoratul.
  Nici un antrenor nu-i perfect, asa ca trebuie sa fim si noi mai indulgenti.

  Apreciat de 2 persoane

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.