Finala mică a Cupei României :) [CSU Craiova – CFR Cluj]


CFR a pierdut pe teren propriu prima manşă a semifinalei Cupei României, utilizându-i doar pe Camora – integral, şi pe Deac, Omrani şi Păun – parţial, dintre titularii unşpelui de bază.

Craiova a pierdut pe teren propriu prima manşă a semifinalei Cupei României, folosind „cea mai bună echipă pe care o avem la dispoziţie acum”.

No, în perspectiva meciului…

CSU Craiova – CFR Cluj, ce se va disputa duminică, 7 aprilie 2019, începând cu ora 20.30, în cadrul etapei a 4-a din Liga 1 Betano – playoff, Stadionul „Ion Oblemenco”…

… cine a fost mai isteţ? 🙂

Mangia nu a avut de ales. Momentan, oltenii ocupă locul 3 în topul favoritelor la titlu, câştigarea cupei părea mai accesibilă, a fost logic să apeleze la cea mai bună formulă de echipă în meciul cu Viitorul.

Dan Petrescu nu a avut de ales. Norocul meu este că foarte puţini citesc toate prostiile ce le debitez pe-aici, aşa că pot enunţa ferm: cupa trebuia sacrificată chiar şi prin folosirea unşpelui de bază în meciul cu Astra, iar cu titularii poate că n-am fi reuşit să pierdem. 🙂 Încerc să argumentez: suntem conştienţi cu toţii că obiectivul vital al clubului îl reprezintă participarea în grupele uneia din competiţiile UEFA, CL ori EL. În campionat suntem poziţionaţi bine, având prima şansă la cucerirea titlului. Hai să presupunem că vom termina pe locul 1. Campionatul se va termina în 19 mai, iar prima partidă din cupele europene îl vom disputa pe 9 sau 10 iulie. În caz că am fi forţat cu titularii calificarea în finala cupei şi am fi reuşit să accedem, finală care se va disputa pe 26 mai, fără a avea siguranţa obţinerii trofeului, am fi intrat sigur în criză de timp. Jucătorii au nevoie de minim 10-12 zile de concediu, sunt şi ei oameni, sunt şi ei angajaţi, nu te poţi juca cu codul muncii. 🙂 Ţinând cont de data primei partide din turul 1 CL, reunirea lotului pentru obişnuita pregătire ratată de vară trebuie să aibă loc în primele zile ale lunii iunie. Finala cupei ne-ar fi încurcat rău de tot. În paranteză, mai amintesc că meciurile naţionalei din iunie şi turneul final U21 ne-ar putea lăsa pentru o perioadă fără Deac, Ţucu, Manea (dacă vom activa clauza de cumpărare) şi, puţin probabil, Costache. Bineînţeles, dacă vom *** titlul, atunci s-ar fi meritat pus accentul pe cupă, deţinătoarea trofeului va debuta în UEFA abia pe 25 iulie. Capra sau varza? Singura soluţie ca să le fi împăcat pe amândouă ar fi fost ca în cazul câştigării titlului să pierdem finala cupei cu 0-3 prin neprezentare. 🙂

Mangia spunea aseară că nu ştie dacă e normal ca adversarii de duminică să aibă o zi în plus de recuperare. Ei, uite că DP a adăugat un supliment de 4 zile la acea zi în plus. Suntem obligaţi ca această diferenţă mare de zile de recuperare să se reflecte pozitiv în joc şi rezultat în partida de duminică. Musai de jucat la victorie. Dacă puştii lui Hagi au reuşit să câştige în Bănie, noi de ce n-am putea? Oltenii îl au accidentat pe Koljic şi l-au pierdut ieri şi pe Martici, intrat în joc incomplet refăcut după o accidentare. La noi va lipsi în continuare Ţucu. Echipa probabilă e sigură: Camora plus cei care n-au fost în echipa de start împotriva Astrei.

CSU Craiova: Pigliacelli - Donkor, Akca, Ferreira, Briceag - Mateiu, Cicâldău - Bărbuț, Mihăilă, Bancu - Fortes

Rezerve: L. Popescu, Kelic, Drăghici, Fedele, Bic, N. Rocha, A. Cristea

Indisponibili: Koljic, Martic (accidentați)
CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Vinicius, Boli, Camora – Bordeianu – Deac, Djokovici, Culio, Păun – Omrani.

Rezerve: Fernandez, Peteleu, Mureşan, Hoban, Moutinho, Costache, Bud.

Indisponibil: Ţucudean

                                        Facebook/Peluza Visinie

HAI CFR!!!

114 comentarii

  1. Si eu cred ca si D-Acid ca 3 egaluri sunt echivalente cu 2 infrangeri ( minus 6 puncte din 3 meciuri ). Imi aduc aminte ca anul trecut FCSB a facut cu 1 punct mai mult ca noi in play-off. Noi am avut 5 egaluri din 10 meciuri ( minus 10 puncte, deci 3 infrangeri si un egal ), restul fiind 5 victorii.

    Apreciază

    • E total incorecta analiza asta. Doua infrangeri, una cu FCSB si una cu Craiova, ii aduce pe FCSBisti la egalitate de puncte cu noi si pe Craiova la 4 puncte in spate, in timp ce doua egaluri pastreaza aceasi distanta ca si pana acum. Trei egaluri sunt rele doar daca ai echipe care vin puternic din spate (Viitroul, sa zicem), dar clasamentul in playoff e rupt in doua. Doua egaluri cu FCSB si doua cu Craiova ne-ar asigura titlul in conditiile actuale.

      Apreciază

      • In timp ce tu faci doua egaluri ( la Craiova si in Gruia cu FCSB ), atat Craiova cat si FCSB mai joaca si ele cate un meci in acelasi timp si se pot apropia cu cate 2 puncte ( in timp ce tu faci 2 puncte, ele pot face fiecare 4 in cele 2 meciuri). Logic?

        Apreciază

  2. Este adevarat ca 3 egaluri sunt echivalente cu 2 infrangeri, de aceea este foarte grav cand pierzi puncte cu un outsider, dar in cazul in care egalul este cu o contra-candidata, atunci egalul nu mai este atat de nociv pentru ca punctele pierdute sunt de ambele parti.
    In cazul luptei dintre CFR, FCSB si Craiova, daca socotim ca toate 3 se lupta pentru titlu, atunci egalurile dintre ele le mentin pe aceeasi pozitie.
    Problema este ca povestea cu egalurile este valabila doar daca toate meciurile dintre cele 3 se termina la egalitate, dar daca FCSB castiga meciurile cu Craiova din play off, iar noi facem egal, inseamna ca ne vom pastrat distanta fata de Craiova, dar vom pierde 4 puncte fata de FCSB.
    Pana in acest moment, noi cu un egal, iar FCSB cu o victorie impotriva Craiovei, deja am pierdut 2 puncte.

    Apreciază

    • Asta e un mod de a interpreta problema, dar pe de alta parte noi avem doar 2 victorii si 2 egaluri la Cariova iar in rest ne-am cam luat-o pe plaiurile oltenesti… si ne-am luat-o chiar rau. Cu egalul asta am scos Craiova din lupta pentru titlu si ne-am asigurat locul 2. In conditiile in care noi nu pupam nici macar turul 3 al CL, un loc 2 care te trimite in EL dupa ce ai schimbat 4 antrenori pe an si ai un lot de cacat fara 3-4 rezerve de calitate (daramite un prim 18 de „titulari”) este extraordinar pentru CFR.

      Apreciază

        • Cfristule, am pierdut cu o echipa de semi-amatori tur/retur anul asta. „Patronul” poate sa tot vrea sampion lig ca noi nu ajungem acolo sub nici o forma. Avem media de varsta la 29 de ani si majoritatea jucatorilor nostrii de baza sunt trecuti bine de 30. Eu chiar nu vad diferenta intre locul 1 si locul 2, in afara banilor din drepturile de televizare. Cat despre egal, logica asa ar spune ca daca se aliniaza planetele e mai rau sa faci 3 egaluri, doar ca in Romania 7 puncte avans s-au dovedit de cele mai multe ori imposibil de recuperat in 5-6 etape. Asa ca si daca facem egal cu FCSB (cel mai probabil) CSU Craiova tot pe 3 termina.

          Apreciază

            • Singura diferenta (de care stiu eu cel putin) intre ruta campioanelor si calificarea de pe locul 2 este ca sari (garantat) peste turul 1 al calificarilor EL. Turul 1 la EL nu vad cum ar putea sa ne puna probleme. Problema noastra vor fi tururile 3 si 4 din calificari unde avem sanse sa dam peste echipe MUUUULT mai bune ca noi.

              Apreciază

            • Nu este adevărat. Pe ruta campioanelor, în calificarea pentru grupele EL, poţi da doar de alte campioane eliminate prematur din cursa pentru grupele CL.
              De pe locul 2, trebuie să treci de echipe tari ce au terminat pe locurile 2-5 în campionate mai puternice

              Apreciază

    • Egalul la Craiova a adus FCSB mai aproape de noi cu 2 puncte, distanta a scazut de la 5 la 3 puncte. Un egal in Gruia cu FCSB aduce mai aproape si Craiova cu 2 puncte, daca oltenii isi castiga meciul pe care-l joaca in aceeasi etapa. Logic?

      Apreciază

  3. Daca nu castigam titlul si nu intram pe traseul campioanelor, calificarea in grupele EL va fi foarte complicata, iar o ratare a calificarii si in acest an, dupa multiplele semnale primite din partea conducerii, s-ar putea sa se lase cu daune totale.

    Apreciază

  4. Piru, e cam clar asta. Nelutu s-a cam imprumutat in multe locuri ca sa fie la zi cu salariile. Fara Europa nu o vad deloc bine pe cfr. Daca anul asta a dres cumva busuiocul, la anul nu vad cine il mai ajuta cu bani…grele vremuri

    Apreciază

  5. Caneto, asa este, daca ei in considerare ca adversarii din ruta campioanelor sunt mai usori e mai usor sa ajungi in grupe pe partea aia. Dupa mine, noi avem probleme de fond mult mai mari decat cea a adversarilor si eu nu cred ca, in momentul de fata, suntem in stare sa facem fata pe ruta campioanelor mai departe de turul 3.

    Apreciază

    • Hai să dau exemplul Dudelange. 🙂 A fost eliminată în primul tur preliminar CL de către Vidi. A trecut în turul 2 EL unde a întâlnit şi eliminat un alt ciuruc scos în primul tur CL, Drita. Apoi a întâlnit o învinsă din turul 2 CL, pe Legia. Şi am urmat noi, scoşi de Malmo din CL şi calificaţi în play-off EL datorită eliminării lui Alashkert, scoasă în primul tur CL şi calificată în turul 3 EL datorită eliminării unui alt ciuruc în CL, Sutjeska. 🙂
      În concluzie, dacă ieşim campioni şi suntem scoşi încă din primul tur CL, intrăm în turul doi EL unde nu putem întâlni decât un alt eliminat din primul tur CL. Ar fi foarte importantă prima dublă din CL. Am întâlni un cap de serie, iar dacă-l eliminăm, am fi noi cap de serie în turul doi. Ceea ce nu am fost vara trecută. Iar din turul 3 CL, chiar eliminaţi, am fi foarte aproape de grupele EL.

      Apreciază

      • Problema mare e ultimul hop, ala cu turul 4, de aici si logica mea. Nu cred ca avem probleme pana in turul 3 (inclusiv) al EL indiferent pe ce traseu mergem. Da, teoretic vorbind va fi oricum mai usor daca iesim campioni, dar cand o sa ajungem in turul 4 acolo o sa dam de dracu. Nu putem sa trecem de aproape orice echipa ne pica in turul 4, si zic asta cu lotul de ACUM, nu cel de peste 5 luni care o sa fie fara Manea, fara Boli si cu un Culio, Hoban, Deac si Vinicius mai batrani si mai obositi. Ca sa putem ajunge in grupe eu zic ca ne trebuie minim 4 jucatori titulari, nu rezerve si nu ciurucuri: un fundas dreapta, doi mijlocasi si o aripa dreapta.

        Pana nu vad transferurile astea, cu tot respectul, eu imi mentin scepticismul ca avem vreo sansa la grupele EL indiferent de locul pe care terminam. Sigur, mi-ar placea sa castigam campionatul, dar pe de alta parte trebuie si sa acceptam ca, odata si-odata, o sa vina un moment in istoria CFRului cand am fost APROAPE de a castiga campionatul, dar nu l-am casitgat. Iar eu zic ca daca se intampla anul asta eu as fi multumit de echipa, in conditiile date, cu schimbarile de antrenori si cu jucatorii care-i avem.

        Apreciază

        • Ar fi frustrant sa pierzi campionatul cand ai avut si 5 puncte avans in playoff,cu 7 etape ramase de disputat. Bineinteles ca suntem mandri de echipa indiferent ca terminam pe 1 sau pe 2,pana la urma esti acolo sus,una din echipele importante ale campionatului. Doar zic ca ar fi frustant sa pierzi cand ai fost primul in clasament luni intregi.

          Apreciază

  6. Pana la cupe, avem un meci de castigat, cel cu fcsb. Un egal ne obliga sa castigam urmatoarele 4 meciuri pentru a nu depinde de ”finala” de pe terenul fcsb. Acasa jucam mai slab decat in deplasare. Daca de oltenii obositi ne-a fost asa de frica, cu fcsb vom juca si mai inchis; cam greu sa castigam si mai probabil vom oferi ocazii adversarilor dar si arbitrilor. Dar, sezonul urmator trebuie sa intinerim lotul; ne obliga si regula cu jucatori U21, dar ne obliga si finantele sa facem asta, trebuie sa mai si vindem jucatori carora le crestem valoarea. In ultimul an nu am adus nimic viabil nici macar pentru lotul de 18.

    Apreciază

  7. Mi se pare total aiurea sa pierzi titlul cand esti la 5 puncte (care sunt aproape 6 de fapt) de urmatoarea clasata cu 7 etape inainte de final, cand tocmai ti-ai adus „cel mai tare” antrenor, cu care ai castigat titlul sezonul trecut si care a format aceasta echipa si o cunoaste/mobilizeaza ca nimeni altul. Mi-a scapat ceva? @apex, indiferent ce vom face in tururile preliminare ar fi aiurea sa spunem acum ca e bun si locul 2. La cum a abordat DP meciurile cu fcsb sezonul trecut, mi-e foarte clar ca vom juca la egal, care nu e chiar rau in conditiile date. Parerea mea de rau e legata de felul in care ne-am multumit cu egalul la olteni. Problema noastra e faptul ca nu-l avem apt pe Tucudean si e foarte greu sa inscriem. Daca Bordeianu nu prindea acel sut in meciul cu Astra cred ca ne-am cam fi chinuit mult si bine sa inscriem.

    Apreciat de 1 persoană

  8. Mno, vine Budi… am rezolvat tot cu asta. Nu ne mai trebuie nici fundasi, nici mijlocasi, nici atacanti. Poate niste bere rece la bufet…. ca in sampions lig jucam vara si-i cald rau…😁
    Cine stie ce surprize ne-or face conducatorii astia.
    Pana una, alta tre’ sa belim oile in Sfanta zi de duminica sa se bucure si pesimismul din noi putin.
    Hai CFR!!!!!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.