(Şi) a patra oară să fie cu noroc! [CFR Cluj – Astra Giurgiu]


Sâmbătă, 30 martie 2019, ora 21.30, în cadrul etapei a 3-a din Liga 1 Betano – play-off, Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”: CFR Cluj – Astra Giurgiu.

Pe scurt:

Postul A1 la CFR a fost editat a patra oară în acest sezon. Vrei să salvezi ultima modificare? Dacă da, click pe tasta „Victorie cu Astra”. Noul A1 a monopolizat Control Panel, iar prima lui operaţie a fost restaurarea versiunii anterioare a port-banderolei C. Urmează să ne lămurim cum va edita echipa şi jocul ei. La rezultat n-are sens să umble, e foarte bine setat de ultimele cinci dăţi. HAI CFR!!!

Pe lung:

Scorul final al meciului de poimâine ne va lumina oarecum asupra impactului produs în cadrul lotului de previzibila şi totodată surprinzătoarea revenire a lui DP la butoane. „A fost nevoie de schimbarea antrenorului pentru a aduce un şoc la echipă”, zice „literatura de specialitate”. Da’ când nevoia lipseşte de-acasă? Este greu de anticipat tipul de „şoc” achiziţionat. Norocul nostru este că în acest campionat, băieţii sunt căliţi ca varza în Ardeal, s-au obişnuit cu şochereala şi se şochează mereu înspre rezultate bune. Avem un final de foc, aşa că mai multă disciplină tactică, pragmatism şi rigoare în joc vin la ţanc.

Totodată, o victorie a noastră cu Astra poate descuraja serios una dintre contracandidatele noastre la locul 1 ori chiar pe amândouă dacă meciul lor direct de duminică se va termina nedecis.

Într-un meci amical jucat sâmbătă la Ruse, Astra a terminat 0-0 cu Dunav. Alt amical, duminică, Gaz Metan Mediaş – CFR 0-0. Ţucudean este accidentat. Dan Petrescu s-a întors la CFR. Toate premisele ca în partida de mâine să fie o ploaie de un gol. C’om înghesui noi mingea cumva o dată în aţe, pe când Astra, nicio şansă. Şi nu mă refer la stratagema ieftină a jucătorilor lui Enache care au pus de o grevă ca să  înşele vigilenţa alor noştri şi să-i relaxeze pentru partidă pentru că nu vom cădea în această capcană. Alt scop nu putea avea „protestul” lor. Ştiu şi ei că la cât de căpos e Nicolae, acţiunea lor pentru încasarea restanţelor a fost mai degrabă un autogol. Când vor primii bani, explicaţia va fi exclusiv de natura dosarului de licenţiere. Sunt convins că nu vor marca în Gruia pentru că Dan Petrescu a urmărit cu certitudine meciul nostru din februarie cu giurgiuvenii şi a găsit coaja de banană pe care a alunecat Tony. Nu-i vorba de vreo descoperire monumentală, este evident şi pentru noi toţi că Alibec singur ne-a bătut atunci cu 1-1, nu Astra. Prin urmare, DP va avea grijă ca sâmbătă seara Alibec să nici nu mişte în front.

În mod cert, DP va încerca să speculeze şi absenţa celor doi titulari din linia de fundaşi a giurgiuvenilor, Bejan şi Radunovici. Din păcate, ne vor lipsi şi nouă doi jucători extrem de importanţi, Ţucudean şi Culio. Totuşi, cine ştie, poate că în privinţa lui Ţucu, lecuitoarea Marijana ne-a pus de o surpriză plăcută. 🙂  În schimb, utilizarea lui Culio este imposibilă, mai are de stat şi tura aceasta din cauza eliminării din ultimul meci cu Sepsi. Nu e bine că va absenta, dar prefer să lipsească din lot decât să lipsească doar o repriză întreagă din teren, fără drept de înlocuire. Sper că ne vom bucura din plin de aportul său 90 + minute etapa următoare, la Craiova. HAI CFR!!!

CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Vinicius, Boli, Camora – Hoban – Deac, Bordeianu, Djokovic, Păun – Omrani

Rezerve: Fernandez, Peteleu, Mureşan, Petrila, Ioniţă, Moutinho, Bud

Suspendat: Culio. Accidentaţi: Ţucudean, Costache
Astra: Lazăr - Belu, Erico, Cestor, Butean - Mrzljak - Begue, Llullaku, Pires, Roșu - Alibec

Rezerve: Santos, V. Gheorghe, Biceanu, Crișan, Hambo, Moise, Balaure

Suspendaţi: Bejan, Radunovici. Accidentat: Vahid.

HAI CFR!!! Nu pot să nu transmit un sincer şi elevat mumu celor care au decis ora de start a partidei. Sper ca acest lucru să nu descurajeze prea mulţi suporteri frânari. Jucătorii noştri şi DP au nevoie de susţinerea a câţi mai mulţi fani! HAI CFR!!!

67 de comentarii

  1. DP a avut prima conferinta de presa si m-a si uns la suflet, zicand, ca la meciul Astra- wc ( dupa el evident tot steaua ! ) n-a fost nici un aranjament …

    Apreciază

    • Petrescu nu este mulțumit de lotul pe care îl are și va lua o decizie importantă pentru meciul cu Astra: „Nu este același lot pe care l-am lăsat. Aș fi vrut mai mulți jucători, aș fi vrut să fac două echipe, una în campionat și una în cupă. Cred că voi debuta 2-3 tineri, vor fi chiar titulari, trebuie să am încredere în ei și să le dau șansa să joace la echipa mare

      Apreciază

    • Fiind arhicunoscută situația lui Dinu de muritor de foame, atârnache pe la restaurante de lux în capitală și lătrău pentru suta de euro la emisiuni pe Telekom, mai e cineva întreg la cap care dă doi bani pe ce spune acest comunist senil? Mă distrează acești dezvăluitori care vin după ce s-a prescris și amintirea faptei cu chestii senzaționale. De ce n-a avut coaie să dea atunci, sau mă rog, la un an-doi distanță? Și se lua act, se sesizau organele, iar în caz că fabula Corneluș își rezolva alimentația pe câțiva ani, la Rahova. E mană cerească tentativa asta de scandal pentru Gigi și LPF, televiziunile își umplu spațiul de emisie cu amintiri din 2008, iar cei în culpă pentru Astra – FSCB de acum două săptămâni au timp să îngroape rahatul cu tot cu preș. România te iubesc!

      Apreciat de 1 persoană

    • Oare rahatul ala cu ochi nu poate fi tarat prin procese pentru calomnii? Daca clubul nu il actioneaza in instanta is ultimii fraieri.

      Apreciază

      • Oricum tovarășul nu poate proba nimic din ce debitează. E doar un boșorog pe lângă care trece viața și nu știe cum să se bage în seamă. Povestea asta e pereche la aceea în care el l-a salvat pe Reghecampf de mafia sârbească după un blat nereușit la Cottbus. A dat Cornel Dinu niște telefoane, și au dat-o ăia la pace, ce mai. Nici nu avea șeful SRI pe cine altcineva să sune în 2008 la Dinamo, decât pe cel care era însărcinat să taie frunza la câini în cadrul clubului. Hai să fim serioși. Dacă îl dă CFR în judecată iar ajungem să fim arătați cu degetul că omul e sărac lipit, și vrem să băgăm la bulău un bun național, care a făcut cunoscut numele țării pe plan internațional. Mie îmi pare rău doar că astfel se abate atenția de la mizeria de meci Astra-FCSB.

        Apreciază

        • Tovarasul nu poate proba nimica dar este de ajuns acest zvon care a fost lansat de el ca sa bage ziarele de impachetat peste articole fara numar pentru a denigra echipa! Interesant este ca Dinu “a zis” acest lucru exact cand Craiova a facut plangere la FRF impotriva FCsB si Astra, cam mare coincidenta! Si uite asa incet dispar stirile despre scandalul meciului dintre ei si apar stiri denigratoare despre CFR!

          Apreciază

          • Tocmai de asta fotbalul românesc a rămas o cocină, incapabilă să se curețe și să formeze ceva sănătos. Marseille și Juve au putut fi retrogradate pentru meciuri trucate, acolo nu s-a pus problema că erau cele mai iubite echipe din țările lor, s-au făcut interceptări telefonice, s-au audiat martori, s-a construit un caz. Aici ai vraful de hârtii scos la suprafață de Fanatik, și telefonul lui Gigi ascultat non-stop, nu pentru fotbal, ci pentru celelalte combinații ale lui, sunt convins de asta. Crezi că se va construi un caz? Până când nu se vor da niște exemple care să rămână în amintirea oamenilor de fotbal multă vreme, până când vor fi plimbate prin prima ligă toate comunele din jurul Bucureștiului, și vor fi tolerate, sau încurajate tacit toate combinațiile din prima divizie, fotbalul românesc va produce jucători pe care tremură chiloții și în fața Insulelor Feroe.

            Apreciază

        • Deloc!! Daca il dam in judecata poate unii se gandesc de 2 ori inainte sa debiteze tampenii. Ce bun national e ticalosul asta? Daca si antrenorul echipei de la Kosice e bun national….Hai sa fim seriosi.

          Apreciază

  2. Si a mai zis ceva DP, cica vrea sa stea cat mai mult la echipa , daca va avea rezultate, si ca nu se pune problema plecarii NUMAI DACA VA FI O OFERTA CONSISTENTA DE_AFARA ! Deci, se poate repeta usor acceasi situatie din campionatul trecut, in atari conditii chiar ca nu stiu de ce NV s-a complicat cu el, dar vorba multora, pe banii lor, patronii pot face ce vor …

    Apreciază

    • Poate Nelutu spera ca Dan sa facă o reconstrucție la echipa si apoi poate pleca. Doar ca la ce rateuri pe bani multi a adus la sugestia lui, eu nu-l vad capabil de o reconstructie. Timpul ne va demonstra dacă am avut sau nu dreptate.

      Apreciază

    • „Astra Giurgiu: Lazar – Belu, Cestor, R. Crișan, Radunovici – Butean, Mrzljak, Pires, V. Gheorghe – N. Roșu – Llullaku
      Rezerve: Oliveira, Erico, Biceanu, Moise, Balaure, Begue, Daogari
      Antrenor: Costel Enache

      Arbitru: R. Petrescu / Asistenți: R. Ghinguleac, M. Grigoriu”
      Nu înţeleg de ce Radunovici a fost suspendat doar pentru un joc. A luat roşu direct la Craiova. Se spunea că roşul direct duce la minim 2 etape de suspendare. S-o fi schimbat regulamentul?

      Apreciază

  3. Exagerez daca spun ca Ionita e cea mai mare teapa luata de CFR ? Am jucat in 10 cu el in teren, oricine din lot e peste omu asta. Nu stiu daca Moutinho e pe banca sau daca poate juca in locul lui, dar cred ca ar aduce un plus.

    Apreciat de 3 persoane

  4. S-a sus la dracu și plăcerea de a veni la meci. Ne-am câcat pe ele se emoții, dorințe și speranțe. Stăm ca fraierii pe scaun și ne întrebăm cum dracu a stricat petrescu tot ce a construit conceisao.
    Slab, urât, dezamăgitor…

    Apreciază

  5. Te așteptai la altceva? Oricum, cel puțin cei de la Astra își dau tot interesul. Sper să nu le iasă. Pe de altă parte, eu încă mai sper ca cineva dintre ai noștri să facă altceva decât ce i-a cerut D.P. și să dea un gol. Dacă se poate în poarta Astrei. Hai Cfr Cluj!

    Apreciază

  6. Se pare ca la pauza s.a intamplat ceva.Minteuan ia transmis lui Dan Petrescu ca e cautat la birouri de cineva, iar el s-a indreptat spre vestiar unde le.a dat cateva indicatii jucatorilor.

    Apreciat de 3 persoane

  7. Curajos DP cu acest 4-4-2 (mentinut pana la capat! nu am introdus un stoper sau inchizator). Totusi, sa tinem cont ca Astra a jucat cu multi jucatori defensivi, fara Alibec, Zoua, Begue. Am aratat mai binisor repriza a doua, departe de ceea ce putem. Sa ne pregatim in liniste pentru meciul de cupa, cu aceeasi Astra. Hai CFR!

    Apreciază

    • După intrarea lui Moutinho (adică din min 46) am trecut la 4-4-2 (mutare reușită, Mou a fost foarte bun!). Contează cele 3 puncte! HAI CFR!!!

      Apreciază

  8. Bravo băieților pentru victorie! Ioniță trebuie făcut pachet la vară și expediat înapoi la rapidiștii lui. E un fotbalist de o nesimțire crasă. O repriză întreagă s-a ascuns de minge, a pasat la alibi, pentru mine e gata, a primit șanse destule, D.P. l-a sacrificat pe Deac o repriză, ca să-l joace pe poziția lui preferată și a livrat un mare nimic. Moutinho nu e vreu super jucător, dar spre deosebire de Ioniță a intrat cu ambiție, s-a dăruit pe teren și s-a văzut asta, felicitări lui, asta e atitudinea de care avem nevoie. E îngrijorătoare scăderea de formă a lui Djokovic, croatul a fost slab pe apărare, inexistent pe atac, și a dat niște pase bezna minții, cu mingi aruncate în centru, în spate. Omul meciului Bordeianu, fără discuție, a alergat încontinuu, i-a venit și lui rândul să decidă un meci.

    Apreciat de 1 persoană

  9. Nu stiu daca evolutia echipei din aceasta seara are legatura cu revenirea lui DP, dar a fost jalnica. Stiu ca sunt importante doar cele 3 puncte, dar nici chiar asa, ca ne pleaca si putinii spectatori care mai vin la stadion. Sa speram intr-un egal maine seara si ca echipa noastra se va exorima altfel in urmatoarele meciuri, in cupa si apoi cu urmaritoarele noastre.

    Apreciază

  10. * exprima. De Ionita nici nu mai are sens sa vorbim, dar pe Omrani de ce sa-l tii pana in min. 89, la felul in care a tratat cele cateva faze din seara asta?!

    Apreciază

    • A ieșit bine… Foarte util Moutinho dar și Păun. Ma întreb cum ar juca CFR cu cei 11 în forma maximă, mai ales ca vad slăbiciuni la djoko, deac si chiar camora… De ionita și chiar Omrani greu de spus ceva, deși de Omrani se știe clar ca în banda e mai bun decât vârf…

      Apreciază

  11. Eu ma intreb consternat de unde provine aceasta aversiune fata de cel mai bun antrenor roman, care ne-a adus si noua glorie?!! Mai ales ca echipa s-a exprimat evident ieri mai organizat si in mod cert mai determinat decat sub baghetele lui Conceocao sau Minteoan, laudati peste masura desi nici pe departe nu tineau formatia noastra atat de bine in frau, iar sansele la titlu au crescut, jucatorii insisi fiind mai multumiti si mai motivati acum…! Cu lotul imbatrinit de care dispunem conjuctura actuala e cea mai datatoare de sperante si atunci de ce boicotul prezentei la meci si comentaruiile rautacioase??!

    Apreciat de 2 persoane

    • Cred ca primul lucru care a influentat relatia suporter CFRvs Dp sunt declaratiile de la prima descalecare Dan Petresciana la Kolozsvar,el acuzand suporterii. Pe locul doi comportamentul de pe banca. Locul patru ,relatia cu fcsb. Locul cinci ,tactica de joc.

      Apreciază

      • Șase: faptul că reîntoarcerea lui a însemnat batjocorirea lui Minteuan. Odată îndepărtat doctorul Mureșan, pe care majoritatea suporterilor ceferiști îl asociam cu imaginea modernă și diferită a clubului, am început să fim extrem de sensibili la soarta oamenilor care au legături vechi cu echipa – Sandu Matei, omul cu gazonul, etc. Apropo Minteuan a fost pe bancă ieri? A acceptat postul de secund? Că nu am mai citit nicio veste, și sunt plecat din Cluj, nu am putut ajunge la meci.

        Apreciază

        • Bravo Andor ,sint foarte flatat de asocierea dr Muresan cu imaginea moderna si diferita a clubului, mai ales intreaba pe Bela de aprecierea lui la adresa felcerului,, apropo, poate ai dreptate in privinta lui Sandu Matei, un vechi prieten si coechipier,

          Apreciază

          • Nu are rost să despicăm firul în patru pe seama lui Iuliu Mureşan, cert e că putem admite toţi că nu era un Gigi Becali, Adrian Porumboiu, Adrian Mititelu sau Marian Iancu, omul era educat, cumpătat şi avea argumente. Faptul că am adunat susţinători şi am stârnit simpatie in afara Ardealului i se datorează în mare măsură, discursul lui civilizat a inoculat ideea că suntem un club altfel. Că după aceea am dat-o şi noi, cu el cu tot la conducere în metehnele miticilor – jucători plecaţi cu scandal, antrenori demişi după confirmare – e altă discuţie. La fel şi probabilitatea de a fi fost comunist, securist, etc. Ne-a ajutat să ne facem o imagine, şi îi datorăm mulţumiri, după umila mea părere. Uitaţi-vă numai la FCSB şi clona Craiovei cât se screm cu alde Duckadam şi Craioveanu să şteargă impresia de penali de pe la echipele lor.

            Apreciază

    • Poata sa sa fie si Guardiola sau Mourinho dar daca jucam ca cizma si antrenorul ne trateaza cu dispret tot nu am sa ii pup papucii. Legat de cel mai bun antrenor roman, is are curios pe ce te bazezi cand zici asta.

      Apreciază

    • Nu știu ce meci ai văzut și unde, dar dacă ai cumva caseta tehnică te rog să observi posesia, pasele greșite și ocaziile de poartă. Cu siguranță prima repriză a fost după chipul și asemănarea lui DP. Cel puțin așa am văzut-o eu. Le-am dat mingea să-i obosim, i-am lăsat să ne facă presing și am cedat înadins inițiativa. Ei bine, cu Tony iar apoi cu Alin prina repriză era a noastră. Noi făceam pressing, noi cream fazele de poartă și noi dădeam gol.
      Desigur, aseară DP a simțit iritarea publicului și a scos indolentul din iarbă iar restul îl știm cu toții. Până acum n-am auzit freamăt în tribune chiar și la 0-0 la pauză…jucat frumos… Aseară, majoritatea eram cel puțin sceptici…
      No, nu-i bai mare…bine că am luat trei puncte și bine că fac ăștia egal diseară….
      Hai CFR!!!

      Apreciază

  12. Prima repriza poate cea mai slaba din acest sezon, a doua destul de ok, in fine, bine ca am castigat, acum urmeaza doua finale adevarate, sa vedem cum pregateste DP aceste jocuri . Daca se va axa, cum ii obiceiul, pe aparare, atacul insemnand ” daca iese ceva bine, daca nu, asta e ! „, tare ma tem ca vom capota , oricum in aceste doua jocuri se poate decide titlul in buna masura !

    Apreciază

    • cele doua meciuri se vor juca la egal ceea ce este si normal , ai dreptate, la aceste doua jocuri se joaca campionatul ,avem nevoie de doua egaluri ,

      Apreciază

  13. Guardiola ieri, după meciul cu Fulham: ”de obicei ne lipseşte şi ritmul după pauzele pentru meciurile naţionalelor” E un gând de băgat în seamă.

    Apreciază

  14. Repriza a doua buna.Putea fi 3-0, ocazii clare Mou si Omrani dar si Deac in doua rânduri.Ce mai ziceau unii, alții?
    Ahhh ce jucător ar fi Borde dacă ar avea precizie la pase!
    Cât despre DP e falsa si oarecum copilărească opinia unora in zona negativismului.In fond a readus CFR ul din moarte clinica ( insolventa) in prima echipa a campionatului.Ca cam(!) pionatul e așa cum e , nu e vina unui antrenor ci e despre interesul general pentru competiție.Si nu e o caracteristica pentru noi, așa e in tot centrul si estul Europei (CESEC) excepție Grecia ( oarecum).
    Modelul play-Off/ out numai atrage nici el.Urmatorul model care s-ar putea impune, o liga CESEC cu primele 2-4 echipe din Polonia, Ungaria, Cehia,Slovacia, Croația, Ro si BG ,Slovenia.

    Apreciază

    • What????
      Dragule in sezonul precedent cand eram in insolventa CFR nu se bate la retrogradare ci juca in Play-OFFf, i
      esirea din insolventa nu se datoreaza lui DP, ci dimpotriva el a PROFITAT de pe urma iesirii din inolventa si a pomparii de bani in echipa, s-au adus destul de multi jucatori pentru el, in fond echipa condusa de Miri nu seamana deloc cu echipa care a condus-o DP> Hai va rog cu argumente mai pertinente ca nu suntem copii.

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.