Alin „Gunnar” Minteuan


Aşadar Alin ajunge la 5/5 în acest al doilea mandat al său la cârma primei echipe, pentru care trebuie să-l felicităm, fără doar şi poate, fără să uităm „actorii” din teren, apoi stafful, administrativul, magazinerul, femeia de serviciu… Poate şi conducerea (patronatul), într-o mică măsură…. 🙂

Ce statistici ne-a adus această nouă victorie, de data asta în curtea „regală”? În primul rând, rezultatul notării:

Alin a primit 8.1, nota fiind cea mai mare şi la nivelul „larg” al jucătorilor (ei au primit media de 7.0). Păun devine „fruntaş” cu 7.7 (bravo Adiţă!), Ioniţă fiind „codaş” cu 5.9, în ciuda faptului că băiatul nu a jucat chiar dezastruos de slab, dar ratează cam mult… 🙂 Mă rog, un salt calitativ poate fi considerat şi asta, adică faptul că a ajuns de vreo 3 ori în situaţii clare de gol… Încă vreo 20-30 de etape, şi Alex va „exploda”, zic eu, cu ceva întârziere, ce-i drept, asemănător lui Bastos, alt jucător foarte talentat, dar şi el cu o „explozie” întârziată, dar şi cu momente similare de indolenţă… 🙂

În rest, note destul de compacte (ca şi în celelalte 4 meciuri conduse de Alin), între 5.9 şi 7.7, cu o plajă de abatere relativ mică, de doar 1.8 puncte.

Despre meci? S-a demonstrat (din nou) axioma deja verificată de ani de zile: dacă joci în forţă contra copiilor „Rejelui”, nelăsându-i spaţii între linii, ai –în proporţie de 90%- succesul asigurat. Bordeianu l-a luat în primire pe „prinţişorul” Ianis (prea umflat de presă şi nu numai, talentat, dar lent, alternând meciurile mai reuşite cu altele foarte slabe), cu o aşezare ciudată în faza de apărare (4-4-2, cu Ioniţă şi Billel făcând pressing mai sus, nu foarte convingător, accentul fiind pus pe densitatea de la mijloc pentru a nu lăsa prea multe spaţii între linii), iar în faza de atac Bordeianu nu s-a mai aventurat în faţă, construcţia fiind asigurată de cei 5 din faţă (Deac-Djoko-Păun + Billel-Ioniţă mai în faţă), o mutare aparent nu foarte reuşită, dar cu trecerea timpului am văzut şi aşa destule ocazii clare, în urma unor combinaţii gândite. Nu vorbesc acum de efortul lui Cipri prin care a salvat o minge undeva aproape de linia de fund (finalitatea fiind o altă ratare monumentală a lui Alex), ci mai degrabă de prima ratare a ex-rapidistului, precedată de un contraatac perfect: minge lungă a lui Cipri pt. Billel, centrare spre Djoko, croatul alegând o soluţie efecvtiv de mare jucător: pasă înapoi cu pieptul la Alex, ocazie imensă, apărată de Cojocaru.

În repriza a doua jocul gazdelor devine din ce în ce mai previzibil (şi mai haotic), începem să dăm drumul şi noi la strămoşescul „tanc” inventat de DP (utilizat şi de către Toni, cu ceva îmbunătăţiri, ce-i drept, din care cauză nu ne-am mai retras în finalul meciurilor, dimpotrivă), golul părea logic şi firesc.

Vedem apoi schimbările (care l-au tot ajutat pe Alin şi în precedentele 4 meciuri), prima fiind efectuată doar în minutul 79 (Hoban-Ioniţă, cu o tentă clar defensivă, echipa trecând la 4-5-1), în urma căreia asistăm la o altă ciudăţenie „marca Alin”: aşezarea lui Djoko pe stânga, o mutare aparent nereuşită, dar intenţia lui „Gunnar de CFR” a fost –probabil- întărirea flancului stâng, unde gazdele erau ceva mai activi şi de unde au venit multe centrări, dar şi destule mingi „printre” ale gazdelor. Chiar dacă Damian nu este prototipul mijlocaşului de bandă (şi nici nu va fi prea curând…), el a încercat –şi per total a şi reuşit, datorită experienţei şi simţului tactic- să închidă culoarele acolo, obligând copii litoralului la centrări ineficiente, rezolvate de Vinicius&co. O explicaţie în plus poate fi şi plasarea “rapizilor” Deac şi Păun în dreapta, unde gazdele aveau câţiva jucători de mare viteză, Bordeianu şi Hoban nu pot juca decât în centru, aşa că a rămas doar Djoko, ca alegere pe stânga… 🙂 Ce-i drept, eu îl punem pe Djoko la închidere şi-l scoteam pe Bordeianu pe dreapta, dar schema i-a ieşit lui Alin, aşa că “mucles”, boşorogule… 🙂

A intrat pe final şi Moutinho, dar şi Bud (bifând o nouă prezenţă în teren la cel de-al şaselea sezon la CFR!), mutări “tactice”, sau –dacă vreţi- destinate tragerii de timp, cum se spunea pe vremea mea… 🙂 De Cristi, vrând-nevrând, vom avea nevoie în viitorul apropiat, mai ales în lumina noutăţilor vizavi de starea lui Ţucudean.

M-a surprins şi perechea de fundaşi centrali: prima apariţie în acest sezon a cuplului Vini+Boli, ambii având puţine meciuri în ultima vreme (şi separat, dar –mai ales- în „cuplaj”), iar lipsa coeziunii s-a şi văzut în prima parte a meciului, cu un Boli nu prea găsind plasamentul potrivit în raport cu „centrul de greutate” numit Vinicius. Cu trecerea timpului s-a corectat şi această deficienţă, iar Kevin a fost chiar providenţial în multe situaţii „calde”, oprind regulat toate verticalizările pe centru ale gazdelor şi –notă în plus!- nu le-a bubuit, ci le-a preluat şi le-a pasat mijlocaşilor.

Cu permisiunea voastră (asta ca o formulă de curtoazie, în realitate mă doare-n cot de permisiune… 🙂 🙂 🙂 ) vă prezint şi o mică sinteză a celor cinci meciuri câştigate sub comanda lui Alin „Ole” Minteuan:

Lucrul cel mai important, evident, punctajul maxim, şi –sper din toată inima- să consemnăm şi raportul 6/6, 7/7 etc. 🙂 Vedem numai note de peste 7 la Alin (media fiind 7.7), cu abateri mici ale lor de la un meci la altul.

Cam aceaşi situaţie constatăm şi la jucători, fluctuaţia notelor de-a lungul celor 5 meciuri fiind relativ mică şi cu medii bune (de 6+, de 7+, dar şi 8+, în cazul lui Ţucu şi al lui Fernandez). Cu excepţia numită Culio (având media de 5.0, la limita „exmatriculării”), singurul care nu prea l-a ajutat (în realitate l-a tot sabotat, chiar dacă involuntar) pe Alin, lucru foarte grav la experienţa lui, având două eliminări în această perioadă (urmate de două suspendări), obligându-i pe coechipieri la „ore suplimentare” (şi un efort fizic suplimentar) pentru a „astupa” găurile lăsate de Ema în acele meciuri. Ne-a (le-a) ieşit, dar sper să nu asistăm la „naşterea” unei tradiţii păguboase… Cam nervos Ema în ultima vreme, şi –chiar dacă nu-l simpatizez- are dreptate şi Buzărin: au apărut „secundele” (eventual zecimile) în minus la Ema, secundele de care ar avea nevoie pentru a reuşi intervenţii curate etc. Vom rezista noi cumva anul asta, dar înlocuirea lui Culio trebuie pregătită, chiar din această ediţie…

Cel mai „exploatat” jucător este Bordeianu, din acest punct de vedere se conturează şi echipa standard a acestor 5 meciuri: Arla – Manea, Lang, Muri, Camora – Bordeianu – Deac, Djokovic – Ioniţă, Ţucudean, Omrani (4-1-2-3), unde primii zece sunt şi primii în tabelaşul de mai sus (în privinţa gradului de utilizare), excepţie fiind Ţucu, el fiind „titularizat” pentru realizările lui efectiv miraculoase: 3 goluri în 140 de minute (aducându-ne puncte nesperate), cu tot felul de probleme de sănătate, unele reale, altele –probabil- inventate (nu din răutate, ci din considerente „tactice”).

Ţucu este cam ultimul domn al campionatului, un tip educat, care joacă fotbal de plăcere, ajungând sus de tot, doar datorită încăpăţânării lui ieşite din comun (la care se adaugă şi o evidentă plăcere de-a juca fotbal). Îi doresc o revenire grabnică pe teren, dar –în primul rând- în familia lui, care este mai importantă decât orice altceva… 🙂 Te vom iubi mereu George, chiar dacă nu vei mai juca (deloc, sau nu la acelaşi nivel), şi nu uita: contează sănătatea ta, contează familia!!!

În cele 5 meciuri am utilizat 21 de jucători (număr destul de mare), avem punctaj maxim, golaveraj 7-1, ce mai vreţi, fraţilor… 🙂

Păi ce să dorim, s-o luăm parte-n parte, cum se spune, şi să-i pedepsim mai întâi pe nesimţiţii ăştia de la Astra, atât pentru egalul nemeritat din etapa a 24-a, cât şi –mai ales- pentru blatul ordinar făcut duminică seara cu cei de la FCSB, un „non-combat” cu iz penal, vizibil şi de pe Marte, recunoscut şi de simpatizanţii mioarelor, cu fundaşii astrali fugind de lângă Gnohere la primul gol (rămas singur într-o „parcelă” de juma’ de careu), cu rezervele gazdelor zâmbind pe bancă la golurile oaspeţilor etc. etc. etc.. Dezgustător!!!

HAI CFR!!!

37 de comentarii

  1. N-am scris până acum, dar eu am fost mai întotdeauna de acord în proporţie de 99% cu observaţiile lui gica10 referitoare la jocul nostru şi la evoluţia jucătorilor noştri. Într-adevăr, a fost acea fază caracteristică lui Manea, să se uite pe sine în spatele liniei centralilor, a greşit şi la a doua pomenită de gica10 (categoria asta de eroare au bifat-o sâmbătă şi Bordeianu, Deac, Păun, Ioniţă), dar, per ansamblu, mi s-a părut că Manea a avut sâmbătă una din cele mai bune evoluţii în acest campionat.

    Apreciat de 1 persoană

    • No, vezi ? Cand Kiruj Bacsi o facut noua organigrama (Organigrama serioasa cu mari spetzialishti ) a clubului nu l-o incorporat si pa Gica10 … Da’ , io, avand fonctzia da Derector Sportist am tinut- neaparat- sa-l luam si pa Gica10. Altfel, io nu accept postu’ ! Bune analizele cu tabele si notarile cu virgula , da ‘ vreau sa mentionez un alt jucator care, merita Nota 10: SUPORTERII CFR-isti . Io am fost profund impresionat de numarul mare din tribuna de la Mamaia.. Astia or mers la plaje -am gandit io … Dar le-o picat bine c-o fost meciu hapt atunci si soarele o apus .. Ehh ! Imi place tare mult discursul lui Alin Minteuan cu „purtatoarele de dude” de la televiziuni; sobru, concis, fara echivoc …Bravo Alin ! Si pentru ca am avut timp sa scriu si io ceva (sper sa nu ma baneze iarasi caneto ) sa-i uram LA MULTI ANI unui mare CFR-ist : Gabi Muresean . LA MUTI ANI , GABI ! Si, te asteptam si pe tine, inapoi, acasa.

      Apreciat de 2 persoane

      • Ai dreptate, un mare bravo pentru acei suporteri ceferiști, chiar nu-mi aduc aminte să fi văzut un grup ceferist așa de numerous, mai ales la distanța asta (care este, probabil, cea mai mare față de Cluj). Important este acum pregătirea meciului foarte important cu cei de la Astra… Alin a devenit mai așezat, mai pregătit, mai calm, îmi aduc aminte de privirea lui deseori confuză, chiar speriată, din primul mandat și aveam -logic- ceva rezerve când a fost numit. Din fericire m-am înșelat, și -chiar dacă are de multe ori și noroc- se vede experiența în plus și -mai ales- pregătirea teoretică superioară față de 2012-2013. HAI CFR!!!

        Apreciat de 2 persoane

  2. N-ar fi fost indicat ca Bordeianu să ia în primire banda, indiferent care, dreapta sau stânga. Juveţii au fost constrânşi de ai noştri să joace în benzi, au avut şi vitezişti în benzi, după cum ai remarcat, Bordeianu ar fi fost expus să ia al doilea galben. Vezi cum Deac şi Camora au fost nevoiţi să ceară galbenul.

    Apreciat de 1 persoană

    • Da, asta e raționamentul mutării lui Djoko pe bandă, una reușită, trebuie să recunoaștem. Eu făceam altfel, și -probabil- copii ne egalau, iar voi m-ați fi înjurat nonstop… 🙂 HAI CFR!!!

      Apreciază

    • Când e vorba de politică, justiţie sau oricare alt domeniu în care nu-i vorba de ea, presa are o mare predispoziţie în a apela la proverbul „corb la corb nu scoate ochii”. Orice comunicat al clubului a fost preluat şi publicat de site-urile centrale sub formă de exclusiv ori breaking news, dar de ăsta, unul n-ar scrie nici măcar „lasă-ne CFR-ule în pwoola noastră, ce, nu ştii?, corb la corb nu scoate ochii”. 🙂

      Apreciat de 2 persoane

  3. Este de datoria clubului sa mai dea cate-un mesaj in eter,dovada ca-i pe metereze.Doar ca-i greu sa tina ritmul impus de acesti „Domozina” de cultura-n vitro pe rit nou,cu Neom pe post de lance………..tineti minte ce tevatura a facut cu comparatia fcsb-botseni/cfr-sepsi?Ca Sepsi n-a batut(inca) campioana,fara sa spuna ca totusi 6 partide nu-s vreo 20 ca-n cazul moldovenilor.Pentru mine aceste insinuari sunt o prostie crunta.Pai noi i-am batut pe fcsbisti la capitala dupa 68(bine ca nu 69) de ani.Iar in Gruia i-am batut de vreo 2 ori in 15 ani………..sunt echipe cu care nu-ti merge jocul.Vezi si noi acasa cu Viitorul,la fel cum noi i-am cam nasit la ei.De aceea raman sceptic cand se fac insinuari de blaturi.Nici la Astra -fcsb n-as baga mana-n foc de ceva necurat.Poate ca niscai mere putrede or fi fost in cos,dar nu poti decreta capitularea ,intr-un vestiar unde il avem pe copilul nostru Nelut Ros.Apropo am o mica slabiciune pentru acest tip de jucator,cu ultima pasa si altruist,o rara avis intr-un fotbal tot mai egoist.La un moment dat ,poate va reveni din pribegie.Sunt convins ca are nostalgii pe aceasta tema.
    Nu l-am auzit pe Naum dupa Sepsi-clona sa spuna ca nu-i normal acest rezultat dupa ce s-a intamplat in sezonul regulat cu 4/6 pct castigate de Sepsi.De fapt trebuiau sa fie 6/6 dupa ce la Craiova i-a fost anulat un gol lui Sepsi in ultimul minut,de-ampulea.Dar noi nu trebuie sa intelegem logica firului,pentru ca ma tem ca nu-i niciuna.Singurul lucru urmarit este sa produca intrebari,emotie,incertitudine si daca se poate un curent impotriva franarilor de la Cluj,care nu-s nici pe departe asa destepti si cu coloana precum sustin scripturile.
    Eu „nu ma tremur” precum zice ungurul si cred ca daca batem astra si ceilalti o dau la pace(astfel ca ne ducem la 6 respectiv 7 pct) cam scapam in castigatori.Pentru ca o echipa cu incredere si moral nu mai poate fi intoarsa nici de Belzebut.

    Apreciat de 1 persoană

  4. Stiu ca nu suntem multi, dar singurul mod de-ai arde pe acesti asa zisi „jurnalisti” este sa nu ne mai uitam la emisiunile lor. Doar daca-i arzi la audienta, si implicit la buzunar, le pasa. Eu nu ma mai uit la emisiuni sportive inca de pe vremea GSP TV si simt ca-mi fac mult mai putini nervi, iar, dupa ce mai vad postat pe aici, e clar ca nici nu pierd nimic daca nu urmaresc aceste emisiuni.

    Apreciat de 1 persoană

  5. Ma bucur ca in sfarsit s-au gandit si cei din conducere sa ia atitudine impotriva jegului de moderator, dar sper sa nu fie singulara si ma astept si la altele chiar mai bine articulate si mai cu coaie, vorba lui Kiruj. Tare m-as bucura sa nu fie adevarata barfa cu afectiunea cardiaca a lui Tucu si sa-l vedem cat mai repede pe teren si cat mai multi ani sanatosi alaturi de cei dragi ai lui. Neaparat trebuie sa le stingem lumina astralilor si apoi in functie de rezultatul din celalalt meci sa marim distanta.

    Apreciat de 2 persoane

  6. Mai baieti, nu mai priviti meciurile noastre la frigid tv. Exista alternativa Look, eu aici urmaresc meciurile noastre din deplasare, iar dupa meci in studio la analiza meciului se afla Ionut Rada, fostul nostru jucator si moderatorii Macicasan si Aszalos. Aici poti auzi si vedea lucruri normale despre echipa si jucatorii nostri, iar comentatorii meciului sunt mai normali la postul asta. Jegul ala de naum nu merita audienta din partea noastra, este un tampit pe care tatal sau, regretatul ziarist Hristache Naum, sigur l-a gasit intr-un sant si de mila l-a luat cu el acasa. Garantat nu este fiul lui natural, este un avortat abandonat de ma-sa care s-a speriat de atunci ce a putut naste.
    HAI CFR CLUJ!!!!!!

    Apreciat de 1 persoană

        • Pai sa sti ca-i groasa daca fac un contract ferm pe asa durata.Ajungi sa fi legat la maini,daca-i trece apoi patronului prin cap,idei nastrusnice.Mai concret in pozitia lui Mititelu cu Piturca,cand acesta din urma avea clauza de reziliere de 7 mil euro………..l-a pascut in final falimentul.
          Sper sa fi dat norocul peste noi si patronul(care-o fi el) sa ia in calcul un plan pe durata mare,cu un asemenea antrenor.Ar fi un semnal ca lucrurile in club merg pe un fagas profesionist,intr-un fotbal aflat in moarte clinica si condus de un samsar.

          Apreciază

        • Dan Petrescu e un antrenor bunicel. Dar dacă am lua în calcul o chestie pe care piața liberă o are în vedere de când e lumea, adică preț/eficiență, D.P. ar fi ultimul A1 pe care l-aș lua (dacă aș fi patron). Ca să mă explic: bunicel, ar însemna ceva de genul „bun pentru liga 1, dar mediocru pentru pretenții de primăveri europene. Și asta pentru că, din câte știu eu, e considerat cam al doilea, după Lucescu senior, la capitolul cheltuieli/obiectiv, fără să se apropie măcar de realizările lui Lucescu. Adică, mai simplu spus, pretențiile lui (salariale și de cheltuiel cu lotul dorit) nu sunt la nivelul a ceea ce poate oferi din punct de vedere al performanței. E doar o părere. Altfel spus, și tot dac-aș fi patron, înainte să-l readuc pe D.P., eu m-aș mai gândi. Hai CFR Cluj!

          Apreciat de 1 persoană

          • Nu că i-aş duce doru’ lui DP, dar, bănuiesc, conducătorii ştiu ce fac. Presiunea abia de-acum încolo va atinge cote înalte, vin meciuri numai şi numai căcăcioase, tot mai grele, iar Alin poate ajunge rapid dintrun Ole în Feri. Că şi Dican a avut o serie fantastică, apoi, imediat ce presa l-a ridicat în slăvi, au apărut seria neagră şi Tony Conceicao. Cât a fost DP, a fost disciplină la conducere 🙂 , disciplină în lot, disciplină în joc, iar Bursucul ştie cu ce se mănâncă presiunea şi atingerea obiectivului. Mi-ar părea rău de tot pentru Minteuan, dar el poate că ar ieşi câştigat din afacere.

            Apreciază

  7. Nu inteleg de unde aceasta obsesie pentru DP.
    Indiferent cate meciuri a castigat Conceicao sau Minteuan, totul duce la DP.
    Vad ca nimic nu-i scoate pe conducatori de pe acest fagas, nici rezultatele lui Conceicao si Minteuan, nici cheltuielile mult mai mari cu DP si nici rezultatele slabe obtinute de acesta prin China.
    Daca-i adevarata treaba, inseamna ca DP ofera niste garantii irefutabile pentru atingerea obiectivelor, garantii pe care eu inca nu le inteleg, sau poate sunt doar niste preferinte subiective si atunci ” ori la bal, ori la spital”.

    Apreciat de 2 persoane

    • Sa nu uitam ca au mai fost zvonuri cu DP care nu s-au adeverit, dar si asa probabil obsesia acestui oligofren de bijnitar sunt convins ca exista. Motivul nu trebuie sa fie unul foarte deosebit: pur si simplu atata il duce capul pe dobitoc. Din pacate pentru noi, dobitocul si argati lui sunt patroni/manageri la CFR.

      Apreciază

  8. Nu discut aici nici despre Alin,nici DP sau Tony,ori Yedi.Imi pare normal ca fiecare individ ,sa-si apere afacerea si sa intreprinda toate diligentele s-o duca mai sus.N-am fost in situatia sa conduc o firma,deci nu pot sa cataloghez modul in care a fost condus clubul si performantele realizate,post insolventa.Eventual pot milita pentru stabilitate si predictibilitate.
    Eu merg pe ideea ,ca fiecare de aici este un suporter loial al acestui club.Dar nici nu pot sa fiu sigur ca nu sunt incercari de manipulare a masei de suporteri.Nu-mi pare normal oricat de cfrist arian as fi,sa injur jucatorii,antrenorii sau patronii,pe singura ratiune ca nu iau deciziile cu care sunt si eu de acord.
    Parcursul echipei sub Alin este unul remarcabil si mi-ar placea ca el sa aiba sansa sa ia titlul in acest an.Dar la fel de convins sunt ,ca la primele sincope ale echipei,ar plati precum predecesorii lui.Apoi nu sunt convins ca ar putea sa construiasca o echipa.
    Venirea lui DP mi-ar arata atat dorinta cat si hotararea conducerii,de a duce echipa pe un plan superior.Ori pentru mine(in lumina ultimelor zvonuri vizavi de situatia financiara) ar fi o speranta ,ca sunt doar rautati si frustrari si acest club va ramane o borna in fotbalul romanesc si-n viitor.
    Dar in acelasi timp sa vorbesti de schimbarea antrenorului in timpul competitiei,imi pare amatorism.Acum cat adevar este ,sau vorbim doar de-o incercare de destabilizare a „pretenilor”,vom vedea in curand.

    Acum pun un link pentru un sondaj al unui cfrist Boldizsar Szabolcs,care-si realizează lucrarea de dizertație având ca subiect (cum altfel?), CFR 1907 Cluj!
    Va invit astfel sa accesați chestionarul PERCEPTIA SUPORTERILOR FATA DE ACTIUNILE DE COMUNICARE/MARKETING ALE CLUBULUI CFR 1907 Cluj.
    http://www.isondaje.ro/sondaj/672014748/

    Este un sondaj interesant de vreo 10′ cu multe teme discutate de noi aici pe Tribuna.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.