O victorie lângă flori pentru toate ceferistele! [CFR Cluj – Sepsi OSK]


Dacă dai un search pe google „deschide balul”, abia la a multa pagină apare „se deschide balul: ceardaş sindical la Congresul …”. Mai toate rezultatele se referă la sport, deschide balul la CM, în CL, la IW, în Liga a II-a etc.

Sâmbătă, 9 martie 2019, ora 20.15, Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, CFR Cluj va deschide balul în play-off-ul Ligii 1 Betano într-un meci disputat împotriva lui Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

O partidă ce trebuie tratată cu maximă seriozitate de ai noştri. Degeaba avem 5 victorii din 5 meciuri în confruntările directe, cea de sâmbătă se va desfăşura întro conjunctură mai periculoasă. Miza rezultatului şi morcovii aferenţi apasă doar asupra noastră. Una din capcanele sistemului de desfăşurare a campionatului mi se pare a fi că ultimele 2-3 echipe din play-off pot juca relaxat, dezinvolt, nu au nimic de pierdut, pe când, jucătorii celor din frunte sunt expuşi meci de meci unei mari încordări nervoase din cauza lui „trebuie să evităm orice pas greşit”. Aici se va face diferenţa pentru câştigare titlului, care dintre jucătorii echipelor candidate la primul loc vor şti să absoarbe mai bine presiunea.

Până la urmă, toate vor face paşi greşiţi, inclusiv echipa noastră, important e să ieşim în final pe plus faţă de celelalte şi să nu facem pas greşit în nicio partidă care urmează. 🙂

Avem avantajul clasamentului, al echipei valoroase, omogene şi experimentate, al celei mai bune apărări din campionat, al lipsei problemelor medicale (ptiu, piei drace!, am şi tras o flegmă pe jos, să nu fie de deochi!), al jucătorilor căliţi şi pragmatici care ştiu gestiona foarte bine momentele de joc.

Pare că momentan s-a ajuns la scoaterea din grilă a telenovelei „Noul antrenor la CFR” şi Alin a primit credit şi pentru partidele din play off.  Eu sunt puţin sceptic că şefii clubului chiar au încredere că Minteuan este în stare să ducă la bun sfârşit războiul. Anul trecut, Dan Petrescu a obţinut 5 victorii şi 5 egaluri în cele 10 meciuri din play off. Alin va trebui să aibă un parcurs mult mai bun. După primul egal, vor reîncepe în mod sigur speculaţiile de presă de genul, „NV urmează să aibă o întâlnire secretă cu Gâlcă” concomitent cu „Gâlcă a semnat un contract cu Velje”, „Dan Petrescu va fi joi la Cluj” vs „NV i-a transmis lui DP să nu mai vină joi la Cluj”. De parcă China ar fi la 3 km spre nord-vest de Bonţida. Totul, poate, pe baza unui sâmbure de adevăr, că şefii chiar vor căuta o altă soluţie. Ar fi o mare prostie. Care alt antrenor poate garanta titlul? Doar cel care, vorba lui PA, ar depune la club o scrisoare de garanţie bancară în valoare de câteva milioane de euro. Altă garanţie nu există. Mingea este însă în curtea jucătorilor noştri. Dacă Alin are sprijinul lor, şi se pare că îl are, soluţia e simplă: trebuie evitate egalurile şi înfrângerile. 🙂

Pentru început, e nevoie ca de aer de trei puncte în partida de mâine. Dacă se poate, că mai sunt şi frânari suferinzi de boli cardiovasculare, nu în stilul victoriei cu Iaşiul în primul meci din play off-ul sezonului trecut.

CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Vinicius, Mureşan, Camora – Bordeianu – Omrani, Djokovic, Culio, Deac – Ţucudean.

Rezerve: şapte dintre Fernandes, Rus, Peteleu, Lang, Boli, Hoban, Males, Ionită, Petrila, Costache, Bud, Păun, Moutinho, Baptista.
Sepsi OSK: Sepsi: Fejer – De Moura, Viera, Jovanovic, Sato – Velev, Rus – Drăghici, Vaşvari, F. Ştefan – Tandia.

Rezerve: Niczuly, Simonovoski, Karnitski, Hamed, Rudol, Carnat, Hadnagy.

HAI CFR!!! Cu ocazia Zilei Femeii, La mulți ani tuturor domnişoarelor şi doamnelor  ceferiste! HAI CFR!!!

39 de comentarii

  1. Pana la urma si fara DP tot pe primul loc am terminat sezonul regulat,tot cu 2 pct in fata incepem play-offul.
    Va fi greu sunt convins, la fel ca si anul trecut. Dar daca jucatorii isi doresc vor castiga din nou titlul,cu sau fara DP pe banca,cu sau fara Minte1,cu sau fara antrenor. La experienta lor Culio, Camora, Deac,Vinicius,Arla pot castiga orice meci din play off.
    Doar sa fie liniste la echipa, sa nu mai aiba si juatorii ceva de demonstrat conducerii si viceversa.
    Urmeaza 10 finale. Ca lot suntem peste toti din liga 1. Clar asta. Sa vedem cum stam cu dorinta.
    Hai CFR!

    Apreciază

  2. Ne fortam sa-l vedem pe Minteoan ca solutie buna, in fapt desteptii din actuala conducere au facut o gafa imensa prin inlaturarea lui Toni, pt ca nu au avut varianta certa de antrenor . L-au adus pe Alin cu contract semnat pana in 3.03, crezand ca vor rezolva pana atunci problema antrenorului . Ei bine, n-au reusit, dar au avut noroc, am castigat cele 3 partide cu Alin pe banca, deci hopa, exista antrenor , acum pana la finele sezonului . Si mai si adauga, ca daca luam titlul, Alin va antrena si sezonul urmator, evident o minciuna mare cat casa ! In fine, starea de spirit a fanilor este buna, ca doar au fost cele 3 victorii, cu Alin, care-i de-al nostru, deci nimeni nu contesta nemernicia si incompetenta ACTUALILOR, dar oare daca norocul nu va mai tine cu noi si urmeaza rezultate nefavorabile, vom mai fi tot atat de intelegatori ?

    Apreciază

    • Normal ca nu vom mai fi la fel de intelegatori, ca suntem suporteri si ne dorim ca echipa asta sa castige meci de meci,indiferent cu cine jucam.
      Sezonul asta am pierdut doar 2 meciuri,din pacate am facut cam multe egaluri, si daca ma gandesc bine in cele mai multe dintre egaluri noi am fost mai aproape de victorie decat de infrangere.Toate astea ma fac sa fiu optimist, ca vom castiga pana la urma campionatul. Indiferent cine e pe banca, DP, Minteoan, alt antrenor. Totul tine pana la urma de moment,de reactia jucatorilor,de noroc. Cea mai clara dovada Mourinho vs Solskjaer la Man United.Pai poti sa-i compari pe cei 2,la nivel de antrenori? Si unde a lasat unul echipa si unde o duce altul. Hai sa fie si Minteoan un Zidane al nostru, sau un Solskjaer al lor. Si din vara,vedem ce o fi.

      Apreciază

  3. Caneto a ajuns in GSp. E clar, devenim mainstream. Eu cred ca CFR abia acum a atras atentia la Bucuresti, titlurile castigate in ultimii 10 ani n-au contat; abia dupa ce Nelutzu a inceput sa se comporte ca Becali am devenit interesanti pentru ei.

    Apreciază

    • Buna asta. Dupa cum stiti si voi,cei buni sunt in Nord. Obisnuiti cu lupta inegala dar darzi si viteji. Hai CFR!!!!?Victorie!!!!!! Sudul manipulator si parsv va fi infrant de luptatorii nordului😆😆😆😆

      Apreciat de 1 persoană

  4. Nu-nțeleg ce-i cu Culio, omului ăstuia nu-i mai trec nervii? Pe cât de multă admirație am pentru el, pe atât de nesuferit mi se pare uneori. Minteoan ar trebui să le amintească înaintea fiecărui meci să-și țină nervii-n frâu, pentru a nu-i „ajuta” pe arbitrii să ne-ngălbenească aiurea. Mai ales că majoritatea dintre ei abia așteaptă s-o facă. În rest, bravo băieți, o victorie meritată!

    Apreciază

  5. Bine ca am luat cele 3 puncte, sa speram ca rezultatele bune vor continua . Culio, gafa la golul oaspetilor, apoi din nou doua cartonase galbene, se pare ca nimeni nu il poate stapani . Pacat !

    Apreciază

    • O victorie muncită care ne arată din nou ca ne așteaptă o vara grea dacă nu schimbam ceva. Cu jocul asta nu ai șanse de grupe sau alte vise.

      Apreciază

  6. Mi-au placut golurile, au fost foarte frumoase, dar jocul a fost prea defensiv.
    Cu toate ca am jucat cu mare grija in aparare, ne-au dat un gol frumos si au mai avut cateva oportunitati, deci jocul de conservare a rezultatului, asa cum s-a dovedit de multe ori, poate fi periculos.
    Coltescu este cu adevarat un „mare talent”, a reusit sa acorde o caruta de galbene si rosii intr-un joc caracterizat, in general, de fair play si ma astept la dovezi de „talent deosebit” si de la alti albitrii, in acest play off.
    Au fost complicate aceste 3 meciuri consecutive cu Sepsi si bine c-am trecut cu bine, fara se ne incurcam.

    Apreciază

  7. Nu am văzut meciul, doar o mică înregistrare cu golurile și ceva ocazii pe acolo… Bine că i-am învins, dar aceste eliminări repetate ale lui Ema trebuie să dea de gândit staffului tehnic… Bine că Alin i-a schimbat pe îngălbeniții Țucu și Djoko, altfel mai aveam -probabil- un eliminat… HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Bacsikom ! Bine ca nu l-ai vazut ca, ashe nu poti cometa. Lasa s-o faca aia care-s platiti cu „bani grei”de „hartia de-mpachetat peste imputit „…Da’, ma bucur ca avem si noi „o voce autorizata ” acolo ! Pa mine m-or impresionat doua imagini, prima: cand se retragea Cipri dupa marcarea din penalty. Avea atata vitalitate in el, se misca atat de ergetic !! A doua a fost interviul lui Alin. Se vede ca-i ardelean , cumpatat, logic , stapan pe el. Bravo Alin ! Vom lua Campionatu’ si anu’ aista !!!!

      Apreciat de 2 persoane

    • Trebuie să luăm în calcul și că acest colțescu este un dobitoc. A scos cartonașele în funcție de cât de tare urlau neghiobii ăia. Un stil foarte agasant. A vrut să arate cine e șeful….

      Apreciază

  8. Am pornit perfect ,c-o victorie de moral si avantaj la golaveraj(nu-i de neglijat nici acest criteriu de departajare).
    Vom vedea si ce fac celelalte pretendente,dar simt ca cel putin una se va incurca.Fata de primul joc din play offul trecut(cu Iasi) am castigat mai usor.
    Am mai afirmat,ca cel putin in sport factorul psihologic este determinant.Cel putin prin prisma rezultatului ar trebui sa ne tinem sabiile in teaca si sa nu sarim la gatul lui Culio.Ca si altii pe moment ,i-am umplut frigiderul cu carne,dar vazand reluarea n-as fi asa de vehement.A incercat sa joace mingea,fara sa-l calce pe dujman.Apoi primul galben l-a luat la o faza cu fault a lui Djoko(care nu prea pare).Poate a comentat ceva,dar pare exagerat din nimic sa primesti galben,precum Tucu.
    Coltescu asta este mai isteric decat astia de pe forumuri,nu degeaba incerca sa sara de la balconul unui apartament aflat la parter.
    Important sa se mentina linistea la echipa,iar suporterii sa fie alaturi,sa le insufle incredere nu sa puna presiune pe ei.

    Apreciat de 1 persoană

  9. felicitari pentru victorie, a fost un meci greu dar se pare ca de Minteoan si echipa s-a relipit norocul, am vazut la reluari faza cu eliminarea lui Culio, el a vrut sa degajeze mingea ,cred ca nici nu a observat adversarul care venea din spate si lateral cumva reusind sa-i sufle mingea, la primul cartonas cred ca i-a atras atentia lui Coltescu ca nu prea era fault,acum depinde ce tonalitate a avut reprosul, oricum lipsa lui o sa fie resimtita mai ales acasa, sa speram ca Tucudean o sa fie apt in toate meciurile,

    Apreciază

    • Tucudean e momentan number 1.atacant de valoare pt care nu trebuie multe ocazii ca sa înscrie…. Echipa mai are de muncit pt a atinge forma din noiembrie-decembrie dar per total sunt în grafic.

      Apreciază

      • Meci important pentru moral. Sper sa pastram ritmul. Victoriile aduc incredere.
        Eu fiind baiat bun,nu vreau raul nimanui. Nu vreau sa piarda nici o adversara dea nostra. Fiind marinimos si bun la suflet le doresc sa faca egal intre ele. Asa nu pierde nimeni . Ok castigam noi😃😃😃😃

        Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.