Frate, frate, dar…


…dar „plaiul cu off-uri” e pe puncte (brânza e în altă parte)… Pe cât mai multe puncte, dacă-i posibil… Mă rog, au fost „doar” 3 de data asta (din care 3 la noi şi 0 la tine, măi frate), aşa e viaţa, dar nu te necăji, măi frate, că eşti (joci) frumos, ai ajuns şi tu pe aceste „plaiuri” înalte, bucură-te de viaţă, lasă vrăjeala, oricum vei veni la mine din nou şi sper să împărţim punctele tot frăţeşte, adică 3 la mine şi 0 la tine, măi frate…. 🙂

Un meci liniştit (ultima noapte de dragoste, prima zi de război?), fără morcovi, fără ţelină, fără nimic, care să ne afecteze sănătatea, cu un adversar tocmai trezit dintr-o beţie îndelungată, cu mulţi titulari lipsă (fie accidentaţi, fie suspendaţi), cu mulţi jucători zâmbăreţi, inclusiv mereu bosumflatul Neagoe, care n-a mai rezistat la întrebarea deja clasică („aţi discutat cu cei de la CFR pentru preluarea echipei?”) şi negarea nu prea vehementă a lui „Geană” a fost subliniată de o urmă de zâmbet nu foarte lungă (şi nici lată), dar convingătoare… 🙂 Până la urmă, de ce nu?

Tribul disciplinat al suporterilor ceferişti nu a sabotat nici de această dată acţiunea sfântă a notării, au fost prezenţi 20 de „părerişti” la acţiune, rezultând următoarele:

Alin „italianul” (a treia victorie cu 1-0) a primit 7.6 (cam în zona asta s-a mişcat şi în celelalte două partide), echipa ceva mai jos (6.7), din cauza codaşilor, evident. Fruntaşul brigăzii este –din nou- Ţucudean 8.2), care mai bagă o scăriţă (sau o adevărată „scară”, dacă vreţi, mingea trecând undeva lângă capul lui Fejér), urmat de excelentul pasator Omrani (7.5, bravo Billel, nu m-ai făcut de ruşine! 🙂 ). Codaşul este Costache (5.5), cu cât l-am lăudat în cele două meciuri anterioare, cu atât trebuie să-l admonestăm acum (doar un pic, aşa, părinteşte) pentru lipsa acută de inspiraţie, culminând cu mingea aia trimisă pe Vuia, cauzând o nouă gaură neagră în bugetul clubului… 🙂

Ca o curiozitate, cele trei note mici, de „cinci-şi-ceva” (adică sub 6.0) au fost primite tocmai de cei trei intraţi pe teren pe parcurs, conluzia la îndemână fiind că schimbările nu prea l-au ajutat pe Alin (italianul), dar nici nu era mare nevoie de aşa ceva… Impresia mea era, la un moment dat, că putem câştiga acest meci şi cu doi oameni în minus… 🙂

Italianul nostru de pe bancă (mult mai „macaronar” în rezultate, decât cel real, aflat pe banca Craiolguţei) nu a făcut mari revoluţii în alcătuirea echipei: ne-am aşezat tot în 4-1-2-3, dar de data asta Bordeianu a jucat vizibil mai în spate decât interii Culio şi Djoko, coborând în multe momente între fundaşii centrali, din care cauză, la construcţie am văzut de multe ori 3-4-3, cu fundaşii laterali urcând lângă interi.

Lipsa lui Camora şi a lui Deac nu prea s-a simţit (asta şi din cauza caracterului destul de „amical” al meciului, mai puţin intrarea de groază a lui Rus la Bordeianu), Peteleu –ca de atâtea ori- bunicel în atac, slăbuţ în apărare (lucru care nu s-a văzut, totuşi, în meciul de ieri), Ioniţă jucând –şi el, ca de atâtea ori- la limita dintre „bun” şi „acceptabil”, cu câteva faze bine lucrate, dar şi cu multe rateuri. Interii au jucat în nota obişnuită, au legat jocul, au făcut tot ce trebuie făcut acolo de un inter, atât în apărare, cât şi în atac. Explozia a fost asigurată, ca de atâtea ori, de „fraţii” Billel şi Ţucudean, ambii foarte generoşi cu pasele de gol, ratate cu multă seninătate de coechipieri.

De la oaspeţi o vorbă doar despre „ţapinarul” Rus, un fotbalist foarte talentat şi foarte montat (cam singurul care a luptat chiar foarte serios de la oaspeţi), jucând duminică fundaş dreapta, practic pe al patrulea post diferit în acest sezon. Ce transfer ar fi, Doamne Dumnezeule…

Mai trebuie subliniat ceva? Nu cred… Să vină, în sfârşit, „plaiul real”, unde victoria înseamnă chiar 3 puncte, nu 1.5. Sau nici atât… 🙂 Să vină Sepsi şi să şi plece cu aceaşi „zestre”. Poate să şi zâmbească, dacă vor neapărat acest lucru… 🙂

HAI CFR!!!

68 de comentarii

 1. Împărţirea frăţească a punctelor nu a fost 3 la noi şi 0 la tine, măi frate, şi nu sperăm la o nouă împărţire frăţească, 3 la noi şi 0 la tine, măi frate, ci 3 la noi, 0 la tine, măi frate, 1 la FCSB şi 0 la olteni respectiv 3 la noi, 0 la tine, măi frate, 0 la FCSB şi 1 la olteni (că devine şi Astra periculoasă). Aşa ar fi corect. 🙂

  Apreciază

 2. Dacă ai noştri l-au demis pe Tony pentru egalul cu Astra, oltenii trebuia să-i facă o baie în smoală fierbinte lui Mangia. Am citit pe site-urile centrale că oltenii au dominat prima repriză. Doar această primă parte am văzut-o, dar cred că am văzut alt meci faţă de jurnalişti. Scorul corect la pauză trebuia să fie 3 sau 4 la 0 pentru Astra. Şi asta fără Alibec despre care putem spune că a scos de unul singur egalul în Gruia.

  Apreciază

  • CFR are o echipa omogena, experimentată si cu un moral bun poate lua lejer titlul. Am pierdut două meciuri tot sezonul si la început de playoff nu avem nici un absent. Sper ca Alin să-i mobilizeze exemplar și fiecare sa joace măcar la 70-80%din potențial. Nu prea am avut necazuri cu arbitrajele deci băieții trebuie doar să-și vadă de joc.

   Apreciază

  • Astra a fost mai bună ca oltenii cu măcar o clasă, în ambele reprize (dar și per total, evident… 🙂 ). În acest moment dau impresia că formează o echipă foarte robustă, cu un stil de joc și plăcut ochiului, dar și eficient. Enache a măturat pe jos (dpdsv tactic) cu macaronarul mult prea lăudat de la CSU, HAI CFR!!!

   Apreciază

  • Frati nu suntem,dar este simpatizata de noi.Nu cred sa faca afaceri cu nimeni.Au suporteri frumosi,merg cu echipa peste tot.Mie imi plac.Apoi din partea lui tata ,sunt si eu de prin zona.Imi doresc ca ,inafara meciurilor cu noi,sa castige tot.

   Apreciază

 3. Daca s-ar repeta directele din sezonul regulat si in playoff, am castiga campionatul cu 4 puncte avans fata de Fcsb, dar atentie, in finala ultimului meci am avea doar 1 punct avans, iar a repeta victoria surprinzatoare din final de an 2018 ar fi infinit mai greu.
  Pe de alta parte, in cele 5 etape din 2019, am pierdut 1 punct fata de FCSB si am castigat 1 punct fata de CSU (desi am pierdut la ei!). Prin urmare, aceste 5 etape de final de sezon regulat nu au schimbat mult datele din iarna, desi am avut program mai greu, iar fcsb teoretic unul foarte usor.
  Dar, in playoff orice meci poate schimba perspectiva. Se pare ca azi se discuta cu Galca.
  https://legalbet.ro/alegerea-editorului/afla-campioana-ligii-i-dupa-play-off-daca-s-ar-respecta/

  Apreciază

 4. Am văzut emisiunea în care s-a discutat această ”selecționată Instat”… Cei trei invitați ai lui Radu s-au abținut greu de tot să nu râdă în hohote pe marginea alegerilor ”profesioniste”, cel mai simpatic fiind Claudiu (Niculescu), care era să cadă de pe scaun: ”dar CFR, de departe cea mai bună apărare din Liga1, nu are nici portar, nici fundaș, măcar la rezerve, în echipa asta?” Mă rog, nu contest cifrele Instat, nu suspectez nicio spălare de creier, constat doar ”ochiometric” că aceste ”formule” valorează între 2 bani și 2 lei… HAI CFR!!!

  Apreciază

  • Din informațiile FANATIK, Costel Gâlcă a ajuns la București, unde este așteptat la biroul lui Neluțu Varga pentru discuții amănunțite despre preluarea echipei campioane. Patronul celor de la CFR Cluj a fost plecat în ultimele zile cu afaceri la Paris și își anunțase revenirea în țară pentru ziua de marți. Tocmai pentru a discuta între patru ochi cu Costel Gâlcă

   Apreciază

 5. Andrei, asta seamănă cu bancurile de la Radio Erevan: ”Da, aveți dreptate, Gâlcă a semnat, dar nu cu CFR, ci cu Velje”… 🙂 HAI CFR!!!

  Apreciază

   • „CFR…azi dimineață a apărut un articol despre probleme financiare, datorii, faliment…faptul că nu s-au făcut transferuri, au fost nemulțumiri datorită restanțelor, dovedește că probleme au fost…probabil că din dorința de a destabiliza se exagerează, dar tot ce s-a întâmplat până acum dovedește că un sâmbure de adevăr există…Antonio Oliveira Conceicao, un antrenor care a adus liniște, bun simț și locul 1. a fost îndepărtat urât și n-a lipsit mult ca și Cristian Panin să-l urmeze…a venit Alin Minteuan, un antrenor călit la CFR, obține trei victorii din trei, jucătorii confirmă că îl doresc în continuare la echipă…și uite că azi la slujile jiji-tv-iste, mara și ilie dumitrescu afirmă apăsat că cea mai bună soluție e petrescu, deși la ora asta CFR are antrenor…se mai afirmă că în campionatul viitor, CFR o să aibă buget ”strong”….măcar așa un pic de respect și bun simț (ar putea învăța de la Alin și Vasile Miriuta ce înseamnă bun simț) ar trebui să existe…măcar până joi, când cred că petrescu-i în Cluj…”

    Apreciază

 6. No, văd că am picat în Cupă cu cei de la Astra. Primul meci la Cluj, returul la Giurgiu (ambele în aprilie). Vom avea, aşadar, 4 meciuri cu ei… Frate, frate, dar… 🙂 HAI CFR!!!

  Apreciază

 7. Deci ramanem cu antrenor interimar, un antrenor care si-a aratat mai demult limitele in antrenorat. Ce va fi acum? Va face echipa cu liderii de experienta ca valoarea lui A1 sa nu conteze? A mai progresat A1 la CFR2? Vom vedea foarte curand. Sincer, in cupa, as fi preferat Viitorul, pe care il vad sub Sepsi. Oricum, la primul pas gresit se anuleaza 26 de etape de munca, la al doilea se intra deja in criza acuta.

  Apreciază

 8. Cica joi vine DP la Cluj; cica avem buget pentru 18 luni si in vara facem revolutie/infuzie de capital. Deci total pe dos fata de stirile ultimelor zile/saptamani. Vedem ce iese.

  Apreciază

  • E posibil să vină dacă şi în China funcţionează schema de la CFR cu confirmarea (autoconfirmarea) antrenorului. 🙂 Cică DP azi ar fi mulţumit guvernatorului provinciei şi investitorilor pentru sacrificii şi a spus că rămâne să promoveze în prima ligă.

   Apreciat de 1 persoană

 9. Excelente statisticile astea, exprima cu o acuratete de necontestat jocul echipelor si a jucatorilor.
  Mirarea mea este totusi, cum se face ca echipa care a obtinut 4 pozitii de locul 1, din 6 criterii, abia a prins pley off.
  Vad ca Tucudean, cu cele mai multe goluri in Liga 1, nici nu intra in clasamente.

  Apreciază

  • Nu toate criteriile sunt la fel de relevante. Cu siguranta celor de la Viitorul le-a lipsit Tucu. Fotbalul se joaca pe goluri, pe greselile adversarilor, pe faze fixe, pe contraatacuri. Adica, exact filosofia DP, care antrena aceste momente. Sigur, altii ca Barcelona considera ca atacul este cea mai buna aparare, de aceea se apara tinand posesie, caci nu-i hanbal sa se fluiere pasiv. Oricum, sezonul asta am punctat mai mult la impresia artistica, scazand un pic la valorificarea fazelor fixe. Dar, in playoff este un alt campionat, unul blitz, asa ca avansul minuscul nu inseamna nimic daca nu mentii/ridici nivelul de joc, daca nu castigi meciuri (egalurile sunt aproape un esec). Sa speram ca ne-am recuperat echilibrul dintre atac si aparare, ca vom castiga primul joc si vom rezista presiunii (pe toate nivelurile, sportive si extra-sportive).

   Apreciază

 10. Teoretic programul din play off ar trebui sa ne avantajeze, avand in vedere ca jucam incepand cu locul 6 in ordine descrescatoare pana la locul 1. Teoretic, repet, avem sansa sa intalnim la inceput echipele mai slab clasate, ceea ce ar putea sa fie un avantaj.Desi suntem pe primul loc, cu un usor avantaj in favoarea noastra, personal nu mai am aceeasi incredere pe care o aveam in echipa inainte de reluarea campionatului si de demiterea lui Toni. Vom vedea. Hai CFR!!!

  Apreciază

 11. Păi până la urmă unde-i adevărul?

  https://www.gsp.ro/international/stranieri/dan-petrescu-anunt-oficial-despre-viitorul-lui-situatia-e-mai-buna-decat-anul-trecut-561659.html

  Ambele știri sunt de ieri.
  Oricum, să aibă pretenția să plătească CFR 400000 de euroi pentru a-și rezilia contractul cu chinezii, după ce el știe că a fost lăsat de CFR să plece la ei fără să-și achite clauza de reziliere, spune totul despre principiile ce-l călăuzesc pe omul Dan Petrescu. Ca să nu mai vorbim de situația în care ne-a lăsat în prag de preliminarii pentru cupele europene.

  Apreciat de 1 persoană

 12. Conducerea noastră trebuie să facă o analiză ceva mai serioasă… Până la urmă, scopul final este accederea într-o grupă europeană (CL/EL), că de acolo vin banii şi atunci se mai întoarce ceva din investiţie. Până aici e clar. Sunt două căi de urmat în acest moment: fie (1) – îl lăsăm pe Alin şi poate luăm titlul (care dpdv al profitului nu înseamnă oricum mare brânză), apoi pentru accederea în grupe ne pregătim separat (şi din timp), fie (2) – îl luăm pe DP cu costuri foarte mari, dar cu şanse ceva mai consistente de-a lua titlul (care oricum nu e o mare brânză, vezi mai sus), apoi pentru grupe mai vedem… Eu cred că DP n-ar mai rămâne pentru preliminarii, el ştie foarte bine că este aproape imposibil să accedem în grupe, deci -per ansamblu- mare brânză nu facem nici cu DP, eventual câştigăm titlul, care -aşa cum am arătat mai sus- este fix pix, dar în cazul lui DP costurile sunt infinit mai mari. Este o alegere grea, să recunoaştem. HAI CFR!!!

  Apreciat de 1 persoană

 13. Eu vad o singura solutie. Cel care vina sa inceapa in paralele formarea lotului pt noul sezon, mai ales ca e nevoie de 2 U21, chiar daca unul din ei il poti scoate in min 2…Daca aduci doar din vara antrenor, cu pauza relativ mica nu prea e timp de implementarea a ceva noi…

  Apreciază

 14. La analiza ta, care mi se pare corectă, aș mai adăuga că acele costuri de care vorbești ar fi mult mai bine să fie dirijate spre câteva implanturi de valoare în lot, iar spre sfârșitul campionatului să ne gândim la un antrenor cu mai mult respect pentru banii cheltuiți/obiectiv.

  Apreciază

 15. Andrei, în opinia mea, ceea ce spui e corect, dar dacă antrenorul adus ar fi D.P., am risca să ne uităm la un film pe care l-am mai văzut. Chestia de care zici s-ar putea realiza mult mai sigur cu antrenori de genul Boloni, Gâlcă, chiar și Bergodi… E o părere.

  Apreciază

  • Păi cam asta am vrut să sugerez şi eu: aducerea lui DP nu rezolvă problema majoră a investitorilor (profit prin accedera în grupe), eventual poate obţine titlul, care din punct de sportiv e foarte OK, dar atât. Locul 2 primeşte cam tot pe acolo de la televiziuni. În altă ordine de idei, păstrarea lui Alin nu „garantează” că va produce un fiasco financiar semnificativ, eventual pierde titlul, dar pierderea financiară (faţă de locul 1) e nesemnificativă. cum am zis mai sus. Singurul motiv pentru obţinerea titlului (pe lângă aspectul sportiv) este că permite o rută mai accesibilă (teoretic) decât locul 2 sau 3. Păstrarea celor două variante de antrenori pentru grupe nu e soluţie, din varii motive: 1-Alin chiar nu e pregătit (încă) pentru o luptă dură în preliminarii şi 2-DP precis nu rămâne pentru că nu vrea să se facă de râs. Investitorii noştrii trebuie să pună pe primul loc (şi sper că asta urmăresc) obţinerea unui profit prin accederea în grupe europene! Toate măsurile subsidiare trebuie să servească obiectivul de mai înainte, unul de maxima prioritate! HAI CFR!!!

   Apreciat de 3 persoane

  • eu am zis zielel trecute ca il vad pe Bergodi ca o solutie…doar ca parerea mea conteaza un pic mai putin decat minutele lui Baptista la cfr..

   Apreciază

 16. DP este solutia pentru care s-a decis eliminarea lui Conceicao, este o revenire la proiectul initial de a patrunde in grupele europene. Sefii CFR-ului nu au alt proiect care sa fie acceptat de toti factorii de decizie si finantat in consecinta, deci se forteaza pista DP pana in panzele albe.
  Este o pozitie foarte confortabila pentru DP pentru a negocia si s-ar putea sa puna la cheltuiala clubul destul de substantial.
  Pana la urma, nu-i problema mea daca finantatorul vrea sa mizeze doar pe un singur cal, iar in rest are dubii si tine punga inchisa, in schimb, ar putea fi si problema mea, sau a tuturor suporterilor, daca alegerea lui DP ar genera cheltuieli mari si nu s-ar atinge obiectivul.
  In acest moment nimic nu poate sa garanteze ca DP poate castiga campionatul si poate califica echipa in grupele europene, dar sunt niste atuuri care ne indica c-ar putea fi capabil de asa ceva, cu putin noroc.
  Vom vedea ce se va intampla, dar daca DP se confirma si sefii nu se asigura ca acesta isi va incasa grosul banilor doar dupa calificarea in grupe, atunci sunt prostii prostilor.

  Apreciat de 1 persoană

 17. Oare ce antrenor ar accepta la cfr 100.000 euro pe an si bonus mare daca califici echipa in europa???? (aici nu ma refer la fosti cfristi gen Alin, Trica sau altii de genul)

  Apreciază

   • Luis, Trică și-a mai arătat odată „fața” ceferistă. Cred că n-ai uitat faza cu tricou’ după, sau chiar în timpul unui meci cu plăieșii. Așa că să-i urăm de bine și să-l lăsăm să-și adore Craiova. Vorba aia: sângele apă nu se face.

    Apreciat de 2 persoane

  • Asa-i Andrei, dar cand ai ramas cu buza umflata anul trecut, cand iti era mai draga lumea, nu-i normal sa-ti protejezi acum interesele ?
   Altfel, ce se poate face sa nu se intample, asa cum zice Kiruj, sa-si ia talpasita chiar cand trebuie sa-si confirme menirea la acest club.
   Orice om se poate prosti o data, dar cand devine un obicei, nu-i a bine.
   In orice caz, cei din conducere trebuie sa tina cont ca DP a vrut sa ne lase cu ochii in soare si atunci cand s-a pus problema selectionerului pentru nationala, deci omul nu tine neaparat sa-si finalizeze proiectele si te poate abandona oricand, daca prinde o oferta buna, iar sacrificii financiare deosebite pentru un titlu, fara sa aiba ca finalitate calificarea in grupe, asa cum sublinia si Kiruj, nu prea are sens.

   Apreciat de 2 persoane

 18. DP este scump, ne-a crizat deseori, a plecat destul de tarziu in vara, a cerut multi jucatori si nu i-a pus pe toti in valoare, dar DP a adus un titlu si 2,5 milioane euro din vanzarea lui Boli. Greu de experimentat acum. Titlul este important, plus el ne aduce mai aproape de grupe decat un loc 2, noi neavand coeficient. Situatia este teribil de incurcata, ultimele 5 etape + 1 meci de cupa ne-au purtat de la agonie la extaz, astfel incat nu stim unde sa ne pozitionam ca incredere in echipa. Cele 2 meciuri in plus din cupa, vor conta si ele, spre deosebire de fcsb care a scapat de ”grija” cupei. Oare am depasit criza? Oare aparare s-a redresat? Oare lipiciul la gol a revenit? Primul meci, primele 3 puncte vizate. Mai apoi vedem, etapa cu etapa. Cat despre A1, greu de convins un antrenor care sa castige si titlul, care sa faca si saltul din vara. FCSB are antrenor cu cateva saptamani in fata celui al nostru, care oricum este secund/sau interimar de obicei; Mangia de la CSU parea a avea un avantaj, dar si acolo se pare ca scartaie ceva.

  Apreciază

 19. Era obligatoriu sa semneze Alin pt ca avem sambata meci si nu poti fara antrenor….Asta nu inseamna ca e un capitol inchis …eu totusi sper ca ALin sa reuseasca pt ca cfr are nevoie si de antrenori buni cusufletul langa echipa!

  Apreciat de 1 persoană

  • Va fi o misiune teribila, iar eu am mari indoieli, dar imi doresc sa ma insel. In clipa asta, sansele noastre au scazut, dar poate ne ajuta ”antrenorii” din teren: Vinicius, Culio, Deac. Oricum, socotelile sefilor nu s-au potrivit; acum sa speram ca iese bine si nu deraiaza locomotiva CFR-ului de la obstacolele care ii vor aparea in drum. La un playoff, conteaza enorm sa ai un antrenor care rezista tensiunii, un grup disciplinat si multa sansa. Hai CFR!

   Apreciază

 20. Cred că e tot mai greu cu grupele de la o vreme. Ce echipe de la noi au ajuns acolo în ultimii ani? Nu-mi amintesc prea bine, Ne trebuie un plan precis, cu bâjbâieli trebuie să ai mult noroc. Iar anul trecut era să avem şi noroc. Cred că locul1 e important, Kiruj, ca să nu sară muştarul pe fotoliile de la tribuna I. Ăsta ar fi un prim pas.

  Apreciază

  • Da, este impoprtant și dpdv al muștarului, dar dacă nu ai și ceva crenvurști pe acolo, e pe degeaba… 🙂 Eu am încredere în Alin, e un tip dedicat trup și suflet clubului, a și fost un jucător emblematic la un moment dat… Și Guardiola (și nu numai) a venit de la echipa de tineret… Trebuie să și riști la un moment dat, mai cu seamă când riscul pierderilor e infinit mai mic cu Alin, decât cel cu DP… HAI CFR!!!

   Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.