De toți sfinții…


Ca fotbalul nostru să se dezvolte normal e important ca societatea românească să aibă un crescendo sănătos. Să fie spălat pavajul țării de flegmele ce s-au impregnat până în măduva acestui colț de lume. Să se usuce buruiana și roadele să se nască în curățenie și pace.

Dar asta nu se va întâmpla niciodată. Nu în timpul vieții noastre și a încă 5 generații de suporteri. Poate după centenarul centenarului. Pentru că omul e din principiu făcut păcătos (e treaba câtorva să construiască o religie la poarta ieșirii din păcat, a unora să construiască închisori și a altora să meargă la bere). Dar când căruța cu păcătoși se răstoarnă tocmai în România, atunci știi că ai îmbulinat-o pentru 100+ de ani. Iar acest impact al păcătosului cu solul românesc dă naștere unui milion de alte schije de prostie, care, la rândul lor, fată alte milioane de schije disperate să continue tradiția nesimțirii pe aceste plaiuri. Mai rar găsești așa baftă pe batrânul și anchilozatul nostru continent. Mulți zic de Albania, dar doar pentru că nimeni nu știe ce se întâmplă pe acolo, deci ar fi greu de contrazis. Altfel, îmi pare rău să recunosc, ne batem la retrogradare în Europa. Fără șanse. Cu Halep și Tristan Tzara cu tot. Iar ăștia care am fost mai isteți, după atâția ani de analize tv și discuții la bere, ne-am dat până la urmă seama cum stă treaba. Păcat că între timp am îmbătrănit și ne e destul de lene să voluntariem pe câmpia dreptății. Au trecut anii pe lângă noi, iar în timp ce noi ne uitam la meciuri și sorbeam din pahare, țoiuri și ciocane, unii s-au cocoțat pe fabricile noastre, pe satele noastre, pe pădurile noastre și echipele noastre, și sub amenințarea dosului de palmă, le-au siluit până la dimineață. Iar averile s-au strâns și le-au dat dreptul să mânjească în continuare obrazul și așa ciupit al acestei țări. „Banii lui, face ce vrea cu ei…” e cea mai folosită compresă pentru bubele morale purulente ale întreprinzătorului. Ale „investitorului”. Și o țară întreagă se uită azi amorțită la vila unuia cu mustață și la vidul unei coafuri. Bani din banii tăi stau pitiți în saltelele lor. Și marile furturi devin bagatele, delapidările grosolane devin banale, gunoiul de pe stradă – o tandră realitate, eliberarea hoților – addendă la Declarația Universală a Drepturilor Omului. Am ajuns atât de alienați, că ne bagă guvernul hoți și criminali în casă și noi stăm ca pupezele și așteptăm ca singura chestie ce se poate îmbunătăți, să se îmbunătățească, adică vremea.

„Vreme trece/ vreme vine”… un procent însemnat de necugetători din județele Vaslui, Teleorman sau similar o să mulțumească partidului pentru o frumoasă primăvară și pentru roadele ei ce cresc în neștire: ceapă, euro, prețuri…

De fiecare dată când se întâmplă câte o nemernicie la CFR, observ că nu există nici un grup să reacționeze. Asociațiile suporterilor sunt un răsad de panseluțe. Când mai erupe o boacănă în țara noastră, îmi reamintesc că România e o stare de orgoliu în lașitate. Și molima bântuie. E o stare de superioritate ce vine de fapt din automulțumirea de a sta deoparte. Atotputernicia contemplării și pasivitatea înțelepciunii, atât de lăudată în balade și doine. Desigur, agresorul prinde și mai mult curaj cu fiecare meci ce-l găsește singur în ring. Lipsa adversarului îi aduce implicit victoria și îi umflă egoul cu pompa de la bicicleta furată. Nu mai avem Rezistență. Respirăm încet să ne conservăm puterile pentru vremurile mai bune ce nu mai vin. Așa că m-am gândit să punctez acest moment. Să rămână scrijelit aici, pe o bancă, în Tribună.

Că a fost dat afară Panin? Poate unii se întreabă cum de a rezistat atât. E deja suspect? S-a întors, nu s-a întors? A luat sau nu a luat, ca Edi, pilula de a doua zi după futaiul șefului? Se pare că nu. Nu a înghițit nici el. Trece o etapă, trec două, atenția se mută, case closed. Într-o lume bolnavă, te poți întreba ce a trebuit să facă astfel încât să rămână atâta vreme pe baricade. Nu e primul exemplu de ștergere la cur cu fanionul din istoria recentă a clubului. Sunt destule și din ce în ce mai multe. Într-o vreme credeam că suntem feriți de rușini din ăstea, apoi mi-am dat seama că n-avem cum scăpa. Și au venit, la fel de lipsite de eleganță ca prin alte maidane sau alte divizii. Mucoșii rămân mucoși, că sunt sus, că sunt jos, iar cuvântul nesimțit nu conține nicăieri atâta scârbă precum în limba românească. Iar calmul și bunul simț al lui Toni te poate scoate din minți când ești stricat la burtă și cauți o budă unde să verși. Cercul cunoscuților s-a tot restrâns, lojele au rămas în afara lui și am rămas singuri în iarbă.

Avem conducători tare iuți la mânie. Sau poate e doar unul. Dar iute ca un ardei iute ce-ți pârjolește până la ulcer și farfuria. Iute ca un Chihuahua ce-a înghițit un habanero și o sută de pălincă. Ce construiește ziua, dărâmă seara, după meci, și încearcă mahmur să repare dimineața cu ceva scoci și o sârmă. Pe bună dreptate se îngrijorează lumea pe aici. Dacă acum, când e cât de cât bine, e nasol, când o fi nasol, cum o fi să fie? Noroc că mai apare câte un comunicat, să ne liniștim și noi.

Ca în orice prăvălie, când tu centrezi, faci repede schimbările încât să ajungi repede în careu și să dai cu capul, când vrei să iei toate deciziile și te plângi că ai angajat oameni care nu au idei mai bune decât tine, deși nici nu stai să le asculți, lucrurile se împut. Pentru că nu poți să nu ai și muuulte idei proaste. Cu cât mai mult îți bagi nasul unde nu-ți fierbe oala, cu atât mai multe idei tâmpite îți vin. Și lumii începe a i se acri de dumneata. Urgent. Ca o ciorbă lăsată în soare, problema dă din bulbuci în duhoare.

Cea mai importantă învățătură a unui sport de echipă este munca în echipă. Simplu. Dar această specie a finanțatorului nu știe cum să mute păcatul în cârca altuia nici chiar atunci când, singur în fața pișoarului, se stropește pe bombeuri. Cunoaștem modelul. De curând, sau nu chiar, modelul ăsta de haine se poartă și la noi. Cu modelul ăsta de telefon se apelează în picaj, dinspre lojă spre teren. Cu modelul ăsta de mașină sunt plimbate minciunelele prin oraș.

Am pierdut 5 puncte în două meciuri, chiar dacă numai ele contau. Și mult din munca altor etape s-a dus pe apa Someșului. Dar încă nu disperăm ca musca în borcan. Acum, ori (iar) am mai îmbătrânit și ne-am maturizat tot tocând menta pe aici, ori avem prea multă încredere în lot și știm ce ni se cuvine, ori nu mai punem chiar atâta suflet pe masa unde vin unii și ne răstoarnă jucăriile preferate. Poate toate cele de mai sus. Dacă merităm vreo cupă? Avem destul timp să dovedim că da, sau că ba. Noi ne iubim copiii până la ultimul. Până când ultimul CFRist va fi dat afară din club, vom ține cu echipa asta și vom scrie orice pe aici, tot sperând că acești copii, pe care îi vedem mai frumoși și mai talentați decât alții, o să învingă vrășmașii și pe toți ce ne pun bețe în roate.

Degeaba trimit ei păpuși pe la tv și compun comunicate de clasa a treia. Nu ne-am născut etapa trecută. Poate păcălesc grupa de juniori 2010, nu și pe pensionarii 2020.  Atât am avut de zis.

292 de comentarii

  1. Oameni buni,dragi frânari. Din păcate, se întâmplă lucruri ciudate în ultima vreme. Jucătorii nu pot să uite fotbalul așa repede, doar în câteva săptămâni. În ciuda unor nervozității vizibile la unii jucători, părea că este o atmosferă de grup destul de bună. Mai ales, după cantonamentul în care am avut rezultate excelente. Nu prea cred, că s-au revoltat împotriva antrenorului, să-l demită. Poate erau semne către conducere, că ceva nu e în regulă.
    Cu toate că nu cred, că Toni s-a lăsat influențat din lojă, apar multe semne de întrebare, cum observa Attila mai sus: dispare brusc Bordeianu, Ioniță titular, Hoban rezervă, Țucu nu merge la Craiova, un Manea extrem de slab nu este înlocuit, scăpăm repede de Tambe și Vera, variante decente de rezervă.
    Încă suntem pe primul loc, am făcut egal, puteam foarte bine să și pierdem. Schimbarea antrenorului în acest moment mi se pare o greșeală imensă, prin care putem pierde tot ce s-a construit până acum.
    Sper să ne revenim, și să atingem vârful de formă în pley off off.
    Hai CFR !!!

    Apreciat de 1 persoană

    • Cum putem sa corelam o asemenea stire cu lipsa banilor?
      Adica nu facem niciun transfer in vacanta de iarna, ramanem cu un lot subtire si imbatranit, pentru ca nu avem bani, dar il vrem antrenor pe DP, care tocmai i-a stors de bani pe chinezi dupa performanta de a-i baga in B, sau pe Mircea Lucescu, care nu cred ca-i un antrenor ieftin?
      Ba mai mult, ii vrem pe amandoi ?

      Apreciat de 3 persoane

      • Asta imi aminteste de o gluma veche de prin anii 2000:
        -Ce faci Gheo unde ai mai fsot?
        -A fost la un intalnire unilaterala cu Solana(cred ca era ceva conducatorul NATO la acea vreme).
        -Unilaterala, si cum a fost?
        -Cum sa fie, am fost prezent numai eu.
        Cam asa si in cazul de fata.

        Apreciat de 1 persoană

  2. Nu sunt un mare admirator al lui DP (nu-mi place ca om, în primul rând), dar dacă revine, atunci avem ceva speranţe că toate zvonurile vor înceta subit şi dispare şi frustrarea/indolenţa unor jucători. Nu cred că vine DP fără să aibă garanţii certe în privinţa rezolvării restanţelor (dacă chiar există ele). HAI CFR!!!

    Apreciat de 2 persoane

    • Da, la fel m-am gândit şi eu, înseamnă că s-a rectificat bugetul. 🙂 În afara lui Boli 🙂 , vor urma şi alte transferuri pe repede înainte. Până luni, când se va închide fereastra, mai e timp.

      Apreciază

  3. Îmi pare rău pentru Tony, dar este de mirare că a rezistat aşa de mult în funcţie la ce ghimpe a părut a fi în ochii multora de la club. În cazul lui, placa „doar rezultatele îl ţin în funcţie” a fost mult mai semnificativă decât la alţi antrenori. IQ scria în decembrie: „In opinia mea e nevoie de Dan Petrescu pt. a lua din nou titlul,cu Tony jucam mai frumos dar vom pierde campionatul…” Poate că are dreptate, întotdeauna am câştigat titlul atunci când antrenorii străini au fost demişi de pe locul 1. 🙂 Momentan, cel mai câştigat e chiar Tony. A lăsat echipa pe locul 1, la 3 puncte distanţă de locul 2. Dacă vom fi campioni, e şi meritul lui, dacă o vom da în bară însă, Tony va putea spune liniştit, „v-aţi făcut-o cu mâna voastră, cu mine aţi fi luat titlul”. Eu îi doresc şi-mi doresc ca CFR să-l concedieze şi a 7-a oară de pe locul 1. 🙂

    Apreciat de 2 persoane

  4. The ex is back!
    Uite ca pana la urma a revenit si semnalul pe telefonul lui Mara. 😉
    Din pacate titlul e obligatoriu!!! 😢
    Hai draga CFR!!! 😁

    Apreciază

  5. Nicolae Pîrnău, cel care reprezintă interesele lui Dan Petrescu, a explicat care e situaţia actuală privind numirea „Bursucului” pe banca celor de la CFR.

    „Dan Petrescu are contract perfect valabil cu echipa din China şi îşi exercită funcţiile. Care sunt speculaţile referitor la CFR Cluj nu cunosc. Are durată acest acord nu e condiţioant de retrogradare sau altceva…

    https://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/exclusiv-impresarul-lui-dan-petrescu-detalii-de-ultima-ora-privind-numirea-bursucului-la-cfr-17880723

    Eu as vrea sa-l vad numit oficial inainte sa-mi fac iluzii. Da, cred ca avandul pe Danut la conducerea clubului avem sansa la campionat. Si asa, toata echipa a fost facuta de el, inclusiv transferurile din vara, asa ca mai bine vine si si-i „repara” pe Mates sau Lang.

    Apreciază

  6. Zvonurile despre diferiți antrenori se schimbă ca și vremea în aprilie. Chiar am ajuns ca la Muppets”show.
    De la Peseiro care era dat ca și câștigător, am ajuns la Alexa, via Neagoe, Dică, Yedi, Plm Ando. Se pregătește Șumi, în joc de glezne Mulțumescu, Ionuț Popa, Grigoraș, Dulca și alții. Sau poate Marele Dan, Lucescu senior, Gâlcă sau Rădoi. Poate Rednic, să ne împrumute și pe noi cu niște bani….
    Kiruj, propun un sondaj fulger, care pe care l-ar dori ca și antrenor.
    Parcă văd că ne trezim cu Feri Dican..
    Hai CFR !!!

    Apreciază

  7. Potrivit gsp, Conceicao are extraordinar bun simt si a fost de acord sa plece cu plata anumai 2 salarii de 10.000 de euro.

    Spre deosebire de Edi Iordanescu, care a incasat 350.000 de euro pentru a avea meci acasa cu Malmo fara sut la poarta.

    https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/gaura-in-bugetul-lui-cfr-cluj-dupa-demiterea-lui-conceicao-suma-uriasa-pe-care-clujenii-o-platesc-in-total-560402.html

    Apropo, stilul de joc al lui Alexa e foarte similar cu cel al lui Iedi. O sa o patim iar daca se vine cu acest „nu ma intereseaza viitorul, vreau victorii cu 1-0 ACUM!”

    Imi aduce aminte de Piturca la nationala. Cu hei-rup, raul, ramul, am batut cu 1-0 Olanda si ne-am calificat la Euro 2008. Dar Piturca nu ii invata deloc pe jucatori trasee de joc, sa puna mingea jos, combinatii, sa creeze situatii de gol. Nu. Iar dupa ce a plecat el am tras 10 ani ca sa mai avem parte de fotbal la nationala, cu acei baieti care erau invatati numai sa degajeze sus si tare. Iar pe Piturca inca il mai numesc unii „un antrenor bun”…….ca sa vedeti ironia!

    Tot aud pe la televizor, cel mai prost formator de opinie, conceptia gresita ca marile formatii (gen de Champions League- Real Madrid, Bayern Munchen) nu te iarta niciodata, daca au o ocazie pe meci din aia dau gol. GRESIT! Marile formatii isi creaza 10-15 situatii de gol pe meci, de aceea dau 3-4 goluri. Se rateaza si la ei, stati linistiti. La noi e mare tragedie daca ne-am intalnit cu o echipa mai buna in Europa si unul din ai nostri a ratat. Se vorbeste dupa meci „Daca ar fi dat cutarica gol la faza aia….un atacant mare da gol la singura ocazie!”. GRESIT TOTAL! Si Benzema rateaza 2 pe meci, dar daca ei joaca fotbal si isi creaza mai multe situatii, de aceea vin si victoriile.

    Pana una alta, la noi in Romania se doresc victorii cu 1-0, dar fara sa lucrezi la trasee si tactica pentru a ajunge in fata portii adverse de cel putin 12-15 ori pe meci. Pana nu se va face lucrul acesta de catre antrenori, nici sa nu va ganditi ca victoriile cu 1-0 aduc viitor clubului. Intr-un campionat intreg, 17 victorii cu 1-0 si 10 rezultate de 0-0 sau 25 de victorii la mai multe goluri , dar fara rezultate de egalitate? Faceti calculul, vedeti unde da mai multe puncte la sfarsit.

    In Spania, Anglia, Germania si de fapt mai toate campionatele Europei (da, cele medii: Danemarca, Belgia, Elvetia, Austria) campioana are dupa 34 de etape peste 75 de goluri marcate (medie de peste 2 pe meci). La noi in Romania campioana are dupa 30 de etape 45-50 de goluri. Si cand iesim prin Europa ne miram de ce noi nu putem sa dam goluri. Iar Otelul sau altele au iesit campioane cu hei-rup cu vreo 40 de goluri in total. Asta vrem de la antrenori gen Alexa???

    Apreciat de 2 persoane

    • Nu e vorba de bun simt vs nesimtire la bani, ci de contract. In fotbal, ca in multe alte ocuri nu primesti ceea ce meriti ci ceea ce negociezi. Exista si prntre antrenori oameni cu o cota mai buna sau mai bine reprezentati care doresc sa speculeze un moement sau oameni care accepte conditii mai „moi” pentru a se relansa in circuit.

      Apreciază

  8. Luis, deci a aparut si pe site, acum sper ca in sfarsit realizezi ca Toni a fost dat afara . In schimb ref la DP, acuma eu astept aparitia pe site-ul oficial, pana atunci sa zicemca e o stire credibila . Admitand ca ea se va adeveri, ar fi de discutat cateva idei . Cum s-a mai scris, DP ne-a lasat fara nici o jena pt un contract in China, iar acum il privim ca pe marele salvator ?! Cu banii care se cheltuie cu DP, nu puteau fi adusi jucatorii solicitati de Toni care sa-i asigure lotul corespunzator castigarii titlului ? In mod cert ca da ( practic nici nu se cheltuia atat ), dar in miselia ACTUALILOR, important era sa fie mazilit Toni – cu orice cost ! – restul , cine, ce si cum in locul lui, contau mai putin . Insusi Ilie Dumitresu zicea revoltat, ca ” Trebuie sa fii bolnav cand esti pe primul loc si lucrurile merg bine sa vorbesti cu DP „, deci oricum am lua-o, ca imagine suntem de tot cacatul . Ps . In timp ce noi ne autodistrugem iar wc-ul se incurca cu ultima clasata, oltenii tac si fac, au mai adus un fundas central valoros ; cred ca in noile conditii, nu ar mira pe nimeni ca titlul sa plece la ei, lot au, joc bun da, liniste, da, continuitate la antrenor, da, si spectatori multi, da, inclusiv la meciurile din deplasare .

    Apreciat de 1 persoană

  9. Deci oficial, Minteoan, da, altii ba . Desigur cu mentiunea ” daca echipa isi atinge obiectivele, antrenorul ramane si ca suntem uniti, bla, bla, bla , plus ca se doreste destabilizarea echipei ?!, Da, la noi totul e ok, antrenorul a trebuit sa plece din motive medicale , lasand echipa pe locul 1, la 3 puncte de locul 2 . M-am linistit, vom lua titlul lejer, Alin e Gunarul ( Man United ) nostru, inca o incercare de destabilizare esuata, ‘ Sa vina Cupa, sa vina Titlul in Gruia !!! „

    Apreciat de 2 persoane

    • Cred ca s-a facut o greseal enorma cu schimbarea antrenorului. Nu cunosc dedesubturile acestei actiuni,dar pe langa faptul ca mi se pare o nedreptate,am sentimentul ca este si o dovada de amatorism,sa nu spun prostie. In loc sa se reduca pierderile cu luarea titlului,cupei,ne reducem sansele. Ne sabotam singuri.

      Apreciat de 3 persoane

      • Sa dai afara antrenorul fără a avea un înlocuitor e dovada de amatorism. Sa vrei sa redresezi echipa cu Minteuan e o gluma proastă. Grele vremuri.

        Apreciază

        • Decat Minteuan, mai bine il puneau pe Culio antrenor interimar. Minteuan nu are autoritate si nici nu a dovedit competente de antrenor de Liga1, daramite de CFR.

          Apreciază

          • Ulise fii sigur ca Minteoan este de forma pus antrenor ,echipa asta joaca foarte bine si fara antrenor , cei batrini si greii vestiarului joaca si singuri, mie imi e frica de eventuala echipa impusa de conducere ,o echipa care sa nemultumeasca nucleul dur, ei, adica jucatorii se cunosc foarte bine , acolo nu poti trisa si o eventuala fortare a unui sau mai multor jucatori mai slabi poate produce nemultumiri in sinul echipei

            Apreciază

  10. Presa ne dezmembreaza,suntem facuti praf si pulbere.Au sarit pe noi ca niste pradatori infometati.Vor sa vada sange.Terfelesc imaginea clubului in cel mai josnic mod.Trist este ca ,nustiu cum am putea sa ne aparam sa contracaram aceasta avalansa de mizerii,cand nu stim sau stim ca au dreptate.Poate cu evolutii fpoarte bune in meciurile ce urmeaza.Nu stiu cum va fi unitate la echipa.Este cel mai important lucru in acest moment,daca nu vom fi uniti suntem terminati.

    Apreciază

  11. Daca e adevarata stirea legata de Camora ne-am transformat cu adevarat intr-o echipa miticeasca. Daca legat de antrenor pot oarecum intelege logica foarte subreda, vezi doamne sa produci un „soc” la o echipa in forma proasta (plus ca nu ar fi prima data cand de la noi pleaca un antrenor de pe locul 1), nu poti sub nici o forma sa ii iei banderola lui Camora, un adevarat simbol al echipei, care a stat in una dintre cele mai negre perioade si a tras si a renuntat si la bani cand putea foarte usor sa plece la mai bine. Devine mult prea jenanta atitudinea becalizata a conducerii.

    Apreciat de 2 persoane

  12. Haideti sa speculam un pic. De ce a fost demis Conceicao? In primul rand pentru ca nu a avut autoritate in vestiar. Culio, Camora hotarau daca/cand sa intre in cantonament, cand sa se intoarca dupa meciul din Luxemburg(stiti povestea de la Iuliu Muresan). Dupa ce i s-au pelungit contractele au inceput din nou cu fitze..asta explica si luarea banderolei…repet doar speculez, si sa nu am dreptate

    Apreciază

      • Minteuan va ramane antrenor pana ce gasesc pe cineva, iar declaratia: mergem cu el pana la finalul campionatului este sa nu mai speculeze presa atat..intr-o singura zi s-a vorbit de minim 10 antrenori 🙂

        Apreciază

      • Nedrepatea au facut-o jucatorii cand l-au sapat, castigand doar 2 puncte din 9. Daca erau alaturi de Toni, vestiarul trebuia sa reactioneze pe teren in ultimele 3 meciuri!

        Apreciază

    • De acord cu tine Tibi, la asta ma refeream si eu cand am spus ca unii au evolutii foarte proaste de cand li s-au prelungit contractele, si ca am mai avut genul asta de atitudine a echpei si sub „bagheta” altui capitan… Din pacate se pare ca odata ce si-au asigurat un nou contract, s-a vazut clar diferenta in evolutiile si atitudinea lor.

      Apreciază

  13. Tibi, soarta lui Toni a fost de mult pecetluita, numai ca rezultatele foarte bune si locul 1 detasat l-au facut practic neschimbabil . Cum a venit seria asta de 3 meciuri fara victorie,, poftim motiv de demitere si gata, dorinta pulimii a fost realizata !

    Apreciază

  14. Da, se vorbeste de mult timp de demitere, poate chiar dupa eliminarea din Europa, dar pe Camora de ce s-au suparat? Iar povestea: am hotarat impreuna sa nu intram in cantonament…cum adica am hotarat impreuna? Nu antrenorul face programul? Inseamna ca nu are autoritate in vestiar. Eu zic ca asta a fost picatura care a umplut paharul ptr Toni

    Apreciază

      • Probabil a fost adus ca era cel mai la indemana, se mai spera ceva in cupele europene, apoi a avut rezultate, jocul era un pic mai expresiv. In amicale am lasat impresia de continuare a formei din iarna, dar ceva s-a frant la pauza cu juvetii. Din pacate, ori ai un antrenor dur, ori un antrenor protejat de un manager care sa se ia la tranta cu cel/cei care conduc clubul. Cat a mai ramas din perioada de mercato? Cateva zile, cred, poate ar fi timp de 1-2 plombe.

        Apreciază

  15. Nu va mai agitati inutil,oricum deciziile bune/ rele se iau in alta parte ,de cei care au investit/investesc si care sunt singurii in masura sa le ia indiferent ca place sau nu suporterului din tribuna.Ceea ce pot sa va spun este sa va reamintesc ” politica de cadre” a lui AP( si nu numai). 1.Cand un antrenor a depasit ” forma de varf” ,nu mai stapaneste vestiarul si nu poate debloca o situatie de criza , chiar incipienta, ,trebuie sa-i multumim …si sa aducem pt.play off unul cu autoritate! 2. Indisciplina vestiarului este intolerabila indiferent de pretexte( motive).Cand altii acuza,jignesc si se lamenteaza la primele insuccese ,eu prefer sa vad partea buna a lucrurilor: mai bine o criza acum ,care poate si va fi rapid remediata,decat una in play off,unde punctele valoreaza dublu.Tony e un profesionist onest care si-a facut bine treaba ,a lasat echipa in 2 randuri pe locul 1, a luat 2 cupe,pt.care trebuie sa-i fim recunoscatori,dar in momentul actual ( ca si la titlul nr.2)pt.lupta decisiva care urmeaza e nevoie de altceva,trebuie ca echipa sa muste adversarii!!

    Apreciază

    • @IQ ,Daca intr-o cursa pe la sfarsitul cursei te impiedici si cazi avand urmaritorii tai la un pas de tine,si mai au si un vant prielnic din spate,este sigur ca vei pierde cursa. Mai ales ca esti si accidentat in urma cazaturii. Sa nu uitam un lucru ,sa poate doua lucruri. Acest antrenor si acesti jucatori au facut performanta pana acum si unii dintre ei,Camora si Tony au fost vanati si umiliti de conducere. Na,aici nu inteleg eu ceva.😡😡😡😡😡😡

      Apreciază

      • @luis Cursa e de abia la jumatate,nu conteaza prea mult ca ai dus trena si ai un mic avans ,conteaza cine va alerga mai bine ultimele tururi si mai ales cine va trece primul linia de sosire.Facand o paralela : in prospectul fiecarui fond de investitii scrie ca performantele precedente nu sunt o garantie a celor viitoare si ca trendul e mai important decat situatia(cifrele) la un moment dat.Anul asta s-au ridicat o serie de semne de intrebare,iar trendul pare ca se inverseaza.In aceste conditii nici Tony si cu atat mai putin Camora ( cu un foarte proaspat contract pe 3 ani)nu sunt umiliti…ci s-a luat decizia ( in cunostinta de cauza!) ca trebuie schimbat ceva, (atat pe banca cat si in vestiar)acum cand nu este prea tarziu.Asa cum Mandorlini l-a schimbat pe Tony,iar Ando pe Costa ( in momente similare)si s-au luat titluri,nu vad de ce cu antrenorul potrivit ,nu s-ar dovedi fi din nou strategia castigatoare.P.S.Aproape toti pe aici gandesc emotional,dar o competitie se castiga in primul rand cu mintea…e plina lumea de antrenori si fotbalisti considerati de neinlocuit,acum multi dintre ei liberi de contract…

        Apreciază

      • Luis, de ce pleci de la premisa „Camora si Tony sunt buni, conducerea e rea”? Camora este un fotbalist la sfirsitul carierei si are interesele lui legitime ( sa cistige cit mai Multi bani raminind la Cluj). Conducerea nu e obligata sa il faca fericit pe Camora ci sa sa il plateasca corect conform asteptarii performantelor si capacitatii fizice viitoare. Nici tu nu mai alergi suta de metri cum o faceai acum 20 de ani, nu? La Conceicao iarasi vorbim de un antrenor care a fost din principiu o solutie de avarie. Omul a lucrat onest cum a putut si a fost platit fair conform cotei lui de piata. Dincolo de asta, nu uita ca in orice organizatie exista si o componenta poilitica – daca un director de scoala trebuie sa aiba o anumita culoare politica compatibila cu puterea, de ce te astepti la un club privat de fotbal ca noii oamni cu bani sa nu aiba in vedere si o rupere a influentelor indirecte ale fostilor?

        Apreciază

  16. L-am auzit azi pe Stanciu la Digi TV, in aceasta seara, cum ca, s-a crezut ca CFR este cea mai buna echipa si poate fi campioana, dar acum, au realizat ca nu este chiar asa si ne putem multumi si cu locul doi. Sa nu ne facem probleme cu banii ca putem sta linistiti si daca terminam pe locul doi.
    Am ramas perplex.
    In primul rand nu-mi dau seama cum au dedus priceputii de la CFR, nu numai Stanciu, ca nu suntem cea mai buna echipa, din moment ce suntem pe primul loc.
    Nu mai pricep cum, daca tot au bagat de seama ca nu suntem cei mai buni, cum de si-au demis antrenorul care i-a dus pe locul unu si sa puna un secund ca interimar, care nu a dovedit nimic nicaieri din aceasta postura.
    Este o incoerenta si-o lipsa de logica de noaptea mintii.
    Daca-l dadeau jos pe Toni si l-ar fi numit pe DP, chiar aruncand cu banii fara nicio noima, as fi priceput ideea, dar asa, este incredibil.
    Parca se lupta sa distruga orice sansa la titlu si la o calificare in grupele europene.

    Apreciază

    • Eu zic sa stai linistit, nu s-a luat decizia demiterii portughejului asa de nicaeri…nu te urci in pom daca merele nu s coapte.Sunt doua nume pe teava se aude.Gurile de pe langa club graiesc cum ca decizia de a scapa de portughej a fost aproape luata in pauza de iarna , doar ca nu toti sefii s-au dat de acord…mai ales ca venise victoria cu Steua, locul 1 si 6 Pct. fata de locul 2. Dar inceputul de sezon ft slab( pe langa alte interne ) ia fost fatal.

      Apreciază

  17. Ma gandeam ca doar DP cu autoritatea lui,ar fi putut sa-i mobilizeze pe baieti in aceste momente grele pentru echipa.Pe de alta parte ma bucur ca n-a fost expus la atacurile celor care-l atacau anul trecut cand echipa era pe primul loc,iar acum il plang pe Conceicao plecat fiind de la echipa.Probabil avem ce meritam……….
    Trebuie respectati toti jucatorii echipei,nu doar capitanul.Camora si-a facut treaba pana acum si si-o va face si-n continuare conform contractului.Dar cand esti capitan ai si niste obligatii ,nu esti doar in postura sa ridici trofeele deasupra capului.Iar cand fortezi mana celor din conducere in interes personal,nu poti sa pari cel mai pur.Ma gandesc ca fiind in ultimele 6 luni ,era o problema impresarului sa-i negocieze viitorul si nu era necesar sa se faca publicitate in stirile sportive.Mai erau si Vinicius si Culio in aceeasi situatie si nimeni n-a auzit acest lucru.Respect pentru capitan,dar probabil Vinicius sau Muri,ori Deac erau mai nimeriti.Vorbind de capitan ma gandesc la Cadu si totul pare din alt film cand ajungem sa plangem pentru banderola buclucasa.
    Cum am mai spus avem ceea ce meritam.Supararea majora a conducerii a fost lipsa rezultatelor,pentru care a platit antrenorul.Probabil a venit momentul in care si protagonistii principali sa-si puna probleme si sa nu le fie rusine sa iasa cu capul sus din teren.

    Apreciază

  18. Ce au facut cei din conducerea CFR in acest moment, este exemplul perfect, pastrand proportiile, despre cum poti distruge din interior o echipa, un sistem, o institutie sau orice altceva. Nu por pricepe neam, cum poti lua asemenea deciizii cand ai terminat anul pe primul loc la distatnta de 6 puncte de a doua clasata, pe care tocmai ai invins-o acasa la ea in ultima etapa. Nu stiu ale cui interese le reprezinta acesti „domni” , dar sigur nu ale echipei CFR de care noi ne-am indragostit. Da, e asa cum spune IQ, „sunt singurii in masura sa ia decizii” dar atunci sa vina ei sa aplaude si sa incurajeze echipa pe care o f.t cu atata voluptate. Mi-e sila! Sper sa ia clona campionatul, daca tot incercam sa-i facem jocul ciobanului!

    Apreciază

    • Perez si Bartomeu conduc printre cele mai mari cluburi din lume și totuși stau la vedere. Conducerea CFR a pus folii la geamuri sa nu vedem interlopii. Ce sa te aștept de la ei…

      Apreciază

  19. Parerea mea neavizata e ca CFR Cluj a fost si va fi mereu o afacere, indiferent de patron, atat doar ca metodele s-au schimbat. Nu cred ca Paszkany a fost un suporter al CFR de mic si nici nu cred ca e cel mai mare fan al nostru acum, dupa ani in care ne-a fost patron. Probabil ca s-a atasat de club dar l-a tratat cu luciditate si l-a pasat mai departe cand a vazut ce il trage in jos.
    Legat de ce se intampla acum, mi se pare nedrept sa urlam ca ne-a miticizat cand, de fapt, Ioan Gheorghe Varga e de-al nostru din Cluj. Nu cred ca Mara, Bilasco si Copilu sunt capul rautatilor aici. Probabil ca si ei sunt nepriceputi si simt miros de bani dar nimic nu misca fara aprobarea lui Varga. Si daca stam sa cautam putin, Varga-bacsi al nostru nu e chiar cel mai corect om, nu e un exemplu de superioritate ardeleneasca asa cum credem noi. La simple cautari pe google dupa Nelutu Varga vedem cateva din reusitele lui: retrocedari ilegale, afaceri miniere dubioase si o scena penibila cu un rrom imbracat in seic si plimbat cu elicopterul ca sa pacaleasca niste parteneri de afaceri de-ai lui Varga. Bine-nteles, e posibil ca presa sa fie mincinoasa si Nelutu sa fie chiar un om foarte decent. Problema e ca, daca nu e asa, atunci CFR va fi tinut in viata cat timp ii va produce bani lui Varga, fie banii de la suprafata, din transferuri si Europa fie altfel de bani. Ce ma intreb eu e daca un om care e implicat in dosare cu prejudicii de 300 de milioane de euro are nevoie de un club care poate produce cateva milioane pe an.
    Legat de ipoteza cu Varga fiind doar un administrator al banilor, nu imi pare foarte posibila pentru ca nu stiu ce finantator si-ar lasa banii pe mana unui om cu o imagine atat de proasta in presa. Daca totusi e adevarat, atunci poate fi doar un om care a mai facut afaceri cu el si fie il accepta asa fie e dupa chipul si asemanarea lui. Tot pe baza presei, daca ar fi sa cred in ipoteza asta as zice ca pot fi doar doua posibilitati: 1. Daca mergem pe ideea `germanul` atunci e cineva care a cumparat sau a fost implicat in problema cu padurile lui Varga. Aici presa vorbeste de Prokon Hit Timber, o firma care a luat padurile si de Schweighofer. Problema ar fi> de ce ar lua un club de fotbal actionari ai firmelor astora? Ipoteza 2 pe care am construit-o citind presa e ideea `elvetianul`. Se zvonea mai demult ca ar fi un elvetian sau mai multi interesat de CFR si ideea a murit. Interesant e ca la un articol legat de Varga se spune ca e implicat in niste afaceri miniere cu un domn elvetian care mai face astfel de afaceri prin Africa. Facand o legatura slaba intre cele doua, poate e unul si acelasi om. Din nou, astea doua ipoteze sunt slabe pentru ca nu stim de ce ar cumpara ei CFR.
    Indiferent cine ne e patron> Paszkany, Varga, Redbull sau Bill Gates, CFR este si va fi o afacere pentru ei. Putem fi impacati sufleteste si transparenti doar daca avem o miscare socios care sa cumpere echipa. Dar din moment ce suntem atat de putini la meci, cati am putea si am vrea sa dam bani ca sa devenim actionari si mai ales la ce nivel am putea mentine echipa> liga 2? 3?
    Situatia e trista si nu cred ca avem ce face.

    Apreciat de 4 persoane

  20. CFR nu este nici o afacere si nici n-a fost. A devenit o afacere pentru Paskany cand a ramas fara bani. Pana atunci, si de cand a fost preluata de acest interlop de Varga, CFR a fost o jucarie. Cine investeste in fotbal ca intr-o afacere nu o face in Romania si nu-si face business planul in functie de veniturile din CL sau cumparand jucatori de 30+ ani.

    Apreciază

    • Ba cred ca poate sa fie si o afacere un club din Romania. De exemplu, cred ca EL Ciobandante e pe plus. Ce nu cred eu, sunt povestile cu miliardari nemti, austrieci sau elvetieni. Nu sunt miliardar si deci nu am mindset-ul unui miliardar. Poate de aceea nu înțeleg ce motiv are avea un miliardar neamt sa țină mortis sa-si adauge in portofoliu un IMM de la marginea Europei. Pentru ca daca judecam rece, cluburile de la noi sunt fix asta: SRL-uri sau IMM-uri.

      Apreciază

      • Se zvonea acum doi ani că preluarea CFR-ului a făcut parte dintr-o afacere mai amplă, că altceva l-a interesat pe neamţ/austriac/elveţian, dar PA a condiţionat vânzarea şi cu preluarea clubului. Ceva de genul practicii de la Casino de pe vremea lui nea ceaşcă. Pentru o halbă de bere trebuia să plăteşti şi un pateu cu brânză ofilit.

        Apreciază

        • Pai zvonurile au plecat de la vanzarea Sigma undeva la 55mil…si asta era avans..faptul ca sigma ramane nevanduta demonstreaza ca zvonurile au fost eronate

          Apreciază

  21. Azi l-am întâlnit pe Dl. Iuliu Mureșan la Auchan, în parcare. A slăbit în mod vizibil câteva kilograme, dar a rămas la fel de amabil, cum era întotdeauna, răspunzând la salutul meu, cu toate că nu ne cunoaștem. L-am întrebat ce mai face? Bine, spune el, ține legătura telefonic cu unii jucători, dar nu mai vine la stadion. I-am spus că ne pare rău, că a plecat, și că apreciem munca depusă pentru CFR. Ne-am strâns mâna, după care s-a urcat în mașină și a plecat.

    Apreciat de 2 persoane

  22. Cred ca ne am impuscat singuri in cap. Oricine ar veni nu are cum sa schimbe un system de joc in cateva zile. Relatiile de joc se formeaza in timp. Multa lume spune ca DP va face din rahat bici… Ati uitat cum rula aceeiasi jucatori meci de meci si ne stiau toti adversarii toate tacticile. Daca ramanea DP, Petrila era si acum prin divizia C. De intinerire nu mai vorbim. S-a remarcat mereu ori pe unde a umblat prin injuraturi si agitatie pe margine (poate e si asta o tactica).
    Spunea IQ ca patronul da si are dreptul sa faca ce vrea. Foarte corect numai ca problema este ca in fotbal nu schimbi managementul si apar rezultatele. Credeti ca daca DP ramanea facea ceva cu Dudelange (in afara de „break dance”pe margine)? Uitati-va pe unde a antrenat ce a facut. A avut rezultate in RO unde calitatea e slaba, dar cum iese afara cum clacheaza.
    Va veni DP cu surle si trambite si vom dori sa plece cat mai repede, iar NV nu va sti cum sa isi scoata camasa pt ca nu va avea bani de clauza de despartire.
    Asa cum a fost Concenciao (sau cum il cheama) a facut o echipa puternica. Ce sa spuna Abramovici dupa ce Chelsea a luat 6 de la City? Noi ne suparam dupa cateva etape de ghinion. Becali saracu e in aceeiasi oala.
    Probabil ca si salariile si primele sunt o problema pt ca altfel nu ar fi iesit fum fara foc. Daca NV le platea la timp nu mai erau probleme in vestiar. … spun si eu. Jucatori nu s-au adus iar cei care au mai fost reserve, le-am dat drumul. Acum vine DP si hopa apar si jucatorii (ma gandesc eu… pregatirea pt CL). A plecat IM si am adus 3 in locul lui. Pe astia nu ii vede nimeni ca iau banii si umplu organigrama doar?
    Sunt multe de spus din punctul de vedere al chibitului. Ca patron te doare in palarie de chibit. Dar chibitii tin echipa in viata (nu cu bani, dar cu sufletul si inima). Ne place sa avem suporteri in tribuna (uitati-va la Craiova) dar nu dam 2 bani pe ei.
    Mie ciuda rau… nu cred ca vom prinde podiumul anul acesta, iar apoi va fi jale. (sper sa gresesc) Hai CFR!

    Apreciat de 2 persoane

    • Vorbeam cu IM dupa Dudelange si zicea ca DP califica echipa. EU nu prea sunt de acord cu el pt ca aproape tot axil central lipsea. Poate asta e motivul adevarat pt care am fost scosi prematur din europa. In afara de DP care cunoaste toata echipa si echipa il cunoaste f bine nu vad cine ar putea pastra cadenta din mers, ca de redrasare nu ar trebui vb dupa un parcurs atat de bun si fiind lideri.

      Apreciat de 1 persoană

      • In meciurile europene, jocul a fost rupt intre dorinta de a juca mai combinativ si obisnuinta de a juca pragmatic gen DP. Practic, meciurile au venit mult prea devreme. In plus, pentru stilul combinativ era nevoie de un plus de viteza si imaginatie. Eu cred ca DP trecea si de Dudelange si de Malmo; asta nu inseamna ca-mi placea jocul in epoca DP. Cred ca undeva in conducere trebuie sa se clarifice ceea ce vor si ulterior calea de urmat. Daca vor o echipa combinativa, atunci este nevoie de jucatori si antrenor pentru acest stil de joc si multa rabdare si timp pentru a implementa acest joc. Daca vor rezultate imediate, acestea sunt supuse deseori hazardului. Am luat titlul prea repede, la fel de repede am dorit sa ajungem in grupe (dar am facut o campanie de transferuri aproape nula), numai ca lucrurile durabile se construiesc incet, temeinic.

        Apreciază

  23. Bun, acum, dupa ce a trecuit iuresul cu schimbarea lui Conceicao, putem gandi mai relaxati.
    Era clar ca Conceicao nu era compatibil cu noua conducere si acesta a fost motivul care a dus la schimbarea lui.
    M-am asteptat ca in momentul in care se face schimbarea, sa fie anuntat noul antrenor.
    Nu a fost asa si asta, cred ca tot din cauza negocierilor intortocheate cu DP, la fel ca si in vara, cand s-au taraganat lucrurile, pana si-a rezolvat ploile in China. Sper ca lucrurile sa se aseze cat de curand si totul sa intre pe un fagas de normalitate. Totusi, este ingrijorator faptul ca interesele lui DP sunt prioritare in fata intereselor clubului, iar noua conducere este dependenta de serviciile lui.
    Poate ca in acest moment DP este solutia cea mai buna, pentru ca nu are nevoie de adaptare, isi cunoaste jucatorii, iar stilul lui, implementat anul trecut, este cunoscut de jucatori.
    O problema serioasa ar fi daca domnul Dan ar refuza, dintr-un motiv sau altul, revenirea la CFR si atunci, conducatorii nostrii ar fi pusi in situatia sa improvizeze, iar in acel moment cred ca totul ar deveni mult mai complicat.
    In acest moment mergem la Iasi si asteptam meciul pentru a vedea atmosfera din sanul echipei si daca Minteuan, o solutie la plesneala, va reusi sa gestioneze situatia.
    O victorie in urmatorul meci, ar detensiona foarte mult lucrurile le club si DP s-ar putea intoarce mai linistit.

    Apreciază

  24. Minteauan nu poate veni cu absolut nimic nou, el e pus acolo aşa, de formă… Nucleul dur al jucătorilor („greii”)va stabili şi tactica, şi toate „cele” la meciul de la Iaşi, un fel de „pe pilot automat”… Evident, doar DP poate prelua din mers echipa asta, ea este creaţia lui, până la urmă… Dacă nu vine el, atunci e bai mare, timp pentru implementare de ceva diferit nu este, aşa că singurul plus ce poate fi adus de cineva diferit de DP, este motivarea, strângerea vestiarului (Miri, Ando)… Cam asta e realitatea… HAI CFR!!!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.