Intrare la liber pentru ultima victorie în Gruia a anului 2018 [CFR Cluj – Gaz Metan Mediaş]


Sâmbătă, 8 decembrie 2018, ora 20.00, în cadrul etapei a 19-a din Liga 1 Betano, stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”: CFR Cluj – Gaz Metan Mediaş.

Chiar dacă şi ai noştri susţin prin declaraţiile date că n-ar mai trebui jucat în decembrie, că vremea şi terenurile reprezintă un pericol pentru integritatea fizică a jucătorilor, că în condiţiile date casele de bilete ale stadioanelor ies în pagubă, iar spectacolul are de suferit, eu mă bucur că LPF nu a luat în considerare deocamdată întreruperea campionatului. De ce să ne oprim tocmai când nouă ne merge mai bine, iar FCSB nu joacă nimic? Poate ne-ar conveni să continue campionatul fără pauza de iarnă. 🙂

Până în 22 decembrie, pentru ora jocurilor noastre, se anunţă temperaturi între -3 şi +4°C, fără ploi şi ninsori. Nu cred să fie probleme cu gazonul din Gruia, nici suprafaţa de joc de la Ovidiu a lui Hagi nu are cum ajunge patinoar, beton ori arătură. Doar pentru partida cu oile există semne de întrebare în privinţa condiţiilor de joc. De ce să nu profităm de forma de joc foarte bună prin care trece echipa noastră?  La anul, cine ştie, poate nu ratăm pregătirea de iarnă, iar noi ştim din experienţă că rezultatele foarte bune ale noastre vin doar în urma unor pregătiri de iarnă/vară ratate. Poate că va reveni pe bancă DP 🙂 , iar băieţii vor avea nevoie de o perioadă de reacomodare. Ori, poate că în iarnă DP va prelua FCSB, va reuşi să adune cât de cât echipa lui Gigi şi s-ar putea să avem o misiune mai dificilă în februarie  împotriva lor decât acum, înainte de Crăciun. Să nu mai spun că a devenit o obişnuinţă a ultimilor ani ca să ploaie de Crăciun şi să ningă de Paşte. Mie mi-e groază de condiţiile de joc din februarie-martie, nu de cele de acum. Apoi, altfel ne-am simţi toţi frânarii păşind în noul an cu un avans de 8-11 puncte în clasament faţă de locul 2, nu? 🙂

Prima condiţie să ne luăm viteză în clasament este să câştigăm cu Gazu’. Un adversar incomod, un meci dificil. Până la primul nostru gol. Sper! Din câte i-am urmărit, o fi de bine, o fi de rău pentru noi, trupa lui Teja nu are în meniu şi autobaza. Par axaţi pe un joc deschis, ofensiv, nu degeaba era revoltat Gigi că oile lui au fost dominate în zece oameni de către găzari, iar Hagi supărat că a fost egalat, echipa lui având şi ea superioritate numerică. Băieţii noştri trec însă printr-o perioadă bună, se observă meci de meci că atitudinea şi concentrarea sunt la cote înalte, avem o echipă mult mai valoroasă şi inteligentă în joc decât Gazul, nu cred că vom avea probleme deosebite.

Echipa o ştim. Pardon, să ne exprimăm ca nişte profesionişti: Exclusiv! Avem echipa de start a CFR-ului! Iese Djoko, suspendat, intră Omrani pe dreapta, revine Deac în centru. Puţin probabil ca Tony să decidă menajarea vreunui titular pentru partida cu Viitorul. Meciul de la Ovidiu se va disputa de luni întro săptămâna, iar la un galben de suspendare nu e decât Bordeianu care oricum va trece pe bancă odată cu revenirea lui Djoko.

În mod normal, medieşenii ar trebui să fie şifonaţi o leacă pentru partida de mâine. Programul lor, dumincă-miercuri-sâmbătă, este mai obositor decât al nostru, vineri-marţi-sâmbătă. În plus, după cum am amintit mai sus, jucătorii lor au fost nevoiţi să depună un efort mai mare pe teren, jucând mai mult de o repriză, în ambele partide, cu FCSB şi Viitorul, în zece oameni. Astfel, mâine va lipsi eliminatul de miercuri, M. Constantin, dar revin, în schimb, Ivanov, Boubacar Fofana şi Chamed.

CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Vinicius, Mureşan, Camora – Bordeianu – Omrani, Deac, Culio, Păun – Ţucudean.

Rezerve: Fernandez, Peteleu, Lang, Moutinho, Ioniţă, Costache, Tambe.

Suspendat: Djokovic. Accidentaţi: Hoban, Males.
Gaz Metan: Pleșca - Crețu, Diallo, I. Cristea, Bușu - Fofana, Aurelio - Olaru, Ivanov, Ely - Fortes

Rezerve: R. Batista - Trif, I. Stancu,  R. Romeo, Buziuc, Yazalde Gomez Pinto, Chamed.

Suspendat: M. Constantin.

HAI CFR!!! Suporterii echipei noastre vor avea acces gratuit mâine seară în Tribuna I si Tribuna II. Sperăm ca acest cadou de Moş Nicolae din partea clubului să reprezinte un imbold pentru cât mai mulţi frânari să fie prezenţi pentru a-i încuraja şi a-şi lua rămas bun până la anul de la jucători, să le mulţumească pentru multele momente fericite aduse pe parcursul anului şi să transmită susţinerea lor totală pentru ultimele două deplasări din prima parte a actualului sezon. Să cânte un stadion plin, La Mulţi Ani cu sănătate, pentru Tony!

HAI CFR!!!

285 de comentarii

  1. conform prosport…
    in căutare de întăriri pentru un nou titlu, CFR ar putea da marea lovitură. Eric de Oliveira (33 de ani) se află în aceste zile la Cluj, unde s-a fotografiat alături de George Ţucudean (27 de ani), cu emblema celor de la CFR Cluj în spate. Cei doi au fost colegi la Viitorul şi au lăsat de înţeles că acest lucru s-ar putea întâmpla din nou.

    Apreciază

  2. In meciul cu wc-ul, Tududean, Culio si Deac vor fi faultati non-stop, iar arbitrul nu va sanctiona multe din ele . Si asta pt ca puscariasul mm ne-a atacat din nou, spunand, printre altele, ca cei 3 jucatori ai nostri simuleaza incontinu, iar fluirasii nu vad acest lucru . Cum din partea noastra nu a venit nici o contra, se va intapla cum am zis, adica multe faulturi vor ramane nesanctionate . Pai si inaintea mecoiului cu Viitorul, porumbou a atacat problema favorizarii noastre de unii arbitrii, iar la meci penalti clar, dar Tududean primeste galben ( pt ca am batut, nimeni n-a strigat pt acea faza , dar si pt cartonasele acordate suspect de usor ) ! Daca conducerea ( mai ales guralivul stanciu ) nu va combate puternic atacurile dusmanilor, vom fi dezavantajati in mod evident, paralel cu avantajarea fara rusine a wc-ului .

    Apreciază

  3. Ai dreptate Bela si asta-i o solutie ,sa ne ridicam poalele-n cap si sa ne certam ca pirandele-n piata………
    Eu cred ca asta si urmareste Mimi sa poata avea un interlocutor sa-si verse argumentele de pestera.Pentru ca daca latra singur la luna se poate citi lesne ce are scris pe frunte.Astea-s metode rasuflate de borfasi de bucuresti.Noi trebuie sa fim destepti si sa nu cadem in jocul lor.M-as mira sa-l bata careva la vrajeala pe unul din clanul Becali sau catzelul lor Mimisor.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.