Băieţi, fiţi hingheri nemiloşi deseară! [Dinamo – CFR Cluj]


Norocul nostru că Messi nu a rămas liber de contract în vară. Şi aşa, era de preferat ca meciul …

Dinamo – CFR Cluj, programat a se disputa azi, marţi, 4 decembrie 2018, ora 20.00, în cadrul etapei a 18-a din Liga 1 Betano, Stadionul „Dinamo”

… să înceapă cel târziu la ora 18.00. Sunt îngrijorat, nu cumva Rednic să transfere la ora 18.49 alte două arme letale libere de contract şi să ne trezim cu ele pe foaia de joc. Mă rog, omul încearcă să cârpească lotul când şi cum poate. Dinamo  are nevoie de aceste peticeli la foc continuu, chiar dacă toată situaţia de acum şi din ultimii ani pare una extrem de caraghioasă şi penibilă. Mi-aduce aminte de anunţul „angajăm barmani şi chelneriţe” afişat şi nescos cu anii de pe uşile unor crâşme. N-o să vă vină să credeţi, am numărat personal şi băbeşte, începând cu sezonul 2016-2017, deci în nici 2 ani şi jumătate, Dinamo a înregistrat 74 de jucători la veniri şi au plecat 69 de bucăţi. Bănuiesc că oricărui suporter al câinilor îi e mai uşor să turuie un prim unşpe din 1988 decât unul din primăvară, anul curent.

Şi toată mass-media pomeneşte de marea remaniere a lotului care va urma în pauza de iarnă. You’re Fired! Rednic for president! Nu-mi dau seama cum se pot forma entuziasmul şi coeziunea la nivel de vestiar, necesare pentru un bun randament al echipei în teren, într-un climat urât, sub permanentul reproş în public la adresa jucătorilor din partea antrenorului propriu. Dacă şi un jucător pe care-l ştim foarte bine, Gomelt, puternic, inimos şi disciplinat tactic, care nu a obţinut diploma de fotbalist la Spiru Haret, este ameninţat mereu cu pusul pe făraş …

Mă rog, sunt probleme lor interne, să sperăm că vom putea profita de ele deseară şi nu vom avea parte de ceva neprevăzut. Uau, ce-mi mai creşte ficatul, jucăm la Dinamo acasă şi ar fi o surpriză dacă nu batem! 🙂 Păcat că Omrani, titularul postului unde pita de mâncat pare că va fi cea mai gustoasă, este suspendat. Vor lipsi ambii fundaşi stânga de meserie din lotul gazdelor. Olteanu a fost eliminat de pe teren în partida cu Viitorul, iar Popovici din lot de către Rednic, care va improviza fie cu R. Grigore, fie cu Sorescu. Ce variantă de înlocuire a lui Bilel va alege Conceicao? Eu aş paria că Tony va opta pentru cea cu Deac pe dreapta, Djoko mai sus, Bordeianu la acoperire, dar aş prefera-o pe cea cu Ioniţă titular, fără Bordeianu în teren. Bineînţeles, mai există şi alte opţiuni, Păun pe dreapta, Moutinho pe stânga ori folosirea lui Costache sau Mailat, însă îmi par puţin probabile. Males şi Hoban sunt în continuare indisponibili, iar „Camora a făcut o mică entorsă și vom vedea mâine, după antrenament, dacă vom putea să îl folosim”.

"Este adevărat că Dinamo trece prin multe probleme interne, dar asta le poate da o motivație în plus. Trebuie să ne vedem de treaba noastră, să tratăm partida cu maximă seriozitate și concentrare. Dinamo merită respect, cred că poate ajunge încă în play-off, lotul ei este de calitate. În fotbal totul se poate schimba, sper că la ei se va schimba abia după meciul cu noi. Rednic știe cel mai bine în ce mod își poate motiva jucătorii, e strategia lui" - Tony Conceicao
"Cu Dinamo nu va fi uşor, este un nume mare în fotbalul din România şi, chiar dacă nu are rezultate în ultima perioadă, cu ajutorul fanilor, poate face meciuri bune şi ne poate surprinde. Aşa că ne aşteptăm la o partidă dificilă. Pentru noi este un avantaj atunci când întâlnim o echipă cu probleme, care nu are parte de linişte. Dar poate fi o sabie cu două tăişuri. Pentru că unii dintre jucători pot să-şi depăşească limitele, iar alţii, ca Salomao sau ca Nistor, dacă prind o zi bună, ne pot surprinde. Aşa că nu trebuie să ne relaxăm, ci să rămânem concentraţi. Echipele de calibrul lui Dinamo găsesc întotdeauna resursele de a reveni.” - Djokovic
Dinamo: Penedo - Sorescu, M. Popescu, Katsikas, R. Grigore - Hanca, Atmane, Nistor, Salomao - D. Popa, Montini.

Rezerve: Muțiu – Ciobotariu, Moldoveanu, Gomelt, Pesic, Neicuțescu, Zenke

Suspendaţi: Olteanu, Cooper. Accidentaţi: Axente, Aliji. Neincluşi în lot: S. Popovici, Tade
CFR: Arlauskis – Manea, Vinicius, A. Mureşan, Camora – Bordeianu – Deac, Culio, Djokovic, Păun – Ţucudean.

Rezerve: Fernandez, Peteleu, Lang, Ioniţă, Costache, Moutinho, Tambe.

Suspendat: Omrani. Accidentaţi: Hoban, Males.

Brigada de arbitri: Marius Avram, Vladimir Urzică, Marius Badea

HAI CFR!!!

imagine reprezentativă (actualizată pentru partida de azi) : CJ-07-CFR

110 comentarii

  1. Lipsa lui Billel (în revenire evidentă de formă) este o pierdere… Dacă va lipsi şi Camo, atunci pierdem considerabil în ofensivă, cei doi fiind servanţii clasici ai lui Ţucu. Să vedem. Uşor nu va fi, chiar dacă istoria recentă (plus situaţia confuză a câinilor) arată că noi suntem favoriţii partidei. HAI CFR!!!

    Apreciază

  2. Ca o părere pur personală, în cazul în care Camo chiar va lipsi, aş încerca un 3-5-2 (ca să nu-l introducem pe Andrei tocmai acum), prin care s-ar elibera un post pentru încă un atacant (Tambe, de ex.). Acum, depinde şi de Toni, cât a lucrat pe acest sistem, că nu e unul uşor. HAI CFR!!!

    Apreciază

  3. Dintre meciurile ramase, acesta pare cel mai facil, dar asta nu inseamna ca va fi floare la ureche.
    Sunt multe lucruri care pot influenta rezultatul unui meci, asa ca, avem nevoie de concentrare si seriozitate maxima.
    Arbitrii Avram si Urzica nu-mi produc amintiri placute si pot fi periculosi, pot sa ne anuleze goluri valabile pe diferite motive, cum a fost in meciul precedent, pot sa ne arda cu vreun penalty „scos” de vreun simulant, pot sa ne pricopseasca cu cartonase galbene si rosii si cate si mai cate. Sper totusi intr-un arbitraj echilibrat, fara doza de smecherie pe care multi dintre arbitrii nostrii o manifesta, inclusiv Avram.
    Un alt factor de risc este terenul lui Dinamo, unul pe care nu este cel mai placut loc sa practici fotbalul, dar aici nu se poate face nimic, trebuie sa ne adaptam.
    In rest, sper ca baietii nostrii, inclusiv Conceicao, sa fie motivati si inspirati, cu chef de fotbal.
    Multi sunt de parere ca nu se poate juca fotbal pe terenurile astea inghetate si cred ca au dreptate, dar daca tinem cont de cum s-au prezentat baietii nostrii in ultima perioada, poate c-ar fi bine sa jucam toate etapele asa cum s-au programat.

    Apreciază

    • E adevarat ce spui Pirule, dar indiferent de factorii amintiti de tine nu avem voie sa ne incurcam in acest meci. Forma de moment, valoarea loturilor, toate ne sunt net favorabile, asa ca sa speram intr-un joc bun. Si eu sunt de parere ca ar trebui sa jucam toate meciurile programate in acest an, la cum jucam pe acest final, mai ales ca vremea nu se anunta a fi foarte rece, iar urmatoarele doua meciuri le jucam pe cele mai bune terenuri din tara, Terenul de la Pitesti nu stiu cum arata, pentru ca acolo se pare ca vom juca in ultima etapa pe 22 (cand oile se vor intreba uluite la final „cine-a tras in noi?” 🙂 ). La lotul pe care-l avem n-ar trebui sa se simta foarte mult lipsa lui Billel (Camo ar fi bine totusi sa joace), ca eu va spun sincer, am cam uitat de Hoban in ultimele meciuri. Hai CFR!!!

      Apreciat de 1 persoană

  4. De la ultimul campionat castigat de catzei(2007) pana astazi,sunt mai putine victorii ale lor,decat degetele la o mana.Imi aduc aminte de victorii ale lor ,mai ales in Gruia decat in groapa……….si atunci in partide conduse de Tudor si Avram,aceste piaza rea pentru noi.
    Dar cred ca mai bine ii calcam in picioare decat sa asteptam sa ni faca cei doi diavoli in blana de berbec.
    Fata fotbalului de la noi este identica cu cea a eschierului politic.Gala premiilor fotbalului romanesc,scoate in fata o pleiada intreaga de la echipele de pe locurile pierzatoare.Meritocratia este lasata pentru sporturile individuale cu racheta si racordaj……….
    O mica consolare,antrenorul anului este Dan Petrescu.Dar si aici se pare ca a vrut sa rada de noi,nominalizandu-l pe cel care a stors echipa anul trecut si condamnand-o la un parcurs identic………n-am emoticoane sa arat ironia.
    Revenind la dinamo,eu zic ca declaratiile sunt la deruta si-n mod normal nu poti cere unei echipe cu situatia lor rezultate.Ce se urmareste acolo este curatarea lotului si aducerea unor jucatori „ievaluati” de Rednic.Deci pentru ei este un sezon de tranzitie,fara pretentii la play off.Bineinteles nu-s condamnati dinainte si daca te prind te rad,dar sunt slabe sperante la ce-au jucat pana acum si mai ales in fata echipei care i-au dresat.

    Apreciază

  5. Da, sigur Pirule; nu se poate juca fotbal pe terenuri inghetzate…Dar, se poate face „patinaj artistic” si -atunci- ar fi ceea ce le place la unii: un joc frumos, placut la vedere..Am vedea Triplu Axel la Tzucudean , sarituri in echer la 90 de grade ( unde si apa face unghi drept) la Deac..Am putea vedea si patinaj la perechi : Djokovici-Hanca ( acum, depinde cine poarta fusta ….) Si notele at fi cu zecimale in tabelele lui Bacsika…Da’, ce facem daca se joaca hochei..? Il bagam pe Bacsika in teren ? Ca-i singurul nostru spetzialist in sporturi de iarna..

    Apreciat de 1 persoană

    • Dupa ultimele meciuri, asa o incredere am in baieti ca nici nu-mi imaginez ca nu-i putem bate pe toti.
      Ii batem la fotbal, dar ii batem si la „patina artistic’ sau la hochei, daca trebuie.
      Asta asa, ca sa ne urmarim interesele, pentru ca, la primavara, nu stiu ce forma o sa avem.
      Mie de arbitrii mi frica.
      Daca ne gandim la modul general, chiar nu-mi dau seama pentru ce se insista cu fotbalul pe terenurile inghetate, cand spectacolul sportive este viciat, spectatorii in tribune rarefiati si nici la TV nu sunt multi amatori sa vada parodii de „patinaj artistic” sau hochei.
      Si ma intreb, pentru cine se organizeaza aceste meciuri in conditii de iarna?

      Apreciază

  6. profesorul toni.
    nu demult prof toni a scos la tablă un elev din fundu classei, nu’ma să steargă tabla de praf. un examinator din comisie i-a dat nota 10. pile, droade si relatztii ?, se intrebau ceilaltzi pe forum.domn fiind ,ora următoare, tonii il trimite din nou ,să scrie si el pe tabla stearsă , iar elevu o mai primit note de zece, meritat.
    să fie drept ar trebuii să mai pună pe rind, si altzi elevi , din fundu classei să scrie si ei pe tabla fără praf , pt a se putea inchide si petru ei, meritat, mediile.

    examinator rezervă .

    Apreciază

  7. Noi am revenit la sistemul care nu-mi place, cu 3 mijlocasi centrali, desi am dat 5 goluri jucand cu 4 jucatori ofensivi. Ei au bagat si ei 5 mijlocasi si 1 singur atacant, ca le e frica. Predictie: meci cu goluri putine.

    Apreciază

  8. Ce ocazii uriase au ratat Deac si Tucu! Pacat ca n-am intrat cu doua goluri avans la pauza, sa privim mai linistiti repriza secunda. Sa speram ca vom mai da sau macar nu vom incasa. Hai CFR!!!

    Apreciază

  9. Asa e,un 2-0 pt CFR la pauza era mai aproape de realitate,pacat de ratarile lui Tucu si Deac.
    Sa speram la 3 puncte la final,sa nu ne para rau de ratari.

    Apreciază

  10. e minutul 84 si pot spune ca de departe e cel mai bun joc al CFR-ului in ultimii 5 ani. Doamne da sa jucam macar asa de acu inainte ca nu mai am emotii. Si bomboana a fost minunea de gol a zabaucului de Paun care azi a jucat magistral!

    Apreciază

  11. Apropo de Paun: joc foarte bun, ca si meciul trecut. Iti pare rau de Mailat sau Moutinho,dar cine sa il schimbe cand joaca asa. Sau Ionita,Costache….Trebuie sa lupte si sa isi castige locul in echipa.Noi doar ne bucuram de calitatile lor.
    Hai CFR!

    Apreciază

  12. Jucam ca o echipa solida per ansamblu, in ciuda unor mici slabiciuni defensive. Ce mi-a placut foarte mult e faptul ca la 2-0 in repriza secunda, in afara acelei duble ratari a dinamovistilor, i-am tinut departe de poarta noastra vreo jumatate de ora, cu o posesie si un presing total. Singurul regret e legat de cartonasul incasat de Djoko, al 4 lea din cate stiu, ceea ce inseamna o mare absenta pentru meciul cu gazul. Felicitari baieti, sunteti the best! Hai CFR!!!

    Apreciază

  13. Felicitari echipei pt victorie si jocul aratat. Nu pot sa nu-l citez pe Luis si sa cer schimbare lui Tony. Jucam fara mari emotii si castigam meciurile mai frumos ca seoznul trecut. Bravo din nou baietilor!!

    Apreciază

    • 😆😆😆😆😆 Nu-i frumos ce face. Sunt si eu ecat odata din tara,si dam 5 goluri. Il iert ,daca la meciul cu gazarii batem la 2 goluri diferenta😆😆😆😆😆

      Apreciază

    • Dupa perioada cu victorii italiene, cred ca AP il zbura pe Toni, cum s-a mai intamplat sa fie concediat de pe primul loc. Acum insa, jocul devine consistent si tot mai sigur pe ambele faze.

      Apreciază

  14. Bravo, încă o dată o prestație de campioni! Altă viață, când echipa bate la mai mult de 1 gol diferență 🙂 Cu toate acestea: parcă le-am permis prea multe ocazii în repriza 2, iar de două schimbări am cam bătut joc (Lang și Costache), în condițiile în care domini meciul, ai un avantaj de 2 goluri și mulți jucători cu meciuri puține, puteau să fie jucați rezervele mai mult de 3-5 minute. În fine, mai rău de atât niciodată să nu fie 🙂

    Apreciază

  15. Bravo baietii!
    Si-au vazut de treaba, au demonstrat ca sunt mult mai organizati si puternici fata de dinamovisti.
    Au aratat ca au si conditie fizica foarte buna, asa ca, victoria a venit logic.
    Urmeaza ultimul meci acasa din acest an si ar merita ca acesti jucatori sa simta ca suporterii sunt langa ei.
    Super declaratia lui Tucudean si foarte adevarata:”trebuie sa pleci de la CFR pentru a obtine un premiu”

    Apreciază

  16. Un Hoban mai tanar, un Culio mai tanar, un Djoko mai tehnic, ne-ar fi buni pentru un CFR next-level. Dar, urmarim sa facem puncte, despre viitor mai spre vara. Stam nesperat de bine, desi am inceput dezastruos si am facut o campanie de transferuri aproape nula.

    Apreciază

  17. Vlad Macicasan

    Din „Gala Fotbalului Românesc” am învățat că:
    – dacă dai un gol pentru locul 7 din Belgia ești fotbalistul anului
    – dacă termini pe ultimul loc în China esti antrenorul anului
    – dacă ești mijlocaș la Craiova și mai joci și fundaș stânga e suficient ca sa ajungi fundașul anului
    – dacă nu ești golgheter nicăieri ajungi atacantul anului
    – dacă nu arbitrezi în Champions League ești arbitrul anului
    – dacă ești rezervă la FCSB esti cel mai bun tânăr jucător
    Interesantă viziune. Nu știu cum de n-a primit Cristi Ganea niciun premiu. Am auzit ca a facut 17 minute foarte bune in sezonul asta, la Bilbao.”

    Apreciat de 1 persoană

    • Antrenorul anului a câștigat campionatul în România…..cu CFR Cluj în anul 2018.
      (sigur că ar mai fi fost și alții de luat peste picior , chiar dacă n-au legătură cu performanța echipei clujene – căreia îi este dedicată acest site și s-ar mai fi putut renunța chiar și la ,,gala” fotbalului românesc …de azi)

      Apreciază

  18. Piticu’ ala pervers de ce i-a dat galben la faza aia lui Djoko? A cazut in careu dupa un contact cu un fundas advers, dupa care s-a ridicat si si-a vazut de treaba fara sa simuleze sau sa ceara penalty. Deci care a fost infractiunea pentru care a fost sanctionat? Va lipsi cu gazul, dar poate mai bine acum decat in meciurile urmatoare.

    Apreciază

  19. Rezultat in linia ultimelor evolutii din groapa.N-as zice c-a fost un joc perfect,dar avand in vedere terenul inghetat a iesit bine.Este nedrept pentru jucatori sa le pui integritatea fizica in pericol,pe astfel de terenuri.Degeaba vorbim de legalitate,cand incalzirea terenurilor este folosita pe maxim 3 terenuri:la gazul,viitorul si Gruia.Si incalzirea este conditie obligatorie in manualul de licentiere.
    La galbenul la Djoko vorbim de fault si implicit penalty,dar piticul porno are propriul regulament.El mai mult urmareste reactia jucatorilor decat faza in sine.La faza respectiva era la cativa metri si bine pozitionat.Djoko da mingea pe langa Sorescu (si inertia fazei il prinde pe alta traiectorie) si fundasul advers nu urmareste mingea ci-l tamponeaza cu soldul p-al nostru……..penalty clar ca lumina zilei.
    Andrei astazi am vazut la Digi rezumatele etapei anterioare si in repriza a doua(a partidei cu Voluntariul) Omrani ii da o alta pasa de gol lui Tucu ,care rateaza cu nonsalanta.Deci rezumatul evolutiei lui Bilel a fost 5 pase de gol si un gol anulat aiurea(care nu-i scade din merite).Apropo Camora era pe primul loc la pase decisive(6,sase) dupa 17 etape.Ti-am reamintit sa nu-l bagi in sedinta pe Adita dupa 1 gol si doua pase de gol in aceasta seara.Pai cand am un element care da 2,3 pase de gol/meci ,il tin bibelou in atac si-i fac statuie,nu-l desfiintez ca pe langa aceste realizari da si 5 pase gresite…………ca sunt 5 cretini pe stadion care-l fluiera si n-au nimic cu fenomenul ,asta-i alta discutie.

    Apreciat de 2 persoane

    • Te rog sa ma crezi ca nu au fost 2-3 nemulțumiți de Bilel. Chiar f mulți. Pină la urma trebuie respectata și părerea celor ce ingheata în tribune nu doar a suporterilor de tastatura. Întotdeauna unii vor lauda și altii vor fi mai critici. La meciul trecut nici eu nu am agreat atitudinea lui Bilel și prostiile lui Bordeianu dar am fost primul ce am scris ca Păun a jucat ff bine. Aseară chiar toți meritau felicitați. Hai cfr!!!

      Apreciază

      • Eu te cred sincer si de aceea ramane cum am spus mai sus.Pai si cand cei multi (despre care spuneai) l-au condamnat pe Isus au avut dreptate?
        Dar spune-mi tu ce facem cu cazul concret Bilel,la partida cu Voluntari?Pentru mine este un exemplu elocvent de intelegere a fenomenului.De aceea trebuie lasati linistiti cei cu decizia,care-n plus si raspund de rezultate.Ne meritam cu varf si-ndesat soarta,cand niste infractori fac legi in interes personal,pentru ca pot.
        Oricum sunt convins ca nu ne vom intalni prea curand cu asemenea realizari la un jucator de la noi sau din campionat si-n plus contestat.
        Astfel vom ajunge sa ascultam retorici bolnave neputinciosi si fara recurs.Am ramas masca citind ce poate debita Zoli cu referire la Gala premiilor fotbalului romanesc vizavi de DP.

        Apreciat de 2 persoane

      • Eu l-am desconsiderat la început pe Ţucudean. N-am văzut nimic la el. Am ajuns, însă, să-l asemăn cu câte o piesă muzicală. La prima ascultare nu-ţi spune mai nimic, la a doua zici că pare ceva de capul ei şi abia la a zecea îţi dai seama că e o bijuterie. Că, în afară că marchează pe bandă rulantă, ce face Ţucu? Pare greoi, nu tu un dribling, n-are acurateţe la pase simple, n-are joc de cap bun, ratează din poziţii simple, faultează la orice încercare de recuperare a mingii, nu ştie nimic, e zero barat. Dar i s-ar simţi din plin lipsa dacă n-ar fi în teren. 🙂 Omrani e aproape din acelaşi aluat ca Ţucu, e zero barat, doar dă pase de gol pe bandă rulantă, unele fructificate de coechipieri, altele nu. Flegmatismul lui Bilel enervează multă lume, dar atât el cât şi Ţucu sunt jucători cu multă personalitate în joc.

        Apreciat de 2 persoane

  20. Dragi colegi, vă anunţ cu tristeţe că sunt obligat să opresc notarea azi la ora 17.00 (mâine sunt în deplasare toată ziua). Asta ca să nu ziceţi după aia că nu ştiaţi… Deci daţi drumul la treabă fraţilor!!! HAI CFR!!!

    Apreciază

  21. Gala fotbalului românesc a fost o mascaradă de toată jena, iar ce-a zis Țucu’ e cât se poate de adevărat. N-are niciun rost să ne mai facem sânge rău pentru asta. Sper ca toată măgăria aia să-i enerveze un pic pe băieți și să le dea cu terenul în cap celor două echipe doldora de premiați. Felicitări echipei și staffului pentru victoria de aseară și pentru cele viitoare :).Hai CFR Cluj!

    Apreciază

  22. Dupa parerea mea, in meciul de aseara s-au remarcat, in mod deosebit, Arla si Paun.
    Faptul ca si Arla este printre remarcati inseamna ca este intr-o forma buna, dar inseamna si ca defensiva noastra i-a permis sa se remarce. Am ramas cu impresia ca la mijlocul terenului am fost un pic mai permisivi decat altadata, unde Bordeianu si Culio au avut unele scapari.
    Am bagat de seama ca Conceicao il apreciaza mult pe Bordeianu din moment ce devine titular atunci cand lipseste Culio, ramane titular si cand Omrani este suspendat si sunt convins ca o sa ramana titular si in cazul suspendarii lui Djoko. Daca va lipsi Deac dintr-un motiv oarecare, tot Bordeianu ii va lua locul.
    Pare foarte util sa ai un jucator care poate sa inlocuiasca mai multi coechipieri, umbland un pic la sistemul de joc, dar parca emana si o oarecare slabiciune in cadrul lotului.
    In absenta lui Hoban, linia de mijloc formata din Culio, Djoko si Deac mi se pare cea mai potrivita, iar in benzi, Paun si Omrani.
    Pe subiectele astea putem discuta mult si bine, important este ca Conceicao gaseste solutiile castigatoare, iar viictoriile vin, in rest, discutii de chibiti.

    Apreciază

  23. Ne imbatam cu apa rece pentru niste rezultate de moment. Sunt puncte care nici nu prea conteaza, se vor injumatati in curand. Sunt bune pentru moral, dar tot ce se construieste la CFR se construieste prost. Lotul este facut prost. Pe termen lung va fi jale. Un antrenor mare nu se vede dupa cateva rezultate de moment, el se vede dupa ce construieste in timp. Suntem inca echipa cu cel mai slab atac din primele 3, desi FCSB si Craiova au jucat destul timp fara Gnohere sau Mitrita sau Koljic, principalii lor marcatori.

    Din lotul care s-a pus la dispozitie la inceputul anului pana cum trebuia integrat Giuseppe de Luca, jucator dintre cei mai buni din liga a 2-a italiana. Costache trebuia sa fi jucat meci de meci in ultimul an, cum joaca Dennis Man la FCSB. Iar o sa ziceti ca sunt ruda cu Costache, dar era normal sa promovezi jucatorul de 19 ani de atac care era al tau si pe care puteai sa iei milioane bune. Indiferent ca juca bine sau rau, el n-avea voie sa lipseasca din primul 11, cu el trebuia sa se inceapa.

    Va zic eu ce se va intampla din vara, indiferent cine va castiga competitia:
    In grupele Europa League DACA se va intra (ca acum nu vom mai fi capi de serie) se vor recupera niste milioane. Din promovarea de jucatori nu se va recupera mai nimic. Tucudean si Omrani sunt singurii care pot fi valorificati, pe vreo 2 milioane fiecare prin China sau zonele arabe. Poate si pe Paun se pot lua vreo 500 de mii daca va continua asa.

    La FCSB sau Craiova, indiferent daca intra sau nu in Europa League va fi o infuzie de capital in urmatorii 2 ani de peste 20 de milioane la fiecare (Man+ Gnohere+ Planic+ Benzar= 20; Mitrita+ Bancu+ Cicaldau+ Koljic= 20).

    Cu banii astia se va continua activitatea sportiva la nivel inalt pentru inca 7-8 ani, timp in care vor putea sa promoveze alti jucatori. Intre timp, la CFR va fi un nou shit storm daca se rateaza grupele Europa League, ca de cele Champions League nu poate fi vorba, stati linistiti, sunt 3 tururi preliminare contra unor adversari de genul Ajax/ PSV, Red Bull Salzburg, Young Boys, Celtic, numai pe 3 locuri.

    Jocul va alterna pana in vara intre rezultate bune si rezultate de 0-0 pentru ca nu va fi pastrata aceasta forma de moment. Ok, fata de ceilalti, avem stadion propriu si mai pot fi niste costuri anuale evitate, dar pentru amortizarea lui trebuie 20 de ani. Patronul Varga la un moment dat o sa-si vrea banii inapoi si cu siguranta nu va mai veni nimeni sa bage altii. In 3-4 ani, diferenta dintre FCSB si Craiova (cu bani intrati in club si reinvestiti) si CFR se va adanci si va fi de 4-5 locuri in campionat. Vor fi din ce in ce mai putini suporteri care vor veni la stadion si practic mai putini bani intrati in club.

    Cum am spus, ne imbatam cu apa rece pentru 2-3 rezultate bune de moment contra unor echipe aflate in degringolada (Voluntari, Dinamo) si nu vedem imaginea de ansamblu, cum se construieste si ce va fi peste cativa ani.

    Apreciază

    • ” Suntem inca echipa cu cel mai slab atac din primele 3. ” chiar tb sa scri asta dupa 2 victorii consecutive la scor in timp ce fcsb si craiova in ultima vreme se chinuie???

      Apreciază

    • „La FCSB sau Craiova, indiferent daca intra sau nu in Europa League va fi o infuzie de capital in urmatorii 2 ani de peste 20 de milioane la fiecare.Man+ Gnohere+ Planic+ Benzar= 20; Mitrita+ Bancu+ Cicaldau+ Koljic= 20” Omule ce ai fumat? tu chiar pui botul la toate vrejelile oierului? Is curios cum vor fi vanduti Gnohere, Benzar plus craiovenii daca nu vor fi expusi in Europa.

      Apreciază

    • Eu nu prea înţeleg logica ta de calcul. De ce să fie mai scumpi la un transfer Gnohere, Benzar şi Bancu decât Omrani? Toţi sunt mai în vârstă decât Bilel, plus că ultimii doi sunt fundaşi. Eu sunt convins că specialiştii din fotbal pot aprecia dacă un jucător tânăr poate şi cât poate creşte în valoare. Dacă ar fi ceva serios de capul lui Mitriţă, italienii nu l-ar fi cedat doar pentru 700.000. Este adevărat, iepurele poate sări de oriunde, dar în acest caz de ce să nu mizăm pe faptul că peste doi ani îl vom vinde cu 47 de mil pe Petrilă? 🙂 Pentru la anul, el, Costache şi Dodoi sunt deocamdată candidaţii pentru cele 2 locuri de titulari U21 în primul unşpe.

      Apreciază

      • Multi din lista lui Matteo nu o sa pupe vreodată un contract în vest. Eventual pe la arabi. Gnohere, Mitrita, Omrani, Tucudean, au o mare problema: CV-ul.

        Apreciază

      • Benzar si Bancu sunt mai scumpi pentru ca sunt promovati titulari la o echipa nationala. Despre benzarse discuta cu echipe de prin Italia gen Samdoria, Atalanta, Bologna, care pot plati in jur de 3 milioane pe el. De Bancu se discuta cu PSV Eindhoven. Gnohere valoreaza atat pentru ca e golgheter momentan iar numele „Steaua” inca vinde bine. Sigur, daca ei nu-l band acum pe Gnohere s-ar putea sa nu-l mai vanda deloc pentru ca depaseste 30 de ani. Dar momentan au oferta de la arabi de vreo 3 milioane.

        Pe Omrani cat au dat chinezii? 2 milioane. Mi-e greu sa cred ca va da cineva mai mult pe un jucator care nu se implica, nu alearga.

        Apreciază

        • Ţucudean e mai golgheter decât Gnohere, mai tânăr şi e mai titular la naţională decât Benzar sau Bancu. Iar numărul milioanelor “luate” de Gigi pe unul sau altul variază de la o zi la alta. Iar fiecare transfer pică mereu din ceva motiv tocmai când e în stadiul de “mai mult ca sigur” ori “realizat în proporţie de 99%” 🙂

          Apreciat de 1 persoană

    • Două puncte f. slabe în acest raţionament: 1. „cu siguranţă nu va mai veni nimeni să bage alţii (bani).” Luminează-mă: de unde certitudinea? Nici măcar nu știm cu siguranţă dacă Varga e patronul adevărat… 2. „cu banii intraţi în club și reinvestiţi.” Înţeleg că fcsb-ul este un model de management profesionist? Vorbim de echipa aia, care joacă acasă la Voluntari sau Pitești? LoL. Eventual Hagi, dar nici el nu pare să încaseze sume considerabile, deși vinde pe bandă rulantă. În rest sunt de acord: tinerii trebuiau rulaţi, iar victoriile spectaculoase pe moment nu trebuie supraestimate. Mai mult până departe… peace 🙂

      Apreciază

      • Dintre astia care joaca pe Manea nu o sa-l mai ai. Sau dai 2 milioane cipriotilor sa-l transferi?? Am vazut aseara niste degajari cu tibia de nici nu-i pasa unde da, numai sa dea in ea. Fotbal de Romania, nu tu intentie sa pui mingea jos ca fundas lateral si sa pornesti un atac cum se face in campionatele din vest. Si nu ma refer la Spania sau Italia, ci la cele din Elvetia, Austria, tari similare noua. Merita Manea 2 milioane??

        Pe Vinicius si Andrei Muresan cat ii mai ai? Intr-un an, maxim 2, cred ca se retrag. Hoban la fel. Culio la fel. Deac nu o mai duce mult nici el. Tucudean si Omrani vor dori sa plece la o oferta mai buna. Raman vreo 3 titulari din primul 11. Plus ca nici bani nu vor fi ca se aduca jucatori.

        Bine, sa zicem ca poate fac o afacere cu Sepsi pentru Tandia si fundasul Rus. Peteleu e destul de bunicel sa joace titular. Tot nu vad echipa de titlu care va fi peste 2-3 ani, in conditiile in care FCSB si Craiova vor avea bani sa aduca jucatori si noi nu….

        Apreciază

      • Asta e alta discutie dar unde vezi tu constructie la noi in campionat?? Nu imi spune de Viitorul, chiar nu am uitat cum au evitat retrogradarea de cateva ori si cum a ademenit anumiti jucatori.

        Apreciază

    • Ok, e greu cu tinerii. Dar Ionita nu e tanar si nu e niciun risc, cel putin nu in campionat, a aratat la Astra. Il ai suspendat pe Omrani? Joaca ba cu Ionita acolo si cu Deac tot in pozitia in care a jucat cu Voluntari. La ce sa-l bagi pe Bordeianu sa intaresti mijlocul cu 3 mijlocasi centrali??

      Ionita cand sa mai prinda minute daca nici cand concurentul direct pe post nu joaca? Si dupa aia vrei sa joace direct dupa ce pleaca Omrani si sa poata sa dea goluri si assisturi fara meciuri in picioare

      Apreciază

      • Matteo ,linisteste-te, nici un antrenor normal la cap nu o sa joace cu Ionita, mai ales intr-un joc disputat in in deplasare, nu mai vorbim de faptul ca antrenorul respectiv sta cu sabia deasupra capului. Ionita este zero in faza defensiva ,din pacate nu este Messi sa aiba libertate deplina , apropo l-am vazut chiar pe Messi repliindu-se la anumite faze, deci faptul ca Ionita juca liber de sarcini la Astra nu inseamna nimic ,la Cfr are sarcini impuse ,daca nu poate sa se adapteze la revedere ,fotbalul jucat de el este depasit ,trebuie sa fii stralucitor ca sa joace altii pentru tine, iar Ionita nu prea este Messi

        Apreciază

        • De ce n-ar reusi Ionita daca unul ca Omrani poate reusi?? N-o fi Ionita fotbalist de nivel international sa iesi cu el in cupele europene, dar la viteza de joc din Romania este intre cei mai buni. Aici Budescu cu a lui viteza pe loc si deloc era taticul tuturor. Ionita e la fel.

          Daca tot il aveai pe Omrani suspendat, promoveaza-l ma si pe asta. ce rost are sa treci de la sistemul ala cu Omrani in stanga, Deac in centru in fata a 2 mijlocasi, Paun in dreapta si Tucudean atacant la un sistem cu 3 mijlocasi centrali doar pentru ca Omrani a fost indisponibil?

          Fa o ordine si mentine sistemul. Daca tot ai de la mijloc in sus cate 2 pe post, in cazul in care nu iti joaca unul sa joace celalalt:

          ……………Djokovic………….Culio…………
          …………..(Bordeianu)………(Hoban)……
          ……………………………………………………..
          Omrani………………Deac…………..Paun
          (A.Ionita)………….(Moutinho)…….(Costache)
          ………………………………………………………..
          ……………………….Tucudean…………………..
          ………………………..(Tambe)…………………..

          Daca tot ai castigat asa cu 5-0, de ce sa schimbi la primul meci si sa il trimiti iar pe Deac in dreapta ca sa intre Bordeianu?? Plus ca lui de Luca trebuia sa i se gaseasca loc pe acolo, dar asta e alta discutie. Jucam cu el titular pe stanga in locul lui Omrani si il tineam pe Omrani rezerva lui Tucudean, dar pe de Luca tot il bagam in echipa cumva. Poate chiar mijlocas central. La cate goluri si assisturi a dat ala in Italia e incredibil ca nu e bagat sa joace in Romania.

          Apreciază

          • care e faza cu de luca ca eu sincer nu pricep, a venit din serie b. scuza-ma dar o liga secunda tot liga secunda ramane oricum ai intoarce situatiea.

            Apreciază

            • Pai da, dar are destul meciuri si goluri si in Serie A. Iar in liga secunda a dat 7 goluri si 7 assisturi anul trecut. Jucator foarte tehnic, rapid, 27 de ani, o varsta la care astia nu vin de obicei in Romania. Ok, si mie mi s-a parut cam nepregatit fizic la inceput, dar e un superjucator, trebuia sa vezi sa il pregatesti si sa fi fost apt pana acum.

              Apreciază

          • Tot respectul pt Ionita, dar sa ai nitel talent nu e deajuns…parerea mea e ca Ionita nu va fi niciodata un fotbalist adevarat. Daca ia exemplul lui Deac si sa traga de fizic, poate.Se misca ca un ‘batranel’ de 37 de ani, pe bune, si Texeira se misca mai in timp real decat el.
            Iar Omrani are scoala facuta in Franta, are the basics.Ionia si.a fact scoala in Jiulesti..conteaza si bazele puse. Mai greu te schimbi la maturitate…
            Dar inca o data, daca Ionita isi trage fizic de fotbalist, poate reusi

            Apreciază

  24. Eşti ultrapesimist stimabile domn Matei. Acum numai 4 luni devenisem o echipă instabilă, slăbită din interior, aproape nimeni n-avea încredere în Conceicao şi nici în jucători (expirați). Iar acum nu doar că suntem liderii campionatului, dar avem jucători (aceiaşi!), joc şi rezultate. Băieții ar trebui lăsați să joace, antrenorul să antreneze, etc. Ce va fi în viitor? Numai bunul Dumnezeu ştie. Dar dacă aceşti oameni vor fi lăsați să-şi facă treaba şi vor fi sprijiniți, lucrurile se vor putea schimba în şi mai bine: antrenorul va avea timp mai mult pentru a-şi aduce şi pregăti pe tinerii şi mai vârstnicii săi jucători. Hai băieții, haide CFR!

    Apreciază

  25. @Mateo ,ai spus ca „:Suntem inca echipa cu cel mai slab atac din primele 3, desi FCSB si Craiova au jucat destul timp fara Gnohere sau Mitrita sau Koljic, principalii lor marcatori. „Dar noi am jucat aproape tot turul fara titularii de la mijlocul terenului,Culio,Deac,Djoko,Hoban si dupa ce a inceput sa joace Moutinho ,s-a accidentat si el.Cred ca din acest punct de vedere am fost mult mai defavorizati.Am mai schimbat si trei antrenori.Luand in considerare aceste aspecte cred ca ar trebui sa ne bucuram.In rest referitor la Varga si nu stiu inca cine,nu am nici o idee ce vor face.De ei si eu ma tem.

    Apreciază

  26. Intradevar varsta unora din primul 11 o sa duca la schimbari radicale din sezonul viitor. Ce va fi? Nimeni nu stie. Deocamdata sa ne bucuram de prezent….

    Apreciază

  27. @Caneto Când am pomenit „CV-ul” vroiam sa spun ca toți jucătorii enumerați au avut șansa lor sa arate ce pot în vest. Și toți au arătat ca nu pot. În vest atât primești. O șansă. Îți aduci aminte de un Petrucci? De un Felgueiras? Pe chefere multi visau la milioane pe ei venite de la echipe din vest. Și am văzut unde au ajuns. Și mai sunt exemple. Deac la Shalke. A avut șansa lui dar nu a profitat. A fost împrumutat la Rapid unde a avut cea mai buna perioada din cariera lui. La sfârșitul împrumutului la Rapid era un jucător mult mai bun decât în momentul în care a semnat cu nemții. S-a întors în Germania, dar degeaba. Nimeni nu i-a mai dat o șansă să demonstreze că face față. Sau hai sa-l luam pe Stanciu. O ard ăștia în presa cum ca are oferte de la Milan… Eu chiar nu pot sa cred. Baiatu’ ala nu a făcut fata într-un campionat de mana a doua din vest. Nu cred ca un club decent îl poate lua în considerare fie și pentru echipa satelit.

    Apreciat de 1 persoană

    • E vorba si de varsta. Daca ai primit o sansa la 20 de ani si nu ai facut fata nu inseamna ca ai fost slab, ci doar ca erai prea tanar. Sunt cazuri de fotbalisti care au primit si a 2-a si a 3-a sansa la 25-26 de ani.

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.