Îl vom opera sigur pe „Chirurg”! [CFR Cluj – Dunărea Călăraşi]


Sâmbătă, 10 noiembrie 2018, ora 21.00, în cadrul etapei a 15-a din Liga 1 Betano, Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”: CFR Cluj – Dunărea Călăraşi

Dacă în orele rămase până la startul partidei, nu i se întâmplă un lucru asemănător cu păţania lui Iuliu Mureşan din dimineaţa meciului cu Craiova, Tony Conceicao va egala recordul lui Tati Miriuţă, cele mai multe meciuri, 79, pe banca CFR-ului, în perioada scursă de la revenirea clubului în prima ligă. Ce vorbesc, putem spune că Tony este deja cel mai Ferguson tehnician care condus echipa de la marginea terenului, dacă luăm în considerare că după un meci cu Craiova, Laci a fost nevoit să lase pe altul să se agite în faţa băncii de rezerve, fiind suspendat pe două etape şi amendat cu 320 de lei.

După seria victoriilor din deplasare, încheiată cu măcelul de la Botoşani, achilles şi kiruj au atras atenţia asupra periculozităţii partidei cu Dunărea. Foarte corecte observaţiile lor, Tony trebuie să fie foarte atent, să ţină băieţii în priză, să apeleze şi la tămâie dacă e nevoie pentru că în fotbal, relaxarea e necuratul în persoană. „La meciurile importante, fotbaliștii se motivează. E mai greu la meciurile cu echipele mici”, „preferam să marcăm din golurile acestea în etapa următoare”, spunea precedentul antrenor al nostru. Pentru Conceicao e şi mai greu. Dunărea e o echipă mică, arţăgoasă, betonată în apărare, iar ai noştri vin după un „galop de sănătate”  din deplasare .

Conceicao le are oare cu gestionarea unei asemenea situaţii? Să verificăm:

În cele 78 de partide avute în palmares de Tony la cârma CFR-ului, echipa a câştigat doar de şapte ori la o diferenţă de minim 3 goluri, inclusiv scorul de 5-1 înregistrat la Botoşani.

Victorie cu 4-1 în Giuleşti împotriva Rapidului, urmată acasă de un 0-0 cu Timişoara. Ioi!

Victorie cu 3-0 la Târgu Jiu împotriva Timişoarei, în finala Cupei României 2009, urmată de o binemeritată vacanţă.

Victorie în Gruia cu 6-0 împotriva Botoşaniului, urmată acasă de un 0-0 cu Iaşiul. Tulai, Doamne!

Victorie în Gruia cu 5-1 împotriva Timişoarei, urmată de o înfrângere, 0-1, la Ploieşti, cu Petrolul. Ioi şi tulai!

Victorie în Gruia cu 4-0 împotriva Craiovei, urmată de o înfrângere, 0-4, la Botoşani. Ptiu, drace!

Victorie în Gruia cu 5-0 împotriva lui Alashkert, urmată de … YESSSSSSSSSSSSSSSS! … CFR – VICTORIE!, 3-1 cu Dinamo. No, aşe!

M-au cam trecut năduşelile, dar ultima impresie contează, batem Călăraşiul!

Jocul va fi unul foarte greu, am făcut toată săptămâna apel la jucători, care trebuie să conștientizeze că meciul e foarte dificil, însă dacă nu vom avea atitudinea pe care am avut-o în ultimele meciuri vom avea probleme. Trebuie să abordeze partida cu curaj, cu personalitate pentru a obține o victorie. În săptămâna aceasta, la antrenamente, i-am simțit pe jucători concentrați, cu o atitudine foarte bună și asta mă face să cred că vor fi la fel și în meciul de mâine.” Tony Conceicao

Jucătorii sunt conştienţi în mod sigur că meciul trebuie abordat cu seriozitate şi concentrare, că nu-i momentul pentru „accidentul” mult aşteptat de către urmăritoarele noastre din clasament. Avem avantajul că revine Ţucu după suspendare, care nu are cum fi atins de o eventuală relaxare de pe urma jocului din etapa trecută. E posibil să fie apt şi Arla, după declaraţiile optimiste de săptămâna trecută ale lui Tony. Deobicei, pentru conferinţele de presă premergătoare jocurilor, sunt aleşi jucători dintre cei care vor intra în echipa de start. Azi, Bordeianu a avut onoarea să facă faţă curiozităţii mass-mediei. Înseamnă că este mare probabilitatea să fie titular, chiar dacă Males şi-a ispăşit suspendarea de două partide primită în urma eliminării de la Sfântu Gheorghe.

CFR Cluj: Fernandez – Manea, Vinicius, A. Mureşan, Camora – Bordeianu – Omrani, Culio, Djokovic, Deac – Ţucudean

Rezerve: Arlauskis, Lang, Males, Păun, Mailat, Baptista, Tambe
Dunărea Călărași: Straton - Gligorov, Șeroni, Dobrosavlevici, Mendy - Honciu, Bourceanu - Kanda, S. Pană, Carnat - Mediop

Rezerve: Lungu, Șandru, St. Cucu, G. Simion, H. Keyta, Clemence, V. Munteanu

Dunărea e echipa cu cele mai multe egaluri din campionat, 7, un fapt datorat în principal stilului de joc implementat de Dan Alexa. Accent pronunţat pe o defensivă aglomerată şi disciplinată, cu urmărirea  momentelor în care apar oportunităţi pentru contraatac. Este posibil ca tocmai în compartimentul de bază să existe probleme pentru „Chirurg”. Șeroni şi mijlocaşul Pană au ieșit din motive medicale în meciul cu Viitorul, nu ştiu dacă au fost recuperaţi pentru partidă. Din păcate, fundaşul stânga Ispas va lipsi sigur, fiind suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene. Nu pare a fi o veste bună pentru noi pentru că din comentariile suporterilor dunăreni de pe facebook, am înţeles că Ispas este considerat gafeurul de serviciu al echipei. Alexa va ispăși a doua etapă de suspendare după eliminarea din Cupă, cu FCSB, astfel că va sta în tribună.

HAI CFR!!!

Elevii vor putea intra gratuit la tribuna a doua cu carnetul. Tot la tribuna a doua, femeile și studenții vor avea o reducere de 50% la biletele achiziționate de la casieria stadionului.

HAI CFR!!!

(imagine reprezentativă: Facebook/Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA)

74 de comentarii

  1. Hai CFR! Victorie in meciul de maine si intram linistiti in pauza competitionala.Sper la 3 puncte si un joc bun,nu la fel de urat ca ultimul meci jucat acasa,cu Iasi.

    Apreciază

    • Am un sentiment ca va fi un meci extrem de greu. Sper sa marcam repede ,atunci poate vom avea si spectacol. Hai CFR!!!!!!Victorie!!!!!!Conteaza cele 3 puncte.

      Apreciază

  2. Ca o completare: prin anii 60-70, un manager din Anglia, întrebat fiind de ziarişti dacă este de acord cu teza „rezultatul este cel mai important lucru din fotbal”, a răspuns sec: „Nu sunt de acord… Numai şi numai rezultatul contează în fotbal”… HAI CFR!!!

    Apreciat de 1 persoană

    • E parerea lui. Da-mi voie sa zic ca face un meme de succes, dar e foarte proasta in general. Daca n-ai joc bun pe care sa construiesti viitorul, rezultatele vor fi de moment. De-aia au constanta in a castiga campionate echipele mari precum Manchester City, Barca, Real, Bayern Munchen, pentru ca la ele in campionat trag la poarta de 30 de ori intr-un meci si de peste 10 ori pe poarta adversa. Asa sunt construiti si jucatorii tineri gen Kingsley Coman, Leroy Sane etc sa creeze actiuni de poarta aproape la fiecare minut.

      Asa….daca joci la 1-0 din 2 ocazii si certi atacantul ca n-a bagat-o in poarta dintr-o ocazie…in cativa ani o sa regreseze echipa, nici goluri multe nu va mai da, nici fotbalisti obisnuiti sa atace nu vor mai fi, nici financiar nu vei avea ce vinde….

      Apreciază

  3. Fraților, mâine plec spre Cluj… Pe la 20.30 o să fiu -vreo 6-7 minute- la scările care duc în sectorul 21 (trinuna I), dacă vrea cineva să ne întâlnim, o să fiu acolo… Cu tata… El mai bătrân cu vreo 30 de ani, eu mai gras cu vreo 30 de kile, e simplu să ne reperați, așa-i? HAI CFR!!!

    Apreciază

  4. Jucam foarte curajos cu doar 2 mijlocasi centrali (Culio si Djoko), cu Paun si Deac pe benzi, cu Omrani si Tucudean in fata. Sau cine stie, poate Deac trece in mijloc si Omrani in banda dreapta. Apararea tip cu Arla in poarta. Pe banca sunt Jesus, Peteleu, Lang, Bordeianu, Mailat, Vera, Ionita. Hai CFR!

    Apreciază

  5. Tambe iar a ramas in afara lotului. Preferat Urko Vera in locul lui ca rezerva de atacant!?!

    Chiar imi va parea rau ca peste 1 luna vor pleca sigur Tambe, de Luca si Baptista, poate chiar si Costache. As fi vrut sa-i vad macar jucand 200-300 de minute, nu doar 5 pe final de partide. Tambe chiar intrase bine in fiecare joc. de Luca nu putea uita fotbalul peste vara ca era chiar bun in Serie B.

    Nu cred ca va fi bine pentru club. Pleaca astia si cu siguranta nu vine nimeni in loc, ca nu mai sunt meciuri europene. In fata raman Tucudean, Omrani, Urko Vera, Deac, Moutinho, Paun, Mailat, Ionita, daca nu cumva si unul dintre primii doi o avea o oferta sa plece. Lot slabut pe partea de atac mi se pare fata de contracandidatele Craiova si FCSB.

    Apreciază

      • Eeee…fssss….dar au cate 20 de ocazii pe meci. Iar portar mai bun ca ala al lor n-am vazut in Liga 1 niciodata. Poate doar Beto sa fi fost la un nivel asemanator. Restul….Tatarusanu, Pantilimon, Felgueiras….pacalici. Pai cum repune Pigliacelli ala mingea in joc la 0.5 secunde dupa ce a prins-o si ce precis este si cum sare din bara in bara…ala nu e portar de Liga 1, pare din ala de 30-35 de milioane de euro din campionate mari. Va fi greu cu Craiova anul asta

        Apreciază

  6. 2-3 ocazii de gol, 2-3 trei sferturi de ocazii, 2-3 scheme plăcute ochiului. Manea – ceferistul reprizei. Djokovic – deloc în joc. Un punct meritat până acum. Sper să mai adăugăm două. Hai CFR!

    Apreciază

    • la cluj 2 au fost (dejaba)” bagatzi „pe teren;;deac a pierdut si intarziat din nou,tucu absolut inafara fazelor .In locul lor ce bun era un mou pe stanga si ionitza in dreapta.Sigur jocul devenea mai rapid si greu pt. greii din apararea adversa!

      Apreciază

  7. Când ratezi și apoi rânjești năuc de isprava ta, fotbalul te pedepsește, iar în seara asta băieții s-au întrecut în a rânji năuc. Altfel, momente de virtuozitate amestecate cu pase de-ncepători, dar în ansamblu un fotbal solid. Asta e, mergem mai departe. Hai CFR Cluj!

    Apreciază

  8. Tucudean trebuie să joace 90 minute orice ar fi, probabil e ordin de sus și ne trebuie jucători de națională. După părerea mea o schimbare mai potrivită ar fi fost Ticu cu Vera! Așa am avut doi atacanți destul de statici și mai puțin dispuși la combinații.

    Apreciază

    • Tucu_Vera e greu. Tucu-Tambe ar fi mers, camerunezul fiind si rapid. Pe Tucudean nu prea trebuie sa-l scoti, nu stii niciodata cand o baga in ate. Eu sunt multumit de el ca atacant. Sa stiti ca are mai multe goluri decat Gnohere din actiune in mai putine minute. Daca si-ar face toti treaba cum si-o face Tucudean ar fi bine. Astazi…a ratat, dar a si dat destule pana acum.

      Apreciază

  9. Nu stiu cum de nu am avut 3-0 la pauza.
    Nu-mi dau seama cum de am scapat victoria.
    Ma bucur ca nu le-a intrat calarasenilor una dintre cele 2-3 oportunitati, care ne-ar fi facut pilaf.
    Greu cu o autobaza ca asta de azi, greu pentru orcine care nu are jucatori de viteza capabili sa dribleze 2-3 adversari pe spatii mici.
    Daca etapa trecuta au cam intrat toate, azi a fost fix invers.

    Apreciat de 1 persoană

  10. Asta-i fotbalul,uneori iti intra tot si cateodata(ca si azi) nu vrea sau inspiratia este lipsa.
    Pentru a fi consecventi principiilor ,ar fi frumos ca cei care au fost vocali la victoria cu razeshii de la Iasi sa iasa si sa aplaude jocul combinativ si caruta de ocazii ratate.Da stiu,nu-i usor sa fi multumit cu esecuri sau semiesecuri ca cel de azi…………..de acea sunt supermultumit la victorii la limita sau obtinute cu sansa.
    La fel de adevarat este ca dunarenii au fost o echipa solida,cu jucatori cu potential.
    Cam putine reusite in banda,de unde trebuiau sa vina centrari periculoase in fata portii.Mailat cel de care se spune ca este enorm n-a reusit mai mult de 2 sau 3 centrari in primul om.Este usor sa atacam antrenorul pentru alegerile lui,ca avem ochi de specialishti.
    Pana la urma tot Muresan putea sa ne scoata,daca la sfarsitul primei reprize facea un stop pe piept si-o baga in atze.A inceput asta sa joace ca un robot,de vreo 3 meciuri nu greseste nici cel putin o pasa,asta ca sa-i pedepseasca pe carcotasi.
    Sa vedem cum o scoatem la capat cu Chiajna,alta echipa care sta cu curul in poarta.

    Apreciat de 2 persoane

    • Subscriu. N-am fost la meci (cauze de ospăț) dar am văzut rezumatul meciului și am rămas plăcut impresionat. Cred că a fost frumos meciul chiar dacă n-am câștigat.
      Bravo băieții!!!!!
      Hai CFR!!!!

      Apreciază

  11. Nu stiu de ce mi-a fost asa teama de meciul asta, dar am avut un sentiment ciudat ca ne vom incurca. Si nu inteleg cum naiba a reusit s-o dea peste poarta Tucudean in minutele de prelungire, ca sa nu mai vorbesc de celelalte ratari. Asta este, asa cum la Botosani ne-a intrat tot, azi nu ne-a intrat nimic. Pacat ca ne-am pus piedica singuri si indiferent ce va face stana maine voi ramane cu acest sentiment. Sa vedem in ce masura pauza va fi benefica pentru noi, mai ales ca ne asteapta un adversar cam de aceeasi factura. 😦

    Apreciat de 1 persoană

  12. Per ansamblu s-a jucat ceea ce s-a dorit de catre cei ce au vrut spectacol.Problema este ca, acest spectacol n-a adus si puncte.Eu cred ca am avut doar nesansa.Echipa a jucat bine,mai eles in prima repriza, si daca ne intra una dintre ocazii ,le mai dadeam.Am numarat de mai multe ori ,cei de la Calarasi erau cu toti cei 11 jucatori in careul propriu.Auavut un obiectiv si l-au indeplinit,cinste lor.La noi a functionat bine partea lui Camora,cel mai bun jucator dupa parerea mea de pe teren.Mi-a placut si Muresan.Sincer in afara de Mailat, fiecare jucator a avut ceva realizari.Referitor la Tony ,cred ca a gandit bine partida,pacat ca nu a iesit si victoria cu aceasta tactica.Nu conteaza,semnele sunt bune,echipa pare solida si se vad si niste combinatii frumoase.In afara de rezultat,mie mi-a placut ceea ce am vazut.Hai CFR!!!!!

    Apreciat de 1 persoană

  13. Nu a fost un joc slab aseara. Poate gresesc dar retragerea mai mult a lui CUlio decat era cand juca Hoban a slabit putin constructia. Chiar si asa CUlio a avut destule constructii. Aseara am resuti sa discut cu Mara si el zice ca revine la Cfr. Faptul ca el considera ca Bagacian e patron imi pune scade increderea in vorbele lui. El zice ca la iarna o sa fie o curatenie. Despre cei veniti el considera ca se fac vinovati cei de dupa plecarea lui. „..nu are cum sa poata juca Baptista dupa ce a trecut aproape 2 ani de la retragere…”

    Apreciază

    • Crezi ca Deac in locul lui Hoban slabeste constructia??

      Ok, poate pasele cu fundasii centrali sau la portar sunt mai putine, dar in treimea adversa sunt mai multe variante de finalizare, mai capabil sa destabilizeze defensiva sunt cei din spatele lui Tucudean: Omrani, Deac, Mailat/Paun.

      Eu zic ca ajuta constructia faptul ca e jucat Culio acolo si preia si distribuie baloanele de pe langa careul nostru. Dar intr-un meci cu o echipa asa bine asezata defensiv nu s-a putut vedea. Daca era o echipa cu aparare slaba, Dinamo de exemplu, altfel ar fi fost

      Apreciază

      • Poate asa este,dar ieri Culio nu a fost in cea mai buna zi.Poate daca prindea o zi „a la” Botosani .ii masacram pe calareti.Apoi cum spui tu,cand sunt 11 aparatori in careu,este foarte greu.Eu raman la prima impresie,joc solid cu faze spectaculoase in anumite momente ,si doar nesansa nea privat de victorie.eu pot doar sa felicit echipa si antrenorul.Hai CFR!!!!

        Apreciază

    • Nu l-am vazut pe limbric.A fost la meci.Trebuie sa recunosc ca ,a dat un interviu corect (aparent) ,si a avut intalnire si cu suporterii.Sunt curios cum a justificat atitudinea fata de CFR din trecut.Ori acun se face frate cu dracul ,numai sa treaca puntea.Nu stiu ce sa spun.

      Apreciază

      • Eu cred ca stii si tu, stiu si toti ceilalti care e treaba cu alde Stanciu si Mara. Putem gresi, dar in momentul de fata nu exista nici un argument sa-i credem buni pentru CFR. Pacat de Mara, ca fotbalist parea cineva cu caracter.

        Apreciază

  14. Dacă Mara spune că de cei veniți se fac vinovați alții, nu el, arată cam ce fel de caracter are. Singurii de care se fac vinovați alții (Mureșan și Zamfir) sunt Jesus și Baptista. Adică o bilă albă și una neagră. Pe când în cazul lui vorbim numai de bile negre și gri. Așa că, dacă va reveni, nu mă voi aștepta la nimic bun din partea lui.

    Apreciază

    • Males, Tambe, Lang, De Luca, Andrei Radu au venit în timpul „domniei” lui Mara, iar Ganea pentru că taică-so e prieten cu NV.
      Eu sunt convins că transferurile lui Baptista şi Fernandez s-au făcut peste capul lui IM. S-a tot scris că întro perioadă, Tony Curea era mereu alături de NV. A fost, probabil, doleanţa ultimului să aducă un nume foarte mare la echipă. Să nu uităm de Essien, venit la negocieri înainte de plecarea lui Mara.
      Părerea mea e că Iuliu Mureşan şi Răzvan Zamfir n-au avut treabă decât cu „repatrierile” lui Moutinho şi Urko Vera.

      Apreciat de 1 persoană

    • Pe Mara l-am întrebat de Balde și l-am cam blocat. Asta ca să nu tot vb de Baptista.
      Matteo dacă tu îl vezi pe Deac peste Culio eu capitulez în dialogurile cu tine. Pt. Mine azi, nu în trecut, Deac e doar un fel de Bănel, muncitor și atât. As începe oricând un meci cu Culio titular. Dar despre Deac doar conjunctural ar fi titular. Nu vreau sa enervez pe nimeni dar asta e părerea mea…

      Apreciază

  15. dupa meciu de aseara, tucu , deac. paun si mailath nu ar prinde nici 11-le chiajnei,, la voluntari poate ar fi rezerve. .Fundasii laterali au reusit la inceputu meciului niste minji pe jos , apoi din nou au dat posibilitate contrelor adverse prin centrarile plouate. si previzibile. deac a reusit o singura pasa si o singura recuperare, rest a fost” pierzatoru de mingi” din dreapta., nici nu trecea departe de mijlocu terenului.!Alta echipa , mai buna decit cea de la dunare, af fi inscris cu suguranta, la spatziile ce se creau dupa centrarile plouate.
    Astia chiar nu vor sa invetze ceva de la baptista , atat cit va mai fi in lotu cfrist. Prezenta lui sa simtzit doar la incepu meciului, apoi au uitat tot si nu mai alergau dupa ce trimiteau o pasa.

    Apreciază

  16. Pacat ca n-am reusit sa ne detasam in fruntea clasamentului dupa aceasta etapa. Dar sa nu uitam ca asa cum doar nesansa a facut sa nu inscriem sambata, tot asa am castigat cu sansa la Sepsi sau cu Sibiul. Ideea este ca in acest moment jocul oilor e praf, pacat ca nu le intalnim acum atat pe ele cat si pe caini. @Kiruj ar fi interesante niste sondaje in aceasta pauza, asa sa mai treaca timpul 🙂 Eu vin cu o posibila intrebare: cu cate puncte credeti ca vom termina anul acesta, avand in vedere ca pe final ne vom deplasa la catei, oi si viitori? Saptamana usoara tuturor!

    Apreciază

  17. A fost o etapa a frustrarilor in care echipele din varful campionatului s-au ales fiecare cu frustrari, mai mici sau mai mari.
    CFR regreta faptul ca nu s-a desprins in fruntea clasamentului jucand cu o echipa autobaza, cu rare aventuri ofensive, dar periculoase. Cu echipe de acest tip, daca nu le marchezi repede, sa-i scoti din cochilie, poate deveni dificil. Am mai avut noi asemenea experiente si imi vine in minte Pandurii Tg Jiu, care ne-a fript de cateva ori.
    FCSB are frustrari legate de faptul ca nu a reusit sa treaca pe primul loc, dar dupa parerea mea, nici nu au ce cauta pe o asemenea pozitie. Ieri au fost o expresie a derutei in care se afla. In schimb Dinamo, a fost o expresie a neputintei.
    Craiova s-a incurcat cu Sepsi, iar Sepsi a fost egalata pe final, motive de frustrare pentru ambele.
    Viitorul a ratat si ea o pozitie pe podium facand egal, acasa, cu Chiajna.
    Astra a dat cu mucii in fasole si daca se incurca si Gazul, o sa avem o imagine completa a nivelului competitional din acest campionat foarte slab.
    Din cele vazute, parca noi suntem cei mai inchegati, mai constanti, mai seriosi si meritam sa fim in varf si sper sa ne consolidam pozitia pana la vacanta de iarna.

    Apreciat de 1 persoană

  18. Sau, din vecini, sârbul Marko Nicolici de la Vidi 🙂 El chiar a dus echipa în grupe. Etapa trecută, contra PAOK (Lucescu jr.) şuturi pe poartă: 2-0 scor: 1-0. Dar ce ne trebuie ăştia, când îl putem avea pe Petrescu care are centură neagră 1 Dan în antifotbal, poate a făcut conducerea deja comanda pe alibaba :)))

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.