Halta numărul 600. [Astra Giurgiu – CFR Cluj 1-2]


Da, oameni buni, a venit şi acest moment „semifestiv”, cu meciul oficial nr. 600 jucat de ‘new-CFR’ (adică după „repromovarea” în Liga1 din 2004), la nivelul tuturor competiţiilor oficiale la care a participat: în campionat, Cupa României, Supercupă, Cupa Ligii, preliminariile şi/sau grupele EL, CL, Intertoto.

O haltă ca oricare alta, prin care TGV-urile trec fără să clipească (mă rog, fără să reducă viteza…). O haltă, în care – undeva – este afişat celebrul panou „Plecări – Sosiri”, confecţionat fie din PAL, fie din tablă de metal, eventual din alte „materiale şi materii prime”. Şi unde este afişat – cu creionul, pixul, cu vopsea sau digital – când vine trenul şi când pleacă. TGV-urile nu apar acolo, pentru că nu opresc în staţie… 🙂

În sălile de aşteptare ale Haltei 600 (vorbim, evident, de celebrul stadion „Marin Anastasovici” din Giurgiu) nu se înghesuie lumea, aşa că avem timp şi spaţiu să ne uităm un pic pe panoul de „Plecări – Sosiri”. Surprinzător, avem trecuţi acolo – şi într-o parte, şi într-alta – nişte „personaje” din fotbalul autohton, cu nume şi prenume, cu cazier sau nu… 🙂

PLECĂRI:

Da, vorbim aici despre I.M… Despre doctorul Iuliu Mureşan, preşedinte la echipa noastră de aproximativ 17 ani, adică de prin 2001, când echipa era încă în Divizia C (dacă nu greşesc) şi nu se vedea (şi nu se credea în) nicio Ligă 1, nicio haltă europeană, clubul neavând nici măcar vitrină cu trofee… 🙂 Fără discuţie, cel mai longeviv preşedinte de club din ţară (cel puţin la nivelul Ligii 1), club la care a început, practic, al 15-lea sezon consecutiv. Un tip iubit de unii, contestat (şi deseori înjurat/luat la mişto) de alţii, dar care a avut o calitate foarte rară pentru funcţia respectivă: a avut de partea lui încrederea absolută a patronului de altădată (AP), cu care a proiectat şi a înfăptuit acest vis, în care chiar au crezut de la început (poate numai ei doi). Da, între timp/pe parcurs a mai învăţat şi fotbal, a mai fost repetent la destule „discipline” (printre care cea numită „comunicare” i-a fost tot timpul una foarte grea), a rămas pe vas şi când veneau valuri înalte cât reflectoarele din Gruia. Nu ştiu cine ce părere are, dar eu – strict în nume personal, ca de la „ex-presidente” la alt „ex-presidente”, păstrând proporţiile, evident – nu pot decât să-i mulţumesc sincer tot ce-a făcut în cei 17 ani pentru ca „Cenuşăreasa” din 2011 – cu hainele rupte, cu riduri destule, dar păstrând o parte a frumuseţii de altădată – să renască, să tot urce, să devină – la un moment dat – o divă în toată regula. MULŢUMIRI, IULIU, să ai parte de o viaţă liniştită!!!

SOSIRI:

Ehei, pe partea asta vedem o „densitate” mult mai mare, şi – chiar dacă peste tot apare şi semnul întrebării – personajele respective ne sunt suficient de cunoscute (din păcate, în cazul unora). Dacă despre probabilul înlocuitor al lui Iuliu (Marian Copilu) nu pot spune lucruri concrete, să admitem, totuşi, că, din declaraţiile greilor din vestiar (dar şi ale altora), reiese că a fost unul care a pus serios umărul la câştigarea titlului de anul trecut, când IM a avut – deja – un rol doar decorativ. Să fie bine primit, să adune şi el tot atâtea trofee cât IM, şi atunci jos pălăria! Regele a murit, trăiască regele!, cum s-ar spune… 🙂

Despre probabila sosire a lui Stanciu (în funcţia de director sportiv), îmi vine foarte greu să scriu ceva… Un tip controversat, pe profilul lui Mimi-puşcăriaşul (mai deştept, totuşi), cu un discurs destul de legat (mă rog, a fost şi ziarist), dar cu un CV pătat cu multe insolvenţe şi falimente, el cochetând şi cu meseria de impresar. Va avea viaţă foarte grea în Gruia, 99% dintre suporterii ceferişti îl vor înjura nonstop (ceilalţi 1% nu-l vor înjura, dar nici nu-l vor diviniza). Deoarece este prototipul mercenarului absolut în fotbal, nu exclud (şi aici ştiu că nu veţi fi de acord cu mine) să facă şi lucruri bune, dar ele vor fi mereu umbrite de imaginea foarte proastă în Gruia, care imagine se datorează în primul rând deselor declaraţii anticeferiste din trecut. Nu te opri în haltă, Daniele, treci mai departe, nu te vrea nimeni!!! Mă rog, în afară de cei care dau „banul”… 🙂

În josul panoului, mai văd şi nişte note. S-au dat, probabil, nişte calificative pentru trenurile care au trecut prin Halta 600… Nu, nu, de fapt sunt nişte jucători… Ia să vedem:

Să consemnăm -– în primul rând – nota cea mai ridicată acordată echipei în acest sezon (7.3)! Vorbim doar de campionat, evident. Lucru valabil şi în cazul lui Tony (7.9), cu amendamentul că el a primit, totuşi, o notă şi mai mare (8.6) după meciul cu „Dinamoul”.

Nota maximă (8.7) e la Moutinho (poate îl vom alinta la un moment dat cu „Mou din Gruia”), jucător care a intrat „cu talpa” la statutul de titular (şi aşa destul de şubred) al lui Păun, eventual al lui Mailat… Sper din inimă să confirme pe acel post mereu problematic. Note de peste 8 au mai primit şi Culio şi Ţucu, ambii pe merit. Notele mici (6.2) apar la rezervele Omrani şi Mailat, ambii jucând foarte puţin.

În concluzie, echipa de start concepută de Toni a fost bună. A1 a revenit la 4-1-4-1, liniile fiind mai apropiate, atât în atac, cât şi în fazele defensive. S-a revenit şi la mijlocul brevetat de DP (Hoban închizător, Culio inter stânga, Djoko inter dreapta), adică s-a cam revenit la toate „valorile” visate şi puse-n practică de DP, dar într-o regie care n-a supărat pe nimeni. După multe meciuri cu un gol marcat (sau chiar fără), dăm şi noi două boabe, ba puteam da încă vreo două. La fel, după multe meciuri (de fapt e primul din acest sezon) nu primim cartonaşe, nici galbene, nici roşii. Adică putem vorbi şi de disciplină şi de concentrare pe fotbal. E drept, „indisciplinatul” principal, căpitanul Camora, a fost suspendat, tocmai pentru 4 galbene… 🙂

În spate, apare Lang pe dreapta (cam ăsta e postul lui) şi Muri pe centru, Peteleu având o evoluţie bună pe stânga, dând şi o excelentă pasă de gol lui Mou. Hoban a jucat la nivelul sezonului trecut (chiar dacă acel luft a fost o mică pată pe evoluţia lui). La mijloc a reapărut „blocul complex de distrugere şi construcţie” format din cei trei „storşi” de DP (Hoban-Culio-Djoko), unde fiecare pune pe masă ce ştie mai bine: Ovidiu cu paza defensivei, Culio cu asigurarea tranziţiei pozitive (chiar dacă mai pierde balonul, sau – mă rog – nu primeşte faultul, exagerând, uneori, cu protejarea balonului), Djoko cu un efort aproape inuman, fiind primul atât la pressing, cât şi în apărare. Mai are şi destule şuturi la poartă, unele chiar periculoase. A revenit şi pressingul făcut în trei, cu Ţucu şi cu cei doi interi, „lateralii” Mou şi Ioniţă fiind mai retraşi lângă linie (în faza de apărare), ca să aibă grijă de fundaşii laterali ai giurgiuvenilor. În paranteză fie spus, am văzut câteva deposedări (şi poziţionări) bune în apărare ale lui Ioniţă, deci se poate. Nu-i exclus să fi găsit şi ex-rapidistul poteca-minune care te scoate din junglă… 🙂 Eu sper, sincer, să continue ascensiunea!

În concluzie, o evoluţie foarte bună, bazată preponderent pe „filosofiile” lui DP, dar ce să-i faci, dacă tactica aia a fost bine concepută (şi a dat şi rezultate), nu trebuie aruncată la coşul de gunoi doar de dragul schimbării. Am putea vorbi şi despre reuşita schimbărilor (toate post pe post), bine pregătite, chiar dacă ultimele două (Omrani şi Mailat) au jucat sub prestaţia titularilor, dar per total s-au achitat de sarcini.

Era să uit… Să salutăm şi revenirea lui Cipri, care – cu cei 3 de la mijloc – a reprezentat în sezonul trecut (şi să sperăm că va reprezenta şi acum) adevărata „placa turnantă” a echipei. Se vede încă lipsa de pregătire, se vede şi ceva teamă în joc (cu ligamentele nu te poţi juca!), dar apariţia lui pe bancă (apoi şi pe teren) au însemnat o sursă de mobilizare în plus pentru ceilalţi, sunt convins. Bine ai revenit, Cipri!!!

Rămâne să mai spunem două vorbe despre „monotonia” lui Ţucudean. Vine meciul, dă un gol, vine altul, mai dă şi acolo un gol şi tot aşa. Plictisitor… 🙂 Omul chiar face perfect tot ce trebuie să facă un atacant în acest sistem: vine şi în apărare (am notat mai multe degajări cu capul ale lui la cornerele adverse), face pressing la fundaşii centrali adverşi (a şi recuperat o minge la un moment dat, chiar dacă sarcina de bază este doar „întârzierea”), participă la combinaţii, dă goluri… Şi fuge, fuge… BRAVO ŢUCU!!!

Şi – ca weekendul să fie perfect – a pierdut şi „echipa naţiunii”… 🙂

HAI CFR!!!

63 de comentarii

  1. Niște completări la Țucu: este singurul ceferist cu 10 meciuri în Liga1 (fiind odihnit la Mediaș), are cel mai ridicat grad de utilizare (aproape 88%) și are și nota medie cea mai ridicată (7.1), la egalitate cu Fernandez, care nu se pune, pt. că a ”realizat-o” în doar două meciuri (9.4 la Mediaș, 4.7 cu Viitorul). HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Hakana, nu uita, în fotbal nimic nu e negru închis, nici alb imaculat… Nu a fost, niciodată, nici la CFR, în ciuda așteptărilor/viselor/dorințelor noastre… Am spus asta de foarte multe ori, poate nu trebuia… Am uitat să scriu în articol (eram și eu grăbit, ce naiba…) că probabil va urma ”spălarea” lui DS în viitorul foarte apropiat prin studiouri, în care se va confesa că e ceferist de mic, că oierul e caraghios etc. Apropo, una dintre cele mai bine regizate ”spălări” din istoria cinematografiei (când luni întregi s-a cosmetizat imaginea Madonnei, înainte de Evita), confirmă succesul posibil al demersului. Nimeni nu-l va întrece la vorbe pe DS, poți fi sigur de asta, nici măcar Naum. Așa-i în fotbal, Hakana. HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Știu că mulți dintre noi, ce mai, aproape toți, nu au habar prin ce zone cenușii a umblat Cfr-ul nostru după înserat. Dar pentru suporterii noștri, pe DS ăsta nu-l mai face nimeni curat. Poa să-l lase în clor până ajungem în finala Intertoto din nou. Îmi place comparația cu doamna Madonna, în cazul de față avem actori mai proști. Și mai proști, vreau sa zic.

        Apreciază

        • Luis, îmi pare bine că ești bine dispus… Sunt convins că ai venit la meciuri Nu pentru că în conducere era X sau Y, ci pur și simplu pentru echipă, pentru brand… Mă rog, sper că așa au stat lucrurile… 🙂 Lasă-l pe DS în plata Domnului, concentrează-te pe echipă… 🙂 HAI CFR!!!

          Apreciază

          • sincer canda am inceput sa merg la meciuri,nu sriam cine-i patron sau presedinte.Am aflat mai tarziu,dar atasamentul,legatura intre mine si club era dejafacta.Acum rot ce m-a determinat sa fiu CFR-ist incepe sa dispara de la clu.Ma deranjeaza foarte mult.

            Apreciază

            • Nu fii deranjat, Luis… Lasă-n PC (Pula Calului) deranjamentele… Tata -la 91 de ani- vine la meciuri necondiționat, și tu pui acolo condiții de DS etc. Să mă… știi tu (ca să nu fiu banat). HAI CFR!!!

              Apreciază

  2. No aşa, măi, mai băgaţi şi ceva de citit 🙂 Dar chiar numai pe maimuţa de Stanciu l-au putut găsi în locul lui Zamfir?! Păi pe unde a trecut ăsta, venea obligatoriu şi insolvenţa. Vor ăştia să-nchidă prăvălia, sau ce? Hai că mintenaş mă răzgândesc, toate machinațiile astea „din spate” îmi provoacă greață. Mai ceva, ca politica. Bă, dar totuşi: Stanciu?! Se putea mai rău? (Presupunând că Mimi e „netransferabil”)

    Apreciază

  3. @Kiruj Spui ca DS o sa se declare CFR-ist de mic și ca unii o sa încerce sa-l spele. Hai ca fac eu pe avocatul diavolului. Îți dau o tema de casa. Interesează-te cine a organizat evenimentele legate de centenarul clubului :). Știi ce mi se pare amuzant? Ca lumea vorbește despre cluburi care au dat faliment cu Stanciu la cârma. Știi cate cluburi au fost? Niciunul. Toate au intrat în insolventa/faliment mult după plecarea lui Stanciu. Actualul președinte a băgat un club în insolventa, înlocuitorul (Copilu) a băgat un club în faliment și vouă va e frica de Stanciu :))

    Apreciază

    • Presupun că nu crezi cu adevărat că directorii sportivi sau preşedinţii bagă pe la noi cluburile în insolvenţă sau faliment. Deci n-are rost să-l bănuim pe Mureşan că a fost creierul mişcării cu insolvenţa şi că relaţiile lui din sfera politicului au salvat nişte milioane de datorii. Are el alte bube dulci. Presupun că mai toţi suntem de acord că DS e un personaj infect, care s-a strecurat misterios prin nenumărate funcţii. A sperat că se duce la Vaslui să guste din succes, că va prinde valul ce-o va duce sus pe Dinamo şi alte astfel de piruete? Poate. N-a reuşit nimic nicaieri. Absolut pârţ. Dar de ce a fost mereu luat drept garant al izbândei sportive? Mister total. E securist, e şantajist, sau crupier? Naiba ştie. Cu siguranţă e prietenul multora, de la arbitri, la jucători, la conducători, impresari şi televizionişti de tip Digi. E cu ei şi în vacanţe şi pe la mesele de fiţe din capitală. Mulţi vor fi împăcaţi, o să aibă CFR-ul un om în studio. Mai e şi incredibil de antipatic şi fudul, cu zâmbete moi în public şi cu o galeată de flegme pregătită la nevoie. Nimeni nu a uitat spumele la gură cu care ne înjura mai ieri. Dar, că tot veni vorba de politică, toţi vin şi pleacă la un moment dat. De ce vin acum toţi, după ce părea că apele s-au întors în matcă? Păi poate că iar i-a luat lui Dănuţ o lună să se hotărească şi să pună condiţii. Cred că munca lui în China acum înseamnă mai mult cumpărături de suveniruri pentru acasă. Şi nu vine să stea cu Muri prin cantonamente. Iar Neluţu poate vrea cu orice preţ să vadă cum ar fi cu Dănuţu împotriva Dudelangeilor şi să refacă gaşca. Aceeaşi gaşcă însă ne-a lăsat cu Males, Bordeianu şi Ioniţă când ne-a durut mijlocul. Ghinion. Mă rog, un scenariu ca multe altele. Oricum, o gaşcă alături de care n-aş sta la masă. Nu înghiţim aceleaşi băuturi.

      Apreciat de 1 persoană

    • Ok Vladut,lasand la o parte comportamentul si atitudinea limbricului fata de CFR din trecut,spune-mi tu,ce-l recomanda pe asta ca sef la CFR.Eu sincer nu inteleg.O sa aiba gura mare si plina de spume prin studiouri?O sa inbunatateasca imaginea CFR-ului?Va aduce superjucatori gratis,dornici sa fie la CFR din dragoste pentru limbric?
      Si nu,nu uit dejectiile limbricului la adresa CFR-ului,si nu vreau un mimishor la CFR.Vom avea si noi 42 de abonati ca si echipa berbecului.Sa vezi cum vom fi perceputi de acum inainte de catre suporterii altor echipe,si nici macar nu vom putea comenta.
      In rest,de acord cu Kiruj,dupa ce te-am spart,putem bea o bere daca ne intalnim la Kolozsvar. 🙂 🙂

      Apreciază

      • Tu ai spus că sughi-bughi ţi-a răspuns că nu ştii nimic. Poate că în toţi aceşti ani, el a fost un agent infiltrat al clubului nostru, iar lăturile vărsate la adresa CFR-ului au fost pentru acoperire. 🙂 ))

        Apreciază

  4. Am tot sperat să nu intervii… Degeaba… Ok, ai și tu dreptate… Poate îți voi trage una în meclă -dacă ne vom întilni la un moment dat- dar pe urmă în mod cert îți voi face cinste… Că așa-i în fotbal… 🙂 HAI CFR!!!

    Apreciază

  5. Kiruj stiu sentimentul ala cand ma gandesc la ceva si spun sau scriu altceva………spui de cei 17 ani a lui „El Presidente” la club dar repeti anul 2011,care pentru mine este sau era doar un an impar cu ciuciu titlu.
    Cred ca nu trebuie sa fim asa de sensibili,incat sa nu acceptam pe jucatorul sau conducatorul Xulescu sa joace la CFR pentru ca a fost la borduristi sau militieni sau mai stiu eu unde.Pentru mine importante sunt culorile si clubul nu niste persoane care vin si pleaca.Asa si cu acest DS………sa-si faca treaba pentru care este platit si apoi pa si pu.
    Ne-am revenit si avem timpul necesar pana-n play off sa facem reglajele necesare pentru batalia finala.
    Imi aduc aminte cand Arpi era declarat persona non grata pentru o fabula cu sacul si bata,spuse la modul general.Miliardarul cu ochi albastrii si urechi mari(de ascultator) il acuza pe fata pe Hategan ca-l fura la meciurile cu CFR.Eu chiar nu-mi aduc aminte sa mai fi arbitrat partide de-ale noastre cu Astra.Pe astia-i batem si daca arbitreaza Jiji la centru si Mimi si Argaseala tusieri………oare-l sanctioneaza cineva pe asta sau stiu ca-i miliardar de carton si n-are cu ce sa plateasca.

    Apreciază

  6. Eu cred că patronatul ne citeşte şi, foarte sadic, angajează oamenii în club în funcţie de gradul de antipatie pe care-l au respectivii în rândul nostru. 🙂

    Apreciază

  7. „Va avea viaţă foarte grea în Gruia, 99% dintre suporterii ceferişti îl vor înjura nonstop (ceilalţi 1% nu-l vor înjura, dar nici nu-l vor diviniza).”
    Kiruj, uite ce a scris corn ieri pe pagina de fb a lui DS: „Maestre dupa ce ai contribuit la formare unui lot valoros, care a adus rezultate e timpul sa vii la club cu functie si rol oficial. Succes la CFR!!! Si FELICITARI!!!” A primit şi un like pentru comentariu. De la Daniel Stanciu. 🙂

    Apreciază

  8. V-am explicat de ce nu mai scriu cel putin inca o perioada, dar acum intru aici strict pt stanciu . Am citit cu tristete profunda declaratia acestuia la digi, ca vine sigur la noi . Cred ca n-ati uitat, ca am in spate peste 55 ani de ceferism, ca am fost trup si suflety langa echipa in orice vremuri, fie in A , fie in ligile inferioare . Acum pt prima data simt ca ACEST CFR, cu stanciu in executiv, nu mai este a mea asa cum a fost mai tot timpul, se intampla emotional ceva de genul cand o hunta militara da o lovitura de stat impotriva vointei tale de cetatean onest . Ca stsanciu a lasat prapad pe unde a fost, e una . Dar pt mine conteaza cu preponderenta comportamentul lui antiCFR, daca s-ar realiza un colaj cu cele debitate impotriva noastra, pana si Nelutu Varga ar vomita de scarba . In fine, asta nu inseamna ca nu voi tine tot cu CFR, dar fanatismul si trairile extraordinare vor fi disparute pana ce acest personaj sinistru va fi in cadrul clubului mult , mult iubit . PS . Cred sincer, si asta o spun cu regret, ca nu voi fi singurul cu aripile taiate, nici nu stie Nelutu Varga ce cutremur va fi din partea fanilor si destul de repede ( cel putin asa sper ) isi va da seama ca aducerea lui stanciu este cea mai proasta decizie pe care a luat-o vreodata !

    Apreciază

  9. Na, săracul de DS, nici nu e bine venit, și îl dorește lumea în iad deja. Haideți să mai și râdem un pic: propun să avansăm maidanezul „echipat” în alb-negru,care ne-a adus noroc la Giurgiu, ca și mascota echipei. În locul răposatului Cefi,care ne-a părăsit de ceva vreme. Trebuie cumpărat sau adoptat, și introdus pe teren înaintea fiecărei partide. Cum alte echipe au diferite zburătoare( șoimi, acvile, etc.) de ce n-am avea și noi un patruped simpatic?
    Dl-e Mureșan, mulțumim din suflet, pentru tot ce ați făcut pt. CFR, vă doresc sănătate și toate cele bune.

    Apreciază

  10. Eu unul nu sunt in stare sa gasesc cuvinte sau expresii in dictionarul limbii romane care sa poata descrie aducerea lui Stanciu la CFR. Sa-l aduci pe aceasta dejectie de om, un parazit fara PIC de coloana vertebrala, la club este ca si cum ti-ai face absolut TOATE nevoile fiziologice in capul clubului, pe sigla si pe suporteri. Este dovada SUPREMA ca la noi conducerea nu da doi bani pe suporteri si asta se va vedea si in prezenta la stadion.

    L-am indepartat pe singurul om din conducere care a fost trup si suflet pentru club si l-am inlocuit cu o nulitate. Inteleg ca se mai schimba directorii sportivi la cluburi si dupa 20 de ani de succese (vezi Galliani) dar sa-l aduci pe unul care n-a facut altceva decat sa te terfeleasca in fel si chip inseamna ca te doare-n basca de CFR. Mai mult, limbricul asta infect n-a facut NIMIC notabil in toata cariera lui, poate cu exceptia organizarii centenarului la CFR (da, sesizez ironia). Mai bine-l aduceam dracului pe Meme ca si ala ne uraste dar macar a mai facut cate ceva prin sportul romanesc.

    Cel mai grav, insa, este ca noi ne transformam dintr-un club cu brand intr-o alta echipa oarecare din Liga 1. Legendarul nostru profesionalism s-a dus, scandalurile se tin lant (inlocuind calmul de alta data), toate persoanele reprezentative sunt indepartate din club, fanii sunt ignorati, nu producem jucatori, succese in cupele europene n-avem si asa mai departe. Devenim, cu repeziciune, un fel de Astra, Poli Timisoara, Vaslui sau Otelul. Sper doar sa n-ajunge cam pe unde sunt ultimele cluburi din lista aia acum.

    Apreciază

  11. Da, sunt lucruri care nu se pot sterge din memorie, mai ales atunci cand acestea pangaresc ceea ce iubesti.
    De exemplu, nu poti sa-ti stergi din memorie gestul lui Grozav, atunci cand s-a pisulit pe emblema ta si n-ai cum sa-l primesti cu bratele deschise la club, atunci cand exista posibilitatea, asa cum se zvonea cu putin timp in urma.
    Cu Stanciu la fel, este greu sa uiti laturile turnate in capul CFR-ului , de-a lungul timpului, iar daca-l mai asociezi si cu Jaba Iancu de la Timisoara sau Porumboiu de la Vaslui, pe care i-a slugarnicit cu o obedienta iesita din comun, chiar ti se sparg supapele de siguranta si incepi sa scoti aburi pe nas si pe urechi.
    Eu cred ca Stanciu asta este in individ cu simturile foarte ascutite, simte de departe mirosul banilor si imediat da tarcoale locurilor cu pricina, iar cand simte ca se impute branza, stie sa dispara la timp.
    Faptul ca a contribuit la serbarea centenarului, poate fi doar o incercare de a lua urma banilor de la CFR, iar nereusita lui de atunci, a dus la valul de laturi pe care l-a deversat spre Cluj.
    Mare om, mare caracter!
    Habar nu am cum sta din punct de vedere profesional, pentru ca n-am avut ghinionul sa-l cunosc, dar imaginea pe care o are, n-o vreau lipita langa cea a CFR-ului.

    Apreciat de 1 persoană

  12. Sunt un pic dezamagit de atitudinea unora pentru care mai presus este orgoliul propriu decat insusi echipa pentru care clameaza iubire eterna.Asta-i exact ce-au facut unii anul trecut cand il injurau pe DP gandindu-se la Miriuta.
    Pentru mine abordarea asta este o scuza precum lipsa spectatorilor din varii motive:ora tarzie,frigul,toamna ploioasa si pista fara alergatori.Un suporter adevarat isi arata sprijinul pentru echipa si nu cauta motive pentru a fi carcotas,restul este can-can.

    Apreciază

  13. Gica, spune-ne tu, in calitate de suporter adevarat al CFR-ului care esti, de ce ar trebui noi astia cu „orgolii personale” sa-l sustinem pe Daniel Stanciu? Ce-l recomanda la CFR? Ce calitati are care-l fac demn de CFR?

    Daniel Stanciu are in medie cam 10 luni petrecute la o echipa, asta cu tot cu primii 2 ani ai sai de la AEK Bragadiru (FC Politehnica Timisoara pentru unii). Daca ar fi sa facem abstractie de acei doi ani in care era doar un papagal, si nu un caine de atac, a stat cam 7 luni la fiecare echipa. Ba, mai mult, ca deabia acuma devine interesant, la echipele cu pretentii la care a activat (FCSB si Dinamo) are o medie METEORICA de 2.5 luni! Si stai, ca nu-i gata. Din 2015 incoace n-a mai vazut fruntea clasamentului. A lucrat DOAR cu echipe de la retrogradare si are un palmares impecabil: 3 echipe administrate, 3 echipe retrogradate.

    Dar stai, poate ca acest limbric ratat are ochi la jucatori. Oare vrei sa-mi spui vreun jucator adus de el la vreo echipa care a fost vandut pe bani mai multi decat s-au dat pe el? Preferabil de dupa 2012, cand criza era in toi? Muresan (asa de incompetent cum era) a adus jucatori de aproximativ 1.5 milioane de euro si a vandut de 4 din 2013 incepand! Nu mai are rost sa vorbesc despre ce a realizat inainte ca are niste cifre ametitoare.

    Asa ca te rog, si chiar vorbesc serios, explica-ne de ce este nevoie de acest ordinar mediocru la CFR Cluj? Cu ce este mai bun decat oricine altcineva din Romania sau din afara care macar nu ne-a jignit? Inteleg ca imaginea clubului pentru tine nu conteaza, dar vreau macar sa inteleg UN MOTIV de ce ar trebui sa ni-l dorim pe asta la CFR in locul lui Mara, Narcis Raducan, Dino Gheorghe, Gica Popescu sau chiar Meme?

    Apreciază

      • Gica,nu cre ca noi cautam motive sa nu mergem la stadion.Eu,daca nu sunt plecat din tara ,indiferent de vreme,situatia echipei in clasament -15 sau +35 de grade,sunt la stadion.Dar simt o frustrare si o dezamegire infinita vazand cu se becalizeaza CFR-ul.Ne pierdem identitatea.Ne transformam in ceva ce am detestat intodeauna.Asa este foarte greu sa iti sustii echipa.Cum spunea Bela mai sus,se pierde fanatismul,iubirea fatde echipa.Ajungi un fel de zombicare merge din obisnuinta la meci,rman putine sentimente.Eu vreau,as vrea sa retraiesc meci de meci aceleasi sentimente pe care le-am avut atunci cand am batut rejele cu 1-0 si ne-am calificat in plei of of,in ciuda depunctarilor,schimbarilor din echipa.Asta imi doresc,nu limrici si memelushe.Sunt sigur ca intelegi ce am vrut sa spun,sigur ai trait si tu acele momente cand parca eram toti ca unul,suporteri,jucatori,conducere.De asa ceva este nevoie.Parerea mea.

        Apreciat de 1 persoană

  14. Pentru orice cfr-ist adevarat este o impietate ati asocia emblema clubului cu acest DS;de-a lungul timpului s-a dovedit a fi doar un mercenar ipocrit, defaimator si anti cfr-ist dovedit;este o blasfemie,o erezie la adresa tuturor acelora care respira si traiesc cu adevarat pt.culorile si prestigiul CFR-lui, a-l aduce la acest club!;orice minuni ar putea realiza pt. club,dupa ani si ani de denigrari si atacuri jegoase,suburbane la adresa noastra,in Gruia va fi,mereu,considerat,”persona non grata”;ii multumim lui IM.pt. ceea ce a realizat la club si-i dorim lui Marian Copilu,minte,putere de munca,tarie de caracter si dragoste neconditionata pt. club;daca va lupta pt. binele si prosperitatea clubului,chiar daca pe parcursul timpului se vor intampla si unele lucruri,mai putin dorite,ne va fi mult mai usor de suportat si de trecut;ii recomand,daca nu cer prea mult, sa se orienteze cu mai multa hotarare si spre suporterii adevarati,sa-i asculte si pe ei si daca se poate sa li se acorde un tratament civilizat;Hai CFR!

    Apreciază

  15. Ce fel de incredere si respect mai poti acorda unui individ care de-a lungul activitatii sale sportive,a avut drept scop in viata sa te injure sa te defaimeze,sa te acuze de smecherii si inselatorii,peste tot si oriunde;daca unii considera ca asemenea personaje sinistre ne trebuiesc in fruntea clubului,OK.!;dar, eu unul sunt nevoit sa ma retrag.

    Apreciază

  16. Dumnezeule Mare, acum citesc in prosport, ca jegul de stanciu a declarat, ca Iuliu Muresan a avut iesiri in decor care nu-i fac cinste !!! Voi chiar realizati unde am ajuns ?!

    Apreciază

  17. Nici nu a fost instalat si DS a inceput sa traseze politica clubului fata de antrenori,achizitii,nu mai vorbesc de opiniile la adresa lui IM…parca ar fi finantatorul …apropo de Nelu,mai are ceva restante la plata,iar daca nu le achita situatia va fi foarte interesanta!

    Apreciază

  18. Încerc să mă apropii de poziția non-combat a lui gica10, dar nu reușesc. Chiar dacă mă încăpățânez struțește să nu mă uit spre lojă, ci numai spre dreptunghiul verde, deja am o problemă. Eu l-am primit cu țepi de arici și pe DP, pentru declarații anti-CFR mult mai benigne. Care ar fi atunci reacția mea dacă aș vedea că dispare CFR-ismul de pe banca de rezerve? Mă refer acum strict la Cristi Panin. Cam care ar fi logica trecerii acestuia în decor și aducerea altuia, de decor? Cu greu m-am obișnuit cu dispariția de pe bancă a lui Sandu Matei. Cristi Panin a fost ca un remediu, ca o compensație. Cum să rămân rece la schimbările comerciale/strategice gândite de un pulafrici? Pleacă, bă’ DS, în futere de utere în lumea mare și lasă-i pe frânari în amarul lor dulce-amărui!

    Apreciat de 4 persoane

  19. Prin plecarea lui I.M.am pierdut un mare CFR-ist,atat la propriu cat si la figurat,dar in schimb putem fi”mandrii”ca am”castigat”un libric hidos D.S.,un infocat anti-CFR,pana mai ieri,care,chipurile in lupta sa pt.apararea cauzei si intereselor(proprii!)CFR-lui se va contra, permanent, cu M.Stoica si alde alti mimi-sori perversi,spre satisfactia posturilor ong-iste si Gigi-iste,care vor avea asigurate,astfel, audientele prin balacarelile bufonului Stanciu asus de acest nou,dar vechi patron,Nelutu Varga;patron inconstient,de neinteles prin actiunile sale radicale,care vad ca “destrama”,”rade”tot ce reprezenta simbolurile CFR-lui,probabil la indicatiile pretioase ale limbricului-ipocrit si pervers DS, tot ceea ce a fost cu adevarat inima,cauza,spiritul si sufletul CFR-lui,nemai avand loc in tribune sau pe banca,nimeni din vecheagarda,incepand cu I.Muresan si continuand cu S.Matei,Cr.Panin,Trica,maseurul Muresan si se pare ca si unul dintre doctori(sau/si ambii,amandoi?);poate ca era necesara o schimbare de generatii,o improspatare a conducerii,dar nu cred ca se impunea la toate nivelurile o”epurare”masiva;am mari indoieli ca peste noapte un anti-CFR,va avea aceiasi vointa si determinare,suflet si abnegatie,spirit de sacrificiu sa contribuie la prosperitatea clubului nostru;tare mi-e ca acesti indivizi cocotati vremelnic,sper,in fruntea clubului,nu au alt singur scop, decat sa castige ceva bani si notorietate,nu ca s-ar stresa,s-ar obosi cu munca si le-ar pasa de acest club;nici nu ar avea cum;ce-i”leaga”pe acesti indivizi,de acest unic symbol,al fotbalului romanesc?;NIMIC!;mi-as fi dorit ca aceasta inlocuire sa insemne,doar o rocada intre generatiile de cfr-isti convinsi,adevarati purtatori ai culorilor alb-visiniu,NU niste venetici,mercenari care n-au nicio strabatere,nicio emotie,nicio convingere,nicio afectiune la auzul cuvantului CFR!

    Apreciază

  20. După eșecul usturător de anul asta ,poate nu asa mare ca rezultat cât ca buget,de a rata grupele europene ,cred ca cineva trebuia tras la raspundere si acela era doar dnu președinte.Intr-o lume normală se întâmplă demisia,dar la noi cum.nu e normal se întâmplă demiterea.E un lucru normal schimbarea lui având în vedere degringolada ce se întâmplă la Cfr inca din vara, ii multumesc ce a făcut lt mine de-a lungul timpului ca suporter CFR-ist,dar acuma timpul ne va arata daca schimbarea trebuia favuta.

    Apreciază

    • Nu Muresan a facut transferurile nici din vara asta nici din iarna si nici nu el l-a numit pe Iordanescu antrenor. Singura greseala a lui Muresan din sezonul asta a fost aducerea lui Conceicao, dar asta o sa fie o NIMICA TOATA prin comparatie cu ce va urma.

      Apreciază

  21. Conceicao a fost a 5-a varianta de antrenor….dupa discutii intre NV si AP…pe lista fiind Andone, Piturca, Bergodi si Miriuta….Probabil sfatul lui AP a fost spre COnceicao dupa refuzul lui Andone…Nu ma intrebati de cei doar cei 5 ca nu am raspunsuri…

    Apreciază

  22. Asta mai lipsea, pe langa Stanciu in conducere, sa vina si Piturca antrenor.
    Vad ca marea majoritate a tribunistilor suntem consternati de posibilitatea ca Stanciu sa faca parte din conducerea CFR-ului si nu ne-am pus deloc in locul lui, n-am empatizat cu el nicio clipa.
    Va dati seama cat si-a calcat omul acesta pe orgoliu ca sa vina sa linga locul pe care, nu cu mult timp in urma, l-a umplut cu flegme?
    N-o fi asta o manifestare a regretului pentru atitudinea avuta, iar acum, cu toata fiinta lui, doreste sa se puna in slujba CFR-ului, pentru a-si plati relele facute?
    Sau, asa cum ne-am gandit mai toti, este doar o fata a caracterului indoielnic pe care-l are?
    Am cunoscut multi oameni care nu si-ar fi calcat pe orgoliu in ruptul capului, dar cand au aparut mizele financiare, imediat au devenit mai flexibili, mai inteligenti, mai ghiocei, asa ca, eu cel putin, raman reticient fata de acest personaj.
    Nu inteleg de ce nu se are grija un pic la imagine, pentru ca, ” spune-mi cu cine te insotesti ca sa-ti spun cine esti”, este o chestiune foarte valabila.

    Apreciază

  23. Baieti, ati scris tot ce aveam de gand sa scriu si eu legat de venirea acestui limbric fara scrupule si fara caracter in conducerea clubului nostru. Piru, ceea ce scrii tu il incrimineaza si mai mult pe acest mascarici, in nici un caz nu il ajuta. Gica10, cu scuzele de rigoare, pe tine te mai cheama cumva si Contra? Nu de alta, dar asa reiese din ceea ce ai scris. 🙂 Voi fi si eu unul dintre cei care nu vor mai veni la stadion, atata timp cat acest individ va face parte din conducerea clubului.

    Apreciază

    • Saul, parerea mea despre el este foarte clara si mi-am expus-o, zic eu, destul de limpede.
      Mi-am propus doar un exercitiu de empatie legat de el si tot n-am reusit sa ma conving ca mi-am format o parere gresita.
      Asta nu inseamna ca am dreptate, iar faptul ca aproape toti avem aceeasi parere, nu exclude posibilitatea de a fi intr-o eroare.
      Un semn de intrebare se poate pune in orice situatie.

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.