Neumarkt am Mieresch: Hermannstadt vs Klausenburg


Sâmbătă, 22 septembrie 2018, ora 15.00, în cadrul etapei a 9-a din Liga 1 Betano, Stadionul Tran-sil din Târgu Mureş: AFC Hermannstadt – CFR 1907 Cluj.

Să începem prin a înşira slăbiciunile formaţiei sibiene, culese de pe net dintr-un număr mare de postări cu opinii nemulţumite ale suporterilor lui Hermannstadt. După trei înfrângeri consecutive şi ritmul lucrărilor de modernizare la stadionul din Sibiu, nu este de mirare că pupincuriştii sibieni sunt o specie pe cale de dispariţie. Aşadar: Pelici nu cunoaşte decât o singură tactică, autobaza … nu are nicio opţiune alternativă în situaţia în care la 0-0 echipa primeşte gol … jucătorii rămân în pană de idei … sunt poate prea motivați, iar asta le afectează rațiunea, le îngustează câmpul vizual … se descurcă foarte greu când au posesia … pasele nu se leagă, nu pot ţine de minge … joacă la plezneală, fiecare face ce poate şi nu prea poate … echipa nu are legăturile formate … pică fizic pe final de meci, scade randamentul după minutul 70 … este o vulnerabilitate a lateralelor,  acolo unde perechile de fundași și mijlocași laterali sunt aproape inexistente …  la nivelul fundașilor centrali se vede un decalaj mare între Mijuskovic și oricare ar sta lângă el … portarul Căbuz iese destul de greoi pe centrări, mai ales pe centrările din careul mic … Coman îndepărtat … lot slab valoric etc.

Singura lor şansă ar fi jocul pe contraatac, cu aruncarea mingii în spatele fundaşilor noştri centrali, pentru a profita de viteza săgeţilor Blănaru şi Rusu. Genul de joc prin care au învins FCSB-ul în cupă, sezonul trecut.

În baza celor de mai sus, nu mi-e greu să întocmesc reţeta succesului nostru: acţiune rapidă de atac în  banda noastră stângă, combinaţii de efect între Păun şi Camora, centrare perfectă a ultimului, cap Urko Vera din careul mic şi 1-0 pentru noi în secunda 20. Apoi, ne apărăm în 11 oameni, ţinem de rezultat 90+4 minute. Adică, noi cu autobaza noastră, treaba lor dacă la 1-0 pentru noi bagă şi ei autobaza lor. Noi le bubuim mingea lor, ei ne-o bubuie înapoi, iar astfel este exclus să ne plictisim de un joc steril la mijlocul terenului.

Gluma-i glumă, dar ca să ne facem meciul uşor, este extrem de important să înscriem primii şi s-o facem cât mai repede, să nu le dăm sibienilor nici cea mai mică ocazie să vadă roşu în faţa ochilor. Cunoaştem cu toţii genul de echipă mică, inimoasă, care nu are nimic de pierdut şi-şi depăşeşte limitele când întâlneşte un candidat la titlu, mai ales dacă simte lipsa de fermitate a adversarului.

Suntem obligaţi să câştigăm această partidă. Dacă nu pentru altceva, barem să ne convingem că Tony va fi la fel de liniştit ca şi acum “şi când vom lega cinci victorii la rând”.  Diferența la nivelul lotului este una uriașă chiar şi aşa că ne vor lipsi şi mâine Deac, Culio şi Hoban, conform celor declarate de Conceicao la conferinţa de presă de ieri. A dat de înţeles că nici Baptista nu constituie încă o opţiune. Mă bucură mult revenirea lui Urko Vera. Nici o referire în conferinţa de presă la situaţia lui Mailat.

Logica de suporter habarnist în conceperea tacticii de abordare a acestui meci zice că ar fi indicat un unşpe de start mai ofensiv care să poată forţa înscrierea rapidă a unui prim gol. Cu  Ioniţă sau Moutinho în spatele lui Ţucu sau, de ce nu, un sistem des folosit de Conceicao acum doi ani, cel cu două vârfuri. Un aspect important, neapărat Lang lângă Vinicius, este mult mai rapid decât Muri, ştiţi … contrele sibienilor cu aruncatul mingii pentru viteziştii lor. Mi-ar plăcea aşa: Arla sau Fernandez – Manea, Vinicius, Lang, Camora – Omrani, Djokovici, Moutinho, Păun – Ţucu, Urko Vera.

Hermannstadt: Căbuz - Tătar, Mijuskovic, Stoica, Pamfile - Dîlbea, Dandea - Serediuc, Rusu, Bruno – Blănaru. Rezerve: Began, Company, C. Pârvulescu, Tsoumou, Nkolo, L. Dumitriu, Antonov
CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Vinicius, Lang, Camora – Males – Omrani, Bordeianu, Djokovic, Păun – Ţucudean. Rezerve: Fernandez, Peteleu, A. Mureşan, Moutinho, Tambe, Ioniţă, Mailat

HAI CFR!!!

(imagine reprezentativă: facebook/ FC Hermannstadt)

87 de comentarii

  1. Off topic: azi la 17.00 consătenii mei joacă la Cluj, cu viruşii verzi… Pentru fanii genului… După două sezoane în care au ratat la mustaţă promovarea în B, acum nu vor să ierte nimic… HAI CFR!!!

    Apreciază

  2. Sunt curios ce formula de start va allege Tony, daca vor aparea ceva modificari fata de ultimul meci.
    Mie mi se pare ca Bordeianu si Omrani s-au cam cerut pe banca la ultimul meci, deci ma astept ca antrenorul sa reactioneze cumva.
    Daca Bordeianu s-a straduit, a fugit in toate directiile, si-a dat tot concursul pentru in joc bun, dar cu toate astea nu a reusit decat sa provoace haos la mijlocul terenului, celalat candidat pentru banca de rezerva, Omrani, a reusit sa duca indolenta lui naturala la un nivel greu de imaginat, arta in stare pura.
    Daca in locul lui Bordeianu am vazut un Moutinho datator de sperante, in locul lui Omrani, nu stiu ca sa zic.
    Ionita ar fi o solutie, daca si-ar da silinta macar pe jumatate ca Bordeianu, dar vad ca nu vrea sa faca deloc efort in exces, iar Costache se pare ca are preocupari mai importante decat fotbalul, asa ca, il asteptam pe Deac. Poate apare Mailat si ne arata el ca-I vrednic de luat in seama.
    Pe sibieni ar cam trebui sa-i batem, tinand cont ca jucam pe teren neutru si ca at fi momentul sa mai castigam si noi ceva.

    Apreciază

    • Cred că-i vom vedea pe amândoi în echipa de start. Mai fiecare antrenor porneşte cu gândul să-şi ia precauţii pentru a nu lua gol, ca atare Tony îl va prefera pe Bordeianu lui Moutinho ori Ioniţă. Şi-l va prefera tot pe Omrani pe dreapta pe considerentul că face mai bine faza defensivă decât Ioniţă. Mai există şi varianta cu Moutinho în locul lui Bilel.

      Apreciază

      • Impresia mea este că Moutinho se descurcă mai bine pe postul de inter (stânga, dreapta, n-are importanţă), decât pe postul de mijlocaş lateral. HAI CFR!!!

        Apreciază

  3. Bordeianu nu are un joc ingrijit, mi se pare chiar foarte precipitat si din cauza asta nu cred ca ofera siguranta defensive, iar Omrani daca mai face faza defensive asa cum a facut-o cu fcsa-istii, atunci si Ionita poate juca linistit.
    Totusi, cred ca Omrani nu poate repeta jocul catastrofal din meciul precedent.
    Ca o preferinta personala, in poarta mi se pare ca Fernandez este mai lucid decat Arla.

    Apreciază

  4. Eu n-am reușit să-nțeleg refuzul de a-l juca pe Hoban (din motive tehnice, cică), mai ales în situația de acum. Despre cine l-ar putea înlocui pe Omrani, cred că întrebarea corectă, după ceea ce a prestat de la semnarea noului contract încoace, ar fi, cine nu l-ar putea înlocui. Pentru că oricine ar face-o, nu cred că ar putea juca mai slab ca el.

    Apreciază

    • De la semnarea noului contract încoace, Omrani este cel mai eficient jucător al echipei cu 4 goluri şi 5 pase de gol. La egalitate cu Ţucu, 8 goluri + 1 pasă de gol. 🙂

      Apreciază

      • Mda… o fi vorba de vreo eficiență mai specială, pe care nu sunt eu suficient de isteț ca s-o pricep. Oricum, cu sau fără el în teren, sper să câștigăm. 🙂 Hai CFR Cluj!
        P.S. Kiruj, este posibil să ajung și eu la meci, ai vreun indiciu după care aș putea să te recunosc, înafara celor cu notița, pixu’ și bosumflarea? 🙂

        Apreciază

        • Pai va fi cel ma sexi barbat de varsta a treia din tribune.😆😆😆😆😆😆😆😈😈😈😈😈😈😱😱😱😨😨😨😨👹👹👹👹💀💀💀💀💀💀💀💀💀👅👅👅👅👅

          Apreciat de 2 persoane

  5. Io aș încerca și cu Djoko pe linia de fund în locul lui Lang (de Muri nu poate fi vorba). Oare ce ar ieși? Statură are, capul îl duce mai mult decât pe Muri și Lang la un loc… deci sună bine. Ar da arbitrii vreo cinșpe penaltiuri până s-ar prinde și Djoko care-i faza da’ io cred că ar funcționa…zic…
    Hai CFR!!!!

    Apreciază

  6. Eu cred că acolo ar merge încercat și Hoban (inițial a fost, dacă nu mă-nșel, chiar fundaș central). Scuze de obsesia cu Hoban, știu că au fost și meciuri în care a jucat slab, dar nu cred că a jucat vreodată mai slab nici ca Bordeianu și nici ca Males, chiar dacă-ncepe și el să se miște mai încet, din motive de vârstă.

    Apreciază

  7. Avand in vedere ultimele evolutii ale sibienilor, cu 4 infrangeri in ultimele 5 meciuri si faptul ca jucam pe teren neutru, teoretic n-ar trebui sa ratam victoria. Doar ca ai nostri sunt atat de imprevizibili in acest moment ca nu stii care echipa va intra in teren, cea cu stana sau cea cu gazul/viitorii. Kiruj sper ca nu vei fi singur acolo 🙂

    Apreciază

    • Daca batem trecem peste Sepsi, Astra/Gazul sau ambele. Urmeaza miercuri seara meciul de cupa de la Mioveni, apoi luni pe 1 oct. acasa cu prazarii. Hai CFR!!!

      Apreciază

  8. Păi dacă Arla se uita şi la bârsană ca la Radu Petrescu în etapa trecută, ăsta-şi ridică fustița până la brâu şi va fugi mâncând pământul. Parcă e cu nervii la pământ Arla, oricum nu i-aş ieşi în drum nici măcar ziua în amiaza mare 😀

    Apreciază

    • Arla ar trebui trecut pe pălincă de Zalău de 52 că berea se vede nu-i face bine. Trebe domolit un pic că prea face spume. Ca să iasă și el pe centrări ca orice portar normal tre’ să facă niște mărgeluțe….nu?

      Apreciază

    • Sa speram ca Moutinho confirma și nu a ajuns titular doar datorită naționalități. Îl preferam în poarta pe Jesus dar asta e… Lipsește Mailat deci o sa urle la alții… În rest, hai cfr! Obligatoriu victorie!!!!

      Apreciază

  9. Hai CFR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Victorie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Conteaza doar cele trei puncte si un joc elaborat,spectaculos si siguranta defensiva.Restul vin de la sine 🙂 🙂 🙂

    Apreciază

  10. Evenimente notabile după o juma’ de oră:
    1. evoluează echipe de divizia a3a – vedem fotbal de liga satelor.
    2. arbitru mai slab decât echipele…
    3. după șutul binemeritat în coaie, Mirel Omrani e acum Mirela …
    4. Manea nu e în stare să dea o centrare într-un meci întreg dar bate lovituri libere…
    5. A intrat Muri – Doamne ajută și ferește de rău!
    6. În rest nimic – nimic absolut!

    Apreciază

  11. Suntem penibili… imi pare rau s-o zic, dar suntem PE-NI-BILI! Ne domina o echipa care are 4 infrangeri din ultimele 5 meciuri. Paun degeaba se mai prezinta la meci, la fel si Omrani. Cum dracu putem trece de la un meci exceptional cu cea mai buna echipa din campionat la un meci atat de execrabil cu una dintre cele mai proaste?

    Apreciază

  12. Eu va scriam ieri ca nu stiu care echipa a noastra va intra pe teren, dar n-am crezut ca putem fi atat de slabi! Nu stiu cat e nepasare sau neputinta, dar nu poti sa te prezinti in halul asta cu o echipa ca a Sibiului. Am inscris la singura ocazie avuta, cu sansa. Ce a patit Vini?

    Apreciază

  13. Eu nu inteleg ce e cu Ionita! Am vazut din fericire doar ultimele 20 de minute, am deschis televizorul chiar inainte de golul lui Tucudean dar din ce am vazut Ionuita a cam futut toate posibilele faze de atac!
    Apropo, Gigisport la bagat pe Mara la emisiune si il intreaba daca i se pare ca sant probleme la CFR!
    Bineintelea ca frumosul isi da cu parerea, coca nu stie ce se intampla dar clar ca sunt probleme, de parca nu el este unul dintre cei vinovati de ce se intampla!

    Apreciază

  14. I-am văzut la meci pe Ganea și pe Hizo, dar n-am dat importanță. La-ntoarcere acasă l-am luat pe un vecin, ceferist și el, care mi-a zis că a vorbit cu cineva din anturajul lui Iuliu Mureșan, care i-a spus că i s-ar pregăti plecarea lui Conceicao, pentru a fi adus Hizo. Sper să fie doar o șopârlă, pentru că, deși nu-mi place Conceicao, consider că aducerea lui Hizo ar fi o prostie. Una la fel de mare ca aducerea lui Conceicao.
    Despre meci nu pot să spun decât că a fost unul urât. La ce s-a jucat, n-am meritat victoria.
    Despre jucători, așa cum am mai spus și data trecută, sunt câțiva (Omrani, Ioniță și alții câțiva) de care ar cam trebui să scăpăm. Repede. Și ar mai fi o chestie pe care continui să nu o-nțeleg: de ce la mijocul pe care-l avem, Hoban e ținut pe bancă?

    Apreciat de 1 persoană

      • La primele meciuri la CFR Tony era f agitat și implicat. La ultimele 2 meciuri implicarea lui de pe margine a fost minora… Asta spune ceva despre posibilitatea de a pleca dea cfr… Sa plece, dar decat sa aduca petarde mai bine sa revină Miriuta.

        Apreciază

  15. Nu ştiu ce notiţe a luat Kiruj la meciul ăsta, o mâzgăleală putea rezuma tactica de azi. Singura parte bună a fost aia cu Neumarkt. A, şi căcatul în care a călcat Toni de dimineaţă.

    Apreciat de 3 persoane

      • Căcatul este un ingredient esenţial pentru o întâlnire cu norocul şi la maghiari. 🙂 Dar m-ai făcut curios, aşa că am dat nişte gugăluri scurte şi am dat rapid de “Is Getting Pooped on by a Bird Really Good Luck?”, “merda portare buona fortuna” şi “L’origine de l’expression merde pour dire bonne chance”. Articolul în engleză începe cu “The Turkish superstition”. Putem concluziona că rahatul este un bun universal şi este strâns legat de noroc,. 🙂

        Apreciază

        • Te cred pe cuvant. 🙂 Deci am putea avea aceleasi rezultate si cu jucatori cu salarii mult mai mici, daca ar cumpara conducerea o roaba de „rahat” in care sa-si imbibe pantofii antrenorul. :). Este ceva leac babesc si pentru miserupismul unor jucatori?

          Apreciază

  16. No, am ajuns acasă (de o juma de oră, stați liniștit, fac 2 ore de la Murăș…), așa că în 15 minute puteți NOTA!!! Știu că sunteți nerăbdători… 🙂 Hehe… Dar, și cu asta închei, JOS PĂLĂRIA ȚUCU!!! HAI CFR!!!

    Apreciază

  17. Eu din cate stiu, Hizo e in conducerea celor de la Hermannstadt, deci e exclus sa vina la noi.E implicat de la bun inceput in acest proiect sibian. Poate i se pregateste debarcarea lui Pelici.
    Despre meci,numai de bine. Urat de tot, ma asteptam la 0-1 stiind foarte bine si echipa din Sibiu,dar parca nici asa de greu sa castigam nu credeam. Intr-adevar unii jucatori nu sunt de CFR, si aici imi pare rau sa o zic dar Paun,Ionita, Omrani azi au fost catastrofe din nou. Ionita a stricat vreo 3 contraatacuri cel putin.In schimb Mailat arata ca vrea si ca poate.Tucudean si-a facut treaba. Bravo. Arlauskis si el sigur,bun. Lang si Muresan s-au descurcat de data asta. Sa vedem cu oltenii ce va fi.Meci greu acasa cu ei.Sper ca in cupa sa vedem si ceva rezerve.
    In final 3 puncte care mai castiga ceva liniste la echipa.

    Apreciază

  18. Si sa nu uit de arbitru Barsan care a fluierat orice contact intre jucatoti cu fault pentru sibieni, care a impins discret jocul spre careul nostru. In schimb a oprit in repriza a doua un atac periculos al sibienilor , dand fault tot pentru ei. Dar in rest a fluierat contra noastra tot meciul. Cel putin de pe stadion asta s-a vazut.

    Apreciază

    • Barsan a fost doar prost. De exemplu, în minutul 11 l-a scos pe un sibian în afara terenului sa primească îngrijiri medicale. Azi jucat în superioritate vreo 3 minute. Și mai zici ca Barsan îi împingea pe aia :))

      Apreciază

  19. Asa face si Jiji cand ne plangem de arbitraj,contraataca si spune ca suntem cei mai favorizati……….ceferistul de astazi este doxa de fotbal si in consecinta asteapta tot timpul superlativ de la echipa.Suporterii nici nu au observat cat de usor i-am batut astazi, in comparatie cu acel 2-1 a lui Maftei din min 93,51″ din 2012.
    Trecand la lucruri serioase voi spune ca n-am vazut asa joc slab de cand ma stiu.Dar totdeauna este si o parte plina a paharului,adica o victorie extraordinar de importanta.Pentru ca doar victoriile pot aduce liniste acestei echipe suferinde.Vom suferii pana cand vor reveni Deac si Culio si-n parte Hoban.Noi nu mai fixam jocul incercand sa ne facem planul tactic.Si n-o facem ca nu-s jucatorii care faceau asta.

    Apreciază

    • Mai avem plan tactic?Se observa cam greu.Despre Barsan nu pot spune ca a arbitrat impotriva noastra.A gresit si pro si contra.Daca eram pregatiti pentru acest joc si jocul era pregatit bine,nu trebuia sa se.joace in felul acesta.Am impresia ca totul este la nimereala.Dupa era DP ,cand se vedea clar ca jocul era pregatit minutios,si adversarul analizat asa cum trebuie,acum nu se vede nimic.Noroc cu forma si inspiratia lui „CUTUDEAN”.Hai CFR!!!

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.