Albusibiu: Derby la alibi


“Sfântul 1-1” cu FCSB a venit din nou și în seara asta în lumina angelică a nocturnei. E înduioșătoare teama pe care cele două echipe o au una față de alta: dă primul gol una, se retrage în apărare și, mai sau mai târziu, sub atacurile în forță ale celeilalte, încasează golul. După aia, de la 1-1, pace și prietenie. Toți jucătorii și antrenorii par fericiți că nu pierd, au alibiul perfect.

În condițiile astea, nu prea sunt lucruri diferite față de alte meciuri. Da, FCSB a marcat prima, de data asta noi am avut forța să egalăm, însă în ansamblu pot spune că a fost mai ușor decât cu Dudelange. FCSB era o echipă de bătut, victoria ar fi fost la îndemână. Au ei ceva fotbaliști, dar în rest au multe cârpeli, de la echipele prietene cu Becali, fotbaliști umflați doar de media servilă fostei Stelei. Ca atare în apărarea lor bate vântul, în zona de închizători sunt spații uriașe care ar fi trebuit exploatate mult mai bine de noi. Să remarcăm doar că atât de slab se apără FCSB încât au reușit să-l facă până și pe Djokovic să pară fotbalist de atac. Nu mai vorbim despre faza golului marcat de noi, acolo unde Bălgrădean ajunsese singur cu 3 ceferiști (după o fază fixă!), sau de fazele la care Djokovic era nemarcat pe lovitură de cap – noroc că el știe să dea la poartă doar cu piciorul, dacă se poate de la peste 30 de metri. De la 1-1 și cu o repriză la dispoziție, cred că CFR putea obține mai mult. Trebuia doar să continue până în minutul 90 ceea ce făcuse până în minutul 70.

Dar nici CFR nu a stat strălucit. Totuși, spre deosebire de FCSB, a părut o echipă un pic mai fluidă. Chiar dacă Păun și Omrani au fost mâini moarte, ce s-a văzut a fost o mai bună putere de a ține de minge. Majoritatea duelurile unu la unu au fost câștigate de jucătorii CFR-ului, iar asta a dat o anumită tentă a jocului, a dat o impresie de putere. Pe de altă parte, linia noastră de mijloc a păcătuit exact acolo unde acum câteva luni impresiona: închiderea perfectă a culoarelor din fața apărării. Dacă într-o vreme Culio-Hoban și Djokovic închideau atât de bine încât credeam că ne-am putea descurca și numai cu doi dintre ei, azi linia de trei, Djokovic-Bordeianu-Males a fost extrem de nesigură, a lăsat complet descoperiți fundașii centrali. Pase nesigure, respingeri moi, plasament greșit. Nu mă grăbesc să atribui, dar tot afirm că l aici e mâna lui Iordănescu-Conceicao în a strica moștenirea lui Dan Petrescu.

În fine, despre faza golului încasat de noi, chiar n-aș vrea să aud învinovățirea lui Lang. Pasa ce i-a fost dată a fost una dușmănoasă, pentru stop pe piept în fața careului. Nu pasă pe jos, nu pasă pentru degajare. Sigur, dacă judecăm de la TV, poate am cere un stop pe piept urmat de degajare, dar acolo, în zona careului, nu e timp de privit ecrane. Adevăratul vinovat al tontogolului încasat de noi este Omrani. Preluare în bandă, cu viteza unui fotbalist din anii ‘50. Stă, se uită, nu mișcă, nu verticalizează, se apropie adversarul de el apoi, cu maximă superficialitate, aruncă mingea în brațele lui Lang. Una dintre primele lecții pe care o învață fotbaliștii este “ nu pasa în centrul terenului, în apărare”. Iar asta se spune despre pase pe jos, nu de grenadă aruncată. Omrani o fi lipsit de la lecția aia, mai ales că, imediat după pauză părea neafectat, glumea relaxat cu fcsb-iștii, înainte de reluarea jocului. Dacă Omrani avea caracter măcar pe o zecime din talentul său, sigur nu juca azi la CFR.

În rest, aș nota doar câteva lucruri bune: o calitate mai bună a centrărilor date de Camora și Manea, un joc mai avântat a lui Țucudean (dacă ar renunța la călcâie ar fi excelent) și parcă un alt Moutinho. Ori a venit schimbat, ori a scăzut și mai tare nivelul campionatului nostru intern. Înclin spre a doua variantă.

În fine, e egalul care nu ne spune nimic, nici nu ne lasă să ne bucurăm, nici nu ne face să rupem pisica. Prelungim starea de acum, ducem impresia că dacă am suntem egali cu FCSB lucrurile sunt sub control. Dar vine întrebarea: FCSB cu cine mai e egală?

Albusibiu

Reclame

83 de comentarii

 1. „A fost mai ușor decât cu Dudelange” – normal, pentru că FCSB e sub Dudelange. Suntem clar în lupta pentru titlu, în probabil cea mai slabă Liga 1 din istorie, însă pentru a emite pretenții în Europa la anul, trebuie să fim capabili să îi dăm cu terenul în cap acestui FCSB.
  Lang și Omrani: culpa o fi comună, însă Vinicius ar fi știut a rezolva faza. Să nu ne pripim totuși cu Lang, nu poți aprecia valoarea unui jucător după 2-3 meciuri.
  Moutinho a fost la fel de bun și aunul trecut, însă nu era compatibil cu marele Dan.

  Apreciază

 2. În mod normal miserupismul lui Omrani ar trebui taxat. În primul rând de antrenor, mai apoi de colegii care și-au păstrat concentrarea și morcovul în cur și nu în ultimul rând de tanti de la casierie că tot veni vorba de plăți întârziate. De necrezut ca la un meci cu asemenea miză, la 0-0 să arunci o minge („grenadă”) în mecla unui coleg în gura porții, să primești gol iar apoi să nu faci nimic în teren. Dacă-l bagă Conseisao la urmatorul meci e găină.
  În rest, numai de bine…

  Apreciat de 1 persoană

 3. Albule, nu are sens să vorbim de „închiderea perfectă a culoarelor din fața apărării.” Nu mijlocul a închis culoarele pe vremea lui DP, ci toată echipa, inclusiv vârful de atac. Remember, „Omrani a fost cel mai bun fundaş al nostru”. Tot jocul lui DP era axat şi organizat pentru închiderea culoarelor. Bineînţeles, în detrimentul fazei ofensive. Că nu le poţi avea pe toate, zicea Mourinho. De-aici i s-a tras şi lui Moutinho: pe vremea lui DP, n-avea voie să joace cum a jucat ieri. Eu zic că nu a venit nici schimbat, nici nivelul campionatului n-avea cum să scadă într-atât de la un an la altul, doar sarcinile lui din teren s-au schimbat. Pentru stilul de joc dorit a fi impus de Conceicao, revenirea lui Moutinho este un mare câştig pentru echipă. Dar cel mai important câştig al meciului este tocmai „sfântul 1-1”. Înseamnă că avem şanse reale la titlu. 🙂

  Apreciază

 4. Un meci surprinzator de bun facut de ai nostrii. Ma asteptam sa ne dea cu terenul in cap FCSB-ul, mai ales fara Culio. Nu doar ca nu s-a intamplat asta dar le-am mai si bagat in corzi pe mioare. Imi pare rau pentru Lang. A facut un meci aproape perfect. A avut mai multe interventii la limita, atat inainte cat si dupa toto-momentul cu pasa la Arla. Din pacate a fost pus intr-o situatie extrem de dificila de imbecilul de Omrani, iar greseala lui a fost impardonabila.

  Omrani a fost cel mai slab de pe teren si e deja la al 4-lea sau al 5-lea meci la rand in care e praf. Nu cred ca e jucat intr-o pozitie care sa-i placa si nici nu cred ca e in forma asa ca ar trebui sa mai ia loc pe banca de rezerve. Ne-a mancat mai multe meciuri cu indolenta lui. Daca era Moutinho in locul lui la faza golului acum vorbeam despre o victorie cu 1-0.

  Pacat ca n-avem 4 fundasi centrali in lot. Cred ca daca ii aveam aveam si sanse reale la campionat. In felul in care ne prezentam acum cred ca o sa ne batem pentru locul 1, dar nu cred ca o sa avem forta sa-l luam.

  Apreciază

  • N-au reuşit să ne dea cu terenul în cap pentru că a lipsit şi Culio-ul lor. „La mijloc trebuie jucători puternici, cu creier. Nu ai mijloc, nu câștigi” – de la Gigi citire. De-aia a ieşit rezultatul sfânt pentru că nici ei, nici noi nu am avut mijloc.

   Apreciat de 1 persoană

 5. Pentru a lupta la titlu,trebuiesc eliminate greselile personale(ex. facute de Lang si Muresan),prin care am pierdut cateva puncte doar in ultimele 2 meciuri. E clar ca echipa valoroasa avem( la nivelul ligii 1 bineinteles), joc de echipa avem,liniste sper sa fie de-acuma incolo, atitudinea daca va ramane ca in meciul de aseara vom domina in multe meciuri. Greselile personale in schimb trebuie reduse. Anul trecut am castigat campionatul exact din aceasta cauza,am gresit mai putin ca altii.

  Apreciază

 6. Lucrul cel mai grav este faptul ca n-ai cu cine sa te compari.
  Jocul de ieri a fost de un nivel foarte scazut din partea ambelor echipe si asta indica nivelul competitiei.
  Joci un campionat intreg, castigi campionatul cu chiu cu vai, nu pierzi in fata echipei lui Becali, care cica este un etalon de valoare, dar esti facuta praf in primele meciuri de calificare in Europa, cu echipe modeste.
  Faptul ca nivelul campionatului este asa de scazut ar trebui sa intre in calcul la urmatoarele runde de calificari, sa nu lasam transferurile de valoare pana dupa calificarea in grupe, ci inainte, pentru a nu pati ce-am patit in acest an.
  In orice caz, un merit deosebit la atingerea acestui nivel al campionatului il are Becali si acolitii lui din presa, care au justificat si validat toate magariile fcsb-iste si au atacat tot ce le era impotriva, inclusiv echipa nationala.
  Becali nu si-a pus problema ca dintr-un campionat fara valoare nu poti scoate o echipa competitiva, cum nu si-au pus aceasta problema nici cei de la Liga sau de la FRF. Comisii peste comisii care au favorizat acest club, arbitraje prietenoase pentru ei si ostile pentru adversarii directi, echipe satelit care le-au aparat interesele, jucatori influentati de imprtesarii lor, o presa obedienta fara pic de onoare si decenta, toate acestea au nenorocit fotbalul din aceasta tara.
  Lipsa investitorilor seriosi din fotbal este o consecinta a proastei legislatii din domeniu, dar si a mediului toxic care s-a format, cu nuante de tip mafiot, care-i descurajeaza din start.
  Pacat!

  Apreciat de 2 persoane

  • Nu pot sa nu sesizez asemanarea desenata de tine intre fotbalul autohton si clasa politica care conduce tara. La fel,doar interesele proprii si personale pe prim plan,lasand interesele nationale,infrastructura in paragina. Trist.Si mai trist ca acesti oameni sunt vazuti ca niste mantuitori ai neamului.
   HAI CFR

   Apreciat de 1 persoană

 7. Conform IM nu sunt probleme cu banii la echipa: „Viitorul clubului nu era legat de banii veniti de la UEFA. Sigur ca acei bani ar fi fost importanti pentru intarirea echipei si pentru a fi mai competitivi. Dar avem un buget destul de generos, care ne ajuta pentru a face performanta si pentru a castiga Liga I. Nu stiu daca avem cel mai mare buget din Liga I, dar s-ar putea sa fie cel mai mare. Este de peste 10.000.000 euro.” – sursa: https://www.sport.ro/liga-1/exclusiv-cfr-ul-crede-din-nou-in-titlu-muresan-a-dezvaluit-bugetul-urias-al-clubului-pentru-acest-sezon.html

  Apreciază

 8. Am plâns cu toţii că lipsa lui Culio şi a lui Deac e decisivă. Cum necum, am reuşit să dominăm clar vestita echipă a naţiunii, uneori băgându-i efectiv în corzi… Deci se poate şi aşa (adică fără cei doi de la mijloc). Cu o linie de mijloc improvizată (Borde, Males, Djoko) am reuşit să legăm totuşi jocul, să presăm, să ducem mingea mereu sus, chiar mi-a plăcut jocul, am şi fost surprins, efectiv! Consider că poziţionarea lui Males în faţa apărării a fost o mutare bună, omul s-a descurcat mai mult decât onorabil acolo, ce-i drept, fără să contribuie mult în atac. În lipsa „greilor”, Djoko a luat în mână coordonarea, a făcut-o foarte bine, vedem (din nou) de ce a fost nelipsit în angrenajul lui DP! M-am liniştit un pic, echipa a arătat şi determinare, dar şi calitate, deci avem pe ce construi. M-a plăcut mult şi Moutinho, cred că treptat va deveni titular (probabil în detrimentul lui Bordeianu, care -în ciuda unui efort remarcabil- nu prea are faţă de CFR). HAI CFR!!!

  Apreciază

  • Mie, în schimb, Males îmi displace tot mai mult. A fost cât de cât OK în partea a doua a partidei, dar în prima repriză mi-a părut catastrofal. A pierdut o groază de mingi, alegea întotdeauna cea mai proastă variantă de pasă, să nu mai vorbesc de acea ciudată chiflă din careu. Apoi, la un contraatac al FCSB-ului, în timp ce Males “sprinta” spre poarta lui Arla, vreo 3 fecesebişti şi 4 de-ai noştri au trecut ca trenul prin gară pe lângă el. Fără forţă, fără viziune, fără viteză, nici tehnica nu-l dă afară din casă, sper că-s baliverne cele apărute privind salariile jucătorilor noştri. La cele 30.000 pe lună atribuite lui Males, poţi lua 3 bucăţi de Gomelt, pe care-l consider mult superior lui Males.

   Apreciază

 9. La începutul meciului credeam că Bordeianu va fi folosit în faţa apărării şi Djoko+Males vor fi „interişti”… Este şi asta o idee, Borde poate face „măturarea” în faţa fundaşilor (nu e nevoie de o tehnicitate ieşită din comun pentru asta), iar cuplul Djoko+Males (adică croaţii) ar putea reprezenta un atu în plus în favoarea atacului. Asta -bineînţeles- până când revin „senatorii de drept”… 🙂 Totuşi, văzând evoluţia convingătoare a lui Moutinho (care a intrat tocmai în locul lui Bordeianu, post-pe-post), parcă această distribuţie este mai firească…HAI CFR!!!

  Apreciază

 10. Adevarul e ca cfr a avut aseara multe oportunitati si faze in careu. Asta arata ca avem valoare si ca intradevar echipa asta poate sa mai creasca. Lipsa unor titulari e posibilia la orice echipa, asta e motivul pt care trebuie si o banca decenta. Cfr in general joaca mai bine cand adversarul nu se inchide si joaca deschis cum a facut FCSB. Daca si declaratia lui IM e reala, ca nu sunt probleme cu banii, lucrurile incep sa arate din nou bine. Un prim hop o sa fie la Sibiu, unde sper sa venim cu cele 3p desi ne asteapta o deplasare grea la ora aproape de matineu..(15.00)

  Apreciază

 11. Nu stiu cati ati fost la meci,dar se pare ca unii la TV vad si interpreteaza anumite faze diferit(!);OK,e opinia fiecaruia!;pt. mine Lang,deocamdata,nu este o solutie viabila,pt. inlocuirea definitiva a lui Muresan;acolo ne lipseste un Boli+o rezerva!;dupa gafa monumentala de-a le servii pe tava,berbecutilor,un gol gata facut,a mai avut cateva stangacii,intrari si deposedari,care din fericire i-au iesit,dar au fost deosebit de riscante,la limita;nu mi-a inspirat siguranta si incredere,desi interventiile au fost salutare; si cand ii pasa cu latul la 2-3 m.lui Camora,ii tremurau genunchii;sigur ca per total pare mai bun ca Muresan,dar din cauza acestui post extrem de important,dar defcitar,in aceasta vara,am pierdut mai toate punctele si unele meciuri(Campionat+Cupele Eu.);cat priveste acest zurbagiu,Omrani,nonconformist,care poate strica oricand o echipa si orice jucator,cu o atitudine de nonprofesionist,cu manifestari de maidan,caruia ii lipsesc multe elemente de caracter si educatie,cu intrari contondente la adversari si certuri continue cu arbitrii,indiferent de presupusul”talent”,pt. o vreme, l-as trimite la echipa a 2-a si l-as plati pt. un astfel de nivel;de asemenea,acest Bordeianu,poate sa-l insoteasca;nu departe de cei doi este si Males,cat priveste Moutinho,nu ma pot pronunta,doar dupa 25`de joc;nu-l vad pregatit sa duca bine,un meci intreg(?!);poate ma insel!;poate,daca la mijloc ara in forma si juca Culio,iar”aripile”noastre nu erau”frante”si ar fi jucat titularii,adica Deac-dr.,Mailat-stg. aveam certe sanse sa castigam acest meci;per ansamblu,un meci bun,dominat de noi,cu probleme pe faza de aparare la ripostele,pe contraatac ale oilor,in special in prima repriza;acesta ne este nivelul LOTULUI;fara noi investitii,2 f.c.si macar 1 mijlocas ofensiv,ramanem neputiciosi si in fata unor echipe de batut si ne vom zbate in mediocritatea unui campionat fara pretentii.

  Apreciază

 12. M-am tot gandit sa scriu sau nu urmatoarele,dar nu ma rabd.Atunci cand omul este jos,nu-l ajuti daca mai dai si tu in el,se afunda si mai tare.Ieri cativa suporteri m-au facut sa ma simt jenat.Oricat de prost ar fi jucat Omrani,nu a meritat tratamentul primit din partea unora.A fost dezgustator.S-a vazut pe Omrani disperarea.Disperare care l-a impins sa greseasca si mai mult.Nu cred ca a fost corect.Parerea mea.Am fost foarte aproape de el si i-am vazut fata,efectiv imi era mila de el,chiar daca puteam sa-l strang de gat pentru jocul prestat.Gruia se transforma,incet incet iti piere cheful sa mai mergi la stadion.Nu din cauza jocului ci din cauza unora.Pacat.

  Apreciază

 13. Cred că trebuie achitată prelungirea și cam atât. Vizavi de Omrani, sunt de acord cu tine, Andrei, omu’ ăsta-i un monument de indolență. Ar cam trebui împrumutat (dacă l-ar mai vrea cineva), sau vândut. În altă ordine de idei, a merge la stadion ca să-l înjuri, pe el sau pe oricine, nu-i soluția corectă. Așa cred eu. Hai CFR Cluj!

  Apreciat de 1 persoană

 14. Se pare ca o sa avem o misiune grea si in 16-imile cupei – putem cadea cu unul dintre urmatorii adversari: 1. SC FC FCSB SA
  2. U Craiova 1948 Club Sportiv SA
  3. AFC Astra
  4. CS Gaz Metan Mediaș
  5. FC Viitorul SA
  6. SC Dinamo 1948 SA
  7. AFC Botoșani
  8. CSM Politehnica Iași
  9. AFC Hermannstadt
  10. CS Mioveni
  11. AS FC Universitatea Cluj

  Apreciază

 15. Conceicao are o cu totul alta filosofie,viziune si abordare a fotbalului;este focusat mai mult pe atac si mai putin pe aparare;portughezul aplica mai bine jocul ofensiv,elaborat cu iesiri din aparare avand mingea la picior,un joc constructiv,mai placut ochiului,dar contra-balanseaza negativ in defensiva;importanta actiunilor si implicit raportul dintre atac si aparare fata de D.Petrescu este diametral opus,inversat proportional,in favoarea ofensivei si in dauna apararii;de aici si iesirea in evidenta,”la rampa”,a fostului anonim Tucudean si transformarea acestuia in goleador,in defavoarea unei defensive mai tot timpul surprinsa avansat si descoperita,precipitata si gafanta,avand drept rezultanta „ingroparea”ei de catre Muresan/Lang,mai apoi de un Manea si chiar de Camora,sau Arla;acesti aparatori nu mai au in fata un”zid”al mijlocasilor,prin rotatie,de banda si a celor defensivi,permanent;aceste”anomalii”la D.Petrescu nu s-ar fi putut intampla pt.ca intreaga echipa participa efectiv la faza de aparare si doar 3-4 jucatori la ceea de atac,ceea ce a dus la uzura prematura a „batranilor”(vezi accidentarile in lant!);stilul si maniera”Bursucului” ultra-defensiva dadea siguranta echipei,un anumit echilibru,elimina sincopele ce se vad acum pe faza defensiva,dar reliefa aspectul”antifotbal”, deranjant,cu un joc inchis,urat,indarjit,nespectaculos, dar eficient,prin care se impunea reliefand siguranta in defensiva,care asigura era f.greu de depasit;in noua maniera de joc propusa de portughez,ceea actuala,se poate constata ca in mai toate partidele am luat cel putin un gol(exceptia de la regula ,meciul din finala supercupei!)in majoritatea lor,din cauza unei replieri lente in defensiva,a unei slabe contributii la faza de aparare a mijlocasilor,a unei precare organizari defensive,a erorilor de plasament si nu in ultimul rand din cauza unor gafe individuale-impardonabile,pt. acest nivel,ceea ce in”era”D.Petrescu erau de neconceput!

  Apreciază

 16. Sincer nu cred ca Omrani este indolent.Mai degraba iesit din forma.Vina lui este prietenia prea mare cu „jim bim” si „joni valker”.Pentru asta poate fi luat la paula.Idem Costache,ca-i buhait de „beutura”.Nu ma intrebati de unde stiu.Stiu.

  Apreciază

  • E si jucat pe o pozitie care nu-i convine. Omrani e varf de atac, noi il jucam mai mult in banda. Oricum, adevarul este ca omul e indolent si/sau iesit din forma si n-are ce cauta in echipa. Ar trebui scos. Asa nu este nici el calul de bataie al suporterilor, nici nu greseste si nici nu ne mananca meciuri.

   Apreciază

 17. @Racheta Conceicao nu are nicio filosofie. Nu e nici cal, nici măgar (okay e măgar când prosteste lumea sa-i facă contract de antrenor) . Nici ofensiv și defensiv (okay e defensiv când e vorba de contul în banca). FCSB-ul cu carpa Dica pe banca are de doua ori mai multe goluri marcate decât CFR-ul ofensivului Conceicao.

  Apreciază

  • Aici se ajunge dacă patronul îl lasă pe Conceicao să-şi facă de cap, să se ocupe de tactică şi de alcătuirea formaţiei, dai jumătate din golurile unei echipe la care patronul se implică şi-şi impune voinţa. Dar, ca să fim exacţi, raportul nu este de 2 la 1, ci 19/10 = 1,9, iar Dică are de tras serios ca să depăşească raportul favorabil nouă după prima etapă, 1/0 = ∞

   Apreciază

   • Pai nea Gigi, care-i om bun și da sfaturi la dușmani, i-a spus ca el trebuie sa decidă tot. Da’ dacă Varga-i încăpățânat ce sa-i fac?
    Acum serios… I-am văzut pe multi povestind despre cat de ofensiv e Conceicao. Dar hârtia asta arata: ca CFR-ul nu înscrie mai mult decât pe vremea ultradefensivului DP și se apără mai prost. Înțeleg ca hârtia nu arata neapărat cat de ofensiv e jocul. Ca nah…ratările nu intra în statistici și nu e vina lui Conceicao ca jucătorul ratează din 6 metri. Dar dezorganizarea și naivitatile din apărare sunt strict vina lui Conceicao. Și nu e nici vina lui Iordănescu. Conceicao are deja 12 meciuri pe banca. Asta e un tur de campionat. Tot timpul din lume pentru un antrenor sa regleze ce e de reglat. Asta dacă e antrenor. Conceicao nu e.

    Apreciază

    • Nea Gigi a spus că-i va evalua pe Dică şi MM după etapa a 13-a. Hai să-i dăm acest răgaz şi lui Conceicao. Nu se merită să faci bilanţul după 12 meciuri care-s de fapt doar 10 în 7 etape de campionat, iar tot timpul din lume să regleze ce-i de reglat a constat din ultimele două săptămâni. Ţucudean spunea, nu Tony, că nu s-au antrenat deloc cât s-a jucat din 3 în 3 zile, au avut doar program de recuperare. Păi, atunci când putea regla? Iar slăbiciunile şi dezorganizarea din defensivă s-au putut constata şi în cele 3 partide ale lui Edy. Şi e normal, cum spuneam şi în primul meu comentariu de la acest articol, în momentul în care s-a decis ca echipa să joace deschis, s-a pierdut clar la rigurozitatea defensivă. Eu îl apăr pe Tony, dar nu-mi place deloc de el. 🙂 Şi în primele două mandate a alternat meciurile foarte bune cu altele de groază, nu-mi pare tipul de antrenor centrat pe constanţă şi atingerea unui obiectiv (chiar dacă a câştigat două trofee cu CFR).

     Apreciază

  • Oilor le e usor sa dea goluri,la ei nu conteaza daca e offside,primesc penaltiuri inventate,etc.
   Din partea mea pot sa dea n goluri,pana sunt pe prima pozitie…dupa Campioana Fotbalului Romanesc.

   Apreciază

 18. Ce bine că avem mulți oameni pricepuți…la condamnat jucători/antrenori. Le doresc acelora care se cred mari antrenori să îşi facă meserie din a prelua echipe din prima ligă în plină criză la jumătatea campionatului. Poate vor reuşi mai bine decât dobitocul de Conceicao, care s-a grăbit să ne vină în ajutor, taman când aveam mai mare nevoie, acceptând că va fi bătaia de joc nu doar a jurnaliştilor plătiți regeşte (de un fost oier) dar şi a aşa zişilor suporteri ceferişti…

  Apreciat de 3 persoane

  • E bine ca am cazut cu o echipa de liga a 2-a, in acest fel putem sa ‘rodam’ si rezervele. As vrea sa vad ce pot si cativa tineri de la echipa a 2-a gen Petrila, Pop, Kereki, Rus, Ganea…

   Apreciază

 19. Oameni buni, am oprit notarea, am primit note de la 19 tribunişti… Toni a primit 5.7, echipa ceva mai mult (6.1). Dacă nu era Omrani (3.4, nota minimă), atunci era şi mai bine… 🙂 La „fruntaşi” avem 2 candidaţi (Ţucu şi Djoko), ambii cu 7.9, note meritate, fără discuţie. În paranteză fie spus, notele par foarte realiste, în ciuda clasicelor fluctuaţii (la Billel, de ex., plaja de abatere este de 6, între 1 şi 7… Nu eu am dat această notă de 7, staţi liniştiţi 🙂 ). Ambele tabele sunt reactualizate la zi. HAI CFR!!!

  Apreciază

 20. Ca o observaţie de ordin tactic: aşezarea aleasă mi s-a părut a fi mai degrabă 4-1-2-3, cu Males un fel de închizător unic în faţa apărării, şi Djoko+Bordeianu interi. Formula asta s-a văzut mai pregnant în momentele de progresie pozitivă, iar în atac (şi am atacat destul şi bine, zic eu) echipa s-a transformat -de regulă- în 3-4-3 (cu Males între fundaşii centrali, cu Camora şi Manea urcând pe linia interilor, iar în faţă ăia trei pe care-i ştim). Când am pierdut mingea, fundaşii laterali s-au repliat (mai repede sau mai târziu… 🙂 ), iar dacă mingea era la fundaşii centrali adverşi, am făcut un pressing destul de bun (soldat, deseori, cu recuperare, sau cu forţarea fundaşilor de-a arunca mingea sus, la nimereală), cu Ţucu, cu unul din interi şi cu unul dintre mijlocaşii de bandă (Păun/Omrani). Pe partea lui Manea (în R1) am văzut de câteva ori o nesincronizare (acoperire deficitară a terenului) în faţa apărătorilor, situaţie care a rezultat nişte apariţii între linii ale lui Tănase/Gnohere/Coman, urmate apoi de triunghiuri deseori periculoase pentru poarta noastră. În mod interesant (şi plăcut, în acelaşi timp), această deficienţă a fost corectată în R2, când oile erau dominate copios, aflându-se, deseori, aproape de „podea”… Până la urmă un joc reuşit, gândit, cu jucători motivaţi (minus Billel), dar, ca de atâtea ori în ultima vreme, aceste gafe individuale ne mănâncă plăcinta (Muri de 2 ori cu Viitorul, Omrani+Lang cu stâna), 5 puncte ducându-se pe apa…Someşului… Asta e, mergem mai departe… HAI CFR!!!

  Apreciază

 21. Kiruj,ca de obicei destul de aproape de adevar si obiectiv!;mie mi-a scapat dar f. bine ai remarcat prestatia slaba a lui Manea,dar,ca o justificare, acest fapt se datoreaza in buna masura si din cauza neimplicarii lui Omrani ramanad adesea singur si descoperit pe partea lui.

  Apreciază

  • Evident, Billel chiar l-a lăsat deseori ”neacoperit” pe Manea, care -totuși- a avut câteva realizări bune în atac ( de ex. la centrarea aia pt. Djoko, finalizat cu cap ”peste”). Camora are experiența necesară să se descurce și singur, dar -să recunoaștem- a și fost ajutat suficient de bine de Păun. În ultima vreme Adiță a crescut vizibil la capitolul ”aport defensiv”, cam asta e explicația folosirii lui constante. HAI CFR!!!

   Apreciază

   • Vladimir, nu uita, Falub are 3 sau 4 promovări în Liga1, cu echipe diferite… Are un lot cam bătrân (cel puțin pe majoritatea posturilor cheie), poate asta e sezonul în care ”îmbătrânirea” devine o povară pentru echipă, asemănător, oarecum, și situației de la CFR…

    Apreciază

    • Pai la noi pana și Under 21 joaca bătrânește. Și noi jucam cu 3 Under 21, nu cu unul singur ca în Liga 1. De fapt la meciul cu Argeșul bătrâni au fost doar Abrudan, Goga și Florescu. Plus Sepsi și Cordoș. Dar la 31, respectiv 30 de ani, nu i-as pune chiar în categoria bătrâni. Următorul cel mai bătrân a fost Gavra (25 de ani). Restul au fost copii intre 19 și 23 de ani. Asa ca nu știu dacă vârsta câtorva jucători e vina jocului bătrânesc. O fi având el 4 promovări dar ultima a fost în 2010 cu FCM Târgu-Mureș. De atunci a trecut multa vreme… Intr-o vreme și Sunda era antrenor foarte bun. Dar l-ai mai vrea antrenor la CFR?

     Apreciază

     • Nu știu ce să zic… Impresia mea este că ”bătrânii” de care vorbeai joacă în regim ”economicos”: acasă bagă tot ce trebuie (și ce pot, evident), altfel li se rup picioarele 🙂 ,iar în deplasare o lasă mai moale… E greu din 7 în 7 zile… 🙂 HAI CFR!!!

      Apreciază

 22. Eu cred ca tocmai aia tinerii sunt problema.Daca ar fi valabila teoria ca tinerii fac si dreg,alearga mai mult sunt de nepretuit,atunci ar juca doar tinerii.Ori realitatea ne arata ca sunt mai indisciplinati tactic,cu bagaj tehnic la limita si experienta ioc.Iar exemplul cel mai elocvent a fost(este) la noi,unde marile sperante macina in gol.Am vazut Kiruj ca-ti place cum joaca Males,dar pentru mine este o deceptie.Numai sa zicem in ultima partida cu fcsb a gresit mingi cat Hoban in 10 partide.Hoban a fost mult mai polivalent si cu contributie ofensiva in multe partide.La croat am vazut un sut cu fcsb,in rest n-a putut depasi propria jumatate parand efectiv ca inoata.

  Apreciază

 23. „Așadar, Chindia Târgoviște trece în următoarea fază a Cupei, acolo unde va avea o adversară mult mai dificilă, o echipă de tradiție din fotbalul românesc, prim-divizionara CFR Cluj. Meciul se va disputa miercuri, 26 septembrie, de la ora 21.30, pe Stadionul Orășenesc din Mioveni, în nocturnă. Partida va fi televizată de Digi Sport 1.”

  Apreciază

 24. Pe nimeni nu deranjeaza ca Manea face degraba 50 de meciuri fara gol sau pasa de gol ?? Nu-i straniu ca niciuna dintre centrarile lui n-au ajuns pase de gol, macar asa, din intimplare ??

  Apreciază

  • DIn pacate Costache e pietenul alcoolului iar Mailat era accidentat. Alt U21??? Bun sau rau nu ai altul. Pt mine Manea e departe de Thiago Lopez….in favoarea ultimului bineinteles

   Apreciază

    • Am dat o raită pe transfermarkt să văd ce-i mai cu hăbăucul: de când a plecat de la noi la Kayserispor, Tiago Lopes a jucat în 37 de meciuri dintr-un total de 47 (în 33 de meciuri din prima liga turcă din totalul de 39), este titular incontestabil al postului de fundaş dreapta, dar în timp ce la noi în campionat era la un moment dat lider al paselor de gol, şi a mai dat şi ceva goluri, la turci nu are nici măcar o singură pasă de gol şi nici măcar un singur gol sau autogol marcat. 🙂

     Apreciază

  • Si tu iti imaginezi ca vine la noi un jucator de 19 ani care sa se apere perfecte, sa faca raiduri pe partea dreapta si sa de centrari pe capul atacantilor? Daca am gasi genul ala de jucator fara cateva (zeci de) milioane bune nu ar veni nici in ruptul capului sa joace in liga mamaliga. Sa nu uitam ca nu jucam in Europa, am fost scosi de dude si la noi situatia financiara este incerta.

   Oricum, faptul ca trebuie sa-l tinem titular poti sa-i multumesti la nenicu Burleanu si regulile lui tampite… pe care de altfel nu-i frapeaza deloc pe conducatorii nostri, in conditiile in care l-au votat pentru inca 4 ani de chin fotbalistic!

   Apreciază

 25. Pasa la Djokovici a fost geniala(chiar daca singulara),in schimb da pase cu mana din aut de margine.Cel putin in acest campionat n-a facut gafe majore de pozitionare,care ne-au costat scump anul trecut.Este o solutie decenta pentru postul de U21.

  Apreciază

  • Te contrazic,chiar a avut o greseala de pozitionare cu dudele,cand a sarit sub minge,iar faza s-a incheiat cu gol,2-0 ptr.dude.
   In rest chiar mi se pare un jucator decent,dar clar este sub nivelul aratat in campionatul trecut. Parerea mea.

   Apreciază

 26. Acum că s-a întors şi Urko Vera, ar fi păcat ca Conceicao să nu joace cu două vârfuri. Manea aruncă de la margine pe capul lui Urko, care prelungeşte pe piciorul lui Ţucu, şut şi gol. Câte 2-3 per partidă. 🙂

  Apreciază

   • A revenit el în vară, dar nu a stat mult. S-a scris şi de el, şi de Balde că ambii îşi vor rezilia amiabil contractele. Urko Vera a dispărut de pe site-ul oficial înaintea lui Balde, apoi a reapărut la jucătorii împrumutaţi (unde figurează şi la ora actuală alături de Moutinho 🙂 , Nouvier şi Dodoi), dar google-ul nu reuşeşte să găsească echipa la care a fost împrumutat. 🙂 Nu cred să fi jucat undeva după plecarea de la Astra.

    Apreciază

    • Mersi… Mi-a plăcut tot timpul de Urko, mă rog, cât a fost la noi în sezonul precedent. Este și mai ”tanc” decât Țucu, dar băga -și el- destul de des mingea în ațe… Ne poate ajuta, fără discuție. HAI CFR!!!

     Apreciază

 27. Urko Vera si Moutinho au revenit pentru ca nu a reusit clubul sa scape de ei. Urko Vera nu stiu daca are loc, nu putem juca cu 2 atacanti (nici macar cu unul mai mobil cum este Omrani). Moutinho eu stiam ca joaca in banda, dar daca joaca mijlocas central, ar avea o sansa, caci aici suferim teribil. Oricum, ne lipseste numeric un al 4-lea fundas central, valoric nu mai vorbesc. Cu fcsb am aratat promitator, dar asta pentru ca oile au jucat slab la mijloc, pentru ca nu s-au inchis. Avem 2 meciuri grele la Sibiu si apoi in cupa cu Chindia, sper sa reincepem sa legam victorii. Nu avem un singur venit despre care sa putem spune ca a confirmat.. ba dimpotriva, cam toti au dezamagit. Asta spune multe despre politica de transferuri. Singurul care nu a dezamagit a fost portarul Fernandez, dar in meciurile in care a jucat nu a fost ajutat de aparare. Avem surplus de jucatori (numeric), dar foarte multi sunt iesiti din forma. Culio si Deac raman accidentati inca ceva timp.

  Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.