Concluzie intestinală


Am trăit una dintre cele mai agitate perioade alături de echipă şi mulţi dintre noi, cred, am stat cuminţi şi muţi în tribuna noastră, aşteptând să se liniştească spiritele malefice ce-au survolat prin Gruia. Toată lumea era nemulţumită, dădea cu piciorul în oala de noapte, spurca din priviri pruncul neascultător, îşi vomita tocana verbală la impresionante distanţe, iar pe jos, pe linoleum, cioburi, lacrimi, sfinţi şi fire de păr proaspăt smulse din scalp. Decor de luptă, de şantier părăsit, de groapă de gunoi, ceea ce acum nişte ani purta un singur nume – Beirut. Beirutul de atunci s-a mutat în sufletele ceferiste, şi, ca în orice război, au răsărit şi balauri hidoşi, veniţi să aţâţe focul iadului cu hîrtia lor de ziar şi cu duhnitoare gaze tv. Din afară aveai impresia că a picat tot blestemul lumii pe o singură echipă şi pe câţiva indivizi care până mai  ieri umblau pe stradă sub chip de fotbalişti. Patronii, fiicele amantelor, acţionarii minoritari, prietenii şefilor şi preşedinţii de la CFR erau o toţi o torţă ce pârjoleşte gazonul firav şi căutau pe după scaunele de la peluză vinovaţi, cât mai mulţi vinovaţi. Şi, fiindcă tot era dezlegare la arătat cu degetul, zeci de suporteri se împingeau şi dădeau din coate să-şi depună la casa de bilete din Gruia teza de doctorat cu tema: “Ce trebuia făcut şi nu s-a făcut, iar acum e prea târziu dacă n-aţi ascultat de mine, proştilor”. Se spunea că ne-au intrat vagoanele în tunel vopsite şi dichisite şi au ieşit pe partea cealaltă doar călători în curul gol, şi cu banii luaţi, şi fără acte. Valurile de antipatie curgeau pe văi, de la vărsare spre izvoare, adică mai ales dinspre sud încoace. A păţit-o CFR-ul! Părea că tot românul a uitat de alte probleme odată ce i s-a oferit acest cadou neaşteptat, încurcătura CFR-ului. Brusc, asta a devenit ruşinea României, nu venitul mediu de 7-8 ori mai mic decât în Luxemburg. O înverşunare cum rar am văzut. Ruşine e să gazezi copii, căcaţilor! Până la iarnă, când loveşte gigacaloria la coaste, românaşului anticeferist îi e bine cu eşecul din Gruia. Poate să facă PSD-ul manevrele manevrelor, nu-i mai bagă nimeni în seamă. Trump e foc şi pară portocalie că nu i se mai dă atâta atenţie ca înainte de Dudelange. CFR dispare, moare, se sufocă şi horcăie. “Să vedem acum ce-o să facă”, râd hienele cu lavaliere. Născuţi în ţara urii, în care uciderea caprei vecinului e jertfă pe altarul bunăstării naţionale, în care pârjolirea câmpiilor şi otrăvirea fântânilor au devenit obligatorii când un vizitator ne calcă pragul. Aşa, din principiu. Din principiul că ori vrea să ne fure, ori să ne fută. Şi nu care cumva să vrea a ne împiedica să ne furăm între noi sau să ne futem pe la spate, aşa cum ne-am obişnuit de secole. E anul centenarului şi ştim noi cum e mai bine.

Iar dacă am dat un ban şi n-am câştigat doi, la dracu cu tot! Aşa ni s-a spus că se aude de dincolo de uşile direcţiunii. Şi a picat măgăreaţa cu lături şi pe jucătorul nostru, care nu mai ştia pe unde să iasă din vestiar şi se înfunda şi mai abitir în nămolul depresiei. N-avem mijloc. Bătrânii sunt la infirmerie, copiii timoraţi. Între ei lipseşte ceva. Iar copiii ăştia n-au tăria unora dintre noi. Nici n-ar avea voie la tărie în mod normal, dar de data asta aş face o excepţie şi aş sacrifica o zi de cantonament pentru o degustare care să-i îmbărbăteze. Sau pentru un moment de sinceritate. Ce mare cuvânt! Să poţi să-ţi apreciezi cu sinceritate lungimea nasului. Căci nimeni nu-şi mai ştie defectele. Jucătorii nu se pot concentra din pricina şefilor, şefii din pricina “prietenilor”, prietenii se uită la televizorul care nu e pentru suporteri, e pentru rivali, suporterii nu mai înţeleg nimic şi nu mai vin la meci, iar jucătorii nu se mai pot aduna când stadionul e gol, chestie ce-l enervează la maxim pe şefu’. Un lucru e sigur, apare din două în două strofe, deci e adevărat: Dan Petrescu e de vină. N-a lăsat garanţia pe produs, care a expirat ca un cap de guvid lăsat în soare, şi a luat cu el şi instrucţiunile de folosire. Poate găsim o clauză să-l amendăm. Că de la bani ni se trage. El ne-a lăsat pentru bani, iar noi, cu tot fardul şi parfumul, n-am fost în stare s-o agăţăm pe Europa L., fată fină şi cu parale.

Am pierdut una, alta, aşa-i în tenis şi-n lapte gros, nimic nou. Dar timpul şi ceaiul le rezolvă pe toate şi sper să ne calmăm cu toţii. Să se calmeze şi secretarele de prin birouri şi să nu-i mai dea lui Neluţu cafea vreo câteva zile. Ceaiul de tei, bucheţelele de valeriană sub fotoliu, şi câteva jointuri cu passiflora ar trebui să rezolve problema. Şi mai lucid, şi mai liniştit, să nu se grăbească să arunce CFR-ul la coş doar pentru că au râs de el nişte paiaţe de la Bucureşti. Cu Muri e mai simplu, el e mai somnolent din fire. Dar ăsta-i un semn de maturitate. Exact ca la mine: de oboseală, dorm bine în ultima vreme.

Obosiţi, neobosiţi, cineva trebuie să sune deşteptarea acolo, în iarbă! Musai să se reîmprietenească băieţii şi să umble grupaţi pe stradă, că mulţi îi mai aşteaptă la cotitură să le dea un cap în gură. Nu s-au săturat cu prima porţie de carne, şi nici cu felul doi de sânge. Hai CFR, nu te lăsa!!!

Hakana

 

 

53 de comentarii

  1. Da. Ăsta e planul de acțiune de acum încolo:
    „Să poţi să-ţi apreciezi cu sinceritate lungimea nasului. Căci nimeni nu-şi mai ştie defectele.”
    Atât!

    Apreciază

  2. Are dreptate Hakana, cred că niciodată n-au reuşit sudiştii să ne „dezlipească” de lângă echipă cu atâta succes ca acum. Ce-a fost a fost, e timpul (fără să cenzurăm pe cineva) să nu mai auzim de dezbinare, critici, răutăți ş.a.m.d.; aş vrea să fim iar trup şi suflet lângă echipă. Pentru că am fost cu toții pe acel road to hell, proiectat, desenat de „amicii” noştri. Şi e timpul să ne revenim. Hai băieții, haide CFR!

    Apreciază

  3. Sper sa citeasca si cei de sus din birourile CFR,si cei de jos din iarba in Gruia.Deasemenea sa citeasca si suporterii acest articol.Si cel mai important sa si invete ceva din ce ne-a spus Hakana,Felicitari pentru articol artistule si multumesc.

    Apreciază

  4. Privim cu durere in suflet vartejul in care e echipa noastra draga. Ba NV zice „va descurcati cum puteti”. Ba fituicarii damboviteni arunca cu laturi spre clubul si echipa noastra. Ba noi ii punem la zid pe jucatorii de la mijloc, ba ii facem batrani pe cei de la infirmerie. Stadionul e din nou gol dupa „Dudelange”, suntem iar cei aprox 5000 care venim de obicei, minus cei suparati de ratarea grupelor europene. Avem si noi vina ca nu-i lasam in pace pe cei din club, jucatori, antrenori sa iasa din pumni. Dar e util sa vezi lucrurile clar, cand vrei sa escaladezi malul gropii de gunoi in care ai cazut. Impreuna cu Hakana, sa strigam cu totii: HAI CFR!!!! NU TE LASA!!!!

    Apreciază

  5. Nu cred că merită tânărul domn. Dar poate astfel îşi dă seama că are valoare, că trebuie şi că îşi poate demonstra valoarea. Hai Mailat, la mai mare! Hai băieții, haide CFR!

    Apreciază

  6. Excelent articol! Felicitări și mulțumiri Hakana!!
    Ne trebuie liniște, susținere,calm și muncă, muultă muncă. Sper că această pauză să ne fie benefică, să putem cîștiga cu oile! Campionatul e lung, n-am pierdut nimic până acum.
    Hai CFR !!!

    Apreciază

  7. Hakana, in nota obisnuita, jos palaria.
    Am inteles de la IQ, din postarile articolului precedent, ca sunt importante rezultatele viitoare, cu FCSB, parcursul din Cupa etc.
    Sper ca nu se asteapta niste rezultate pentru a se lua niste decizii.
    In mod normal deciziile se iau dupa aprobarea unui proiect, iar rezultatele decurg din aceste decizii si nicidecum invers.
    Cand deciziile se iau in baza unui proiect, se cheama business, iar cand se iau in urma unor conjuncturi, se cheama specula.
    Este bine ca nu se mai arunca cu banii, nu se arunca la cos tot lotul de jucatori pentru a aduce altii, fara o evaluare temeinica a fiecarui jucator, asa cum s-a facut anul trecut in vara.
    Este bine ca se incearca linistirea lucrurilor, calmarea spiritelor.
    Sper ca se lucreaza la un proiect nou, viabil, care sa ne permita sa ajungem acolo unde ne dorim, iar cei care investesc sa-si recupereze banii si sa treaca pe profit, sa avem liniste si sa-i dezumflam pe cei care ne doresc pieirea.
    Asta cu calm, cu inteligenta si multa rabdare, bineinteles, daca sunt fondurile necesare pentru acest lucru.

    Apreciat de 1 persoană

    • Vezi ca actualii patroni ar trebui sa gindeasca o alta Strategie decit banii din grupele EL. UEFA a dat unda verde la o a treia cupa europeana Sub EL, in viitor EL nu va avea decit 32 de echipe in grupe si nu 48. Obiectivul e clar – sa joace si echipee din tarile mici ceva, ca presedintia UEFA se obtine cu voturile piticilor dar in acelasi timp pomanagiii care vor sa intre in Gruppe doar ca sa cistige niste bani si sa faca figuratie vor avea viata mult mai grea. Clubul ori se pune strategic pe facut bani din crescut valoarea jucatorilor pentru piete mai mare, ori va trebui sa se mutlumeasca cu „in satul tau fruntas” – adica lei-paralei cu Chiajna si „vedete” din astea pe care le bate orice selcetionata de Restaurant mai bine antrenata.

      Apreciază

  8. Liniste aici,nimic despre echipa prin presa. Sa speram ca s-au mai linistit apele la nivel de conducere, jucatorii au terminat ce aveau de impartit, si de-acuma vor trage toti la aceasi caruta. Urmeaza un meci important,nu neaparat pentru punctele puse in joc,se pot recupera pe urma,dar mai ales la nivel psihic,al avantului ce il putem lua dupa acest meci.
    Speram ca vom obtine 3 puncte, e clar ca suntem capabili. Hai CFR,!

    Apreciază

  9. Eu zic c-ar fi bine sa castigam pentru a le mai taia avantul celor care ne rusineaza dupa afacerea cu luxemburghezii.
    S-ar putea spune ca fcsb-ul a fost batuta de echipa care a fost eliminata de Dudelange.
    Ne-ar mai gadila usor orgoliul.
    Adevarul este ca nu stim la ce sa ne asteptam, la ce reactie o sa aiba echipa asa ca asteptam cu infrigurare.
    Pe mine ma framanta mai mult situatia de la varful clubului, acolo vreau sa vad liniste, cap limpede si resurse suficiente.

    Apreciază

  10. Ce-o mai fi cu Deac? Mi-e cam dor de el. Acu că s-a mai odihnit (ca şi ceilalți) ne-ar putea ajuta şi nu doar duminică. Singurul nostru jucător a cărui formă nu este un mister e Țucudean, țucu l-ar mama pe frunce! Hai băieții, haide CFR!

    Apreciază

  11. Ciudată liniștea aceasta. Nici o veste bombă, scandal, bătăi între Culio și nu știu cine, ciobanul nu mai vrea să cumpere pe nimeni de la noi? Ce se întâmplă în mămăliga noastră?
    Sper că s-a folosit din plin pauza aceasta, și vom avea o surpriză plăcută duminică seara!
    Hai la stadion cu toții, și HAI CFR-VICTORIE !!!!

    Apreciază

    • Este liniştea dinaintea furtunii. 🙂 Meciurile naţionalelor i-au zăpăcit puţin pe gazetari, dar încet-încet îşi vor reveni. Au reîncălzit deja două ciorbe stătute, cu Tony, Miri şi Iordănescu, sunt convins că se lucrează de zor la nişte noi materiale „incendiare” care vor fi aruncate mai încolo, mâine, poimâine şi în ziua meciului.

      Apreciază

  12. Fara fotbal european nu are ce galagie sa fie. Asta este rezultatul a 10+ ani de proasta gestionare a tot ceea ce inseamna fotbal in Romania. Gata scandalurile de la CFR, stirile bomba, etc. gata si cu stirile din presa.

    Eu unul nu-mi fac mari iluzii despre meciul de duminica. Daca nu-l recuperam macar pe Culio sansele noastre sunt mici. Oricum, echipa a intrat intr-un anonimat total dupa infrangerea cu Dudelange si nu m-ar mira daca duminica o sa fie cate 5-10 WCSBisti la un CFRist.

    Apreciază

  13. Si daca vor fi 5 oite, va fi meritat. Cind ai pretentia ca esti profesionist si iei bataie inclusiv acasa de la niste amatori care faca asta pe Linga un Job normal, asta e consecinta. Daca ma duc la filarmonica am pretentia sa ascult prestatia unui profesionist si e ok sa platesc un bilet. Daca in schimb cinta unul la coltul strazii, e la latitudinea mea sa ii onorez hobbyul. Ceea ce nu merge este sa platesc bilet si sa am o prestatie ca la coltul strazii – ori exact asta e nivelul CFRului – asta e mesajul indirect pentru toti dupa Dudelange. Orice om cu mintea teafara si fara microb la nivel de Galerie va sta in expectativa si va astepta citeva meciui sa vada daca looserii de pe gazon vor fi capabili de niste prstatii onorabile macar la nivel de Chiajna si Voluntari.

    Apreciază

      • Da, pentru ca uneori trebuie pusa si oglinda realitatii in fata jucatorilor. S-au facut de rusine si acum trebuie sa demonstreze ca sunt cu adevarat fotbalisti care isi respecta meseria si implicit pe ei insisi si pe cei din tribuna. Sau sunt doar niste epave esuate in alte parti ajunse la Cluj cu ifose pentru ca l-au prostit pe unul sau altul de un contract. Duminica e si meciul in care Nea Salam poate dovedi ca este antrenor care gindeste tactic o partida indiferent de ce carenta are in lot sau doar un melc nevertebrat venit ca un pupincurist sa ia si el 2-3 luni niste bani. Suna foarte dur, dar dupa prestatiile „Europene” nu e cazul sa negam realitatea dura.

        Apreciază

    • Şi ăia din Anglia ori Italia, care merg meci de meci să-şi susţină echipa instalată din prima etapă până la ultima pe ultimul loc în clasament, n-au bai cu prestaţiile ca la colţul străzii?

      Apreciază

      • In Anglia poate, in Italia grantat nu umple nimeni stadionul la ultima clasata. Oricum, cand ne sustine asa de frumos si presa locala, ce sa te mai astepti? La noi si cand eram in forma era jenant sa mergi la un meci de fotbal la care venea FCSB-ul. Ne dovedeam „ardeleni” adevarati atunci, cand 70% din stadion se bucura la golul miticilor.

        Apreciază

      • De la o vreme se satura și aia, Caneto. Arsenal a jucat o grămadă de vreme cu stadionul pe jumătate gol. Sa uite la Real Madrid… Dacă nu au făcut transferuri răsunătoare în prima etapa s-a umplut doar jumătate de Santiago Bernabeu.

        Apreciază

      • Sunt convins că și acolo se taxează indolența. Diferența dintre noi și ăia este dată de așteptări. Noi am avut așteptări enorme, ne-am umflat în pene, ne vedeam calificați deja – și ne-am furat-o, pe când ăia ce susțin echipe de pe ultimul loc strâng din buci la fiecare meci și se bucură la victorii.
        Musai să ne vedem lungul nasului, să plecăm capul și să ne facem fiecare treaba: noi să urlăm în tribună, ei să-și scoată plămânii în iarbă….ca pe vremea insolvenței…
        Hai CFR! da?

        Apreciat de 1 persoană

    • Bla,bla,bla.Cam exagerat articolul.Nici nu ma mir.S-au umflat anumite lucruri si s-au preluat porcarii din presa jijista.Nimeni nu are vreo informatie concreta.Singurul lucru concret este ca,ne-au batut Dudestii.Restul speculatii.

      Apreciază

    • Ha, ha, uite cine a scris articolul: CjSport
      Iar la sfârşitul articolului vine şi explicaţia „autorului”: „CjSport Exista articole publicate contracost. Uneori contravin asteptarilor voastre, ca si cititori ai acestui site. Va rugam sa ne intelegeti si sa ne acceptati asa cum suntem. Trebuie sa sustinem acest site prin forte proprii!”
      La articolele semnate, nu există această adnotare. 🙂

      Apreciază

  14. La Digi 1 tv, discuție între cei din studio și I. Mureșan, referitoare la meciul care urmează.

    Cineva din studio: – sunteți în avantaj față de FCSB pentru că ei l-au pierdut pe Pintili, accidentat la națională.
    I. Mureșan (moale, aproape ca o scuză): – mda…
    Altcineva din studio: – aveți și dvs. accidentați?
    I. Mureșan (la fel de moale): – mda… și noi avem ceva accidentați, Deac, Culio, a fost și Joko, jucători care pot trage echipa după ei…
    🙂 😦

    Apreciază

    • Ce înseamnă să îți respecți statutul… „”Ronaldo, pe de alta parte, era tot timpul in sala de forta. Daca aveam antrenament la 9 dimineata, el se antrena in sala timp de o ora inainte ca antrenamentul sa incepa. Sala de forta e ca o obsesie pentru el.

      Cand antrenamentul era la 9, am venit la 8 si am vazut ca el era deja acolo. Chiar si daca veneam la 7.30, el era deja acolo. Am inceput sa ma intreb: cum pot sa scap de tipul asta? Asa ca intr-o dimineata am venit la ora 6, dar el era tot acolo! Era somnoros, dar era prezent!”, povesteste Tevez….”

      Apreciază

      • Uneori ajunge doar talentul…””Nu l-am vazut niciodata pe Messi in sala de forta, la fel cum nu l-am vazut vreodata sa faca exercitii tehnice. El face totul intr-un mod natural, ii vine totul spontan cand are mingea la picior.”, povesteste Carlos Tevez….”

        Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.