Un lot decent


N-am nici chef, nici prea mult timp liber, dar trebuie să postez ceva, să nu creadă lumea, după titlul articolului precedent, că domnul Iuliu Mureşan şi-a luat adio de la CFR. 🙂

Ştiu, hitul momentului este dacă „limbricul” va fi sau nu cooptat în conducerea executivă a clubului, dacă delegaţia spaniolă compusă din señores Rafael Gordillo, Herminio Menéndez şi Jose Maqueda, prezentă la Cluj, e în discuţii cu domnul patron Băgăcean tot pentru nişte joburi executive sau poate grupul e chiar misteriosul „patron neamţ”, dacă Sfaiţer contribuie (a contribuit?) la bunăstarea patronilor lui Grand Hotel Italia pe motiv de slujbă executivă la CFR, ori a avut doar o obligaţie de predare a plicului la o nuntă, cum a scris cineva pe Facebook. Poate se vor scoate la concurs (de canotaj? 🙂 ) posturile libere din organigramă. Vom afla totul la un moment dat, pe mine mă depăşeşte subiectul.

Este o vorbă, mințile luminate discută idei, mințile mediocre discută evenimente, iar mințile mici discută oamenii. Idei nu am,  despre evenimente aş putea eventual să scriu o avancronică la antrenamentul de mâine, de la 17.30, ce va fi condus sigur de  Tony Conceicao. Aleg, până la urmă, să discut despre jucători. Că şi ei sunt oameni.

Azi-noapte, la ora 24.00, s-a încheiat perioada transferurilor de vară. A fost actualizată şi pagina echipei pe site-ul oficial al clubului. Nici măcar o singură mişcare de ultima oră la CFR, nici la veniri, nici la plecări! Au apărut zvonuri privind împrumutarea lui  Hoban şi Costache la FC Voluntari, dar nu s-a concretizat nimic.

Portari: Arlauskis, Fernandez, Rus

Fundaşi: Manea, Peteleu, Vinicius, Lang, A. Mureşan, Camora, Radu

Mijlocaşi: Deac, Ioniţă, Hoban, Bordeianu, Males, Culio, Djokovici, Baptista, Păun, Mailat, Costache

Atacanţi: Ţucudean, Tambe, Omrani, De Luca

Bineînţeles, lotul poate fi completat şi de acum încolo cu jucători liberi de contract, clubul mai are şi 3 locuri disponibile pe lista depusă la LPF, dar prăbuşirea din dubla cu Dudelange face improbabil check-in-ul biletelor de avion ale eventualelor „bombe” dornice să îmbrace tricoul vişiniu şi aflate în stand-by până la aflarea deznodământului returului cu luxemburghezii.

Pentru sezonul regulat al Ligii 1, având ca obiectiv accederea în play-off, lotul este unul cât se poate de decent. Mai importantă este limpezirea apelor la nivel de conducere şi la nivelul vestiarului decât un al patrulea fundaş central de calitate. La nivel de portari, fundaşi şi atacanţi e chiar OK. Doar la grupul cel mai numeros, al mijlocaşilor, văd unele soluţii ce îmi par în antagonism cu restul grupului.

Am amintit de mai multe ori că elit players sunt consideraţi acei jucători care bifează 4 stele la cele patru însuşiri principale prin care este evaluat un fotbalist: forţa, viteza, tehnica, ştiinţa jocului. Un exemplu de jucător de 4 stele ar fi Baptista de-acu’ câţiva ani, 4 stele care, cu trecerea timpului (care nu iartă pe nimeni), s-au înjumătăţit. Majoritatea jucătorilor din campionatul românesc se încadrează la maximum 2 stele. De la 3 în sus vorbim de alte niveluri salariale. Cinste lui Camora pentru ataşamentul lui faţă de CFR! El avea (aduceţi-vă aminte de vorbele lui De Zerbi) stelele pretinse pentru un nivel superior.

De-a lungul anilor, CFR a preferat de obicei ca cele două stele ale jucătorilor aleşi să fie din dreptul forţei şi a cunoaşterii jocului. Dovada? Multe comentarii ale lui kiruj „să-i facem din muşchi” şi „i-am făcut din muşchi”. 🙂 Numai cu jucători de forţă poţi să-ţi domini fizic adversarul, numai cu jucători care „ştiu” poţi avea o organizare bună a jocului. Nu degeaba a mizat DP în sezonul trecut pe doar 13-14 jucători din lotul avut la dispoziţie.

În lotul actual, majoritatea fundaşilor şi atacanţilor fac parte din acelaşi tipar, puternici şi cu bune cunoştinţe tactice. În schimb, steaua/stelele de pe epoleţii lui Ioniţă, Bordeianu, Males, Mailat, Păun, Costache (sper să aibă cu toţii barem una) sunt mai degrabă din zona tehnicii şi/sau a vitezei de deplasare. Nu-i de mirare că integrarea lor în angrenajul echipei dă naştere la multe rateuri. Dacă mai faci şi un sandwich cu un mijloc compus exclusiv din această categorie între două felii de forţoşi, rezultatul va fi ca cel de joi cu Dudelange.

În concluzie, vine „limbricul” sau nu vine?

HAI CFR!!!

102 comentarii

  1. Mă bucur că nu pleacă domnul Mureşan (preşedintele), deocamdată. Dar aş fi ceva mai liniştit dacă ar pleca celălalt domn Mureşan, jucătorul (că apărător nu pot să-i spun). Nu l-aş felicita pe cel care l-a adus la echipă, pentru că acest Mureşan e înalt ca bradul… şi cam atât. Se pare că nici la Turda nu se nasc numai superfotbalişti 🙂

    Apreciază

  2. Sper ca limbricul sa ramana acolo unde-i locul adica in ceva gaura putroasa si intunecata (cu sau fara par). La noi n-are ce cauta. Sperie si bruma aia de suporteri masochisti care mai merg la stadion in vremurile astea.
    Cat despre fotbaliatori…. luati la mana unu cate unu se vede ca nu prea stau stelele pe ei. In afara de Camo, Vinicius, Culio si Deac restul sunt prea pizdosi sa se antreneze cum se cuvine si sa puna osul la echipa. Calitate indoielnica…Exceptie face Muri saracul – el atata poate – e nevinovat.
    Cred ca ne vom reveni pana la meciul cu oile, sunt increzator, mai ales dupa ce nea Muri i-a luat la ranga si misto pe unii ziaristi de la ceva ziare de impachetat guvizi. BTW: nea Muri, din cate stiu eu, e actionar in club cu fo 20% – stiu bine???

    Apreciat de 1 persoană

    • Chiar daca ar fi actiunile nominal pe numele lui, nu inseamna ca nu pot fi ale altcuiva. Exista suficiente metode sa ai actiuni dar sa fie altcineva in registrul actionarilor.

      Apreciază

  3. Mersi mult tuturor ptr.clarificarile de la articolul precedent,se pare ca AP nu a renuntat ci a cautat o asociere cu cineva potent financiar,asta denota din faptul ca IM a ramas in functie de conducere. Si parca acuma tot AP,sau cei apropiati lui vor sa detina puterea de decizii,de aici acest razboi intern,care din pacate dauneaza performantei sportive. Sper ca in castig din aceasta rebeliune sa iasa Clubul,Echipa,ce rost are sa-si umfle muschii unii sau altii daca nu facem performanta. Macar stabilitate sa avem,si sa ne pastram identitatea.
    Hai CFR

    Apreciază

  4. Am întârziat din nou cu notele, dar sunt în concediu cu cei doi nepoței etc., deci e greu… 🙂 După meciul cu viitorii au notat 10 tribuniști, echipa a primit 4.7, Toni doar 4.6… Păun a primit nota maxima (7.1), Muri pe aia minima (1.8). Detalii în tabele. HAI CFR!!!

    Apreciază

  5. Sa vedem ce se mai intampla si azi, sper ca se termina cu vanzoleala din ultimele zile, se linistesc lucrurile si se pune lumea pe treaba.
    Performantele in sporturile de echipa se obtin doar de cei care reusesc sa inchege echipe adevarate, la toate nivelurile.
    E adevarat ca este foarte greu sa armonizezi atatea caractere si personalitati intr-o echipa, pentru ca este greu in general sa lucrezi cu oamenii, dar acesta este caracterul specific al fenomenului si este conditia principala pentru a putea face performanta.
    Mai este nevoie de multa intelegere si rabdare din partea finantatorilor.
    Valoarea profesionala intrinseca a membrilor echipei iese la lumina doar cand armonia predomina.
    Sigur ca este foarte greu sa-ti pastrezi calmul, sa ai rabdare, sa suporti erorile, cand totul conduce la consecinte financiare foarte mari, dar asta este si motivul pentru care nu toata lumea reuseste.

    Apreciază

  6. Lotul nostru este slab, chiar si pentru competitia interna. Avem carente, inclusiv numerice(!), la nivelul lotului. Stam in 3 fundasi centrali. Daca , dintr-o intamplare total nefericita, se accidenteaza Vinicius suntem pierduti. La nivel de mijlocasi nu avem decat un mijlocas de creatie, unu’ care stie asa si asa (Djokovici), si unul care n-o sa-l mai transformam inapoi in fotbalist in veci (Ionita). Tinerii de mare perspectiva adusi in iarna incep sa se transforme, incet dar sigur, in alti Ioani Hora (Hori?). Iar, ca tabloul sa fie complet, cei mai buni jucatori ai nostrii, Culio, Vinicius, Hoban, Deac si Camora doar imbatranesc, ca de maturizat s-au maturizat de mult.

    Eu zic ca ar trebui sa nu ne facem iluzii. Un loc 3 mi se pare decent cu acest lot si eu cred ca pe acolo vom fi. Locurile 3-5 o sa fie unde ne batem. Adversarii nostrii vor fi mai degraba Viitorul si Dinamo decat Craiova si FCSB. Daca facem o faza frumoasa si ne batem la titlu in iarna poate mai vin ceva jucatori, dar eu unul nu-mi pot face prea multe sperante. Conceicao a aratat ca este un antrenor cel mult mediocru de fiecare data cand a mai fost pe la noi. Ultima data ne-a adus Cupa dar in playoff(!!) am fost penibili, avand niste performante extrem de oscilante. Fata de acum 3 ani nu cred ca la Conceicao s-a schimbat mai nimic, doar ca acum are un lot mai bun ca atunci. Din pacate insa, noi suntem foarte vulnerabili la accidentari. Ma tem ca daca mai absenteaza mult Culio si Deac vom avea probleme serioase in a accede in playoff, mai ales cu asemenea antrenor.

    Dupa parerea mea noi ar trebui sa ne focalizam pe Cupa. Este un trofeu mult mai accesibil decat campionatul si are avantaje majore fata de un loc 3. Mai mult, Cupa este ignorata de unele cluburi importante din Romania, precum FCSB, si avem sanse reale sa ajungem in finala… si chiar s-o castigam!

    Orice se va intampla nu cred ca ne astepta un sezon prea usor. Avem un lot slabut, un antrenor mediocru, o conducere schizofrenica si pusa pe scandal iar echipele cu care concuram vor fi si ele dedicate 100% campionatului intern! Cu toate acestea, cred ca sezonul asta ar putea fi unul bun pentru noi si pentru fotbalul romanesc. Va fi sezonul in care vor realiza patronii ca s-a terminat cu vaca de muls numita „UEFA Champions League” si vor trebui sa se reorienteze spre planuri pe termen mai lung si nu spre specula ieftina. Intr-un fel e bine ca s-a intamplat ce s-a intamplat sezonul asta pentru ca, altfel, riscam sa se intample cand patronul era cu fitilul si mai scurt. Oricum, si fanii vor trebui sa invete ca un club de fotbal nu merge doar din victorie in victorie si din trofeu in trofeu!

    Apreciază

  7. vis a vis de…”Cu toate acestea, cred ca sezonul asta ar putea fi unul bun pentru noi si pentru fotbalul romanesc. Va fi sezonul in care vor realiza patronii ca s-a terminat cu vaca de muls numita „UEFA Champions League” si vor trebui sa se reorienteze spre planuri pe termen mai lung si nu spre specula ieftina. ” eu nu sunt convins ca asta e un avantaj. Lipsa banilor din europa o sa fie un motiv pt a reduce investitiile la echipe. Daca Cfr slabeste eu iti garantez ca FCSB nu mai cumpara nimic la iarna, dimpotriuva daca vor vedea ca nu au adversari competitivi vor si vinde ce pot. Liga ca sa creasca are nevoie de mai multi investitori cu bani care pot ridica competitia. Fara bani ne vom afunda si mai jos…(ma refer nu doar la cfr ci la toata liga 1)

    Apreciază

    • Banii din CL au fost un dezastru pentru Liga 1 si pentru Romania. Nu s-a reinvestit mai nimic din ei si investitiile speculative au dus la un dezastru financiar. Sa nu uitam cum se bateau toate echipele pentru locul de CL. Intr-un final acele investitii au fost prost gandite si au dus la un dezastru financiar pentru aproape toate parcipantele: Urziceni, Otelul, Rapid, noi, Vaslui, Poli, etc.

      Sigur, vor scadea investitiile, dar acum macar sansele sa falimentam prin aducerea antrenorilor platiti cu sute de mii de euro sau a fotbalistilor care iau 25000 de euro pe luna sa stea in tribuna scade. Mai mult, pentru noi cred ca e un avantaj momentul in care s-a intamplat caderea. Dupa gaura de zeci de milioane data actionarilor oamenii vor incerca sa-si recupereze banii cum pot, asa ca nu cred ca o sa traga obloanele in viitorul apropiat. Daca, de exemplu, evenimentul asta se intampla in 2-3 ani si si intr-o perioada mai proasta economic eram desfiintati, la propriu.

      Becali nu stiu daca o sa mai bage bani sau nu, dar noi ne-am aratat o echipa redutabila si pe modul low cost si poate ca acum e momentul sa reincepem de acolo de unde am lasat-o balta cand am iesit din insolventa. Fara interdictie in Europa si fara puncte in minus, chiar si cu transferuri gratis te poti bate in Romania la titlu an de an. Iar in Europa iti faci coeficient prin tururile preliminare, asa cum au facut si altii. Asta e genul de proiect care are o baza solida si sanse sa fie dus la bun sfarsit. Mai bine 5-6 ani de performante mai modeste, poate cate-o cupa pe ici pe colo, dar in care sa cresti de la zero si sa te autofinantezi decat 1-2 ani de performante mari dupa care sa inchizi sandramaua.

      Apreciat de 1 persoană

      • E clar ca cei din conducere au pierdut vara… puteau sa scape mai repede de cine era de scapat si sa aduca jucatori care sa creasca sansele in Cupele Europene si sansa la un nou titlu. Eu tot nu inteleg asta cu anii impari la CFR: castigi campionatul, cresc pretentiile salariale ale jucatorilor ca doar sunt campioni, le cresti salariile acestora(exagerat pentru unii) si apoi in loc sa ceri mai mult de la acestia, o dai in teoria anilor impari…

        Apreciază

        • Nu rezista din 3 in 3 zile cu rezultate bune nici o echipa din Romania. Nici daca are lot valoros, pentru ca cei care stau vesnic pe banca nu au ritm de joc, iar daca faci 4 schimbari meci de meci, ai rezultate asa si asa, fifty/fifty multa vreme, pana se formeaza relatiile de joc (mai lent).

          Apreciază

      • Coeficient pentru Europa au facut doar Becali si Astra. Amandoi pe ruta campioanelor, la inceput. Becali are coeficientul facut de pe ruta campioanelor, de care mai beneficiaza acum. Restul, chiar daca au castigat Cupa, au jucat din primul tur cu Leipzig (Craiova). Sau de pe locul 3 cu Milan (tot ei). Viitorul de pe locul 4 a dat de olandezii aia (nu foarte tari) din al doilea tur, care i-au eliminat fara drept de apel. Si s-au facut si ei de cacao cu niste luxemburghezi in primul tur, la Ovidiu (0-0). Concluzia, coeficient poti face doar pe ruta campioanelor, la inceput. Apoi se mai poate si altfel.

        Apreciază

        • CFRistule, te corectez. Steaua a avut din totdeauna coeficient, asa a luat-o Becali. Ca un apropo, macar de aia ar trebui sa plateasca ciobanul armatei redevente pentru ca i-au dat o echipa cu coeficientul gata facut. Ei au fost capi de serie de la bun inceput, mai ales in tururile preliminare.

          Astra n-a avut si nu are coeficient, iar asta nu tine de traiectoria lor. Coeficientul, de tara si de club, l-am facut cu Rapid, Dinamo si Steaua care incepeau din tururile 1 si 2, exact cum o sa incepem acum. Cand joci 4 tururi preliminare ca echipa cat de cat iti explodeaza coeficientul. In mod normal echipele din turul 1 nu ajung in turul 4, exceptie facand Dudelange, asa ca daca ai 4 tururi facute e ca si cum ai fi castigat o grupa de CL sau EL.

          Apreciază

            • Ai dreptate, dar sunt diferente majore intre anul asta si anul viitor. Anul asta Craiova a inceput in turul 3 FARA sa fie cap de serie, la anul castigatoare cupei incepe in turul 2 cap de serie. In turul 2 cap de serie dai peste echipe gen Dudelange sau Crusaders de prin Malta!

              Apreciază

  8. Întrunită marți, 04.09.2018, Comisia de Recurs din cadrul Federației Române de Fotbal a luat următoarele hotărâri:
    1. BECALI GEORGE VS. FC CFR 1907 CLUJ – Plângere – Amână pronunțarea la data de 06.09.2018.
    2. FC CFR 1907 CLUJ VS. BECALI GEORGE – Plângere – Amână pronunțarea la data de 06.09.2018.
    3. FC CFR 1907 CLUJ VS. FC FCSB – Plângere – Amână pronunțarea la data de 06.09.2018.

    Apreciază

    • Bănuiesc că până în această fază s-a întins „duelul verbal” din primăvară (iarnă?) între Gigi şi Dan Petrescu. Vine probabil şi pronunţarea până la crăciun. 🙂

      Apreciază

  9. @Apex total de acord cu tine legat de efectul dispariției banilor din UEFA Champions League. Și e simplu dacă analizam ultimii 10 ani. Au venit de la UEFA sute de milioane de euro în ultimii 10 ani, corect? Asa cum au intrat, asa au și ieșit. Mai ales la Urziceni și Otelul. Au produs ceva palpabil pentru fotbalul romanesc? Infrastructura nu, majoritatea juniorilor tot pe maidane joaca, fotbaliști nu. Sau și mai simplu. La ce nivel a ajuns fotbalul romanesc după 10 ani cu bani de la UEFA (2008-2018) fata de perioada anterioara (1998-2008)? Paradoxal în perioada anterioara echipele românești abia treceau de 2-3 tururi în cupele europene dar echipa națională se putea lua la trântă cam cu oricine fata de perioada în care aveam doua echipe în grupele CL dar deja începuse sa ne tremure chiloții la un meci împotriva Lituaniei.
    Mirajul Champions League a atras doar speculanți nu investitori. Oare întâmplător marii investitori aveau averi făcute pe principiul „cumperi ieftin/pe nimic (de la Stat) și vinzi scump”? Au aplicat modelul asta de business și în fotbal. Și sa fim serioși… Majoritatea „investitorilor” nu prea au investit. Ci doar au promis. Au oferit contracte mari pe care le-au onorat din banii de la UEFA. Au ratat grupele? „Ești neplătit de 6 luni? Plm…ghinion. Nu am ajuns în grupe deci nu am de unde sa te plătesc.”. Asa a făcut și Iancu, și Porumboiu, și Copos, și Borcea. Intr-o anumita măsură cam la fel a făcut și AP. Dar nu pot sa-l bag în aceeași oala cu restul. Totuși a lăsat „moștenire” o infrastructura.

    Apreciază

  10. Este foarte limpede ca suntem intr-un moment greu pentru club, s-au investit bani multi si nu ne-am atins obiectivul, iar acum sunt necesare alte investitii.
    Sper ca este foarte clar si pentru cei care considera ca important este ca existam, iar rezultatele si performantele pot ramane si in planul secund, ca lipsa rezultatelor ne pot duce la faliment.
    Ori avem rezultate, ori disparem, c-am astea sunt variantele, pentru simplu motiv ca pe noi nu ne sustine primaria sau vreun departament central, deci trebuie sa producem profit.
    Ma gandesc ca cei care au investit in ultimul an trebuie sa-si reconsidere pozitia si sa porneasca un nou asalt pentru noul sezon, asta pentru a nu ramane in pierdere, dar si pentru a-si crea o platforma promitatoare pentru anii viitori.
    Cea mai sigura cale, ramane ruta campionilor, deci trebuie sa fortam titlul, iar noul proiect trebuie facut pana la intrarea in grupe si nu pana la terminarea campionatului, asa cum s-a facut in acest an.
    Poate un proiect facut pe mai multi ani, care sa implice si posibile ratari ale grupelor europene, din cand in cand, ar fi mai viabil si fara turbulentele din acest an.
    Totul este posibil, dar trebuie atentie mare la cei care capuseaza clubul, la cei care promit marea cu sarea si apoi dispar ca magaru in ceata si cu banii luati, la cei care destabilizeaza clubul pentru a-si atinge obiectivele personale, iar de toate acestea este raspunzator cel cu banii.

    Apreciat de 1 persoană

    • fratilor, voi inca sperati? :)) obiectivul era banii de la uefa. cine mai plateste salarii uriase pt Romania sa joci cu voluntari si sepsi. Coeficientul Romaniei e la pamant. Nici o sansa reala de calificare la anul. ce dracu, suntem nebuni?! in curand o sa apara stiri cu intarzieri la plata salariului. asa incepe

      Apreciază

      • in Romania asa zisi investitori sunt interesati de banii din drepturile tv…gen voluntari , chiajna, sau banii de la uefa fcsb , cfr. deci , ai nostri au pierdut pariul. eu zic ca nu mai asteapta inca un an

        Apreciază

        • dudelange. ..suntem calificati. vin milioanele de la uefa. asta nu se iarta. cand am vazut ca am picat cu o echipa din luxemburg toti eram convinsi ca le dam 7. asa credea si Varga :)))

          Apreciază

  11. Aici liniste si pace.De restul se ocupa presa berbecalizata.Cred ca ,tot tam-tamul acesta cu articole denigratoare din 2 in 2 orw sunt menite sa pregateasca meciul cu oitele.Acum mai lipseste oferta berbecului pentyru unul care joaca la noi.Ok ceva scandal a fost si poate este in curtea noastra ,dar nu de amplitudine pe care vor sa io dea pseudojurnalistii.

    Apreciază

    • Vai, da, incredibil, cand esti singura tara din Europa (sau din lume!?) care-si obliga echipele din prima liga sa aiba un jucator de 21 de ani integralist lucrurile merg bine la U21? Pe bune? SOC!!

      Poate ne povestesti si despre marea performanta a nationalei din seara asta, sau cum a mai facut Hagicu niste bani cand a vandut jucatori de meleoane la echipe care nici macar nu se califica in grupele EL!

      Apreciază

      • Ce legătură are rezultatul naționalei cu regula Under 21. Ca a făcut Hagi niște milioane când a vândut jucători la echipe care nici măcar nu se califica? Hagi rămâne cel mai profesionist. Alții cresc doar jucători care își primesc un șut în fund la terminarea junioratului. Nu știu nici sa crească, nici sa vândă.

        Apreciază

        • Uite, vorbesc serios, eu apreciez ceea ce a făcut şi face Hagi. Chiar dacă nu a scos până acum decât un singur jucător într-adevăr valoros, pe Răzvan Marin. Mulţi se remarcă la Viitorul pentru că majoritatea joacă împreună din timpul junioratului mic, într-un sistem unic folosit la toate nivelurile academiei, dar după ce pleacă la alte echipe, dezamăgesc faţă de aşteptările avute.

          Apreciază

      • Și fără suparare, dar ura asta a ta frizează patologicul… Îl înjuri pe Hagi. Ca CFR-ist nu crezi ca treaba ta ar fi sa-i înjuri pe ageamii de la clubul tău? Cel mai mare club din România în ultimii 10 ani nu a produs nimic. Ți se pare normal?

        Apreciază

    • Regula U21 este o tâmpenie! Dacă n-ar fi, era de mult folosită şi de alte ţări. Implementarea ei nu a avut ca scop victoria cu Portugalia U21 în deplasare, ci mărirea ariei de selecţie pentru naţionala U21, care să producă valori pentru naţionala mare. Şi ce a produs? Din prima generaţie (1994) protejată de regula lui U21, doar Răzvan Marin şi Rotariu fac parte din lotul convocat pentru meciurile cu Muntenegru şi Serbia. Aveau nevoie cei 2 de regula lui U21 ca să ajungă fotbalişti de naţională? Răzvan Marin nici într-un caz, obiectivul lui Hagi a fost de la pornirea academiei să crească tineri fotbalişti, utilizând 7-8 jucători U21 şi înainte de apariţia regulei. Rotariu s-a impus şi el în liga 1 pe valoare înainte de obligativitatea utilizării lui U21. Un tânăr de valoare şi viitor va ajunge fotbalist, indiferent dacă există sau nu o astfel de reglementare.

      Apreciază

      • 100% de acord .Valoarea trebuie sa te impuna .nu o regula tampita.Nu est motivant deloc.Jucatorul stie ca are locul asigurat.Ce il motiveaza atunci?Apoi,poti sa ai 17 ani daca est i bun si folositor echipei esti utlizat si fara reguli din astea.MBAPPE a fost utilizat datorita u or reguli,?Nu.A jucat pentru ca-i bun,el si multi altii.Mai bine ar obliga echipele ,sa aiba lot de tineret,cu campionat asa cum a fost pe vremuri.Sa aiba jocuri in picioare,sa poata fi urmariti si daca sunt buni se vor impune singuri.Bineanteles asigurata infrastructura necesara de la antrenor pregatit pana la terenuri.

        Apreciază

    • Şi apropo de efectul razelor regulii de căcat asupra rezultatului cu Portugalia U21: din echipa de start de aseară, probabil că singurul beneficiar real al reglementării FRF este Fl Ştefan care poate altfel n-ar fi prins echipa la Juventus Bucureşti în sezonul trecut.

      Apreciază

  12. Vladimir, lasand gluma la o parte, nici o tara din EUROPA si din cate stiu eu nici din lume, nu are asemenea regula. Regula e o tampenie si nu aduce nimic pozitiv in fotbal, aduce doar iz de comunism. Daca ii spui unui roman ca n-ar trebui sa-si mai lase copii sa se uita la toata magariile de la TV si ca vrei sa implementezi un sistem de rating, iti sare in cap ca esti comunist si-l cenzurezi. Daca insa ii spui ca-i garantezi ceva fara ca el sa faca nimic, aia e ok, e o initiativa demna de laudat; aia nu mai e comunism. Daca vrem sa ne indepartam de mentalitatile de rahat care tin tara asta in frau trebuie sa termina odata cu TOATE pomenile astea de tip comunist.

    National U21 a avut rezultate, sigur, acest lucru nu poate sa-l nege nimeni, dar care a fost pretul rezultatelor?Liga 1 slabita extrem de mult si echipe care si-au compromis sansele in Europa? Preturi exorbitante ale unor jucatori pentru ca sunt U21? Titularizarea incontestabila a unor jucatori care joaca daca merita si daca nu? Toate chestiile astea sunt o tampenie iar rezultatele nu se vad mai departe de U21. Unde sunt acesti mari jucatori cand trebuie sa joace la nationala Romaniei? Iti spun eu, nu sunt si nu joaca nimic. Ei sunt obisnuiti sa li se dea de gata iar cand merg in Vest sau trec de 21 de ani se pierd complet. Dintre jucatorii transferati de FC Viitorul cati joaca la echipele lor in afara de Razvan Marin? Nimeni!

    Iar faptul ca tu crezi ca acest club n-a produs nimic arata ca esti total dezinformat. Sigur, n-a produs la nivelul lui Hagi, dar am avut si noi jucatori crescuti aici precum Deac, Paun, Nelutu Rosu si altii. Nu conteaza daca CFR a produs sau nu, asta nu e treaba FRF-ului si a LPF-ului. Nici Real Madrid nu produce sau PSG, iar aia fac treaba asta cu CL in continuu de 50 de ani! E tipic romanesc sa te apuci sa-i ceri unui club sa „produca”, daca nu dai jucatori la nationala nu esti bun de nimic. Aia e o mentalitate la fel de comunista ca si altele! Clubul CFR nu a fost finantat din bani publici iar patronii fac ce vor ei ca sa castige bani. Daca li se pare aberante preturile la fotbalistii romani, ceea ce si sunt, nu cumpara fotbalisti romani. Daca n-ar exista Becali tot acest sistem de a cumpara fotbalisti romani pe milioane de euro s-ar prabusi instant, si acolo s-ar duce si marii „producatori” de fotbalisti autohtoni!

    Apreciază

      • Apex cu totul de acord cu tine , plusez inca ,ultimii 8- 10 ani sau citi au fost de la ultima calificare i se poate imputa lui Becali si impresarilor de casa , saracul Daum dupa doua meciuri bune a fost sabotat pe fata, iar acum ne plingem ca nu avem nationala

        Apreciază

    • referitor la alt subiect atins de tine Apex, cred ca la Cfr-ul nostru nu o sa vedem liniste pina nu scapam de toti foltbalistii romani din sud, politica clubului de acum ar trebui sa se aseze pe principiile vechi ale lui Arpi, nu luam fotbalisti romini fiindca sint foarte scumpi si nu pot fii controlati datorita impresarilor , este mult mai realist sa transferam fotbalisti strAINI , dar care sint loiali si inafara sferei impresarilor romini,asa am cistigat primele titluri, si nu prin discutii,Varga – Becali

      Apreciat de 1 persoană

  13. Chestiunea asta cu jucatorii tineri autohtoni mie mi se pare atacata de la efect si nu de la cauza. Haideti sa vedem fenomenul asa cum este el – numarul jucatorilor Romani valorosi este extrem de mic, ca urmare costul acestora a fost restrictiv – sa nu uitam ca si CFR a cumparat diverse petarde gen Hora, Batin, Bud la preturi mari. Alternativa si nu numai pt CFR a fost aducerea de jucatori straini care chiar daca era „cazatura” generatiilor lor in tarile natale, aveau o pregatire de baza (fizica, tactica, tehnica) superioara la un cost mai mic pentru patroni. Evident ca o consecinta a acestui fapt a fost reducerea numarului de locuri disponsibile pentru rodarea jucatorilor Romani. Dar oare asta este cauza? Hai sa vedem lucrurile mai in profunzime – orice echipe isi doreste sa achizitioneze valoare multa la cost mic iar fotbalul fiind un fenomen cu o piata limitata (nr de echipe si implicit numar de locuri in lot) pretul marfii scade daca ea exista din abundenta. Problema esentiala este ca echipele romanesti indiferent ca sunt cluburi sportive scolare sau cluburi profesioniste ori scoli private de Sport nu sunt in stare sa „produca” marfa suficient de buna cantitativ -nu e vorba sa ai jucatori de nationale, dar macar masa mare de jucatori ar tebui sa o acoperi asa Haideti sa fim sinceri, cid portarul de rezerva al unei echipe e strain ai o problema calitativa grava la nivel de sisten. Ori daca federatia doreste sa schimbe lucrurile atunci primul lucru pe care ar trebui sa il faca ar fi sa profesionalizeze cu adevarat pregatirea antrenorilor la nivel de copii – acolo ai nevoie de oameni pregatiti cu scoala adevarata, nu cu un cursd e antrenori facut pe baza a x meciuri in prima divizie, sectorul juvenil nu e un cimitir de gasit joburi pentru tot felul de foste vedete imbatrinite – Multi prea dobitoci ca sa aiba o scoala sau o meserie , altii imbecilizati in alcool samd. Lipsa de respect fata de profesia de antrenor si fata de clitatea pe care o transmiti copiilor este esenta lipsei de valoare atunci cind copiii cresc. A doua chestiune este una a pasului de la competitiile de juniori la seniori. Aici iarasi problema de sistem tine intr-un fel de realitate – vechile campioate de tineret nu prea le poti tine ca si Patron privat. Dar esenta lipsei de locuri de rodaj e data de reducerea nr de echipe – momentan primele 2 divizii au 38 de echipe, fata de 72 acum 30 de ani. Personal as fi in favoarea unui sistem ca in Portugalia – echipele mari care chiar doresc sa faca bani din cresterea jucatrilor sa aiba o echipa a doua nepromovabila – lucru care de ex ar umple seriile de divizia a doua. Sau alternativ sa aiba sb tutela o echipa de Div C careia sa i se permita o permeabilitate de transferuri in timpul sezonului.

    Apreciază

    • Când cineva are dreptate putem fi de aceeași parte a baricadei. Când nu avem dreptate nu e joci o problema atâta timp cât nu ne atacam. Doar ca sunt unele pers pe tribuna care dacă nu le dai dreptate te fac în fel și chip. Cu asta nu voi fi niciodată de acord. Pe de alta parte te rog sa îți amintești cât de împotriva lui DP eram știind ce face… E bine ca sunt șanse sa ne pască falimentul? Oare la anul o sa mai avem pe cine critica?.. Sper din tot sufletul cfr sa depășească probleme și sa mergem înainte.

      Apreciază

        • Un patron naiv care a crezut în profesionalismul lui și a făcut tot ce i s-a cerut… Mana în mana cu devoratorii din sud… DP a plecat și ne-a lăsat o paguba imensă…

          Apreciază

          • Andrei, cu tot respectul, nu DP este vinovatul principal pt. situația de azi… Toată lumea din fotbal era (aproape) convins că DP va câștiga titlul, dar și de faptul că după aia se va despărți de echipă. Cei din jurul echipei (care chiar se mai pricep la fotbal, în primul rând ăia vechi ceferiști) aveau datoria să tragă un semnal de alarmă asupra modelului mult prea riscant (gen ruletă rusească) care se urmărește cu aducerea lui DP. El a făcut partea lui în această ruletă, dar conducerea noastră (prea naivă și prea lacomă, se pare) trebuia să pregătească din timp ”repriza a doua” a ruletei, numită și ”era post-DP”, lucru care s-a ratat complet. HAI CFR!!!

            Apreciază

            • Pai după cheltuieli de vreo 12mil pt luarea titlului de unde bani pt anul de după DP? Pe de alta parte asa cum frumos scria Beldie pe 3surse, la Cluj sunt și azi 3 tabere, pro IM, antiIM și pro NV. Asa nu poți face treaba. Pe de alta parte IM care mai știa cum se conduce un club e el însuși neplătit de vreo 6 luni… Fără bani degeaba constați ca trebuie sa redresezi…

              Apreciază

            • Andrei Popa, parcă tocmai tu ai scris acum mai bine de un an, scuze dacă mă înşel, că înţelegerea cu PA a fost că noul investitor va plăti 5 mil pentru ieşirea din insolvenţă şi va aloca 7 mil/sezon timp de 3 ani. Posibil ca cele 12 mil să fie 5+7 ori 7 + alte venituri ale clubului. Chiar cu ratarea grupelor EL, tot ar trebui să fie disponibile cele 7 mil + drepturile tv.

              Apreciază

            • Descurajator ce spune Andrei.Sau si mai grav,mi se pare periculos daca asa stau treburile.Greu sa faci percormanta daca jucatorii nu sunt platiti.😞😞😞

              Apreciază

          • Bine Andrei , abandonam subiectul acestea fiindca iar ma enervez, DP a venit si in doua saptamini a creat o echipa greu de invins spre surprinderea tuturor , a celor care pricep ceva din fotbal, a dat dovada de mare caracter cind a refuzat nationala si ca un profesionist adevarat s-a dedicat echipei si rezultatelor echipei, a ignorat publicul si toti criticii si si-a vazut de drum,a cistigat campionatul dovedind ca publicul ,presa ,arbitrajele ostile, conducerea afona de fotbal nu conteaza, daca te lupti pt o cauza dreapta. Asta a fost DP , si eu nu am cuvinte sa ii multumesc pt profesionalismul lui,pt incapatinarea lui , pt binele facUt clubului CFR. Deci fiecare postare a mea urmareste binele echipei si implicit a a clubului, deaceea ma revolt la postarile tale anti cfr, si ale acolitiilor tai, ma revolta din nou postarea lui Albusibiu cu care nu am mai vrut sa intru intr-o polemica ,ma revolta postarea lui impotriva lui I.Muresan, a carui nume se confunda cu clubul si numele echipei,, deci indiferent de faliment sau nu, eu voi ramine ceferist pe veci , aici am crescut ,aici m-am maturizat,indiferent de divizie, vreau sa va vad ,citi dintre criticii echipei vor fi linga echipa in caz de faliment

            Apreciază

  14. Habar nu am cine este platit sau nu ,de cind sau pina cind,, asta nu este treaba antrenorului, ,treaba antrenorului este sa cistige echipa indiferent de sistemul de joc, si indiferent de impresia artistica,

    Apreciază

  15. Ok, de acord, dar eu -care bag banii mei sau ai altora- trebuia să fac un calcul, o estimare (un ”proiect”, cum se spune mai nou), cât pot să risc pt un titlu (care e doar ”prima repriză” a ruletei), și ce șanse în repriza a doua pt potul cel mare din EL (și cu ce cost). Finanțatorul / finanțatorii ceferiști au fost luați de fraieri, și nu neapărat de DP. Dacă cineva îi spunea lui DP: ”ok maestre ai mână liberă, dar doar până la limita unui buget de X euro”, atunci altfel discutam acum… HAI CFR!!!

    Apreciat de 3 persoane

  16. Orice plan de afaceri serios are o proiectie pe etape. Si mai are intotdeauna si o varianta „neagra” daca anuite lucruri nu ies si una extrem de pozitiva daca lucrurile ies mai bine. Daca obiectivul finantatorului erau banii din cupele europene, e la mintea cocosului ca vorbim de un plan pe 2 ani. Ca si Columb cind a plecat spre „India” nu s-a dus pina in Madeira sa manince o banana la sta-stra-stra-staetc….. bunica lui Ronaldo si apoi „mai vedem noi”. Ori daca nu ai asa ceva, fie esti doar un bisnitar, fie pur si simplu prost.

    Apreciat de 3 persoane

    • Lengyel, eu nu zic ca DP nu e un antrenor valoros, eu nu zic ca nu e 100%profesionist, problema e ca s-a înhămat la un drum punând f multe condiții și poate nu e greșeală lui ca le-a cerut ci pt ca a prezentat un proiect prin care și-a convins patronul. Or fi fost și ghinioane cu accidentările, au fost și scăderi de forma, cert e ca fondul de salarii moștenit e enorm raportat la încasări. Am înțeles dacă e adevărat ca NV e singurul care a scos bani pt cfr, nu neamt, nu gadola… Vom vedea ce o sa fie. Eu sper din tot sufletul ca cei ce conduc clubul sa găsească resurse ca CFR sa meargă mai departe.

      Apreciază

  17. Un mic calcul: cu Dan Petrescu s-au cheltuit maximum 10 milioane ( banii de iesire din insolventa sunt alta socoteala) .Rezultatul : un titlu obtinut contra tuturor( asa cum a aratat f. bine Lengyel Attila),o echipa invincibila in sezonul de primavara 2018,culoar european pe ruta campioanelor ;datorita exclusiv lui DP s-au recuperat 2,5 milioane (Boli) se mai puteau obtine alte 2,5 (pe Omrani sau Tucudean) ,deci 5 plus vreo 3,5 premiul pt. Locul 1…S-au atras noi sponsori importanti( NTT Data,Sportingbet),deci daca se stia proceda cu Omrani ,titlul adus de Dan Petrescu era livrat din punct de vedere financiar aproape gratis…Faptul ca apoi n-ai stiut gestiona continuarea nu este in niciun caz responsabilitatea lui DP, care te-a atentionat la plecare ca daca vrei rezultate in continuare trebuie sa fi pragmatic.Cu Yedi s-au cheltuit ( prima de instalare/ reziliere,salar)in 6 saptamani cat s-a cheltuit cu Dan in 6 luni…P.S ciobanul cu echipa formata si lot mai valoros a investit in ultimul sezon mai mult decat CFR,plus arbitri ,dar totusi noi am luat titlul gratie ” vinovatului” Dan Petrescu.

    Apreciază

    • Nu DP a fost sau este problema,ci mai degraba perioada DP,si resursele alocate acestei perioade.DP a avut un obiectiv,l-a indeplinit cu resursele puse la dispozitie.Buba este a celor care au gestionat resursele clubului ,si nu s-au gandit (sau poate au facut-o ,dar nu stim noi) la perioada post DP.Andrei nu cred ca are probleme cu DP,el isi pune intrebarea daca aceasta perioada nu a secat resursele clubului,ceea ce ar fi grav.
      PS eu am fost un sustinator infocal antrenorului DP,chiar daca omul DP nu-mi place,si nu vreau sa-i iau apararea nici lui Andrei Popa ,dar nu cred ca a fost deplasat in comentarii la adresa lui DP,al clubului sau conducerii.Parerea mea,nu ma judecati 🙂 🙂

      Apreciază

  18. Echipa merge mai departe dar ( pe buna dreptate)se mai strange cureaua, se va continua curatenia…
    In fotbalul romanesc in ultimul deceniu cu exceptia lui AP si Becali nimeni n-a facut profit mai mult de 2 sezoane.
    Ca sa castigi in fotbal trebuie sa investesti inteligent ( ex.aducerea lui DP) in primul rand si sa ai o doza de noroc ( ca in orice joc) Daca te opresti din investitii inainte de culegerea adevaratelor beneficii ai sanse mari sa ramai pe minus.In vara s-au facut 2 greseli mari: nu s-a adus un antrenor de calibrul celui plecat ( Boloni de ex.) si nu s-au transferat cel putin 5-6 fotbalisti care sa faca fata la ce se joaca azi in grupele Europa League .
    S-au pierdut astfel valoarea si autoritatea din vestiar ,s-au adaugat accidentarille si jocurile la 3 zile ,lucruri care erau de asteptat si prevazut…
    P.S.Niciun antrenor cu adevarat valoros nu incepe munca la o echipa fara sa puna conditii ,sa ceara jucatori si sa vada de ce buget dispune.Cei care se inhama imediat si promit orice in ziua instalarii sunt cei disperati sa ciupeasca ceva cateva etape gen Miriuta,Multescu,etc. sau incepatori gen Bratu

    Apreciază

    • In traducere.Vrei sa spui ca,chiar daca sunt probleme cu finantele,proiectul CFR nu va fi aandonat de actualii investitori,chiar daca ,poate nivelul investitiilor nu va fi ca in perioada DP.Asta nu ar fi o problema pe plan national,nici altii nu mai baga bani.Adica am putea ramane competitivi,doar ca pe plan international vom avea de suferit.Am inteles bine???

      Apreciază

      • Luis, în primul rand mulțumesc pt comentarii. În al doilea rand scăderea investițiilor și chiar a politicii salariale nu înseamnă abandonarea performantei. Poți face performante și fără nume în echipa dacă ai un antrenor priceput. Mulți zic ca dacă DP rămânea eram în Europa… Asa o fi. Eu îmi pun întrebarea cum juca DP cu tot mijlocul accidentat.

        Apreciat de 1 persoană

        • Eu sunt convins 100% ca DP ne califica cel putin in EL daca nu in UCL la traseul pe care a fost CFR-ul.
          Eu sunt 100% convins ca la DP nu aveam accidentari in mas.Ar fi facut o pregatire adecvata in acest sens.
          Eu sunt convins 100% ca domnul Omrani si domnul Costache nu erau prieteni asa buni cu „Jim Bim” si „joni Valker” cum sunt acum.
          Cu tot mijlocul accidentat ar fi fost greu si pentru el,dar sansele erau mai bune ca acum.Mai cred ca ,daca mijlocul nostru era ok ne-am fi calificat.
          Oricum,ce a fost a fost,urmeaza meciul cu mioarele,si conteaza doar ce facem in acel meci.Trecutul nu-l putem schimba.
          Hai CFr!!!! si nu va mai certati 🙂 🙂

          Apreciază

          • Luis chiar nu ne certam. Aici tragem toți în aceeași direcție și avem același subiect… CFR Cluj. Într-adevăr trebuie sa uitam trecutul și sa ne comportam din nou ca o campioana. Echipa are într-adevăr nevoie de liniște, stabilitate și vb lui Camora… Sa tragă toți în aceeași direcție.

            Apreciază

        • DP probabil trecea de Malmo și acum eram în grupele EL. Că acolo nu făceam mulți purici, nici cu DP nici cu Boloni sau altcineva, e altă chestie. DP ar fi jucat urât, pentru că numai așa știe el :), însă posibil mai eficient defensiv, datorită stilului simplu. Dar astea nu mai contează. Hai să privim înainte: la cum arată Liga 1, cu lotul actual ar trebui să terminăm pe loc de EL fără nicio investiție. Între timp, mai putem scăpa de câțiva care au fost aduși degeaba. Transferurile viitoare ar trebui făcute însă cu cap, pentru a putea prinde Europa la anul. Eu nu prea îmi fac griji pentru acest sezon, ci mai mult pentru cel viitor: încape în acest plan / proiect al finanțatorilor, oricine ar fi ei, să mai rateze încă o dată Europa?

          Apreciază

          • Csongi, anul acesta am avut un culoar favorabil in Europa, pentru ca am fost pe ruta campioanelor. Craiova a castigat Cupa si a jucat din prima cu Leipzig. Viitorul de pe locul 4 a prins in chiar al doilea tur preliminar (din 4) pe Vitesse din Olanda, care le-a dat cu terenul in cap pustilor lui Hagi.

            Apreciază

            • Știu, de aceea am scris că trebuie transferuri deștepte, pentru a intra în grupe la anul. Cu toate astea, prietenii noștri luxemburghezi, cu lotul lor de 4 milioane euro, au ajuns în grupe pe ruta mai grea. Deci, se poate.

              Apreciază

            • Luxemburghezii au venit pe ruta campioanelor. Au fost eliminati de Vidi in preliminariile Champions League, cazand in Europa League.

              Apreciază

      • @luis Proiectul CFR merge inainte ,dar cu mai putin „entuziasm” financiar si cu mai multa cumpatare…O victorie cu fcsb si un parcurs bun ( inclusiv in cupa ) pana in iarna sunt importante…

        Apreciază

        • Ok,este acceptabil si logic in contextul actual.Sper ca se termina si degringolada de la club si vom fi iarasi o echipa ,de la femeia de serviciu pana la ultimul suporter.

          Apreciază

  19. Curatenia poate fi un lucru benefic, daca scapi de non-valoare. In schimb daca nu aduci acei jucatori de nivelul Eurpoa League de care scrie IQ, banii din calificarea in grupele Europa League se duc la alte echipe (cele pe care n-i le aduc inainte tragerile la sorti). In opinia mea. Si DP discutase cu prietenii lui (a spus Ilie Dumitrescu la TV) ca daca ramane la noi, trebuie sa mai aduca jucatori, vorbea de varsta inaintata a unor jucatori. Sunt convins ca mai intarea echipa prin partile esentiale pentru Europa. Ceea ce daca nu se va face nici acum (pe motiv de stransul curelei), grupele europene raman vise (ale patronatului). Acolo e un alt nivel.

    Apreciat de 2 persoane

  20. Sa ne mai si linistim pina la meciu cu zebeu -din almanahu s 1971 povesti cibi-baci-pierdem trenu
    Ripensia juca cu u la cj.Arbitru nu se prezentase si sa convenit cu un clujan.sa arbitrze..Studetzii atacau si atacau dar nu reuseau sa marce.Deodata . cu 5 minute inainte de final .Hochsary face hent in careu! Arbitrul fluiera fericit miracolul
    Un clujan trage dar Pavlovici apara!Stupoare in tribune. Da arbitru nu se da batut!Dicteaza repetarea loviturii.
    Aceias poveste se repeta.Clujanu traje si „pantera” prinde!
    Dar arbitru tot nu se lasa….Cere din nou repetarea loviturii.
    Schwartz se apropie de el si-l intreaba:
    -Nu va suparatzi d-le arb.. pina cind o sa se traga?
    -Pina va fi gol raspunde arb. infuriat.
    Schwartz se intoarce spre poarta si striga:
    -La-sa intre lobda …altfel piedem… trenu!!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.