F91 Dudelange – CFR Cluj


F91: pentru ca fantezia să devină realitate

Dudelange se află la 180 de minute de un moment istoric. F91 poate deveni primul club din Luxemburg care se califică în grupele Europa League. Ținta:  de a trece de CFR Cluj. Şansa creşte printr-un rezultat bun pe Josy Barthel (20h).

O săptămână pentru a lăsa în urmă emoțiile și pentru a reformata hard diskul. Dudelange a pierdut Legia din oglinda retrovizoare. CFR Cluj este acum în vizor. Un adversar și mai periculos în ochii lui Dino Toppmöller.

Mai ales pentru că ei au o dinamică bună (cinci victorii), în timp ce Legia era în criză. Este în mod clar un grup mai puternic decât Varșovia, iar cei doi atacanţi ai lor au multă forţă”, a declarat tehnicianul german.

El Hriti sau Melissa?

Antrenorul trebuie să rezolve o primă problemă: să găsească un înlocuitor pentru postul de fundaş lateral dreapta, titularul Edison Jordanov fiind suspendat. Kevin Malget pare să fie soluţia, de vreme ce Clayton De Sousa este accidentat.

Pe de altă parte, Tom Schnell revine după suspendare și ar trebui să formeze cuplul de fundaşi centrali împreună cu Jerry Prempeh. Milan Bisevac probabil va aștepta până la meciul Mondorf (duminică la ora 18) pentru a sărbători prima sa apariţie. Va rămâne ca Toppmöller să decidă  între Aniss El Hriti și Bryan Melisse pentru poziția de fundaş lateral stânga.

Componenţa ofensivă nu ar trebui bulversată, să continuăm cu duoul Stumpf-Turpel în atac, susţinut de  linia de mijlocaşi Stolz-Cruz-Kruska-Couturier. „Nu mă aștept să fie multe goluri în cele două partide”, a declarat Dino Toppmöller, a cărui echipă a înscris cel puțin un gol în fiecare partidă jucată în parcursul european din acest sezon.

Șase ani mai târziu

F91 ar putea fi, prin urmare, primul club din Luxemburg care ar intra în etapa grupelor Ligii Europei. Differdange a fost prima echipă din Luxembrurg aproape de a realiza acest lucru, în 2011, în mod succesiv, prin eliminarea estonilor de la Levadia Tallinn, în al doilea tur de calificare și apoi a grecilor de la Olympiakos Volos în turul următor. Differdange fusese oprit în play-off de Paris Saint-Germain.

În sezonul următor, Dudelange și-a început aventura europeană în preliminariile Ligii Campionilor pentru a se opri în play-off-ul Ligii Europa, unde Hapoel Tel Aviv nu i-a acordat nicio șansă.

Care este valoarea adversarului?

CFR Cluj se află în centrul atenției de zece ani, când a câştigat prima sa dublă cupă și campionat. După prezenţa sa în sezonul următor în etapa grupelor Ligii Campionilor, alături de AS Roma, Chelsea și Bordeaux, clubul transilvănean va mai câştiga alte trei titluri naționale și trei cupe.

În acest sezon, conducând Liga 1 cu 11 puncte după cinci etape, CFR a avut deja o dezamăgire pe scena europeană prin eliminarea din Liga Campionilor, pierzând dubla împotriva lui Malmö. O eliminare care a dus la înlocuirea antrenorului Iordănescu. Portughezul Toni Conceição a revenit pentru a treia oară la conducerea  unei echipe care l-a legitimat pe brazilianul Julio Baptista (ex Madrid). George Tucudean va fi unul dintre jucătorii de urmărit. Atacantul a înscris deja de șase ori acest sezon.

Și după?

Un pic de ficțiune de fotbal pentru a putea visa. La urma urmei, Dudelange este despărţită de doar 180 de minute, sau chiar 210, pentru a se întâlni cu stelele. Arsenal, Chelsea, AC Milan, Olympique Marseille, Anderlecht, Sporting, Bayer Leverkusen: te pot face să visezi frumos, dar şi să-ţi dea aripi. La urma urmei, Fastav Zlin și FC Lugano au gustat din această bucurie în sezonul trecut, iar FC Dundalk cu un an mai devreme. Deci, de ce nu F91?

Lotul: Esposito, Frising, Joubert; Agovic, Bisevac, Couturier, Cruz, El Hriti, Jensen, Kruska, Malget, Melissa Perez, Pokar, Prempeh, Schnell Sinani, Stolz, Stumpf Turpel.

Absent: Jordanov (suspendat).

Arbitri: Andreas Ekberg, Mehmet Culum, Stefan Hallberg (SUE)

(www.wort.lu/Chistophe Nadin, traducere – Google Translate)

192 de comentarii

  1. Cred ca vor zbura atat IM cat si Razvan Zamfir (pentru Vatca si Baptista) cu Toni de manuta… Va fi din nou o discutie apriga cu Nelutu Varga in seara asta… ca atunci cand au zburat Copil, Mara si Edi.

    Apreciază

  2. Exact cum era de asteptat ne desfiinteaza presa in urma acestei infrangeri. Nimic despre cacatii de la FCSB; azi toata lumea a auzit de CFR. Cu asemenea infrangeri distrugem ce am cladit in 110 ani de existenta. Sper, la modul cel mai sincer, sa-i batem in Gruia si sa ne calificam, ca daca nu am distrus efectiv tot ceea ce-am facut in ultimul an. Mai rau insa, este ca nu invatam nimic din greselile trecutului si continuam pe aceasi cale ca si pana acum: 1 pas inainte si vreo 1.5-2 inapoi.

    Apreciază

    • Probabil s-au făcut multe greșeli dar eu am ce am cu jucătorii. Nu poți întra în teren și sa fi atât de indolent. Nu dăruire, nu presing, nu interes pt rezultat, mai ales ca jucam cu un adversar accesibil. Eu ma aștept sa mai plătească și jucătorii nu mereu antrenorii….

      Apreciază

      • Andrei, cred ca pressingul a fost oprit de Toni, ca in campionat. Apoi vine partea jucatorilor, ei n-au facut pressing de intampinare cu multa miscare, cum au facut-o in campionat, plus dublaj ca la carte. Aici e partea jucatorilor, in opinia mea. Apoi iar vine partea lui Toni, care de frica infrangerii rusinoase a pus trei jucatori defensivi la mijloc, dupa accidentarea ofensivului Culio. Acolo putea sa intre Ionita de ex, dar pentru asta e nevoie de curaj (asumarea riscului). La interceptie avea cine sa patrunda cu curaj pe spatiile libere pe contre cu mingea la picior, in timp ce ceilalti se demarcau, cum se intampla in campionat cu mult succes. Aici Toni n-a avut cohones.

        Apreciază

    • Apex331, nu putem spune ca neaparat trebuie sa ne calificam, nu suntem in postura aia. Astia au fost mult peste noi aseara, trebuie sa fim realisti cu pretentiile, sa zicem mersi daca reusim sa-i batem in retur, la cum a fost jocul de aseara. Si daca reusim un 2-0 cu penaltyuri si calificare, e mana cereasca.

      Apreciază

  3. Pe mine mă omoară stereotipurile astea vehiculate pe site-urile de sport şi pe forumuri diferite că ne-au bătut nişte amatori din Luxemburg, că-i o înfrângere dintre cele mai ruşinoase din istoria fotbalului românesc, că nu ştiu ce. Ruşinoasă este doar evoluţia echipei, dar nu ne-au bătut nişte desculţi, ci o echipă foarte bună, cu un moral senzaţional. Tot „desculţii” aştia au avut rezultate foarte bune în ultimele câteva sezoane în cupele europene, tot „desculţii” ăştia au marcat cel puţin un gol în fiecare din cele 7 partide jucate până acum în actualul sezon european, tot „desculţii” ăştia au eliminat Legia, iar Vidi, care a eliminat ulterior pe Ludogorets şi pe Malmö, a trecut de ei exclusiv datorită norocului chior, ori a ghinionului luxemburghezilor, cum vreţi s-o luaţi. Ruşinoasă e (ne)intervenţia lui Manea de la primul gol, indiferent că a fost să fie cu „desculţii” ăştia sau dacă ar fi avut loc într-un meci cu Real Madrid, Arsenal ori cu Sporting Apahida.

    Apreciază

    • Daca rumanii ii fac pa „luxemburgheji ” DESCULTZI , atunci , oare ce „pantofi” poarta ei ?? Si apoi, romanul „Descultz” n-o fost scris in limba „luxemburgheja” ci, in rumana. Fac o precizare : am scris cu „u” si „o” sa fac deosebirea intre nuvela si nationalitate, nu din alte considerente . Dar, totusi; io cred ca s-a intamplat ceva (ce noi nu stim, da’ putem banui ca , suntem banuitori). Nici sa vrei nu poti juca asa de prost !

      Apreciază

      • Nu vreau să mă gândesc la prostii extrafotbalistice, am bănuiala că înainte de partidă s-a instalat şi în subconştientul jucătorilor noştri că nu putem păţi şi noi ce-o păţit alţii cu nişte “amatori”. În plus, am rămas fără masculii alfa la mijloc (Culio, Djokovic, Deac). Bordeianu, Males, Păun, indiferent cât de sufletişti şi dispuşi la efort ar fi, n-au pic de personalitate în joc, îs doar nişte simple sluji pe teren.

        Apreciază

      • Corect, dar asta nu înseamnă că-i vai şi amar de capul lor. Am vrut doar să scot în evidenţă că meciul de ieri nu a fost doar o simplă întâmplare. Tot ăştia cu slujbele le-au făcut viaţa amară şi altor “profesionişti”. Să nu uităm nici de faptele altor muncitori (regizor, stomatolog, pescar etc), cei de la naţionala Islandei, care au făcut de rahat naţionala Angliei în optimile Campionatului European din 2016 ori, recent, pe cea a Argentinei. Poate ar trebui angajaţi şi câţiva băieţi de-ai noştri ca impegaţi de mişcare la gară, iar Păun pe post de acar. 🙂 Ce bine apăra pe vremuri Rică Răducanu după ce a reuşit să ia examenul de admitere la facultate, chiar dacă ulterior a fost exmatriculat pentru că a reieşit că nu terminase decât 8 clase primare. 🙂

        Apreciază

        • Si eu ii respect foarte mult DAR tinand cont ca pentru cativa dintre ei fotbalul e doar pasiune(dusa la extrem) mi se pare extrem de puerila scuza ca am fost depasiti fizic chiar daca ei nu au jucat in week-end. Cred ca e putin cam fortata comparatia cu nationala Islandei, din cate stiu acum Islandezii au o nationala formata doar din jucatori profesionisti. Pana una alta am jucat cu o echipa din campionatul Luxemburgului, nu cu nationala Luxemburgului.
          Revin, cea mai mare rusine e faptul ca am fost depasiti la nivel fizic , asta mi se pare rusinea rusinilor, mai ales ca trebuia sa fi pus in garda de dubla cu patania polonezilor. Patetic!!!!

          Apreciază

          • Am facut o mica investigatie intre timp, in 2016 intr-adevar majoritatea jucatorilor islandezi jucau in Suedia si Danemarca(la echipe de top de acolo) iar vre-o 4,5 erau in Belgia,Elvetia, Grecia sau Austria.
            Acum daca te uiti pe unde joaca ai lor https://ro.wikipedia.org/wiki/Echipa_na%C8%9Bional%C4%83_de_fotbal_a_Islandei realizezi de ce ei au inceput sa mearga regulat la turnee mondiale iar noi stam pe acasa.
            Revenind, am jucat cu o echipa din campionatul Luxemburgului, nu cu nationala lor. Rezultat mai rusinos ca al nostru au obtinut doar cateii cu cei din campionatul Islandei.

            Apreciază

  4. Jocul de aseara a oglindit dorinta si atitudinea jucatorilor. Nu putem vorbi aici de management, antrenor, achizitii…Eu cred ca sunt unii juctori care nu se simt bine cu alti jucatori in teren: am o vaga suspiciune ca Arlauskis nu e tocmai sufeltull petrecerii (asa cum era glumetul Vatca) si are ceva „simpatii” printre restul titularilor. Nimeni si nimic n-a functionat. Degeaba se auzea de pe margine Toni caci in teren era aceeasi vacanta si delasare. Camora, de unul singur nu poate sa-i impinga de la spate…
    Pacat! Ne-am facut de cacat.
    Sper ca la Cluj sa aiba o alta atitudine si sa-i bata pe amatorii aia. Daca nu, nu…

    Apreciază

  5. Haideti dragi Ceferisti, la meciul de săptămâna viitoare de acasă sa umplea stadionul si sa susținem echipa nemaivazut de zgomotos, sa tremure chiloteii pe Luxemburghezi, ASTA AR FII ROLUL NOSTRU, SUSȚINEREA NECONDIȚIONATA!!!
    Sa le dam peste bot la mititici!
    PS Aceasta echipa luxemburgheza, ar crea problem oricărei echipe din liga 1, jucatori fără nume, dar dispuse la efort, foarte puternici- vezi mințile de sus – , respectand indicatiile cu punct si virgula!

    Apreciat de 1 persoană

  6. Stiu ca lumea e iritată,dar mai mult ca sigur băieți i au acuma nevoie de noi mai mult ca niciodată.E o înfrângere rușinoasă dar pana la urma asta e nivelul la care a ajuns fotbalul românesc din pacate.Cred ca e un moment de cumpănă in istoria si poate pentru viitorul clubului nostru dar asa cum am fost alaturi la bine trebuie sa fim si in retur si sper ca huiduielile care le-aș merita din plin in caz de necalificare sa se audă doar la final.

    Apreciază

  7. Nu ştiu ce să zic… Eu, mare amator de regii şi comploturi, nu cred în varianta asta cu joc „pe invers”, pt. a-l debarca pe Toni etc. Eu cred altceva. Din 14 iulie (Supercupa) şi până ieri, în 41 de zile, am jucat 11 meciuri oficiale, adică un meci la 3.7 zile… Cum zicea şi Ţucu într-un interviu, practic nici nu au timp pt. antrenamente, ba coboară din avion, ba urcă în altul, o mică refacere şi gata, vine meciul următor. Eu cred că ieri a fost momentul când la majoritatea jucătorilor „s-a descărcat bateria”… Când efectiv nu te ajută corpul/picioarele să fugi, atunci totul pare indolenţă etc. Ieri a fost decontul (sau primul decont, mă rog) pentru suprasolicitarea asta de vară, pentru reducerea căreia -în mod evident- nu a fost luate măsuri profesioniste şi din timp. Nu există -nici cu Toni- o rotaţie completă, sunt 6-7 jucători care trag şi acum căruţa, şi sunt şi ei oameni. De prostia (cât Casa Poporului) de-al paraşuta pe Vâtcă tocmai înainte de meci nici nu mai vorbesc. Eu cred în „remontada”, dar pentru asta meciul cu Gazul trebuie sacrificat, cei 6-7-8 oameni care trag echipa trebuie odihniţi (lăsaţi acasă!) şi atunci, da, poate vom reuşi ceva cu luxoşii ăştia. HAI CFR!!!

    Apreciază

  8. Fotbalul a progresat enorm, nu mai bati echipe din Luxemburg cu 10-0, nici la nivel de club, nici la nivel de nationala. D19 asta e o echipa buna, asta e clar, trebuia luata foarte in serios imediat ce ai vazut ca au eliminat Legia, daca inainte nu erai sigur ce pot face. Cand joci un meci in play-off, te pregatesti foarte bine.

    Nu am citit nici aici, nici in alta parte ca CFR-ul i-ar fi tratat de sus pe adversari. N-am vazut meciul – a fost o diferenta de valoare, a fost ghinion, ce-a fost? 2-0 e un rezultat foarte prost, mai ales ca astia par sa fie capabili sa inscrie in deplasare, au facut-o si la Varsovia. Nu c-ar fi imposibil sa le dai 2-0 si sa-i bati in prelungiri sau 3-0 direct, dar asta depinde foarte mult de premisele meciului de ieri. Daca am jucat pe varfuri, ok. Daca am avut ghinion, ok. Dar daca asta a fost diferenta, e mai greu de crezut ca te transformi si de la 0-2, bati 3-0.

    Fotbalul e o industrie din ce in ce mai competitiva. Noi nu ne prindem ca trebuie infrastructura, management autentic, profesionist, continuitate, seriozitate, etc. Nu-i nicio rusine ca niste luxemburghezi au batut campioana Romaniei, va deveni curand o normalitate, pe masura ce noi ramanem in urma.

    Apreciază

  9. Vaj, e şi asta, ce zici tu, dar eu îmi menţin părerea că „vârful” oboselii (11 meciuri în 41 de zile, cum am scris mai sus), a apărut tocmai în meciul de ieri… Puteam face multe lucruri pentru a mai estompa acest „vârf” (care vine, oricum, în condiţii de suprasolicitare excesivă), dar nu prea le-am făcut… Trebuia o rotaţie mai mare a jucătorilor, mai trebuia sacrificată un meci-două în campionat etc., etc. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Ok,poate fi o varianta si asta cu oboseala,dar oare de ce se instaureaza doar la noi? Si cei din lux au avut meciuri cat noi,iar la varsovia le-a fost infinit mai greu decat noua cu armenii. Ceva nu functioneaza in cadrul clubului,asta e buba cea mai mare,cred eu.
      Iar fe scrie Vaj,este la fel de adevarat,fara investitii in tineret,infrastructura si continuitate nu exista rezultate pozitive. Si este adevarat in fiecare aspect,sportiv,politic,civil. De asta suntem codasii europei la fiecare capitol care conteaza,autostrazi,salarii,conditii de viata. De asta au ales peste 4milioane de cetateni ai tarii sa emigreze. Dar la noi este si asa bine,mai rai sa ni sie,nu-i asa?
      Hai CFR, cred ca la Cluj le vom da o bataie de or sa vrea sa uite de fotbal..

      Apreciază

      • Isti33, luxemburghezii si-au anulat meciul de campionat, au putut fi mai proaspeti. Aici au avut un avantaj clar la capitolul fizic. Conteaza.

        Apreciază

        • Dragule, ei au 2,3 jucatori care au si alta meserie(nu pot sa spun semi-profesionism pt ca mi se par mai profi decat multi de-ai nostri). Despre ce povestim????

          Apreciază

      • Nu, cei din Luxemburg nu au avut meciuri cât noi. „Şimţind importanţa momentului istoric pentru fotbalul luxemburghez, Federaţia Luxemburgheză de Fotbal a decis amânarea partidelor de campionat ale lui Dudelange cu Fola Esch şi Jeunesse Esch”

        Apreciază

        • Ok,au avut 2 meciuri mai putine,bravo lor. Dar poate cativa jucatori au fost la servici in weekend. Iar profesionistii nostri cu 20 de mii de euro salar au fost depasiti clar la fiecare capitol. Putem cosmetiza cat vrem,tot rusine este. Sper in retur sa-si spele rusinea ,altfel chiar vom deveni ciuca batailor. Meritat.

          Apreciază

          • Dacă la primul gol a fost o greșeală colectivă, la al 2lea am văzut un păcălici de portar care nici măcar zidul nu-l știe așeza. Nu știu ce să zic…. omul ăsta s-ar putea să ne coste două calificări. De ce mai insistă cu el?

            Apreciază

          • Portarul lor e un fel de Omrani de la Metz, El Hriti în vară s-a transferat din liga a 3-a franceză, Kruska, tot un fel de Omrani de la Werder Bremen, transferat şi el în această vară, Stolz e din Bundesliga 2, Cruz a trecut pe la Braga şi Leiria. Nu i-am puricat pe toţi, dar mă îndoiesc să fie mulţi şi determinanţi pentru echipă între cei care s-au spetit în weekend la muncă. Bănuiesc că şi dintre cei cu servici sunt câţiva care lucrează doar de luni până vineri şi nu intră în tură de noapte. 🙂

            Apreciază

  10. Eu sunt de acord ca echipa are nevoie de sustinere si tot tmipul am indemnat la sustinere, dar dupa un meci de asta mi se face o scarba imensa de ce inseamna fotbalul romanesc cu jucatori cu mentalitate mica si de amatori. ce dracu’ cauta in echipa jucatori precum paun, manea, arlauskis, omrani, hoban etc ? degeaba ne omoram cu firea in campionat, mergem pe stadion, ne injuram cu adversarii, atata pasiune pt nimic ..cand iesim in europa ni se vede adevarata valoare, vai mama lor de fotbalisti „profesionisti”, sa le fie rusine, nici nu-mi gasesc cuvintele sa descriu ceea ce au jucat aseara … pur si simplu nu inteleg de unde atata lipsa de valoare si de creier la unii jucatori. sa fiu patronul echipei, azi ii asteptam acasa cu contractele reziliate pe vreo 6-7 jucatori care e clar ca pur si simplu nu pot. sper din toata inima sa remontam scorul in retur insa la cum i-am vazut pe luxemburghezi ca joaca … daca noi jucam toti cu expiratii in teren, nu avem nici o sansa, joaca ba cu aia ce stiu cu mingea(ionita, mailat etc), nu cu distrugatorii de fotbal gen hoban. nu pot sa cred ca azi inca simt o stare de frustratre si de nervi numai cand ma gandesc la jocul de ieri.

    Apreciază

    • ” Altfel, jurnaliștii luxemburghezi de la Le Quotidien au lăsat să se înțeleagă că și superficialitatea cu care clujenii au tratat întâlnirea a ajutat-o pe Dudelange: „Miercuri, când au venit, românii nici măcar n-au vrut să ia contact cu terenul de joc. Au anulat pur și simplu antrenmentul oficial”. „

      Apreciază

      • Ne-am comportat si noi arogant ca Leipzig la Craiova cu anularea antrenamentului oficial. Insa ei sunt echipa mare, isi permit. Pe cand noi…

        Apreciază

  11. Meciul l-am pierdut la mijlocul terenului,unde am fost dominati categoric,in primul rand numeric -au jucat intr-un system 3-5-2-,iar apoi,fizic;conditia noastra fizica precara le-a permis sa joace avantat,cu pressing sacaitor,bazat pe un angajament fizic,total;la aceasta superioritate s-a mai adaugat determinarea lor fantastica si marile noastre gafe din defensiva apropiata,acolo,unde 95 % dintre responsabili,pe rand,in corpore,au gafat nepermis-Manea,Muresan,Camora,Hoban!-;atacul nostru a fost frant din fase; fundasii nostrii laterali au fost blocati,pe la centrul terenului,aplicandu-li-se un pressing avansat si un marcaj contondent,intrerupand incercarile noastre,firave,de atac;in aceste conditii defavorabile,au profitat de superioritatea creata,la mijlocul terenului,iar din situatiile de poarta au reusit sa ne inscrie de doua ori;noi,am cam bajbait prin careul lor,desi in doua situatii,Omrani si Tucudean puteau sa inscrie;la mijloc ne-ar fi trebuit doi jucatori de profilul lui Djokovici,defensivi,agresivi,de forta si un al treila cu profil si calitati ofensive care sa coordoneze jocul,dar mai ales sa asigure pase filtrante,utile pt. atacanti;desi,am incasat doua goluri,portarul a fost cam singurul care s-a ridicat la nivelul mizei partidei!;n-a fost seara noastra,iar returul se arata destul de sumbru,iar calificarea incerta,aproape ratata;polonezii, in Luxemburg au inscris de doua ori(2-2),noi,niciodata!;trist,dar adevarat,se pare ca in meciul cu Dinamo ar fi trebuit sa jucam cu mai multe rezerve ,sa menajam cativa jucatori,pt. ca ai nostrii sa nu fie neputinciosi si sa poata face fata unui ritm de joc European!;din pacate,se vede treba ca nu ne-am pregatit profesionist pt. aceasta calificare,nu ne-am canalizat corect obiectivele si fortele;am avut parte si de ghinionul unor accidentari pe fondul uzurii unor jucatori trecuti bine de prima tinerete;cum si cand au disparut acel Camora si aceea echipa ce invingea”in teatrul viselor”pe”Old Trafford”(?!);cat de mult am regresat si cat de mult au reusit altii sa progreseze!;nu facem mormantare,dar trebuie sa ne gandim cu simt de raspundere la faptul ca nu reusim sa tinem pasul cu occidentul(nici, in fotbal!); a fost ceea mai mare rusine,sa te umileasca o echipa de fotbal-amatori,din Luxemburg(!!!);e clar ca nu putem sa facem fata pe mai multe fronturi, sa disputam meciuri la fiecare 3-4 zile,cu o echipa imbatranita,dar mai ales uzata fizic; lipsa determinarii,a atitudinii,a fortei fizice si a concentrarii precare ,ne-au privat de o calificare scontata si in mod cert,ne-a ingreunat situatia financiara,daca am contat pe meleoanele de euroi din Gr.Eu.L.!;Hai CFR!

    Apreciază

  12. Nasoala situatia.
    Sa nu te califici in EL si sa nu incasezi banii care se cuvin pentru acest lucru, inseamna ca ti-ai ratat obiectivul si practic trebuie inceput de la zero. Dupa cheltuielile facute, acest lucru este greu de inghitit pentru oricine, mai ales cand de impotmolesti intr-o echipa din Luxemburg.
    Faptul ca luxemburghezii formeaza o echipa decenta, nu este o scuza, fiindca posibilitatile lor financiare si jucatorii pe care ii au, nu sunt peste nivelul de la CFR, deci rezultatul este doar o consecinta a proastei gestionari a clubului, sub toate aspectele, in ultimele luni.
    E foarte posibil sa fie vorba si de oboseala jucatorilor din nucleul de baza, dar aceasta neputinta am vazut-o si in primul meci cu Malmo si acolo nu cred ca era vorba de oboseala.
    Mi-e frica sa nu fie vorba de faptul ca jucatorii nostrii nu pot gestiona presiunea unor jocuri cu miza mare, ca nu avem lideri cu personalitate in echipa care sa fie capabili sa traga echipa dupa ei. Mi-e frica ca miza acestor meciuri le toarna plumb in picioare si le intuneca judecata.
    Aseara, jocul nostru a fost lamentabil la mijlocul terenului unde nu am reusit sa le facem fata fizic, nici sa-i blocam pe adversari si nici sa declansam contra-atacuri eficiente, ca de constructie, nici nu se pune problema.
    Cred ca la mijloc avem nevoie de cineva care sa lege jocul, sa adune echipa, sa limpezeasca ideile, iar lipsa lui Culio, a scos in evidenta si mai tare aceasta problema.

    Apreciază

  13. Noi putem ajuta cu sustinere din tribune in retur. Parca vad ca vom fi tot aia vreo 5000 care vin si cu Chiajna, Gazul, etc. Echipa are nevoie mare acum sa strangem randurile in jurul ei, dar nu cu injurii la greseli, ci cu sustinere frenetica. Oricum, nu vad sa fie asa ceva la retur, mai degraba vor fi apostrofari si injurii. Sper sa ma’nsel. Forza Cfr!!!

    Apreciază

    • Depinde de cei de pe teren. Dacă intră la fel de miserupiști sigur vor fi huiduiți. Dacă totuși arată că vor calificare atunci vor fi aplaudați chiar dacă pierd acea calificare. Eu unul o să dumnezăiesc numa’ dacă îl mai pe arlauskis în poartă….

      Apreciază

  14. @Kiruj, eu am zis de mult de rotatia asta. M-am mirat deseori de primul 11 al lui Conceicao. Am renuntat sa ma uit la meciurile CFR-ului pentru ca unul dintre motivele pentru care eram curios sa vad aceste meciuri, erau noii veniti si jucatorii care au jucat mai putin. Ma refer la Costache – un tanar pt care ne-ati platit multi bani si care va ramane in urma daca nu joaca, Andrei Radu – un jucator deturnat din drumul catre noi sa fie rezerva permanenta a lui Camora, nu avea cum sa fie titular in fata capitanului, dar sa nu-l bagi nici la formalitatea cu armenii… plus transferurile cu cota care au jucat putin, Lang, Males au inceput sa apara, Tambe, De Lucca au bifat minute rareori. Oboseala e clar o explicatie. Dar pana la retur se poate descarca. Daca e asta, e suficient sa fie odihnita echipa pentru a le da dudelangilor 3-0? Acum atata trebuie…

    Apreciază

  15. Mulți spun că X sau Y au jucat rău și de asta am pierdut. Mie mi se pare că nu poți spune așa ceva, indiferent cât de dezamăgit ești după meciul ăsta. Nu cred că e vina lui Păun, Maleș sau oricine altcineva. Nu individual. Toată echipa a jucat rău pentru că au făcut exact ceea ce au spus că nu vor face. Păun spunea la conferința de dinaintea meciului că nu trebuie să fie cu nasul pe sus și nu trebuie să ne credem calificați dar după meci putem vedea că exact asta s-a întâmplat. Poate singurul care a fost semi-lucid în meciul de ieri a fost Camora, care a și spus după meci că este o mare rușine și e dezamăgit după echipă. Din declarația lui Camora mi se pare interesantă asta: „Să vorbim între noi în vestiar şi să vedem pe ce drum vrem să mergem toţi, împreună. Dacă nu, aşa nu avem nicio şansă!” Mie mi se pare că Mario sugerează că orgoliile au format niște bisericuțe în vestiar și de-asta nu merge nimic bine. E drept, poate mă înșel. Pe de altă parte, sunt sigur că nimeni de la club nu credea că ne vor bate luxemburghezii și s-au văzut cu sacii în căruță. Au fost niște semne că asta se întâmplă: cedarea lui Vâtcă în condițiile în care Jesus nu putea juca ieri și Arlauskis se întorcea după accidentare, deplasarea cu charter personalizat și refuzul CFR-ului de a face un antrenament oficial, pentru a testa gazonul. Ce mă întristează e că Toni nu a simțit asta sau poate a simțit dar nu a putut să mobilizeze jucătorii. Îmi doresc să ne calificăm, dar cred că asta se va putea doar dacă jucătorii se vor auto-motiva, pentru că nu cred că avem în staff pe cineva capabil să îi monteze pe jucători. Nu vreau să lovesc în Toni, să nu fiu înțeles greșit, poate a fost doar un accident și poate că va reuși să îndrepte situația. Chiar sper asta. Hai CFR! By the way, mă gândesc, dacă Iuliu Mureșan a girat în fața acționarului, la momentul conflictului cu Mara, cu calificarea în Europa League…e posibil să se apropie despărțirea de el? Ar fi păcat.

    Apreciază

    • E posibil ca renunţarea la antrenamentul oficial să fi avut alte raţiuni, nu neapărat tratarea adversarului cu nasul pe sus. Problema mi se pare a fi fost că ai noştri (conducere, staff, jucători) n-au conştientizat la modul serios că în sânul clubului din Luxemburg se întâmplă exact ceea ce s-a derulat la CFR în vara-toamna lui 2012: mobilizare exemplară pentru meciurile din cupele europene, entuziasm cât cuprinde, o stare de exaltare la nivel de tot ce înseamnă F91 Dudelange, dorinţă pentru performanţă, formă şi moral de joc excelente. Sper să nu, dar dacă “amatorii” se vor califica în grupe, sunt convins că vor face nu punct, ci puncte, indiferent ce adversari vor avea. Din punctul lor de vedere, noi n-am fost nişte amatori, desculţi pentru Basel, Braga ori MU?

      Apreciază

  16. Caneto, cu tot respectul, luxemburghezii sunt semi-profesionisti, asta inseamna ca au in echipa si amatori. Si asta este 100% adevarat. 8 jucatori din lotul lor, printre care si un titular, au si alte locuri de munca in afara de cel de fotbalist. Asta ii face amatori. Ca „a evoluat fotbalul” ca „nu mai e ca inainte” asta sunt de accord, dar asta nu scuza faptul ca noi am pierdut cu niste amatori dupa ce am avut 6 victorii consecutive cu profesionisti.

    Piru si altii au dreptate: e o problema la nivel de jucatori. Poate sa-ti zica antrenorul ce vrea el, pot sa fie scandaluri cu nemiluita la club dar atata timp cat esti platit DOAR sa joci fotbal nu te poti lasa DOMINAT de o echipa de amatori. Problema de aseara nu e rezultatul, daca am fi pierdut cu 2-0 si jucam de rupeam nu era o problema, dar am fost dominati! Zenit a intros scorul de la 4-0, dar au jucat ceva. Noi, daca jucam la fel si in retur, suntem norocosi daca scoatem un egal.

    Apreciază

    • Rasturnari din astea gen Barca-PSG, Roma-Barca sau Juve-Real sunt greu de cuantificat. La Zenit-Minsk, daca nu cumva rusii au jucat cu juniorii U17 in mediul din deplasare, e suspect. 4-0/0-4(1-8), wtf… 2-0/0-4 se poate. Si aici trebuie sa intervina profesionalismul alor nostri. Ii odihnesti pe baieti bine, incarci un pic fizic si moral si nu-i lasi sa respire tot meciul. Nu-i lasi sa respire. Trebuie sa-i poti domina fizic, esti totusi echipa full professional.

      Apreciază

      • Si eu zic ca se poate, mai ales cu o echipa de nivelul Chiajnei, doar ca trebuie sa-ti doresti asta si sa vrei sa fii in EL, iar eu aseara am vazut zero dorinta.

        Apreciază

  17. Diferenta dintre full professional si semi-professional e fizica in primul rand. Poti sa stii fotbal, sa stii tactica, sa ai antrenor capabil sa ‘citeasca’ celelalte echipe si la nivel de semi-profesionisti. Dar NU ar trebui sa poti juca fizic la nivelul profesionistilor. Insa dracu stie ce metode de recuperare au astia nowadays, ce pregatire fac, cum se incarca fizic si cum se odihnesc dupa joburile alea part-time, care oricum nu sunt la sapa…

    Apreciază

    • La acest nivel, conteaza faptul ca federatia luxemburgheza a amanat doua jocuri de campionat ale dudelangilor, printre care si in etapa de dinaintea meciului de aseara. Face diferenta. Daca doar unul dintre titulari are alt job, si ala la primarie in birou (cel caruia i s-a luat interviu inainte de meci), atunci putem spune ca si ei sunt profesionisti.

      Apreciază

        • 1).Nivelul = UEL play-off.
          2).Doar unul din titulari joaca din pasiune, si ala „da cu sapa” la primarie intr-un birou. Restul traiesc din fotbal, sunt profesionisti.

          Apreciază

          • Doar unul din tutulari si majoritatea rezervelor, deci ei au 12 ,13 jucatori profi in tot lotul lor, iar noi avem in jur de 20 de jucatori profi.
            Apoi Vidi era sa o pateasca, polonezii au patit-o, nici asta nu te-a pus pe ganduri?
            Apoi hai sa comparat salarile celor din Lux cu salarile lui Manea si Arla, cine crezi ca iasa pe plus? Ce ar trebui sa fac ei pentru o astfel de diferenta? Nu sa joace din 3 in 3 zile si nu din 7 in 7? Intreb nu dau cu parul.

            Apreciază

            • Faptul ca Vidi i-a eliminat cu noroc, apoi eliminarea polonezilor de la Legia Varsovia cu 4 goluri inscrise arata din start ca e o echipa buna. Diferenta dintre salarii e in favoarea noastra, inclusiv cota de piata a jucatorilor (de vreo 5-6 ori). In campionatul nostru nu avem echipe capabile sa joace din 3 in 3 zile cu succes. Asta e realitatea.

              Apreciază

    • Eu cred ca luxemburghezii isi hoby-ul mai in serios decat 85% dintre jucatorii de la nio din tara. Au cam o singura tactica pe care o joaca foarte bine. Bravo lor.
      Totusi cred ca daca jucam in viteza la firul ierbii(nu cu centrari plouate) cred ca avem o sansa sa remontam.

      Apreciază

      • Subscriu, mai ales pe contre, cu patrunderea in viteza cu mingea la picior pe spatii libere, in timp ce coechipierii se demarcheaza in viteza. Asta a lipsit ieri, cu exceptia ocaziei mari a lui Tucu din min 75 cand unul din „luxosi” a scos de pe linia portii.

        Apreciază

  18. Apropo, gazetarii de la gigisport, telekosport, sportx sau cum pula le-o zice ar trebui sa lase si ei capul jos, mi se pare nepermis ca un meci din Play-Off-ul Europa League in care e implicata o echipa romaneasca sa nu fie transmis.
    E cam la fel de rusinoasa „performanta” lor cu „performanta” jucatorilor nostri.

    Apreciază

    • Subscriu. E rusinos pentru ei ca n-au vrut sa transmita campioana la concurenta (la aprox aceeasi ora) cu echipa natiunii. Ii cred ca aveau audienta mai mica si bani mai putini din reclame, dar rusinea ramane pentru ei. Si-au asumat-o cu decizia netransmiterii meciului. Deci, sa le fie rusine!

      Apreciază

  19. Este de inteles sa fim suparati dupa o infrangere istorica contra unor amatori.Dar este o surpriza doar pentru cine n-a vazut meciul.Am pierdut contra unei echipe cu personalitate si cu potenta fizica.Apoi am vazut o stiinta de amplificare a contactelor si implicit de obtinere a unor lovituri libere.Am fost dominati fizic(si nu doar ca si-au anulat etapa din campionat) de-o echipa care este construita pe acest criteriu.
    Evident ca antrenorul are vina lui,cand echipa interpreteaza o partitura fals si nepotrivita stilului de joc.
    In ultimul timp am pierdut cand au fost comise greseli individuale.Ambele goluri au venit pe niste erori incredibile pentru acest nivel.Toti am remarcat interventia uluitoare a lui Manea,dar nimeni n-a comentat golul din loviturura libera.Mingea sutata de adversar a ocolit zidul „dispus” de portarul Arla.N-a luat-o peste zid ca sa invoce executia perfecta ci pe langa…………si-a aranjat defectuos zidul si asta este doar culpa lui.
    In fotbal exista exemple de rasturnari spectaculoase si totul este posibil.Amaraciunea noastra este amplificata si de modul in care am pierdut pe niste greseli de amatori.Daca pierdeai in fata unei superechipe echipe acceptai valoarea,dar tu ai pierdut in fata unei echipe organizate si cu propriile greseli.
    Aseara am vazut o partida care mergea clar pe un 0-0 dar cu astfel de greseli nu te iarta nimeni.Personal nu cred ca putem depasi o astfel de echipa in retur,pentru ca n-avem jucatori de clasa sa poata face diferenta.

    Apreciază

  20. Oricum am invarti-o si-am suci-o, de la nivelul luxemburghezilor incepe fotbalul profesionist.
    Noi am reusit aseara sa fim sub ei, sub acest nivel, deci pana sa ajungem unde am fost si sa obtinem 10 puncte in CL, mai avem drum lung, asta daca stim si cum sa-l parcurgem.
    In primul rand la varf avem nevoie de clarviziune si luciditate.
    In trecutul nu foarte indepartat, am reusit performante cu echipe avand resurse mult mai mari decat noi si asta datorita pasiunii, priceperii si devotamentului fata de club.
    Daca a fost posibil odata, inseamna ca se mai poate, dar trebuie asigurate acele conditii care sa conduca la o atmosfera de profesionalism si incredere, sa traga toata lumea la aceeasi caruta, in aceeasi directie si in acelasi sens, altfel nu se poate.

    Apreciat de 1 persoană

    • in trecut am facut performante avand in echipa multi jucatori mai tineri, dornici de afirmare, dornici sa prinda un contract mai bun, erau motivati. Acum avem multi in pragul pensionarii pentru care timpul trece, leafa merge… au salarii foarte bune pentru Liga1 asa ca ei doar isi asteapta linistiti retragerea….

      Apreciază

  21. Da, Arla si-a pus zidul gresit sau baietii din zid s-au tras din calea mingii, in loc sa sara in fata ei. Numai astfel putea sa treaca mingea pe langa zid si sa nu se duca pe langa poarta.

    Apreciază

  22. Eh , pregatire fizica ! Au avut ” duda mai lunga ” ( ca de aia-i cheama Dudalunga) si un „fi ” de 9,1…Molaii noshti or crezut ca, daca i-am batut Duminica pa aia cu „dudascurta” , numa’ ne ducem la plimbare cu „ciartaru’ cu sigla vishinie”. Da’, ne-am incurcat in ” duda” lor….Totusi, se poate remonta „o remontada” , daca vrei si daca poti. Daca nu pot baietzii , sa ieie ” prafuri de …putut”. Si sunt si ” pastile de…putut”, albastre.

    Apreciază

  23. Nu am vazut meciul si ma bucur ca n-am facut-o, pentru ca asta e din ciclul „17 nentori” , daca tot ne-am umflat in pene dupa ce i-am batut pe spartani duminica seara. Desi imi doresc sa fiu contrazis de echipa, las in scris si fac si print screen, ca eu nu cred ca mai putem intoarce rezultatul joia viitoare. Intre timp mai avem si meci la Medias, pe care nu stiu cu ce echipa il vom aborda. Nu stiu ce consecinte va avea pierderea calificarii, am inteles ca e vorba de vreo 10 mil, dar mi se pare absolut rusinos daca se va intampla. Noi mai avem o experienta similara cu Famagusta, dar macar aia erau echipa de profesionisti. Tot ce s-a intamplat la club dupa castigarea titlului si pana azi, arata clar ca suntem departe de un club cu pretentii, chiar daca ne consideram „mandria Ardealului”.

    Apreciază

    • Nu stiu ce sens mai are sa ne agitam ca ne fura arbitrii si nu putem lua titlul, daca ne batem joc de astfel de oportunitati. Nici daca ne lasau sa ne alegem singuri aversarii din aceste tururi preliminarii, nu cred ca puteam gasi adversari mai accesibili, decat ce am intalnit in aceste meciuri. Voi daca ati fi in locul finantatorului, ce masuri ati lua in acest moment?

      Apreciat de 1 persoană

      • Ce masuri sa mai iei acum? Dai din nou afara antrenorul? Nu se poate, e tardiv, incerci sa exploatezi resursa pe care o ai, vezi daca lotul iti permite o imbunatatire a calitatii jocului, daca se poate gasi o formula care sa scoata rezultate.

        Apreciază

      • Saul, „luxosii” astia, cum zice Achilles, sunt buni, o sa-i vezi in Gruia ca e asa. Seria lor de rezultate demonstreaza asta, dar si jocul. Cum am mai scris, cred ca Nelutu Varga o sa-i prezinte finantatorului real „scalpul” lui IM impreuna cu al celor pe care i-a adus, Razvan Zamfir si Toni. Pentru ca e sigur ca finantatorul real va fi extrem de nemultumit si va cere explicatii si va intreba de masuri luate pentru remediere. Asa cred eu.

        Apreciază

        • Ai de duda noastra, tu chiar vrei sa ne faci sa crezi ca ne-au invins o super echipa? Chiar nu mai ai simtul ridicolului? Suntem noi vai de curul nostru, noi si tot restul campionatului asta de 2 lei si 50 de bani.

          Apreciază

          • Faptul ca sunt buni nu e egal cu faptul ca sunt o super-echipa (Real, Barca, Juve, Bayern, etc). Sunt buni in raport cu noi, cu Legia Varsovia si sunt aproape de Vidi care e peste Ludogoret si Malmo (i-a eliminat).

            Apreciază

            • In fotbal daca a elimina b, nu inseamna ca a neparat mai buna ca b.
              Iar daca a elimina b si b elimna c nu inseamna ca a elimina sigur pe c.

              Apreciază

            • Asa e, Dacide, ce spun eu e ca nu sunt o super-echipa, asta e esenta, dar in raport cu noi sunt buni. Super-echipele ii(/ne) spulbera.

              Apreciază

    • No, nu-i chiar asa….
      Duminică își face încălzirea Jesus, Julio, Ganea, Costache, Ioniță, Tambe, piticu ăla italian cu chiloții mari….oioi avem cu cine….
      Bătrânii se hodinesc și joi le dăm la funcționari un 4 la unu așaaaa să ne placă nouă.
      Hai CFR!

      Apreciază

  24. Mi se pare gresit sa dai in IM si RZ din moment ce campania de achizitii nu le apartine. Ei trebuie sa gestioneze greaua mostenire a lui Lolek si Bolek. EU sa fiu finantator as termina cu schimbarile de antrenori si as lovi si in jucatori. Mereu ei sunt nevinovati si pleaca antrenorul de parca e singurul vinovat.

    Apreciază

    • Si parerea mea e ca ar trebui sa ramana IM, RZ si Toni. Insa cred ca Nelutu Varga o sa-i ejecteze, ca masura luata pentru remediere, la intrebarile finantatorului adevarat.

      Apreciază

      • Ok, ii dai delete lui RZ sau lui Toni,nici o problema aduci altii.. dar daca’l concediezi pe IM, pe cine aduci in locul lui !? Ma gandesc ca Targa asta sau cine o fi, nu e chiar qrost

        Apreciază

  25. Dan dan ai pus punctul pe”I”;asta-i problema!;in”era-Paszkany” nu aveam niciun titular(mai la urma Cadu si Trica)care sa fi implinit 30 de ani;mai toti erau,descoperiti,pregatiti pt. performanta.de la varste mult mai fragede,ca apoi sa fie vanduti pe bani grei,nu pe marunti!;ori,acum avem o”asociatie de pensionari”fara viitor,fara veleitati de crestere,fara perspectiva;si atunci,de unde motivatie,determinare si atitudine de sacrificiu;daca in campionatul asta submediocru,mai merge,cum merge si cu o conditie fizica precara,dar cand iesim in lume,nu mai tine aceasta fandoseala,aceasta cosmetizare fara sustinere,fara fond;echipa asta,dupa merituoasa performanta de-a castiga campionatul am mai spus-o, si-a depasit potentialul si a ajuns la finis(punct!);ce vedem(?),doar ici,colo,niste rabufniri razlete,ale unor jucatori,dar nesustinute in ansamblu de o adevarata echipa,decat efemer prin executii de exceptie;echipa nu mai are personalitate,este fara vlaga,stoarsa fizic si obosita psihic,nu mai are clarviziune si consistenta in joc,nu mai poate conduce ostilitatile si dicta ritmul unei partidei!;de cand a plecat DP.n-am mai vazut,nici un pressing avansat care sufoca adversarii,dar nici posesie prelungita nu avem,am pierdut si calitatea fazelor fixe,a executiilor loviturilor libere si a cornerelor,unde eram asi si inscriam permanent!,in continuare,nu ma astept la minuni,este un an impar.

    Apreciază

  26. Eh…big deal. E drept ca, asa cum spune Ioan Dacid, aia nu sunt o super echipa si infrangerea e rusinoasa. Dar nu vad ce rost are sa vă puneți poalele-n cap si sa plangeti ca niste babe. Orice club a avut parte de un esec rusinos de genul asta. Bayern nu a luat-o de la Bate Borisov? Tot rusinos a fost. United nu a pierdut acasa cu ceva echipa din Romania? Tot rusinos a fost. I-au subestimat pe aia din Luxemburg, asta e. In retur nu o sa-i mai subestimeze si le da CFR-ul 4 boabe lejer.

    Apreciat de 1 persoană

    • Vlade, pentru ca e forum de discutii aici, nu trebuie nimeni sa taca si sa rabde, sa arate ca e barbat, nu aici, pe forum, unde e loc de discutii largi.

      Apreciază

      • Stiu ca e forum de discutii. Si dupa meciul de ieri e normal sa existe critici. Eu ma refeream la aia care spun că grupele sunt interzise anul asta. Eu zic ca nu. Nu cred ca luxemburghezii pot sa joace mai bine decat au jucat ieri. Dar CFR-ul cu siguranta poate juca de 10 ori mai bine. In retur, minim 4. Mark my words.

        Apreciază

    • Bine ar fi cu zici tu dar polonejii dupa ce s-au facut de cacat la Varsovia in deplasare si-au revenit cat de cat doar dupa ce au primit 2 boabe. Cam tarziu.

      Apreciază

    • compari bate borisov cu sculeri-matriterii astia din luxemburg? bate borisov a avut prezente in grupele UCL.. despre ce vorbim….astia din luxemburg iti aduc aminte de scoruri 7-0 cat le dadea nationala. cam atat despre fotbalul luxemburgheez

      Apreciază

  27. Dureros acest eșec, obținut mai ales în urma unui joc slab spre foarte slab a majorității jucătorilor. Acum se vede, cât de important este pensionarul Culio în angrenajul echipei. Eu cred că meciul cu dinamoul, unde fiecare a avut implicare totală, i-a stors efectiv. În plus, s-a instalat și automulțumirea, că ce buni suntem noi!
    Nu i-am luat în serios, în ciuda rezultatelor remarcabile, obținute de luxemburghzei. 2 goluri marcate cu Vidi, 4 cu Legia!
    Războiul nu e pierdut, dar va trebui să dăm totul, pentru calificare! Bestia,forță, energie, dăruire totală!
    Să mergem cât mai mulți la stadion, să-i purtăm spre victorie!
    CFR-CALIFICARE!!!

    Apreciat de 1 persoană

  28. Am revazut 2 rezumate si din nou mi s-a parut acelas lucru ca si ieri: am jucat mult prea multe mingi pe sus, mult prea multe centrari plouate in careu.
    Chiar nu mai stim sa jucam la firul ierbii? De ce jucam pe sus, pe sus e cel mai usor sa fi blocat cand joci cu echipa mai slaba.
    Iar golurile, ai de capul meu, la primul gol cred ca au gresit cel putin 4 jucatori.

    Apreciază

    • În asemenea articole, câte un afon de subiect face speculaţii în urma câte unei frânturi de zvon prinse pe undeva. Din articolele apărute vineri, am înţeles că s-a tergiversat semnarea contractului până în noapte tocmai din cauză că s-a făcut un control medical amănunţit, ştiindu-se că Baptista n-a mai jucat de 2 ani.
      „Au descoperit acum că fotbalistul are astm, motiv pentru care, din informațiile FANATIK.RO, nici nu l-au legitimat până la această oră.”
      Nu mă pricep la chestii medicale, poate acum a venit în această chestiune rezultatul controlului de vineri, dar nu poate fi adevărat că n-a fost legitimat. Apare pe lista oficială depusă la LPF, este trecut pe lista depusă la UEFA pentru meciurile cu Dudelange, cum naiba puteau face astea fără să-l legitimeze? Nicicum!

      Apreciat de 1 persoană

      • Astm-ul daca l-ai luat nu prea poti scapa de el, daor poti sa il ti in frau. Oricum is foarte multi sportivi care au astm, uneori ma gandeam ca la jocurile paralimpice is mai multi sportivi sanatosi decat la jocurile olimpice. A se vedea TUE.

        Apreciază

        • OK, dar Baptista a avut/are într-adevăr astm? Eu unul nu cred că îşi permite să-şi murdărească numele, ascunzând un asemenea fapt pentru nişte mărunţiş (pentru el, nu opentru mine 🙂 ). Ori nu are astm, ori se ştia dinainte de a semna contractul.

          Apreciază

            • Iuliu Mureșan, președintele „feroviarilor” a oferit o primă reacție după ce problemele noului transfer au devenit publice. Nu a negat că Baptista suferă de astm, dar e ferm convins că brazilianul va putea fi utilizat în perioada următoare.

              „Nu am luat un jucător bolnav, vă spun sigur asta! Am informat Agenția Antidoping și este totul ok, poate juca după acest tratament.

              Deja Baptista respiră normal, cred că sâmbătă va termina tratamentul cu cortizon. E vorba de un tratament de 10 zile. A luat acest astm după călătoria cu avionul. Nu e o boală cronică, nici vorbă de asta. Sunt și alți jucători care evoluează cu astm și nu au probleme. E totul în regulă cu Baptista”, a declarat Mureșan, potrivit realitateasportiva.net.

              Apreciază

  29. Fanatik scrie ca Baptista a semnat fara control medical, pe care l-au facut ulterior si a reiesit ca are astm bronsic. Wilhelmsson din nationala Suediei, retras din activitate acum 2 ani, a jucat cu astm bronsic (cu tratament). Si Latovlevici a avut astm bronsic, dar l-a avut in copilarie si i-a trecut, cum se intampla de multe ori dupa ce cresc copiii.

    Apreciază

  30. Eu sper ca ne vom califica.Am avut un meci slab,urmatorul va fi mai bun.Batem 4-0.Sincer ma deranjeaza ca dupa fiecare meci mai nereusit jucatorii,conducatorii sunt desfiintati.Sunt aceasi care au batut Dinamo,au luat campionatul.Hai sa avem un pic de incredere in baieti.

    Apreciat de 1 persoană

  31. Pai daca inclusiv,il capitano,Camora recunoaste ca am jucat slab,isi pune cenuse in cap,ce sa facem noi chibitii,sa ne mintim,sa-i laudam si cand nu-i cazul(?);este mult mai corect sa aratam lipsurile si sa ne bucuram cand ele nu exista;chiar daca ne doare nu inseamna ca nu mai suntem trup si suflet alaturi de ei;ne trece supararea si o luam de la capat;Hai CFR!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.