Albusibiu: Cam așa!


Ei bine, cam așa, ca în seara asta, ar fi trebuit CFR-ul să joace încă de la primul meci din Supercupă: tehnic dar și dispus la efort, aerisit și cu privirea sus cât mai mult timp. Resurse, slavă Domnului, aveam suficiente. Poate că dacă așa începea, de la primul meci, urmând apoi trendul de acomodare, treceam și de Malmo și eram azi singura echipă din campionat cu maximum de puncte. Fiindcă, să recunoaștem, adversarii din campionat au fost până acum modești.

Nici Concordia n-a fost strălucită, e drept, iar acest 2-1 poate n-ar trebui să ne dea aripi atât de repede. Am întâlnit o echipă limitată ca valoare a jucătorilor, cu spații mari între mijlocași și defensivă, zone perfecte pentru ai noștri să mai pună câte un stop, să intre în combinații, oricum, să renunțe la exasperantele centrări la întâmplare. Chiar și așa, Concordia a fost o echipă care și-a făcut temele pregătind corect meciul cu noi. S-a văzut că în primele 15 minute au făcut un pressing avansat pe noi, extrem de curajos și deranjant. Ar fi putut să ne surprindă, noroc că apărarea noastră era destul de atentă. De la 2-0 s-a relaxat, dar asta e altceva.

Apoi, încet-încet, CFR-ul a început să împingă liniile pe adversar. Sigur, prima repriză a părut mai mult că măcinăm în gol, dar cred că atunci s-a încălzit “motorul”, s-au făcut reglajele necesare. Adică toate acele nesincronizări de ultimă pasă, cu Mailat sau Ioniță au fost răscumpărate în a doua repriză. Am fi putut avea gol și înainte de pauză, dar a doua parte a fost probabil o eliberare, probabil cea mai bună repriză a CFR-ului în acest sezon.

Ținând mingea jos și dând drumul la combinații, s-a văzut ce poate face tehnica oamenilor noștri, cu Țucudean implicându-se și el foarte util în această mișcare. Marile câștiguri ale acestui meci sunt Mailat și Ioniță. Primul, deja o confirmare, un jucător care nu doar că ne ajută să facem regula “Under 21”, dar este și într-o creștere accelerată, de la meci la meci. Sigur că a avut câteva ratări, dar eu mă uit mai mult la cum vine, cum se oprește și cum pleacă mingea mai departe de la el, acolo, în prejma careului advers. Să ai un jucător atât de tânăr care dezechilibrează constant apărarea, e o afacere minunată. Probabil îl vom mai ține un sezon după care va pleca într-un campionat tare al Europei.

Ioniță e altceva. E omul de la care s-a așteptat enorm și care acum începe să prindă încredere, atunci când i se lasă și spațiu de mișcare, libertate. La el talentul și tehnica sunt pe primul plan, azi ne-a arătat câteva execuții de artă. De ce Mailat a fost totuși mai activ decât Ioniță? Pentru că aportul colegului său din bandă, Camora, a fost net peste Peteleu.

Un alt câștig azi a fost Bordeianu. Dintre Hoban și Djokovic, cred că alegerea cea mai bună este Bordeianu, un mijlocaș mai util pentru campionatul nostru, mai bun pentru 3 din 4 meciuri, când jucăm cu adversari chitiți să se apere. Bordeianu arată ce înseamnă să ai rezerve chiar și la rezerve, ce înseamnă să își dorească cineva să fie titular.

Nu mă pronunț azi despre Tambe și Lang, deși sunt realmente bucuros să văd chipuri noi în teren. Singura dezamăgire este Omrani, cel care ar merita o pauză pe banca de rezerve. Se vedea foarte clar cum toată echipa joacă, vine la primire, intră în combinații, doar “Mirel” Omrani stă să fie servit. Așa nu merge!

Mai trebuie notată faza din minutul 92, cu penalty-ul neacordat la piedica pusă lui Camora. Era doar 2-1 și mai era timp de un accident, de o egalare. Atunci când CFR va pune iarăși diferență în clasament, când vor începe “bârfele becalo-jurnalistice”, să vă amintiți acest meci. Se va spune că am câștigat cu gol din penalty, fără se spună că ar fi trebuit de fapt să avem 2 penalty-uri, ambele fiind foarte clare! Până atunci însă, să urcăm în clasament, nu?

Meciurile grele acum se apropie. Probabil formula de start de azi n-o vom vedea în Europa League, acolo unde se va merge pe lucruri deja testate. Dar formula de azi pare mult mai promițătoare, arată o marjă mare de creștere și, în mod cert, mult mai mult spectacol. Săptămâna viitoare, cu Voluntari, aceasta trebuie să fie echipa!

Albusibiu

Reclame

58 de comentarii

 1. Dupa umila mea parere, Omrani a jucat pe banda dreapta si nu Ionita, Ionita jucand in mijloc, in fata inchizatorilor Bordeianu (dreapta) si Culio (stanga) si in spatele varfului Tucudean, avandu-l in stanga lui pe Mailat in banda. Joi vor aparea doua nume noi, in locul suspendatului Culio (probabil Djokovic) si accidentatului Deac (probabil Mailat). Ma astept sa apara Ionita in centru ca ieri seara, pe postul lui Djoko. Sau ar putea fi Bordeianu in locul lui Culio si Djoko pe postul lui in centru, daca vom juca pentru 0-0. Trio-ul Hoban – Bordeianu – Djoko in mijloc pare mai putin inventiv in atac si mai sigur in aparare. Dar putem avea si aici suprrize placute, sa ne contrazica pe teren acesti trei baieti minunati. Hai Cfr!!!

  Apreciază

 2. Așa e, s-a pornit cu 4-2-3-1, Ioniță fiind un fel de ”regista” în spatele lui Țucu. În momentele de atac (adică aproape tot timpul…), unul din închizători s-a dus mai sus, să sprijine atacul. La un moment dat Lang a fost susprins lângă fanionul din dreapta, fiind extremă dreapta… În paranteză fie spus, în acest moment e sub Muri, a avut câteva greșeli copilărești în spate, una era să ne coste. Billel ”Mirel” nu mi s-a părut a fi o catastrofă, dimpotrivă, a pus și el umărul la ofensiva destul de plăcută ochiului. Jos pălăria în fața lui Țucu, a avut una dintre cele mai bune prestații de când a venit în Gruia. Mailat crește de la meci la meci, lucru vizibil cu ochiul liber. Dacă începeam pregătirile cu Toni, acum eram ”trecuți” de Malmö, asta-i ”biztos”… 🙂 HAI CFR!!!

  Apreciază

 3. Nu am vazut decat franturi din meciurile CFR-ului din acest nou sezon, motiv pentru care nici nu am mai scris de ceva vreme, fiind prins cu altele. Nu stiu care sunt scandalurile interne in cadrul clubului, dar mi-a placut bannerul galeriei in acest sens. M-as bucura daca ati detalia vreunul dintre voi. Pacat de inceputul slab de sezon, la ce adversari am intalnit ar fi trebuit sa fim in turul 3 al CL si lideri cu 9 puncte in clasament. Pierderea dublei cu Malmo aproape ca ne anuleaza sansele de EL, chiar daca trecem de Alashkert sau cum le zice. Stiu ca urmeaza un an impar, ne-am mai confruntat cu astfel de situatii, dar cred ca se putea mai mult in acest inceput. PS. @ Lenghyel Attilao, mai ai din rose-ul ala, ca aduc eu pestele? 🙂

  Apreciază

  • Știu ca fiecare are problemele lui, jobul lui, familia lui, problemele lui de sănătate dar problema mai mare decât războaiele din conducere sunt lipsa suporterilor pe stadion. Eu as face un tabel din cei ce postează aici că-ți și merg pe stadion, ca dacă toți am încuraja echipa doar de la tastatura, ne-am afunda în anonimat.

   Apreciază

  • Da Saul , am si eu ,dar vecinul meu lipovan are beciul plin de un alb sec, un roze usurel si un negru mai greoi

   Apreciază

  • N-am reținut și n-am înțeles nimic din bannerele galeriei. Cert este că începutul de partidă a fost patetic cu galeria total mută. Cred că rolul galeriei este acela de a încuraja echipa și nu acela de a protesta cu bannere la adresa conducerii sau mai știu eu cui.

   Apreciază

  • Andrei, exista si acest tip de suporter, cel de tastatura. Nu poti sa-l condamni. Poti, dar nu e drept. E liber sa-si aleaga calea. Cei mai multi tineri nu sunt microbisti. Sunt fani video-games, facebook, etc. Nici pe ei nu-i drept sa-i condamni. Generatiile mai vechi n-au (/n-am) beneficiat de calculator in adolescenta/copilarie. S-au (/ne-am)atasat de fotbal. Acum e altceva, sunt atatea alte provocari.

   Apreciază

  • Saul, dupa infrangerea din Gruia cu Malmo, a doua zi, a fost demis Edy (se pare de catre Nelutu Varga, la interventia lui IM) si au plecat din acest motiv Copil, Mara si Bilasco, echipa adusa odata cu DP in conducere. Declaratia clubului pe site/pagina de facebook a fost ca motivul demiterii e apartenenta lui Edy la vechiul proiect (initiat de cei trei demisionari). Peste cam o ora, a fost anuntat tot pe site/pagina de facebook Conceicao. In interviuri, IM spunea ca pe langa infrangerea cu Malmo au mai fost si alte lucruri la baza plecarii celor 3, pe care nu le poate face publice. Mara spunea la interviuri ca nu crede in noul proiect, adica in Conceicao. Au ramas IM si Razvan Zamfir in conducere. Se vorbeste in media ca ar fi ofertat Gica Popescu, cred ca de Nelutu Varga. De asemenea se vorbeste si de Dani Coman de la Astra.

   Apreciază

 4. Este lesne de observat ca avem jucatori care stiu sa joace fotbal, atunci cand sunt pusi sa joace fotbal.
  Avem jucatori care sunt buni si la impins vagoane, atunci cand li se cere asa ceva, dar greu iti dai seama de valoarea fotbalistica a celor care nu au un fizic care sa-i recomande pentru asta.
  Tucudean a fost un marcator la Viitorul si un bun impingator de vagoane sub DP, el fiind un exemplu de jucator care poate face si una si alta, la care i-as mai adauga pe Culio, Deac si Omrani.
  Sub Tony, cred ca vom fi placut surprinsi de jucatori precum Mailat, Ionita, Costache si altii care nu se preteaza la impins vagoane, dar te incanta cu viteza si tehnica lor.
  Pacat de Balde pe care l-am platit bine si nu s-a adaptat intr-o echipa de luptatori, dar care la stilul de acum, cred ca ar fi fost letal.
  In modul de asezare al echipei de acum, nu inteleg plasarea lui Omrani in banda, cand avem jucatori mai potriviti pentru asta. Dupa mine, el trebuie sa joace varf, la concurenta cu Tucudean si Tambe.

  Apreciază

  • Asa va fi, cred. Se vor pune inlocuitori doar pentru Culio suspendat si Deac accidentat. In rest, formula standard. Acum au fost odihniti Hoban, Djoko (a jucat 10 min), Muri, si Manea. Dar joi vor fi titulari, cred. Plus Mailat in locul lui Deac si ? in locul lui Culio.

   Apreciază

 5. Pe FB grupurile care se recomanda ceferiste, dar si unele pagini „idem si la fel” sunt pline de Muie PSD, Boc ne-a distrus viitorul, jos penalii, etc… Se creaza maginea ca franarii sunt inregimentati politic…. Chiar pe unel grupuri/pagin nu se discuta decat de Mwe…. Daca si pe acest blog apar din astea nu ca nu voi comenta, oricum fac destul de rar, dar nici macar nu voi mai deschide…

  Apreciază

  • Nu cred că ai dreptate; dar: om vedea de-on trăi Csongi… Pe Maleş nici nu-l cunoşti încă; btw. nici eu. Iar Djoko, pentru orice partidă reuşită are măcar două partide distruse.

   Apreciat de 1 persoană

 6. S-a terminat şi runda asta de notare (de după meciul cu ilfovenii), am primit note de la 21 de tribunişti. Toni are 7.4, echipa fiind notată cu 6.5. Note mari au primit Camora şi Mailat (7.6), Arla fiind la polul opus (5.5), talonat fiind de Vinicius (5.6). HAI CFR!!!

  Apreciază

  • destul de mici notele. In alta dezordine de idei oare nu era mai bine daca il aveam back-up ca varf pe Batin ? Omul chiar mi se pare peste Omrani si in plus e de aproape(Maramures).

   Apreciază

 7. Legia Varsovia este cea mai slaba echipa cu care putea pica, dar cu toate acestea este o echipa MULT mai buna decat Malmo. Daca reusim cumva sa-i integram pe cei care au jucat cu Chiajna bine de tot in echipa pana la meciul cu polonezii avem sanse… daca nu, ne-am intors de unde am inceput.

  Apreciază

 8. Din informatiile Digi se pare ca vom aconta doi fundasi italieni,puternici,de la Palermo(probabil ca pe filiera R.Z.!),in varsta de 28 de ani:Giuseppe Bellusci si Aljaz Struna;sa fie primiti!ne sunt f.necesari,sper sa fie si utili;vom trai si vom vedea;daca in”era DP”centrul de greutate era apararea,acum se pare ca este atacul,iar apararea pare vulnerabila.

  Apreciază

 9. Amandoi fundasii despre care se zvoneste ar fi adevarate „bombe” pentru noi. Ambii sunt cotati la mai bine de 1 milion de euro si au sute de jocuri in Seria A si B.

  Apreciază

 10. Multumesc pentru lamuriri! Mi-e greu sa inteleg de ce pui un antrenor ca sa-l demiti dupa 3 meciuri, dar ma rog, parerea mea nu e importanta. Raman cu regretul ca n-am trecut de suedezi, pt ca in dubla cu Videoton aveam sansa sa ne asiguram prezenta in grupele EL, ca de altceva nu putea fi vorba. Cel putin din perspectiva financiara cred ca aceasta ar fi trebuit sa fie principala prioritate. Legat de problema prezentei la stadion ridicata de unul dintre colegi, eu am fost prezent (aproape) meci de meci in ultimele sezoane, doar ca in aceasta perioada am alte prioritati. Oricum dintre cei cativa care scriem aici, mai putin de jumatate mergem si la stadion, din cate inteleg.

  Apreciază

  • E greu sa aduci antrenori in probe dar am inteles ca stafful lui Edy e fff slab si nu era de cfr. Pregatirea fizica a fost facuta de ceva profesor de educatie de la facultatea din petrosani (sper ca am inteles bine) care ia terminat pe jucatori…o fi fotbalul tot sport dar nu la orice sport e acelasi tip de antrenament

   Apreciază

 11. Mă gândeam la frumosul meci de aseară, cum scrie cfr.istul. Şi am verificat după meci. Ştiu, prețurile de pe Transfermarkt sunt aiurite, cu toate astea adunând banii dați pe cumpărături de către Gaz Metan în acest an ele aproape că sar peste 3.000.000 $ (Batista 700.000/Diallo 350.000/Fofana 450.000/Caiado 250.000/Fortes 500.000/Chamed 400.000/Ely 250000. Ştiu, dacă gazul nu-şi poate permite să cheltuiască, nimeni n-o poate face. M-ar interesa cine este scouterul lor, că-i uns cu toate alifiile (o fi învățat şi din cazul nostru). Oricum atenție CFR, ăştia vor fi tare greu de bătut, Dinamo a avut noroc că n-au luat mai multe. L-am văzt pe mister al nostru la meci, a avut ce să vadă şi acum ştie că nu va fi uşor.

  Apreciază

    • Ioan Dacid a scris ca Arla si Omrani sunt in afara lotului,de aceea am intrebat. Pe siteul oficial al clubului amandoi figureaza pe lista oficiala a jucatorilor convocati ptr meciul din EL.
     Si eu sunt de parere ca ar fi nevoie de un portar de calitate,sunt sigur ca nu faceam cele 10 puncte in ChL. cu un portar ca Arla,cu tot respectul ptr.el..parca Felghe a fost numit portarul etapei de vreo 2 ori dupa interventiile formidabile cu Braga. Sper ca acest aspect cu un portar sigur sa fie primordial ptr. cei care fac transferurile,caci timp mai este la dispozitie.
     Pe de alta parte se mai aude ceva despre transferul celor 2 fundasi italieni?
     Hai CFR

     Apreciat de 1 persoană

 12. „Am avut şansa să-i urmăresc pe armeni în ultimele două meciuri ale lor. Prima concluzie pe care am tras-o este că e o echipă foarte puternică. Au unul, chiar doi jucători care pot face oricând diferenţa”. Citat după declarația din prosport a dlui. A. Conceicao: https://www.prosport.ro/fotbal-extern/europa-league/conceicao-a-prefatat-partida-cu-alaskert-de-ce-se-teme-antrenorul-campioanei-17395805?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+prosport%2FzWZD+%28ProSport.ro%29

  Apreciază

 13. Bine punctat;dupa aducerea a doi fundasi centrali(sper sa se confirme!?) este neaparat necesar a se inregimenta,urgent,un portar,dar care sa fie, mult peste valoarea lui Arla;altfel redevenim o echipa mediocra de mijlocul clasamentului,adica de play-out;daca se vor perfecta aceste 3 transferuri vom putea avea si in continuare sanse la campionat si la accederea in gr,Eu,L.;hai CFR!

  Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.