Toni versiunea 1.3. [CFR Cluj – Malmö FF 0-1]


Chiar dacă evenimentele au luat razna ieri seara bine de tot, până la urmă – în aceste momente – Edi este deja demis oficial, iar Toni Conceicao este numit oficial. Deci -aparent – totu-i în regulă… 🙂

Doar din respect pentru cei 11 tribunişti care au avut chef totuşi de notare după thrillerul de marţi, vă prezint tabelaşul clasic cu evaluarea echipei, fără orice alte comentarii:

Rămâne un mister – ca multe altele, cu legătură „ceferistă” – evoluţia efectiv penibilă a echipei. Că a fost (sau nu) lucrat Edi nu vom afla niciodată, dar e posibil să fi fost şi un mic „ajutor” al echipei în demersul conducerii de-a rupe contractul, chiar dacă acest „ajutor” a venit de la un grup restrâns de jucători. Nu vom afla niciodată…

Cert este că Toni revine pentru a treia oară în Gruia, cu cele 60 meciuri oficiale pe banca CFR-ului fiind pe locul 3, după Miri (79 meciuri) şi Ando (77 meciuri). În cele 60 meciuri a obţinut 110 puncte (61,1%), din punct de vedere al eficienţei fiind doar pe locul 7 (conduce –- evident – DP cu 72,1%).

În primul lui mandat a prins două sezoane: ultimele 12 meciuri ale sezonului „impar” 2008-2009 (alternând aşezările 1-4-2-3-1 cu 1-4-1-4-1, unul dintre preferaţii lui din această perioadă fiind chiar… Bogdan Mara, şi el pe făraş, din ce se aude) şi primele 13 meciuri ale sezonului „par” 2009-2010 (jucând, de această dată, preponderent în 1-4-1-4-1, dar şi în 1-4-1-3-2), fiind demis practic de pe primul loc. Tot în acest mandat a fost pe banca echipei la 6 meciuri de Cupă a României (inclusiv victoriile în finala Cupei şi în Supercupă), dar şi în 6 meciuri de Europa League (2 preliminarii cu Sarajevo şi primele 4 în grupe). Total mandat 1.1 = 37 meciuri.

În al doilea mandat, a prins (după Dican) ultimele 19 meciuri ale sezonului 2015-2016, jucând – din nou – preponderent în 4-1-4-1, de regulă cu Gomelt închizător unic. A stat pe bancă şi în 4 meciuri de Cupă (inclusiv în victoria echipei în finala cu „Dinamoul”). Supercupa nu a mai câştigat-o, pentru că n-a mai fost pe bancă… 🙂 Total mandat 1.2 = 23 meciuri.

Câte meciuri va aduna în acest al treilea mandat? Sperăm să nu depăşească recordul negativ al lui Edi, demis după doar 3 meciuri oficiale!!! 🙂 În paranteză fie spus, la acest „capitol” Edi l-a detronat pe Rednic (fugărit după doar 4 meciuri), strâmbul detronând, la rându-i, pe Uhrin, care a fost demis după 5 jocuri. La ultimele două demiteri, detalii vă poate oferi Cadu… 🙂

Ce aşteptăm de la Toni 1.3? Observăm că aşezarea lui preferată este 4-1-4-1, şi înclin să cred – ţinând cont şi de automatismele echipei pentru această formulă, regizată de DP – că nu va trece la alt sistem. Poate a fost şi ăsta un criteriu în alegerea lui. Cert este că formulele 4-1-4-1 ale lui Toni au fost mereu mai ofensive decât cele ale lui DP. Ne aducem aminte cu mare plăcere de frumoasele victorii (de pe teren propriu) cu Botoşani (6-0), cu ACS Poli (5-1) şi Craiova (4-0). Mai puţin frumoasă a fost clasarea echipei pe locul 10, dar câştigarea Cupei (şi salvarea echipei de la retrogradare!) au fost meritele incontestabile ale portughezului, într-o perioadă tulbure a echipei şi a clubului în sine.

Bine ai revenit în Gruia, Toni!

HAI CFR!!!

67 de comentarii

  1. Kiruj iarta-ma.In proportie de 99.99% EU NOTEZ ECHIPA.iTI APRECIEZ MUNCA DEPUSA,DAR N-AM AVUT chef sa notez.Am fost dezamagit crunt de ceea ce am vazut.Nu am vazut un asa joc slab ,lipsit de vointa si daruire niciodata.Am plecat rusinat de la stadion.

    Apreciază

  2. Nu mi-a plăcut niciodată Toni (antrenorul), dar după experiența cu Iedy, îmi vine a crede că nu poate exista mai jos de atât. Din păcate dor puțini jucători îi sunt cunoscuți, după „revoluția” de anul trecut (DP); dar cu sprijinul „latinilor” din echipă (Camorra, Culio, Vinicius) dar şi a nucleului vechi de jucători (Deac, Păun) se va descurca binişor la echipă. Şi dacă ar veni şi cu Beto sau alt portar valoros la pachet, ar fi chiar bine venit. Înțeleg că nu se doresc cheltuieli excesive, dar un portar acceptabil nu poate fi atât de scump. Şi dacă se poate aduce şi un fundaş de valoare, eventual ceva jucător în atac, ar fi chiar fain. Dacă nu vrem să mai pățim ruşinile cu Botşenii sau cu suedezii, trebuie făcut ceva. Întotdeauna, clubul a reuşit aducerea unor jucători acceptabili, nu prea scumpi. Hai CFR!

    Apreciază

  3. Constat ca desi au votat doar 11 tribunisti,media notelor reflecta aproape exact realitatea de pe teren; Bravo,profesorilor!;daca este sa ne luam dupa aceste note,rezulta ca nu Edy ar fi fost problema noastra,ci jucatorii si atunci te intrebi,facand si media celorlalte partide,de ce a fost indepartat?;mai degraba,cum si de cine a fost indepartat?;mi-a placut una din explicatiile date de I.Muresan privind plecarea,zic eu,fireasca,a lui Mara,aproximativ,am inteles ca:”organigrama era mult prea stufoasa”;dar intreb,nevinovat,acum cateva saptamani in urma,cand am castigat campionatul,nu era stufoasa?;sper ca,Conceicao sa nu bata si el un record de prezente,adica doua,ar fi mult prea trist si dureros,desi in acest sezon nu mai am niciun fel de sperante de mai bine,gandindu-ma la neputinta multor titulari de-a juca fotbal si nu teatru,macar,la un nivel satisfacator!

    Apreciază

    • Am scris si eu ceva asemanator la articolul precedent.
      „Mda.Am citit ca jucatorii au solidarizat cu YEdi,si ca au amenintat ca nu intra in cantonament.Asa ceva este nepermis.Jucatorul trebuie sa joace fotbal si sa se antreneze sa fie la cel mai bun nivel.In locul clubului,as lua masuri impotriva celor ce au facut scandal.Ei trebuiau sa dovedeasca cu Malmo ce mari si tari sunt,pe teren,nu inafara terenului.”

      Apreciază

      • Tu ai obiceiul să scrii că „nu pune botul la tot ce scrie presa dimboviţeană” 🙂 )) Că tot acolo, unde se scrie că jucătorii au mers la ora 13.00 la club şi au ameninţat că nu intră în cantonament, zice că la ora 13.40 patronul a fost de acord ca Edi să rămână, dar acesta n-a mai vrut. Care patron plin de nervi, pus pe curăţenie, crezi că cedează aşa uşor la un şantaj al angajaţilor? 🙂

        Apreciază

      • Exact asta a spus și nea Muri la interviu. Acei jucători trebuiau să joace și nu să mimeze și astfel sigur nu se ajungea la demiteri…

        Apreciază

  4. Intotdeauna se pare ca variantele de antrenori sunt dintr-un cerc destul de restrans, numele vehiculate sunt cam aceleasi. Din faza cu Edi, ceea ce nu inteleg eu este de ce a fost adus?

    Apreciază

    • P.S. Ma bucur ca nu e totusi Piturca, ca el are contracte de alea pe bani grei si cu primul obiectiv de genul: calificare in grupele europene in 2025….

      Apreciază

  5. “posibil să fi fost şi un mic „ajutor” al echipei în demersul conducerii de-a rupe contractul, chiar dacă acest „ajutor” a venit de la un grup restrâns de jucători…” Dacă a existat aşa ceva, ceea ce eu nu cred, micul „ajutor” nu putea veni decât din partea celor 9 care au mers azi să-l susţină pe Edi. 🙂 Arla, Omrani, românii Muri, Hoban, Deac au jucat cel mai prost marţi şi nici de Ţucudean nu putem spune că a spart norii.

    Apreciază

  6. Poate ca ne schimbam si culoarea tricourilor,macar,cand jucam pe teren propriu;nu sunt superstitios,dar parca si norocul s-a indepartat de noi de cand jucam in alb si nu in visiniu,asa cum ne sta bine!

    Apreciază

  7. Era jale cu Piți, noroc că nu s-a adus… Dacă tot a revenit IM la cârmă, am speranțe că astfel de tâmpenii nu se vor realiza… IM e curvă bătrână, el zice de toată lumea că ”ar fi bun”, că așa și mai departe, totdeauna lasă o portiță spre toată lumea, dar -repet- e curvă bătrână… Și bună… 🙂 HAI CFR!!!

    Apreciază

  8. Să nu uităm că acum 2 ani am ajuns în play-out din cauza unei duble penalizări de puncte, 6+3 sau 6+6, nu mai reţin exact. Dar da, se putea mai bine de locul 10. Au sacrificat câteva meciuri pentru cupă. Unul a fost înainte de amânarea finalei din cauza morţii lui Ekeng

    Apreciază

  9. Cine ar fi venit așa iute precum Toni? Să fie și prietenos, să știe și unde-i piața agroalimentara Mihai V. N-au fost multe variante de pe o zi pe alta. Iar dacă nu se făcea mișcarea acum, mai târziu nu mai avea nici rost, nici succes. Poate acum contează mai mult liniștea decât play offurile noastre cu antrenori de viță nobilă. Echipă trebuie să reacționeze urgent, mai de fiecare dată după o încleștare din asta așa s-a întâmplat.

    Apreciat de 3 persoane

  10. Daca nu batem la Calarasi iar apoi ne elimina Malmo, frica mea cea mai mica e ca va fi demis si Conceicao, frica uriasa este ca neamtul va inchide de tot robinetul si ca va cere rambursarea sumelor bagate la club, dupa unii, nu mai putin de 11 mil euro . Mai direct vorbind, mi-e frica de faliment ! PS . Frica ca frica, dar sunt cel mai fericit tata de pe pamant, ieri fiica-mea a intrat la medicina generala si inca la buget ! Au fost multe realizari pt mine , unii din voi cunoasteti o parte din ele, dar succesul de ieri este de departe cea mai mare realizare, asa parinte feruicit sa tot fi !

    Apreciat de 1 persoană

  11. Este evident pt.toata lumea ca dupa plecarea lui DP,(caruia,trebuie sa repet si sa remarc, i s-au satisfacut TOATE doleantele si poftele posibile si imposibile),cei doi”copii de mingi” ai sai(adusi conditionat la insistentele „Bursucului”, pt. a-si asigura greutate si finalitate in luarea deciziilor,prin instalarea lor in functii de conducere)Mara si Bilasco au ramas fara sustinere;ivindu-se oportunitatea de-a prelua fraiele conducerii,era doar chestiuni de timp coraborat cu rezultate nesatisfacatoare,pt.a se declansa si consemna, un deznodamant-fatal,previzibil,pt. cei doi,de altfel planificat din umbra,de cuplul-veteranilor I.Muresan&R.Zamfir,care au profitat de momentul insatisfactiei jocului si-a infrangerii si dupa un an de suferinte,de amaraciune si ratacire,au revenit din postura de „tren deraiat pe linie moarta”si s-au reinstalat la conducerea clubului;limpede,ca buna-ziua!

    Apreciază

    • Sigur nu esti Nelutu Varga, sau AP?:) Glumesc, oricum imi plac foarte mult analizele tale, surprind destul de bine evenimentele cheie din cadrul echipei.

      Apreciază

  12. Aici totul e limpede, ca bună ziua. Numai mai ieri, dobitocul de berbecali l-a adus pe Bergodi antrenor la noi în locul lui Toni şi a discutat despre interesul nostru în cumpărarea lui Alibec. Ți se ridică părul măciucă dacă-i asculți pe dobitocii ăştia de la digisport. Unul mai fudul decât celălalt, fiecarea vrea să afle adevărul legat de demiterea lui Iedy. Față de aceşti, aşa zişi reporteri, doctorul Mureşan este un monument de corectitudine. Fo 15 minute au încercat să-l descose, fără rezultat. A zis de vreo 10 ori că nu a luat el decizia, că n-a ajuns mai important la club, are aceeaşi funcție de vreo 2 ani, etc. Şi că a avut o relație foarte ok cu Iedy, că Mara şi cu Copil au plecat singur de la club, că nu există nici un fel de hârtii oficiale privind debarcarea lor. Aceeaşi dobitoci digisport s-au distrat copios pe seama CFR-ului, după ce au jucat rol de gestapo cu doctorul.

    Apreciază

  13. Curvă n-o fi 😀 Poate cătană bătrână… btw: doctorul a vorbit la digi despre relația de prietenie dintre Toni Conceicao şi el. Îl cunoaşte din 2008; de atunci funcționează domnia sa ca scouter pentru clubul noastru pe relația Portugalia. Doctorul l-a propus antrenor în 2009 şi este prietenul clubului nostru încă din acea perioadă, a urmărit evoluția noastră la tembelizor dar şi personal, la Cluj când a fost posibil.

    Apreciază

    • IM e prieten cu toata lumea, daca il intreb i acum cred ca iti spune ca a ramas in relatii foarte bune si cu Dusah Uhrin JR sau Rednic.

      Apreciază

  14. Calm, si FC Basel a facut un meci nasol in preliminariile CLsi si-a demis antrenorul. Asa ca cine striga „scandal” sa se uite un pic prin jur. Cit despre politica, orice schimbare de regim are cistigatorii si pierzatorii ei.

    Apreciază

    • Si in Grecia is incendii si acum is inundatii prin analogie inseamna ca in Romania totul e ok? In Franta de ex au fost atacuri teroriste, in Germania la fel prin analogie intelegem ca in Ro e mai mai ok? De ce tb sa ne comparam cu altii doar la lucruri negative?

      Apreciază

  15. Foarte usor, mi se pare, ii absolva lumea de orice vina pe Mara, Bilasco et Co, ca si cum demiterile lor au fost doar un razboi intern. Se prea poate ca razboiul intern sa le fi pecetluit soarta, dar sa nu uiitam expresia „nu mor caii cand vor cainii”…. numa ca Mara si Bilasco n-au fost tocmai cai. Au dat-o in bara rau de tot in cele 2 perioade de transferuri in care au fost lasati sa-si faca de cap. In iarna au adus jucatori de peste 2 milioane de euro din care doar 1 joaca si restul freaca banca sau nu mai sunt in lot. In vara, desi au fost scuzati de campionatul mondial, au adus jucatori abia cu 2 saptamani inainte de inceperea campionatului. Si noul atrenorul a venit abia pe la mijlocul lui iunie, desi soarta lui DP se stia de mult. Colac peste pupaza, dintre jucatorii adusi doar Males si Lang par a fi peste ceea ce avem.

    Nu vi se pare cam putin ca, in 2 perioade de transferuri, sa aduci 10+ jucatori cu peste 2 milioane de euro din care doar 1 sa fie titular cu inca 2 avand „potential”? Daca era Muresan sef la transferuri, asa hulit cum este ca nu stie fotbal, facea ce stia el si aducea 20 de jucatori din care 10 jucau intrau in echipa MACAR prin rotatie.

    Apreciat de 1 persoană

  16. Credeam ca vrei sa spui ca Arpi-i pe cai mari………dar cum spunea nea Nelu Iliescu :semeni vant,culegi furtuna!Jucatorii trebuie sa joace ,nu sa faca pe sindicalistii.Acum or intrat in vizorul conducerii si executiile vor veni in timp.

    Apreciază

  17. Am si eu o nedumerire,oare cu ce impresie au ramas cei noi veniti dupa tot circul asta,ce gandesc,oare unde au ajuns? Jucatorii demit antrenori,presedintii se razboiesc cu managerii,patronul invizibil…daca vor sa joace,cine hotareste? Culio,Camora,Arla,antrenorul,scouterul,presedintele? Sau Cadu? Dar cine-i Cadu??
    Chiar nu fac cinste clubului,orasului,si fotbalului romanesc astfel de intamplari. Teama mi-este sa nu fie ceva mai grav in spatele a tot ce s-a intamplat,ceva la care nici nu vreau sa ma gandesc. Dupa fiecare episod din acesta,urma o perioada grea,sper ca de data aceasta sa fie altfel,si intr-adevar lucrurile sa fi revenit la normal.
    Vom vedea,hai CFR!!!

    Apreciază

  18. Toti dau socoteala la esecuri. Nelutu Varga la cel cu banii, conducatorii clubului la Nelutu Varga, antrenorii si jucatorii la cei de mai sus. Schimbarile majore vin dupa esecuri in lant. Sperand redresarea prin ele. Iar jocurile pentru putere sunt specifice intregii societati, de ce ar lipsi din cluburile de fotbal, unde e vorba de foarte multi bani. Hai Cfr!!!

    Apreciază

      • Miercuri am revenit. Meciul cu Botosaniul l-am vazut la o terasa cu 3 sibieni, doi dintre ei fcsbisti si unul dinamovist. Meciul cu Malmo l-am vazut din min 40 cand am ajuns la o pensiune (restul ulterior, pe youtube). Meciul de supercupa nu l-am vazut. Am descoperit terasa ulterior.

        Apreciază

  19. am zabovit inca un pic dupa meci prin Cluj , azi sint la slujba deja, seara am de citit romane,s-au intimplat multe in doua zile, Bela felicitari sincere pentru fetita ta

    Apreciază

  20. Iesirea CFR-ului din insolventa s-a bazat pe vechea idee a lui AP, cum ca, din fotbal se pot castiga bani frumosi.
    Noul proiect, nascut la iesirea din insolventa, presupune o participare a CFR-ului in grupele cupelor europene si mai ales in grupele CL, an de an.
    Tinta principala a finantatorilor sunt banii din competitiile europene, iar titlul de camioana nu este altceva decat calea de a-si atinge aceasta tinta. CFR-ul este conceput, in acest moment, ca o masina de produs bani si aceasta masinarie va functiona atata timp cat ii va satisfice pe cei care au investit, sau macar , le va asigura o stare care sa-i faca sa considere ca este posibil si tangibil acest lucru.
    Pentru CFR, nu exista varianta terminarii campionatului in zona play out, pentru ca ar fi o deraiere mare de la parcursul proiectat, cu consecinte vitale.
    Nimeni nu investeste pentru bucuria suporterilor sau pentru mandria orasului si doar in cazuri exceptionale se poate gasi cineva care sa faca astfel de investitii din rationamente sentimentale. Chiar si primariile care baga bani in echipele de fotbal au si altfel de motivatii decat cele afisate.
    Acesta este si motivul pentru care suporterii nu sunt intotdeauna in prim plan, pentru ca ei nu reusesc sa contribuie semnificativ la planul de afaceri, cel putin la noi. Acesta este motivul pentru care suntem aproape ignorati sau ni se raspunde uneori, pe acest blog, cu o aroganta peste nivelul bunului simt.
    Becali si FCSB-ul lui, traiesc dupa aceleasi principii, dar inca nu au gasit reteta pentru CL si in acest moment se multumeste cu grupele EL si vanzarile de jucatori.
    M. Copilu, Mara si Bilasco au pornit la drum cu scopul de a atinge obiectivele care li s-au trasat si se parea ca totul decurge bine. Primele semene, care mi-au spus mie ca lucrurile nu sunt chiar liniare, au fost transferurile facute in iarna, care aveau ca scop intarirea echipei si pregatirea ei pentru abordarea cu success a calificarilor din grupele cupelor europene. M-am mirat foarte tare ca jucatorii transferati in iarna, cu investitii serioase, nu au prins echipa, nu s-au integrat si practic acum sunt intr-o situatie mai nefericita decat jucatorii prospeti transferati, deoarece au stat o jumate de an fara meciuri in picioare.
    S-a ajuns in situatia in care echipa a inceput lupta pentru atingerea obiectivului si s-a constatat ca nu este pregatita si nici alternativele nu sunt viabile.
    Au venit tergiversarile din acesat vara cu numirea noului antrenor si transferul jucatorilor si totul a culminat cu situatia agitata din sanul lotului si jocul lamentabil cu Malmo pentru ca paharul sa se umple si finantatorii sa-si vada periclitate investitiile.
    Nu s-a glumit si s-a taiat imediat in carne vie si de aici si convingerea mea ca obiectivele descries mai sus, nu sunt facultative, iar ratarea lor produce consecinte grave.
    IM si RZ au aceasi misiunea, dar cred ca au un alt mod de a vedea lucrurile si sper sa reuseasca in incercarea lor, spre binele clubului pe care-l sustinem.
    IM a dat dovada de mult devotement pentru club, din cat l-am putut noi percepe, care nu si-a pus interesele personale inaintea intereselor clubului, care nu cred ca si-a inmuiat degetele in borcanul cu miere si nu si-a facut din acest lucru un obiectiv si din acest motiv, cred ca are statura morala pentru a reusi si are si experienta necesara, iar RZ s-a dovedit ca este foarte priceput in ceea ce face.

    Apreciat de 4 persoane

  21. Surprize surprize: prietenii de la Digi ne toaca iar marunt.

    https://www.digisport.ro/fotbal/antrenorii-dati-afara-de-conducerea-cfr-ului-fac-front-comun-reactiile-lui-andone-si-miriuta-dupa-demiterea-lui-iordanescu-490753

    Surprinzatoare atitudinea lui Andone care era „favorit” la preluarea clubului si pe care multi il doreau adus in locul lui Edi. Nu mi se pare ca asa ar trebui sa vorbeasca un antrenor care a luat 70% din toate trofeele din careiera lui la CFR si care, fara jucatorii de milioane adusi de AP, ar fi fost antrenor prin Liga Judeteana Hunedoreana.

    Sper sa ne calificam mai departe si sa-i batem pe descultii de la Malmo ca sa le mai inchidem gura la aia care tot ragnesc ca n-avem rezultate in Europa.

    Apreciază

  22. 1. E naiv cine crede că latura sportivă a stat la baza plecării mele de la CFR. Nu poți pleca după 3 jocuri de la o echipa, din care unul a reprezentat câștigarea unui trofeu pe terenul Craiovei.

    2. Am fost în locul potrivit (un club cu multă istorie în spate) la momentul nepotrivit. Am venit alături de niște oameni și am plecat împreună. Sunt cei care m-au dorit și adus la echipa și care până la urmă au produs performanță pt CFR. Un campionat și o Supercupă reprezintă performanță. Le mulțumesc pentru sprijinul necondiționat!

    3. M-a bucurat și onorat gestul jucătorilor, inițiativa lor de solidaritate. Sunt jucători valoroși pentru care am venit până la urmă. Am crezut mereu în ei și sunt sigur că vor performa la cel mai bun nivel. Le voi ține pumnii mereu. Însă ei au înțeles că personalitatea mea nu m-a lăsat să mă întorc. E adevărat că m-a sunat patronul și mi-a spus că dorește să rămân, că nu mai este de acord cu rezilierea, a venit și la stadion să vorbim, însă era greu să mai continui. Am avut o discuție finală complexă cu dânsul și cred că ne-am despărțit în relații mai mult decât normale.

    4. Informația legată de Culio e o intoxicare majoră, venită de la cineva care din asta trăiește probabil. Să dezinformeze. Eu sunt sigur că veți avea o reacție din parte lui Culio. Conflictul dintre el și Djokovic a fost unul izolat. După antrenament. Paradoxal sunt și foarte buni prieteni. La o oră după eveniment se țineau de gât. După acel incident l-am chemat pe Culio , am avut o discuție de peste 30 min cu el, i-am explicat ce a greșit, pentru că vina principală i-a aparținut, i-am comunicat că o să fie amendat și i-am solicitat să își ceară scuze în față grupului. Lucru care s-a și întâmplat. A avut o poziție extrem de profesionistă și naturală. În plus dacă cineva își amintește declarația publică a lui Culio de după jocul de la Craiova, va înțelege că am dreptate. A fost un incident izolat între 2 jucători și singurul în perioada cât eu am fost la Cluj.

    5. Mulțumesc din suflet suporterilor pentru primirea făcută și susținerea oferită. Îmi pare rău că nu am putut să continui muncă începută. Lucrurile în fotbal se construiesc în timp. Bafta Cfr!”, se arată în mesajul lui Edward Iordănescu.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.