‘Happy days are here again’ / S-au întors zilele fericite! [CFR Cluj – Viitorul Constanța 1-0]


Mi se pare cea mai bună definiție pentru ceea ce trăim acum. Tocmai de aceea pun sloganul acesta celebru în engleză, pentru a face trimiterea directă la Franklin Roosevelt și la ‘New Deal’-ul său care a scos SUA din Marea Recesiune a secolului XX.

Și să ne reamintim de unde venim: nu mai departe de sezonul trecut, CFR-ul a început cu o penalizare de 6 puncte și în insolvență. Ce criză mai mare de atât putea exista?! Chiar și așa, ajunsese în play-off. Era un club ce refuza să se predea! Faptul că la distanță de nici 2 ani redevenim campioni e într-adevăr un ‘New Deal’ pentru noi, cu câteva trăsături simple: o investiție reformatoare, oameni cu mână forte, cu viziune simplă, urâtă de mulți și pentru mulți, dar suficient de eficientă și, cel mai important… cu foarte multă muncă.

Să judeci triumful CFR-ului unidimensional e fundamental greșit. Ar fi lacunar să vorbim doar despre perioada de dominare a campionatului, de la începutul sezonului, despre urâțenia stilului „Dă toate mingile pe vârf!”, despre acele repetate 1-1 cu FCSB, mereu egalați de ei, despre chinul din play-off și despre ultimele meciuri cu victorii obținute cu ghearele și colții. Toate trebuie puse în ansamblu și comparat apoi cu restul echipelor din campionat. Da, CFR a avut și noroc, a avut și meciuri incredibil de urâte, a avut greșeli pro și contra de arbitraj, a avut scandal, dar a avut și liniște. Dar elementul esențial care diferențiază CFR-ul de celelalte echipe este MUNCA; felul în care au făcut pressing meci de meci, atât cât i-au dus bateriile – și să ne gândim că mulți sunt veterani în lot. Acest pressing, modul nebunesc în care s-au bătut pentru fiecare minge e cu cel puțin cu un nivel peste competitori. Asta a ținut loc și de talent, și de artificii sau spectacol, și de vedete. Vreau să cred și să afirm răspicat că acest titlu este unul datorat muncii, unei trupe făcute pentru a munci până la epuizare pe teren.

Se vor face scenarii, se vor pune și se vor lua lauri, se vor căuta explicații – fiindcă știm că niciodată nimic nu e suficient la români. Ei vor să conteste orice, chiar și atunci când sărăcia e peste tot în jur. Să lăsăm aceste lucruri meschine. Cred că măcar în seara asta pentru orice ceferist imaginea jucătorilor noștri ridicând trofeul este suficientă.

Meciul de azi a fost precum ultimii metri ai unui maratonist. O echipă ce vedea finish line-ul, trecuse de „zidul alegătorului” și parcă nu își mai simțea picioarele. O echipă ce a făcut același lucru ca în ultimele 3 meciuri: s-a suit cu picioarele în terenul advers, a început atacul cu o apărare pornită de la careul oponenților. Putea să ne fie fatal, era de-ajuns un contraatac din 2-3 pase și se făcea 0-1. De acolo cred că orice urmă de luciditate ar fi dispărut pentru noi. Iar acel moment a fost în minutul 15, la ocazia lui Ganea. Veți auzi pe mulți spunând că Viitorul n-a avut niciun șut pe poartă. Arătați-le acea ocazie, cu lobul care dacă avea 20 de centimetri mai puțin în înălțime ar fi picat în plasă. De acolo, într-adevăr, Viitorul a fost sufocată. N-a mai avut ocazii pentru că ai noștri au alergat nebunește, un meci întreg. Gândiți-vă unde l-ați văzut azi pe Culio: peste tot, de la linia porții noastre la linia porții lor. Cine n-are tineri, să-și cumpere bătrâni de ăștia! Ar fi putut fi mai multe ocazii pentru noi, dacă Viitorul lui Hagi n-ar fi stat pe 2 linii, știindu-ne deja stilul de joc. Noroc cu faza fixă, acolo unde centrarea vine în sfârșit bine și sunt suficiente opțiuni în careu. La fazele cursive de joc, întotdeauna jucătorii lui Hagi erau de două ori mai mulți decât ai noștri, în careu, deci reușeau să respingă. Soluția izbăvitoare: gol din fază fixă, pressing și după aceea, dar fără a mai avea roade și nici un plan precis, dar peste toate o atitudine clară de muncă.

Tragerile de timp din final? De data asta să le înțelegem. Trofeul era deja la câțiva centimetri, multora cred că le tremurau genunchii de emoție. Plus, le tremurau picioarele de efort și de la contuzii avute în timpul meciului. După așa un efort, singura soluție era tragerea de timp. Retragerea în careul nostru am mai văzut-o și știm că în acest play-off s-a lăsat doar cu puncte pierdute, la modul cel mai frustrant cu putință. Tragerea de timp, oricât de urâtă a fost, a ținut locul retragerii și a fost izbăvitoare. Un ultim fluier, o descătușare, bucuria unui stadion plin și scene ale bucuriei de o emoționantă normalitate, pe gazonul din Gruia.

Acum sărbătorim! Ce va fi de săptămânile următoare, vom vedea și vom judeca împreună. Va urma testul rezistenței, trebuie să vedem cât de solid e proiectul care a ieșit acum campion. Dacă în perioada 2007-2012 mai erau și alte competitoare cu pretenții și investiții, acum cam bate vântul în fotbalul românesc, e o sărăcie generală în ceea ce privește valorile. CFR va fi obligată să mai investească, să urce încă o treaptă pentru a ajunge în Champions League. Să ne gândim doar că din 2013-2014 nicio echipă nu a mai ajuns acolo, în grupe. Adică din epoca în care și proiectul CFR 2.0. trăgea la trofee. Acum e momentul ca CFR 3.0. să arate că nu e o întâmplare, că este din nou un veritabil CFR, nu Astra sau Viitorul – fostele campioane episodice. E cazul ca Dan Petrescu să rămână, oricât de contestat a fost și să își continue construcția de anul acesta. De la un punct încolo poate vom vedea și fotbal, nu doar atletism.

Iar eu, sibianul, îmi permit luxul unei fantezii. O Supercupă CFR – Hermannstadt, dacă anul acesta va fi perfect până la capăt!

Albusibiu

414 comentarii

  1. Fituicarii in ciuda modului lor de a fi, nu l-au intrebat deloc pe DP ce parere are despre intentia conducerii de a-l aduce pe Budescu, spre finalul campionatului. Erau atat de convinsi, se pare, ca DP nu va ramane la Cfr, din pacate pentru noi. Mie asta mi-a dat de gandit, atunci am realizat ca intr-adevar e posibil sa plece DP. Altfel sigur il intrebau daca va fi titular la Cfr, chiar daca nu prea face faza defensiva (in afara intrarilor tari pentru care la echipa lui Becali nu era penalizat cu cartonas). Dupa DP, dintre cei despre care se scrie in fituici, Boloni ar fi prima mea optiune, dar nu cred sa vina din Belgia (de la Antwerp), e un campionat muuult mai valoros. Apoi ar fi Sumi, mi-ar placea sa-l vad la Cfr. Chiar a avut un parcurs excelent in Europa League. Si in campionat, desi Cfr-ul il cam snopea in bataie (faceam scor cu el la Astra), chiar fiind in insolventa. Apoi ar fi Piturca. De Iordanescu jr nu mai zic nimic, se pare ca varianta a picat. Iar despre Miri, nu cred ca va fi adus inapoi. Parerea mea.

    Apreciază

    • Fituicarii mai bat apropouri spre Ando, fara sa zica ca e pe lista. La Ando punctul forte e jocul in viteza pe contraatac, foarte potrivit pentru Ch L, in opinia mea. Insa se chinuie rau cu echipele mici din campionat, care nu-l ataca sa-i dea spatii ca echipele bune din Ch L, ci se baricadeaza in fata propriului careu. Acolo e foarte bun „tancul” lui DP care ii macina pana gresesc sau iau gol din faza fixa si apoi se naruie tactica lor defensiva. Am vazut unii fituicari referindu-se si la Mandorlini. Nu cred ca ar veni inapoi, cred ca fituicarii s-au inspirat de la corn pe cheferetv, care zice ca a spus ca ar veni. Ma indoiesc. Ar fi excelent sa vina, m-as bucura, dar nu cred ca va veni.

      Apreciază

  2. Zicea Sumi aseara ca DP nu avea sanse sa se califice in grupele Ch L cu lotul actual, chiar daca ramanea la Cfr. Pentru ca pe Sumi cu Astra l-a calcat Copenhaga in picioare. Eu cred ca pe DP nu-l calca in picioare Copenhaga, chiar avea sanse sa treaca de ei. Inseamna ca lotul de anul trecut in insolventa era mai bun in viziunea lui Sumi, devreme ce l-a calcat in picioare pe el cu Astra. Probabil ca din punct de vedere al jocului ofensiv. Per total, nu cred ca e asa. Parerea mea.

    Apreciază

    • Pină la alegerea unui nou antrenor eu aștept în principal lista de plecare, mai ales dintre titulari. Dacă pleacă 2-3 e nevoie de înlocuitori pe măsură… Dacă luam post pe post eventualele plecări eu cred ca cel mai mare deranj e dacă pleacă Vinicius. Mureșan și Boli sunt departe de ce e nevoie… De asemenea nu vad cu ochi buni titularizarea lui Peteleu ca fundaș dreapta chiar dacă Peteleu are destui fani. E sezonul bârfelor, plecărilor, venirilor și a informațiilor false. Așteptăm concret sa vedem ce va fi, probabil excepție antrenorul restul numelor le vom afla dupa o analiza a acestuia privind lotul existent.

      Apreciază

  3. Mie mi se pare o stire buna ca DP il ia pe Deac si pe Vinicius cu el…..comenduirea va fi obligata sa aduca sange proaspat si e timpul pentru asa ceva, mai ales daca Frana vrea ceva in Ioropa…. Cu alegerea antrenorului? Cred ca-si stiu foarte bine interesele…Hai sa avem incredere in ei!

    Apreciat de 1 persoană

  4. Cred că AP s-a întâlnit în Dubai cu DP şi cred că l-a convins să rămână. Aşa că rămâne… de văzut. Antrenorul nostru e prea în vână să se înfunde în Orient, acum că Europa îl aşteaptă cu braţele larg deschise. Cred eu.

    Apreciază

  5. De Zerbi ar fi bun, dar nu lasa el Italia pt Romania. Dintre Piti si Iordanescu parca l-as prefera pe ultimul pt stulul de joc, dar cu Piturca cred ca am avea rezultate mai bune. Joaca la fel ca Petrescu, defensiv si la rezultat.

    Apreciază

    • Breking niuz 1:Zidane s-a inteles cu CFR-ul.Va plati 2 bulioane pe sezon timp de trei ani doar sa antreneze la Kolozsvar.Breking niuz doi:Arabul cu banii al celor de la PSG s-a inteles cu AP in Dubai si va parasi PSG-ul pentru CFR,astfel se va transforma din echipa ungureasca in echipa arabeasca.Teroarea araba se va instala in studiourile de sport din ruminca.Breking niuz trei.La aflarea acestor informatii gee-gee s-a hotarat sa treaca la islam si in loc de cruce sa puna semiluna pe stema wcsb-ului.Aatfel doreste sa-si exprime supunerea totala in fata fortei CFR-ului..Breki ng niuz patru.mee-mee se va muta intr-o cutie de carton.

      Apreciat de 1 persoană

  6. sper ca Piti urmeaza la cirma echipei,este alegerea cea mai logica ,trecerea de la un antrenor la altul nu este usoara ,mai ales daca se vrea alt stil de joc, cu Piti nu se schimba nimic,eventual un joc mai elaborat cu multa posesie,dar cu accent mare pe aparare si siguranta si bineinteles accentul pe rezultat fara a urmari jocul spectaculos. Fotbalul se joaca pe puncte si pe rezultat,victoriile aduc victorii,iar infringerile alte infringeri.Are personalitate ,nu poate fii calcat pe bombeu de nimeni, vorbeste putin si o sa ignore publicul , deci urmeaza o continuare a erei DP,ceea ce este foarte bine, numai asa putem continua rezultatele bune

    Apreciază

    • Mda,dar sa nu uitam de episodul Craiova.Sa vina cu Neagoe de la Sepsi,ala-i maghiarizat deja si va avea o relatie buna cu suporterii😆😆😆😆😆😆😆😆

      Apreciază

        • Luis baratom,pricep ca nu iti place Piti, sa fiu sincer nici eu nu concepeam vreodata pe Piti la Cluj,dar incerc sa gasesc o solutie buna pt echipa dupa mintea mea si fii sigur ca urmaresc binele cfr-lui, de aceea cred ca Piti v-a continua ceea ce a inceput DP,si el a cistigat un titlu deci drumul ales de el a fost bun si merita continuat ,vezi Atletico cu acelasi joc sau antijoc a cistigat patru sau cinci trofee si nu am auzit sa-l fii contestat cineva pe Simeone din contra a fost sarbatorit si adulat de 80000 de spectatori, crezi ca ii pasa cuiva felul in care au jucat ,conteaza finalul ,cistigi sau pierzi.In al doilea rind ne uitam la meciurile internationale ,nu prea am vazut antrenori mari care sar in bratele publicului si se pupa cu ei si dantuiesc impreuna,, Ferguson le facea cu mina un fel de salut, publicul exigent din Cluj trebuie educat ,de cine habar nu am ,dar trebuie sa- le spuna cineva ca actorii sint cei de pe teren si nu cei din tribuna,jucatorii conteaza si nu publicul, iar echipa se sustine si la bine si la rau ,iar huiduielile si injuraturile la adresa propriei echipe nu se concep

          Apreciază

          • Nu despre asta este vorba.Eu fac misto de jurnalistii cancaniyti din rumunica.Clubul va decide cine este cel mai potrivit.Eu cred ca ramane DP.Parerea mea.😆😆😆😆😆😆😆😆

            Apreciază

            • stiu LUIS, crede-ma ca si eu doresc din tot sufletul sa ramina DP, din pacate se pare ca nu ramine,

              Apreciază

  7. Vad ca inca suntem intr-o incertitudine totala.
    DP nici nu pleaca dar nici nu ramane, transferurile sunt in asteptare si timpul trece.
    Despre eventuala venire a lui Piturca mi-am spus deja parerea si cred ca o alegere mai nepotrivita nu exista si asta nu neaparat din cauza aptitudinilor lui ca antrenor, pentru ca antrenori slabi am mai avut, dar mai ales din cauza aptitudinilor lui de a trage tepe si mai ales a caracterului lui indoielnic. Asta-i imaginea pe care mi-am facut-o eu despre el si ii clar ca nu-mi place deloc. Nu vroia sa joace cu nationala la Cluj ca cica ii purta ghinion si acum vrea sa vina sa antreneze CFR…ce sa zic.

    Apreciat de 1 persoană

  8. Inainte de antrenor luam ceva jucatori:Balaure si Cicaldau.Ori fi facut ceva evaluari cei din conducere.La marimea clubului si inertia este pe masura,asa ca antrenorii vehiculati sunt purtati spre obiectiv.El trebuie sa-i atentioneze pe iresponsabili sa se traga din calea colosului si sa mai faca cu mana la tribune……….nu numai la meciuri ci si la antrenamente.

    Apreciază

  9. Oameni buni, linistit-va cu jucatorii. Daca vrei jucatori buni, e prea devreme sa ii iei – piata nu s-a deschis pentru ce ramine ci pentru cine are bani. Si orice jucator mai acatarii asteapta campionatul Mondial sa vada primele permutari in piata. Eu nu m-as mira sa vad o echipa care sa inceapa sezonul timpuri, ca asa e in Romania, urmata de un desant masiv daca e vorba de vreo miza mai mare in toamna.

    Apreciat de 1 persoană

      • După părerea mea CFR nu are putere financiara sa privească spre jucători de mondiale. Cel mult spre echipe mici un de sunt jucători mai ieftini (gen Penedo-dinamo). Pe de alta parte având niște meciuri grele din iulie încolo, varianta cu transferuri spre Sf de mercato nu mai sta în picioare. Avem nevoie de o echipa deja din faza turnurilor preliminare. Pot veni și în 1 sept dar depinde pt ce….

        Apreciază

  10. Da, Luis, Zidane si-a dat demisia de la Real pentru a putea veni la Cfr 🙂
    Altfel, paradoxul demisiei lui Zidane scoate in evidenta paradoxul deciziilor lui Flor(entino)in Perez de demitere a antrenorilor daca nu castiga un trofeu in acel sezon (Zidane stia ca i-a trecut glontul pe lainga ureche atunci cand a iesit din cursa pentru titlu si din Cupa). Aparent duce Realul inainte. Aparent. Scotianul Alex Ferguson, facut Sir de regina Marii Britanii, (25 de ani la M Utd) nu avea nici o sansa daca se proceda la fel si cu el. Nu mai devenea Sir.

    Apreciat de 1 persoană

  11. Miercuri 5 iunie va fi făcut anunțul noului antrenor al CFR ului: Miriuta! La reunirea lotului pe 12 vor veni si 2 jucători noi, un roman si un străin!

    Apreciază

  12. Dementa totala!;nu mai inteleg nimic,in ce lume traim?;Rapidul castiga play-off-ul Bucurestiului,invingand Steaua in LIGA a 4-a(!) care ii da dreptul sa joace un baraj de accedere in Liga a3-a,daca-l va castiga!;pt. acest merit”exceptional”,nemaivazut,nemaiintalnit,fantastic li se ofera medalii(de campioni!?),iar suporterii striga la unison”campionii,campionii!”;ce mama supararii au castigat,ca mie imi scapa,mai ales ca s-ar putea sa piarda barajul!?;o nebunie fara margini!;suntem dusi toti cu pluta?

    Apreciază

    • Au câștigat un campionat. De obicei cei care câștigă un campionat se numesc fix asa: campioni. După logica ta, cei care au strigat „campionii, campionii” după meciul cu Viitorul sunt penibili. Ca nah…meciul ala doar v-a trimis în preliminariile CL și poate nici măcar nu va calificați. Și apropo, medalii de campioni se dau și la Liga a 2-a. Medalii de campioni primesc și câștigătoarele fiecărei serii din Liga a 3-a.

      Apreciază

      • Ma tot intreb ,de ce trebuie sa strici tu placerea oamenilor?Degeaba,suporter universitar,ciudos,invidios si cinic.Sa nu uit ,mai esti si dujman de clasa.😆😆😆😆😆

        Apreciază

        • Dimpotriva, luis, sa cataloghezi bucuria unor suporteri de la Liga 4, fani ai unei echipe care a trecut prin cea mai neagra perioada posibila in viata unei echipe (desfiintarea practic) ca „dementa totala”, „nebunie fara margini”, asta inseamna sa fii cinic. De fapt inseamna sa nu ai deloc empatie pentru fotbalul romantic, fotbalul mic, pentru fanii fotbalului ca sport. Daca venea de la un stelist (sau chiar dinamovist) intelegeam – cand ai jucat doar in L1, niciodata mai jos, te-ai batut la titlu mereu, niciodata mai jos, nu ai cum sa intelegi ce inseamna o promovare din L4 in L3 pentru comunitatea fanilor unei echipe mai mici. CFR a jucat acolo, in fotbalul mic, dar se pare ca ultimii zece ani incep sa schimbe mentalitati.

          Reversul medaliei, fani care fac show-uri pe stadioane comunale pentru echipa lor…

          Apreciază

  13. Nu am avut timp si nici n-am vrut sa ma implic in aceasta zvonisitca legata de plecarea lui DP si venirea altui antrenor, dar acum dimineata am auzit o stire legata de venirea lui Iordanescu, care zice-se ca nu vine singur ci il aduce si pe strambul de daniel stanciu. Sper sa fie doar o stire falsa, pentru ca pt mine acel individ e unul din cei mai enervanti si fara caracter oameni din fotbal si chiar nu vad sa aiba ceva in comun cu clubul nostru. Brrr…..

    Apreciat de 1 persoană

  14. Nu mai comentez de ceva ani, însă urmăresc tot ce se scrie și se comentează pe aici și pe cheferetv, însă acum nu mă pot abține să-mi exprim nedumerirea față de valul de critici acide, vecine cu ura față de Petrescu pe cheferetv. Sunt surprins să aflu, că Petrescu e un idiot limitat, titlul l-am primit cadou de la Becali, iar în Europa n-am avea nicio șansă cu Petrescu antrenor. Bine, cu Cocora m-am lămurit de mult, dar mă surprinde câți acoliți și-a făcut peste timp. Cum a remarcat și Luis, a scăzut calitatea suporterilor ceferiști. Păcat. Apropo, Petrescu cu Urziceniul a scos 8 puncte în grupele UCL.

    Apreciat de 2 persoane

  15. Csongi, fiecare dintre noi spunem multe, unele verzi, altele uscate, dar faptul că ne dăm mereu cu părerea despre ce și cum în legătură cu CFR-Cluj, înseamnă că suntem fanii acestei echipe. Cu toții. Nu cred că putem vorbi despre calitatea unora, sau a altora. Dacă o facem înseamnă să ne depărtăm exact de lucrul care ne-a unit, adică de povestea CeFeRistă. Așa cred eu, dar chiar dacă tu, sau orice alt CeFeRist, credeți altceva, asta nu înseamnă că dacă v-aș întâlni nu m-aș oferii bucuros să vă dau o bere. 🙂 Hai CFR-CLUJ!

    Apreciază

    • Eu m-am referit la cei din tribuna.Oameni csre isi injura in cel mai urat mld proprii ju atori si antrenori.Am a ut dis utii cu ei.Astia vin la stadion sa se descarce,nu sa sustina echipa.Nu m-am referit la cei ce scriu aici.

      Apreciat de 1 persoană

  16. Luis, cred că-mi știi părerea despre cei care merg la meciuri ca să-și înjure antrenorul sau jucătorii, am spus-o de nenumărate ori. 🙂 Dar oare cât de mare e diferența între ei și cei care via aici ca să-și înjure confrații, indiferent că sunt pro, sau contra antrenorului? Eu cred că fiecare dintre noi ne mai dăm cu părerea aiurea, dar pentru asta nu suntem mai puțin demni de palinca de Zalău, :), sau de respectul celor care ne ascultă. Mai relaxați, mai încrâncenați, sau mai ieșiți din tipare, cu toții suntem CeFeRiști și merităm doar ce-i mai bun. 🙂 🙂 🙂

    Apreciat de 1 persoană

    • Eu joc fotbal de 2 ori pe săptămână cu amicii. Nu pot sa nu constat ca deși jucam de ani buni împreună, în ultimii 4-5ani e tot mai multa răutate, violenta, jigniri și reproșuri la niște partide amicale. Oamenii chiar acumulează mult stres și se pare ca la fotbal refulează. Se pare ca și pe stadion e la fel. Nu poți la întrare, la turnicheti sa depistezi stresați… Trebuie să-i accepți asa cum sunt, buni, rai, aproape ca vecinii sau la fel ca cei de la Chisinau(ales aleator).

      Apreciază

  17. Prin vocea lui IM, dupa alegerile de la FRF , am adus la cunostinta opiniei publice ( si nu numai, credea felceru … ), ca l-am votat pe Burleanu, noi fiind destepti, nu ca majoritatea echipelor care au mers pe mana lui Lupescu . Bun, acum citesc, ca FRF a stabilit locul si data disputarii Supercupei, concret in 14 iulie si unde credeti, in Gruia ? Nu, ar fi un gest pro-CFR pe fata, deci nu se pune problema . Si atunci, pe National Arena sau la Ploiesti ? Nu, ca ar fi avantajati oltenii pt ca sunt mult mai aproape . Bine, bine, hai sa n-o lungim, draga de FRF a stabilit ca meciul sa se dispute pe Ion Oblemenco, deci acasa la olteni . Asta da recunostinta pt loialitatea conducerii noastre ! De fapt a mai fost un aspect care a aratat chiar dispretul lui Burleanu pt lingai, trecut de toti cu vederea . Ei bine, presedintele reales al FRF a inmanat personal medalii jucatorilor lui U pt castigarea seriei a 5-a din liga 3, iar la noi, castigatorii superligii, Cupa si tricourile de campioni au fost inmanate de un functionar FRF, ca deh … PS . Si eu sustin ca IM se identifica cu marile noastre succese de dupa revolutie si ca ar fi normal sa ramana pana la trecerea in nefiinta la club, dar sa lase sa comunice pe cei care se pricep la asa ceva !

    Apreciat de 1 persoană

    • Alegerea o fi făcută pe baza unor raţiuni financiare. Cei de la FRF s-or fi gândit că în Gruia nu se umple stadionul la o partidă contra ciurucilor de la Craiova când îs pe ţeavă meciuri contra lui Real Madrid, Juventus ori Liverpool. În schimb, printre olteni va fi bătaie pe bilete când vine o echipă de calibrul CFR-ului. 🙂

      Apreciat de 1 persoană

  18. Na, se pare că D.P. a plecat. Asta e, trebuie să-i mulțumim pentru titlul la care a pus umărul, să-i urăm succes pe unde va merge și să mergem și noi mai departe. Hai CFR-Cluj!

    Apreciază

  19. Edy asta e antrenor de pluton, de umplutura. Se vede ca nu avem un plan de viitor. Viitor in lumea buna a fotbalului. Edy era bun la chiajna. Nu are rezultate care sa-l recomande pt meciuri de UCL. Poate nu sunt bani multi cum credem noi.

    Apreciază

  20. Lulu nu pot fi de acord cu tine. Cfr are un lot solid. Nu poti acuza pe cei cu bani ca nu scot mai mult. E bine si asa. Ce e peste, e bonus!

    Apreciază

      • Pai dupa asa mari investitii inclusiv cu iesirea din insolventa nu era normal sa vina un an mai calm financiar? Nu poti sa tot pompezi fara sa astepti sa si scoti.

        Apreciază

        • Nu ma pricep, dar nu inteleg logica anilor impari. Deci, acum ca am castigat mai multi bani si teoretic am avea sansa sa castigam si mai multi(inclusiv prin cresterea valorii jucatorilor daca avem meciuri bune in Europa), noi ne propunem un an impar, adica calm financiar(desigur va fi mai calm si la venituri). Din start iti propui mai putin, vei avea mai putin, inclusiv jucatorii fiind mai neimplicati ca doar e an impar, alibiul e asigurat. Apoi, ca sa ai iar un an par, va trebui sa investesti mult mai mult ca sa cresti iar valoarea lotului, in conditiile in care tu incasezi mai putin. Daca sa zicem in anul impar ia campionatul FCSB, ei castigand mai mult, vor investi mai mult, eforturile tale finaciar ar trebui sa fie mult mai mari pentru ale putea face iar fata. In fine, poate doar ca nu reusesc eu sa inteleg asta, asa cum nu reusesc sa inteleg faza cu „ne retragem in aparare ca sa conservam rezultatul”.

          Apreciază

        • Daca vine Edy, ar trebui sa fie foarte motivat. Pana acum pentru lipsa marilor rezultate a avut scuza ca a fost la echipe mai slabe ca valoare si ca nivel de investitii, iar acum ar avea sansa sa arate ca e mare antrenor. In caz contrar, ar dovedi ca e doar un antrenor de pluton indiferent de valoarea lotului avut la dispozitie.

          Apreciază

          • Din câte mi-am dat eu seama, echipele antrenate de Edy au fost destul de legate. Mă refer la Pandurii şi Astra, ambele aflate la momentul respectiv în situaţii destul de delicate. Mie îmi place de el, acum să vedem dacă are tăria necesară să fie centrat meci de meci pe rezultat. Nu cred că-i va fi prea greu, Djokovic spunea că la CFR există un ADN de câştigători, sunt convins că Edy va lua repede ”virusul”, îl va ridica echipa.

            Apreciază

            • Daca va fi el noul antrenor, ii urez multa bafta! Daca e mare antrenor, aici are toate conditiile pentru a demonstra asta.

              Apreciază

  21. Din ce am înțeles eu, se pare că lui Petrescu i s-au mai propus și alte sume, pe lângă salariu, ca să rămână, dar n-a vrut. Cred că-i cam mult să zicem că a fost alungat.

    Apreciază

  22. Oricum, păcat pentru noi, pentru că cred că-n trânta cu echipele din Europa era cel mai indicat, și păcat pentru el, pentru că aici era mult mai vizibil decât în China. Dar, vorba aia, atunci când îți freci destinul cu propria mână, nu mai poți da vina pe cei de lângă tine că nu ți-au încâlzit așternutul. Sper să-i iasă! 🙂

    Apreciază

  23. Eu ma astept la o surpriza in ceea ce priveste noul antrenor. Toti vorbesc de Iordanescu jr. Eu ma astept sa fie altcineva, de care nu vorbeste presa. Pentru ca intre timp conducerea se mai gandeste pe cine sa aduca. Sa fie intr-un ceas bun!

    Apreciază

  24. Iordanescu nu cred ca este o solutie rea.
    Dintre antrenorii romani, mi se pare unul dintre cei mai promitatori. Este adevarat ca nu are in palmares mare lucru, dar trofeele obtinute cu alte echipe nu sunt o conditie necesara si suficienta pentru obtinerea de noi trofee cu echipa noastra. Din observatiile mele, de-a lungul timpului, majoritatea oamenilor care au facut performanta au fost legati de un anumit mediu, de o anumita stare de fapt, iar cand acestea s-au schimbat, s-au schimbat si rezultatele. Aduceti-va aminte de marea majoritate a jucatorilor nostrii care au fost foarte buni la echipa noastra, dar in alta parte nu au mai confirmat. Aceeasi situatie este valabila si in cazul antrenorilor de foarte multe ori, asa ca, sa speram ca CFR este echipa de glorie a micului Iordanescu.
    Primul obiectiv este calificarea in grupele unei cupe europene, deci ne vom lamuri foarte repede cum sta treaba.

    Apreciază

    • Iordanescu jr are un stil de joc mai combinativ, cu inceperea constructiei de la fundasi prin pase, nu cu mingi lungi. E grijuliu cu faza de aparare si inchiderea culoarelor, asemenea lui DP. Ca si clasa, e muuult sub DP. Daca vine, va incerca marea cu degetul Ii doresc mult succes, ii tin pumnii in caz ca el va fi alesul. Va fi o mare provocare pentru el.

      Apreciază

  25. Factorul subiectiv este prezent in fiecare din noi,mai mult sau mai putin……….putem spune despre Edy ca nu-i potrivit sau n-are rezultate,ori nu-i de marimea clubului.Dar as vrea sa vad cati l-au auzit vorbind despre fotbal pe acest Iordanescu?Tot asa multi vor spune ca antrenor coleric ca si DP n-am mai avut la echipa.Pai i-am vazut iesirile lui Iedi si afirm cu tarie ca DP este copil mic pe langa acesta.Si-mi vine greu sa cred c-a fost dezavantajat la nivelul bursucului in perioada CFR.
    Ne dam cu parerea dupa imaginea pe care si-a creat-o.Trebuie doar sa avem rabdare in capacitatile oricarui
    antrenor care va fi ales si apoi vom vedea rezultatele.

    Apreciază

  26. Nici un antrenor din Românica nu e peste DP. Nici Edy, nici tacsu, nici Piți. După el doar un A1 de afară ar fi suficient de bun. Acum câteva săptămâni n-ar fi fost mulți oameni care să regrete plecarea lui. Acum însă… Mulțumesc DP şi mult succes în cariera ta!

    Apreciază

  27. Totusi la ultima clasata in campionatul Chinei?! Aveam alte asteptari de la DP, dar ma rog, cine sunt eu sa am asteptari de la el? 🙂 Poate cu putina sansa prindeam grupele EL, era cu totul altceva decat China. Evident ca motivul sunt banii, dar cred ca avea destui oricum. Ma rog, e fix problema lui. Eu ii urez bafta lui Edy, dar sper sa nu vina cu strambul ala de stanciu, ca de obicei numai cine se aseamana se aduna.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.