Cu gleznele călcate. [Astra Giurgiu – CFR Cluj 0-2]


Acţiunea filmului sau filmul de acţiune – oricum ar fi – se apropie de final, cu un happy-end pentru eroii noştri. Momentul de maximă tensiune s-a consumat într-o scenă în care noi nici măcar n-am jucat, la Iaşi. Iar dacă tot ne-a surâs norocul, astăzi, în runda aproape finală, n-aveam voie să facem din acţiune vreo comedie. Şi, spre cinstea lor, ceferiştii azi au fost la nivelul lor maxim din acest campionat. Au comutat dramatismul pe profesionalism, într-un meci câştigat într-un mod categoric.

Atât de clară e victoria CFR-ului încât nici măcar nu cred că vor apărea eternele teorii despre blatul adversarului. Orice spectator a văzut că CFR-ul i-a luat pe adversari tare, încă de la început, că a sufocat adversarul prin pressing şi prin duelurile fizice. Bineînţeles, am avut noroc cu greşeala adversarilor, cu acea pasă înapoi a lui Radunovic, pentru că până atunci nu se zărea o idee clară de a construi faze de poartă. Dar, de la 1-0, totul a devenit mult mai clar, mult mai fluent – profitând şi de spaţiile tot mai mari de pe teren. Sigur, n-a fost o avalanşă de ocazii la poarta giurguvenilor, n-a fost nici măcar spectacol ca în acel 3-2 de la Giurgiu, din turul campionatului, dar unde a convins CFR-ul a fost prin maniera de a alerga, de a face pressing şi a se arunca pe fiecare minge. Acolo s-a văzut clar că ai noştri abordaseră meciul decişi, nu pentru „totul sau nimic” ci pentru „totul sau totul”.

S-au văzut suficiente dovezi de eroism pe teren. Mă gândesc la Omrani – destul de nepăsător în modul său normal – care azi a rezistat încă 70 minute peste momentul în care şchiopăta şi cerea schimbare, după ce fusese călcat pe gleznă. Într-un picior a alergat, într-un picior a marcat! Camora, la fel, călcat destul de dur, s-a ridicat şi cred că până şi el a uitat de durerea care-l va însoţi înapoi la Cluj. Apoi îl vedem pe Culio, cel care până în minutul 80 a fost omul care închidea perfect în faţa apărării, în zona careului nostru, pentru ca un minut mai târziu să fie în zona celuilalt careu, la pasă şi pressing. Şi, desigur, la Vinicius, cel care n-am văzut să piardă, tot meciul, niciun duel fizic. Ce jucător! Ar fi nedrept să caut puncte albe şi negre, căci este clar că totul a funcţionat ca un sistem. S-au văzut însă câteva probleme la finalizare – golurile noastre fiind mai mult întâmplătoare şi, de asemenea, aş mai zice de Mureşan – soluţia de avarie pentru Boli. Mureşan nu că n-ar vrea, dar nu se poate ridica la nivelul lui Vinicius şi, tocmai de aceea, prin contrast, pică foarte rău la evaluare.

Aş zice un cuvânt şi despre Dan Petrescu, cel care a pus azi echipa cât de ofensiv ştie el, cu Bordeianu în locul lui Djokovic. Mutarea a funcţionat desigur, dar mai mult, contează că am văzut o echipă ce parcă a rupt lanţurile, năvălind pe adversar. Undeva, în tot pressingul acesta şi toată nebunia de azi, să recunoaştem, este şi meritul lui Dan Petrescu, ceva din nervii săi.

Da, suntem foarte aproape să câştigăm campionatul. În mod normal, FCSB-ul nu are cum să câştige mâine la Craiova, iar de-acolo CFR-ul mai trebuie să mai facă cel mult un pas. Bucurie să avem, dar să fie una decentă. Faţă de alte campionate, când câştigam doar pe mâna noastră, de data asta împărţim o bucăţică din titlu cu Iaşul.

Rămân la ideea de după cel de-al patrulea 1-1 cu FCSB-ul: nu merităm să câştigăm campionatul! Bine, acum vedem clar că nici FCSB-ul nu merita. Şi dacă tot nu e nimeni vrednic, atunci e bun şi cuvenit pentru noi! De ce? Pentru că spre deosebire de celelalte echipe din campionat, CFR a avut un plus mare la capitolul „Atitudine”. Da, atitudine fizică şi mentală. A fost echipa ce a făcut pressing – chiar dacă nu ştia ce să facă apoi cu mingea. A fost echipa care a câştigat majoritatea duelurilor la minge – asta înseamnă să ai jucători motivaţi, mental şi probabil financiar. Nu am făcut noi spectacol, dar am arătat forţă şi multă muncă. Iată deci de ce titlul nu e un folos necuvenit însuşit de noi0. Încă un pic şi putem da drumul artificiilor şi lălăielii cu ‘We Are The Champions!’… My friends!

Albusibiu

121 de comentarii

  1. Gresit, pentru imbecili si distrusi gen Porumboiu, Stucan sau Geambasu nicio victorie a CFR-ului nu e destul de clara pentru a le calma ura animalica fata de aceasta echipa.

    Apreciat de 1 persoană

    • Cainii latra, ursu trece. La momentul de fata poate sa spuna toata lumea ce doreste, noi suntem extrem de aproape de a fi campioni. Orice rezultat in afara de o victorie a oilor diseara ne face campioni. Si cu o victorie a WCSB-ului e greu de crezut ca Hagi o sa se intrebuinteze foarte tare in ultima etapa in asa fel incat sa-l scoata campion pe ciobanul care l-a terfelit in fel si chip sezonul trecut.

      Dupa meciuri la rand in care am fost egalati din penalty-uri inventate, la singurele faza ale adversarului sau in minutul 90+ ne-a venit si noua randul la ciolan si sper sa nu-i mai dam drumu pana in ultima etapa.

      Apreciază

    • Astia, alaturi de Balaj, ne urasc din toti rarunchii. Trebuie sa-i ignoram, noi, chibitii, dar conducerea clubului trebuie sa reactioneze in opinia mea cu un o declaratie (pe site-ul clubului) de raspuns la aceste dejectii. Parerea mea.

      Apreciază

  2. La unii josnicia nu este limitata de nivelul solului si reusesc sa coboare chiar si sub acest nivel.
    Ceea ce a facut Multescu aseara, il califica pentru acest nivel al josniciei, pe el si pe patronal lui, care si-au improscat cu noroi propriul jucator datorita unei erori, care daca nu era fructificata atat de bine de Hoban, ar fi trecut neobservata si asta numai pentru a induce o umbra de indoiala asupra corectitudinii jocului si meritului jucatorilor nostri.
    Ba mai mult, acest nerusinat Multescu, fara urma de bun simt, mai aduce in discutie o faza cu Beto din urma cu o gramada de ani si incearca sa lamureasca lumea ca arbitrajul ne-a fost favorabil.
    Asta este, atunci cand suntem arbitrati relative corect, se interpreteaza ca suntem ajutati peste masura.

    Asupra corectitudinii desfasurarii acestui campionat vad ca s-au implicat si cei care au programat aceste ultime 2 meciuri ale echipei noastre, dupa cele ale FCSB-ului, tocmai ca acestia din urma sa poata butona. Cu Iasul nu le-a iesit si sper ca si Craiova sa-si respecte onoarea. Ma gandesc ca Iasul, care ne-a produs atatea clipe grele in acest play off, a fost factorul hotarator in a ne mentine in cursa pentru titlu, in conditiile in care s-au calificat in play off in ultima clipa.
    Oare ce ar fi fost daca in locul lor erau cei de la Botosani?
    Nici nu vreau sa ma gandesc.

    Apreciază

    • Sa nu uitam ca cu Iasi-ul noi obtinut 4 puncte, exact cat a obtinut FCSB, poate ca cu Botosani obtineam 6 (la fel ca si FCSB) si situatia era aceiasi.

      Apreciază

      • Poate obtinem cu Botosani 6 pct., nu se stie, dar tinand cont de meciurile din sezonul regular, nu ar fi fost foarte usor. Mai bine asa, macar Iasul a adus o urma de normalitate in acest play off.

        Apreciază

    • Pe unul ca gigi impartescu nu te poti supara orice ar zice.A vrut sa fie smecher si spiritist prin declaratia aia,dar cand te uiti la mutra lui de batran senil cu privirea pierduta in spatiu,poti doar sa te apuci de ras.Pe mine m-au distrat aiurelile debitate dupa meci de acest mascarici care se crede antrenor,pe el il roade ca l-am ars pe unde l-am prins ca antrena,inclusiv cand se facea ca antreneaza javrele din vale.Asa ca nu pune la suflet ce a zis,vezi cine a zis si razi ca si mine.

      Apreciază

  3. 13.05.`18-Astra-CFR=2-0(Tucudean-12`;Omrani-32`);unii carcotasi(Multescu,Geambasu,Dukadam,etc.) invoca ghinionul zilei de 13,fara a reliefa corect valoarea,spiritual de echipa,determinarea si plusul de maturitate al CFR-lui;Inca odata,un sincer bravo jucatorilor,si felicitari antrenorului D.P.care a studiat f. bine adversarul,a dat dovada de curaj,a replicat surprinzator de bine cu masurile de fluidizare a atacului si cu rigoare a aplicat un pressing sufocant,sacaitor;saracul Multescu a fost depasit,fara a avea posibilitati de reactie,decat dupa ce primise,deja, 2goluri;la apararea lor cu 3 fundasi centrali,DP. a contracarat f. bine cu doua varfuri-Tucudean,Omrani-(,daca jucam doar cu un varf eram o prada usoara),iar in spatele lor a pendulat de pe o banda pe pe alta, Deac;inafara”noutatii”Bordeianu vs.Djokovici,am pastrat acelasi angrenaj omogen,cu jucatori dispusi la alergare,la sacrificiu;nu a fost o mare filozofie,fata de meciul de la Ovidiu,doar ca a schimbat mentalul colectiv si a surprins in ofensiva cu pozitionarea celor 3 din fata;am castigat la mai toate capitolele,in special la incredere,atitudine si angajament fizic;poate ca ne-a ajutat f.mult si faptul ca luptam pt.titlu si atunci concentrarea si daruirea au fost maxime,desi puteam cadea in capcana precipitarii,devenind usor isterici si confuzi,sa nu ne iasa mare lucru;dupa un asemenea joc si rezultat,stergem lucrurile negative(ratarile si unele nesincronizari)si ne imbarbatam cu speranta infrangerii Stanei si a castigarii campionatului;ce mai, am demonstrat ca suntem o adevarata echipa!;am fost placut surprins si impresiont de disponibilitatea la efort si de capacitatea de mobilizare a tuturor!;nu doresc sa despic firul in patru in ceea ce priveste desfasurarea partidei,cu inevitabilele carente din final,care de asta data au fost minime;ar fi nedrept si as intra in categoria mai sus amintitilor carcotasi minimalizand meritele, efortul si reusita baietilor;Hai CFR!

    Apreciază

  4. Da, a fost una dintre cele mai bune partide ale noastre din acest sezon. Nu neapărat pe plan tactic, cât -mai ales- în planul determinării şi a „mobilizării generale”. Practic i-am sufocat pe astrali din primul minut, cu foarte puţine excepţii. Au fost -evident- şi scăpări, e inevitabil, dar chiar nu merită să insistăm pe ele. Din nou câştigătoare formula asta 4-3-3 (de fapt 4-3-1-2), cum s-a întâmplat şi la Ovidiu. HAI CFR!!!

    Apreciază

  5. Fotbalul lui DP trebuie interpretat de niste jucatori disciplinati tactic, puternici din punct de vedere fizic si predispusi la risipa de efort.
    Niste atleti desavarsiti.
    Daca acesti jucatori dispun si de viteza si tehnicitate, categorig ca DP poate face din ei campioni mondiali.
    Doar la echipe germane am vazut un asemenea fotbal, cu pressing total pe tot terenul, de la inceput pana la sfarsit, in viteza mare si cu o tehnica de lovire a mingii foarte buna. Poate nu intamplator nemtii au obtinut atatea succese de-a lungul timpului.
    Nu stiu cati dintre jucatorii romani si chiar straini, din campionatul nostru, au calitatile cerute de DP. Deac a reusit sa-si sutina efortul pana la final intr-o nota acceptabila, dar Tucudean a fost sfarsit pur si simplu in ultima parte a meciului si la fel de epuizat mi s-a parut si Omrani.
    Cred ca inca un meci sunt cu totii capabili si dispusi sa depuna un asemenea efort, iar pe urma, daca DP ramane, se vor gasi solutii si mecanisme care sa ajute la sustinerea unui asemenea concept de joc.

    Apreciază

    • Fotbaliştii atleţi desăvârşiţi cu viteză şi tehnicitate fac parte din categoria meseriaşilor cu un salariu anual în euro cu cel puţin 6 de zero în coadă.

      Apreciază

    • Subscriu, Pirule. Cred ca pustii Costache si Ionita au fost introdusi inspirat, sa alerge ei la pressing in locul varfurilor epuizate Tucu si Billel, alaturi de Deac. A fost ceva de genul introducerii lui Lucas Vasquez si Asensio in tripleta din fata la Real. Si a dat roade, ca si acolo. Si prospetimea lui Djoko, introdus in locul lui Bordeianu dupa 60 de minute, a fost un mare atu in final. Dupa atatea meciuri in care am cazut fizic in finalurile lor, am avut aseara un final perfect. Cfr – Victorie!

      Apreciază

  6. Meciul de la Ovidiu si acesta au fost cele mai bune meciuri ale baietilor nostrii in opinia mea din tot sezonul. In seara asta Becali (isterizat de situatia din clasament) va pune atata presiune pe jucatorii lui incat ma astept ca acestia sa clacheze psihic in mod rusinos. Cu H(o)ategan in ajutorul lor cu tot. Craiova daca vrea locul 3, nu se va da la o parte, dimpotriva. Hai Cfr!

    Apreciat de 1 persoană

  7. Si observatia specialistului Ilie Dumitrescu, ca in finalurile de meci trebuie sa ai posesie daca vrei sa mentii un rezultat, a fost se pare implementata de DP cu mult succes, alaturi de mentinerea pressingului cu un inter si doi jucatori in atac introdusi proaspeti special pentru final, in momentele pierderii mingii. Hai Cfr!!!

    Apreciază

  8. Campionatul a fost castigat de cea mai realista echipa! Nu de cea mai spectaculoasa, nu de cea cu jocul cel mai estetic, ci de cea mai pragmatica si eficienta. O echipa de anduranta, fără fluctuatii majore de forma. CFR a fost si clubul mai profesionist, cu mai putine scandaluri si fără rufe spalate in public. La noi daca Balde nu a jucat, plătit regeste fiind, nu s-a urlat in public, nu a fost terfelit, desfiintat (ca Alibec). Nu s-au impus jucători, nici schimbari antrenorului, ci s-a mers pe mana unui profesionist cu personalitate, in ciuda unui fotbal complet neatractiv, pe rigoare tactica, pregatire fizica si stabilitate/liniste la toate nivelurile. Un titlu meritat, in ciuda celor spuse in articol: nu se poate sa nu merite nimeni…!

    Totusi, suporterii poate n-ar fi meritat! Oricând dispusi sa sara la jugulara propriei lor echipe „prea bătrâne”, „prea bine platita”, a lui Deac, Culio, a lui Dan Petrescu, a conducerii „nu suficient de războinice”, a lui Mara, a lui Trica… Înjurăturile se aud cel mai bine pe stadioane goale! (nu au fost chiar goale).

    Presa, arbitrii, echipele tertze. Gigi Becali si valizele trecutului. „Becali a cumpărat tot”, „Viitorul face blat!” E blat la 2-0, la 2-1, la 2-2, e blat chiar si când rezultatul nu-i ajuta. „Iasul se va da la o parte!” „Ne cerem scuze Iasului”.

    Doar noi suntem curati. Doar noi suntem victime. Daca FCSB castiga aseară pe gafa ăluia de la Astra, era blaaaat. Vuia tribuna. Blaaat. Asa, vuiesc tribunele adverse, presa ironizează, scarma-n cacat pentru cluck-uri, prezinta statistici, evenimente, can-can. „Ne urăsc de moarte!”. Plm, noi i-am facut pe altii blatisti zile in sir, ii uram de moarte?

    Campionatul îl castiga, azi (!), cei mai buni! Si-l castiga tocmai pentru ca ce ziceau suporterii lor nu s-a-ntamplat: arbitrii, presa, terze echipe nu au fost cu ei si împotriva noastră. A fost pe bune. Cred… Sper..!

    Apreciază

    • N-a fost pe bune, EO. A fost impotriva arbitrajului ostil, impotriva motivarii adversarelor pe sub tejghea, a fost impotriva noilor valize, impotriva majoritatii presei. Dar ma opresc aici. Acum trebuie sa fim alaturi de baietii nostri pentru victoria finala. Cfr-Victorie! Hai Cfr!!!!!

      Apreciază

  9. Sper sa se sesizeze conducerea clubului si sa dea un comunicat pe site-ul clubului ca raspuns la toate aceste dejectii, inclusiv la cele ale lui Multescu din finalul meciului, cu aluzia la Beto si cu contestatiile referitoare la arbitraj, total nefondate ale ex-dinamovistului Multescu. Sper sa-l conteste pe Multescu la comisia de disciplina pentru aceste declaratii. Parerea mea.

    Apreciază

  10. Victorie mare, bravo baieti, bravo DP ! De data asta am mers pe cartea atacului, chiar si la 2-0, nu ne-am mai retras in aparare si asa am obtinut o victorie la pas . Daca tactica asta era folosita si in celalalte meciuri in care am deschis scorul, dar ne-am retras in aparare, fiind apoi egalati, sunt convins ca eram de mult campioni, aveam cel putin 10 pct in plus fata de wcsb, nu mai trebuia sa apara minunea de la Iasi . Asa mai sunt emotii si inca uriase, dar in sinea mea sper ca Hagi n-a uitat ca practic noi i-am facut campioni, asa ca …

    Apreciază

  11. Incredibil ce bafta au berbecii astia! 😦 😦 Rateaza oltenii cateva ocazii uriase, dar pe final de meci tot ei inscriu. Asta e, suntem obligati sa batem Viitorul duminica, iar acestia au sanse la locul 3, deci nu va fi simplu deloc.

    Apreciază

  12. Tot noi! feces cu ajutorul lui hoțiegan au reuşit să câştige. Nemeritat pot să zic. Cred că un egal ar fi fost mai echitabil. Aşa că va trebui să batem Viitorul. Şi nu ne va fi uşor. Dar dacă nu reuşim va fi doar din vina noastră. Pentru că dacă vrem putem bate arbitrii, federația, pe oricine. Suntem mai buni. Şi luptăm pentru noi. Hai băieții, haide CFR!

    Apreciază

    • Va fi foarte greu, dar depindem doar de noi si trebuie sa batem in orice conditii. Nu putem astepta sa ne castige altii titlul si sunt convins ca baietii vor da totul pentru un nou titlu. Sper ca atmosfera de duminica seara din Gruia sa se apropie de cea din aceasta seara, iar noi sa iesim invingatori. Hai CFR!!!

      Apreciază

  13. Cand urmaresti un asemenea meci in care ai o sumedenie de ocazii clare,imense,dar le ratezi cu seninatate si primesti un gol aiurea,de nicaieri,dar care are darul sa pecetluiasca un rezultat final-mincinos,parca nu-ti mai vine sa te uiti la fotbal;din nou ,unii cu ratarile si altii cu golul;cat de curva poate fi uneori fotbalul!;in locul decernarii titlului si-a tricourilor de campioni,inca de azi,va trebui sa suferim pana la final si sa traim un scenariu apocaliptic in care Viitorul au sansa sa ramana pe pozitia a 3-a,daca ne inving pe noi;eu sper ca daca jucam precum am facut-o cu astralii vom castiga,iar victoria de azi a stanei sa ramana doar o simpla remarca pt. statisticieni!

    Apreciază

  14. FCSB-ul batea oricum, chiar daca pana la urma se enerva Hategan si o baga el in poarta. Urmeaza o saptamana in care Jiji va anunta ca o sa cumpere jumatate din lotul Astrei si jumatate din lotul Viitorului…

    Apreciază

    • Nu batea oricum, dar au avut bafta. Nu cred ca Hategan ar fi inventat vreun penalty, totusi. Noi trebuie sa batem, indiferent pe cine va anunta Jiji ca va cumpara. Nu cred ca Hagi o va lasa moale cu noi, pt ca sangele apa nu se face si au sanse clare la locul 3.

      Apreciază

      • La cate lovituri libere le-a dat, si cate cartonase nu le-a dat, nu ma miram nici de un penalty. Da, clar ca Viitorul vor fi mai motivati decat Astra, deci va fi un meci foarte greu pentru noi. Dar suntem la mana noastra, asta e cel mai important.

        Apreciază

  15. Să nu uităm că înainte de meciul mioarelor de la Iași dădeam fiecare 5 ani din viața noastră (exagerez, evident) ca să avem „doar” un punct avantaj înaintea ultimei runde… Era prea multă baftă pt. noi un nou (semi)eșec al ciobanului. Trebuie să ne concentrăm DOAR pe treaba noastră, copii lui Hagi trebuie luați tare de tot (atenție, totuși, la eliminări, în funcție și de cine ne va arbitra), mai este nevoie de o ultimă mobilizare generală, suntem la mina noastră. Sunt absolut convins că behăitoarele vor încerca și ele o ultimă „mobilizare generală„, aranjamente etc., dar nici conducerea noastră nu va fi „inertă„, zic eu…Chiar dacă va fi nevoie să luptăm contra lumii întregi (Hagi, arbtraj, valize etc.), tot avem prima șansă și trebuie să învingem, și cu asta basta. HAI CFR!!!

    Apreciază

  16. Se pare ca,din nou,Iasiul ne poate ajuta(salva)daca vineri ii invinge pe olteni;astfel,la ora meciului nostru ecuatia locului 3 in favoarea Viitorului,ar fi rezolvata si manjii n-ar mai trebui sa lupte cu inversunare pt.a castiga in fata noastra;un scenariu plauzibil,doar ca noi va trebui sa castigam in orice conditii-arbitrii,mass media,adversar-

    Apreciază

  17. Dar daca ma gandesc ca lunea trecuta ne rugam ca Iasiul sa scoata macar un egal, trebuie sa fim multumiti ca e asa cum e si depindem doar de noi.

    Apreciază

  18. La cum imi amintesc meciul nostru din ultima etapa a sezonului trecut cu Viitorul, sunt convins ca s-a jucat pe bune, asa ca nu va amagiti cu concesii din partea lui Hagi, mai ales in acest context al locului 3. Toata lumea se temea aici de jocul cu Astra, de parca cel cu Viitorul nici n-ar mai fi contat. Vom vedea!

    Apreciază

  19. Da, era mai usor daca ramanea 0-0 si aveam nevoie de un punct. Sau daca marcau oltenii la una din ocaziile mari avute si castigau. Nu ne-au facut oltenii campioni, dimpotriva s-au inecat la mal. Daca s-au inteles cu Becali (nu m-i se pare) acum sunt la mana noastra pentru locul 3, asteapta locul 3 de la noi cadou (adica sa invingem viitorii). Intr-un fel e mai bine ca ne trebuie victoria, cand stii ca-ti ajunge un egal, nu turezi motoarele la maxim din prima secunda, ci doar cand vezi ca gluma se ingroasa. Asa ca pe ei, pe mama lor din prima secunda si: Cfr-Victorie!!!!!

    Apreciază

  20. E un rezultat care nu ne mira foarte tare, asa cum spunea si Marcel Popescu, seful celor de la Craiova, minunea a fost la Iasi. Au fost cativa jucatori de la Craiova care si-au dorit victoria, dar au fost mult prea precipitati, iar altii, printre care si Baluta, nu au reusit mai nimic.
    Suspansul ramane la cele mai inalte cote, dar suntem in situatia de a juca acasa cu titlul pe masa, iar o victorie ne asigura castigarea campionatului. Ce ne-am putea dori mai mult?
    Duminica, cu mic cu mare, la stadion, sa-i sustinem pe baieti in aceasta ultima incercare, pentru ca au nevoie de noi.

    Apreciază

  21. Ar fi interesant si educativ sa cititi comentariile de aici ,de acum un an ,inaintea ultimei etape Viitorul-CFR Cluj…Veti vedea ca nu putini solicitau sa-l incurcam pe Hagi ,ca sa ia campionatul…fcsb sau dinamo.Cum roata vietii se intoarce si istoria se repeta vom avea un nou meci decisiv dar cu roluri inversate .Eu am scris atunci :

    IQ
    13 MAI 2017 LA 16:55
    Pentru CFR,hai Viitorul!

    Viitorul a luat campionatul…Eu cred ca o mica parte din succesul nostru de duminica se va datora celor care au avut aceeasi viziune acum un an…

    Apreciază

  22. Legat de golul FCSB-ului, mie mi se pare ca Tanase este in offside cand incearca sa joace mingea, asta asa, sa caut si eu nod in papura.

    Apreciază

  23. Toata lumea vad ca pune lupa pe meciul CFR-Viitorul si despre cum vor juca elevii lui Hagi, dar nimeni nu considera ca este necesar sa se aiba in vizor si comportarea celor de la Astra.
    Se vor face presiuni enorme ca Viitorul sa dea totul pentru a incurca CFR-ul, in timp ce victoria FCSB-istilor in fata celor de la Astra este de necontestat.

    Apreciază

    • Pe de altă parte, presiunea este pe cei de la Astra. Dacă tot au apelat la TAS pentru licenţierea europeană, trebuie să învingă FCSB, altfel, în caz de înfrângere ori egal, Viitorul şi Craiova au asigurate participarea europeană, indiferent de ce vor face în ultima etapă.

      Apreciază

  24. Trebuie sa privim partea plina a paharului si sa multumim Providentei ca in ultima etapa vom juca cu titlul pe masa.Ma gandesc ca in orice etapa a acestui lung campionat,oricare suporter cfrist ar fi fost super multumit sa-i fie propusa aceasta situatie.Deci sa nu ne incarcam negativ gandindu-ne ca puteam fi campioni inaintea ultimei etape sau la cat i-a impins aradeanul de la spate.
    La modul in care am jucat ultimele doua partide sunt increzator ca vom sti sa propunem abordarea corecta.Si avem si atuurile noastre sa dovedim tineretul.
    As fi multumit sa primim un penalty precum cel oferit Viitorului(de catre Coltescu) in ultima etapa a campionatului trecut……….ar fi interesant sa ne arbitreze Hategan si sa simuleze ai nostri pana cand ne da un penalty,ca n-ar putea sa-i sanctioneze pe jucatorii nostri,dupa cum n-a facut-o nici in seara asta la nenumaratele incercari de fraudare.Mare dejectie acest Hategan!

    Apreciază

  25. Pe vremea cooperativei, galeria Argesului (si nu numai) avea o scandare: „daca facem blat, suntem de cacat!”. Mi se pare mie sau unii p-aci spera ca Hagi o lasa mai moale la schimb cu lasatul mai moale de anul trecut? 😀

    Apreciază

    • O treabă-i blatul şi altă treabă îi să nu joace cu răutate. 🙂 Nu eu am inventat această diferenţiere. 🙂 Indiferent de echipele în cauză, în asemenea situaţii nu-i frumos să dai cu mucii în fasolea altuia. 🙂

      Apreciază

  26. Nu stiu cati ani ani ai si la care cooperativa faci referire.Pentru cei mai tineri si care stiu mai putine,o scurta punere la punct:prima cooperativa a fost facuta in anii 80 de echipa securitatii,actuala ta echipa de suflet .Din cooperativa respectiva faceau parte ca membrii permanenti,” tovarasi de nadejde”:victoria ( echipa militiei),corvinul,u cluj,sc bacau,flacara moreni si…fc arges.Dupa 90 ,argesul a ramas in sfera de influenta a lui new dinamo si a noii sale cooperative ,deci conform galeriei locale a continuat traditia de a se face de cacat pentru altii…A venit apoi penescu pe care l-a apucat diareea si drept consecinta a retrogradat si a desfiintat echipa in urma acuzelor de ,ai ghicit?,blat( cu arbitrii) pe care tot l-ai invocat…Inchei reamintindu-ti declaratia lui borcea de pe vremea noii cooperative dinamo in care spunea ca a controlat si vantul…probabil ca se referea la. vanturile care insoteau seria de blaturi…

    Apreciază

  27. Poate sunt naiv dar eu nu mai cred in aranjamente de culise, nici macar duminica cu Viitorul. Cred insa ca Cfr la cum a aratat in ultimele 2 meciuri poate castiga meciul si titlul pe valoare. SPer sa fim cat mai multi oameni intribune si sa incurajam echipa. Hai CFR!! Forta CFR!

    Apreciat de 2 persoane

  28. @IQ, nu exista nicio diferenta axiologica intre postarea ta si articolul gsp.ro cu Bilica, Iliev si Radunovici. Nu prezentati nimic concret, doar speculatii. Sunt oameni care vor crede ca CFR a furat toate cele 4 (speram) titluri. Cluburile fac mizerii si, desi ma doare-n cur de opinia ta despre FCA sau FCD, e posibil sa ai dreptate cu ce spui! Tu esti un om al clubului, eu vorbesc doar ca suporter: noi suporterii strigam ca nu vrem blat, nu ne doream, ca unii aici, s-o lase mai moale adversarii!

    Apreciază

    • Care este obiectivul Viitorului că nu-mi dau seama? Să nu-mi spui c-ar conta pentru Hagi că-i locul 3 ori că-i locul 4.

      Apreciază

  29. Nu cred ca este vorba de vreun blat;nu cred ca cei doi antrenori si-ar strica blazonul si s-ar compromite facand blat;desi,s-ar putea intampla sa nu fie f.incrancenati si sa joace mai mult la alibi,sau tot asa de bine”care pe care!”;in subconstientul minjilor,daca iesenii castiga/oltenii pierd,din instinct, nu vor mai avea aceiasi atitudine si determinare fiindu-le asigurat locul 3,chiar daca pierd cu noi;despre asta este vorba si nu despre scenariile pe care le vehiculeaza propagandistii stanei;mai dificil va fi in situatia in care ar trebui sa castige,desi dupa cum i-am vazut,sub presiune se cam pierd cu firea,nu mai au aceiasi concentrare si nu mai dau acelasi randament, precum ai nostrii.

    Apreciază

    • Te înşeli, primele 4 echipe din clasament merg sigur în cupele europene, Astra şi Hermannstadt nu au licenţă de participare.

      Apreciază

    • Există, bineînţeles, şi un avantaj pentru Viitorul dacă termină pe 3. Cum zice Gigi, ia cu 200.000 de euro în plus la împărţirea banilor din drepturile de televizare. În schimb, partea aia că ar intra direct în turul 2 preliminar EL, cred că este o prostie. Din acest punct de vedere, Viitorul va termina pe locul 3, indiferent dacă va fi după Craiova în clasamentul final. 🙂 Aşa ştiu că CSU va participa în EL din postura de câştigătoare a Cupei României, chiar dacă va pierde finala împotriva sibienilor. 🙂 Oricum, dacă Craiova va pierde la Iaşi şi Astra nu bate la FCSB, Viitorul va termina pe 3 chiar dacă va lua 10 goluri în Gruia. 🙂

      Apreciază

  30. Cei de la Viitorul nu cred ca or sa vina la Cluj doar ca sa ne felicite pentru titlul de campioni.
    Jucatorii nostrii trebuie sa intre pe teren la fel de hotarati si motivati ca la Giurgiu, sa-si doreasca macar un 2-0 pana prin minutul 60 si sa nu cedeze initiativa pana la final si in cazul asta, toate speculatiile, supozitiile, discutiile si comentariile de orice fel, sunt de prisos.
    Ei sunt capabili sa faca treaba asta si ar fi bine ca si noi, suporterii, sa ne ridicam la nivelul momentului si sa umplem stadionul, sa contribuim si noi, cu ceea ce putem, la obtinerea unui succes de vis, mai ales dupa greutatile pe care le-am avut in ultimii ani.

    Apreciază

  31. Aseara ziceam ca golul FCSB-ului a fost marcat neregulamentar si astazi, dupa ce am revazut faza, imi mentin parerea.
    La pasa lui F.Tanase, Rus este in pozitie de offside si incearca sa joace mingea, punand astfel presiune pe fundasul oltean care greseste si-l pune pe Teixeira in pozitie de finalizare.
    Ma mir ca niciun oltean nu a sesizat si nu a reclamat faza, pentru ca sunt foarte sigur ca daca noi am fi inscris in acest fel, in meciul direct, ar fi iesit un scandal cat Oltenia.
    Cei de la g g sport au pus de nenumarate ori stop cadru cu pasa spre Hoban, din meciul cu Astra, in ideea ca poate cineva observa vreun pui de offside, dar aseara nimic, nicio discutie.

    Apreciază

  32. Bun. Nu stiam ca sibiul n-are licenta, mea culpa. Dar, asa cum spui, Viitorul are totusi motive sa joace pe bune. Si vor juca, cred eu, serios. Campionatul nu e terminat încă, dupa norocul FCSB-ului de aseară. Iar Viitorul e o echipa imprevizibila, pozitiva, talentata, desi tanara si pe alocuri naiva. Vor juca fără presiune, dezinvolt, cred ca va fi un meci greu si frumos. Mi-ar părea rau, personal, sa vad o echipa blazata care joaca moale. Voi fi in concediu, altfel veneam la CJ (la invitatia lui Kiruj si Luis) si sarbatoream cu palinca aia. Dar poate la anu’ la un meci cu Dinamo. 😊 Succes!

    Apreciat de 1 persoană

    • Eu nu-l vad pe Hagi sa le zică la băieți sa joace mai ușor, sa nu se accidenteze de ex. Dacă vrea poate tine pe tușă 2-3mai buni cel mult. Dar la cei 2-3 care întra nu le poți cere sa simuleze jocul. Eu cred ca va fi un meci pe bune. Fiecare mânz vrea sa confirme nu sa devina penibil. Totuși cfr e mai buna, mai motivata și joaca acasă unde viitorul nu prea ne încurcă…

      Apreciază

  33. Am oprit notarea, am fost prezenţi 29 de „diriginţi” la acţiune… 🙂 DP a luat 8.9, echipa fiind notată cu 8.3. Culio e fruntaş cu 9.0, Muri fiind codas cu 7.5… De mult nu s-a mai întâmplat ca nota cea mai mica să fie de 7.5… 🙂 Oricum, absolut toată lumea a primit măcar 3 note de 10 (jucători+DP). Alte detalii în tabelaşele reactualizate. HAI CFR!!!

    Apreciază

  34. Kiruj m-as mira sa-i fi dat lui Muri 7.5,mai degraba 6.5 sau 7.
    Cred ca abordam gresit problema pentru partida decisiva cu Viitorul gandindu-ne s-o lase ei mai moale.Dimpotriva trebuie sa ne readucem aminte partidele din campionat ,unde i-am batut cu stil de campioana.Este adevarat acest meci are alta miza si poate interveni crisparea,dar suntem datori ca suporteri sa inducem o atmosfera de sarbatoare si sa-i ducem spre victorie.
    Anul trecut nu retin s-o fi lasat noi mai moale cu Viitorul in ultima etapa,avand bune ocazii de-a inscrie si diferenta a facut-o penaltyul vazut de Coltescu……….deci sa nu ne asteptam ca cineva sa ne faca vreo favoare.Noi trebuie sa-i luam pe sus cu un joc fizic impins spre careul lor,fara sa le lasam mijlocul terenului sa-l domine cu jucatorii lor mingicari.

    Apreciază

  35. Sangele apa nu se face. Corb la corb si machidon la machidon nu isi scoate ochii…Trebuie sa facem meciul sezonului duminica. Hagi o sa forteze o victorie sau macar un egal cu noi, pentru ca FCSB o sa bata Astra. Forza CFR!

    Apreciază

  36. Bivolaru a spus: „Am auzit consideraţiile astea aseară (n.red. – că locul 3 în Liga 1 asigură prezenţa în manşa a doua preliminară a Ligii Europa). Sigur, e important să joci cât mai târziu, în iulie, altfel primul tur înseamnă să începi cu cupele europene înainte de a începe campionatul, dar asta e”. Oare „dar asta e” o fi însemnând că o vor lăsa mai moale în Gruia? 🙂
    Eu tot nu înţeleg cum asigură locul 3 prezenţa în manşa a doua preliminară a Ligii Europa.

    „UEFA Champions League: campioana României intră în Q2
    UEFA Europa League: câştigătoarea Cupei României intră în Q3
    UEFA Europa League: vicecampioana României intră în Q2
    UEFA Europa League: ocupanta locului 3 în Liga 1 intră în Q1
    – CÂȘTIGĂTOREA CUPEI ROMÂNIEI 2017-2018 VA INTRA ÎN Q3, VICECAMPIOANA ÎN Q2, ÎN TIMP CE OCUPANTA LOCULUI 3 LA FINELE ACTUALEI EDIȚII A CAMPIONATULUI LIGII 1 VA ÎNCEPE PARCURSUL ÎN Q1.”
    „UEFA, reguli noi: Finalista Cupei României nu mai poate participa în Europa League”
    în cazul în care câștigătoarea Cupei naționale se califică, datorită clasării în campionat, în Liga Campionilor, accesul în Europa League este oferit formației cel mai bine clasate în campionat (după ultima echipă cu drept de participare prin prisma campionatului).

    De fapt, asigură doar în cazul în care Sibiul câştigă finala cupei.

    Apreciază

      • Asta am scris şi eu, dar dacă sibienii vor câştiga finala, nu finalista va merge în cupele europene ci locul 4 din Liga 1. Adică, Craiova va juca în turul 3 preliminar dacă va câştiga cupa, iar locul 3 din Liga 1 va juca în turul 1 preliminar sau Craiova va juca în turul 1 preliminar dacă va pierde cu Sibiul şi termină pe locul 4 în Liga 1. În cazul din urmă, locul 3 din Liga 1 va juca în turul 2 preliminar.

        Apreciază

  37. Off-topic: cat de prost trebuie sa fii sa plătești 157 de milioane de dolari pentru un nud? Cu banii îți cumperi un Playboy ai vreo 100 de Ferrari.

    Apreciază

  38. Eu cred ca hategan s-a bucurat mai mult pt rezultatul de ieri decat penalii ! Dupa fluierul de final, a fost numai un zambet, s-a intretinut cordial cu wc-istii, pe care i-a strans amical la spate, ce mai, asa ceva nici in amicale nu vezi !!!

    Apreciază

    • Poi şi când intrară cârlanii cu oltenii după pauză, tot numai zâmbete şi îmbrățişări amicale, am avut vagi bănuieli că nu voi asista la victoria oltenilor. Confirmate.

      Apreciază

      • Silica, nu am vazut respectivele imbratisari intre olteni si jucatorii lui Becali la intrarea in teren dupa pauza, asa ca te cred pe cuvant. In schimb am vazut la Mitrita cum si-a prelungit prea mult mingea singur cu Balgradean dandu-i sansa acestuia de a se apropia foarte mult (m-i s-a parut intentionat) si la o lovitura libera aproape central, la vreo 5 metri de linia de 16 metri am vazut cum tot Mitrita a tras pe jos in zid, cand e un super-executant, chiar am urmarit cum executa loviturile mult peste zid, cu forta in sut, cu efect, cu interiorul (ristul interior), la vinclul portii, el, Budescu si Ganea fiind singurii din liga I-a de pariuri Betano care stapanesc foarte bine acesta tehnica de executie (a lui Messi de ex) a loviturilor libere din apropierea careului de 16 metri.

        Apreciază

    • Atitudinea asta ar trebui sa fie normalitate și nu ceva ieșit din comun. Dacă ai timp și chef, arunca o privire la primele secunde din clipul asta:

      Arbitrul merge și discuta cu quarterbacks, le urează bafta, totul pe un ton super amical, se arunca „Bro” și „pal” în stânga si-n dreapta.

      Apreciază

  39. Până acum, nu de puține ori, a fost de ajuns să ne blocăm adversarii. De obicei obținem succesul printr-un pressing ucigător. Şi câte o minge recuperată ne aduce golul (golurile). Dar de data asta va trebuie să marcăm, să marcăm şi să marcăm. Şi abia după aia să ne apărăm, activ. Va fi greu, dar sper că vom reuşi. Hai băieții, haide CFR!

    Apreciază

  40. @Vladimir daca tot am dat la rugby deja e oficical ca Romania ,Spania si Belgia au fost penalizate urat de tot pentru jucatori nelegitimi,astefel Rusia ne ia locul iar Germania merge in locul Spaniei. Cam uratel ca la finalul calficarilor sa fi penalizat pentru o intreaga campanie.

    Apreciază

    • Și de ce au fost penalizate? Pentru naturalizari făcute aiurea. Și mai spuneau unii ca FRF-ul ar trebui sa ia exemplul celor de la rugby 🙂

      Apreciază

        • Pai la rugby se calificasera (nu pot sa spun „ne” când e vorba despre „națională” de rugby). Și ce? Ne minteam singuri cu „mama ce tari suntem la rugby”. Plm…dacă sa suntem de căcat asta e. Nu ne calificam și gata. Ce rost are se ne mințim singuri cu naturalizari și alte rahaturi. Nu-i nicio rușine sa fii de căcat la un sport.

          Apreciază

            • In rest ai dreptate,mai bine autostrazi,locuri de munca platite decent,spitale bune,educatie etc,sa profite toti de bunastare nu numai cativa”adoptati” pe bani buni.

              Apreciază

  41. Luis, ai visat frumos? Auzi la el: autostrazi, spitale, educatie…Si cand te-ai trezit, o vreme de cacao, la fel ca si vremurile. Pune si tu niste emoticoane sa stim ca glumesti, ca esti ok. 🙂 🙂 🙂

    Apreciat de 1 persoană

      • Da, ma trezeste ceasul biologic in fiecare dimineata inainte de 7, uneori chiar mai devreme. Si nu e de la varsta, ca n-am schimbat (inca) prefixul, sunt tot cu 4 in fata 🙂

        Apreciază

        • Ai copii mici care ti-au „fixat alarma biologica” la 7? Si eu patesc acelas lucru, cu ei in casa ma „trezesc” (fortat) la 6, fara ei ma trezesc(natural) la 6 si 15 minute. In alta (dez)ordine de idei ce parere ati avea de scenariul : CFR egaleaza in minutul 94, iar FCSB sa piarda in minutul 95.

          Apreciază

          • Da, ar fi de infarct/accident vascular cerebral, dar prefer aceasta varianta decat reversul medaliei. Sigur ca am vrea o victorie clara, cum a fost la Giurgiu, orice om normal asta si-ar dori. Dar, vorba lui Kiruj, „doar cele trei puncte conteaza” 🙂

            Apreciază

            • Chiar asa, Luis testvér. Ar fi muuult mai bine si pentru Béla, dar si pentru noi toti o victorie clara, fara daune in sanatatea suporterilor. Vom vedea duminica seara. Vad ca s-au vandut la greu bilete online la meci, sectoarele 21, 40 si 42 sunt sold out (vandute toate locurile), in sectoarele 39, 43 mai este cate 1 loc disponibil , in sectoarele 20, 22 mai sunt cate 2 locuri disponibile, in sectorul 49 mai sunt 9 locuri disponibile, in sectorul 50 mai sunt 11 locuri disponibile. E bine. Simt ca va fi plin stadionul duminica. Cfr – Victorie!

              Apreciază

            • Nu imi doresc nici un atac vascular, deci 7-0 CFR, 6-0 la pauza, 3-0 in minutul 15, 1-1 FCSB, 0-1 la pauza, egaleaza la ultima faza.

              Apreciază

          • Nu, Ioane, fiica mea e studenta, nu copiii sunt cauza. 🙂 Iar scenariul ala al tau nu-mi suna bine deloc, ca unii chiar suferim rau la meciuri. Oricum duminica vine si fiica-mea la meci, sa reeditam titlul din 2010, pe care l-am trait live impreuna. A doua part a scenariului mi se pare ok, in schimb 🙂

            Apreciază

  42. Luis, tocmai faptul ca am plecat în strainezia ma face sa vad altfel lucrurile. De exemplu, crezi ca englezii au vreo greata ca sunt praf la handbal? Pe de alta parte, naturalizatii îți oferă doar satisfacții. Când câștiga, Konta e britanica. Când pierde e australianca sau unguroaica. La și Murray. Bine el nu e chiar în categoria naturalizati. Când câștiga e britanic, când pierde e scoțian 🙂

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.