Nu poţi învia dacă nu mori. [CFR Cluj – CSU Craiova 1-0]


După fluierul final e uşor să fim viteji, însă, haideţi, recunoaşteţi: v-a stat inima în momentul penalty-ului! Toată lupta noastră pentru titlu a fost la acel moment în moarte clinică. Ştiu că, aşa cum am stabilit după meciul cu FCSB, şansele la titlu sunt extrem de reduse, ţin mai mult de iluzii, dar, uite aşa, astăzi, contra oltenilor, parcă pur şi simplu nu voiam să dăm drumul speranţelor. Şi bine facem!

Ştiu că în momentul penalty-ului cu toţii regândeam filmul meciurilor cu FCSB, Astra sau Poli Iaşi. Victorii asigurate şi risipite atât de uşor! Totuşi, în condiţiile de azi, ar fi fost altceva. Şi să vă spun de ce: da, eram cu om în minus şi nu orice om, cu un fundaş central în lipsă. În plus, linia noastră de mijloc fusese şi ea mult alterată de schimbările lui Dan Petrescu – făcute corect, la 0-0 pentru a forţa atacul. Deci fără Boli, fără Hoban şi cu Djokovic pus fundaş central era de aşteptat să fie probleme. Vedeţi şi momentul penalty-ului. Intrarea lui Djokovic nu este ca a unui fundaş central, precaut, ştiind că e în careu ci e ca a unui închizător care trebuie să distrugă jocul adversarului. Dacă aş fi supărat pe cineva pentru momentul penalty-ului şi pentru momentele de panică de pe final, atunci i-as arăta cu degetul pe Deac şi mai ales pe Ioniţă, cei care, în momentele de final, uitau să vină în apărare, după ce pierdeau mingea în faţă. La Ioniţă e cu atât mai grav cu cât el intrase pe teren doar de 25 minute. Descoperiţi total pe flancuri şi fără susţinere pentru fundaşii de bandă, centrările craiovenilor curgeau netulburate, din poziţii excelente. Da, a fost penalty! Şi da, pentru cât de avansat era Camora, penalty-ul trebuia să se repete. Gândiţi-vă că se întâmpla faza asta în minutul 10 şi nu la final. Aţi fi privit cu alţi ochi dilema repetării penalty-ului. De aceea, dincolo de litera strictă a regulamentului, se vorbeşte de arbitraj în spiritul jocului, iar pe final de meciuri se întâmplă mereu câteva stereotipuri de arbitraj: penalty-urile se dau mai greu, cartonaşele galbene mai multe, iar repetări de penalty-uri în minutul 92 n-am auzit. Dar să depăşim acest moment.

Cu sau fără penalty, astăzi CFR merita să câştige. A fost pur şi simplu mai bună decât Craiova. A avut zeci de momente de pressing în care şi-a sufocat adversarii, incapabili să mai iasă din terenul propriu. A avut câteva mari ocazii, cu portarul rămas ţintuit pe călcâie şi mingea depăşind bara porţii la o palmă. Nu-i vorbă, au avut şi oltenii câteva ocazii, dar, în ansamblu, CFR a arătat clar că a fost echipa care trăgea să câştige. Şi, sincer, mie mi-a plăcut jocul de azi.

În primul rând mi-a plăcut că Dan Petrescu a încercat să varieze jocul, să suprindă. Până şi la veşnicele aruncări în careu, din aut, ale lui Manea, au apărut surprize, când fundaşul nostru făcea schema de aruncare lungă, dar pasa scurt, pentru un mijlocaş total liber. Apoi o altă mişcare a fost titularizarea lui Mailat, cu plusurile de energie şi viteză care au destabilizat de câteva ori apărarea oltenilor. Sigur, era şi un minus, în momentul în care Mailat ar fi trebuit să joace rolul de atacant de careu, să conteze la centrări dată fiind lipsa sa de înălţime. Nu le poţi avea pe toate!

Este clar că Dan Petrescu şi-a folosit pentru meciul de azi toate cărţile, nu s-a dat înapoi de la niciun risc. Chiar şi schimbările epuizate până în minutul 70 dovedesc că antrenorul era ‘all in’, cu schimbări de genul Ioniţă – Hoban.

Apoi, trebuie să mai subliniez o dată jocul la recuperare. Au fost multe momente în care pressing-ul nostru se făcea cu 4 oameni, de la 20 de metri de poarta adversă. Curaj, dar şi risipă de energie, să faci asta un meci întreg. Şi acesta este şi motivul pentru care când pleca linia de mijloc a oltenilor la atac ne prindeau descoperiţi, pentru că oamenii noştri de la mijloc erau urcaţi sus, pentru pressing. A fost un fel de ruletă rusească, că tot a antrenat Petrescu şi în Rusia.

În fine, meciul a trecut ca o furtună de primăvară, cu tunete şi fulgere. Aşa e campionatul în partea asta de play-off în care nu există victorii uşoare dacă nu te numeşti FCSB. Dar, cine ştie, poate se consideră şi ei campioni prea devreme şi ne fac o bucurie. Sau mai multe!

Albusibiu

181 de comentarii

  1. 2 meciuri si baietii pot intra in istoria acestui frumos club.Sa speram ca vom fi in stare sa fructificam momentul acesta, acum noi suntem pe trend pozitiv pe cand adversarii sunt cu psihicul la pamant. Meci greu de tot la Astra, parerea mea ca meciul asta va fi decisiv.Daca vom invinge vom fi campioni 100%. Cum am mai spus-o, in meciurile astea nu mai conteaza cum castigi,important e sa o faci.(vezi si respingerea lui Camora de la penalty).
    Dupa aceea om vedea ce va mai fi.
    Hai baietii, suntem pe ultimii metri !
    Hai CFR!

    Apreciază

    • Bun, trupa ciobanului a fost piscata la Iasi, multumim Cotnari. Acum suntem din nou la mana noastra, sper ca de data asta Dan Petrescu nu va juca din nou la mica ciupeala, diferenta e de doar 1 punct iar meciurile cu Astra si Viitorul nu sunt floare la ureche, oricand pot aparea surprize.

      Apreciat de 1 persoană

  2. Felicitari,Iasului,pt.imprevizibila si neverosimila victorie,in inferioritate numerica!;nu stiu daca mai ajuta la ceva si la cineva,dar trebuie sa recunoastem c-am gresit fata de ei si sa ne cerem scuze pt.banuielile si acuzele care s-au dovedit a fi nefondate,dar pe care le credeam indreptatite, la acel moment,cand ne-au incurcat”fara vina”si “fara rost”,terminand la egalitate un meci in care pt.ei nu exista nicio miza;privind retrospectiv,atunci,la finalul meciului aveam toate motivele sa-i suspectam,doar ca am dedus si presupus gresit,la nervi,niste masinatiuni si coincidente bizare,mai ales ca au avut loc pe fondul unor intamplari ciudate:-in meciul anterior si-au menajat cativa jucatori;-pana la jocul cu noi nu castigasera niciun punct,iar cu noi si-au dat viata pe teren;-au egalat dintr-un penalty inexistent;-se bucurau de castigarea acelui punct de parca cucerisera Ch.L.;ei,astazi,dupa aceasta victorie in fata fcsb-lui,s-a dovedit ca au fost doar niste circumstante cauzale,care nu aveau nimic in comun cu realitatea;Bravo lor,pt.ca au dat dovada de mare caractere,de fair-play si le multumim,inca odata,ca au reusit sa reaprinda,in noi, flacara sperantei,iar lucrurile si evenimentele din play-off,speram sa reintre in matca lor, fireasca,din campionat,locul 1!;totul esta acum,la-ndemana noastra!;nu ne va fi usor!;nu ne ramane decat sa fim in continuare concentrati,ca cele 2 etape ramase de disputat sa le abordam cu maxima implicare si combativitate,cu f. mare atentie si seriozitate,cu incredere si determinatre,sa luptam pana la sacrificiu,pt. a reusi sa castigam toate punctele puse in joc;m-as bucura ca in acest an,in ultima etapa,drept recompensa,pt. jucatori in primul rand,precum si anul trecut tot cu Viitorul,doar cu rolurile inversate si de asta data in Gruia,sa jucam cu trofeul de campioni pe masa si bine`nteles sa-l si obtinem!;Hai CFR!

    Apreciază

  3. Acum ca am ajuns in mod surprinzator din nou (chapeau Iasi) in pole-position, se va arunca din nou cu rahat pe gigisp, gigisport, progigisport, etc, sa fiti pregatiti sa va trageti capetele jos cand zboara rahatul, sa nu va afecteze sistemul nervos si implicit, ma refer la cardiaci si nu numai, la infarcturi sau AVC-uri la citirea/ascultarea lor. Aviz mai ales lui Bela, dar nu numai. Hai Cfr!!! Va fi greu sa castigam ambele meciuri, dar e foarte posibil, impotriva tuturor!!! Sa ne asteptam la arbitrii cu sarcina primita, la decizii strambe ale comisiei de disciplina (depunctarea noastra mai mult decat a lui Becali), cu continuare fireasca la TAS, la tot arsenalul pe care l-am mai vazut in astfel de situatii. Forza Cfr!!! Se poate!!! Cfr-Victorie! Iar baietilor le doresc sa nu clacheze sub presiunea care e acum pe ei, sa joace cu luciditate, chiar daca sunt foarte stresati acum de ocazia ivita in mod neasteptat. Pana la urma e un sport profesionist.

    Apreciază

  4. La Giurgiu se va incerca totul(gazde+arbitri) ca sa fim blocati…cu Viitorul va fi mult mai simplu.Cu Astra va fi un meci infernal,trebuie abordat inteligent,se va face tot posibilul sa pierdem,situatie in care fcsb va avea nevoie doar de un egal la craiova(la ce joaca e maximum ce poate obtine acolo)

    Apreciază

    • Asta depinde și de Budi și Halibec cum înroșesc telefoanele cu foștii colegi. S-ar putea să nu mai fie chiar așa motivați s-o facă și atunci vor fi și astralii mai moi.
      Cine știe….

      Apreciază

  5. Care sunt sansele reale pentru depunctarea celor doua echipe si daca se da verdict de depunctare, cum poate fi intoarsa decizia la TAS ? Am citit iarasi fiecare cuvant din declaratia lui DP, si mi s-a parut ca la mentionarea cazurilor concrete a spus adevarul perfect. Cu Astra trebuei sa jucam cu creier, Sa nu primim gol si eliminare in prima repriza. Apoi ceva tot trebuei ca sa ne intre. Ma tem de meciul FCSB-ului cu Craiova. Acolo vor fi foarte motivati oile.

    Apreciază

  6. Luis, ai citit ce a scris Remember pe cheferetv la propunerea ta de a le da de baut la plaiesi sa fie aprigi cu echipa lui Becali? Am ras cu lacrimi, iti recomand cu caldura sa citesti.

    Apreciază

  7. Alta treaba ca daca luam serios cu acuzele de acest gen: cand ani in sir se plangeau cu toti cat fura arbitri , mai ales la adresa noastra, toate campionatele trebuiau sa se decide prin comisii. Dar absolut toate.

    Apreciază

  8. Minune la Iasi, care n-a jucat stralucit, dar a invins in 10 jucatori pe un wcsb care credea ca un egal ajunge, iar asta se poate obtine fara nici un efort ! Golul a cazut cand trebuia, daca venea mai repede, cred ca wc-ul egala fara probleme . Si asa eram cu morcovu, doar mai erau 4-5 minute, timp suficient sa egaleze, asa cum au facut de doua ori cu noi ( egalare in prelungiri ) . Bucuria infrangerii n-a tinut mult pt mine, n-am mai putut adormi toata noaptea la gandul ultimelor doua etape si evident la sansa imensa ( in care nu mai credeam ) de a fi din nou campioni . Acum volens-nolens meciul cu ASTRA devine mai tensionat decat cu wcsb, acolo se va juca titlul, poate chiar viitorul . Daca dupa meciul cu wc, ne-am cam obisnuit cu ideea ca n-o sa fim campioni, acum , daca Doamne feri nu castigam la Giurgiu, iar penalii ii bat pe olteni, va fi o adevarata tragedie greu de suportat nu numai pt cardiaci, ci pt toata faminia ceferista . Deci la Giugiu mergem la A FI SAU A NU FI , acum nu mai conteaza evolutiile si rezultatele de pana acum, daca vom fi campioni, elementele negative se vor perscrie, iar daca scapam din mana cadoul oferit de ieseni, nici nu vreau sa ma gandesc la ce va urma aici, si nu numai !

    Apreciază

  9. Meciul decisiv va fi cu Astra,unde daca castigam suntem ca si campioni.Insa ma indoiesc ca ar trebui sa mergem cu gandul sa nu pierdem.Daca facem egal sunt sigur ca fcsb va bate la Craiova si nu datorita unor jocuri de culise.La stilul lor de tupeisti vor sti sa-si joace ultima sansa……….

    Apreciază

  10. Asa-i Bela,daca nu profita de sansa care ne-a dat-o Iasul,jucatorii merita executati in Piata mare a orasului(daca ne permit muistii s-o folosim).Oricum la cum gandesti,jucatorii nostri n-au niciun merit pentru locul unde se afla.Si daca printr-o circumstanta nefericita nu se castiga campionatul,nu cred ca trebuie sa vorbim de vreo tragedie.Tragedia cea mai mare este faptul ca oamenii acestei tari nu pot sa deosebeasca raul de bine si de aici decurg marile nenorociri in care se afla aceasta natie.Lasa sportul acolo unde-i locul si bucura-te de fiecare lucru marunt din aceasta viata.
    Mie cand va fi momentul(speram cu totii sa fie) decernarii trofeului din ultima etapa,imi va fi jena de multiplele ocazii in care i-am injurat pe jucatori si pe cei din staff.Am mai spus ,este greu sa obtii o performanta fara suportul publicului(sau a totalitatii).Ar fi extraordinar ca la Giurgiu sa mearga cat mai multi s-o sustina in acest meci decisiv(nu doar la momentul decernarii trofeului).

    Apreciază

  11. Dacă nu vom câștiga la Astra, cu tot posibilul ajutor pe care-l vor primi din „culisele” fotbalului, înseamnă că nu merităm acest titlu. Eu zic că pentru a-i motiva, e suficient ca Dan Petrescu să le reamintească băieților noștrii cum au pierdut cele două puncte, la ultimul meci cu ei.

    Apreciază

    • Citesc declarații de-ale lui Mara în care spune ca ne vom întări la vara. Nu pot decât sa ma bucur ca patronul are bani și continua pe aceeași scara ridicata a performantei. Cred ca asta vrem toți sa auzim. Pe lângă succesul imediat contează mult ca se vb și de viitor.

      Apreciază

      • Mara si-a cerut scuze de la Cristea.Frumos gest.A explicat si motivele pentru care au facut acele declaratii.Eu ii voi aplauda la urmatorul meci pe moldoveni.
        Ce nu-mi place la ei,este ca sunt zoofili.Sa violezi tu o turma intreaga de oi in 94 de minute,este inuman.Rem este de vina ,le-a dat din vinul lui.Am inteles din surse demne de incredere ca,DNA va cerceta acest act de zoofili.Se vor lua masuri drastice. 🙂 🙂
        Nu ma pot aptine. 🙂
        Ieri seara dormeam bine,cand aud pe cineva urland GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL.Ma trezesc speriat,futui,au dat mioarele gol.Pornesc tembelizorul,si vad fata lui mee-mee.Am avut orgasm instant,pana dimineata de mai multe ori.Adevarul este ca nu am mai dormit aproape deloc.Azi am fost zombi la servici.
        Hai CFR!!!!!!!!!!!!!mai sunt doua hopuri,determinare,seriozitate,abnegatie si pe 20.05.2018 sarbatorim in GRUIA

        Apreciat de 1 persoană

        • Haoleu,cate greseli am facut.Nici eu nu inteleg ce am scris.De ce nu se poate face un autocorect?Ma fac de cacao ,parca-s analfabet.

          Apreciază

      • Sincer eu m-am bucura mai tare daca s-ar investi in echipa de tineret, juniori iar in cativa ani in lotul de 25 sa avem minim 10 jucatori crescuti de noi, cred ca asta e modul cel mai sanatos de a creste.

        Apreciază

    • Nu cred că mai e nevoie de motivare din partea lui DP. În momentul ăsta fiecare trebuie să-și privească mecla în oglindă (am luat-o de la cineva) și să se întrebe dacă vrea să fie campion sau i se rupe.
      Hai CFR…!!!!!!!!!!

      Apreciază

  12. Asa-i Luis, i-am spus asta lui IQ si astept cu mari emotii sa-mi zica asa, probabil daca ar citi asta fostii mei subalterni ar zice ca am innebunit, da ce, fotbalul nu ne innebuneste ? Ah, nu pe toti, unii, ca Gica, pot privi mai detasati, ii chiar invidiez . Pt mine acum, cand iesenii ne-au pus pe tava titlul, chiar sar fi o tragedie sa nu profitam de aceasta imensa sansa, n-am dormit de loc dupa infrangerea penalilor ( gandindu-ma toata noaptea la ce va fi in ultimele doua jocuri ), va inchipuiti ce ar fi daca am da cu piciorul la titlu . Si revenind la ce a scris Gica, lumea de-aici ma stie ca un mare dusman al ciumei rosii, dar acum fix in cur ma doare de politica, lupta pt titlu e tot ce ma intereseaza, cine intelege bine, cine nu, sa fie sanatos . PS . Am scris ca daca vom fi campioni, se vor sterge toate elementele negative subliniate de mine si alti cativa colegi, daca insa vom pierde la Giurgiu cum a facut-o wc-ul la Iasi, nu vad cum sa nu curga critici, contrabalansate evident de alde Gica …

    Apreciază

    • Un lucru e clar: acest sezon incepe sa semene izbitor cu cel al primului titlu… Si atunci, dupa un avans consistent, ne-am cam faultat (si cu „ajutorul” mioarelor, evident) in retur si totul parea pierdut, apoi a venit infringerea -total neasteptata- a turmei in Stefan cel Mare (Andone…), care a rasturnat toate calculele… Sper sa tina asemanarea pana-n final… 🙂 HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Kiruj, pentru mine similitudinile sunt evidente si cu ultimele doua titluri, iar penaltyul aparat de Arla a fost ca o adevarata revelatie. Nu degeaba am scris dupa meci si acel comentariu pe care o sa-l repostez mai jos.
        6 MAI 2018 LA 21:26
        Luis, cu cine se certa istericul de DP la iesirea din teren in finalul meciului, ca n-am prea inteles? Poate tu de la T2 ai vazut mai bine 🙂 In rest un meci frumos, pacat de ratarile din prima repriza, nu mai vorbesc de faza penalty-ului si de momentele de final. Nu-mi da pace un gand, dupa ratarea penaltyului, dar parca nici nu-mi vine sa-l scriu. Daca n-a fost deloc intamplatoare ratarea si noi vom fi campioni? Desi nu-mi place sa amestec divinitatea in astfel de mizerii cum e liga 1, am totusi varsta si experienta care ma face sa nu mai cred in coincidente sau intamplari. Eventual intamplari „neintamplaroare” 🙂 Vom vedea! Felicit baietii pentru daruire, pentru incrancenarea si dotinta nebuna de a castiga si pentru faptul ca nu i-a demoralizat golul egalizator al oilor din etapa trecuta! Hai CFR!!!

        Apreciază

  13. In alta ordine de idei, in acest moment de-a dreptul crucial pt. echipa, consider ca e nevoie sa ne abtinem -pe cat posibil- de orice „contre” mai mult sau mai putin amicale, sa facem si noi un front comun in jurul echipei, sa simta ca au sprijinul nostru neconditionat, fie el doar virtual… Drept dovada, m-am oprit si eu din a mai analiza meciurile, chiar simt ca nu e momentul… 🙂 Daca nu va fi cum ne dorim, mai avem tot timpul din lume dupa aia sa tot despicam firul in 4… HAI CFR!!!

    Apreciat de 3 persoane

  14. Am mai facut acum ceva timp in urma o alta similitudine cu primul titlu………..pierdeam la Iasi dintr-un penalty inventat,ca si in acest play off.Evident retorica si presiunea din partea penalilor de la fcsb era aceeasi.Tipul acesta de infractor se bazeaza pe tupeu si atacul adversarului.Ce sa te astepti de la niste fosti bisnitari care erau smardoii Bucurestiului pe timpul lui nea Ceasca?
    Bela acesti indivizi joaca tactica psihologica si eu tocmai asta incercam sa nu punem presiune pe ai nostri.Dar sigur exista un Dzeu care mai da cate-un scatoloc acestor Iude.Pana la urma toata urzeala impotriva noastra,s-a intors impotriva lor si Lovin(impresarul lui Alibec si Budescu) spunea ca cei doi vor sa plece pentru ca in interior nu este o atmosfera propice performantei.

    Apreciază

  15. Cfr 2 – Performanta Ighiu – videoul cu meciul. Eu l-am vazut pe viu, pe arena CMC. A fost o experienta inedita pentru mine si mi-a placut. Va recomand si voua.

    Apreciază

  16. Dintre cei de la prima echipa: 25-Costache, 29-Paun si 6-Luchin. Dintre pusti, mi-a atras atentia driblingurile in viteza ale lui 11-Petrila (extrema stanga) si jocul in general al lui 7-Ster. Multa siguranta am vazut in jocul pustiului 23-Coti, mijlocas central.

    Apreciază

  17. Si eu am fost la meci si pot sa afirma faptul ca acest Petrila(mijlocas/extrema stanga,nu a implinit,inca 19 ani),in curand va fi o confirmare pt. echipa intaia,daca va fi preocupat doar de performante sportive,va ramane si in continuare serios in pregatire si va duce o viata sportiva;pe ceilalti doi,mai noi veniti,Ster si Coti nu i-am vazut decat de doua ori si nu pot trage o concluzie,dar mi se par de viitor,alaturi de fratii Petrus(sunt prezenti de 2- 3 ani);observ o noua abordare a clubului in ceea ce priveste viitorul si vad ca am inceput sa aducem jucatori de peste tot,din toata tara -ma refer la juniorii”A” si”B”;poate ca de la anul cand, am inteles ca se vrea infiintarea propriei Academii sa incepem a pregati propria pepiniera de fotbalisti,daca totusi se vor face investitii!;Doamne ajuta!

    Apreciază

    • Cred ca te-am vazut, Racheta. Daca tu erai, te-ai uitat la mine cand am sosit, am intrebat paznicul cum se ajunge la terenul pe care joaca Cfr 2 si mi-a aratat ca e chiar acolo unde eram (am mai fost pe acolo dar pe alte terenuri din baza sportiva CMC). Putin mai sus si mai la stanga de unde erai tu (uitandu-ne spre teren) era DP si secunzii lui, Ivascu, etc. La un moment dat DP a venit chiar in spatele meu si a conversat la telefon cu fiica lui in Dubai.

      Apreciază

    • Racheta, Petrila nu are nici 18 ani inca! Ii implineste abia in noiembrie, anul asta. Si mie mi-a sarit in ochi, de fiecare data cand m-am uitat pe live-urile echipei a 2-a – cu siguranta e un jucator de viitor, daca se tine de treaba.

      Apreciază

  18. Barcelona a gasit,in sfarsit,de cuviinta ca asa nu mai merge,cu gioarse si se pune pe debarasare de jucatori no-name,pt. nivelul Barcei,mai ales ca au nevoie de bani pt. a achizitiona jucatori adevarati de fotbal-gen Griesmann-;astfel ca,pe lista de plecari se afla jucatorii de fotbal:Digne,Andre Gomes,Al.Vidal,P.Alcacer,Munir, Denis Suarez si Deulofeu;Dintre cei opt,Deulofeu este imprumutat deja la Watford,Rafinia la Inter,iar Munir la Alaves(sursa:site-ul Digi Sport).

    Apreciază

    • Deulofeu a vrut sa ramana imprumutat la Milan la inceput de sezon, acolo avea succes. Pacat ca l-a adus inapoi clubul cu forta si a frecat banca si scaunele tribunelor la greu.

      Apreciază

  19. Asa cred si eu;in momentul in care DP.s-a ridicat de pe locul lui eram cu un prieten in vecinatatea lui si-a lui IM.,acesta chiar l-a abordat pe dl. presedinte;din discutii am tras concluzia ca daca-l aduc pe Budescu-care n-are nicio sansa sa joace titular in echipa lui DP.pt. ca nu ar face fata si in aparare,vezi:Ionita,Costache,etc.-sigur il vom inregimenta si pe Sumudica care se pare ca-i ca si(renegat)plecat,dupa 6 infrangeri consecutive,de la turci;nu-l putem condamna pe DP,daca pleaca de la noi,pt. ca n-are cum sa refuze 800.000 de mii de euroi la semnatura,plus alte sute,prime de obiectiv,salvarea de la retrogradare,deci peste 1mil.

    Apreciază

  20. Revin cu supozitiile:dupa meciul de la Iasi,incheiat 1-1.DP.:”Nu cred ca mai pot sa continuu aici.Nu sunt respectat.Imi mentin decizia de a pleca si daca vom iesi campioni”;dupa cateva zile:”Am contract aici,ramane de vazut ce vor decidecei din conducere.Ca nu am cum sa plec de capul meu,sunt niste clauze.”Pai daca chinezii de la Guizhou Hangfeng,il asteapta cu un contract de 800.000euroi plus bonusuri:in asemenea conditii nu-i de condamnat daca ar pleca, e cam greu sa refuzi asemenea oferte pe care in Romanica nu le mai poti obtine,poate,niciodata.

    Apreciat de 1 persoană

    • Asa e. Probabil ca nu mai spera sa fie ofertat din vestul Europei. Pentru asta ar trebui sa ramana si sa se remarce in cupele europene. Eu speram sa fie asta motivul sa ramana. Sigur ca e greu departe de familia lui, dar nici China nu e aproape de Dubai.

      Apreciat de 1 persoană

  21. Una dintre semifinalele campionatului de juniori U-19 se va disputa intre CFR Cj.si Viitorul C-ta(cea mai titrata,galonata si valoroasa echipa-a castigat seria-est),in zilele de 12.05.orele 11.oo la Ovidiu-turul-,baietii fac deplasarea cu avionul- si in 19.05.orele 11.00-returul-pe Baza Sportiva”Unirea”capat linia de tramvaie, Manastur;a doua semifinala se va disputa in aceleasi zile,doar ca la orele 14.oo,meciul tur la Bucuresti,intre Dinamo-Ardealul(castigatoarea seriei vest),iar returul pe Baza Sportiva”Ardealul”din Someseni,pe 19.05.orele 13.00 sau 14.00;deci,sambata”ailalta”,vom avea doua semifinale in Cluj-N;Haide Clujul!

    Apreciază

    • Faci mișto de Viitorul, dar din programul pe care l-ai prezentat, se vede diferența ca de la cer la pământ intre atenția pe care o acorda juniorilor (și suporterilor), cele doua cluburi. Viitorul organizează meciul pe stadion, CFR-ul îi exileaza pe un maidan la marginea Clujului.

      Apreciază

  22. Fiecare intelege ce vrea!;chiar ca de asta data nu mi-am propus sa fac niciun fel de misto,sau sa duc in derizoriu faptul ca au cea mai buna trupa,cel mai eficient Centru de copii si juniori din tara;este o realitate,desi ma doare ca Viitorul,prin scouterul lui Hagi,fostul portar al valenilor,Iasko ia de pe la toate cluburile,mai ales din Ardeal,tot juniorul care-i de perspectiva si dispus la sacrificii(de la diferite varste),si-i lasa pe adevaratii antrenori-descoperitori si slefutori de talente cu”buza umflata”si-i inregimenteaza la Ovidiu;de cand cu echipa CFR-2,care se antreneaza si joaca pe CMC,iar pe Baza Construct”Transilvania”dupa reprofilarea specificului,s-a inchis pt.CFR,juniorii Republicani”A” si „B” se antreneaza si isi desfasoara meciurile incepand cu acest campionat pa Baza”Unirea”(acolo-i,deocamdata,casa!)

    Apreciază

    • Eu înțeleg ce spui, Racheta. Dar poate și asta îi atrage pe juniorii de perspectiva acolo: faptul ca se simt fotbaliști și ca sunt respectați. Înțeleg și faptul ca baza „Unirea” e casa juniorilor. Dar, vorbim despre o semifinala în Liga Elitelor, liga care va desemna participarea în Youth CL. Nu cred ca ar fi fost afectat gazonul dacă se juca pe stadion, chiar dacă echipa mare joaca a doua zi. Sau, și mai bine, ținând cont ca pe 20 mai echipa mare joaca acasă tot cu Viitorul, se putea programa meciul în deschidere. Nu cred ca Hagi ar fi fost împotriva. Sa oferi suporterilor o semifinala din Liga Elitelor în deschiderea meciului în care vei câștiga campionatul…nu ar fi fost o sărbătoare completa? Eu unul cred ca preferi sa vezi copiii CFR-ului în loc sa o vezi pe Andra.

      Apreciază

  23. De cand a venit DP.,nici macar echipa a 2-a(CFR-2) nu-si permite sa-si desfasoare meciurile pe”centralul” din Gruia,cu atat mai putin vor indrazni cei de la juniori,s-o faca;desi si dupa mine ar fi o rasplata bine venita si pe deplin meritata sa joace aceasta semi-finala pe stadionul”Dr.C-tin Radulescu” intr-un moment f. bun,de performanta,pt. incurajare si pt.perspectiva ce va avea sa vina;poate ca pana la urma,conducerea va analiza si va hotara cu mai multa intelepciune si va accepta sa se joace in Gruia;urmeaza sa asteptam vesti mai bune!

    Apreciat de 1 persoană

    • Copiii ăștia sunt viitorii CFR-isti, și doar ei. Și doar romanii. Singura excepție, e Camora. În rest, pentru toți, CFR-ul e doar un loc de munca și atât. Doar juniorii romani or sa ajungă sa joace și cu sufletul pentru club. În insolventa toți străinii au fugit sau au încercat sa fuga. Singurii fără dor ducă au fost romanii. Și singurul care a venit la greu, a fost Deac, un produs al clubului. În rest nimeni. Ii vad pe unii de câteva luni încoace ne tot spun cum mustește CFR-ismul în Culio. Mustește doar de când sunt iar bani. În insolventa de ce nu îl dădea CFR-ismul afara din casa? Idem Cadu. Pe vremea când CFR-ul era insolventa negocia cu jumătate din Liga 1. Juniorii crescuți de club sunt singurii care pot sa fie plasa de siguranță (nu poți sa știi niciodată ce-ti rezerva viitorul). Asa cum Rapidul are un Pancu sau Daniel Niculae, asa cum „U” are un Goga, Florescu sau Giurgiu. Ce bine i-ar fi prins CFR-ului în perioada insolvenței sa fi avut mai multi Deaci… Oare e înțelept sa lași un antrenor, care e un personaj totuși vremelnic, sa-ti afecteze viitorul pe termen lung?

      Apreciat de 1 persoană

  24. Arpi avea o vorba… Toți sunt mercenari…
    Despre fuga în insolventa a unora e asa cum spui. Despre revenirea lui Deac e 50-50.mltivul principal a fost soția și copilul nou născut… Dacă nu apărea negocierea la palat după 2 luni de la revenire și eu aveam absolut toată stima pt el. Asa…. Eu am rezerve… Pe de alta parte e clar ca Deac a dat totul pt cfr atâta timp cât a jucat la CFR chiar și în ultimele meciuri când a fost slab. Dorința a fost mereu mare dar forma uneori ia jucat feste. Tocmai forma unora a slăbit jocul nostru… Când ei erau în forma trăgeau efectiv echipa după ei…

    Apreciază

  25. Sa judecam si din prisma ratiunilor de ordin tactic………..Ma gandesc ca pe baza Unirea este teren sintetic si copiii acolo au jucat partidele.Poate fi un avantaj aceasta suprafata fata de cei ce se antreneaza si joaca pe natural.

    Apreciază

  26. Salut, ar fi fain dacă ar fi cât mai mulți suporteri CFR-isti la meciul cu Astra. Nu fac parte din galerie dar as dori să mă înscriu pt. această deplasare. Îmi puteți spune cine organizează deplasarea galeriei?

    Apreciază

    • https://www.facebook.com/peluzaCFR/?fref=pb&hc_location=profile_browser
      „DEPLASARE GIURGIU!

      Împreună spre titlu!

      Duminică, 13 mai 2018, întâlnim campioana de acum doi ani, Astra Giurgiu, într-un meci în care băieții noștri pot face pași importanți spre un nou titlu din istora clubului nostru!

      Cu toții la Giurgiu! Băieții au mare nevoie de susținerea noastră! La meciul de pe teren propriu cu Craiova am demonstrat că împreună suntem mai puternici! Haideți să demonstrăm acest lucru si în deplasarea de la Giurgiu!

      Detalii legate de deplasare doar în mesaj privat! Înscrierile se fac tot prin mesaj privat, mesajul trebuie să conțină numele complet, număr de telefon, seria şi numărul de buletin!

      Giurgiu, venim!”

      Apreciază

  27. Cata dreptate ai Vladimire!;desi imi vine greu sa cred ca am ajuns atat de repede sa-ti dau dreptate ,dar ma recunosc in ceea ce ai afirmat;este inca o dovada ca in fotbal,indiferent de opiniile divergente pe care le avem la un moment dat,ratiunea,sentimentele curate si adevarul sunt mai de pret ca orice si trebuie sa triumfe,in fata orgoliilor!

    Apreciază

    • Chiar ma bucur ca suntem pe aceeași lungime de unda. Uneori ma întreb cum naiba sunt eu atât de deștept și conducătorii de cluburi atât de prosti. Ca nu e vorba doar despre CFR. În ziua de azi exista o mulțime de academii, deci concurenta. Înainte era simplu… Veneau singuri copiii sa se înscrie la grupele tale de juniori. Ii selectai, ii cresteai, pe aia decenți ii pastrai, pe aia buni ii luau cu japca Steaua sau Dinamo. Dar în ziua de azi e diferit. Spui că rămân descoperitorii de talente cu buza umflata ca le pleacă juniorii la Viitorul. Normal ca părinții își duc copiii acolo unde au șanse mai mari sa fie promovați, unde au condiții de pregătire și educație. Pentru ca pentru Hagi și educația e importanta. Evident ca a și dat greș uneori (vezi episoadele de la naționalele de juniori). Uneori e imposibil de reparat ce s-a stricat în cei 7 ani de acasă. Mi-a plăcut un monolog al lui Hagi din urma cu câteva zile… Era nervos ca meciurile de la U19 și U17 se joaca vinerea. De ce era nervos? Pentru ca dacă se joaca vinerea copiii nu pot sa meargă la școală. Și pe lângă asta, contează și gesturile mărunte. Grupele de juniori ale Viitorului, au site propriu. Mecurile sunt transmise live, dacă ai ratat un meci nicio problema…găsești cronica meciului, rezumat video. Și ca sa nu mai ratezi meciurile, găsești pe site programările meciurilor următoare. Dacă vreau sa vad rezultatele juniorilor CFR-ului trebuie sa caut pe site-ul FRF.

      Apreciază

  28. Cand apreciam faptul ca acesti antrenori-descoperitori si slefuitori de talente”raman cu buza umflata”,ma refeream in principiu la faptul ca nu se vorbeste pe nicaieri de ei,nu sunt elogiati si apreciati la adevarata lor valoare,munca lor ramane,de cele mai multe ori nerecompensata,sunt desconsiderati,sunt tinuti in umbra gloriilor de mult apuse,sunt de multe ori neglijati si f. prost platiti;nu sunt recompensati mai deloc,iar unul ca Rejele(a cui nu stiu?!)culege,de cele mai multe ori laurii muncii de sisif ale acestor truditori,iar in final se mai si impaneaza cu rezultatele acestor anonimi,atat ca imagine,dar mai ales financiar,iar acestor”salahori”li se serveste jumatatea lui cinci!;nu inseamna ca nu apreciez munca si sacrificiile rejelui si nu condamn ca parintii isi duc copii acolo unde prevad ei ca pot avea asigurat un viitor decent;asta este soarta celor de pe la micile cluburi si asociatii de fotbal,doar ca ar fi de remarcat si apreciat,daca se poate si financiar,macar,cota parte din vanzarile ulterioare ale acestor juniori,descoperiti,crescuti si pregatiti in ABC-darul fotbalului.

    Apreciază

    • Pai primesc cota parte din vânzările ulterioare. 5% din suma de transfer se împarte intre cluburile pentru care a evoluat jucătorul când avea vârsta de la 12 la 23 de ani. De exemplu, cei de la Ardealul l-au vândut pe Chiriches la Pandurii cu 70mii de euro. Și au încasat peste 1 milion de euro indemnizație de formare la transferurile lui Chiriches de la Pandurii la Steaua, de la Steaua la Tottenham și de la Tottenham la Napoli.

      Apreciază

  29. Ce ziceti, chibitilor de Hermannstadt (adica Sibiu in germana), cu stilul lor pe contre in viteza sa se califice in finala Cupei si sa o si ia pe contraatac? Eu ma astept. Sa vedem azi in returul semifinalei daca reusesc sa intre cu contrele lor ucigatoare in mare viteza in finala. Cred ca e posibil.

    Apreciază

  30. Cursa infernala continua, chiar daca suntem in pole position. Titlul nu e nici pe departe decis. Mai sunt doua etape de „circuit” decisive. Atat Cfr-ul nostru cat si Becali „isi tureaza motoarele” la maxim. Cfr-Victorie!

    Apreciază

  31. Nu mai doresc s-o mai lungesc”lela” si sa ma contrez cu unii si altii pe aici,dar vorbesc in cunostiinta de cauza cand ma refer la faptul ca la majoritatea acestor”amarati” de antrenori-descoperitori,nu mai ajung acei bani din procentele vehiculate pe aici;cazul-Chiriches,este o exceptie care intareste regula,pt. ca prof.M.Georgescu-uns cu toate alifiile-a stiut cand si cum sa procedeze pt. a fi si el rasplatit,desi si el a mai luat tepe,de aceea a si plecat de la Ardealul,iar apoi de le valeni,ajungand,acum,la CFR;acele Cluburi si Asociatii Sportive,SCA-uri,LPS-uri mai primesc ceva cote,procente aparte, pt. performanta,numai ca la antrenori ajunge,decat”praful de pe toba”!

    Apreciază

  32. La pauza, Gaz-Hermannstadt 1-3, per total 1-4! Lectia de contraatac a sibienilor de la Hermannstadt! Joc in spatele aparatorilor de la Gaz cu tasniri in viteza singur cu portarul.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.