Titlu’ [Albusibiu]


Aș putea să dau vreo 3 titluri despre acest meci. Unul să fie despre picioarele moi ale ceferiștilor, atunci când s-au văzut în avantaj, unul să fie despre Deac (la cel mai slab meci al lui de când este la CFR) sau unul despre acest fel tont în care, de 4 ori într-un sezon, am scăpat victoria în fața rivalilor. Rămâne însă acest titlu, pentru că în seara asta m-am convins că nu merităm așa ceva în acest sezon.

Nu că ar fi FCSB-ul mai bună, acum sau în campionat, în ansamblul său. Ba chiar s-ar putea să se mai impiedice și ei până în ultima etapă. Din punctul meu de vedere însă, o echipă care scapă printre degete de 4 ori victoria, în felul acesta, este o echipă labilă, în primul rând psihic. Nu-mi place, în general, ca cei dezechilibrați mental să câștige: nici în sport, nici în politică, nici în viață. Succesele lor reprezintă contraexemple pentru toți, sunt anti-modele periculoase. CFR-ul care este atât de luptător în derby-uri câtă vreme e 0-0, se fâstâcește de fiecare dată când vede succesul și clachează emoțional pe final. Nu, o astfel de echipă trebuie să se trateze mai întâi, trebuie să își vindece psihicul prin umilinţă şi suferinţă și abia apoi să ia drumul performanței. Nu știu dacă vă dați seama, dar sunt de-a dreptul FURIOS de ceea ce au făcut azi ai noștri. Mai bine făceau 0-0, mai bine chiar pierdeau decât să dea încă o dovadă a labilității lor psihice. Pierdeau luptând, nu fâstâcindu-se în cel mai rușinos mod. Suntem de râsul țării pentru acest scenariu repetat de 4 ori!!!

Despre meci, despre fotbal? În primul rând niciuna dintre echipe nu merita astăzi să dea vreun gol – deci nici să învingă. Lipsă de viziune, lipsă de ocazii, simulări, smiorcăieli, bașca un arbitru care a fluierat ca la handbal sau, mai rău, ca la baschet. Orice atingere, orice respirație era fault. Cum să vezi fotbal în aceste condiții, cum să se joace mai mult de 30 de secunde neîntrerupt? Sigur, Kovacs știe ce-a făcut. Cu toată presiunea pe arbitraj, din ambele părți (fiindcă și noi am contribuit la asta), omul a preferat să fluiere tot, ca să nu-și audă vorbe după aia. Eficient, nu? Cine a omorât azi fotbalul? Vorbăria inutilă.

Și tot vorbăria a creat starea de nervozitate accentuată. Îmi aduc aminte cu greu vreun meci în care Culio și Deac să fi comis atâtea erori individuale. Mingi care se recuperau și pe care le dădeau aiurea, tocmai ei, oamenii cu cea mai bună viziune a jocului de la noi. Au fost cel puțin 4 situații de contraatac în care pase simple, de 10 metri erau date fie prea tare, fie inutilizabile. Și mă mai gândesc la o fază din minutul 50, cu Djokovic recuperând la mijlocul terenului, acțiune 2 contra 2 cu cel puțin 3 variante de continuare, care apoi s-a sfârșit, după alte 5-6 pase chinuite într-o întoarcere a mingii spre mijlocul terenului. Asta e stilul unei campioane?!

Despre Deac, ce să mai vorbim, se vorbeşte urât acum despre el, ca despre vreun eventual blat sau alte asemenea chestii. Nu, cred că Deac a prins doar o partidă mizerabilă şi atât. Omul a făcut prea multe pentru CFR ca să ne trădeze, iar cine îl acuză înseamnă că uită toate realizările sale. Într-adevăr, lui Deac nu i-a ieşit azi absolut nimic. Mai mult a contribuit în apărare, până în minutul 90, când tot el a pierdut mingea din care s-a prăvălit golul. Din punctul meu de vedere, Deac trebuia schimbat prin minutul 55-60. Ronaldo să fii, dar când ai un asemenea joc, trebuie să fii schimbat. Ioniţă, Mailat, Costache – variante erau. Cine trebuia să facă schimbarea? Dan Petrescu, evident.

În afara şutului lui Djokovic, n-am avut nicio fază din joc cursiv. Câteva aruncări de la margine ale lui Manea, ceva cornere, dar fără pericol. A părut din nou că noi doar căutăm cornerele, se vedea o oarecare mulţumire în mimica jucătorilor noştri atunci când mingea se ducea spre colţ. Nu, aşa nu ajungem nicăieri! În rest, am văzut foarte multe situaţii în care omul nostru din margine era izolat, cu 2 adversari pe el, om la sprijin nu venea , iar despre vreo încercare în careu nici nu putea fi vorba. Distanţe mari între coechipieri, joc de pressing cu frâna trasă (cu Ţucudean mai mult în joc de glezne) şi, cel mai trist, o sumedenie de mingi pasate direct la portar (asta a făcut şi FCSB-ul). Antijoc, nervi, încrâncenare la minge, dar mult joc la alibi, doar să nu se ia gol. Iar când s-a luat gol a fost la o fază la care toată echipa noastră tremura ca varga, cu Arlauskis arucându-se la disperare la o fază la care trebuia doar să judece şi cu restul jucătorilor parcă nicăieri pe teren. Din minutul 85 se simţeau nervii la fiecare atingere.

De ce să fie o asemenea echipă campioană? Singurii care merită aplaudaţi pentru jocul de azi sunt Vinicius, Boli (cu minusul de la gol) şi Djokovic. Chiar: oare cum ar fi arătat azi CFR-ul dacă Boli nu era refăcut şi trebuia să jucăm cu Mureşan? Probabil că ne-am fi trezit, conduşi fiind.

În fine, campionatul se termină urât – indiferent dacă, vreo întâmplare, ne face campioni. Vom avea o vară să schimbăm multe la echipă, vom ieşi în Europa, pentru o aventură. Dar, mai important, va trebui să ne clădim echipa, să jucăm fotbal. Unirea Urziceni nu trebuie să fie CFR Cluj. CFR Cluj trebuie să fie un Basel, un Red Bull Salzburg sau altă echipă care nu trişează sportul. Dan Petrescu? Da, să continuăm cu el. Şi pentru el, pentru cariera lui, a venit momentul să arate că e antrenor şi nu doar un sabotor al fotbalului. Titlul? La anul poate merităm!

Albusibiu

Reclame

153 de comentarii

 1. Nebo, în opinia mea Deac trebuia schimbat fără discuții la pauză. A prins o zi oribilă (cam așa ”le prinde” cu mioare, din păcate). Dar de aici și până la a avansa alte presupuneri despre evoluția lui Cipri, e o cale lungă. Cipri nu merită (de fapt nu merita) acest tratament, chiar dacă ea n-a fost o părere unanimă, dar și așa… HAI CFR!!!

  Apreciază

  • Kiruj, exacta acest lucru îl spuneam și eu, că Cipri nu merită un astfel de tratament. Ceea ce mai spun eu, clar și răspicat, iar tu doar doar dai de-nțeles, e că Cipri nu merită un astfel de tratament nici din partea unor suporteri, dar cu atât mai puțin din partea antrenorului care, cu toate că eu nu-l consider atât de nepriceput încât să nu-i vadă prestațiile mai mult decât slabe în fața mioarelor, a continuat să-l folosească în toate meciurile cu ele. Mai exact să-l expună. Iar ceea ce a făcut antrenorul se cheamă cinism, dar un cinism pervers. De ce pervers? Pentru că e pervers să te ascunzi în spatele unei neputințe nevinovate (vorbesc de inhibarea lui Cipri în fața mioarelor, care, oricum ai privi-o, tot neputință se cheamă), pentru a-ți masca propria neputință. Pe care, permite-mi s-o cred mai puțin nevinovată. În rest, cred că ar fi bine de reținut, odată pentru totdeauna, că nu mă consider un fost „pupincurist” pentru că am aplaudat aducerea lui Dan Petrescu la club, așa cum nu-i consider nici pe cei care continuă să-i aplaude performanțele. L-am apreciat atâta timp cât am considerat că ceea ce face e în interesul clubului și l-am criticat atunci când am considerat că acțiunile lui dezavantajează clubul – vezi investiții aiurea în jucători pe care i-a dorit „cu orice preț”, pentru ca apoi să-i țină pe bancă, sau în tribună; prestația lamentabilă, după părerea mea, pe parcursul playoff-ului etc. Simplu și fără să caut atribute pentru cei care nu gândesc ca mine. Și voi continua să fac asta, pentru că asta înțeleg eu în a fi suporterul unui club. E drept, nu chiar atât de adevărat ca cei care-mi înfierează lipsurile, dar mă strădui. 🙂 😦

   Apreciază

 2. La fel ca Simeone si Mourinho, DP si-a facut o echipa dupa stilul propriu de a vedea fotbalul si nu invers, IQ. Nici unul din cei 3 nu se muleaza pe caracteristice lotului ci invers, muleaza echipa pe stilul propriu de joc, de a bloca adversarul si de specula orice oportunitate. Parerea mea. Si vad ca si a altora. Pogba freaca banca de rezerve la Mourinho, desi e un jucator de superclasa, care la alt stil de antrenor ar putea face furori. La DP Budescu si Alibec ar freca la greu banca de rezerve. La fel ca Man si Tanase. A mai scris cineva asta si cred ca are dreptate. Desi toti sunt considerati fotbalisti tehnici, cu executii, iar Man si Tanase au si viteza. Si tocmai ei sunt cei pe care-i consideri mult peste Deac, Omrani, Tucudean, Culio, Hoban, Ionita, etc. Tocmai de asta spun ca niciodata DP nu va juca pe atac, pentru ca nu e stilul lui si pace. Putea sa-si faca altfel echipa, sa ceara si alti jucatori, sa faca din start un atfel de stil, ofensiv, dar i-au convenit acsti jucatori, tocmai pentru stilul lui. Asa vede el fotbalul. Asa considera ca poate avea succes. E convins cred ,ca daca ar juca pe atac, nu ar avea succes, cum a spus Grigoras despre DP si cred ca are dreptate.

  Apreciat de 1 persoană

 3. Ion Bocos,unu la mina habar nu am avut ce AVC -ul suferit de Bela, nu are nici o legatura si nu incerca o denaturare ieftina a celor scrise,dar te asigur ca dupa verva si tenacitatea in scris ,Bela este recuperat in totalitate , cu ocazia asta ii urez sanatate si o viata de pensionar in liniste fara boli .In legatura cu schimbarile lasa mai usor, nu se perturba un mecanism bine sudat asa cum crezi tu , o singura schimbare poate modifica tot, in ambele sensuri,nimeni nu are garantia ca cel introdus o sa aduca revirimentul scontat ,deci la un meci de o importanta capitala nu risti cu schimbari ,daca este sa reprosezi ceva lui DP este exact faptul ca l-a schimbat pe Tucudean si asta a permis urcarea lui Planici, deci o schimbare a dat peste cap echipa si urmarea
  o stim.Apoi cu respectul pomenit de tine, mai bine taceai, omul are aproape 100 de selectii la nationala si probabil peste 15 ani de antrenorat in diferite campionate ,asa ca mai bine l-ai respecta tu cunostiintele lui despre fenomenul fotbal

  Apreciază

  • Lengyel Attila, uite că n-am tăcut. Iertată să-mi fie băgarea-n seamă în fața unor chestii așa de clare pe care eu n-am fost capabil să le văd așa de curat ca tine. Dar, așa cum am scris și mai sus, mă străduiesc. O zi bună să ai și tu. 🙂

   Apreciază

 4. In nici un caz jucatorii nostri nu sunt „net inferiori” celor de la fcsb, ca doar nu suntem juventus bucuresti.Ii luam post pe post si nu cred sa fie asa mare diferenta intre echipe, hai sa nu-l mai umflam atata pe super Dan.A facut si el ce-a avut trecut in contract(calificarea in playoff) si nimic mai mult.Ca un adevarat „profesionist” ce e. Nu ai ce sa-i reprosezi.
  Dupa el….potopul,oricum nu-i pasa ca nu s-a atasat prea mult de echipa.

  Apreciază

  • Eu daca am ceva de reprosat lyui DP este ceea ce ai pomenit tu,faptul ca nu s-a atasat de echipa,de suporteri de Cluj.In rest pe plan profesional nu avem noi competente sa-i judecam calitatile de antrenor,putem doar chibita si asa si trebuie.
   DP a facut o greseala candva,a pupat un steag sa intre in gratiile unora,n-a iesit bine.A luat mumu si de la unii si de la altii,poate acest lucru il face retinut in relatiacu ,clubul si suporterii.Se limiteaza strict la contract.Stiti cum este cu omul patit,sufla si in iaurt.

   Apreciază

   • Eu faptul ca e fricos si crizele de isterie care nu aduc nimic bun. De exemplu antrenorul celor de la Roma a declarat aseara: „In unele momente, am pierdut timpul protestând în loc să jucăm și asta m-a înnebunit.”

    Apreciază

 5. Off topic,daca este cineva care vine din alta localitate la meci si vrea sa evite aglomeratia de la casa de bilete sambata,sunt dispus sa-i cumpar bilet (e),maine-vineri-,si sa ne vedem la stadion cu juma’de ora inaintea inceperii executiei oltenilor.
  Poate vom avea ocazia si cu alti suporteri de pe tribuna sa schimbam o vorba ca intre prieteni😊. Poate afisam si un banner de sustinere ptr echipa,antrenor,sa le dovedim aprecierea si sustinerea noastra
  Hai CFR

  Apreciază

 6. Nici eu nu cred ca Steaua are lot mai bun decât CFR-ul. În cel mai rău caz, loturile sunt sensibil egale. Dar, CFR-ul nu are jucători de atac? Pe bune? Ba are…dar sunt pe banca sau prin tribune. Nu e momentul sa schimbi stilul de joc? Pai atunci de ce nu spui ălora din conducere „Plm, nu are rost sa dați 1milion pe Ioniță și 750mii pe Costache ca eu nu am oua sa joc pe cartea atacului.”? Nu garantează nimeni ca rezultatele erau mai bune dacă se miza pe cartea atacului? Corect. Dar nici mai proaste nu prea aveau cum sa fie.
  Pe de alta parte nu-i înțeleg nici pe aia care își smulg parul din cap. As vrea eu ca „U” sa fie asa de căcat ca CFR-ul și sa fie doar pe locul 2 în play-off. Peace cupcakes.

  Apreciază

  • Ioniţă a frecat banca şi la Astra pentru 1-2 ani, apoi în acest campionat a făcut un tur de campionat foarte bun. Şi giurgiuvenii au dat o căruţă de bani pe el Rapidului. Ce are dacă freacă şi la noi banca un retur, apoi face două sezoane senzaţionale? 🙂 Şi el, şi Costache sunt jucători de viitor, au destul timp la dispoziţie să nu mai frece banca.

   Apreciază

   • La momentul respectiv, Ioniță era un jucător de perspectiva care confirmase doar în Liga a 2-a. În momentul de fata, Ioniță e un jucător care a confirmat în Liga 1. Părerea mea e ca situațiile sunt un pic diferite. Plus ca atunci când ești un copil de 19 ani venit din Liga a 2-a e mai ușor sa accepți statutul de rezerva. Când ai 23 de ani, când ești unul din golgheterii campionatului probabil ca e mai greu de acceptat. Și dacă se simte nedreptățit probabil și randamentul sau e afectat.

    Apreciază

   • asa este Caneto,ei au fost adusi pentru viitor si apropo,Ionita juca liber la Astra fara constringere, facea ce vroia fantezia lui,fara sarcini defensive, iar la noi DP nu accepta asta, a avut citeva ocazii si nu s-a remarcat cu nimic inafara unui 11 metri ratat.Poate la anul ,cu un antrenor nou si poate cu alt sistem o sa explodeze, anul acesta pur si simplu nu avea unde sa joace

    Apreciază

    • Pai cei care sunt supărați, poate tocmai de-asta sunt supărați. Poate vor ca fantezistii sa fie lăsați sa facă ce vor fanteziile lor. Pentru ca asa cum spui tu, cei care se pricep la tactica sunt putini. Or unul care nu se pricepe la tactica nu are cum sa aprecieze un joc tactic. Majoritatea chibitilor vor sa vadă driblinguri, faze de atac, tiki-taka, șuturi de la distanta. Și apropo de șuturi de la distanta, oare nu e vina lui DP ca încă nu a găsit un executant de lovituri libere? Din totul lotul sa nu fie în stare nimeni sa tragă pe poarta? Nu de alta, dar dacă un arbitru acorda o lovitura libera din preajma careului o face ca sa facă mișto de voi. Știe ca o bate Deac și trimite mingea-n plopi.

     Apreciază

 7. Am o idee.In loc sa ne paruim aici ,hai sa ne intalnim la 7 strazi inainte de meciul cu prazul si sa ne paruim acolo pe bune.Sau,si mai si ar fi ,sa ne intalnim si sa-l batem toti pe Vladimir.Asa nu pateste nimic nici un „CFR”-ist,o ia in freza doar dusmanul Vlad. 🙂 🙂 🙂 🙂
  PS:taoata lumea ar fi fericita,chiar si Vlad,el avand onoare sa fie caftit de niste franari „pasnici” Hai CFR!!!!!!!!!!!!!1

  Apreciat de 1 persoană

 8. Nu-i adevărat. Deac trimite mingile înspre plopi doar acolo, unde sunt plopi. Că-n rest trimite mingile în bălării… Dar ce ați zice de Djo? Că a băgat mingea în ața fecesibiştilor cu viteza luminii…

  Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.