Înapoi în Viitor… III puncte. [Viitorul Constanța – CFR Cluj 1-2]


Da, acest meci a fost așteptat ca o poartă a timpului și a spațiului. Dacă nu o prindeam în acest moment ratam saltul în timp, spațiu și… clasament. Cu toții cred că am așteptat răspunsul echipei după luxația cu Astra și cu toții am fi vrut să vedem soluții tactice. După părerea mea, aceste soluții tactice n-au venit, în schimb, au venit niște rezolvări mentale: o furie și o ambiție colectivă concretizate în alergare, intrări cu scântei și un pressing nebun. Ceva în genul meciului de la Craiova, dar de data asta noi aflându-ne chiar cu spatele la zid.

Un astfel de stil e complicat de aplicat cu echipă matură, ale cărei baterii se termină cam după o oră. Trebuie neapărat ca în acea oră să duci tabela la niște cote de la care nu mai poate fi întoarsă, pentru că după aia, după minutele 75, efectiv echipa gâfâie. Astăzi ne-a ieșit și probabil că ne va mai funcționa de câteva ori. Partea complicată este că, pentru a fi campioni, trebuie să ne iasă de fiecare dată în cele 5 meciuri rămase!

Cum ziceam, tactica nu m-a dat azi pe spate, chiar dacă putem spune că în prima repriză a fost doar CFR-ul pe teren. Ne-a ieșit bine pentru că puștii lui Hagi au fost luați pe sus atât fizic cât și tehnic (jucători precum Deac sau Culio fiind dictatori ai mingii), pentru că Viitorul e naivă în fața unui joc bărbătesc. Jocul nostru de construcție a fost în fapt pressingul, iar contraatacurile declanșate practic de la mijlocul terenului, verticale şi cu spaţiu berechet, au mușcat fix atât cât trebuia. Merge și așa, atunci când adversarul vrea să joace fotbal, să construiască un joc de pase. Avem și vom avea însă probleme atunci când adversarul va renunța la intenția de a ține de minge, va arunca și el mingile lungi, într-o tactică asemănătoare cu a noastră. Atunci se va vedea cât de greu ajungem în careu din atac poziţional. Din acest punct de vedere n-am văzut mare lucru nici azi, cu precădere în repriza a doua atacurile noastre au fost inexistente. Pe de altă parte, e de apreciat totuşi că la 2-0 ai noştri făceau pressing de la careul advers. Poate de aceea am şi putut sta liniştiţi până după minutul 80 şi abia atunci, de la 2-1 s-a cam tremurat. Dar n-a fost neapărat cu motiv ci mai multe de teama de a scăpa o victorie ce părea deja sigură. Totuşi, dacă golul constănţenilor ar fi picat mai iute, prin minutul 60-70, sunt aproape sigur că nu rămânea 2-1 scorul final.

Aş zice ceva şi despre arbitraj şi despre transmisiunea TV. Arbitrajul lui Kovacs mi s-a părut la alibi. A preferat întotdeauna la fazele discutabile să avantajeze echipa în defensivă. În felul ăsta nu se putea vorbi despre goluri după greşeli de arbitraj, nu? Dar oare se poate vorbi despre goluri anulate incorect? Nu mă refer la faza din prima repriză, cu faultul la portar al lui Ţucudean. Acolo reluările ne-au lămurit. Mă refer însă la o fază din a doua repriză, cu Omrani scăpând singur și central pe poartă după ce omul la marcaj părea că s-a împiedicat singur şi de încă o fază, mai apoi, în careul advers, cu Ţucudean luat tare şi trântit. La prima vedere ambele faze au părut greşeli de arbitraj, situaţii mari de gol dar… televiziunea n-a considerat necesar să dea vreo reluare, asta deşi jocul din a doua repriză nu era cine ştie cât de alert. Probabil era regizorul de transmisie la baie.

Asta este, zicem „Mersi” pentru acest succes esenţial şi sperăm să repetăm figura la Iaşi. Îi lăudăm desigur pe Deac şi Camora, pe Omrani, Boli şi neapărat pe Bordeianu – un transfer cuminte dar atât de util azi. Focul din jocul nostru n-ar trebui să se fi domolit doar cu această victorie, ci să ne ţină până la ultima etapă. La Iaşi, la fel, trebuie să rezolvăm partida până la pauză. Viitorul a fost azi, dar viitorul trebuie să fie și în viitor.

Şi încă un element important: atenţie la cartonaşele galbene. Astăzi a cam plouat cu avertismente, foarte multe pentru proteste. Nu am o statistică să văd cine va lipsi la Iaşi, dar acolo se vor găși înlocuitori. Problema este să nu avem suspendați la meciul cu FCSB-ul. Nici nu vreau să mă gândesc ce-ar fi să îi avem suspendați pe Vinicius, Deac, Culio sau Arlauskis. Își poate imagina cineva cum ar fi jocul nostru fără ei?

Albusibiu

47 de comentarii

  1. Deocamdata nu se pune problema suspendarii vreunui jucator pentru cumul de galbene. Nici eu nu am o statistica, dar nu cred sa aiba careva mai mult de doua galbene in acest play off. Problema e sa putem tine ritmul in urmatoarele meciuri si sa reusim sa le castigam. Va fi foarte greu, pentru ca trebuie sa batem in meciul direct si sa nu mai facem nici un pas gresit. Am tot zis noi ca sigur se va incurca si stana, dar nu prea vad cine le-ar putea pune probleme serioase, doar Iasiul a incercat ceva pana acum. Asa ca suntem pe cont propriu sau singuri impotriva tuturor, dar deocamdata depindem doar de rezultatele noastre. Hai CFR!!!

    Apreciază

  2. RELEXE (ne)PERTINENTE:Pe scurt:Bravo baietilor pt. determinare si atitudine si antrenorului pt. ca a avut curajul,pt. prima oara,sa schimbe cateceva in sistemul de joc!;la cum au decurs ostilitatile meritam mai mult,un rezultat pe masura evolutiei,scutiti de emotiile de final;speram ca se vor regla si micile sincope,ne vom recupera total si vom aborda cu acelasi tupeu si incredere si urmatoarele finale,iar rezultatul,firesc,sa ne fie favorabil,chiar si la numai un gol diferenta;de asta data,cu mici exceptii,intreaga echipa(antrenor,staff tehnic,jucatori)au demonstrat ca se poate juca si fotbal adevarat;pressing eficient,avansat,agresivitate,cu o buna organizare colectiva,determinare,angajare si verticalizare,din prima,a celui mai avansat jucator,cu schimbari de locuri,combinatii,cu reactii si atacuri rapide dupa recucerirea balonului;inca un bravo,baietilor!,mai ales ca,au gestionat si rezistat presiunii dinspre final mult mai mult si mai bine(la adapostul a doua goluri,nu unul!),decat in alte meciuri;in aceste conditii chiar daca adversarul iti cunoaste strategia,nu poate face mare lucru,atata timp cat reusesti sa-l subordonezi si sa-l pui in imposibilitatea de a te contracara;manjii rejelui,asa cum ne-au obisnuit,atata pot,alearga si paseaza bine,dar si”plonjeaza”si se vaicaresc la fiecare contact cu adversarul;un alt adversar,a cata oara,ne-a fost acest ostil, cinic si prefacut arbitru,care ne-a umplut de galbene,nemeritate;prin modul profesionist prin care am pregatit meciul am reusit sa fim superiori,aproape,la toate capitolele,dejucandu-le orice plan de actiune;imi doresc sa mai reusim un astfel de joc si rezultat,pt. ca,”cu o floare nu se face primavera!”(asta pt.aplaudacii lui DP!);gata cu laudele si cu prea mult entuziasm si la treaba!

    Apreciază

  3. Am facut un meci foarte bun aseara. Daca n-ar fi fost retragerea prematura, care ar trebui lasata pe minutele 60-65, am fi facut un joc perfect si probabil ca partida se termina 3-1. Asa, datorita retagerii, am cam avut un pic de morcov pentru ca Istvan Kovacs ne uraste mai ceva decat fecali. Acest Kovacs parca este intr-un perpetuu razboi romano-ungar, in care, pentru a dovedi ca nu este de partea ungurilor, trebuie sa-i faulteze pe toti cei care reprezinta „dusmanul” cat de tare si pe unde apuca. Modul lui de a ne arbitra este efectiv malitios.

    Revenind la ale noastre, mie unul mi-este clar ca noi putem sa castigam campionatul asta doar cu ajutorul lui Dan Petrescu. El ne poate ingropa sau ne poate face campioni. A aratat aseara ce inseamna o mutare de geniu, cu Deac in spatele atacantilor. Sigur, unii or sa zica, ca Deac trebuia sa joace acolo de la bun inceput, ca aia e pozitia lui. E drept, dar dupa mine nu doar in asta a constant invoatia tehnica a lui DP. A facut o miscare de geniu prin betonarea axului central, izolandu-l practic pe Hagi, si asigurandu-ne noua victoria cu un ax central extrem de puternic. Toate golurile noastre au venit de pe centru, iar tot pe acolo nu s-a putut trece. Mai bine de atat, nici ca se poate. Sper sa continuam tot asa, cu invoatii la nivel tactic, pentru ca sigur asa vom castiga campionatul. Daca, insa, ne lasam iar pe tanjeala sau revenim la vechile obiceiuri tare ma tem ca o sa intram inapoi in jocul ala de uzura de acum 2 etape.

    Apreciază

  4. Daca stam si analizam jocurile CFR-ului, ii lesne de observat ca pana prin minutul 60 totul merge foarte bine, adversarii sunt tinuti la respect, nu misca niciunul in front si degajam in aer de superioritate evident. Dupa primele 2/3 din meci, ne retragem invariabil si incercam sa conservam avantajul obtinut pana atunci.
    Aceasta retragere se datoreaza incapacitatii fizice de a sustine pe toata durata meciului un efort atat de intens, lucru recunoscut si de DP. Nu cred ca doar jucatorii mai varstnici au probleme cu efortul depus pana prin minutul 60, ci toti jucatorii echipei si de aceea este greu in ultima treime a timpului de joc.
    Un asemenea stil de joc, bazat pe un efort fizic extrem de sustinut, sunt convins ca poate duce la rezultate deosebite in orice campionat, dar cred de asemenea, ca doar echipe din Germania si eventual Anglia au jucatori capabili si o mentalitate potrivita pentru a sustine un asemenea efort pe toata durata meciului. Mi-am adus aminte de declaratiile lui Deac cu privire la intensitatea antrenamentelor din Germania, cat de greu a reusit el sa faca fata acestor antrenamente, un jucator pe care toti il consideram ca fiind un profesionist si foarte predispus la efort.
    Probabil ca daca jucatorii nostrii ar putea sustine un asemenea efort pe toata durata meciului, li s-ar deschide multe porti pe la echipele din vest, iar echipa lui DP ar zbura pur si simplu spre victorii.
    Un alt lucru lesne de observat este ca dupa minutul 60 nu reusim nici macar cate un contraatac mai de Doamne ajuta, ne cantonam in defensiva si speram ca arbitrul sa nu fluiere vreun penalty in urma vreunei simulari sau a unui hent imaginar. Apropo, a numarat cineva cu cate penalty-uri am fost sanctionati in ultimele minute ale jocului, cand adversarii nu reuseau mare lucru si a fost nevoie de interventia arbitrului?
    La aceste contraatacuri, din ultima treime a meciului, cred ca se poate face mai mult si ar fi excelent daca DP ar gasi solutii. Ma gandesc ca niste contraatacuri bine duse de niste vitezisti mai proaspeti, introdusi prin minutul 60, ar putea sa ne tina periculosi in atac si sa mai taie elanul adversarilor din a ne calari pe final si de ce nu, chiar de a le da lovitura de gratie. Este mai bine sa fie un plan de a mai inscrie goluri in ultima parte a meciului, decat sa asteptam o eventuala egalare si abia apoi sa ne napustim, haotic si sleiti de puteri, sa mai inscriem o data. Cu Iasiul ne-a mers, iar cu Viitorul am avut un avans mai consistent, dar in rest ne-am fript in acest play off.
    Sper ca DP sa gaseasca solutiile tactice potrivite pentru inca cinci victorii in acest campionat, pentru ca sunt sceptic in ceea ce priveste eventualitatea ca FCSB sa piarda puncte cu altcineva, in afara de noi.

    Apreciază

  5. Povestim mult de retragerea in partea secunda pe fondul pregatirii fizice.Intr-o repriza secunda in care Viitorul a stat destul in jumatatea noastra.Ocaziile lor de gol au fost reprezentate de niste suturi de la distanta necadrate.Au avut tot atatea ocazii cat si Astra.Nu poti sa-i interzici(sau sa i te opui) adversarului sa ajunga in terenul tau.De acolo pana la a duce acest aspect pe partea tactica este distanta mare.Asta n-o realizeaza nici o echipa din lume.
    In prima repriza comentatorul era nedumerit ca DP se agita in conditiile in care scorul era 2-0 pentru noi.Ce nu ne spunea acest comentator era ca Viitorul nu reusea sa se apropie de poarta noastra,iar singurele posibilitati erau loviturile libere din banda.Ce-l deranja pe antrenorul nostru era ca acea lovitura libera a venit in urma unei deposedari corecte a lui Tucudean.Apoi nu pot uita ca am mai condus Viitorul cu 2-0(la Ovidiu in 2015) si am fost egalati din 2 lovituri de la 11m date cu larghete de Coltescu.De asemenea tot in aceasta partida ne-a fost refuzat un penalty clar la un hent(nu la caricatura de aseara).Tot asa nu pot uita ca in tur (cand am pierdut cu 1-0) am avut un 11m clar la Deac nedat de acelasi Coltescu.Tot asa in ultima etapa a campionatului trecut am pierdut dintr-un penalty hilar dat la o interventie a lui Larie la Coman.Stia DP ce inseamna arbitrajul la Ovidiu……….
    Aseara ne-a dat o reluare la interventia lui Tucudean la portarul Viitorului din 4 unghiuri diferite.Au fost in prima repriza doua ofsaiduri impotriva noastra(cand am scapat pe poarta) fara reluarile de rigoare.La una a fost data o reluare dar dint-un unghi nerelevant.(26’30 si 28’39).
    Apoi in repriza secunda a scapat Omrani spre poarta(49’21) dar este oprit fara nici o reluare.Suspecta aceasta atitudine a televiziunii.
    Nu pot sa nu remarc vreo 4 faze in care deciziile au fost inverse.Adica faulturi pentru noi au fost date invers sau fara sa fie sanctionate.Cam asta-i motivul supersensibilitatii lui DP,cand la un joc,in care nu este implicata scarba de fcsb,esti arbitrat de aceasta maniera.
    Acum ca ne-a arbitrat si Kovacs(ne-am lamurit si cu el) probabil ni-l va trimite la meciul cu fcsb iarasi pe Hategan,care deja ne-a masacrat?Pai care era clasamentul acum daca in meciul tur cu fcsb nu anula Hategan golul lui Urko Vera?Dar daca in partida din play off acelasi Hategan dadea penalty la Peteleu si nu-l elimina pe Peteleu la hentul lui Alibec?Mai poti sta calm cand vezi ca esti furat pe fata,dar in acelasi timp tot tu esti acuzat ca te favorizeaza arbitrajul?
    Ati mai auzit penalii de la fcsb pronuntandu-se de arbitraj de cand au trecut pe primul loc?Acum au nevoie de liniste sa se pregateasca pentru bataliile finale.Dar ce ma framanta cel mai mult este ce vor face marii suporteri cfristi daca castigam campionatul?Il vor fluiera pe DP ca n-a castigat campionatul din timpul sezonului regular?

    Apreciat de 1 persoană

  6. Mai baiete,continua sa aberezi si sa-ti pui intrebari la care nici tu nu ai raspunsuri;sigur ca te enervezi pt. tratamentul calcaros la care esti supus de vasnicii cavaleri ai stanei,dar sa te apuci,meci de meci sa injuri,desi nu ai dreptte intotdeauna si sa faci matanii,demonstreaza ca ai mari probleme de mansarda;saracul Panin este stresat meci de meci in oprelistile pe care le interpune in fata colericului DP.;cat priveste latura de profesionist al antrenorului DP.aici putem vorbi si de bine,dar este alta”gasca”!

    Apreciază

  7. pe langa jocul bun de aseara pe mine ma mira constanta neremarcare a lui Culio care, exceptie poate cu Astra, e cel mai bun jucator de la noi.

    Apreciază

  8. Mi-a placut enorm Cfr-ul din prima repriza. Apoi jucatorii au cazut fizic, dupa cum spunea DP dupa meci. La fel si Deac spunea ca nu poti face pressing agresiv 90 de minute, de asta s-au retras si au incercat fara succes sa tina de rezultat. A ramas totusi victoria, deoarece aveam doua goluri avans si nu unul ca in celelalte meciuri, altfel eram din nou egalati in min 82. Foarte reusit modulul 4-3-1-2 cu Cipri Deac play-maker in spatele celor doua varfuri Tucu si Billel. Aceasta schimbare ne-a adus aseara victoria, ati vazut cu totii. Felicitari lui DP pentru aceasta mutare castigatoare! Felicitari echipei! Hai Cfr!!!

    Apreciază

    • Generatia de Aur se va duela cu legendele Barcelonei, in iunie, pe Cluj Arena!

      Legendele Barcelonei, in frunte cu Stoichkov, fratii De Boer, Mendieta si Puyol, vin la Cluj in luna iunie, pentru un duel cu Generatia de Aur a Romaniei.

      Apreciază

  9. La cum se comporta, nu-l vom avea nici la urmatorul meci cu echipa lui Becali pe DP pe banca. Arbitrul ne-a furat, dar din cauza protestelor se va ajunge din nou sa nu-l avem pe banca in finala finalelor pe DP. Ar trebui sa reflecteze si el la acest aspect, cu tot respectul. Echipa are nevoie de prezenta lui pe banca, ca sa poata obtine victoria in cea mai mare finala a sezonului.

    Apreciază

  10. La faza cu Omrani din momentul 49:21, scapat singur in coltul careului de 16 metri, tusierul n-a semnalizat nimic, nici vorba de offside, Kovacs a fluierat poate caderea fundasului viitor (a alunecat).

    Apreciază

    • Au mai fost faze dubioase din seria celor semnalate mai sus. (1) Cand ia Hoban galben, de fapt, el e cel faultat. Hoban nici n-a faultat, nici n-a protestat, a fost un galben 100% gratuit. (2) Spre final, cand se produc ceva ciondaneli (mici contrari, nimic grav), primeste galben, absolut (100%, din nou) la intamplare, Vinicius, care era doar pe-acolo (faza era in careul nostru). La niciuna dintre aceste faze, la care, totusi, s-au dat galbene, nu s-au dat reluari!

      Apreciază

  11. Cat priveste meciul din asta seara,dintre Astra si Stelemeaua,prevad un meci amical,de curtoazie,prietenie si buna intelegere,poate,mascat de o”acerba”si falsa incrancenare,in care va castiga cine trebuie;deci,sa ne consolam pt. ca sunt aproape nule sperantele ca astralii sa-si doreasca puncte,sau sa incurce in vreun fel stana;dupa ce ca n-au echipa care sa le puna serioase probleme(numai cu noi au avut ambitii,nu stiu de ce?),nici n-ar avea vreun minim interes s-o faca,mai ales dupa tranzatiile comune de jucatori,soldate cu incasari banoase de care au avut parte,in special in ultima vreme!;este de notorietate,prietenia dintre penalii Niculae si Jiji;in jargonul lor de tripadusi,puscariasi:doar,Niculae n-o sa-l”dea in gat”tocmai acum,ci v-a prefera,ca de obicei,sa profite de aceasta situatie si sa mai”ciuguleasca”niste”marafeti”(euroi);”mult zgomot pentru nimic!”pt. a se abate atentia de la dedesupturile acestui”marsav”campionat(complot prost regizat impotriva CFR-lui!),in care BANII si numai banii ciobanului-penal fac legea;in aceste conditii mi-e greu sa cred ca se va-ntampla o minune in favoarea noastra,doar daca din cauza orgoliilor nu se-nteleg,fcsb-ul considerandu-se invingatori,deja,cand coboara din autobus,sau/si concomitant cu accidentarea lui Budi si eliminarea unui berbecut;tinand cont ca echipa a fost”vanduta”,decimata,nemai avand nicio sansa a prinde Cupele Europene,deci bani in plus(nu maruntisul locului ocupat in campionat),ultima sansa de-o smenozeala si ceva firfirei moca,ar putea veni doar de la Becalihot;acest detestabil,discriminatoriu si incorect play-off face posibil pe langa mizeria cu injumatatirea punctelor-in care este dezavantajata,doar echipa de pe primul loc-mai creeaza si posibilitatea non-combatului pt. echipele care nu mai au nicio motivatie,niciun interes,niciun beneficiu din aceasta competitie;dupa cat de irascibil si de protestatar a devenit DP,mai ca-mi vine ca la Iasi sa stea in tribune,pt. al avea pe banca,pt. prima oara,in meciul cu stana,cand prezenta lui ar putea constitui un atu,un reviriment,ceva benefic,un mare imbold pt. noi si un soc pt. berbecuti;cat priveste evolutiile si aprecierile fata de Culio,poate ca se greseste privindu-l comparativ cu prima descalecare de acum 10 ani,cand,firesc,era mult mai tanar,avea alta anvergura tehnica,un alt tonus,alta forta si viteza in executii,participa activ la mai toate fazele si actiunile de atac,era un pericol pt. portile adverse,avea o alta valoare;deh,au trecut si peste el anii,cand uzura,conditia fizica,randamentul si potentialul s-au mai diminuat,fotbalul,insa nu l-a uitat ,doar putin a mai scazut din intensitate,desi DP.il vede jucatorul de baza nr.1;asa o fi,doar ca,poate,noi gresim cerandu-i sa faca tot atat de multe lucruri bune,precum in trecut;apoi,acum joaca un alt rol,mult mai retras,acela de liant,de coordonator,de servant,axat mai intai pe trecerea de la defensiva,spre ofensiva;calitati tehnice,inca,mai are,dar are o capacitate mai redusa de-a si le pune in valoare;are vointa,dar mai putina putirinta!

    Apreciază

  12. Eu nu cred in aranjamente de salon intre echipe(sau intre conducatori).Fcsb a castigat 1/6 pct cu Astra in campionatul regular si nici in anii trecuti nu a fost diferit.Daca n-o sa-i incurce n-o va face datorita valorii de moment.Un jucator chiar si la nivel mic are bucuria jocului si a victoriei.

    Apreciat de 1 persoană

    • Fals. Astralii mai au un pic si-si dau singuri inca un gol. Pana acum au facut tot posibilul sa ia 3 boabe. Pana si Gigi Multescu s-a prins ca Balaure ala face orice numa’ sa ajunga mingea la oi.
      Ce jeg de fotbal, ce jeg de arbitraj…Doamne, ce jeg de campionat…..

      Apreciază

  13. Piticul porno e egalul lui Pistike Kovacs; în meciul din seara asta ajunge să tragă un astral un vânt, că ticăloşii de stelemişti cad ca loviți cu leuca (specialitatea lui mătase), iar dobitocul de pitic dă lovitură de la 11 metri. Şi o fază judecată diferit, dar cu aceeaşi dedicație (contra CFR şi pro stelemeaua): un fundaş fecesebist e lovit cu mingea în mână din apropiere şi arbitrul nici cu clipeşte (lasă jocul să meargă mai departe) pe când ovidenii primesc cadou un penalty la o fază identizcă (vă amintiți faza: cu Boli în careu lovit în braț/spate de la un metru de un nuştiucine).

    Apreciază

  14. Să-mi fac autocritica: am fost un dobitoc când am crezut că arbitrii autohtoni au valoare şi că sunt verticali; sincer, e greu de crezut că ăia pot greşi atâta cât pot fura ăştia …

    Apreciază

  15. Piticul porno,s-a dat din nou in petec,sper sa-l urmeze pe tac`su,la parnaie,acolo este locul hotilor!;este inadmisibil cum se fura,fara jena,fara frica de raspundere,pe fata,un campionat!;nu-i mai putin adevarat ca si cu concursul si ajutorul nespperat al nostru,care ne-am impiedicat cu egalurile pe banda,adoptand un sistem perimat,previzibil,fricos ,neproductiv,recunoscut,estompat si contracarat de toata lumea,pana la modificarile-prea tarziu-de la Ovidiu!;in play-off,astralii au pierdut toate meciurile,numai cu noi,nu!

    Apreciază

  16. Acum sper ca ne-am lamurit cu totii cum stau lucrurile.
    Mi-am dat seama ca-i o problema la meciul de azi dintre berbecutii de pipera si mieluseii de giurgiu de cum a inceput meciul si-am vazut cat de labartate erau cele doua echipe intinse pe tot terenul. La penalty am schimbat canalul.
    Ca sa ajungem campioni, noi trebuie sa fim de doua ori mai buni decat ceilalti, altfel nu putem face fata la toate obstacolele, dar asta nu este o noutate pentru ca la fel a fost si in randurile trecute, deci se poate.

    Apreciază

  17. E bine sa privim lucrurile drept in fata. Ma bucur ca spuneti lucrurilor pe nume. Asa este. Fluierasii stau drepti toti in fata lui Becali (asa o fi porunca de la ‘mparatie), Astra (si viitorii si juvetii) si-a dat viata cu noi si s-a dat la o parte cu Becali, daca vrem sa fim campioni, cu astea avem de luptat. Pare imposibil. Eu sper ca acesta realitate sa-i motiveze pe jucatori, sa-i intarate si mai mult, sa-si doreasca si mai mult sa lupte. Iar noi sa fim realisti si sa aplaudam orice reusita (cum a fost aseara la Ovidiu) contra vantului care sufla puternic contra Cfr-ului nostru. Hai Cfr!!! Forza Cfr!!!

    Apreciază

  18. Ca sa fim campioni trebuia sa nu ne retragem toata repriza secunda a meciului de acasa cu stana si sa nu luam acel gol aiurea in min 91! Ar fi trebuit sa nu pierdem total aiurea alte doua puncte cu mieluseii astrali si sa nu abordam fricos si ineficient meciul cu prazarii. Hai sa nu vedem doar aranjamentele impotriva CFR-ului. Daca viitorii ar fi jucat cu stana aseara asa cum au facut-o cu noi in prima repriza, toata lumea ar fi strigat pe aici ca a fost blat ordinar. Vad si eu atitudinea ostila impotriva noastra si ajutorul acordat stanei, dar nu din cauza arbitrilor ne-au egalat pe final nici oile, nici „mieluseii”, daca e sa fim obiectivi. Dupa meciul de aseara nu mai am nici de doi bani sperante ca stana s-ar mai putea impiedica cu cineva in play off, doar daca nu se vor alinia planetele in favoarea noastra si noi vom juca in meciul direct macar la nivelul primei reprize de aseara.

    Apreciază

  19. WCSB-ul mai face MAXIM 1 egal pana la sfarsitul campionatului. Totul va depinde de meciul nostru direct care, sincer, nu cred ca o sa-l putem castiga… desi mi-as dori acest lucru ENORM!

    Apreciază

  20. Dupa terminarea turului din play-off, Wc a obtinut 13 pct, CFr, 9 pct, Craiova, 8 pct , iar Viitorul, 7 pct . Cand am afirmat ca trebuie sa ne propunem sa castigam tot, IQ m-a luat la misto, spunand ca eu nu tin cont ca si wc-ul va pierde puncte, deci targhetul nu trebuie sa fie victorii pe linie, ci asa mai domulut, doar wc-ul pierde si el ! Da, s-a vazut, in afara de egalul scos cu noi ( din prostia noastra ), au castigat tot si astfel in play-off au cucerit 4 puncte in plus fata de noi, trecand pe primul loc in clasamentul general , cu 2 pct peste noi . Azi la Giurgiu hai sa fim sinceri si fara piticul porno castigau la pas, noi pt a fi campioni trebuie sa ne propunem sa batem in cele 5 partide ramase, deci inclusiv cu wc-ul la Bucuresti !Iar asa ceva, cu scaderile deja obisnuite de prin min 55-60, va fi greu, daca nu imposibil . Desigur trebuie sa speram, dar mai realist e sa acceptam ca si locul 2 sau 3 va fi un rezultat f. bun, care asigura participarea in Europa Ligue .

    Apreciază

  21. Chiar daca nu pierdeam in extremis cele 4 puncte (Steaua si Astra)era dificil,in opinia mea,sa luam titlul! Avem slabiciunile noastre si numai dusmani,in timp ce antipatica echipa a lui Becali si Meme are si valoare,si bani mai multi,dar si aliati peste tot..In schimb locul 2 e foarte posibil,iar contributia lui Dan Petrescu mi se pare evidenta.Acest antrenor excelent,care uneori mai si greseste(vezi cazul Balde),trebuie sustinut si pastrat neaparat pentru ca la anul,cu un lot intinerit,sa atacam piscul clasamentului cu sanse sporite!
    Considerand ca finantarea va fi mentinuta macar la acelasi nivel,conducerea va trebui sa-si schimbe insa optica in cel putin 2 privinte;in aducerea de arbitri straini la meciurile decisive din final,precum si in schimbarea sistemului competitonal,adica renuntarea la injumatatirea punctelor..

    Apreciază

  22. Dupa meciul din seara asta,cred ca e clar ca trebuie sa ne depasim ca echipa,si alta sansa nu mai ramane decat sa castigam cele 5 finale ramase. E pacat de toata munca echipei in acest an, si de tot efortul lor(sportiv,financiar,etc) sa pierdem acest campionat. E dureros si pentru noi suporterii, pentru ca in opinia mea si a altora de aici,echipa asta nu e cu nimic mai prejos decat fcsb. Jucatorii luati post pe post sunt cel putin egali daca nu mai buni decat cei de la fcsb.Dar aici trebuia sa le insufle si DP ideea asta,daca el nu crede asta,nici jucatorii nu o fac.Aici e deficitar DP si ar fi trebuit deja sa stie acest lucru. Echipa asta cand intra pe teren, sa inspire teama, adversarul sa stie de frica lui Deac,Culio,Vinicius,Arlauskis,Omrani,Tucudean,Ionita si altii. Nu sa jucam la alibii, la 1-0 si sa invitam adversarul sa urce peste noi la final, sa tremuram pana la fluierul arbitrului. Nici un meci din 5,nu a fost terminat fara emotii,desi echipe ca Iasi sau Astra nu au reusit mai nimic si nu au nici o motivatie. Si totusi au venit peste noi, pentru ca echipa noastra nu inspira teama. Si totul pleaca de sus, daca DP nu crede asta,nimeni nu o face. Intotdeauna adversarul e mai bun, cel mai bun,foarte bun, doar ai nostrii sunt cum sunt.Pai si-atunci… sa nu ne miram ca va castiga cel mai bun(fcsb in opinia lui DP).
    Daca DP nu ii poate motiva sa dea totul timp de 90 de min in aceste 5 meciuri, nu stiu cine o poate face:poate Camora ,Deac sau Culio, jucatorii care joaca si cu sufletul pentru CFR.
    5 meciuri ca 5 finale. Nu mai e nimic de pierdut,in momentul de fata locul 2 sau locul 3 e cam acelasi lucru. Dar locul 1 ar fi o palma data tuturor,atat oamenilor de fotbal cat si noua suporterilor,care nu am crezut in aceasta echipa si in acest antrenor.
    Go big or go home!
    Hai CFR 1907 Cluj!

    Apreciază

    • Ce ma mira pe mine este ca stim bine ca nu putem duce un meci intreg. Ok, am facut ceva pt asta? Sa spunem ca luam campionatul… tot asa vom juca si in europa? Cum se face ca echipele din vest pot sa joace sustinut 90 de minute si din3 in 3 zile?

      Apreciat de 1 persoană

      • Au jucatori mai buni, mai scumpi si mai multi. Au loturi de 25 de jucatori apropiati valoric intre care fac rotatie. Noi jucam cu 15-18 jucatori pe sezon.

        Apreciază

  23. Justin f.bune si pertinente observatiile tale,mai ales cele referitoare la (non)motivatia propriilor jucatori si a laudelor exagerate aduse adversarilor;de ce ne mai miram ca doar atata putem,cand din capul locului ne subestimam si pornim gresit cu aceasta paguboasa mentalitate de looseri!;daca la toate astea se mai adauga si arbitrajele potrivnice noua,pro-stana,este limpede ca nu mai avem nicio sansa de-a spera la mai mult.

    Apreciază

  24. Misule, nimeni nu face pressing pana la portarul advers 90 de minute. Dar la case mai mari nu se retrage in fata careului propriu nici sa-l tai, se sta cu fundasii la 10 metri de careul propriu si nu-l lasa pe adversar nici in ruptul capului sa domine mijlocul, prin pressing de intampinare, care se face absolut tot meciul, fara pardon. Cine nu poate, joaca altul de la meciul urmator, care poate. Sigur ca e pericol sa joace adversarul in spatele aparatorilor, de asta se cere mai nou portarilor sa se pozitioneze mai avansat, sa poata iesi cu succes la mingile trimise de adversar in spatele apararii (saltate peste aparatori sau prin pase filtrante). Asa vad eu ca se intampla la case mai mari (va recomand sa urmariti acest lucru la orice meci din prima liga franceza, aflata pe locul 5 in clasamentul coeficientilor Uefa, ambele echipe sunt in treimea din mijlocul terenului si fac pressing de intampinare, cautand sa joace in spatele aparatorilor adversi). E parerea mea.

    Apreciază

  25. Se pare ca Becali isi „rezolva” chiar toate meciurile, fara pic de rusine, intre timp aruncandu-si cruci strigatoare la cer. Cred ca putini dintre noi se asteptau sa o faca chiar asa nestingherit, sub ochii tuturor, microbisti, autoritati, etc. E o stacheta mult prea inalta, nu cred ca ar putea fi cineva in stare sa-i tina piept. Totusi, Hai Cfr!!! Forza Cfr!!!

    Apreciază

  26. Se poate finanta sportul cu mai mult de 5% din bugetul primariei si se vor incheia contracte de activitate sportiva cu sportivii si angajatii de la activitatile sportive, in locul contractelor de prestari servicii pentru care Cfr-ul nostru a fost obligat sa intre in insolventa, fiindu-i blocate conturile de autoritati pentru aceste contracte.
    Sursa:
    http://www.prosport.ro/fotbal-intern/frf-victorie-dupa-trei-ani-legea-sportului-a-fost-modificata-mai-multi-bani-pentru-anumite-echipe-din-liga-1-17133483

    Apreciază

  27. Majoritatea sunt de parere ca mergem in playoff mai prost decat in sezonul regulat, dar nu este asa. dupa 5 etape de playoff, avem 2 puncte mai mult fata de sezonul regular (cu aceleasi echipe, in aceleasi locatii).. adica avem +3 la Viitorul + 1 la Craiova si -2 acasa cu Astra = +2. Problema este ca fcsb a facut +5 puncte (+3 la Astra + 2 fata de Iasi).

    Apreciază

  28. „Al dracului de aritmetica”!;calculand la”adevar”,suntem la 0,nu la+2;am cules 4p de afara(3p cu Viitorul si 1p cu oltenii),numai ca acasa,nu am pierdut doar 2p.,ci am pierdut 4p(cate 2p,cu stana si astrali);deci,suntem pe zero,nimic in plus(!);deci mergem,mult mai prost in play-off,comparativ cu satana si nu numai!

    Apreciază

  29. NOTAREA s-a oprit cu 25 de evaluări transmise, DP a primit 7.4, echipa doar 7.1 (în primul rând din cauza celor care au intrat ulterior). Nota maximă (8.2) a fost acordată lui Cipri (felicitări!), în timp ce nota minimă (6.1) a fost atribuită „rezervistului” Mureşan, pentru evoluţia lui de-un minut… 🙂 HAI CFR!!!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.