Risipitorii. [CFR Cluj – FCSB 1-1]


Mi-ar fi plăcut ca de această dată să nu am dreptate cu pronosticul dat în avancronica meciului. Pentru o clipă, prin minutul 85, chiar credeam că voi fi contrazis în ceea ce gândisem despre acest meci. Dar apoi s-a repetat implacabila poveste a meciurilor cu FCSB, când, pentru a câta oară, nu reușim să ducem avantajul până la capăt.

Deja e un complex în fața lor, cred că le acordăm mult prea mult respect, avem mult prea multă teamă de aceste derby-uri. Şi asta ne va costa. Într-o vreme campionatele se câştigau contra echipelor mici. Acum, pe noul format, trebuie să convingi în play-off, trebuie să baţi, atunci când poţi, adversarii direcţi. Nu faci asta, nu vei câştiga titlul. Cât de costisitoare este risipa victoriei de azi vom afla doar peste vreo 3 etape. După părerea mea, azi ar fi fost o şansă de a câştiga campionatul şi am risipit-o. Mergem săptămâna viitoare la Craiova şi pierdem şi avantajul ăsta de 2 puncte.

Mi-ar fi plăcut ca de data aceasta să se termine 1-1 însă cu noi cei care egalează. Să ieşim la joc, să luam un gol întâmplător, să forţăm şi să ne bucurăm apoi de egalare. Aşa însă, când în 3 meciuri din acest sezon am condus cu 1-0 şi terminăm egal este clar că avem o problemă de abordare a acestor meciuri. Şi cred că ştiu şi care este problema: FCSB-ul nu este o echipă pe care s-o laşi să vină peste tine, să construiască la 25-30 de metri. Au jucători care pot face ruperea de ritm, de fapt numai jucători de genul ăsta au! Cel mai bine este însă să-i iei la trântă, la mijlocul terenului, să punem osul la fiecare duel. Dacă noi la 1-0 jucam aşa cum am făcut-o în primele 30 de minute, omoram jocul, câştigam fără prea multe faze la poarta noastră. Aşa însă au tot venit fazele pe Arlauskis. De câteva ori ne-a scos norocul, de câteva ori ne-a scos portarul. Dar, la final, acest 1-1 este corect pentru ceea ce s-a jucat.

Sigur că se pot face multe discuţii. Ne putem gândi la cele câteva faze de la care am fi putut face 2-0, la ratarea lui Deac sau atunci când Țucudean putea să-l ocolească lejer pe Bălgrădean, ieșit aiurea din poartă. Nu m-aș lega de arbitraj, pentru că în lipsa arbitrajului video, prestația lui Hațegan a fost excelentă. Sigur că ne putea da 2 penalty-uri, dar haideți să admitem că oamenii greşesc şi că a judecat în spiritul jocului.

Ce nu mi-a plăcut deloc a fost însă atitudinea de conservare a noastră, automulțumirea cu care s-au tratat multe contraatacuri în care erau spații în apărarea adversă și în care se centra la alibi (și aiurea), în loc să fie asumate pătrunderile înspre poartă. Un singur dribling reuşit ar fi adus 2-0 mult mai aproape. În plus, a mai fost panica instaurată în minutul 69, după eliminarea lui Peteleu și cele câteva minute în care aproape la fiecare minut era câte o fază a adversarilor. Asta nu s-a potolit decât atunci când au avut și ei omul eliminat, semn că toată atitudinea de disperare era de fapt una mentală. S-au mai văzut echipe cu om în minus care nu se apără pe semicerc. Am fost sigur atunci că nu ne prinde minutul 80 fără gol luat.

Este frustrant să iei gol în minutul 90, să scapi printre degete o victorie ce putea fi decisivă. N-am însă pe cine învinovăţi la gol. Culio era fundaş stânga doar de conjunctură, nu putea să facă apărarea precum Peteleu sau cum ar fi făcut-o un Camora. Ce m-a supărat însă a fost că pe final de meci, în loc să profităm de spaţiile mari, de vlăguirea adversarilor, să ţinem şi să plimbăm mingea, noi le-am dat-o ca să îşi construiască ocazii şi pentru ca în final să ne-o bage în poartă. De fapt încă de la pauză Dică făcuse 2 schimbări ofensive, abandonase total apărarea. Că tot ziceam de Hermannstadt în avancronică: acolo era momentul să ne transformăm în Hermannstadt. Schimbările lui Dică au fost la disperare, un bluff la care noi trebuia să răspundem cu orice, cu menţinerea poziţiilor, cu ţinerea a doi atacanţi la contraatac, cu introducerea lui Ioniță, numai nu cu retragere în apărare. Dan Petrescu s-a compotat ca un antrenor de echipă mică și … a obținut un rezultat mic. Luați-l cu muștarul din presă, din zilele acestea!

Albusibiu

72 de comentarii

  1. Am sentimentul amar ca am pierdut un titlu pe care nici nu-l meritam din cauza modului de abordare a unei partide decisive..Tinerii vitezisti au intrat prea tarziu,nu mai avem suflu in finalul meciurilor cu actualii titulari consacrati,iar apararea s-a comportat intr-adevar „ca-n judet” in ultimele mai mult de ’10 minute” in conditiile in care mijlocasiii n-au mai putut pastra mingea si construi,gresind elementar in dese randuri..”La mijlocul terenului trebuia sa punem osul,la fiecare duel” , asa e, dar nu avem forta unei campioane!

    Apreciază

  2. Cand trebuia sa venim cu contre periculoase, n-am profitat deloc de viteza lui Mailat. Tucudean s-a luptat mult, dar trebuia Balde acolo pentru contre in viteza, in opinia mea. N-a fost nici pe banca. Inexplicabila iesirea lui Omrani si nu a lui Tucu si trecerea lui Omrani in centru, daca tot nu era Balde nici pe banca. Acum s-a vazut clar cat de impotenti suntem pe contraatac cu primul 11 din teren. Si avem jucatori potriviti pentru contraatac. Balde, Mailat, Costache si Ionita servant, alaturi de Deac. Dar Balde nu era nici pe banca, Costache si Ionita au jucat foarte putine minute. Singurul e Mailat care a jucat mai multe minute, dar si el dupa ce eram cu flancul stang al apararii plombat, prin eliminarea usoara a lui Peteleu, in loc de hent la tatarul Alibec. Daca era Gnohere titular la Steaua, pierdeam meciul, cred. Cu Omrani varf in final, fundasul central stelist nu putea sa joace in atac, ar fi avut mult de lucru in aparare. Si nu se nastea faza golului egalizator. Dar am avut muuuult noroc la alte faze, la care puteam usor lua gol.

    Apreciază

    • un comentariu obiectiv. A1 avea de unde alege pentru a tzine in corzi lentzii fundsi adversi.Dar el a folosit tot lentzi sau ia pus pe unde nu le esea aratura, tragand brazde spre ……

      Apreciază

  3. Doar in soapta intreb si eu daca pe teren propriu in fata propriilor suporteri nu putem pastra avantajul,ce va fi oare daca vom fi condusi…?? (Sper sa nu aflu raspunsul…)
    Poate ar fi timpul ca DP sa vizioneze meciurile decisive in care am revenit de la 2-0,si am castigat,cu valenii,craiova,ori finala cu dinamo. Echipa are in adn victoria in momentele cheie,aceste meciuri definesc existenta CFRului modern,iar acum cred ca avem nevoie de mai mult curaj,mai mult „cojones”.
    Nu este cazul sa critic pe nimeni,pana la urma am facut un (alt) egal cu principala contracandidata la titlu,si am pastrat avansul,iar cu un punct se poate castiga un campionat..dar se si poate pierde la fel de usor..
    Mie personal mi-ar da mult de gandit daca un neica nimenia in antrenorat ar spune ca nu a fost deloc surprins de strategia noastra…pai asa la meciul urmator vulpoiul italian ne mangia cu fulgi cu tot..
    Hai CFR!!!

    Apreciază

    • Echipa asta nu mai are nimic de a face cu echipa aceea care spui ca avea in ADN victoria, revenind de la 0-2, in afara siglei de pe piept. Pe mine m-a deranjat atitudinea de echipa mica pe care am aratat-o in repriza secunda si mai ales faptul ca n-am reusit sa tinem DELOC de minge, in conditiile in care ei jucau fara inchizatori. Nu stiu cum se gandesc unii ca putem bate la Craiova, ca mie imi e mai teama de acel meci decat de cel de aseara. Daca norocul ar fi facut sa nu luam acel gol in prelungiri, probabil ca tonul discutiilor ar fi fost acum total diferit, dar n-am fi facut decat sa ascundem gunoiul sub pres.

      Apreciază

  4. Nici nu poate sa nu fie adversitate fata de echipa noastra, cand pe toate posturile se discuta despre meciul de aseara doar prin prisma defavorizarii stanei de catre arbitru. Dupa discursul ciobanului delirant cu „prietenia la catarama” dintre noi si Hategan, ascultam in masina pe cei de la radio digi, care nu vorbesc decat de penalty-ul inexistent si de rosul primit nemeritat de ala cu fata de retard sever. Nici o discutie despre penalty-ul clar neacordat noua sau de hentul aliberbecului din faza premergatoare eliminarii lui Peteleu. Si ne mai miram ca prostimea spalata pe creier in mod constant de catre mass media aservita , repeta la unison acelasi refren stupid?! M-am trecut pe digi anul trecut pt turneele de tenis wta, dar incep tot mai mult sa regret ca platesc lunar aceasta mizeire plina de acoperiti, numita pe drept cuvant UM 024 digi tv.

    Apreciază

  5. Cateva idei.
    1.Cu trecerea lui Culio fundas lateral, nu mai era cine sa tina mingea le mijloc. Trebuia scos Djokovic si bagat Vlad. Chiar daca Vlad nu are meciuri in picioare este fundas stanga de mesrie.
    2.Tucudean deocamdata nu se muleaza jocului echipei, si-l tot forteaza Dan Petrescu. Trebuia scos el, nu Omrani..
    3.Nu avem forta in atac din cauza ca noi atacam doar in 3. Nu avem mijlocasul care vine din spate, care face un tribling, suteaza la poarta. Hoban mijlocas de acoperire, Culio nu poate face ambele faze, Djokovic este si el mai mult un distrugator decat creator. Cu Deac in spatele varfului, ar lasa loc ptr Ionita (jucator de creatie), am putea ataca permanent in 4.
    4. Hategan dezastru: Penalty acordat eronat la hentul lui Benzar( fara intentie, mana lipita de corp), Penalty neacordat eronat la faultul lui Pintii, al doliea galben acordat eronat la Peteleu( a fost hent clar la Alibec inainte), Rosu acordat eronat la Pintili(Hoban s-a aruncat Pintilli a incercat doar sa-l fereasca)
    5.Referitor la Ghinion, cu Iasiul am avut noroc, am dat al doliea gol dupa acel penalty stupid facut de Camora, acum am avut ghinion
    6.Dan Petrescu este un fricos, el si in meciul cu Iasiul , dupa ce n-au egalat spunea ca i-a fost frica sa nu luam al doliea gol pentru ca ne-am avantat prea multi in atac…
    7.DP este stereotip, acelasi sistem de joc, toarta lumea ne citeste,daca nu inventeaza ceva, va fi greu in continuare.
    8. Nu e nimic pierdut, dar trebuie sa meritam sa castigam campionatul, prin joc, nu prin ciupeli, prin noroc sau prin greseli de arbitraj . Forza CFR

    Apreciază

    • Tocmai ce am trimis un comentariu lui tolo: „Două din cele cinci argumente se referă la lipsa intenţiei lui Benzar de a juca mingea cu mâna. Mă întreb, în afara unor situaţii extrem de rare, există vreun jucător pe planetă care vrea să facă intenţionat henţ în careu?”
      Iar despre mâna lipită de corp:

      Apreciază

      • Era să cad de pe scaun când am auzit la Digi „argumentaţia” lui Crăciunescu (la henţul lui Benzar), cică „stelistul a fost PĂCĂLIT de Culio…” 🙂 Doamne-Dumnezeule, păi tot fotbalul -în linii mari- se bazează pe faptul că unii jucători PĂCĂLESC (fundaşii adverşi, de ex.), şi înscriu… Păi atunci majoritatea golurilor marcate de Messi (sau majoritatea paselor date pe vremuri de Ronaldinho, când se uita în stânga şi dădea pasa în dreapta) sunt (sau au fost) NEREGULAMENTARE, pt. că indivizii ăia au PĂCĂLIT nişte bieţi adversari…Asta chiar e ridicolă, mai jos de-atât chiar nu se mai poate… 🙂 Poate mă înşel, poate mai apar „argumente” şi mai şi… 🙂 Vai de noi cu astfel de specialişti, cu astfel de fotbal. Singurul simpatic înainte de acest aşa-zis derby a fost chiar cotonogarul Pintilii, cu „…suntem vai de mama noastră cu toţii…”. HAI CFR!!!

        Apreciat de 1 persoană

        • Am mai spus-o, Crăciunescu nu este nici pro CFR, nici anti CFR, nici pro FCSB, nici anti FCSB, nici pro sau contra orice echipă, el este anti arbitri şi anti CCA. Orice decizie ar fi luat Haţegan, găsea el ceva argument năstruşnic să poată zice că trebuia hotărât taman invers.

          Apreciază

  6. N-am înțeles ce rol a avut Mailat? El, așa mare vitezist, intrat proaspăt în teren a cedat în fața unuia fugărit 90 de minute ?. L-a întors ăla cum a vrut și a centrat cum a vrut pentru ca mai apoi eternul adormit Muri să-l privească pe bivol cum o bagă în poartă. Dă-o dracu de tactică. Tind să cred că așa cum Miriuță avea suflet prea mare de dinamovist, așa îl are DP de stelist. Ce mai e de zis? Pa și pu la revedere titlu. Chiar am jucat ca o echipă de divizia 3. O să cam bătă vântul prin tribune….
    No,….hai CFR!!!

    Apreciat de 1 persoană

    • mailat ca mailat, dar manea ? ce facea cu mainile la spate la 5m de adversar ? cand el trebuia sa faca dublaj la mailat … din pacate manea nici nu se apara bine, nici nu aduce plus pe faza ofensiva, nu nimereste nici macar o pasa/centrare de doamne ajuta, sa nu ma gandesc ce aport ofensiv aducea un ivo pinto sau chiar habaucul de thiago lopes.

      Apreciază

  7. Aşa cum spun fotbaliştii şi antrenorii, nu vreau să comentez arbitrajul, dar 🙂 Haţegan ne-a ciuruit. Pe lângă cele două greşeli amintite (neacordarea celui de-al doilea penalty şi eliminarea gratuită a lui Peteleu), la fel de enervantă a fost şi dubla măsură în două faze aproape identice. Galben la A. Mureşan pentru mai nimic, atingerea cu braţul a unui jucător tare ca stânca, Fl. Tănase, iar peste câteva minute nimic la Planici când l-a oprit din spate pe Culio.

    Apreciază

  8. Este culmea ca tocmai mioarele comenteaza arbitrajul. Faultul lui Pintili era 11 metri clar, si parca la sfarsit a mai fost unul, cand Mailat a cazut in carea, parca, dar atunci exista iuteala in joc. La gol, mi s-a parut ca mioara blonda care recentreaza cu capul pentru bivol se afla in offside. Totul s-a petrecut foarte rapid, numai la reluare am vazut faza si eu, initial credeam ca bivolul face un fault in atac, dar nu, recentrarea a venit din offside. Iar al doilea galben al lui Peteleu nu trebuia acordat Aliberbecutul a facut un hent cat Casa Poporului, trebuia oprit jocul atunci. La cartonasul rosu al cotogonarului Pintili n ustiu ce sa zic, de obicei nu se da, dar daca s-ar arbitra corect, Pintili ar cam parasi terenul tot timpul pana in minutul 60, la orice meci, din cumul de galbene. Numaqi ca este obisnuit ca lui i se permite. Nu e nici o surpriza ca ne-au calarit pana la eliminarea lui Pintili in repriza a doua, daca luam in considerare ca au introdus doi jucatori tehnici si odihniti. Problmea e ca dupa eliminarea lui Pintili mijlocul lor nu mai exista, au jucat fara vreun inchizator. La noi a contat mult absenta lui Balde. Nu stiu exact de ce e mai slab decat ceilalti doi atacanti, dar am observat ca daca el intra pe teren, indiferent de adversar, cel putin doi-trei jucatori raman in spate. Chiar si data trecuta, tot cu FCSB-ul, imediat au oprit presiunea si l-au mai schimbat si pe Texeira cu solidul Ovidiu Popescu. problema noastra in final a fost ca nu aveam atac in centru, si numai pe benzi este mai greu ca sa dezvolti un atac. Cel mai aproape dintre cei trei vitezisti introdusi Ionita este cel care se afla cel mai aproape de profilul unui varf, ceilalti doi sunt mai degraba aripi. Nu s-a pierdut nimica, cred ca inca avem sanse mai mari, pentru ca la noi, lotul este unul foarte echilibrat, iar FCSB-ul sta in 4-5 jucatori geniali, la care daca nu le iese, sau nu pot sa joace, deja e vorba de o echipa de pluton, cu sau fara arbitraj. Fara Pintili, n-au inchizator de calitate, daca lui Sarmaluta nu-i merge jocul, constructia sufera, etc. Din cauza asta, mai pot sa piarda puncte cu Astra, Craiova si chiar si cu Iasi.

    Apreciază

  9. Suntem intr-o scadere vizibila de forma de vreo 3 meciuri incoace, mai exact de la meciul cu stana din campionat, si viitorul nu arata deloc roz.

    Eu unul nu cred ca atata timp cat DP este antrenor la CFR noi o sa mai batem FCSB. Pur si simplu Steaua este kryptonita noastra. Tot ce facem noi in meciurile cu ei ii avantajeaza pe ei. In primul rand le accordam mult, mult, MULT prea mult respect. Ne retragem cu fiecare adversar, e adevarat, dar cu oile ne retragem din secunda doi dupa ce le-am dat gol, parca jucam cu Real Madrid si Barcelona combinate. Dupa retragere urmeaza o aparare ca la Rovine, lucru care pe ei ii avantajeaza la maxim. Steaua nu este altceva decat o adunatura de atacanti interni buni sau cu potential, adusi pe aceleasi principii fotbalistice ca ale suporterului „adevarat”, care ragie a mici si bere in timp ce scuipa seminte si urla: ADU ATACANTI, SA SHIE!!! Dar, deh, asta merge cand Steaua joaca impotriva noastra pentru ca noi nu facem altceva decat sa-i lasam sa ne calareasca intr-una si sa-si foloseasca la MAXIM cel mai mare atuu al lor: atacantii.

    Aseara am fost penibili. Ne-au calarit toata repriza a 2-a, acasa la noi, in timp ce noi n-am miscat in front. In conditiile in care toata lumea joaca „doar daca merita” , Tucudean este titular de 7 meciuri deja, desi e clar ca lumina zilei ca se potriveste ca nuca-n perete cu jocul nostru. Neam de neamul meu n-o sa inteleg de ce noi aducem jucatori care sunt rezerve eterne (Ionita, Balde, Gilvan) iar pe altii ii tinem titulari de drept (Muresan, Tucudean, Hoban, etc.)chiar si atunci cand nu joaca nimic. De cand urmaresc eu echipa asta, si indiferent cine a fost patron sau antrenor, unii jucatori vin si sunt titulari de drept iar altii vin pe sute de mii de euro si freaca banca de rezerve fara sa li se dea o sansa. Dar sa zicem ca incepi cu Tucu titular ca-ti place tie tare mult de el si vrei sa joci 4-4-2 si sa mai si ataci. E o strategie buna, dar atunci cand in minutul 38 dai retragerea MACAR la mijlocul reprizei secunde poti sa-l inlocuiesti pe Tucudean cu Costache sau Balde, jucatori de contra-atac. Nici macar asta nu s-a intamplat aseara. Practic Balde, Ionita si Costache (dintre jucatorii de atac) au locul garantat pe banca sau in tribune pana la sfarsitul campionatului.

    Dupa parerea mea DP are niste lacune si momente de tabula rasa totala inexplicabile. S-a intamplat la Timisoara si cu GMM. Problema noastra este ca una dintre echipele problema pentru DP, si unul dintre momentele in care-i da cu virgula, este atunci cand jucam cu FCSB, principala contracandidata la titlu. Mi-ar pare nespus de rau, atat pentru DP cat si pentru club, ca dupa un sezon in care am gestionat perfect 30 de meciuri, sa pierdem din cauza ca nu suntem in stare sa le gestionam pe 6 dintre ele.

    Nu pot sa fiu prea optimist cu privere la meciul de la Craiova. Cred ca vom pierde, pentru ca ei joaca un stil care pe noi ne pune in mare dificultate. Au multi atacanti si multi mijlocasi, dar sunt vulnerabili pe benzi. Din pacate noi pe benzi si pe contra-atacuri stam foarte prost deci nu vad cum i-am putea bate. Un egal ar fi multumitor.

    Oricum, acestea fiind spuse, eu nu cred ca e o tragedie daca pierdem campionatul. O echipa nu se construieste intr-un sezon, sau intr-o jumatate de sezon. Mai avem nevoie de timp, atat noi ca echipa cat si DP ca antrenor, pentru a construi o adevarata candidata la titlu. Mai mult, si in EL sunt bani, chiar foarte multi (relativ la castigurile noastre ca si club) iar acolo am avea sansa sa ajungem si in grupe. Pe de alta parte, In CL nu cred ca am mai trece de turul 3, avand in vedere ca sistemul a devenit potrivnic echipelor mai mici. Per total eu zic ca un loc 2, si o lupta stransa la titlu, nu ar trebui sa nemultumeasca pe nimeni. Sa nu uitam de unde am inceput sezonul si unde am ajuns.

    Apreciat de 3 persoane

    • Asta trebuia sa fie obiectivul. locul 2-3 si in paralel formarea unei echipe pentru sez urmator. Cu fixismul asta ca doar acei 11 pot juca e greu sa te gandesti la sez. urmator…ce sa mai zic de europa…

      Apreciază

      • Probabil ca din sezonul urmator, odata ce miza titlului nu mai este asa de mare si de probabila, o sa vedem schimbari, dar pana atunci m-as mira sa se schimbe ceva. Oricum, din sezonul viitor mai intervine un factor: varsta. Hoban si Muresan or sa fie pe o panta descendenta (si mai) clara datoritat varstei si Deac s-ar putea sa li se alature. Nici Camora sau Culio nu mai sunt ce-au fost, si nu-i vad prea bine din sezonul urmator.

        Probabil ca, intr-adevar, ne va mai trebui un sezon sa formam o echipa care sa castige titlul. Eu sper doar sa mai fie dispus cineva sa bage bani si la anul in echipa ca sa schimbe 3-4 dintre titulari.

        Apreciază

    • Sunt corecte observatiile tale,nu este un capat de lume daca nu castigam titlul. Dar n-ar fi pacat ca fiind pe primul loc si avand o sansa importanta,sa pierzi din cauza ca nu fortezi si nu esti dispus sa schimbi putin garnitura,mai ales daca si ai solutii in lot ptr acest lucru? Si sunt jucatori adusi la cerintele tale, cu un efort financiar considerabil.
      Deja am devenit prea lineari,sincer, jucatorii stiu ce trebuie sa faca,primul 11 e batut in cui,in asa conditii nici nu mai e nevoie de antrenor.
      Pai nu asta ar fi rolul lui DP,sa gaseasca solutii de a surprinde adversarul.?
      Repet,nu sar la gatul nimanui,tot respectul ptr acesti baieti minunati si lui DP care a facut un lucru extraordinar in acest sezon,dar simt ca avem mai mult potential pe care nu-l valorificam,suntem intr-o scadere vizibila,si daca e sa pierdem ramanem cu gustul amar ca puteam mai mult..
      HAI CFR,CRED IN TINE!!!!!

      Apreciază

      • Nu ma intelege gresit Isti, sa pierdem titlul ar fi o mare prostie SI un mare pacat… dar mai mult o mare prostie, daca e sa fiu transant. Ar fi prostesc sa pierdem un campionat care l-am avut in mana 30 de etape. Ar fi o mare prostie sa rescriem istoria playoff-ului intr-un mod negativ si sa devenim prima echipa care pierde campionatul dupa ce intra in playoff din postura de lider. Ar fi o si mai mare prostie sa pierdem campionatul jucand excesiv de defensiv si atacand fara orizont timp de 45 de minute pe meci, in conditiile in care tinem un Balde sau un Ionita in tribune.

        Nu vreau sa dau in Dan Petrescu pentru ca este cel mai bun antrenor care l-a avut CFR-ul. Este cu ani lumina peste toti ceilalti antrenori care i-am avut, in afara de Mandorlini, pe care totusi il devanseaza, dar doar cu putin. Te bufneste rasul sa-l compari pe DP cu „tati” sau „plm”, pentru ca este cu 10 clase peste ei… DAR, cu toatea astea, DP nu mai este acelasi antrenor de acum 5-6-7 ani. Sa nu uitam ca l-am adus de la o echipa no-name din Orientul Mijlociu! Sa nu uitam ca, din ultimele 4 aventuri manageriale ale lui DP nici una nu s-a terminat cu bine. Nu zic ca trebuie dat in el sau sa-i cantam prohodul, dar dupa ce ai petrecut 4 ani in anonimatul antrenorial care este Orientul (mijlociu si indepartat) nu poti sa te astepti de la Petrescu sa fie un mega inovator. Momentan, cel mai probabil pentru restul sezonului, cred ca alte idei nu are. Sunt convins ca, daca i se mai accorda 6 luni, DP o sa schimbe fata echipei in bine… doar ca nu stiu cat lume mai are rabdare cu jocul nostru fara orizont inca 6 luni, mai ales daca o sa vina la pachet si cu un esec pe plan intern.

        Apreciat de 1 persoană

  10. Albule,subscriu la tot ce ai prezentat referitor la comportamentul si atitudinea noastra,”de judet” a tuturor,A1,jucatori;ori suntem praf dpdv.fizic,ori mental,sau avem un instinct de conservare mult prea focusat pe ideea de-a nu primi gol si atunci ne retragem mai mult sau mai putin involuntar,sau sunt cate ceva din toate,dar prea bine nu e!;lasand de-o parte impresia artistica care oricum nu ne caracterizeaza,sa ma scuze pupi,nu critic,doar incerc sa prezint realitatea si sa reamintesc ca jocul practicat de noi este al unei echipe”imbatranite”,inainte de vreme,care n-are forta, suflu si orizont ofensiv,lipsita de nerv,de vigoare si idei pe faza de atac;ori daca nu pui probleme serioase adversarului,acesta oricat de neputincios pare,la un moment dat, iti da gol,in urma presiunii pe care noi nu o mai putem absorbi;ar mai fi si cateva scuze conjuncturale:jocul in inferioritate numerica,pt. o perioada buna de timp,lipsa pressing-ului la mijlocul terenului,unde s-a pierdut(meciul!) orice contact cu adversarul,prin trimiterea la cabine a lui Djokovici(care mai putea alerga),precum si retragerea in aparare,obligatorie,a lui Culio si de nevoie a lui Deac pe partea stanga;n-am inteles de ce nu a fost introdus un fundas stanga-Vlad,si am preferat sa sacrificam jocul cu mingea de la mijlocul terenului?;apoi,inlocuirea a doua”varfuri”, Omrani(nu are ce cauta in banda)si Tucudean(nu are ce cauta in primul”11″) le-a permis oilor sa vina si cu fundasii peste noi,creand-si superioritate numerica si o densitate mare la mijloc si in preajma careului nostru,pt. ca inlocuitorii,nu stiu sa faca pressing si faza de aparare,dar nici nu mai era nimeni care sa le trimita mingi utile pe contraatac;iar firesc,pana in final am cedat;un raspuns:de cate ori am fost condusi,am pierdut;daca am fi castigat,nemeritat,ne-am fi pacalit singuri,considerand ca avem o echipa valoaroasa;implementarea doar a unui singur sistem si stil de joc,arata micimea si neputinta noastra,a antrenorului,care nu stie,sau nu poate sa se adapteze din mers si la alte strategii in functie de adversari;daca nu reusesti sa surprinzi cu nimic,doar te baricadezi in aparare,incurajezi adversarii sa te”calareasca”,iar deznodamantul,pt. noi,nu poate fi decat frustrarea si pierderea de puncte;aceasta-i adevarata valoare a”marelui”stelist Bursucul,care a construit o echipa dupa chipul si asemanarea lui!;dupa un asemenea joc mai ca-ti vine sa nu mai vii la stadion.

    Apreciază

  11. Eu cred ca avem echipa formata care sa castige titlul in acest an, ne lipseste doar vointa antrenorului de a da credit si atacului. Sunt de acord ca o echipa serioasa trebuie sa fie bine asezata in defensiva, dar acest lucru dus la extrem, face dintr-o echipa serioasa una fricoasa, fara personalitate.
    Cei de la FCSB au jucatori buni de atac si vad ca-I suficient sa-i antreneze Dica si sa-i selectioneze Becali pentru a se bate la titlu, iar noi ne aparam, cu mic cu mare, de frica lor.
    Cei mai buni jucatori de atac ai nostril sunt tinuti de rezerva pentru ca noi trebuie sa ne aparam incepand cu varful de atac.
    Practic, ieri nu am dat nicio sansa atacului cu Tucudean in centru, Omrani pe dreapta si Deac pe stanga, intr-o formula in care niciunul nu era pe pozitia corecta.In aceasta idee, cred ca Omrani trebuia folosit in centru, Deac pe dreapta si Mailat pe stanga, daca vroiam sa fiu si conservator si logic cat de cat, sau chiar sa gasesc formule care sa-i cuprinda pe Ionita si Costache daca vroiam ca cei de la FCSB sa ne stie de frica atacului nostru.
    In loc sa le fie frica lor de atacul nostru, preferam sa ne fie frica noua de atacul lor, pentru ca asa-i place la DP, cu toate ca avem calitate mai buna in atac decat in aparare si logica asta nu i-o pot intelege.

    Apreciat de 1 persoană

    • Initial cred ca a avut logica sa ne bazam pe aparare si mijloc, pentru ca eram praf in atac. Doar ca, dupa cum spui si tu, acuma datele problemei s-au schimbat radical: suntem slabi in aparare dar stam mult mai bine in atac. Sa nu uitam ca, atunci cand am inceput campionatul, avem transferuri defensive pe banda rulanta: Hoban, Vinicius, Vlad, Boli, etc. Intre timp, dintre astia unii au dezamagit, altii s-au accidentat si altii au mai imbatranit putin. Dintr-o linie de fund de invidiat, compusa din Camora-Boli-Vinicius-Manea-Hoban am ajuns sa stam intr-un jucator: Vinicius.

      Apararea noastra e prastie mai nou. Muresan e un jucator slab, care in cel mai bun caz nu greseste, iar in cel mai rau caz iti mananca un meci. Manea e DEPARTE de forma din prima parte a sezonului. Camora e in scadere, Boli e accidentat si Hoban e cel mult mediocru. Am ramas in Vinicius + Aralauskis si alte 3/4 de jucatori, dar noi vrem sa absorbim atacuri de la 5 atacanti!

      Apreciază

  12. Dupa rusinea asta de rezultat,am si eu cateva considerente:

    -echipa asta,cu alt antrenor,ar avea acum cel putin 10 puncte avans in fruntea clasamentului.Echipa asta are tot ce trebuie sa castige campionatul,mai putin un antrenor care sa o lase sa atace.
    -cand se termina prima repriza a unui meci si trebuie sa inceapa cea de a doua,ma ia cu ameteli,stiind ca urmeaza repriza in care ne vom lasa calariti,atat la propriu cat si la figurat,de orice adversar cu care jucam.Acasa ne-a calarit si Poli Iasi si Juventus Colentina,nu JUVENTUS TORINO!!
    -tactica asta fara nici o logica de a te apara la disperare cand conduci cu 1-0,indiferent unde joci,pana la urma o sa ne coste scump!!!
    -jucatorii mi se par obositi,la propriu,de acest tip ultra defensiv de fotbal pe care sunt nevoiti,chiar obligati sa-l joace in permanenta.Ma uit la chipurile lor si rar vad o urma de zambet la careva!!Nu zambesc ca nu au motive,stiind ca au un antrenor care le-a furat bucuria jocului,prin tot ceea ce face si ce declara!!Iar starea asta de teroare pe care antrenorul o degaja in fiecare moment in care este langa jucatori se rasfrange asupra calitatii jocului fiecaruia,implicit si asupra jocului echipei in ansamblu!!
    -echipa asta nu mai are bucuria de a juca,nu mai stie sa se bucure sau sa rada!!A devenit un mecanism care de multe ori macina in gol,a devenit o masina care distruge jocul de fotbal la propriu!!Criticile pe care le primim din toate directiile sunt pe deplin meritate!!Sunt convins ca daca 2-3 meciuri am juca un fotbal bazat pe ofensiva adevarata,toti isi vor schimba conceptia despre echipa noastra si ne vor lauda chiar si la infrangeri!!
    -langa paun in tribuna trebuie sa ia loc si Andrei Muresan.La cate gafe a facut in ultimii 2 ani,este cazul sa se mai si odihneasca!!
    -avem intr-adevar un mare complex pe care nu stiu daca il vom depasi curand.Acesta nu este ca nu putem bate echipa ciobaneasca ,el se numeste complexul antifotbal pe care actualul antrenor l-a implementat la echipa cu litera de lege!!

    HAI CFR CLUJ,CAMPIOANA FOTBALULUI ROMANESC! (citat dintr-un mare caracter in viata,pe nume CRISTIAN TOPESCU)

    Apreciază

    • Mai relaxeaza-te,hombre. Pana la urma aceasta „rusine” ne mentine in pozitia de lider,si din 3 meciuri cu principala contracandidata la titlu in 2 meciuri am fost peste ei cu mult,seara trecuta a fost un meci mai nereusit.
      Ca sa fii atat de exigent,si sa ai asa mari asteptari in primul rand dovedeste ca ai un caracter de adevarat suporter,nu hulitor la adresa favoritilor care au depasit orice asteptari,dar ptr tine nu e de ajuns.
      HAI CFR SI LA BINE SI LA RAU

      Apreciat de 1 persoană

      • Hombre,eu nu sunt hulitor la adresa favoritilor,pe mine ma deranjeaza faptul ca ne chinuim singuri pe teren,fara sa ne oblige nimeni.O facem noi,cu acest fotbal urat si ineficient,care nu place nimanui,nici macar miticilor si le dam mereu apa la moara tuturor celor care ne urasc si ne vor doar raul!! Eu nu contest rezultatele bune obtinute,ci maniera urata si inestetica prin care le obtinem!! Mie imi place fotbalul frumos,bazat pe atac si jucatori carora li se permite sa faca spectacol! Nu-mi place,ca sa intelegi ce vreau sa zic,clubul FC Barcelona,dar ma incanta sa privesc jocul lor bazat mereu pe ofensiva si spectacol!!

        In privinta caracterului de suporter,nu are rost sa intru in polemica cu tine.Nu trebuie sa avem aceiasi parere,chiar daca ceea ce ma deranjeaza pe mine este mai mult decat evident in jocul echipei.Iar faptul ca tu nu vezi sau nu vrei sa vezi ceea ce este evident nu te face un suporter mai adevarat decat mine.

        Apreciază

        • Adi, nu am pretins niciodata ca as fi mai bun suporter ca altul,sunt multi care merita acest apelativ,pe acest forum,la stadion,etc.
          Parerea mea este doar acela sa nu fim atat de transanti la orice pas gresit,totusi sa nu uitam unde am fost cu un an in urma.
          Nici mie nu-mi place ca nu iesim mai mult la joc,de luni de zile il astept pe Balde pe teren,dar antrenorul este cel care decide,el a dus echipa pe prima pozitie de vreo 30 de etape,si parerea mea este ca trebuie sa-i acordam in continuare increderea si sustinerea noastra,oricum el va fi primul care va plati daca da gres.
          Si faza cu miticii,eu nu caut aprobarea lor,oricum am juca,tot ar gasi ceva cu care sa ne atace,problema nu este ca suntem echipa ungurilor,ori ca jucam urat,singura problema este ca suntem in fata oilor si suntem in stare sa-i incurcam in lupta ptr.titlu.
          In rest pace,si HAI CFR!!!

          Apreciază

        • Adi flacaule infierbintat,gresesti nepermis, uite mie imi place stilul acesta de joc ,imi place organizarea perfecta si asezarea echipei,imi place cind vad nedumerirea in ochii adversarelor care nu inteleg de ce nu le merge jocul, nu este un fotbal urit ,din contra este un fotbal elaborat ,ordonat si riguros,Te uiti la Ath, Madrid ? Crezi ca Simeone este un antrenor slab fiindca tie iti place spectacolul, ai vazut ce a putut pati si el la experienta lui ?Se intimpla si la echipe mai mari ,eu sint convins ca nu ne dadeau gol chiar in inferioritate daca DP era pe banca si striga la ei,asta a fost si nu inteleg termenul de rezultat rusinos folosit de de tine, locul 3 nu inseamna nimic pt simtul tau estetic, o participare in EL,este o rusine pt tine, ai uitat acum un an in ce situatie eram,,asa ca mai gindeste-te inainte sa-ti deversi prostiile tale

          Apreciat de 1 persoană

          • Attila draga,te stiu de pe vremea in care imbracai tricoul CFR-ist si erai portar,sper sa nu ma insel si sa fi tu cel la care ma gandesc.Nu urmaresc nici pe Athletico Madrid,nici pe Simeone,nu am nimic nici cu echipa,nici cu Diego.El nu este un antrenor slab si nici Dan Petrescu nu este un antrenor slab.Doar ca stilul lor de abordare a jocului de fotbal nu imi place deloc.EI DISTRUG SPECTACOLUL FOTBALISTIC,iar SPECTACOL FOTBALISTIC inseamna sa joci frumos,cu accent pe calea atacului si a dominarii adversarului,nu invers.Iti respect parerea,iar faptul ca eu am alta parere despre fotbal nu inseamna ca devers prostii.ESTE DOAR O ALTA PARERE SI POT PRETINDE SA O RESPECTI,LA FEL CUM FAC EU CU PAREREA TA.

            Apreciază

    • Citind ce ai scris,mai ca imi pare rau ca,nu esti tu entrenor la CFR.Acum stateam relax cu 10 puncte avantaj in fata mioarelor,si aveam sanse si la grupele UCL 🙂 🙂

      Apreciază

      • Afirmatiile tale pot fi puse doar pe seama felului tau simpatic de a fi!! Nu cred ca am zis sau am pretins undeva ca as fi antrenor! La fel cum eu iti respect parerile,fara mistocareala.poti face si tu la fel cu parerile mele!

        Apreciază

    • Suta la suta de acord cu tine, acest antrenor a ucis fotbalul din jucatori, numai cine nu vrea , nu vede ca habar n-are de fotbal, poate sa se scrie de tactica, bla. bla .bla

      Apreciază

  13. Tucudean, pentru stilul de joc al lui DP, a fost f bun, a tinut jocul departe, a castigat baloane, a fost si periculos; dupa iesirea lui, Planic si-a permis sa urce in atac si s-a dovedit decisiv, neavand om in marcaj la faza golului. Omrani nu a stralucit, cred ca era mai bine sa fie tinut rezerva si sa intre cu forte prospete in locul lui Tucudean. Manea, in opinia mea, a facut un joc reusit. Culio, asemenea. Joc nereusit la Deac, Djokovic. Cred ca, eliminarile au ajutat fcsb intrucat au rarefiat spatiile. Pentru final, tinand cont ca erau prezibile mingi aruncate in careul nostru, un jucator solid ca Luchin putea fi o varianta. Dar, am esuat in a fi periculosi pe contraatac si asta ne-a adus presiune suplimentara si am luat un gol usor, pe demarcarea unui om fara sarcini de marcaj (Costache trebuia sa-l urmareasca sau sa-l preia un inchizator?). Asa a fost sa fie, sa esuam iar la final, la un meci avut in mana, care putea fi rezolvat de un doilea penalty meritat sau de putina concentrare si un plus de inspiratie la cele cateva oportunitati avute. Urmeaza o deplasare decisiva, care ne va spune daca ramanem in cursa (obligatoriu o victorie) sau daca mai degraba ne indreptam spre locul 3. Dupa mini-breakul fcsb de aseara, avem sansa a doua la titlu. Problema noastra este calitatea redusa a solutiilor de rezerva defensive si, putina incredere acordata de DP solutiilor calitative din atac. Cu alte cuvinte: Peteleu, Vlad, Luchin, Boli, Gilvan, Rus sunt mult sub nivelul titularilor, iar in Balde, Ionita, Bordeianu, Costache, Paun nu are DP suficienta incredere. Pana la urma, nu poti castiga un campionat jucand doar cu 11 jucatori; fcsb a rulat mai multi jucatori, a avut emotii sau uneori a pierdut puncte, dar are in playoff un nucleu de 18 jucatori din care poate rula mereu o echipa la fel de competitiva. In plus, fcsb are individualitati care pot castiga un meci din executii individuale. Astept, mai mult de la DP, este un antrenor cu blazon, ori in afara de meritele la inchegarea echipei, nu vad inovatiile in timpul jocului, nu vad progresele in exprimare. Aici, liniaritatea se intoarce impotriva noastra. Hai CFR!

    Apreciază

  14. N-a fost penalty! N-a existat intentie, n-a existat avantaj creat de atingerea mingii cu tricepsul, bratul era firesc pozitionat in raport cu forta de atractie gravitationala. Apoi a fost penalty! Pintilii îl impiedica pe Peteleu. Dupa care n-a fost galben, deci nici rosu, pentru ca hentz. Dar nici rosu pentru ca nici fault, sau daca fault, nici galben, sau daca galben, cel mult galben. Si tot 1-1 e rezultatul final, doar ca X pauza/X final si GG in R2.

    Apreciază

  15. Mai avem o problema prin faptul ca rezervele noastre nu prea au meciuri in picioare.
    Din aceasta cauza cred ca Paun a ratat tot ce era de ratat, in meciul precedent, iar aseara, Peteleu a avut doua interventii de galbene.
    Daca nu-i rulezi si jucatorii foarte buni ajung sa devin indezirabili.
    De exemplu, eu personal nu-l vad mai bun pe Tucudean decat a fost Bud, in perioada in care juca constant.

    Apreciază

  16. Intre atatea acuze si lamentari cred ca e bine sa incercam sa fim ceva mai detasati emotinal si mai obiectivi:se dramatizeaza excesiv si conform asteptarilor si antecedentelor au aparut jignirile,verdictele dure etc. Dincolo de impresia artistica raman cifrele : ieri nimeni n-a invins pe nimeni ,fiecare a luat un punct si a pierdut doua.Cu antrenorul si echipa asta ( cu plusurile si minusurile fiecaruia)pana acum am obtinut 4 puncte in plus ,am condus de fiecare data si n-am pierdut cu fcsb,in ciuda unor arbitraje care ne-au defavorizat constant
    Ca sa judecam corect si sa intelegem meciul si actorii de ieri trebuie sa analizam toate cele toate cele 6 reprize dintre cele 2 echipe .In primele 5 per ansamblu a fost un echilibru cu un usor plus din partea noastra,noi controland tactic majoritatea timpului ,conducand de fiecare data cu 1-0 la pauza si chiar daca am fost egalati adversarii nu si-au creat mai mult de 2 ocazii pe meci si nu ne-au dominat mai mult de 10-15 min./ meci.Ieri in ultima repriza lucrurile au stat altfel: da , am fost dominati pe alocuri categoric,scorul la ocazii a fost 2-6, dar dincolo de impresia artistica egalarea a venit de abia in min. 91.Da ,repriza secunda au fost mai buni,pe de alta parte sa nu uitam ca in aceasta perioada am avut penalty clar la 1-0 in min.54, om in minus( eliminat nejustificat in loc de hent la alibec) vreo 15 min.mai multe lovituri libere acordate f. usor care au facilitat dominarea si vreo 2 ocazii clare la 1-0 ratate cu seninatate…
    De ce ne-am retras atat de mult in repriza secunda..5 posibile explicatii:
    1. Deac si Bordeanu dixit:nu ne-am retras deliberat, jocul ne-a impins in spate…citeste jocul adversarului.
    Stiu ca multora nu le place sa recunoasca virtutile fcsb dar fie ca ne place sau nu evidenta arata ca deocamdata au jucatori de atac mai buni: mai mobili,mai rapizi,cu demarcari mai bune,mai tehnici,mai combinativi,capabili de executii decisive.Daca isi dau drumul la joc ( fiind cu cutitul la os si nemaiavand ce pierde ca si ieri in repriza secunda) reusesc sa combine si sa atace in valuri ;iar daca sunt sustinuti si de arbitrii care ii imping prin lovituri libere peste adversar apare un forcing destul de greu de blocat care de multe ori le-a adus goluri pe final.Spre exemplu numai in sezonul acesta dupa ce au fost condusi la pauza cu 1-0 de craiova,astra,poli iasi ,voluntari,chiajna,au revenit in forta in partea doua egaland cel putin si ratand alte ocazii…in timp ce adversarii s-au limitat sa se apere.Exemplul cel mai recent e cu dinamo 0-2 min.83 ,schimbare ofensiva ( reprosata ca neefectuata lui DP) 2-2 in min. 91…
    2. Efortul fizic sustinut si varsta unora dintre jucatori vrand-nevrand se resimte pe masura trecerii timpului,inclusiv la cei 3 din fata care au pierdut tot mai des duelurile directe,nereusind sa tina de minge in repriza doua
    3.Psihologic majoritatea echipelor in meciuri decisive odata obtinut un avantaj incearca sa inchida jocul ca sa-si conserve avantajul ,mizand eventual pe o contra decisiva; acest ” simt de conservare”este resimtit cu atat mai mult cu cat adversarul isi da drumul la joc si ataca din ce in ce mai periculos;instinctiv majoritatea fac pasul inapoi si incearca sa reziste pe ultimile baricade( citeste: se apara cu disperare in zona careului)
    4. Eliminarea lui Peteleu pe langa ca a favorizat din toate punctele de vedere ( numeric-fizic-psihic) presiunea adversa a dus la decizia retragerii lui culio in flancul stang subrezind zona centrala unde acesta ar fi putut face recuperari, echilibra posesia si lansa contraatacuri.De aceea chiar dupa eliminarea lui Pintilii nu am avut forta de a impinge jocul spre mijlocul terenului si de a tine de minge
    5.Multe greseli individuale cu respingeri precipitate,pase simple gresite,evolutii modeste in ansamblu ale catorva ca Deac,Djokovic,Omrani si ulterior Mailat.
    Care ar fi fost solutiile ?In teorie vitezistii : Mailat a jucat 35 min.a dat o pasa buna pt.ratarea lui deac,a cazut in fund in fata lui Morais la faza golului,dar in general s-a aparat mai slab ca Omrani si nu a reusit sa tina de minge.Costache: a jucat putin ,vreo 12 min.in care a atins de cel mult 2 ori mingea si a pierdut clar un duel fizic cu planic…nu cred ca era o solutie (cel putin dupa min. 63 )in conditii de inferioritate…Ionita in 3 minute putea sa fie Messi si tot degeaba…Parerea mea ca el trebuia introdus mai devreme ca prima schimbare prin min. 60 in locul in locul lui Djokovic .Balde? In opinia mea merita mult mai multe sanse ,era inlocuitorul ideal pt.Tucudean cel tarziu prin min.70.
    Una peste alta am ramas pe locul 1 si sunt convins ca dupa jocul de ieri DP a avut o noapte alba…Mai avem 2 saptamani pana la jocul de la craiova,un amical in week-end cu timisoara ,un lot ce poate oferi solutii ,avem deci conditiile necesare sa jucam mai bine in meciurile care urmeaza.HAI CFR!!!

    Apreciat de 1 persoană

    • O analiza f pertinenta,cam asta as vrea si eu,sa vedem si sa acceptam plusurile si minusurile echipei,nu sa-i atacam.
      Cu tot respectul ptr Cipri,a mai observat cineva intr-o interventie anterioara ca in fata fcsb joaca foarte sters. Oare care este motivul,dupa un meci excelent in care a dat pase geniale,a fost mpv ul echipei,a facut un meci nereusit cu oile,cand chiar era nevoie de abilitatile lui. O fi un motiv psihologoc,sau vrea prea mult si nu-i iese,nu stiu.
      Hai CFR

      Apreciază

    • Nu pot sa fiu de acord cu afirmatia: „evidenta arata ca deocamdata au jucatori de atac mai buni: mai mobili,mai rapizi,cu demarcari mai bune,mai tehnici,mai combinativi,capabili de executii decisive.” pentru simplu motiv ca nu i-am vazut si pe ai nostrii in teren simultan, Sa-i vad simultan in teren pe Omrani/ Balde, Mailat, Deac/ Costache si Ionita si apoi vedem care sunt mai buni, pana atunci…
      Rezultatul de ieri ne forteaza sa obtinem cel putin acelasi rezultat ca si fcsb-ul in fiecare etapa si cum nu cred ca ei sa piarda multe puncte ne forteaza si pe noi la victorii. Pentru victorii nu cred ca este suficient doar sa ne aparam bine si asta s-a vazut si cu Iasi.
      Dupa cum am citit eu parerile tribunistilor, mi-au lasat impresia ca majoritatea considera ca avem resurse neexploatate si ar fi pacat sa pierdem titlul doar pentru ca nu le-am stiut fructifica.
      Sunt convins ca DP, atunci cand va reusi sa angreneze mai multi jucatori ofensivi in mecanismul echipei, va deveni un antrenor de calibru european, pana atunci, ramane un antrenor foarte bun la nivel national.

      Apreciază

  17. Din cele 55 de comentarii ( 20 la pagina precedenta, 35, aici ) de dupa meci, majoritatea zdrobitoare critica atat jocul echipei, dar mai ales tactica ultradefensiva a lui DP . Si sunt destule nume noi sau care scriu mai rar, deci impactul negativ al prestatiei noastre este una fara putinta de tagada . De data asta pe langa tactica gresita, ce demonstreaza ca DP n-a invatat nimic din precedentele doua egaluri cu wc-ul, a surprins neplacut si erorile mari facute la alcatuirea formulei de start, respectiv la schimbari . La formula de start, pozitionarea lui Deac pe stanga, respectiv folosirea unui varf ca si aripa ( Omrani ) au fost greseli greu de inteles, apoi dupa eliminarea lui Peteleu, in loc sa intre Vlad, e trecut ca si fundas stanga Culio, pierzand astfel din forta mijlocului, dar si din forta apararii pe flancul stang . La fel, dupa scoaterea celor doua varfuri, Planic a putut veni lejer in atac, contribuind cu o recentrare ca in curtea scolii la golul egalizator ( din zona lui Culio, dar daca aveam varf, acesta facea marcaj la fundasul central advers ) . Asta este, probabil ca DP isi pregateste discursul cum ca in primul an nu era in obiectiv titlul, ca locul 1 a fost o mare surpriza si pt el, bla, bla, bla . PS . Si totusi, de ce au fost adusi cu mare tam tam Ionita, Costache, Bordeianu sau Gilvan ? Ca sa frece banca ?!

    Apreciat de 1 persoană

  18. Daca vede vreun lider de galerie postarea mea sau daca aveti cunostinte …..dragilor va rog sa opriti salutul ala de la finalul meciului ca imi vine sa ma ascund dupa scaune de rusine…ceva mai jenant nu am vazut in viata mea,plus ca si jucatoriii par fara chef ..mai bine clasicul CFR !! CFR!! CFR !!! aplauze si asta e ,toata lumea acasa sau la vestiare…imi e si rusine sa nu ne de-a pe ceva post ca nu mai ies din casa.Cine a avut ideea asta….pfff mai bine mergea la film.Daca tot e sa inventati un salut faceti-l ceva sa fie doar al nostru …dar va rog nu mai faceti chestia aia ca ne umplem de penibil.
    Referitor la meci, pana ieri nu am zis nimic rau de DP , dar cand ai un lot cu Balde ,Ionita,Costache,Bordeanu,Mailat si tu ii bagi cate 3 minute mi se pare ca esti slab.Chiar as vrea sa ma conving si eu ca Balde e atat de slab incat nu merita nici 5 minute de joc..valabil si pt ceilalti enumerati.Imi pare rau pt DP , dar incepe sa arate niste limite.

    Apreciază

    • Ma faci sa vars o lacrima cand te vad asa de impaciuitor!Si-n plus nu-ti sta bine cand nu ceri demisia antrenorului,dar na cu varsta toti incercam sa devenim mai buni,mai samariteni.

      Apreciază

  19. Mai Bela lasa majoritatea sa-si beie-n liniste banii de asistati.Nu mai invoca a proasta majoritatea,ca-mi vine sa vars.In numele majoritatii au fost comise cele mai mari nelegiuri in aceasta lume.
    Este bine sa credem ca avem echipa cea mai buna,cu toate ca ma indoiesc.La acest moment cum si datele oficiale ne spun,de departe cel mai mult au investit fcsb(si nu doar in ultimul an,ci de ani buni).Atunci evident
    ca un merit in locul din clasament il are si antrenorul.La fel de bine este ca vrem sa ne depasim si sa castigam.Dar trebuie sa fim obiectivi si sa vedem si realitatea.N-am castigat nu pentru ca au jucat Deac,Culio sau Tucudean slab.Atat ne-a permis acest joc si circumstantele legate de arbitraj.
    Retin ca in decembrie am pierdut la Craiova.Tot asa se putea intampla si in cazul unei victorii cu fcsb.Inca suntem pe primul loc si depindem de rezultatele noastre.Nu-mi pare ca suntem intr-o situatie diferita de cea de la inceputul acestui play off.Am trecut pe langa victorie aseara,dar nici atunci nu insemna ca eram campioni.Aveam 5 pct peste fcbs si etapa urmatoare pierdeam la capitala,tot 2 pct erau si meciul decisiv la berbeci.Cred ca prea punem carul inaintea boilor si nu luptam pas cu pas pentru titlul ce toti il dorim.Iar pentru acest obiectiv jucatorii trebuie sa simta sprijinul nostru si nu bocetele noastre.

    Apreciat de 2 persoane

  20. In cl, dupa 1-1 in deplasare, vine jocul retur intre Barca si Chelsea . Toate site-urile engleze si spaniole dadeau ca sigura alcatuirea unui prim 11 la barca cu 4 mijlocasi, respectiv Rakitic, Busquets, Paulinho si Iniesta . In mod cert asa a gandit si Conte, doar pt catalani esenta era sa nu primeasca gol, la un 0-0 califinandu-se in turul urmator . Numai ca Valverde, un antrenor fara un cv ca lui Mourinho, Guardiola, Conte etc, a inceput meciul cu numai 3 mijlocasi si cu Dembele extrema dreapta . Astfel Chelsea a fost surprinsa, luand gol rapid ( Messi prin min 2 ), Dembele majorand diferenta in min 20 . Asta inseamna sa-ti surprinzi adversarul, nu cum facem noi prestand mereu acelasi joc chinuit cu pasa lunga pe varf, fara nici o idee ofensiva . Si pt Dumnezeu, ii avem si noi pe Mailat, Ionita, Costache, deci suficienta materie prima pt abordari ofensive, iar ei freaca banca ?! Nemaivorbind de Balde, adus la cererea expresa a lui DP si care are cel mai mare salar din prima liga !

    Apreciază

    • Bela, Barca a inceput cu gol in minutul 2 pt ca are un jucator de geniu numit Messi, nu pt ca l-au surprins pe Conte cu 3 mijlocasi in loc de 4, hai sa fim seriosi.

      Apreciază

      • A fost insa si noroc, Bela si Saul la golul lui Messi din debutul meciului, cu o deviere la adversar, adversarul deviind si el inapoi la Barca.

        Apreciază

  21. Nu inteleg cum ati ajuns unii la concluzia ca avem sansa a doua la titlu? Deocamdata suntem tot pe primul loc cu doua puncte avans, deci teoretic avem inca prima sansa. Dupa cum decurg ostilitatile e foarte posibil un egal si in meciul retur, dar important e ce facem pana acolo. La cum au aratat ultimele sezoane de cand s-a trecut la acest sistem (aiurea sau nu) titlul se joaca pana in ultima etapa, in special acum cand sunt in lupta trei echipe cu sanse reale. Meciul cu oltenii ne va arata cu ce sansa ramanem pentru titlu, dar e doar inca un pas si nu e decisiv, vor urma inca sapte la fel de importanti. Asa ca hai sa ne sustinem echipa si sa continuam sa credem in ea. Aseara dupa minutul 91 nu aveam nici eu aceleasi ganduri 🙂

    Apreciază

  22. In sport.ro, un ziarist necunoscut pt mine face o descriere f.buna a celor 3 antrenori ai echipelor clasate pe primele 3 locuri, merita citit articolul respectiv !

    Apreciază

  23. Citind comentariul lui Mihai de la articolul precedent, mi-a amintit declaratia lui Deac de dupa meci, ca nu au primit de pe banca indicatii de retragere, ci ca asa i-a impins jocul. Spunea Mihai ca linia noastra de fundasi se retrage in mod deliberat cand preluam conducerea, tragand dupa ea automat si celelalte linii pentru a nu lasa spatii pentru adversar. Cred ca are dreptate, provine de la mentalul jucatorilor. Aici ar putea interveni DP cred, sa tina echipa sus, acoperind mijlocul terenului.

    Apreciază

  24. Bun, deci numai 2 scurte comentarii: DP a devenit Grinchul zilelor noastre, ne-a mâncat victoria cu fecese. Şi încă una: prostul nu e prost destul, dacă nu-i şi fudul. N-ajunge că au câştigat nemeritat (chiar dacă ne-au călărit în secunda) dar berbecali mai contestă şi arbitrajul, favorabil lor. Şi-n plus, declarații ale oițelor, cum că DP nu i-a surprins cu nimic, meritau să câştige, etc. Tipic pentru saivanul oierului şef din oraşul lui Bucur. Sper că şi-o vor lua în zilele următoare. Noi mergem înainte, urmează oltenii; nu ne va fi uşor. Hai băieții, haide CFR!

    Apreciază

  25. Totusi, mi-l amintesc pe Deac spunand dupa meci: Ati vazut ca ne-am aparat in 30 de metri si am fost egalati in prelungiri. Iar pe DP spunand cu ceva timp in urma, ca toti jucatorii trebuie sa inteleaga ca trebuie sa ne aparam. Bine, asta se poate interpreta in general, ca trebuie sa facem faza defensiva. Dar la Cfr aceasta retragere de dupa inscrierea unui gol se repeta non-stop, pare o regula stabilita. Nu stiu daca e asa, asa se vede din exterior.

    Apreciază

  26. Cred ca urmatoarele jocuri vor aduce victorii, vom avea din nou evolutiile solide dinaintea acestui meci. Avem ceva noi cu Steaua, e calcaiul lui Achilles al Cfr-ului totdeauna meciul cu Steaua. Statistica arata ca nu am reusit sa-i batem decat rar in Gruia, atunci cand am iesit cu pase din aparare cu tranzitie rapida pe contraatac, iar in Bucuresti de regula am pierdut, exceptia fiind acel meci cu Miri cand tot pe contraatac i-am prins de doua ori in curu’gol cu acele iesiri prin pase scurte din aparare mostenite de acei jucatori din perioada Toni Conceicao. Vom vedea ce vor reusi stelistii pe teren dupa aceste presiuni puse de Becali si Stoica pe arbitraj, eu zic ca se vor impiedica in mai multe meciuri, cred ca vor fi inhibati la un moment dat psihic de atata scandal public facut de conducatorii lor.

    Apreciază

  27. Tot citesc si ma minunez cata lume poate sa acuze arbitrajul de aseara. Chiar am ajuns sa credem ca doar arbitrajele ne aduc rezultate nedorite? Chiar crede cineva ca intr-un meci in care am primit un penalty meritat, dar usor accordat, si in care un jocator al echipei adverse a fost eliminat gratuit TOT noi am fost dezavantajati? Si TOT in cauza arbitarjului am pierdut?

    Sa fim seriosi, ieri seara am jucat cu 3 jucatori pe alte pozitii decat cele care le-au jucat toata viata lor si cu 1.5 fundasi (ca in afara de Vinicius ceilalti trei fac cam cat 0.5 Boli) in timp ce stelemistii au atacat in valuri cu 5 oameni 70 de minute. Dan Petrescu si ratarea lui Deac din repriza a 2-a sunt motivele semiesecului de aseara. Sa nu te ascunzi dupa deget si sa recunosti vinovatii (sau vina) reprezinta o dovada de maturitate si o mentalitate sanatoasa. Sa ne tot legam de arbitraj reprezinta o gandire bolnavicioasa, tipic romaneasca, in care toti sunt de vina (arbitrul, vremea, patronul echipei adverse sau fazele luni), numa noi suntem imaculati.

    Apreciază

    • Ai ceva dreptate, Apex. Cu toate acestea, e de netăgăduit faptul că nu am primit penalty după faultul necioplitului de Pintilii. Idem că înainte de eliminarea lui Peteleu, Aliberbecul a făcut henț clar, vizibil şi de pe lună, numai domnul Albitru nu văzuse nimic de condamnat. Astea sunt la fel de reale ca şi faptele descise de tine, Apex. Dacă măsurăm, să măsurăm în mog ega pentru ambii combatanți.

      Apreciat de 1 persoană

      • Judecat în mod egal, Hategan a arbitrat prost seara. A făcut exact ce nu trebuia sa facă: a arbitrat în compensație. A acordat un penalty clar ca lumina zilei pentru ca acordase deja un penalty cam ușor. L-a eliminat pe Pintilii pentru nimic pentru ca la eliminat pe Peteleu tot pentru nimic. Stelistii plâng pentru un penalty ușor acordat și pentru un rosu aiurea. CFR-istii plâng pentru un penalty clar și un rosu tot aiurea. All in all, nu s-au pierdut 2 puncte din vina lui Hategan. Și nici din vina lui DP. S-au pierdut doua puncte pentru ca Mailat a căzut în cur și pentru ca nimeni nu s-a obosit sa-l marcheze pe Planici.

        Apreciază

        • Remember: în acel moment eram cu un jucător în minus, cu un Culio „avansat” apărător. Plus că toată echipa a fost dată peste cap, nimeni nu mai ştia cine pe cine marchează, etc. aşa că a fost vina tuturor că l-au pierdut pe Planici din marcaj. Iar Deac mi s-a părut atât de obosit la final, că mi-era teamă că pică în nas…

          Apreciază

      • Da Nea Silica, meciul a fost facut praf de arbitru. Si poate ca noi am fost mai dezavantajti de penalty-ul nedat, decat am fost avantajati de rosul gratuit dat lui PIntili. DAR, asta nu inseamna ca arbitrajul ar fi facut ca noi sa nu castigam meciul. Despre influenta arbitrajului putem vorbi in cazul meciului cu Craiova din retur, unde un pui de offsaid (care se putea da sau nu, ca si penalty-ul nostru de duminica) si un alt penalty nedat ne-au facut sa pierdem un meci unde am jucat de la egal la egal. Duminica nu am jucat de la egal la egal, dupa cum o arata statistica, reactiile suporterilor, rezultatul, mass media si practic toata lumea care s-a uitat la meci. Problema a fost la noi duminica, nu la arbitru.

        Apreciază

  28. Pe de alta parte, cum scrie IQ, nu trebuie sa te precipiti in aparare respingand aiurea, doar cand faza o cere imperios. Contra porneste de la o atitudine plina de curaj, in care dupa interceptie pornesti din aparare cu pase scurte si o translatie in viteza a 4-5 jucatori, care impreuna dezvolta actiunea sprijinindu-se reciproc. Restul o stiu foarte bine specialistii, eu doar semnalez ideea pentru cine are ochi sa citeasca.

    Apreciază

  29. Au fost niste actiuni reusite de contraatac, pana in punctul in care, dupa cum a scris un chibit mai sus, jucatorul scapat in banda a ales sa centreze la alibi, in loc sa intre spre interior plin de curaj si incredere in dribling si/sau un-doi cu un coechipier aflat in centru, urmat de sut sau pasa inapoi pe jos pentru sut, la un coechipier care vine din urma.

    Apreciază

  30. Nu cred ca cineva isi face probleme pentru rezultatul egal cu Steaua. Mai degraba e o frustrare generala ca n-am obtinut victoria, desi era atat de aproape, care ne ducea la 5 puncte in fata lor. Lumea e ingrijorata, cred, pentru starea de asediu in care am fost in repriza a doua si prin extrapolare ar parea ca asa va fi de acum incolo la toate meciurile cand ne vom retrage. Eu zic, ca nu va fi la fel, doar in meciul de la Bucuresti cu Steaua va fi la fel. In celelalte meciuri cred ca vom revedea victoriile solide din acest parcurs extraordinar din acest sezon. Cu unele sincope inevitabile, care vor fi si la stelisti, dar si la olteni. Se vor pierde destule puncte de catre toti, in opinia mea. Iar in meciul de la Bucuresti cu Steaua, aceasta experienta din meciul tur ne va fi utila, sunt convins. Hai CFR!

    Apreciat de 1 persoană

    • Ai dreptate, e o stare de frustrare din cauza faptului ca am fost egalati la una din ultimele faze de joc, dupa o repriza secunda in care am fost calariti permanent. Cum scriam si mai sus, nu cred ca e cazul sa incepem sa ne lamentam, puncte se vor mai pierde de catre fiecare din cele trei, cu oricare dintre echipe, chiar si la Iasi pe un teren prost, nu doar in meciurile directe.

      Apreciază

  31. Vladimir, total de acord că nu Haţegan e de vină pentru pierderea celor două puncte, ci jucătorii noştri, dar nu înţeleg nicicum de ce s-a generalizat părerea, chiar şi printre frânari, că penalty-ul a fost uşor acordat. Mă rog, cele acordate sunt toate uşor acordate, bagă arbitrul o ţâră de aer în fluier şi atâta tot. 🙂 Benzar nu avea mâna lipită de corp, iar aceasta a fost lovită de minge. Că n-a jucat mingea intenţionat cu braţul? Nu înţeleg nici această definire din regulament. Cum poate un arbitru stabili dacă a fost sau nu cu intenţie? Câţi jucători dintr-o mie de penalty-uri acordate pentru henţ în careu au atins cu intenţie mingea? Poate 2, hai, max 3 (cei care plonjează pe linia porţii şi scot mingea cu mâna ca să evite un gol iminent într-un moment în care portarul e pierdut pe undeva în careu). Ce intenţie putea fi la Gabi Mureşan când într-un meci Pandurii-CFR i-a fost şutată mingea în mână de la nici un metru depărtare, iar Balaj a dat 11 m? Sau la Sepsi, în partida din CHL de la Istanbul? O minge plouată în careu, Sepsi a sărit împreună cu un turc la cap, mingea i-a depăşit pe amândoi, turcaletele l-a lovit cu cotul pe Sepsi în braţ, braţ care i-a fugit în urma contactului cu adversarul exact cât să ajungă într-o poziţie ca mingea să-i cadă pe mână. Chiar şi la Hadnagy, în celebrul henţ din CFR-FCM Braşov din 2012, poţi pune sub semnul întrebării intenţia. Poate i-a rămas creierul în pană de oxigen şi mâna a acţionat independent. 🙂 Sunt convins că în Europa se acordă săptămânal în mod corect sute de lovituri de la 11 m pentru simplul motiv că braţul depărtat de corp al unui jucător a fost atins de minge în propria suprafaţă de pedeapsă. Cazul lui Benzar.

    Apreciat de 3 persoane

    • La multe comentarii din studiurile gigisport, Craciunescu spunea ca mana departata de corp creeaza un avantaj jucatorului care se apara, chiar daca e in pozitie fireasca (prin simplul fapt ca zona corespunzatoare de poarta e aparata de mana, adaug eu). La aceste faze Craciunescu indica intotdeauna penalty.

      Apreciază

    • Caneto, corect. Probabil ca săptămânal sunt zeci de penaltiuri acordate în situații similare cu situația lui Benzar. Dar, probabil, tot săptămânal exista zeci de penaltiuri neacordate în situații similare.

      Apreciază

  32. O mica corectura la ce ai scris Caneto.Faza de lapandurii cu Muresan:au sarit la cap si mingea i-a dat in mana jucata de cei doi.Faza cu Sepsi la Istanbul trebuie predata pentru „mafioti” ca exemplu de bune practici in situatii de criza.Tot atunci macaronarul s-a grabit sa-i gratuleze pe Aguirregaray cu al doilea galben pe un teren horror.
    Ma mira atitudinea lui Craciunescu(nu neaparat la hentul din careu) cat la faza cu rosu la Pintili.Considera ca fcsbistul a incercat sa-l protejeze pe Hoban.Mie din contra imi arata ca se duce shmechereste(profitand de interventia lui Hoban la limita) si-l stampileaza pentru a-i arata cine-i tartorele acolo.Tot timpul Craciunescu se pronunta pentru protejarea jucatorilor si acolo este evidenta intentia.
    Iarasi suspecta imi pare atitudinea lui Craciunescu la faza eliminarii lui Peteleu cu hentul lui Alibec.Remarca hentul indubitabil si-l toaca pe Hategan ca nu l-a dat!Centralul era la vreo 25m,in timp ce tusierul si auxiliarul erau la 5 m de faza,dar nu spune nimic de ajutorul de care trebuia sa aiba parte de la cei doi.Deci daca era ceva de criticat era neimplicarea celor doi si nu greseala centralului.
    Inca o data as vrea sa revin la un scenariu foarte probabil in situatia ca am fi castigat si ne-am fi distantat la 5 pct de fcsb.Etapa urmatoare la Craiova am fi pierdut(cum am facut-o si-n decembrie) si ar fi ramas tot 2 pct.Este un calcul simplist,dar care arata multitudinea de posibilitati.
    Nu m-am pronuntat la aceasta ultima partida vizavi de randamentul jucatorilor.Ce m-a frapat la golul din prelungiri a fost atitudinea lui Manea.In loc sa iasa sa-l blocheze pe Morais,il tatoneaza si-i da timp sa se informeze de situatia din careu.Manea era la 5m de el,deci daca facea doi pasi centrarea era blocata.

    Apreciază

  33. La digi s-a simțit prea bine slugărnicia lui Crăcănescu, când a intrat în emisie patronul fecese. Naum, care nu prea e îndrăgostit de CFR, încerca să tempereze răbufnirile delirante ale patronului, iar Crăcănescu punea lemne pe foc, fiind de acord cu tot ce debita patronul fecese.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.